גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

הקרב על הלשכה, הוויכוח על זהות המנכ"ל והביצועים המדשדשים: מאחורי הקלעים של המאבק בביטוח איילון

המאבק רווי היצרים בקבוצת איילון מנוגד לתדמית האפרורית שדבקה בענף הביטוח ● כשברקע האשמות של בעל השליטה לוי רחמני על ניסיון לנשל אותו, איילון דיווחה כי "בשבועות האחרונים חשו חברי דירקטוריון החברה שהם נתונים ללחצים ואיומים מצד בעל השליטה" ● האם לאחר עשורים רבים, בעל השליטה שנקלע לא פעם לעימותים פומביים, נפרד מהחברה שייסד בצלמו?

לוי רחמני / צילום: איל יצהר
לוי רחמני / צילום: איל יצהר

"את החברה בניתי בעשר אצבעות ורק אלוהים יכול להוציא אותה מידי", כך סיפר ל"גלובס" לפני שמונה שנים לוי רחמני, בעל השליטה בקבוצת איילון, בראיון מעמיק. רחמני התייחס לשותף שהכניס בשנות ה-90 לקבוצת הביטוח והפיננסים, אותה הוא הוביל מאז שהקים אותה - המשקיע דוד פישר מארה"ב, שאיים לרגע לעלות להחזקה של מעל 50% ממניות איילון . בהקשר אחר הוסיף, כי "הנזקים לאיילון נגרמו מכך שהורחקנו מניהולה, ואנשים זרים ניהלו אותה".

למרות השנים שחלפו מאז, רחמני רחוק מלהיות רגוע. בימים אלה הוא ממשיך להיאבק על הקבוצה שיצר בצלמו. הוא עדיין שולט בה, אך הוא גם הורחק מניהולה היומיומי בהוראת הפיקוח. מוקדם יותר השבוע נודע שרחמני מאמין שיו"ר איילון אחזקות שמונה על ידו, שלמה גרופמן, מבקש לנשל אותו מהשליטה בפועל בקבוצה ולעשות בה כבשלו. רחמני יצא למאבק על זהות מנכ"ל איילון אחזקות, שהחליף אותו לאחר שהיה בתפקיד יותר מארבעה עשורים - והפסיד במהלך. עתה הוא מבקש שלא למנות את גרופמן מחדש, ובכך למעשה להדיחו.

ואולם, ההאשמות של רחמני לא תפסו את מרכז הבמה. זאת מאחר שכל חברי דירקטוריון הקבוצה נעמדו בשורה אחת עם היו"ר גרופמן, והאשימו את רחמני בהתערבות פסולה ואף בגרימת נזק לחברה תוך ניסיונות שלו להתערב בניהולה, באופן האסור עליו. לביקורת עליו הצטרפו גם בכירים אחרים בצמרת חברת הביטוח שייסד וגורמים בסביבת הרגולציה הפיננסית, הגם שעומדת לו זכות קניינית לגבי מניותיו באיילון. אגב, רחמני הוזז מכל תפקיד רשמי בחברת הביטוח שבשליטתו ובחברה האם שלה, בעיקר בגלל שהרגולטור ראה לנכון להזיזו ולהרחיקו - לטובת החברה ולטובת מבוטחיה.

כך או כך, למרות שרחמני מחזיק כיום ב-67.3% ממניות איילון, לאחר שבעבר החזיק בה יותר מ-86% מהמניות, הוא כבר הרבה פחות משפיע בכל מה שנוגע לאיילון ביטוח. עם זאת, ולמרות שהוקמה חומה בינו לבין מנהלי חברת הביטוח והעובדים בה, ברור שהסערה הנוכחית לא מסייעת לקבוצה ולהתנהלותה - בין אם רחמני הוא שצודק או שגרופמן וחבריו לדירקטוריון צודקים.

השיא היה בשלהי 2018, כשרחמני הודיע על פרישתו מתפקיד מנכ"ל איילון. או אז מסר היו"ר גרופמן כי "איילון אחזקות היא מפעל החיים של לוי רחמני, כשבמרוצת השנים הצליח להוביל אותה להישגים מרשימים, כשבאחרונה הועבר השרביט בצורה מסודרת ועתה מובילה אותה הנהגה אחראית ומנוסה". עתה אומרים גורמים בסביבת הקבוצה כי "סיום כהונת רחמני בדירקטוריון איילון אחזקות ובחברת הביטוח לא בוצע מיוזמתו, אלא היה פרי דרישה מפורשת של הממונה על שוק ההון".

רחמני הוא לא אדם שנרתע מעימותים

בכל אופן, עבור כמה אנשים שמכירים את רחמני ושדיברו עמנו, העימות האחרון אינו דבר מפתיע, ככל שהוא מצער, מאיזו זווית שלא תסתכלו עליו (בין אם מנסים להדיר את רגליו בחוסר צדק מהחברה שייסד ושבה הוא שולט, ובין אם הוא מתערב באופן פסול ובעצמו גורם נזק לעצמו). מדוע אין הפתעה מעימות פומבי? רחמני הוא אדם בעל עמידה איתנה בדעותיו ולא נרתע מעימותים - תכונות שהובילו אותו להיות אחד מראשי ענף הביטוח, אך שאולי גם מהוות חסם שמונע ממנו לסמן "וי" על התנהלות איילון בשנים האחרונות, ושהובילו אותו כבר כמה פעמים בעבר לעימותים פומביים לא פחות.

בעבר הרחוק יחסית רחמני היה ממורשעי פרשת קרטל הביטוח, ואף הורחק מחברת הביטוח שבשליטתו למספר שנים. הפרשה החלה ב-1992 בתחומי ענף הביטוח האלמנטרי, כשבמסגרת הקרטל תיאמו ביניהם מנהלי חברות ביטוח את גובה עמלות הסוכנים, תעריפי הביטוח ושיעורי ההנחות ללקוחות.

בעוד ששורה של מנהלים לא נאבקה בהסדר, איילון ומנהליה - לוי ובנו נגה רחמני, סירבו להצטרף להסדר הטיעון שאליו הגיעו מרבית המעורבים בפרשה עם המדינה. רק בשנת 2005 השניים הגיעו להסדר עם המפקח על הביטוח דאז, לפיו לא יישאו בתפקידים בחברת הביטוח - לוי לא יכהן כנושא משרה באיילון ביטוח במשך שבע שנים מ-1 באוקטובר 2005 עד אוקטובר 2012.

לאחר מכן הוא שב להתעמת עם רגולטורים ואחרים. בשנת 2012 הגיעה לסיומה פרשה נוספת שבה הוא כיכב. הפרשה נסובה סביב ויכוח בינו לבין רשות ניירות ערך בנוגע לשכר ותגמולים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים שקיבלו הוא ובנו נגה רחמני מהחברה הציבורית שבשליטת משפחתם לאורך שנים, ושלכאורה לא אושרו כיאות. או אז, באופן חריג ולא נפוץ בשוק ההון הישראלי, לוי ונגה רחמני התחייבו במסגרת פשרה בתביעה נגזרת שהוגשה נגדם ונגד דירקטורים באיילון אחזקות כי ישיבו לחברה כ-22.5 מיליון שקל, מתוך תגמולים בעלות כוללת של כ-103 מיליון שקל (ומתוך תגמולים בהיקף של 55 מיליון שקל שלגביהם עלו התהיות) שקיבלו לאורך השנים בגין תפקידיהם בחברה.

או אז הדגשנו כי חריגות המהלך סימנה את המשך מגמת המעבר מהעולם ה"ישן" של שליטה מוחלטת וללא מיצרים של בעל שליטה בחברה ציבורית, לעולם בו בעל השליטה (גם אם הוא מחזיק בכמעט כל מניות החברה) הוא עדיין (וגם אם בדיעבד) כפוף לרשות ני"ע ולמשקיעים במניות.

נראה כי המאבק החדש של רחמני, מול גרופמן, מהווה עוד מבחן שכזה מבחינת רחמני וגם מבחינת הרגולטורים האחראיים עליו, שמעורבים במה שקורה באיילון - רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון ורשות ניירות ערך. בהקשר זה, נראה שהפעם מדובר במהלך לא פשוט מבחינת דיני החברות וגם מבחינת הוראות הפיקוח על הביטוח. אמנם אין מחלוקת שלרחמני עומדת זכות קניינית למינוי דירקטוריון כראות עיניו בחברה האם הציבורית, שהוא בעל השליטה בה, אך על פי הדין אסור לבעל שליטה להתערב בעבודתו השוטפת של דירקטור, גם אם זה מונה על ידו.

בכל אופן, בימים אלה רחמני נמצא בעיצומו של עוד עימות כספי מול החברה שייסד: הוא ממשיך לשבת בלשכה שלו ולקבל שירותים מעובדי החברה למרות שאינו בתפקיד כלשהו. בעקבות זאת החברה, בהוראת הפיקוח, או לפחות בעידודו המסיבי, רוצה שרחמני ישלם לחברה עבור המשרד ויתר השירותים שניתנים ללשכה שלו.

מחבר ב"הגנה", לסוכן ביטוח ולבעל חברת ביטוח

בעל השליטה בקבוצת הביטוח השביעית בגודלה במשק נולד ב-1931 בירושלים והיה בצעירותו חבר ב"הגנה". הוא נשוי עם שלושה ילדים בוגרים מאוד, שלהם ילדים משלהם. בן אחד, נגה, והבת נחמה מעורבים בעסקי הביטוח. הבן הנוסף הוא רב בירושלים.

הסוכנות המשפחתית שהפכה ברבות השנים לאיילון הוקמה ב-1949. בספטמבר 1951, בהנחייתו של אביו המנוח שלמה זלמן רחמני, ירד לוי רחמני לתל אביב לפתח את העסק המשפחתי. באותם ימים ייצגה איילון את ניו זילנד חברה לביטוח. ב-1963 התרחבה פעילות המשפחה בביטוח לביטוחים שאינם רק רכב ודירה. שנה לאחר מכן הקים לוי רחמני את סוכנות השור (או אשור) ופעל בתחומים נוספים כגון ביטוח הנדסי כאשר בשנת 1977 הוא החל לפעול כאיילון - בחברת ביטוח, בשיתוף (27%) עם ניו זילנד חברה לביטוח. ב-1985-1986 רחמני קנה את חלקם וב-1987 הפך את הקבוצה לציבורית. בכל השנים הללו, ועד לחודשים האחרונים הוא היה מנכ"ל הקבוצה וברוב השנים גם היו"ר.

כבר לפני כשנתיים הצפנו ב"גלובס" את האפשרות שקבוצת הביטוח איילון נמצאת בפני נקודת מפנה באופייה ובדרך התנהלותה. זאת לאחר שנים ארוכות מאוד שהייתה "חברת הביטוח של לוי רחמני", שהיה מעורב מאוד כמעט בכל תהליך שקורה בה - מעל ולצד המנהלים השכירים שהביא אליה. אז הוא עוד כיהן כמנכ"ל וכדירקטור באיילון אחזקות וכדירקטור באיילון ביטוח.

לא אחת הכניס רחמני שותפים לחברה, שיצאו ממנה, חלקם ברוח טובה יותר וחלקם ברוח טובה פחות, כשלאורך חלק ניכר מהשנים הוא נמנה על צמרת מקבלי השכר בקרב החברות הציבוריות. אגב, בעבר רחמני נדרש להכניס כסף לחברה - כשגם נמנה על המנהלים הבכירים בענף הביטוח שהורחקו לתקופת מה מחברות הביטוח שהובילו בגין מעורבותם בקרטל הביטוח.

ללוי רחמני היו, כנראה, לא מעט הזדמנויות לצאת מהביטוח ולמכור את איילון. כך, לפני מספר שנים לא רב ניהל רחמני מו"מ עם בית ההשקעות פסגות, שבבעלות קרן אייפקס, בדבר שילוב פסגות בבית ההשקעות. או אז רווחו השמועות שאף ננקב שווי חברה גבוה לאיילון - הגבוה בעשרות אחוזים גם מהשווי שלה בבורסה כיום. בכל אופן, אותו מו"מ לא יצא לפועל ורחמני נותר השולט באיילון.

הפעם הפומבית הבאה שנראה היה שרחמני יוצר פלטפורמה להעברת השליטה, או לכל הפחות לחלוקת השליטה, הייתה במחצית 2015. אז רכשה קבוצת משקיעים בהובלת יונל כהן, לשעבר מנכ"ל מגדל, 22% ממניות איילון והצטרפה לגרעין השליטה. ואולם, זמן קצר לאחר שחברו יחדיו החלו להתגלע בין השניים ויכוחים עזים, כפי שרווחו השמועות בשוק. לבסוף, לאחר כשנה וחצי בלבד, ולמרות הכחשותיהם קודם, הם נפרדו ורחמני רכש בחזרה את המניות מקבוצת יונל כהן, במה שהתברר כעסקה רווחית עבור כהן ועל חשבונו של רחמני.

כך או אחרת, באותו ראיון שאתו פתחנו, רחמני השיב לאמירה לפיה איילון לא נמנית עם חמש קבוצות הביטוח הגדולות, והיא במקום השישי במרחק ניכר - כי "מדברים על חמש הגדולות ואנחנו למטה, אבל לנו אין בעיה עם זה. אנחנו גדולים מספיק ומנהלים כבר כיום את כל מה שצריך. אנו מעין נושאת מטוסים שיש עליה את כל מה שנדרש לניהול מוסד פיננסי - גמל, פנסיה, ביטוח חיים, ביטוח כללי, סוכנויות, בית השקעות, מכירות ועוד. יש לנו כל היסודות הנדרשים".

ואולם, כהמחשה למה שקרה לאיילון של רחמני עם השנים, כיום מנוהלות הפעילויות העיקריות על ידי מנהלים שכירים שלא מונו על ידו ובשנים האחרונות איילון נפרדה מחלק ניכר מהפעילויות שבעל השליטה ייעד לה. בראשן תחום הגמל ופנסיה שנמכר למיטב דש, ותחום השירותים פיננסיים, שנמכר לשותף נעם ברורמן שנפרד מאיילון למרות שהוא עדיין שומר על שמם בבית ההשקעות שבבעלותו. אפרופו מנהלים שכירים, ככל הידוע רחמני רצה בעבר שמי שתוביל את פעילות הקבוצה תהיה אתי אלישקוב, שהייתה בעבר מנכ"לית הכשרה ביטוח ושכיום מנהלת ושולטת בחברת ביטוח קטנה וצעירה בשם ליברה. אך גם בפעם זו לא צלחה דרכו של רחמני ומי שמנהל את עסקי הקבוצה הוא אריק יוגב, שהגיע עם יונל כהן, ושרחמני קיווה שיעזוב.

ומה הלאה? כיום נסחרת חברת איילון אחזקות לפי שווי של יותר מ-380 מיליון שקל בבורסה. בשיאה, בתחילת מאי 2007, לפני כמעט 12 שנים - ובימים אופטימיים בהרבה מבחינת חברות הביטוח - הייתה שווה החברה 722 מיליון שקל. בכל אופן, גורמים בסביבת איילון העלו את האפשרות שאם הפיצוץ יימשך אולי יקרה באיילון משהו דומה למה שקרה בכלל ביטוח, שם בעלי השליטה מקונצרן אי.די.בי הופרדו מהשליטה בפועל בחברת הביטוח שלהם - שהועברה לידי נאמן שמונה מטעם הפיקוח. האם זה אומר שבערוב ימיו רחמני יאבד את השליטה אותה סירב לתת לאותו משקיע פישר בתחילת שנות ה-90? מוקדם לומר זאת, אך כבר אי אפשר לפסול זאת על הסף. 

הדירקטורים באיילון מאיימים: אם היו"ר יילך גם אנו נלך; "לא נהיה חותמת גומי עבור רחמני"

איילון פרסמה היום דיווח נוסף שכולל גילויים חדשים על המאבק בצמרת הקבוצה שנחשף אתמול, בין בעל השליטה, לוי רחמני, לשלמה גרופמן, יו"ר דירקטוריון החברה שמינה בעצמו, ובעקבותיו מצא עצמו רחמני בחזית מול כל חברי הדירקטוריון. במסגרת הדיווח, שנעשה לפי דרישת רשות ניירות ערך, מגלה החברה כי "בשבועות האחרונים חשו חברי דירקטוריון החברה שהם נתונים ללחצים ואיומים מצד בעל השליטה, אשר באו לידי ביטוי בין השאר בדברים שנאמרו על ידי בעל השליטה, בני משפחתו ושליחים מטעמו בפגישות שונות, בישיבות של הדירקטוריון וועדותיו, ובפניות בכתב ובמדיה אלקטרונית".

על פי הודעת החברה - שמנייתה רשמה אתמול עליות של יותר מ-4% כשהיום הנוכחי נפתח בעליות של יותר מ-2%, שניהם במחזורי מסחר זניחים - רחמני בן ה-88 דורש מדירקטוריון החברה שייסד כי עד למועד כינוס האסיפה השנתית "לא תבצע החברה כל פעילות שאינה במהלך העסקים הרגיל שלה, ובפרט לא תפעל החברה לגיוס הון נוסף", תוך שהוא טען כי "גיוס הון על ידי החברה יגרום לו נזקים כלכליים כבדים". בא כוחו של רחמני אף כתב לדירקטוריון כי "כל מהלך של דירקטוריון החברה, אשר ייפגע בהחזקותיו ובשליטתו בחברה ובחברת הביטוח, יסב למרשי נזק רב, אשר מי ישורנו".

איילון דיווחה עוד, על פי עמדת הדירקטוריון שלה, על "התערבות בוטה וממושכת מצד בעל השליטה מול הדירקטוריון והוועדה שמונתה לאיתור מנכ"ל, וניסיונות להפעיל לחצים כבדים על הדירקטוריון והועדה להעדיף את המועמד שבעל השליטה חפץ במינויו (משה בנבנישתי, ר"ש) על פני המועמד שהוועדה והדירקטוריון סברו שהוא המתאים ביותר לתפקיד (שרון רייך, שהוא זה שמונה בסופו של יום, ר"ש)", כשבדיווח מצוין בנוסף כי "בנסיבות אלה חשו חברי הדירקטוריון כי בעל השליטה מהלך עליהם אימים, ומפעיל "לחצים פסולים בענייני החברה".

במכתב התשובה לרחמני, "התריעו חברי הדירקטוריון כי התנהלות בעל השליטה - לרבות הלחצים והאיומים שהוא מפעיל במטרה להשפיע על התנהלות החברה ולקבוע את זהות נושאי המשרה בה - מנוגדים לעקרונות יסוד בממשל תאגידי תקין, ויש בהם כדי להפריע לנושאי המשרה של החברה (ובראשם הדירקטוריון ויו"ר הדירקטוריון) לשקול ולקבל את החלטותיהם מתוך ראיית טובתה של החברה והאינטרסים של החברה בלבד, לטובת כלל בעלי מניותיה (כולל בעל השליטה), מחזיקי האג"ח שלה, מנהליה, עובדיה, ספקיה וסוכניה".

על כן הבהירו חברי הדירקטוריון כי "לא יוכלו ואין בכוונתם להשלים עם מהלכים אלו של בעל השליטה", תוך שהוסיפו כי "אם וככל שיבחר בעל השליטה אכן שלא לחדש את כהונתו של גרופמן, תהא זו לדידם החלטה שאינה לטובת החברה ואשר תכליתה הינה להענישו על הפעלת שיקול דעת עצמאי. לכן, במצב כזה, גם הם יתפטרו מכהונתם או לא יציגו מועמדותם לכהונה נוספת, מתוך חוסר נכונות לשמש כדירקטורים 'על תנאי'", כשהם מבהירים שלא יהיו כ"חותמת גומי עבור בעל השליטה".

עוד כתבות

עדנה ארבל ז''ל / צילום: הרשות השופטת

עדנה ארבל, שופטת בית המשפט העליון בדימוס, נפטרה בגיל 82

ארבל כיהנה במשך יותר מארבעה עשורים בשירות הציבורי, מפרקליטות מחוז המרכז ועד לבית המשפט העליון ● במהלך הקריירה שימשה כפרקליטת המדינה, ממלאת מקום היועץ המשפטי לממשלה, והייתה מעורבת בכמה מהפרשות והוועדות הבולטות בתולדות מערכת המשפט בישראל

רן ינאי / צילום: אליהו ינאי

מנכ"ל חברת הנדל"ן: "יפו מושכת את האוכלוסיות שמסמנות את אזורי הביקוש הבאים"

רן ינאי, מנכ"ל חברת צ.פ, מנווט בין עשרות פרויקטים באזורי הביקוש לבין תנופת הבנייה מעבר לקו הירוק: "יש שם רוח גבית מראשי הרשויות ועבודה מהירה פי שניים" ● בראיון הוא מסביר למה החברה לא נטשה אף פרויקט בתל אביב למרות השחיקה ברווחיות, ותוקף את אוזלת־היד של הרגולטור: "פרויקט שלנו בזכרון יעקב תקוע 4 שנים בגלל חסמים"

פרויקט טבנקין / הדמיה: משה צור אדריכלים

גבעתיים: המגדל שחנן מור נאלץ לוותר עליו אושר להפקדה

קרן ריאליטי, שנכנסה בנעליו של חנן מור בגלל הלוואה שנתנה לו, קידמה מגדל בן 45 קומות ● 3,575 דירות חדשות ייבנו במודיעין, תוכנית להקמת שכונת המעיינות הופקדה בוועדה המחוזית מרכז ● אמפא רוכשת 49% מהזכויות בשני פרויקטי התחדשות עירונית של בוני התיכון תמורת כ-78 מיליון שקל ● 10,000 דירות חדשות ייבנו בכפר יונה, במסגרת הסכם גג בין משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר והעירייה ● חדשות השבוע בנדל"ן

תאגיד השידור הציבורי ''כאן'' / צילום: שלומי יוסף

במקום רצועת האקטואליה: בתאגיד בוחנים שידור שעשועון טריוויה בשעה 19:00

ב"כאן 11" בוחנים אפשרות להחלפת רצועת האקטואליה בשעה 19:00 בשעשועון טריוויה לכל המשפחה בהנחיית שלמור שטרוזמן ● המהלך נועד לבחון האם תוכן בידורי יוכל להרחיב את קהל הצופים בשעת הפרה-פריים

איור: גיל ג'יבלי

איך הירידה בדולר משנה את הדרך שבה מנהלים סטארט־אפ?

הצלילה של הדולר פגשה את ההייטק הישראלי בנקודה רגישה - אחרי שש שנים של קורונה ומלחמות ועם מהפכת ה־AI שמשנה את הכללים ● איך ניתן למזער את הנזקים? ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

כריסטיאנו אמון, מנכ''ל קוואלקום / צילום: ap, Chiang Ying-ying

קוואלקום קונה חברת סייבר ישראלית במעל ל-100 מיליון דולר

ענקית השבבים האמריקאית רוכשת את SAM Seamless Network, המספקת הגנת סייבר לרשתות ביתיות ולספקיות תקשורת ברחבי העולם ● העסקה משקפת לחברה הישראלית שווי של יותר מ-100 מיליון דולר, לאחר שבסבב הגיוס האחרון שלה הוערכה בכ-60 מיליון דולר

מליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הדיל מתקדם - הכנסת אישרה את חוק יסוד: לימוד תורה

חוק יסוד: לימוד תורה יעניק ללומדי התורה מעמד מיוחד • לפי הצעת החוק, לימוד תורה יוגדר ערך יסוד • משפטנים מזהירים: במצב של התנגשות בין זכויות משרתים ולומדי תורה, יתועדפו לומדי תורה

מערכת ליז'יאן הסינית ליירוט רחפנים שנושא לוחם בודד / צילום: מתוך יוטיוב

הפתרון הסיני ליירוט רחפנים: מערכת לייזר לכל חייל

חברה סינית השיקה מוצר ייחודי בקנה־מידה בינלאומי - מערכת לייזר ליירוט רחפנים שאותה נושא לוחם בודד • בריטניה מפתחת מערכת לייזר בעלת הספק של 50 קילו־וואט, שצפויה להיכנס לשירות מבצעי בשנה הבאה • וגם: טורקיה מתחמשת באמצעים שעלולים לאיים על ישראל • השבוע בתעשיות הביטחוניות

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

המועד שפאלו אלטו תיכנס למדד הדגל של הבורסה וההשלכות

ועדת המדדים קבעה: ענקית הסייבר שהקים ניר צוק תצטרף למדד ת"א-35 ב-6 באוגוסט הקרוב ומשקלה יוגבל ל-5% במדד הדגל בשל מגבלת המניות האמריקאיות ● משקל אורמת יקוצץ • למה מדד ת"א-35 החמיץ זינוק של 127% במניה ששווה כבר מעל 800 מיליארד שקל?

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

ראש בראש עם פולימרקט: חברת הגיימינג הישראלית נכנסת לשוק החיזוי

סאנפלאוואר הישראלית תחל בשבועות הקרובים בפיילוט בקרב לקוחותיה לפלטפורמת חיזוי חדשה שפיתחה בשם Crown Predictions ● המהלך מסמן את כניסתה לתחום החם שמושך גם ענקיות טכנולוגיה כמו מטא, על רקע הרגולציה המתגברת בשוק הסושיאל־קזינו שבו צמחה

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מכה לגוגל: הפסידה בערעור ותשלם קנס של 4.1 מיליארד אירו

בית המשפט העליון של האיחוד האירופי דחה את ערעורן של גוגל ואלפאבית ואישר את הקנס שהוטל עליהן, לאחר שנקבע כי ניצלו את הדומיננטיות של מערכת ההפעלה אנדרואיד כדי להעניק יתרון לשירותי גוגל ● בכך מגיעה לסיומה אחת מפרשות ההגבלים העסקיים הגדולות בתולדות החברה

פרופ' אבי לייב / צילום: Christopher Michel

הפרופסור הישראלי מהרווארד שיחפש חייזרים עבור טראמפ

פרופ' אבי לייב, אסטרונום באוניברסיטת הרווארד, מונה לראש ועדה שתבחן את המידע הקיים בידי ממשלת ארה"ב בעניין גורמים מעופפים לא מזוהים ● הצוות קיבל גישה לקבצים שנחשבו עד כה לסודיים ביותר ● עם זאת, בראיון ל-AP שפורסם אתמול העריך לייב כי רוב המידע במאגרים הסודיים הללו יוסבר בסופו של דבר כתופעות טבע או כמעשה ידי אדם

ספי זינגר, עמית גל, בצלאל סמוטריץ' / צילום: עופר עמרם, תמר מצפי, שלומי יוסף

האוצר מציג: מהפכה בשוק החיסכון, בניגוד לעמדת רשות שוק ההון

הממונה על רשות שוק ההון, עמית גל, בלט בהיעדרו מאירוע הצגת המסקנות הסופיות של הוועדה שדנה ברפורמה מקיפה במוצרי החיסכון השונים - תוך השוואת תנאי המס ביניהם והכללתם בפלטפורמה משותפת וייעודית ● לפי עמדתו, כפי שגם הוצגה במסקנות הביניים, מדובר במהלך שיביא בטווח הארוך לצמצום התחרות והעלאת מחירים ● ברשות ני"ע רואים את הדברים אחרת

איור: Shutterstock

20 שנה לחוק הייצוגיות: תביעות הצרכנות מובילות ולמה דיני התחרות במקום אחרון

נתונים חדשים חושפים כי מספר התביעות הייצוגיות צנח בשנה שעברה, בעיקר בשל בלימת גל תביעות הנגישות באתרי אינטרנט ● מנגד, בתחום דיני התחרות הוגשו שבע תביעות בלבד, ובענף מסבירים זאת בחסמי כניסה גבוהים, בעלויות מומחים כבדות ובהליכים ממושכים

לירון אייזנמן, מנכ''ל סיליקום / צילום: bartzi

זינוק של מעל 200%: המניה מכפר סבא שמככבת בוול סטריט

סיליקום, ספקית פתרונות הרשת ותשתיות הדאטה, זינקה מתחילת השנה ב-226% ● קפצה השבוע לאחר שקיבלה הזמנת ייצור ראשונה הקשורה לתחום ה-AI Inference

אולפן רדיו תל אביב 102FM / צילום: באדיבות 102 תל אביב

רדיו תל אביב מאיים בתביעות אישיות נגד אנשי משרד התקשורת

לטענת התחנה, משרד התקשורת לא פעל במשך תשע שנים למנוע הפרעות לשידוריה שמקורן בקפריסין, טורקיה וברשות הפלסטינית ● בנוסף, לא אישר לה להגביר את עוצמת המשדר, בעוד מתחרותיה נהנות מתנאים דומים ● כעת היא מציבה אולטימטום של 30 יום

תצוגת נשק בלונדון / צילום: Reuters, Toby Melville

רחפנים ו"צי היברידי": בריטניה חשפה תקציב ביטחון חדש ומוגדל

בריטניה בדרך לעמוד בהתחייבות להגדיל את הוצאות הביטחון ל־3% מהתמ"ג ● באחת ההחלטות האחרונות שלו בתפקיד, ראש הממשלה קיר סטארמר חשף את תקציב הביטחון, שכולל הגדלת השקעה ברחפנים ונשק גרעיני והתמקדות ברכש מקומי

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

יתרון לקוטן: הבנק שיקבל סוכרייה חריגה ממשרד האוצר

בעוד לאומי, הפועלים, מזרחי ודיסקונט יישארו מחוץ לרפורמת "חשבון ההשקעה" של משרד האוצר בשל "הגנת ינוקא", הבנק הבינלאומי הוחרג ויוכל להצטרף כבר מהשלב הראשון ● בליבת הרפורמה: ריכוז שורת מוצרי חיסכון והשקעה תחת פלטפורמה אחת תוך השוואת הטבות המס עליהם

הקרבות שהתחוללו בכבישים ב-7 באוקטובר / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

אלף ימים למלחמה: מחאות בעשרות מוקדים ו"דקת עצירה ארצית"

אירועי יום ה-1,000 לטבח 7 באוקטובר נפתחו הבוקר במוקדי זיכרון ומחאה ברחבי הארץ בהובלת מועצת אוקטובר • במהלך היום יתקיימו דקת זיכרון ארצית, תערוכת "1,000 זיכרונות", מיצגים, עדויות של משפחות ושורדים, והערב תיערך עצרת מרכזית בכיכר החטופים בתל אביב ● משרד החוץ האיראני: השיחות של המשלחת האיראנית בדוחא שבקטאר הסתיימו ● עדכונים שוטפים

אורי לוין, מנכ''ל תדהר, בכנס הנדל''ן השנתי של EY ישראל / צילום: טל גולדשטיין

המנכ"ל שמאחורי הנפקת השנה: "מחירי הדירות צנחו ב-20%"

מנכ"ל תדהר אורי לוין אמר בכנס הנדל"ן השנתי של EY ישראל כי בשל מבצעי המימון ושאר ההטבות, הירידות שהתרחשו ב-4 השנים האחרונות לא משתקפות בפועל בנתוני הלמ"ס  - עובדה המנטרלת את האפקט הפסיכולוגי ● עוד אמר: "שוק המשרדים נמצא במצב מורכב, אך בת"א מורגשת התאוששות"