גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרו"ח והעו"ד שעזבו את מקומות העבודה כדי להפוך קבוצת פייסבוק לחברה בע"מ

מאז שהמשטרה סגרה אירוע שלהן 20 דקות מרגע שנפתח, דניאל שטרן ומורן צדקה-גוטדנקר כבר לא מוותרות על הרשמה מראש לאירועי המכירות של קבוצת הפייסבוק "אמהות קונות ביחד" ● אבל גם היום, רואת החשבון ועורכת הדין שהפכו קבוצה של 175 אלף משתתפות לחברה בע"מ, עדיין מתעקשות לעשות הכול לבד ● "ליידי גלובס"

דניאל שטרן ומורן צדקה-גוטדנקר / צילום: יונתן בלום
דניאל שטרן ומורן צדקה-גוטדנקר / צילום: יונתן בלום

זה היה בוקר שישי חורפי, סוער וגשום בכניסה לקיבוץ בארות יצחק. כביש 40, שבדרך כלל רגוע באזור הזה ובשעות האלה, היה פקוק לגמרי, שלושה קילומטרים של מכוניות עמדו מכל כיוון. "כלום לא זז, ואנשים לא מתייאשים, כי הם רוצים לבוא לאירוע המכירה שלנו", מספרות מורן צדקה-גוטדנקר ודניאל שטרן, מייסדות קבוצת הפייסבוק "אמהות קונות ביחד", שמאגדת כ-175 אלף נשים.

"דניאל הציעה לנשים בהריון לחלץ אותן, אבל הן לא רצו. מבחינתן, הן באו לקנות בגדי ילדים ולא יצאו בלי זה. זו הייתה הפעם היחידה שלא עשינו הרשמה מראש, כי האירוע התקיים במקום ענק מצד אחד, ומרוחק ושומם מצד שני, כמעט אף אחד לא מכיר אותו. 3,000 איש אמרו שהם רוצים להגיע, אנחנו חשבנו שביום סוער כזה יגיעו מקסימום 500, ואז הגיעו 10,000. האירוע התחיל בשמונה בבוקר, ובשמונה ועשרים המשטרה באה לסגור אותו", מספרת צדקה-גוטדנקר.

"זה היה מפחיד, זוועת עולם. לא יקרה שוב", מוסיפה שטרן במבט מזועזע.

וזה הרס לכן.

צדקה-גוטדנקר: "ממש, כי זה גם המוניטין שלנו. זה פגע בנו לכמה אירועים אחר כך. אנשים אמרו שהם לא רוצים להגיע, 'כי מה, עוד פעם תסגרו לנו, וניסע את כל הדרך סתם'. איך בונים אמון מחדש? אומרים שהפקנו את הלקחים, ואנחנו עושות מינון, פורסות על יותר ימים, מוסיפות קופות ושעות".

צדקה-גוטדנקר, 37, היא עורכת דין במקצועה, נשואה ואם לארבעה מתל-אביב. שטרן, 32, היא רואת חשבון, נשואה ואם לארבעה מבן שמן. שתיהן זנחו את המקצועות שלהן והפכו את קבוצת הפייסבוק שהקימו למקום עבודתן הבלעדי, אבל כל זה כמעט נגמר לפני שהתחיל - הן היו כפסע מלפספס אחת את השנייה.

זה היה לפני תשע שנים, כשהילדים של שתיהן היו מאושפזים במשך שבוע, אחד ליד השני, בבית החולים איכילוב. "רק ביום האחרון התחלנו לשוחח", מספרת צדקה-גוטדנקר. "ואז הלכנו לאיזו בדיקה, וכשחזרנו ראינו פתק שבעלה של דניאל השאיר לנו עם פרטי פייסבוק ואימייל. כשהגעתי הביתה כתבתי לו שהיה נחמד להכיר ונשמח לשמור על קשר, אבל הוא לא ענה. אז כתבתי לדניאל, היא ענתה והתחלנו להתכתב. העברנו בינינו כמויות של מיילים ומידע, מגילות, בכלל בלי קשר לאשפוז של הילדים".

כעבור שנה וחצי, כשצדקה-גוטדנקר הייתה שוב בבית חולים, הפעם אחרי לידה, שטרן שלחה לה הודעה: 'פתחתי קבוצה בפייסבוק, תסתכלי על זה'. מטרת הקבוצה הייתה להשיג מכשיר להסרת שיער במחיר מוזל, והשם שלה היה גנרי. "רק כשהגענו ל-2,000 חברות החלטנו על השם 'אמהות קונות ביחד'", מספרת צדקה-גוטדנקר. "אגב, היינו הראשונות להשתמש במילה 'ביחד' בשם הקבוצה, כל השאר באו אחרינו.

"בכל מקרה, זה עבד, קיבלנו 600 שקל הנחה, והבנו שיש פה משהו, יש פוטנציאל וביקוש. שאלנו את חברות הקבוצה אם יש עוד משהו שהן רוצות, ובהתאם לזה פנינו לספקים. אבל הם לא כל כך רצו לשתף פעולה".

שטרן: "בכלל לא רצו, כי זה פוגע בחנויות, ואין סיבה לפגוע בהן בשביל כמה עשרות מוצרים".

צדקה-גוטדנקר: "הם לא ידעו מה הדבר שאנחנו מציעות, היינו צריכות להסביר כל פעם מחדש מי אנחנו, מה אנחנו רוצות. היו המון פגישות שאמרו 'לא'. לא התייאשנו כי מאוד רצינו את זה, ואחת לכמה זמן גם הצלחנו".

שטרן: "אלו שהסכימו עשו את זה בשקט בשקט, בשושו, כדי שהיבואנים לא ישמעו ויגידו 'לא' על המבצע".

צדקה-גוטדנקר: "היום אנחנו כבר עובדות ישירות מול היבואנים, אז הבעיה היא מול החנויות - זו הפרנסה שלהן לכל השנה, ואנחנו, לכאורה, באות לאירוע אחד. אבל אנחנו מציעות כמה אירועים בשנה, וזו גם לרוב מכירה של חיסול מלאי, אז ככה הם מנקים מחסנים".

כדי לקדם את ענייני הקבוצה, שמתרכזת באירועי מכירה של מוצרי ילדים, מוצרים לבית ואופנה לנשים, הן הקימו אתר אינטרנט. "השקענו עשרות אלפי שקלים מכיסנו", מספרת צדקה-גוטדנקר, "והבנו שאי אפשר להמשיך ככה, רק לתת בלי לקבל".

שטרן ניסתה להקים במקביל חברה קטנה ליבוא מוצרי תינוקות, אבל הבינה שזה לא יעבוד. "הקבוצה שאבה לי את כל הזמן על חשבון החברה, אז שמתי אותה בצד. המוצרים עדיין יושבים אי שם במחסן. גם הבנתי שזה לא הצד החזק שלי, את המכירות מורן עושה". ואכן, חלוקת העבודה ביניהן היא כזו שצדקה-גוטדנקר לא רק עוסקת במכירות, אלא גם זו שנמצאת באירועים עצמם, בעוד דניאל היא 'המוח שמאחורי האתר'.

"לפעמים מנכ"לים לא מאמינים שזה יעבוד, ואז הם באים לאירוע מכירות ולא מאמינים למה שקורה שם". מורן צדקה ודניאל שטרן / צילום: יונתן בלום

קחו מה שאתן רוצות

לפני ארבע שנים הפכה 'אמהות קונות ביחד' לחברה בע"מ. המודל הכלכלי שלהן עבר כמה גלגולים עד שהגיע לזה הנוכחי. "ברגע שהצטרפו 2,000 נשים בשבוע הבנו שהצלחנו, אבל עדיין לא ידענו לאן אנחנו לוקחות את זה. שינינו כיוונים הרבה פעמים", מסבירה שטרן. "למשל, מקבוצת רכישה אונליין של מוצר אחד בכל פעם עברנו לקבוצות מוצרים. או שבהתחלה עשינו דילים עם ספקים, והצענו מבצעים כמו שיש בחנויות", מספרת צדקה-גוטדנקר. "אבל אז הבנו שהפוטנציאל הכלכלי הוא לא במקום הזה, ההנחות קטנות מדי. צריך ללכת ישר ליבואן, ולחתוך את כולם בדרך.

"כשאת מוכרת מהמחסן של היבואן אין לו צורך בהובלת סחורה ואין לו דמי שכירות, אז ההנחות יותר גבוהות. הבעיה היא שבמחסנים אין קבלת קהל, אז לקח לנו זמן לשכנע אותם. בהתחלה נתנו לנו רק שטח קטן. אחרי שהם ראו מה קורה, הם כבר אמרו 'קחו מה שאתן רוצות'. אגב, המתנגדים הראשונים לאירועים הם המחסנאים. הם מסרבים בכל תוקף. היה גם אחד שאיים להתפטר אם האירוע לא יבוטל, והמנכ"ל אמר לו 'תודה על חוות הדעת, אבל זה יקרה'".

הן מקיימות את אירועי המכירה בכל סוף שבוע ("גילינו שאז אנשים מגיעים יותר מרחוק, והופכים את זה ליום טיול"). פעם-פעמיים בשנה הן לוקחות חודש הפסקה כדי לקבל קצת אוויר לנשימה. עד היום לא לקחו יועצים, ואין להן מנטורים. "אנחנו בקשר רק עם מנהלי קהילות ותיקים כמונו, ומתייעצות רק עם הבעלים שלנו, שניהם אנשי עסקים".

ייעוץ עסקי יכול לעזור להגדיל את המכירות.

צדקה-גוטדנקר: "זה מה שנקרא הפוטנציאל הלא ממומש של הילד. אנחנו מודעות לזה שאנחנו יכולות לעשות עוד המון דברים, אבל מעדיפות להתמקד בדבר אחד שאנחנו עושות מעולה, מאשר לעשות אותו טוב ולהוסיף עוד דברים".

אז למה אתן לא מביאות עובדים?

"זה מפחיד להתחייב לעוד מישהו, למשכורת קבועה. גם אנחנו לא מרוויחות כל חודש, אבל בתור בעלים אנחנו מבינות את זה. זה מלחיץ, אבל לוקחים את זה בחשבון".

הן לומדות בעיקר מניסוי וטעייה. למשל, הפעם ההיא שבה השתכנעו לעשות אירוע לבגדי גברים. "בהתחלה לא רצינו, אבל אז שכנעו אותנו שלכל אישה, כמעט, יש גבר בבית", מספרת שטרן. "לא היינו מרוצות, כי זה לא היה בכמות ובעוצמות שאנחנו מכירות".

אם הספק היה מרוצה, מה הפריע לכן?

שטרן: "אנחנו לא רוצות לחשוב בקטן".

ויתרתן על האונליין, זירת מסחר גלובלית.

צדקה-גוטדנקר: "היום, כשכולם קונים אונליין, זה דווקא נחמד לראות אותם יוצאים החוצה. לפעמים מנכ"לים לא מאמינים שזה יעבוד, ואז הם באים לאירוע עצמו ולא מאמינים למה שקורה שם".

שטרן: "תמיד יש את הספקנים שלא בטוחים, ובסוף עוד לפני שמסתיים האירוע כבר מזמינים את האירוע הבא, או שאומרים 'אני רוצה כל חודש אירוע'".

צדקה-גוטדנקר: "האירוע הכי מדהים היה של מכירת ספרים. זה היה בשבת, סופה וגשם, אישית לא הייתי יוצאת מהמיטה בשביל זה. ואז הגעתי, וראיתי תור עצום עוד לפני שפתחנו. ואחר כך, בפנים, את רואה הורים מסתובבים בין מדפים, וילדים יושבים עם ספרים על הרצפה וקוראים. כשהם יצאו משם עם שקיות הרגשנו 'איזה כיף'. כי אנחנו היום בעולם דיגיטלי, אנשים קוראים פחות, ולרוב האנשים כבר אין ספרייה בבית, ופה באו המונים בשביל ספרים".

"אנחנו לא מרוויחות כל חודש. זה מלחיץ, אבל לוקחים את זה בחשבון". מורן צדקה-גןטדנקר ודניאל שטרן / צילום: יונתן בלום

הספק שנעלם

עבורן, להחזיק משרד זה קונספט מיושן. טלפון ומחשב נייד מספיקים לגמרי. שעות עבודה נורמטיביות? אין דבר כזה. "כשהייתי בתקופה ההנקה הקבוצה הייתה מה שהחזיק אותי ערה, עניתי לאנשים באמצע הלילה. אנחנו עובדות 24/7", מספרת צדקה-גוטדנקר. "את מתכוונת 25/7", משלימה שטרן. "שתינו היינו בהנקות, אז ענינו בלילות".
בכל יום ראשון, אירוע המכירה השבועי עולה לאוויר. "מאותו רגע יש לך אלפי הודעות פרטיות. יש המון שאלות, ויש כאלה שחייבים לשמוע אותך בטלפון. זה שירות הלקוחות שלנו, והסבלנות הכרחית. בהתחלה לא הבנו את זה. היום זה כבר בשוטף".

אתן מנהלות אופרציה לוגיסטית גדולה. קרה שהופתעו לראות אתכן בפגישה?

צדקה-גוטדנקר: "כשאנחנו מגיעות שואלים אותנו, 'מה, זה רק אתן?'. לא מאמינים לנו שאנחנו עושות הכול לבד. אחד הספקים סיפר לנו שהוא יודע שאנחנו לא לבד בעסק, ושיש לנו שותף-משקיע שקט, מה שלא היה ולא נברא".

שטרן: "ההפתעה היותר גדולה הייתה כשבאנו עם הילדים לפגישות עם מנכ"לים. גברים קיבלו את זה טוב, ודווקא נשים פחות אהבו את זה, הן לא הרשו לעצמן להיפתח. הגעתי עם התאומים שלי לפגישה שנקבעה מהרגע להרגע עם אבי שומר, מנכ"ל צומת ספרים. הוא לקח אחד ליד, המשנה שלו לקח את השני, וככה ניהלנו את העניינים. אלה הפגישות שאנחנו הכי אוהבות, כי אז את רואה אם יש מולך אנשים טובים".

צדקה-גוטדנקר: "יש ספקים שאומרים לך: 'אני מבין, אני יודע, יש לי 40 שנים ניסיון, תני לי'. היה מקרה שאמרתי לספק, אתה לא מכיר את האירועים שלנו, אתה לא יודע מה עומד להיות לך פה. והוא: 'סמכי עליי'. למשל, אמרתי לו שצריך 4-5 קופות, והוא אמר לי 'לא, זה יותר מדי, מה פתאום'. ואז מגיע הקהל, והבן אדם נעלם. הוא פשוט כמעט חטף התקף לב, הלך הביתה, ונתן למנכ"ל לטפל בכל".

מתי יש רגעים מתסכלים?

"אנחנו עובדות עם יבואן אחד, ואז היבואן המתחרה מתחיל קרב ראש בראש. הוא מדבר עם כל החנויות של הראשון, אומר להם 'תראו מה לוקחים לכם', שולח להם מידע על האירוע, שולח אנשים לאירוע עצמו. ואז החנויות שמות רגליים".

שטרן: "בהתחלה זה היה מאוד מתסכל, אבל למדנו להתעסק במכלול ולא בצד הפרטני. לנשום עמוק ולעבור הלאה, לא להגיב מיידית".

צדקה-גוטדנקר: "זה היתרון בכך שאת מאחורי מסך רוב הזמן - יש לך זמן להירגע, לעכל ואז להגיב. את כותבת, מוחקת, כותבת, מוחקת, עוזבת, ואז זו כבר שורה אחרת לגמרי".

אגב, למה רק אמהות קונות ביחד? מה עם כל השאר?

"אנחנו תקועות עם השם הזה. בהתחלה היו מגבלות על החלפת שמות לקבוצות, ואחר כך נשארנו עם השם כי הוא כבר מותג. תמיד אומרים לנו: 'אני לא אמא, אין לי ילדים, אני גבר, אני רוצה לבוא'. מבחינתנו אין שום הגבלה".

המודל הכלכלי

צדקה-גוטדנקר ושטרן מקיימות מעל 40 אירועי מכירות בשנה, שבהם מוצעות הנחות על מוצרים בהיקף של 30%-70% ("היה לנו גם אירוע אחד עם 80%-90% הנחה"). לכל אירוע מגיעים בין מאות לאלפי אנשים, והמכירות מגיעות להיקף של בין מאות אלפי שקלים למיליוני שקלים. עד היום היו מאות אירועים, ומספר גדול פי שלושה של פגישות. אנחנו לוקחות תשלום על הפקת האירוע, פיקסד פרייס. לא עובדות על פי מודל של אחוזים".

הייתן יכולות להשיג לעצמכן הרבה יותר.

"זה היה אחד המכשולים שלנו. היינו צריכות לעשות עבודה עם עצמנו, המעבר היה קשה והרגשנו שאנחנו מתנצלות על זה. הבנו שזה גוזל הרבה זמן, אז או שנעצור את זה וכולם יפסידו, או שנדע לעשות את זה בצורה נכונה".

להיות רלוונטי בעידן החדש

"להיות רלוונטי זה לגדול עם הטכנולוגיה. אנחנו לא רק בפייסבוק, יש לנו גם אתר אינטרנט, 100 קבוצות ווטסאפ, השנה התחלנו לעבוד עם ערוץ טלגרם, ויש לנו ניוזלטר שמגיע ל-80 אלף איש.

"אין לנו שעות עבודה מסודרות. הטלפון לא מפסיק לצפצף, יש לי 16 שעות פייסבוק ביום לפחות, והבעלים רוצים להרוג אותנו. אני אוהבת לעבוד בלילה, כי אז אף אחד לא מפריע לי".

עוד כתבות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם