גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לשכת עוה"ד ביקרה בביהמ"ש העליון ביפן

וגם: אלכס פסל יקבל 50 אלף שקל בחודש עבור פרויקטים במתחם בזן

חברות וחברי המשלחת בבית המשפט העליון של יפן / צילום: פרטי
חברות וחברי המשלחת בבית המשפט העליון של יפן / צילום: פרטי

משלחת לשכת עורכי הדין, מבקרת בימים אלה ביפן. במסגרת הביקור, נפגשו השבוע נציגי המשלחת עם שגרירת ישראל ביפן, יפה בן-ארי, ועם סגניתה, אירית סביון וידרגורן. במהלך הפגישה נדונו בין הצדדים עניינים הקשורים בין השאר, ביחסים שבין שתי המדינות.

בראש המשלחת עומד עורך דין שמעון כץ, המכהן כיו"ר ועדת האתיקה וועדת הנזיקין של מחוז ת"א בלשכת עוה"ד, כאשר המפגש עם שגרירת ישראל היווה מעין הקדמה לביקור שקיימה המשלחת בהמשך בביהמ"ש העליון של יפן.

לדברי בן-ארי, השיפור ביחסים בין ישראל ליפן, נעוץ בכך שיפן "גילתה את ישראל בעקבות סין" מבחינה כלכלית. לפי השגרירה, למרות הצמיחה המשמעותית שחלה מאז שנות ה-90 בהיקף הסחר בין המדינות, עדיין מדובר בהיקפים זניחים יחסית, לעומת היקפי הסחר שיש לישראל עם "שכנותיה" של יפן, סין והודו.

"הבאזז הזה, שישראל חדשנית הגיע ליפן", הכריזה בן-ארי בפגישה והוסיפה שרמת ההשקעות היפניות בישראל "צמחה פי 250" משנת 2013. בעוד שבשנת 2013 כולה השקיעו גורמים יפנים בישראל כ-24 מיליון דולר, כיום, עומד היקף ההשקעות הישירות והעקיפות בישראל על כ-6 מיליארד דולר, נאמר בפגישה.

השגרירה בן-ארי סבורה, כי נוכח "הקפיצה" בהיקף ההשקעות היפניות בישראל, ״לפתע הפכה יפן למתחרה רצינית וחזקה של הסינים, הגרמנים והבריטים״. לדבריה, כיום קיימות כ-80 חברות יפניות שפחו משרדים בישראל וכ-70 חברות ישראליות שעשו את הדרך ההפוכה ופתחו שלוחות שלהן ביפן. היא ממשיכה ואומרת שפועל יוצא לכך הוא כי היצוא מישראל ליפן גדל בשנה האחרונה ב-46%. השגרירה החמיאה לאומה היפנית ואמרה כי היא מאוד חכמה ו"דומה לנו", ולכן, שיתוף פעולה בין שתי המדינות הוא בעל פוטנציאל גדול.

למרות כל הסופרלטיביים והשיפור ביחסים הכלכליים בין שתי המדינות, הודתה בן-ארי, כי ברחוב היפני לא כל-כך מכירים אותנו. "עדיין יש יפנים, לרבות חברות יפניות, שחושבים שהחרם הערבי עדיין מתקיים".

לאחר המפגש עם שגרירת ישראל, ביקרה המשלחת כאמור בבית המשפט העליון ביפן, בו מכהנים 15 שופטים (בהם 2 שופטות בלבד). במסגרת הביקור נמסר לגורמים במשלחת, כי שופטי העליון היפנים דנים בכאחוז אחד בלבד מתוך כ-11 אלף בקשות רשות ערעור על פסקי דין של הערכאות הנמוכות ביפן. לחברי המשלחת הוסבר, כי מתוך 15 שופטי בית המשפט העליון רק 10 באים מהפרקטיקה המשפטית (שישה שופטים שקודמו וארבעה עורכי דין). חמשת השופטים הנותרים הם איש אקדמיה, שני שוטרים ושני פוליטיקאים אף הם בעלי השכלה משפטית, חלקם אפילו עורכי דין רשומים, אך כאלה שלא עסקו בכך בפועל.

בפגישה עם השגרירה נטלו חלק, בין היתר גם: עו"ד עזריאל רוטמן, יו"ר בתי הדין המשמעתיים של הלשכה; עוה"ד חיה מנע ובעלה חה"כ לשעבר עו"ד דוד מנע; עו"ד אמיר טיטונוביץ, חבר וועדת האתיקה של הלשכה ורעייתו עו"ד אידית טיטונוביץ, מנהלת הלשכות המשפטיות של נעמת בישראל; ואחרים. במפגש עם השגרירה נכחו גם עוה"ד: אברהם רובינשטיין, דוד גולן, זוהר רון, יואב קוק, ואחרים.

עוה"ד שמעון כץ, אמיר טיטונוביץ ויאסופומי שירויאמה / צילום: פרטי

אלכס פסל יקבל 50 אלף שקל בחודש עבור פרויקטים במתחם בזן

אלכס פסל, מבעלי השליטה בחברת הזיקוק בזן (באמצעות חברת הפטרוכימיים) צפוי להתחיל ליזום ולקדם פרויקטים משותפים עם כמה מהרשויות המקומיות במתחם בזן שבאזור חיפה, ועבור כך אישרו לו בעלי מניות בזן תגמול חודשי של 50 אלף שקל. בזן (בתי זיקוק) מחזיקה בשליש ממניות השליטה של החברה העירונית המשותפת למתחם בזן, לצידן של הרשויות המקומיות של חיפה, קריית אתא, נשר וזבולון. חברה זו לא הייתה פעילה עד לאחרונה, אולם במסגרת הסכם פשרה סוכם כי יועברו אליה 30 מיליון שקל מתוך כספי היטלים ששילמה בזן בעבר. 

פסל, המכהן כדירקטור בבזן, משמש גם כדירקטור בחברה העירונית המשותפת וכחבר בצוות שהוקם על-ידי הדירקטוריון שלה "כדי לדון בשירותים אותם תעניק החברה המשותפת במתחם בזן". כעת בבזן מעוניינים כי הוא יוביל את הפעילות במתחם המדובר וכחלק מכך "יעסוק בייזום וקידום פרויקטים משותפים עם הרשויות המקומיות, הן במסגרת החברה העירונית והן מחוצה לה". כן צפוי פסל לעסוק "בקידום התקשורת של החברה עם תושבי הערים והיישובים הסובבים את מתחם בזן". עיסוקים אלה, לפי בזן, צפויים "להוות תוספת משמעותית להיקף הזמן והמשאבים שפסל משקיע כדירקטור בחברה".

בהתאם, בעלי מניות בזן אישרו לפסל שכר חודשי קבוע של 28 אלף שקל, נוסף לתשלום שכרו כדירקטור בבזן ותשלום ההפרש בין סכומים אלה ועד לסכום של 50 אלף שקל לחודש, כאמור. חברת הפטרוכימיים, שבשליטה בה מחזיק פסל יחד עם צמד שותפיו דיוויד פדרמן ויעקב גוטנשטיין, מחזיקה ב-15.5% ממניות בזן, לצידה של בעלת המניות העיקרית - החברה לישראל של עידן עופר, עם החזקה של כ-33% מההון, ולשתי החברות הסכם לשליטה משותפת בחברת האנרגיה העוסקת בזיקוק נפט גולמי באזור מפרץ חיפה.

כחלק מאישור תנאי העסקת פסל, בעלי מניות בזן אישרו סעיף במדיניות התגמול של החברה, ולפיו "דירקטורים המועסקים על-ידי החברה בתפקיד נוסף או מקבלים ממנה שכר בדרך אחרת כנותני שירותים וכיו"ב, יהיו זכאים לשכר על-פי הנהוג בחברה לתפקידים דומים".

מתחם בזן בחיפה / צילום: פאול אורלייב

ההזדמנות שבגיל השלישי: רותמים את הטכנולוגיה למען האנשים שחשובים לנו

פעילות נוספת של חממת האימפקט TechForGood, המקדמת סטארט-אפים בעלי תרומה חברתית, הושקה אתמול במתחם RISE בתל אביב.

הפעם הושק המחזור השני של חממת AEON, בשיתוף עמותת מטב המציעה שירותי לשרותי טיפול ורווחה, לקידום סטארט-אפים המפתחים פתרונות טכנולוגיים עבור אוכלוסיית הגיל השלישי ולאזרחים ותיקים. עוד באירוע הכריזו השותפים על הצטרפותם של התאגיד הבינלאומי קימברלי קלארק ובנק לאומי, כנותני חסות, כאשר למקום הגיעו אורי בן שי, מנכ"ל קימברלי קלארק ישראל; שירה אלטשולר, מנהלת החדשנות של קימברלי קלארק; וחגי הוכברגר ראש אגף חדשנות בבנק לאומי. הוכברגר הדגיש את חשיבות התאמת הטכנולוגיה לאנשי הגיל השלישי, ועל האתגרים בתחום.

בן שי הצהיר באירוע, כי בשנת 2019, מתעתדת קימברלי קלארק להשקיע משאבים על מנת לאתר יזמים ומפתחים המעוניינים לחולל שינוי בר קיימה בתחום ההתנהלות העצמאית של אנשי הגיל השלישי. "יש לזכור כי מדובר במשפחות שלנו ובאנשים הכי קרובים לנו", אמר בן שי.

ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב, הזכיר כי: "בישראל יש היום כמיליון אזרחים ותיקים, שהם כ-11% מהאוכלוסייה. תוחלת החיים נמצאת בעלייה מתמדת והתחזית היא לעלייה משמעותית במספר המבוגרים ולשיעורם באוכלוסייה. לשינוי דמוגרפי זה יש השלכות רבות ולכן על מנת להיערך אליו נכון, חייבים לפתח מוצרים ושירותים רלוונטיים במגוון תחומים כמו בריאות, סיעוד, פתרונות דיור וכן חייבים להתייחס לסוגית הבדידות שהיא סוגיה מרכזית לאיכות החיים של המבוגרים. הסיבה שיזמנו את החממה היא שאני מאמין שישראל, שידועה בהיותה סטארט-אפ ניישן, חייבת להוביל גם בנושא טכנולוגיות למבוגרים, יש כאן אפשרות להשפיע באופן ישיר על איכות החיים של אנשים רבים ולשפר אותה באופן משמעותי באמצעות פתרונות טכנולוגיים. כדי שזה יקרה, חיוני לחשוף יזמים טכנולוגים לאתגרים ולהזדמנויות הרבות שיש בתחום".

עומרי בורל, מייסדת ומנכ"לית שותפה ב-TechForGood הזכירה כי מדובר בהזדמנות כפולה בשל יצירת אימפקט חברתי חיובי, לצד בניית חברות טכנולוגיה לשוק גדל ובעל פוטנציאל רווח גדול. 

עוד נכחו: רן גרודצקי, שותף מנהל בקרן ברידג׳ס ישראל; אריק כבירי, בוגר המחזור הראשון של החממה, מייסד ומנכ"ל iSavta, המציע לוח למציאת מטפלים סיעודיים; עידו בנימין, מנהל הפיתוח העסקי חברתי בעמותת מטב; ניר שמעוני, מייסד ומנכ"ל שותף ב-TechForGood ועופר פלג, סמנכ״ל פיתוח עסקי בלאומיטק.

בנימין, כבירי, בורל, אלטשולר, שטרסברג, שמעוני, בן־שי, הוכברגר ופלג / צילום: חנה רוטברד

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק מאבד 2.2%, נטפליקס יורדת בכ-9%

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד