גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תערוכת הסלולר בברצלונה הפכה לשדה קרב בין סין לארה"ב

תערוכת הסלולר השנתית בברצלונה שהסתיימה אתמול מסמנת את פריצתם של המכשירים שמותאמים לרשת דור 5 ● אם בעבר חדשנות בתחום הסלולר סימלה תחרות בריאה בין ענקיות הטכנולוגיה, היכולות שנלוות לרשת הסלולר החדשה הפכו את המאבק למשמעותי הרבה יותר – על שליטה בעולם כולו

ברלין, שנת 2010. כתב המחשבים הוותיק (כך קראו פעם לכתבי הטכנולוגיה) נכנס לאולם העיתונות במתחם מסה-ברלין, שם נערכת תערוכת מוצרי הצריכה האלקטרוניים IFA. הוא סיפר בהתרגשות שבאחד האולמות הנסתרים הוא גילה עולם ומלואו, רוחש וגועש, של תוצרת סינית זולה. "זה העתיד", הוא התנבא. הכתבים האחרים הנהנו והמשיכו אל האולם הענק של סמסונג, שבהיעדרה של אפל, גנבה את ההצגה עם הטאבלטים האיכותיים הראשונים שהתחרו באייפד. נוקיה הייתה כבר אז היסטוריה וסמסונג סימנה את עצמה כמובילה הטכנולוגית מחוץ לארה"ב.

שמונה שנים מאוחר יותר, בתערוכת MWC 2018 בברצלונה, ואווי הציבה את הביתן המעוצב והגרנדיוזי ביותר במיקום מרכזי של התערוכה, אבל סמסונג עדיין הייתה זו שגנבה את ההצגה - הפעם, עם גלקסי S9 שהציע את המצלמה הסלולרית הטובה בעולם עם לייב אמוג'יז (פיצ'ר שחיקתה מאפל) וסופר סלו-מו (צילום וידאו בהילוך סופר איטי). מתחת לפני השטח, השמועות התמקדו דווקא בוואווי, ובהשקעה סינית של עשרות מיליוני אירו בתערוכה, ובאירועים מושקעים, סגורים לעיתונאים, בשעות הערב.

מברצלונה 2019 סמסונג נעדרה. נדמה שעל רקע מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין שבה מככבת הענקית הסינית וואווי, זו דרכה של הענקית הדרום קוריאנית לסמן בצד של מי היא נמצאת - וכך, היא השיקה את גלקסי S10 ואת הסמארטפון המתקפל גלקסי פולד דווקא בסן פרנסיסקו שבארה"ב.

סמסונג נעדרה, אך וואווי, שהגיעה ל-MWC 2019 עלתה מדרגה עוד יותר ומסמנת את עצמה כיורשת לכתר הטכנולוגי של אפל וסמסונג. ארבעה חודשים בלבד לאחר שוואווי השיקה את מייט 20, שקפץ מייד לצמרת הדירוגים העולמית של המכשירים הטובים בעולם - לצד מכשירי הדגל של סמסונג אפל וגוגל פיקסל - היא עוקפת בסיבוב את סמסונג עם מכשיר מתקפל ראשון. בניגוד למכשיר של סמסונג שהושק כמה ימים לפניו, שניתן היה לצפות בו רק מרחוק, במכשיר החדש של וואווי גם אפשר היה לגעת ולבדוק.

וואווי MateX המתקפל הציג עיצוב אלגנטי ושימושי הרבה יותר מהמתחרה של סמסונג: עם מסך שמתקפל החוצה במקום פנימה (זאת אומרת שכשהמכשיר מקופל, המסכים חיצוניים) וגם מאפיינים מרשימים אחד אחרי השני: זמן טעינה מקוצר של 30 דקות למילוי 85 אחוז מהסוללה ויכולת טעינה עוצמתית שמאפשרת אפילו לטעון את המחשב הנייד באמצעות הסמארטפון (תכונה שקיימת גם ב-S10 של סמסונג). הוא מציע תצוגה שמתפרשת על כל המסך, כמעט ללא שוליים, וללא מגרעת, נפח זיכרון RAM של 8 ג'יגה בייט ושטח אחסון של 512 ג'יגה בייט.

מפגן העוצמה כלל שוב ושוב הצגה של המתחרים, כולל תמונותיהם ושמותיהם, מגומדים לעומת פאר היצירה הסיני, שייצא לשוק באמצע השנה ומחירו הצפוי יעמוד על 2,300 אירו ("יקר, אבל מהנדסינו עובדים על זה", על פי וואווי), לעומת 2,000 דולר מחירו של הפולד של סמסונג. ואיך לא - מדובר על מכשיר עם 5G - קישורית הדור החמישי, העברה השנה לקדמת הבמה.

5G: למרות הכל, לא כל כך מהר

בתערוכות הטכנולוגיה האחרונות, מקומפיוטקס שבטיוואן, דרך MWC בברצלונה ועד CES בלאס וגאס, הדור החמישי תמיד היה ברקע. המרצים באולמות נשאו מסר אחד ברור לחברות התשתית - תתעוררו. דור 5 זה יישומי בינה מלאכותית ובראשם רכב אוטונומי וערים חכמות, דור 5 זה האינטרנט של הדברים (IoT) שפירושו קישוריות לאינטרנט של חפצים ומכשירים אלקטרוניים שעד כה היו טיפשים או שלא היו מחוברים לאינטרנט. הדור הרביעי, ששולט בעשור הנוכחי כמו שדור 3 שלט בעשור הקודם, מיצה את עצמו. כדי לייצר עוד שווקים, שייצרו עוד הכנסות, שוק האלקטרוניקה צמא לדור הבא, שיחבר עוד מכשירים ושיטיס את המהירות לחלל (הורדה של סרט במשקל 1 ג'יגה בייט ב-3 שניות). בינתיים אנחנו בישראל רחוקים מלהיות שם (בין היתר בשל הירידה ברווחיות חברות הסלולר והיעדר מקורות מימון לתשתית דור 5 היקרה) ואפילו בארה"ב המהפכה ניצבת בפני אתגרים בלתי נגמרים.

בכלל, ברצלונה השנה מסמנת את ביאת דור 5 למכשירי הקצה: סמסונג, וואווי ושיאומי לא היו לבד - גם LG ו-ZTE השיקו מכשירים התומכים בתקן החדש. לצידן, מספר חברות כמו וואן פלוס, אופו וסוני הציגו אבות טיפוס למכשירים תומכים. עם זאת, פרט למכשיר של וואווי, רבות מההכרזות היו עמומות, ללא תאריך השקה מדויק או מחיר.

ענקית סינית אחרת, שיאומי, הציגה בתערוכה מכשיר דגל עם קישוריות דור 5. מדובר ב-Xiaomi Mi Mix 3 שהשיקה באוקטובר האחרון, רק בגרסה חדשה הכוללת קישוריות דור 5. גרסה זו תושק במאי הקרוב ותעלה 680 דולר - מחיר שיהפוך אותו למכשיר הדור החמישי בעל המחיר הנמוך ביותר השנה. LG עשתה מהלך דומה כשהכריזה על V50 ThinQ, גירסת ה-G5 של ה-V40 שהושק גם הוא באוקטובר האחרון.

לעמימות הזאת יש ככל הנראה סיבה טובה, שכן למרות העניין הרב סביב המכשירים, רשתות ה-5G עדיין לא זמינות ברוב העולם. בארה"ב, ארבעת ספקיות הטלקום הגדולות, ספרינט, ורייזון, טי-מובייל ו-AT&T הכריזו על השקת רשת 5G בהמשך השנה. אך גם כשהשירות יושק, בשלב הראשון הוא יהיה זמין בחלק קטן מארה"ב, בעיקר בערים גדולות כמו לוס אנג'לס ושיקגו. ואפילו במקומות בהן השירות יהיה זמין, הוא לא ימלא את מלוא הפוטנציאל שלו והצרכנים יצטרכו ככל הנראה להתפשר על המהירויות הגבוהות, או על איכות מעבר האותות של הרשת דרך קירות.

בינתיים, צרכנים שמיהרו לרכוש טלפון תומך 5G יצטרכו בכל זאת להמשיך להסתפק ברשת ה-4G הקיימת כדי להתמודד עם המכשולים. כפיתוח חדש יחסית, ייתכן גם שהמכשירים הראשונים יגיעו עם בעיות אחרות, כמו חיי סוללה קצרים למשל.

המובילה העולמית כרגע במירוץ ל-5G היא בכלל סין. לפי נתוני חברת המחקר דלויט שהוצגו בוול סטריט ג'ורנל, מאז 2015, סין בנתה פי 10 יותר נקודות שידור חדשות (Transmitter Sites) שנחוצות כדי להקים רשת 5G זמינה ומהימנה מאשר נבנו בארה"ב. בסין הממשלה גם דוחפת את קידום הטכנולוגיה באמצעות תכנון, גיוס מגזר ההייטק והשקת תכניות הכשרה באוניברסיטה. באירופה דווקא נערכים לפיתוח באמצעות תכניות פילוט נרחבות עם תמיכה ממשלתית, אך העובדה שבאירופה יש מעל מאה ספקיות סלולר - בהשוואה לארבע בארה"ב ולשלוש בסין - מקשה עליה להתקדם בתחום.

בעוד כמה שנים, כשהטכנולוגיה תממש את מלוא הפוטנציאל שלה, נוכל לפי תחזיות שונות ליהנות משימושים מבטיחים ונרחבים בהרבה מאלה שנוגעים לסלולר, במכשירי האינטרנט של הדברים. הטכנולוגיה מורידה את זמן התגובה של מכונות זו לזו, ולכן צופים למשל כי רכבים אוטונומיים יוכלו לקבל מידע בזמן אמת על התנועה והסכנות בכביש, באמצעות סנסורים במכוניות וברכבים. הרכבים ינצלו את הטכנולוגיה כדי להעביר מידע רב במהירות גבוהה ומבלי לפגוע באיכות של תמונות למשל. תחזיות אחרות גורסות כי מפעלים יוכלו לעבור לציוד אלחוטי, מכשירים לבישים יוכלו לנטר את מצבו של אדם ולשלוח את המידע במהירות לרופא וכן תמורות בתחום ה-AR. מצלמות וסנסורים יאפשרו לשוטרים לסרוק במהירות מקומות ציבוריים כדי למצוא חשודים.

מהצד השני, פיתוחים כמו האחרון מעלים גם חששות נוספים לפרטיות שתביא איתה הטכנולוגיה החדשה, כמובן כתלות ליישומים שיפותחו על גבי התשתית. הטכנולוגיה עשויה לאפשר ניטור מיקום מדויק יותר, ואיסוף מידע רב יותר על אנשים, בין היתר באמצעות הרכבים הפרטיים שלהם. סטיב בלובין, פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת קולומביה, העלה חששות כאלה בראיון עם הוול סטריט ג'ורנל.

סין: בעד מה שטוב ונגד מה שרע?

תערוכת המובייל השנה חרגה הרבה מעבר למובייל, הרבה מעבר לביזנס, ורק חיזקה את ההבנה שהטכנולוגיה היא לא שדה הקרב וההתגוששות הבינ-מעצמתית העתידית, אלא העכשווית. הפגנת העוצמה של ספינת הדגל הטכנולוגית של סין היא לא פחות מהפגנת שרירים בעיצומו של סכסוך מתוקשר עם ממשלת ארה"ב, ומהווה מעין תקיעת אצבע בעין של המערב.

משלחת של בכירים מארה"ב הגיעה לברצלונה כדי לשכנע את ספקיות הסלולר לא לרכוש ציוד של וואווי, המתחרה במובילות העולמיות נוקיה ואריקסון, משום שהציוד הסיני פגיע וחשוף יותר, לטענתם, למאמצי הריגול הסיניים. הממשל האמריקני כבר אסר שימוש בציוד תקשורת של וואווי על ידי הספקים שלו, ובפורצ'ן דווח כי השמועות מדברות על צו נשיאותי שיאסור כליל שימוש בציוד של וואווי ברשתות התקשורת בארה"ב. בכיר מחלקת המדינה האמריקנית עמד מול המצלמות בברצלונה, כשלצידו יו"ר רשות התקשורת הפדרלית של ארה"ב אג'יט פאי, ותת מזכיר ההגנה ליסה פורטר, והאשים את וואווי באופן שלא משתמע לשני פנים כי החברה הסינית "דו פרצופית או מוליכה שולל".

בכירים בוואווי הכחישו כמובן את הדברים. חמוש בביטחון עצמי עמד סגן יו"ר וואווי על הבמה בברצלונה ואמר את המשפט הבא, באנגלית: "אנחנו לא עושים שום דבר רע, אנחנו לא עושים דברים רעים", וגם "תנו למומחים לקבוע האם הרשתות בטוחות או לא. ההאשמה של ארה"ב נגד רשתות דור 5 שלנו לא מבוססת על ראיות כלל וכלל".

הפוליטיקה והמסרים החדים והברורים היו עוד חידוש למי שהתרגלו לנאומי מפתח מלוקקים באנגלית תאגידית שמאפיינים את תערוכות הטכנולוגיה. אולי חוץ מהדיפלומטיה האירופאית שמצדה לא אכזבה גם הפעם, ולא התייצבה לצד אף אחד מהצדדים. נציבות האיחוד האירופאי הזהירה מפני "החלטות לא בשלות המבוססות על ניתוח חלקי של העובדות". דברים ברוח דומה אמר גם מנכ"ל וודפון, הבריטי ניק ריד, שקרא לארה"ב להציג את הראיות שיש לה נגד וואווי.

בסופה של התערוכה, שבעבר היתה חגיגה לטכנולוגיה נשאר לא מעט טעם רע, אותו ביקשה לתקן מעט הממונה בוואווי על קשרי ציבור וממשל, סגנית נשיא בכירה וחברת מועצת המנהלים של וואווי, קתרין צ'ן.

צ'ן פרסמה מכתב פתוח לתקשורת האמריקאית באתר הרשמי של החברה אותו פתחה במחמאות לחדשנות האמריקאית: "ארה"ב היא דוגמה מצוינת לכיצד להעניק השראה לחדשנות ולפיתוח טכנולוגיים. אנחנו עצמנו קיבלנו השראה מהיסטוריית היצירתיות והעבודה הקשה שלכם. אני כותבת לכם זאת בתקווה שנוכל להבין זה את זה טוב יותר. בשנים האחרונות ארה"ב פיתחה כמה אי הבנות בנוגע אלינו ואנו רוצים להסב את תשומת לבכם לעובדות". בהמשך הפליגה צ'ן אל מחוזות רחוקים ומנתה שורה של איזורים, "מהקשים והמסוכנים ביותר בעולם", בהם פועלת וואווי על מנת לפרוש תשתיות תקשורת, או במקרים של אזורים מוכי אסון - לתקנם. "אל תאמינו לכל מה שאתם שומעים. בואו תפגשו אותנו. אנו מצפים לפגוש אתכם", חתמה את מכתבה.

עוד כתבות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"