גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גזית גלוב מוכרת את FCR הקנדית בכ-3.3 מיליארד שקל

העסקה תקטין את ההון העצמי של גזית גלוב ב-510 מיליון שקל ותייצר לה הפסד של 420 מיליון שקל על השווי בספרים ● לאחר השלמת העסקה תיוותר גזית גלוב עם 9.9% מ-FCR

חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל גזית גלוב / צילום: איל יצהר
חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל גזית גלוב / צילום: איל יצהר

חברת הנדל"ן המסחרי המניב גזית גלוב, ממשיכה במדיניותה האסטרטגית למימוש החזקות בחברות ציבוריות לטובת התמקדות בנדל"ן פרטי. הבוקר דיווחה החברה כי חתמה על עסקת ענק למכירת עיקר החזקותיה בחברה הבת הקנדית, פירסט קפיטל רילטי (FCR) תמורת 1.2 מיליארד דולר קנדי (כ-3.3 מיליארד שקל) במזומן. העסקה תבוצע בחלקה עם FCR עצמה ולכן מותנית באישור רוב מקרב בעלי מניות המיעוט ב-FCR.

במסגרת ההסכם, תרכוש FCR כ-14.1% ממניותיה (36 מיליון מניות), המוחזקות על ידי גזית גלוב, בתמורה לסכום של 742 מיליון דולר קנדי. במועד ההתקשרות תשלם FCR לחברה מקדמה בסך של 3 מיליון דולר קנדי (בגין השתתפות בהוצאות עסקה של החברה). ככל שלא יתקבל אישור אסיפת בעלי מניות FCR לעסקה, תיוותר המקדמה בידי החברה.

במקביל ,התקשרה גזית גלוב בהסכם למכירת עוד 8.7% ממניות החברה הקנדית (22 מיליון מניות) לסינדיקציה של חתמים בראשות בנק RBC הקנדי, ובתמורה ל-453 מיליון דולר קנדי. המכירה תתבצע במנגנון של "הצעת מכר מובטחת", כאשר מחצית מהתמורה תתקבל במועד השלמת העסקה, בכפוף להשלמת הרכישה העצמית, והמחצית השניה תתקבל בחלוף 12 חודשים ממועד השלמת השלב הראשון של הצעת המכר המובטחת.

מניות המכר יוחזקו בנאמנות עד לקבלת התשלום השני ובמהלך תקופה זו לא תהא החברה זכאית לדיבידנד או לזכויות הצבעה בגין מניות המכר. ככל שהתשלום השני לא ישולם לחברה במלואו, מניות המכר תוחזרנה לחברה לרבות הדיבידנד שנצבר בגינן (מבלי שתידרש להשיב את התשלום הראשון בגינן).

במסגרת העסקה התחייבה גזית גלוב כי במהלך תקופה של שנה ממועד השלמת השלב הראשון של הצעת המכר לא תבצע עסקאות למכירת החזקתה ב-FCR, אלא באישור RBC ו-FCR. עוד נקבע, כי החל ממועד השלמת העסקה וכל עוד תחזי גזית גלוב בלפחות 5% מהון המניות של FCR היא תהיה זכאית להציע מועמד אחד מטעמה לדירקטוריון FCR.

לדברי גזית גלוב, ככל שתושלם העסקה, היא תחזית ב-9.9% מ-FCR והחוב נטו לסך המאזן (סולו מורחב) שלה צפוי לרדת משמעותית ולעמוד על מתחת ל- 45%. סך הנכסים באחזקה פרטית שלה יעמוד על כ-44% מסך שווי הנכסים והחוב נטו לסך המאזן (סולו מורחב) נכון לסוף ספטמבר 2018.

הוצאות המיסים בגין העסקה תסתכמנה בכ-95 מיליון דולר קנדי (כ-264 מיליון שקל) הכוללות הוצאות רישום עתודה למיסים נדחים בהיקף של כ-26 מיליון דולר קנדי (כ-71 מיליון שקל) בגין המניות הנותרות בבעלות החברה, עמלות בגין ביצוע העסקה לרבות מתן הנחות ל-FCR ולחיצוניים תסתכמנה ב-88 מיליון דולר קנדי (כ-246 מיליון שקל), ובסה"כ צפויה החברה להכיר בקיטון בהון העצמי המיוחס לבעלי מניותיה בהיקף של כ-510 מיליון שקל. מנגד, מימוש קרן הון בהיקף של כ-90 מיליון שקל יקטין את ההפסד ל-420 מיליון שקל בהשוואה לשווייה של FCR בספרי גזית גלוב.

גזית גלוב רכשה את השליטה בחברת FCR בקנדה בשנת 2000. הודות לניהול פרו-אקטיבי אדוק יחד עם שורה ארוכה של מהלכים אשר כללו רכישות ומכירות של נכסים לצד עסקאות M&A, הפכה FCR לחברה המובילה בתחומה בקנדה עם תיק נכסים בהיקף של כ-10.5 מיליארד דולר קנדי ושווי שוק של כ-5.5 מיליארד דולר קנדי.

לדברי חיים כצמן, מייסד, בעל השליטה ומנכ"ל גזית גלוב, "מהלך זה מהווה צעד משמעותי נוסף ביישום האסטרטגיה עליה הכרזנו לפני יותר משנתיים, שעיקריה מכירת האחזקות בחברות ציבוריות בשלות, הורדת רמת המינוף, והגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי תוך התמקדות בנכסים דומיננטיים בערים מרכזיות".

"לאחר שני מימושי ענק בשנתיים האחרונות של אחזקותינו בשתי חברות ציבוריות בסדר גודל של כ-8 מיליארד שקל במזומן ועם תשואות IRR שנתי ממונף של כ- 20% בכל אחת מהשקעות אלה, אנו נחושים להמשיך ביישום האסטרטגיה שלנו, להגדיל עוד יותר את רכיב הנדל"ן הפרטי כשעיקר מאמצינו בעניין זה יכוונו לצפון אמריקה שם יש לנו הנהלה מנוסה ומיומנות של עשרות שנים, כמו גם היכרות עמוקה עם כל שחקני שוק הנדל"ן המקומי. במקביל נמשיך לפעול נמרצות להשביח את השקעותינו הקיימות בברזיל ונמשיך לפעול להשבחת והגדלת תיק הנדל"ן שלנו בישראל. באירופה נמשיך לפעול נמרצות להשביח את החברות שבשליטתנו ולהציף בהן ערך באמצעות השבחה של תיק הנכסים של חברותינו ובמגוון דרכים נוספות.

"אין ספק שמבחינתה של גזית גלוב, המהלך הזה, במידה ויושלם, הינו מהלך משנה חיים מבחינת החברה ואני משוכנע שעם השלמתו החברה תעלה על דרך חדשה-ישנה של חזרה למקורות, רכישת נכסי איכות שאינם ברי תחליף, מאזן חזק חסין מיתונים ונזילות גבוהה, הנהלה מקצוענית ובלתי מתפשרת שיכולה לאתר, להשביח את נכסינו לאורך זמן ולייצר תשואות עודפות".

כצמן הוסיף כי "יחד עם שותפי דורי סגל, התחלנו את הפעילות בקנדה בשנת 1998 עם נכס ראשון בשווי של 15 מיליון דולר קנדי. כיום, FCR הינה החברה המובילה מבין חברות הנדל"ן הקנדיות בתחום המרכזים המסחריים עם תיק נכסים מעולה של כ-10 מיליארד דולר קנדי, והנהלה איכותית בראשות אדם פול. אנו מאחלים ל-FCR ולהנהלתה הצלחה רבה בהמשך דרכם".

עוד כתבות

זום גלובלי / צילום: Reuters

מילה אחת מיותרת ברוסיה עלתה בשש שנות מאסר

ארה"ב והודו הגיעו להסכם מכסים חדש - לפחות לטענת טראמפ • גזר הדין החריג שהוטל על קומיקאי רוסי • ומי רצח את בנו של קדאפי? פרטים חדשים נחשפים • זום גלובלי, מדור חדש

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

סטיב וויטקוף / צילום: ap, Evelyn Hockstein

החל סבב השיחות השני: "איראן ממתינה לתגובה על הצעתה"

נוכחות מפקד סנטקום במו"מ הגבירה את המתיחות בין ארה"ב ואיראן ● דיווח בניו יורק טיימס: באיראן מוכנים להשהות את תוכנית הגרעין בתמורה להסרת הסנקציות ● דוברת הבית הלבן: "טראמפ רוצה עסקה עם איראן, אבל אני רוצה להזכיר לאיראנים שיש לנשיא גם אופציות אחרות" ● צה"ל תקף במהלך הלילה ברצועת עזה בתגובה לירי מחבלים ● עדכונים שוטפים

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

הדמיית הפרויקט של חג'ג' בשדה דב. יאושר ברישוי עצמי / הדמיה: FIRST

עשרה היתרים כבר ניתנו במסלול רישוי עצמי: "מקצר 3 שנים לפחות מהתהליך"

מתחילת השנה ניתן להגיש היתרים במסלול הרישוי העצמי גם עבור בניינים גבוהים. לשניים כאלו, ברובע שדה דב, כבר הוגשו בקשות להיתר ● עד היום אושרו רק היתרים בודדים, והבניין הגבוה ביותר בן 4 קומות ● היזמים מרוצים: "סכומים אדירים שנחסכים"

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

אמזון מגדילה את ההימור על AI, והמשקיעים מודאגים; המניה נופלת

אמזון רשמה שיא רבעוני בהכנסות של 213 מיליארד דולר, מעל התחזית ● הרווח למניה, 1.95 דולר, היה מעט מתחת לצפי ● הכנסות הענן היו 35.6 מיליארד דולר, מעל התחזיות, עם צמיחה שנתית של כ־21% ● המניה נופלת במסחר המאוחר בעיקר בשל תחזית השקעות חריגה של כ־200 מיליארד דולר לשנה הקרובה, שמעוררת חששות לגבי הלחץ על התזרים והרווחיות

BYD ATTO 2

ישאיר לכם עודף מ-150 אלף שקל: קרוס-אובר חשמלי מאובזר במיוחד

BYD ATTO 2, הקרוס־אובר הקומפקטי החשמלי החדש של BYD, שומר על ממדים חיצוניים מותאמים היטב לעיר ● יש לו תא נוסעים מרווח ומאובזר, נוחות נסיעה טובה וטווח חשמלי מכובד ● המחיר נגיש אבל הפלח צפוף

פרופ' נרי אוקסמן / צילום:  Conor Doherty, courtesy of OXMAN

"בכלכלה הסמויה של הטבע יש פוטנציאל עצום לתיקון העולם": נרי אוקסמן חושפת את החברה החדשה שהקימה

היא מפתחת נעליים שאפשר לשתול אחרי השימוש, מתכננת בתים שמגדלים את עצמם, ומגדלת במעבדה אוכמניות שאיש לא טעם 450 שנה ● אחרי 25 שנה באקדמיה, פרופ' נרי אוקסמן, מהחוקרות המשפיעות בתחומי הארכיטקטורה והעיצוב, רוצה ליישם את החזון שלה לסינרגיה בין בני אדם לטבע ● וגם: ההתמודדות עם הסערה שנקלעה אליה בעקבות פעילותו הפרו־ישראלית של בן זוגה, המיליארדר ביל אקמן

ביטקוין / צילום: Shutterstock

שוק הקריפטו איבד 2.2 טריליון דולר משוויו, מה אומרת ההיסטוריה ומה צפוי בהמשך?

חורף הקריפטו חוזר: הביטקוין קרס ב-48% משיאו לרמה של 65 אלף דולר למטבע ● בשוק נותנים שלל הסברים מדוע המטבעות הדיגיטליים מתמוטטים עכשיו, ומנסים להעריך האם מדובר בהזדמנות קנייה או בתחילתה של תקופה ארוכה של חולשה. ומה קרה בפעמים הקודמות שהביטקוין קרס? ● גלובס עושה סדר

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

המחיר הכבד של התחרות עם אנבידיה: הסיבות לנפילת מניית AMD

מניית AMD צנחה אתמול לאחר פרסום הדוחות: התוצאות אומנם הרשימו, אך התחזית שידרה האטה זמנית ותחושה שפריצת הדרך הגדולה עדיין רחוקה ● התקווה הגדולה של החברה נמצאת בעיקר בהמשך השנה, כאשר היא תנסה לצאת ממכירת השבב הבודד וליצור פתרונות שלמים ● בדרך לשם, היא תצטרך להיזהר מתלות גדולה מדי ב-OpenAI