גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרב על תפקיד היו"ר הבא של פז מתחמם: "בפז חייבים יו"ר מנוסה מול מנכ"ל דומיננטי"

מטולטלת מהתפטרות היו"ר, מהמחנאות בדירקטוריון ומהתנהלות המנכ"ל, תבחר פז השבוע דירקטור חדש, שעשוי מאוד להיות גם היו"ר הבא של החברה ● מי מקדם את מי, ולמה מדובר בשעת המבחן של הממשל התאגידי בחברה? ● ניתוח G

אברהם ביגר, אמנון דיק, דוד אבנר ואליעזר שקדי / איורים: גיל ג'יבלי
אברהם ביגר, אמנון דיק, דוד אבנר ואליעזר שקדי / איורים: גיל ג'יבלי

חצי שנה חלפה מאז הוטלה פצצה בדירקטוריון פז, עם התפטרותו של היו"ר, רו"ח יצחק עזר, תוך הטחת טענות בדבר ממשל תאגידי לקוי בחברה בהובלת המנכ"ל יונה פוגל. שוק ההון נחשף בעוצמה לאירוע הנדיר - לרבות לנעשה מאחורי הקלעים, כפי שנחשף בתחקיר גלובס באוקטובר - ולשני המחנות שנוצרו בדירקטוריון החברה, מי עם המנכ"ל ומי עם היו"ר.

לגופו של דירקטוריון, היו אלה חילוקי דעות חריפים בנוגע לתוכנית ההתייעלות הנחוצה בחברה, האשמות בדבר הדלפות, אי אמון גורף ודרישות לפוליגרף, כמו גם טענות להתנהלות שנויה במחלוקת של המנכ"ל ובדיקה שנפתחה מצדה של רשות ניירות ערך. "הדרך שבה ניהלה ועדת המינויים של הדירקטוריון את בחירת המומלצים על ידה מעלה שאלות כבדות ביחס לממשל התאגידי הנהוג בחברה", כתב עזר במכתב ההתפטרות.

לגופו של עיקרון, דגל אדום הונף מעל ליכולתה של פז לקיים ממשל תאגידי תקין, מאז נותרה חברה ציבורית ללא גרעין שליטה, לאחר שצדיק בינו אולץ לבחור בין החזקתו בה לבין החזקתו בבנק הבינלאומי - פועל יוצא של חוק הריכוזיות. הרושם שנוצר, לפחות אצל חלק מבעלי המניות, הוא שיש אדם אחד בפז שעל פיו יישק דבר. איזונים ובלמים? מגוון דעות? - כל אלה נותרו מחוץ לתחום. לשיטתם של אותם בעלי מניות, במקום להוביל את פז בזהירות ובאומץ לעבר האתגרים החדשים שבפניהם ניצבות חברות האנרגיה באלף השלישי, ובראשם המעבר לגז טבעי והמהפכה הצפויה של הרכב האוטונומי, שיהיה גם חשמלי - פוגל בחר בפתרון השמרני הקל. "בפז נדרשים מהפכות ושינויים", מסביר גורם מקורב לנושא. "במקום זה, על רוב הפעילויות שלה יש פג תוקף".

"בסך הכול המוסדיים לא מרוצים ממה שקורה בפז", מבהיר אחר. "יונה היה שבוי בפעילות המסורתית ואין התאמה של הפעילות של פז לעולם החדש. יונה עובד על רווחים בטווח הקצר על חשבון הטווח הארוך".

עם המוסדיים הללו אפשר למנות את בתי ההשקעות מיטב דש ופסגות וכן את קרן נוקד, שהעלו על הכתב את טענותיהם כלפי החברה והובילו בחודשים האחרונים פעילות אקטיבית נמרצת להפעלת השפעתם בבחירת היו"ר הבא של החברה, מתוך תקווה שיהיה זה האיש שינתב את החברה בדרך שהם רואים לנכון. האירוע המכונן של התפטרותו של עזר, הפך הלכה למעשה לפרולוג לפעולה רחבת היקף מצדם במאבק על עתידה של פז.

יו"ר לשעבר או "רק מנכ"לים"

אותו פרולוג, הוא שמוביל אותנו אל התחנה המהותית הבאה בקורותיה של פז. זו תיערך מחר, עם בחירתו הצפויה של דירקטור נוסף לחברה באסיפה הכללית של בעלי המניות. שלושה מועמדים הגיעו לקו הגמר: אמנון דיק, לשעבר מנכ"ל בזק, דוד אבנר, לשעבר מנכ"ל פרטנר - שניהם הומלצו על-ידי ועדת מינויים שמונתה על-ידי הדירקטוריון. שלישי הוא אברהם ביגר, לשעבר מנכ"ל ויו"ר מכתשים אגן ויו"ר שופרסל, ובעברו הרחוק, מנכ"ל פז. מדוע בחירתו של דירקטור חדש מהותית כל-כך בחיי החברה העוסקת בדלק, שולטת בפזגז ומפעילה את בתי הזיקוק באשדוד? משום שהוא מסומן מיד כמועמד מרכזי לתפקיד היו"ר.

פורמלית, על הדירקטור החדש שייבחר יהיה להתמודד על התפקיד מול דירקטור מכהן אחר בחברה, האלוף במיל’ אליעזר שקדי, לשעבר מפקד חיל האוויר ומנכ"ל אל על. מעשית, כפי שמעריכים גורמים המקורבים לחברה, לדירקטוריון (הבוחר כמובן את העומד בראשו), "יהיה קשה להתעלם מרצונם של מרבית בעלי המניות".

עד כמה נחשק תפקיד יו"ר פז, תעיד העובדה שעליה מספרים גורמים מקרב בעלי המניות, שחלק מהמתמודדים כבר הספיקו לעשות "רוד שואו" בקרב המוסדיים, כדי להגביר את סיכוייהם. "פז היא אחת החברות הטובות", מסביר גורם בכיר בשוק את פשר האטרקטיביות של התפקיד. "היא ברשימת ת"א 35, היא חברה מסודרת, והיא לא חברה פיננסית, כך שאין מגבלת שכר. השכר שקיבל יו"ר הדירקטוריון בעבר עמד על 1.8 מיליון שקל להיקף של חצי משרה".

בחודשים האחרונים אף יצאה החברה במספר מהלכים אסטרטגיים במטרה לשפר עמדות: פז החליטה על כניסה לשוק החשמל, באמצעות בניית תחנות כוח חדשה של כ-700 מגהוואט, וכן על פיצול עסקי הנדל"ן של החברה - מהלך שצפוי להציף לה ערך של 400-300 מיליון שקל. את שני המהלכים הוביל פוגל בגיבוי הדירקטוריון, "זאת לאחר", כפי שמעיר גורם המקורב לנושא, "שבמהלך השנה וחצי האחרונות, החברה לא עשתה כל מהלך אסטרטגי, כך שגם בקרב בעלי המניות שחושבים שהמנכ"ל לא היה בסדר, אין חולק שהמהלכים שהוצאו לפועל טובים".

"מבחינתנו, זה לא עניין פרסונלי", אומר ל-G אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש, שיחד עם פסגות תומכים במועמדותו של ביגר. "היינו עקביים לאורך כל הדרך. לכן בחרנו להתערב בנושא העקרוני ואמרנו בצורה גלויה, החברה היא אחת מהגדולות בארץ, היא מורכבת: יש בה נדל"ן, אנרגיה, קמעונאות, אין בה גרעין שליטה, וחייבים יו"ר מנוסה מול מנכ"ל ותיק ודומיננטי. מערכת תקינה של איזונים ובלמים בחברה ציבורית. מישהו שיש לו ניסיון בהובלת דירקטוריון מורכב וגם ניסיון בתחומי העיסוק של פז".

אילן רביב / איור: גיל ג'יבלי

מבחינתו של רביב, העובדה שביגר כיהן כיו"ר של חברה בסדר הגודל של פז, בעוד שדיק ואבנר היו "רק מנכ"לים", גם אם של חברות גדולות, כמו בזק ופרטנר, היא מהותית. לדבריו, "מנכ"ל עובד מול עשרה מנהלים, יו"ר עובד מול מנכ"ל. הוא צריך לדעת איך להנחות את הנהלת החברה, אך לא להתערב בניהול היומיומי של העסק. צריך להבין, אנחנו כמשקיע הגדול בחברה לא מנסים להתערב בניהול של פז. אנחנו מניחים שהנהלת פז תדע לעשות את העבודה. אנחנו כן מעורבים במישור של הממשל התאגידי, ולכן אנחנו מנסים לחזק את הדירקטוריון ותומכים בהבאת יו"ר מתאים. זה עולם של אקטיביזם מוסדי ואחריות ציבורית, מא' ועד ת'".

והדירקטור שייבחר יהיה גם היו"ר החדש?

"אם אחד המועמדים ייבחר ברוב גדול של בעלי המניות, אני לא רואה מקום להחליט אחרת בבחירות ליו"ר. בשורה התחתונה, מי שיצביעו עבורו באסיפת בעלי המניות מסמנים גם כי מעוניינים בו כיו"ר".

את מי פוגל רוצה - ולמה?

מבין אלה התומכים במועמדותו של ביגר, יש המחשיבים את העובדה שבעבר הוא שימש כמנכ"ל פז, וככזה, מכיר את התחום. "מה שאומר", מסביר גורם המקורב לנושא, "שעקומת הלמידה שלו תהיה קצרה יותר מזו של דיק ושל אבנר. ומול יונה פוגל, שהוא אדם מאוד מתוחכם, צריך מישהו שמבין את התחום. יונה, לפי דעתי, מבין את זה, ולכן הוא כמובן היה מעדיף שביגר לא ייבחר".

מנגד, יש מי שמציינים שחלפו שנים רבות מאוד מאז ביגר שימש כמנכ"ל פז, ואין קשר בין פז של אז לזו של היום, שהיא "חברה אחרת לגמרי". בסביבת החברה מציינים כי אפילו שהקפידו שהתהליך שהובילה ועדת המינויים, יהיה מתועד באופן מלא, כדי שלא יהיה ניתן לטעון לכל סוג של התערבות מצדו של המנכ"ל - חלק מהמוסדיים סקפטיים, ולראיה, במבחן התוצאה דווקא דיק ואבנר הומלצו על-ידי הוועדה ולא ביגר. "למרות שנעשה הליך מקצועי, הנרטיב של חלק מהמשקיעים המוסדיים הוא שהמנכ"ל בוחש במינוי", אומר אחד הגורמים. מקורבים לעבודת הוועדה מנמקים כי ביגר מייצג "סגנון ניהול כוחני שאין לו מקום היום בעולם החדש".

רכבת הרים | מניית פז השנה

בדוח של ועדת המינויים, צוין מה הפרופיל המתאים לדירקטור בפז: אדם בעל יכולת להוביל שינויים אסטרטגיים, אך באופן אחראי ומבוקר, על מנת שלא לפגוע בקיים. אדם בעל קשר גם לעולמות מתחדשים ולחדשנות, ומי שיכול להשרות אווירה חיובית של שיח פתוח ופורה סביב שולחן הדירקטוריון, ממקום של אחדות והסכמה, ולא על חשבון אסרטיביות. בהחלטה להמליץ על דיק למשל, נכתב בדוח כי הוועדה התרשמה שהוא "אדם פתוח, משתף ונינוח, ונראה כי יש לו היכולת להשתלב במארג הדירקטורים הקיים בפז".

חברת הייעוץ אנטרופי, מכל מקום, ממליצה אחרת מוועדת המינויים. המלצתה היא למנות את ביגר, היות שהוא הבחירה המועדפת על המוסדיים. עם זאת היא אינה פוסלת עקרונית את הבחירה בדיק או באבנר, אם יהיה זה רצון המוסדיים בסופו של דבר.

כיום, נוטים יחסי הכוחות בדירקטוריון לאיזון, (כפי שאפשר לראות בפירוט במסגרת למעלה), אולם ל-G נודע כי ישנן טענות שעל פרופ' אפרים צדקא (שלא צפוי לתמוך בביגר) להימנע מלהשתתף בהצבעה, לאור העובדה שהוא פורש מתפקידו כדירקטור חיצוני בסוף החודש.

מארבעה יוצא אחד

ועוד לא דיברנו על שקדי. כאמור, לאחר שייבחר מי מבין השלושה - דיק, אבנר או ביגר - לדירקטור, הוא צפוי להתמודד על תפקיד היו"ר מול שקדי. הסברה הרווחת היא ששקדי, שהוצע על-ידי בית ההשקעות ילין לפידות, הוא היו"ר המועדף על פוגל, שכן הוא אינו נחשב לאדם כוחני.

אחרים מצננים שגם אם אלו הם פני הדברים, אל לטעות בשקדי, שהוא אולי אדם הפועל בנעימות, אך זו אינה אומרת דבר וחצי דבר על חולשתו או חוזקתו. אותם גורמים מזכירים בהקשר זה, כי כשהגיע שקדי לשמש כמנכ"ל אל על, הטייסים המתינו לו בציפייה דרוכה, שכן כמי שפיקד על חיל האוויר, הם ראו בו אחד משלהם, שגם יבין את צורכיהם וייענה לבקשותיהם. ואולם בפועל, שקדי התעמת איתם לא פחות ממנכ"לים אחרים שהרזומה שלהם אינו כולל טיסות קרב באישון הליל.

כך או אחרת, נשאלת השאלה האם - אם ביגר ייבחר, פוגל יכול להתכונן לאסוף את חפציו, או שמא יוכל להמשיך לשמש כמנכ"ל. "אם הם יצליחו לעבוד יחד", מתייחס רביב, "ניהנה מהפירות של זה, ואם לא, אני סומך את ידי על הדירקטוריון של החברה שיידע מה לעשות ואיך לפעול".

יונה פוגל/ איור: גיל ג'יבלי

מסתמן תיקו | יחסי הכוחות בדירקטוריון

אריק שור - דירקטור בלתי תלוי. כנראה יתמוך בביגר

מנחם ברנר - דירקטור בלתי תלוי. כנראה יתמוך בביגר

רויטל אביטל - דירקטורית בלתי תלויה. כנראה תתמוך בביגר

עודד גילת - דירקטור חיצוני מטעם בית ההשקעות מיטב דש, שתומך בביגר

מאירה גיט - דירקטורית חיצונית

פרופ’ אפרים צדקא - דירקטור חיצוני

עמיקם שפרן - דירקטור חיצוני

גיט, צדקא ושפרן היו חברי ועדת המינויים, שלא המליצה על מועמדותו של ביגר לדירקטור, ולכן אם תעמוד לבחירה מועמדותו של ביגר או שקדי, הסברה היא שיתמכו בשקדי

אריק שטיינברג - היו"ר הזמני של פז. לא ברור כיצד יצביע

*** גילוי מלא: אברהם ביגר הוא יועץ לדירקטוריון "גלובס". 

עוד כתבות

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

ניצחה את הגרמנים והצרפתים: רפאל זכתה בעסקת ענק

לפי דיווחים שפורסמו, המערכת שרפאל צפויה לספק לרומניה בעסקת הענק היא ספיידר, המספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, אל מול מגוון איומים ● ככל שתיחתם, תהיה זו העסקה השנייה בגודלה אי פעם של מדינת ישראל, לאחר מכירת מערכת חץ 3 לגרמניה, תמורת כ-3.5 מיליארד דולר

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים