גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כמה תעלה לכם חניה לחודש במגדלי עזריאלי בתל-אביב?

הדוחות הכספיים של לוינשטין נכסים מספקים הצצה למחירי החניות המאמירים במרכז תל-אביב, המתקרבים בממוצע ל-1,300 שקל בחודש למקום שמור ● החניון היקר ביותר: מרכז עזריאלי - הגובה בחודש 1,600 שקל למקום חניה שמור ו-1,100 שקל למקום חניה על בסיס פנוי

מגדלי עזריאלי / צילום: תמר מצפי
מגדלי עזריאלי / צילום: תמר מצפי

דוחות חברת הנדל"ן לוינשטין נכסים ל-2018, שפורסמו השבוע, מספקים הצצה מעניינת למחירי החניות המאמירים במרכז תל-אביב - בד-בבד עם העלייה במחירי הנדל"ן ב"עיר ללא הפסקה". במסגרת הערכת שווי שפורסמה למגדל לוינשטין, הממוקם בדרום-מרכז תל-אביב (על ציר בגין, סמוך לתחנה המרכזית הישנה), סיפקה החברה ריכוז של דמי שכירות חודשיים מבוקשים למקום חניה במגדלי משרדים בולטים נוספים באותה סביבה, המתחילים במחיר של 700 שקל ומאמירים עד 1,600 שקל (לפני מע"מ). בין היתר נלקחו במדגם מרכז עזריאלי ומגדלי סונול, שלום, המוזיאון, מאייר ודיסקונט. בממוצע, מחירי החניות החודשיים ב-15 המגדלים שנכללו בבדיקה מתקרבים לסכום של קרוב ל-1,300 שקל למקום שמור, ועומדים על יותר מ-900 שקל לחניה על בסיס מקום פנוי.

כמה עולה לשכור מקום חנייה במגדלים במרכז ת"א (מחיר מקום חנייה שמורה לחודש)

בצד הגבוה יותר של מחיר לחניה ניצב מרכז עזריאלי, הסמוך לתחנת רכבת השלום והמחלף הנושא שם זה, הגובה בחודש 1,600 שקל למקום חניה שמור, ו-1,100 שקל למקום חניה על בסיס פנוי. מחירים גבוהים יחסית גובים גם המגדלים ב"סיטי" של תל-אביב, סמוך לשדרות רוטשילד, הבורסה לני"ע ועוד. כך, צעד אחרי עזריאלי ניצב מגדל גרוזנברג שברחוב גרוזנברג, לא רחוק מהבורסה, הגובה עד 1,500 שקל בחודש למקום חניה שמור, ואילו עבור מקום חניה על בסיס פנוי מסתפק ב-800 שקל.

במרחק של מאות מטרים בודדים ממנו, בית פסגות שברחוב אחד העם, סמוך לשכונת נווה צדק, גובה 1,400 שקל למקום חניה שמור, ו-1,000 שקל למקום חניה על בסיס פנוי, ואילו מרחק נגיעה ממנו, במגדל שלום, שגם הוא ברחוב אחד העם, לא מציעים מקומות חניה שמורים, וגובים כ-1,100 למקום חניה על בסיס פנוי. עוד באותה "שכונה", מגדל נחמני שברחוב נחמני במרכז תל-אביב גובה 1,250 שקל למקום חניה על בסיס פנוי, ואילו במגדל יבנה שברחוב יבנה הסמוך גובים בין 1,100 ל-1,300 שקל למקום חניה שמור.

קצת צפונית להם, מגדל המוזיאון שברחוב ברקוביץ, סמוך לבית המשפט השלום והמחוזי של תל-אביב, גובה 1,150 שקל למקום חניה על בסיס פנוי.

מגדל לוינשטין עצמו, הממוקם בדרך בגין בסמוך לרחוב הרכבת, מציג טווח מחירים נרחב יחסית, שמגיע עד 1,500 שקל למקום חניה שמור, ויורד עד לכ-1,100 שקל, בתלות במיקום, ואילו מחירי מקומות החניה הלא שמורים בו ניצבים ברף הנמוך, בטווח שמתחיל בקצת יותר מ-700 שקל ומגיע לכ-830 שקל. סמוך אליו, מגדל סונול, שגם הוא בדרך בגין, גובה 1,100 שקל למקום חניה שמור ו-840 שקל למקום חניה על בסיס פנוי.

דמי שכירות מבוקשים לחודש למקום חניה 4.3

שטחי החניה - חלק גדול מההכנסות

הערכת השווי של מגדל לוינשטין חושפת גם את החלק הגדול שמהווים שטחי החניה מסך הכנסות החברה מהשטחים שבהם היא מחזיקה במגדל.

בסיכומה של 2018, הפעלת החניון הניבה ללוינשטין הכנסות בהיקף של כ-7 מיליון שקל, שחיקה של כ-1% ביחס ל-2017 וגבוה בכ-5% מהכנסות החניון ב-2016, וזאת בעוד שדמי השכירות משטחי המשרדים והמסחר שלה בנכס הצטברו לכ-17 מיליון שקל - סכום המשקף ירידה של כ-7%-10% ביחס לשנתיים הקודמות (2016-2017).

בצד העלויות, הפעלת החניון הסתכמה אשתקד בכ-2.5 מיליון שקל, ואילו עלויות הפעלת קומות המשרדים והמסחר, הכוללים ניהול, אחזקה ותפעול, עמדה על קצת יותר ממחצית הסכום, בהיקף של 1.4 מיליון שקל.

את שווי החניון, נכון לסוף 2018, העריכו השמאים בכ-69 מיליון שקל, וההערכה נוקבת בערך של 165 אלף שקל למקום חניה, בבדיקת 418 מקומות חניה בהיתר.

קומות המשרדים מוערכות בשווי של כ-264 מיליון שקל ושטחי המסחר בכ-8 מיליון שקל, כך שסך שווי החזקותיה של לוינשטין במגדל לוינשטין מגיע לכ-341 מיליון שקל - עלייה של כ-6% מלפני שנתיים, אז עמד השווי על כ-322 מיליון שקל, ועלייה של 2.5% ביחס לסוף 2017, אז הגיע השווי ל-333 מיליון שקל.

בנייתו של מגדל לוינשטין, הממוקם צפונית למתחם התחנה המרכזית הישנה של תל-אביב, וסמוך למפגש הרחובות הרכבת ודרך מנחם בגין, הסתיימה בתחילת שנת 2000.

המגדל כולל 33 קומות, ששטחן ברוטו כ-34 אלף מ"ר, מעל שש קומות המשמשות לכ-700 חניות ולמחסנים בשטח ברוטו של כ-23 אלף מ"ר, וחלקה של לוינשטין בשטחי המשרדים מסתכם בכ-14.1 אלף מ"ר, וכן בהחזקה ב-465 מקומות חניה (כ-67% משטחי החניה) נוסף על כמה מאות מ"ר של שטחי מסחר.

לוינשטין נכסים, שבשליטה בה מחזיק המנכ"ל שאול לוטן, באמצעות החברה האם לוינשטין הנדסה, עוסקת בנדל"ן מניב למסחר ומשרדים, ומגדל לוינשטין הוא אחד מנכסיה הבולטים.

החברה נסחרת בבורסה בשווי של כ-920 מיליון שקל, אחרי שחיקה של כ-10% שמציגה מנייתה בשנה האחרונה, ואילו מניית לוינשטין הנדסה איבדה כ-7% בשנה החולפת, ומשקפת לחברה האם שווי של כ-480 מיליון שקל.

בסיכום 2018 היקף שערוכי הנכסים של לוינשטין נכסים ירדו בצורה ניכרת, כך שסך הכנסותיה נשחקו ב-45% ל-91 מיליון שקל, והרווח הנקי שלה ירד ביותר מ-50% ל-52 מיליון שקל.

בשנה החולפת עודכן מנגנון התמורה להסכם שירותי הניהול שמשלמת לוינשטין נכסים לחברה האם, שהגדיל את הוצאותיה, ובסיכום שנתי שילמה לה 7.7 מיליון שקל בגין שירותי ניהול, עלייה של כ-20% ביחס לדמי ניהול של 6.4 מיליון שקל ששולמו ב-2017.

עוד כתבות

בית החולים הדסה / צילום: אביבה גנצר

"המודל של בית החולים לא עובד": איך הדסה שוב נקלע למשבר?

נציגי בית החולים צפויים להיפגש השבוע עם אנשי האוצר ומשרד הבריאות כדי לפתור את המשבר התזרימי של הדסה, שכבר הוביל להכרזת סכסוך עבודה ● הדרישות של ההנהלה, הטענות של האוצר וההצעה של בכיר לשעבר בהדסה שאף צד לא רוצה לקבל

האם "התסריט הגרוע ביותר" עבור ישראל בעזה בדרך להתממש?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: היום שאחרי הפיגוע הקטלני באוסטרליה, 25 מדינות צפויות לדון מחר בשליחת כוחות בינלאומיים לעזה, ואנטישמיות בחגיגות החנוכה באמסטרדם ● כותרות העיתונים בעולם

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

האחים נקש יישארו בנמל אילת? הממשלה תיאלץ להכריע בקרוב

שרי האוצר והתחבורה יודיעו עד סוף החודש אם יוארך זיכיון האחים נקש בנמל שהסב להם רווחים במאות מיליונים ● בממשלה סבורים שהם לא עמדו בתנאים, אולם פרסום מכרז חדש כעת אינו מהלך פשוט

לובי משרדי ''יעדים נדל''ן''. בעיגול: מוטי אברג'יל / צילום: יוסי כהן, יוטיוב

כתב אישום: הונאת נדל"ן בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד מוטי אברג'יל, לשעבר הבעלים והמנכ"ל של קבוצת הנדל"ן יעדים, בגין גיוס לא חוקי של 75 מיליון שקל ללא תשקיף, מתוכם 17 במיליון במרמה ● לפי האישום, אברג'יל פרסם רכישת קרקעות ברשתות החברתיות, אך המתעניינים קיבלו הצעה לתת לקבוצה הלוואות

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

הסיניות השתלטו, החשמליות נזנחו: הנתונים שמאחורי השנה הדרמטית בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג-אין, הסינים כבשו את השוק, ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

בית המשפט העליון / צילום: יוסי זמיר

שני פסקי דין סותרים והשאלה בדרך לעליון: מי יממן תביעות ייצוגיות?

שני פסקי דין הפוכים בנוגע לאפשרות מימון תביעה ייצוגית ע"י קרן פרטית ניתנו לאחרונה, והסוגיה תוכרע בעליון ● הראשון קבע כי קרן הפועלת למטרת רווח תנהל את ההליך לא תמיד לטובת התובע, ואילו לפי השני איסור מימון הוא מחסום לתביעות שמצריכות משאבים כלכליים

הודעה שנשלחה בקבוצת וואטסאפ של מתחזים / צילום: צילום מסך

הונאת הרשת החדשה: הבטיחו תשואה חלומית, ואז המניה נפלה בכ־90%

מתחזים ברשת שכנעו משקיעים ישראלים להשקיע במניה של קבוצת מסעדות מלזית ● הם התחזו לדמויות מוכרות בשוק, וכך זינקה המניה בכ־150% - אך קרסה לאחר בריחת מארגני ההונאה שמכרו את החזקותיהם ● ברקע, פלטפורמות כמו מטא מתקשות לבלום את התופעה

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

בשאר אל אסד / צילום: ap, Baz Ratner

"כבר לא רלוונטי לפוטין": פרטים חדשים על החיים של אסד במוסקבה

כשנה לאחר נפילת משטרו של הדיקטטור, ה"גרדיאן" הבריטי מספק פרטים חדשים והצצה נדירה לחיי משפחת אסד ● "מנהלים חיים מבודדים ושקטים של יוקרה במוסקבה ובאיחוד האמירויות"

צוות ההשקעות של ויולה ונצ'רס / צילום: דוד גראב

ויולה ונצ'רס מגייסת כ־250 מיליון דולר להשקעות חדשות ולהגדלת החזקות קיימות

הקרן ביצעה סגירה ראשונה בהיקף של כ־150 מיליון דולר, שצפויה להתחיל לפעול בתחילת 2026 ● במקביל גויסה קרן נוספת בהיקף של כ־100 מיליון דולר, שמטרתה להגדיל החזקות בחברות פורטפוליו שהקרן מגדירה כמצטיינות שבהן היא כבר השקיעה, ובעצם להעמיק את ההשקעה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בתל אביב; מדד ת"א־‏נפט וגז נפל בכ-2.5%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5% ● מניית ג'י סיטי נפלה במעל 7% ● אר פי אופטיקל מזנקת בעקבות הצהרת כוונות של לקוח ביטחוני מקומי ● ג'נרל אלקטריק חיסלה החזקותיה בפלסאנמור, המניה מזנקת ● היום יתפרסמו נתוני האינפלציה, הצפי הוא שהמחירים ירדו ב-0.5% בנובמבר ● מיטב: לשוק הנדל"ן בישראל יהיה קשה להתאושש ● פערי הריביות בעולם מעוררים תסיסה בשוק המטבע, בעיקר בשווקים המתעוררים

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בנובמבר - 2.4%; מחירי הדירות ירדו חודש שמיני ברצף

האינפלציה ירדה בחודש נובמבר ב-0.5%, בהתאם לצפי ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: סעיף הטיסות, סעיף ירקות ופירות טריים וסעיף תרבות ובידור ● מנגד, סעיף המזון רשם עלייה של 0.4% ● יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר של הבורסה לני"ע: "סביבה נוחה לבנק המרכזי להפחית את הריבית במשק כבר ב-5 בינואר"

שואב אבק רומבה / צילום: גלובס TV

יצרנית שואבי האבק Roomba הכריזה על פשיטת רגל, אך מנסה להרגיע חששות מפני "השבתת" המכשירים

במהלך הצגת תוכנית השיקום של החברה, iRobot הודיעה כי Picea, קבלן הייצור הראשי שלה, יקבל 100% מהבעלות בחברה - מהלך שלדברי iRobot יאפשר לה להמשיך לפעול ● לדברי החברה, שירות הלקוחות והאפליקציה לא ייפגעו למרות תהליך השיקום

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

המשקיעים בוול סטריט מתרחקים מענקיות הטכנולוגיה - וזו החלופה

סימני הספקנות סביב תחום ה-AI הולכים ומתרבים, ובתי ההשקעות הגדולים אומרים ללקוחות שלהם להוריד את החשיפה לענקיות הטכנולוגיה ● לדידם, ההזדמנויות הן בתחומים שאינם תחת הפנס ● "המשקיעים כבר לא ירדפו רק אחרי מיקרוסופט ואמזון - ההשקעה הולכת ומתרחבת לשאר השוק"

מלך ירדן עבדאללה השני / צילום: ap, Gonzalo Fuentes

שיא היסטורי בחוב הציבורי: הכלכלה הירדנית תחת לחץ הולך וגובר

ברקע מלחמת "חרבות ברזל", מתקפות החות'ים והאטה מבנית ממושכת, החוב הירדני מטפס לשיא כל הזמנים ● שוק עבודה חלש וגלי פליטים מציבים את עמאן בפני מבחן יציבות כלכלי-פוליטי

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

מימין: אייסו קאנט, מייסד פולסייד וג'ייסון ורנר, מייסד פולסייד / איור: גיל ג'יבלי

חברת ה־AI ששווה מיליארדים מגיעה לישראל ופוזלת למערכת הביטחון

חד־הקרן האמריקאי פולסייד, שמפתח מנוע פיתוח תוכנה אוטונומי המתחרה בג'מיני, רוצה לגייס את המהנדסים מישראל ● הוא כבר חתם עם כמה מענקיות הביטחון בארה"ב, כולל משרד ההגנה

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

הכלכלנים מביעים אופטימיות לגבי המשך התמתנות האינפלציה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ● לדבריהם, המדד צפוי לרדת ב־0.4% עד 0.55%, והאינפלציה השנתית צפויה להישאר על רמה של כ־2.5% או אף לרדת קלות

רבקה לויפר / צילום: דנה בר סימן טוב

המועמדת שכמעט הפכה לחשכ"לית, עד שחלה תפנית במינוי עבאדי-בויאנג'ו

לפני שהודיע על בחירתו במיכל עבאדי־בויאנג'ו לחשבת הכללית באוצר, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ריאיין בשבועות האחרונים כעשר נשים לתפקיד ● אחת המועמדות הבולטות שהגיעו לקו הגמר היא רבקה לויפר, שמסיימת בימים אלה קדנציה כסמנכ"לית כלכלה ופיננסים ברשות החשמל

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך; סיגל יעקבי, שופטת בית המשפט הכלכלי; ויעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בסאני / צילום: שלומי יוסף, ניב קנטור, סיון פרג'

רשות ני"ע נגד ביהמ"ש הכלכלי: המחלוקת לגבי מניות של קרובי משפחה מגיעה לעליון

האם מניות שנרכשו ע"י קרובי משפחה של בעל שליטה נחשבות לחלק מ"החזקות הציבור", או שהן נספרות כחלק מהחזקות בעל השליטה? ● שאלה משפטית זו עומדת בלב מחלוקת בין ביהמ"ש הכלכלי לרשות ני"ע ● במרכז ההליך: איש העסקים יעקב לוקסנבורג