גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רחמני לאיילון: דרשתם שכר דירה לאחר שכבר הודעתי שלא אבקש שירותים ללא תשלום

(עדכון) לפני ימים אחדים פרסמה קבוצת איילון דיווח, שלפיו דרשה 200 אלף שקל מבעל השליטה והמייסד, לוי רחמני, עבור משרדו בבניין החברה ושירותים נוספים ● איילון: "רחמני מעולם, טרם שליחת המכתב אליו, לא הציע או אף רמז בכל דרך על כוונתו לשלם את הוצאותיו"

לוי רחמני - מנכ"ל חברת ביטוח איילון / צילום: איל יצהר
לוי רחמני - מנכ"ל חברת ביטוח איילון / צילום: איל יצהר

לאחר שנדרש לשלם מאות אלפי שקלים עבור שירותי הלשכה שהוא מקבל מהחברה שייסד ושהוא שולט בה, מאחר ושאינו מחזיק בתפקיד אקזקוטיבי בה - לוי רחמני, בעל השליטה בקבוצת איילון , מודיע כי עוד בטרם נשלח מכתב מהחברה בדבר דרישת תשלום עבור שירותים שקיבל מהקבוצה, הוא "לא ביקש ולא יבקש לקבל מהחברה שירותים ללא תשלום תמורה מצדו". בכך טוען רחמני כי החברה הוציאה דרישה פומבית לתשלום ממייסדה לאחר שכבר ידעה כי בכוונתו לשלם עבור השירותים הללו.

במכתב שנשלח היום (ד') על-ידי בא-כוחו, עו"ד אפי אברמזון, ושהגיע לידי "גלובס", נכתב עוד כי רחמני "יסדיר את התשלום המבוקש ואת החשבונות שיוצגו לו", כשהוא מציין כי השיב לחברה זה מכבר את הרכב שקיבל ממנה. רחמני דורש כי המענה שלו יפורסם גם הוא במאיה, בהתאם לכך שדרישת התשלום פורסמה בדיווחים לבורסה. לאחר שחשפנו את המכתב באתר "גלובס", דיווחה החברה על עיקרי המכתב. כמו כן, מחברת איילון אחזקות נמסר בתגובה לנאמר במכתב כי "החברה מברכת על הסכמתו שלרחמני לשלם את החוב ולהסדיר התשלום העתידי. דרישת התשלום מרחמני נעשתה על פי דרישת רשות שוק ההון. רחמני מעולם, טרם שליחת המכתב אליו, לא הציע או אף רמז בכל דרך על כוונתו לשלם את הוצאותיו".

את המכתב שלח רחמני למנכ"ל איילון החזקות, שרון רייך, שהליך הבחירה בו הוא ששבר את גב הגמל ויצר את הסכסוך העז בין רחמני לבין יו"ר איילון החזקות מטעמו, שלמה גרופמן. רחמני רצה שמשה בנבנישתי ייבחר למנכ"ל הקבוצה, ואילו הדירקטוריון בחר בתום הליך איתור ברייך. לטענת חברי הדירקטוריון רחמני הפעיל לחצים אסורים על-מנת להשפיע על ההליך ובטח שעל תוצאותיו, ולאחר מכן הודיע לגרופמן כי יפעל לאי-בחירתו מחדש לדירקטוריון החברה, דבר שיביא להדחתו בפועל. לאחר מכן הודיעו חברי הדירקטוריון כי יעמדו בשורה אחת עם היו"ר ולא ימשיכו לכהונות נוספות אם יעזוב את הדירקטוריון.

לפני ימים אחדים פרסמה איילון דיווח למשקיעים, שלפיו בסוף פברואר הוציא דירקטוריון החברה הודעה לרחמני בדבר "דרישת תשלום עבור שירותים שניתנו לו בגין התקופה שמיום 1.10.2018 עד 31.12.2018 עבור דמי שכירות בגין המשרד המשמש אותו, רכב המשמש אותו ושירותי מזכירות ונהג הניתנים לו, בסך כולל של כ-200 אלף שקל. (מסיבות טכניות, דרישת תשלום עבור שירותים בגין התקופה שמיום 1.1.2019 ואילך תצא בהמשך בנפרד, ודרישות תשלום נפרדות ייצאו גם אם וכאשר יימצאו שירותים נוספים שניתנו לבעל השליטה בתקופה האמורה מעבר לאלו המצויינים בדרישת התשלום)". באיילון ציינו כי מדובר בעלויות בלבד מבחינת החברה.

העימות בין רחמני לבין ראשי הקבוצה שבשליטתו הגיע גם למשרדי רשות שוק ההון, שמפקחת על חברות הביטוח. ראשי הרשות כבר נפגשו עם רחמני ועם חברי הדירקטוריונים בקבוצה. כמו כן, איילון דיווחה כי מינתה בודקת חיצונית - הנשיאה בדימוס של בית הדין האזורי לעבודה בבאר-שבע, השופטת אורלי סלע - על-מנת שתקיים בירור בתלונתה של דירקטורית בחברה כנגד בעל השליטה, לפי החוק למניעת הטרדה מינית. התלונה הוגשה במקור כבר לפני כשנה-שנה וחצי.

עוד כתבות

חבילות מחו''ל שהגיעו לישראל / צילום: איל יצהר

מתי בכל זאת נשלם? סימני השאלה שעולים סביב רפורמת היבוא האישי

שבועיים חלפו מאז שהוכפל הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל ל־150 דולר, והשאלות בשטח גוברות ● בינתיים ועדת הכספים החליטה השבוע לפעול לביטולו בדיעבד, וההכרעה עוברת לכנסת

איור: גיל ג'יבלי

תמיד במצב רוח טוב, מנומס ולפעמים גם מתעטש: הכירו את סוכן ה-AI הקולי

בשנה האחרונה קמו בישראל חברות המתמחות בסוכני בינה מלאכותית קוליים, אשר עונים או מוציאים שיחות מכירה, שירות ותמיכה ● בין החברות הגדולות שכבר אימצו את הפיתוח נמצאות בזק, פרטנר, קופ"ח מכבי ואמישראגז אנרג'י, וייתכן שכבר שוחחתם עם הסוכנים שלהן בלי לדעת

קני רוזנברג, בעל השליטה באל על / צילום: יוסי זמיר

רווח של מיליארדים: קני רוזנברג מתחיל להיפגש עם הכסף באל על

אל על תחלק דיבידנד של 106 מיליון דולר, שכמעט מחציתו יזרום לרוזנברג, המורווח כ־3.5 מיליארד שקל על השקעתו בחברת התעופה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

רפורמת המסלולים, פערי התשואה והסערה שחוללה בדיקת גלובס ברשת

בעקבות הפרסום בגלובס, לפיו קיימים פערי תשואות בין גופי הגמל והפנסיה במסלולי השקעה שאמורים להיות זהים, ברשתות החברתיות תקפו את הרפורמה ● "זה מה שקורה כששוכחים את התוכן" ● רשות שוק ההון: "השלכות הרפורמה עדיין מצויות בבחינה"

חברות הנדלן מסכמות שנה / צילום: Shutterstock

זינקו בעקבות הפתעת הריבית: האם מניות הנדל"ן שאכזבו אשתקד בדרך לקאמבק?

מניות של יזמיות בנייה למגורים כמו חג'ג', דמרי וישראל קנדה, זינקו במעל 10% בעקבות הורדת הריבית, כשהמשקיעים מקווים להתאוששות במכירת הדירות ● אך עדיין, מחירי הדירות גבוהים, וכך גם שיעור ההון העצמי הנדרש מהרוכשים: "קו פרשת המים עובר בריבית 2.5% ומטה"

צילומים: אייל טואג, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"נמנעו מלדווח מידע שלילי": רשות ני"ע פחחה בהליכי אכיפה נגד בכירי חנן מור

כשנתיים לאחר קריסת חברת הנדל"ן, ברשות ני"ע טוענים לשורה של הפרות דיווח והכללת פרטים מטעים בדוחות, במסגרתן נמנעה חנן מור מלתת גילוי על התדרדרות משמעותית במצבה הפיננסי ● וכמה מורווחים בעלי השליטה החדשים בחברה (צילו-בלו) – יצחק תשובה ודודו זבידה?

ח''כ אביחי בוארון / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

אושרו בטרומית: החלשת היועמ"שים ומינוי נציב ללא מכרז

לפי הצעות החוק שאושרו, היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה יוכפפו למנכ"ל המשרד ולשר במקום ליועמ"שית בהרב-מיארה, ונתניהו יוכל למנות את נציב שירות המדינה ללא הליך תחרותי – בניגוד לפסיקת בג"ץ

שר המשפטים, יריב לוין וראש ועדת החוקה, ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השינוי בדיני החוזים אושר, אך בשטח בתי המשפט מאותתים כי הדרך ליישום ארוכה

הכנסת אישרה השבוע את החוק לביטול הלכת אפרופים, שנועד לצמצם את שיקול הדעת של בתי המשפט בפרשנות חוזים ● בעוד שחלק מהמומחים צופים כי הוודאות בקרב עסקים תגבר, אחרים מזהירים מפני פגיעה בשוק ● בינתיים, ניתן למצוא סימני התנגשות סביב החוק החדש

מיכלית נפט בחוף בוונצואלה / צילום: ap, Matias Delacroix

טראמפ: ונצואלה תעביר 50 מיליון חביות נפט לארה"ב; מחירי הנפט יורדים

טראמפ הודיע בפוסט הלילה כי הרשויות הזמניות בונצואלה יעבירו בין 30 מיליון ל-50 מיליון חביות נפט לארה"ב ● לדבריו, הנפט יימכר במחיר השוק ו"ישמש לטובת תושבי ונצואלה וארה"ב" ● מחיר הנפט הגולמי WTI יורד בכ-1.4%

297 דירות ביומיים. פרויקט ''הסטריפ'' של אאורה בנתניה / צילום: evolve media

המספרים של שוק הנדל"ן ב־2025 מתחילים להיחשף, והם רחוקים מהתחזיות

רוב חברות הנדל"ן מציגות עלייה במכירות, למרות שנה מאתגרת ומלאי בשיא ● אולם הנתונים מגלים כי הזינוק נשען בעיקר על פרויקטים נקודתיים ● בזמן שחברות כמו הכשרה ופרשקובסקי רשמו גידולים מרשימים, אאורה פספסה את תחזיותיה השנתיות בכמעט 300 דירות

אנשי חיזבאללה בהלוויה של רמטכ''ל ארגון הטרור / צילום: ap, Hussein Malla

סעודיה: מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית

על פי הדיווח, מאות לוחמים נשלחים תחת כיסוי של עלייה לרגל לעיר משהד באיראן ● חודשו החיפושים אחר החלל החטוף רן גואילי ז"ל ● צה"ל חיסל שני מחבלים שעסקו בשיקום תשתיות צבאיות של חיזבאללה ● על רקע החשש מהסלמה מחודשת עם לבנון, גורם בבית המלוכה הסעודי אמר כי מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית ● עדכונים שוטפים

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"תקנו את כולם": בנק אוף אמריקה בהמלצה מדהימה למניות הבנקים הישראליים

בסקירה מעמיקה ומסקרנת יוצאים בבנק אוף אמריקה במחמאות לבנקים הגדולים וסבורים כי הם נכנסים ל"עידן של עודפי הון מאסיביים"

אילוסטרציה: Shutterstock

המדינה תשיב 300 מיליון שקל שגבתה ביתר מחברות במכרזים של רמ"י

ביהמ"ש המחוזי אישר הסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד רמ"י ורשות המסים, לפיו חברות שהשתתפו במכרזים לרכישת מקרקעין, שילמו "הוצאות פיתוח נוספות" וקיבלו קבלה במקום חשבונית מס - זכאיות להחזר מרשות המסים

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

הצ'ק־ליסט הפנסיוני: מה חשוב לבדוק בחיסכון?

עבור רוב הישראלים מדובר בנכס הפיננסי הגדול ביותר, אך גם זה שזוכה להכי מעט תשומת־לב ● מדמי הניהול שנמצאים בשפל ועד לטעות המיסוי שחצי מהפורשים מבצעים - אלו הצעדים שחייבים לבצע כדי לוודא שהכסף באמת יחכה לכם ביום הפרישה

חברת סופווייב (SOFWAVE) / צילום: יח''צ/ אסף לוי

עם המלצה מקים קרדשיאן: שמעון אקהויז לוקח את סופווייב לנאסד"ק

חברת האסתטיקה הרפואית של שמעון אקהויז פרסמה תוצאות מקדמיות, עם צמיחה של מעל 50% בהכנסות ● מניית סופווייב זינקה ב-300% מהשפל והיא נסחרת במיליארד שקל

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"לקנות ולא לגעת": התשואה המפתיעה שהניבו 10 המניות שהיו הגרועות ביותר בת"א בשנה הקודמת

"כלבי הדאו" - שיטת השקעה במניות שהציגו את תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר - עבדה בוול סטריט אשתקד, כשאלה עקפו את מדדי דאו ג'ונס ו־S&P 500 ● לעומתה, השקעה ב־10 המניות עם הביצועים הגרועים ביותר במדד ת"א 125 הניבה תשואה ממוצעת של כמעט 50%, בזכות הקאמבק של חברות האנרגיה המתחדשת ● וגם: מי ברשימת "הכלבים" של וול סטריט ות"א לשנת 2026?

מערכת הגנת הגבולות של תע''א / צילום: תע''א

לקוחות מחו"ל כבר מתעניינים: תע"א חושפת מערכת הגנת גבולות חדשה

פתרון הגנת הגבולות, הטומן בחובו אלגוריתמים ובינה מלאכותית ברמות המתקדמות ביותר, משלב שיטות לחימה חדשות מבוססות כלים אוטונומיים מסוגים שונים הפועלים בסנכרון משימתי תחת מערכת ניהול מרכזית ● מנכ"ל תע"א: "הטופוגרפיה והגבולות של מדינת ישראל הם מהמורכבים והמאתגרים שיש בעולם"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל / צילום: תמר מצפי

בעלות של 8 מיליארד שקל: נתיבי ישראל בבליץ חריג של מכרזים

בין הפרויקטים בגל המכרזים: שדרוג כביש 44 במקטע שבין בית דגן לניר צבי ובאזור מחלף בית דגן, בהשקעה כוללת של כ־2־2.4 מיליארד שקל ● במסגרת העבודות ישודרג הכביש בחתך מלא, יבוצעו עבודות תשתית נרחבות לאורך הציר, ויוקמו שני מחלפים - מחלף בית דגן ומחלפון כפר חב״ד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

פתיחה מעורבת בוול סטריט; מובילאיי מזנקת בכ-12%

החוזים בוול סטריט נסחרים ביציבות לאחר השיאים החדשים שנקבעו אתמול ● באסיה, בורסת טוקיו ירדה ב-1% ● אנבידיה ו-AMD ראש בראש: השתיים חשפו שבבי מרכזי נתונים חדשים ● מנכ"ל אנבידיה הקפיץ אתמול את מניות שבבי אחסון הזיכרון, סנדיסק זינקה ב-27%

ג'נסן הואנג בכנס CES / צילום: ap, John Locher

אנבידיה חשפה את מוצר הדגל הבא שלה בעידן ה־AI, ושלחה מסר מרגיע למשקיעים

ב־CES, אירוע הטכנולוגיה הגדול בעולם, הציג מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג את "רובין" - מערכת שנועדה לסייע באימון של מודלי בינה מלאכותית ● בכך, הוא העביר מסר למשקיעים במטרה להפיג את החששות מהאטה בשרשרת האספקה: "הפלטפורמה כבר נמצאת בייצור מלא"