גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות החדשנות תסייע לחברות מקומיות להטמיע מוצרים במערכת הבריאות בישראל

זברה מדיקל תקבל את המענק עבור מערכת בינה מלאכותית שתתעדף מקרים דחופים במיון, כמו חור בריאה או דימום במוח

אייל גורה, ממייסדי זברה מדיקל / צילום: אלון רון
אייל גורה, ממייסדי זברה מדיקל / צילום: אלון רון

מערכות של חברת זברה מדיקל (Zebra) יוטמעו בקרוב בקופות-החולים ובבתי החולים של כללית שירותי בריאות ומכבי שירותי בריאות, וגם באיכילוב - בית החולים עם חדר המיון הגדול בישראל. זאת, בזכות מענק של רשות החדשנות, חלק מסדרה של מענקים שנותנת הרשות לחברות בתחום הבריאות הדיגיטלית, כדי שישלבו את המוצרים שלהן במערכת הבריאות הישראלית, ולא יפנו רק לשוקי חו"ל. זברה תקבל במסגרת התוכנית מענק של מספר מיליוני דולרים.

זברה נחשבת למובילה עולמית בסגמנט של עיבוד תמונה ובינה המלאכותית לתחום הרדיולוגיה והמוצר שלה מסייע לפענח תמונות הדמיה. בעקבות המהלך המערכות של זברה יוכלו להגיע לכ-90% מהחולים בישראל. המוצרים של זברה כבר הוטמעו בהצלחה במספר בתי חולים בעולם, אולם בישראל הם נקלטו באיחור יחסית.

זברה מדיקל הוקמה ב-2014 על-ידי איל גורה ואייל טולדנו, בוגרי תוכנית היזמות של המרכז הבינתחומי ואלעד בנימין. החברה עוסקת בפיענוח תמונות הדמיה, בהן רנטגן, CT וממוגרפיה, והיא מתמחה במספר איברי גוף.

המוצר של זברה מסייע לרדיולוגים לתעדף את התמונות שנראות דחופות ביותר ולהצביע על אזורים שבהם עשוי להיות ממצא פתולוגי. הטכנולוגיה של זברה לא אמורה להחליף את הרדיולוג, אלא לסייע לו להתמודד עם העומס.

מכבי תשתמש בטכנולוגיה של זברה כ"חוות-דעת שנייה" לאבחוני סרטן שד בצילומי ממוגרפיה. כללית תחבר את כל הרופאים בקהילה כך שיוכלו לקבל התראות על חולים בסיכון גבוה למחלות כגון אוסטיאופורוזיס וסיכון למחלות לב ואילו איכילוב יתקין את מערכות תיעדוף התורים של ההדמיה על מנת להקפיץ מקרים דחופים לראש הרשימה ולהקל על התור במיון.

"איכילוב הוא מוסד מוביל בתחום רפואת החירום וככזה אנחנו שמים דגש על להיות בחוד החנית הטכנולוגית בתחום", אמר פרופסור רוני גמזו מנכ"ל המרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי. "פתרונותיה של זברה מדיקל ויז'ן ישפיעו דרכנו על מאות אלפי צילומי הדמיה בשנה ויעזרו לצוות שלנו להגיע לפיענוח מהיר ויעיל יותר".

לדברי איל גורה מזברה: "ההחלטה של הרשות לממן הטמעה של טכנולוגיה חדשנית ישראלית במערכות הבריאות המקומיות עשויה להיות בעלת השפעה מיטיבה מרובעת: היא תתרום לחולים בשיפור איכות הרפואה, לרופאים בהתייעלות התהליך ושיפור תיעדוף תורים לאבחון ההדמיה, לסטארט-אפים שרוצים פידבק קרוב לבית ובסופו של דבר למדינה שתראה לאורך זמן הפחתת עלויות בריאות עקב גילוי מוקדם של ממצאים".

"השילוב בין אדם למכונה יביא לגבהים חדשים את איכות הטיפול בסרטן", סיפרה פרופ' ורדה שלו ראש מכון המחקר קהאן-מכבי, "שילוב נתוני זברה בתהליך הזיהוי יביא לאבחון מוקדם ומדויק יותר לסרטן שד שהנו הכרחי להצלחת הטיפול".

פרופ רן בליצר, ראש מכון המחקר של שרותי בריאות כללית, הוסיף כי "שיתוף-הפעולה בין כללית לבין זברה יאפשר לכללית לאבחן סיכון על אוכלוסיות גדולות שעברו בדיקות הדמיה מסיבות שונות ובכך לשפר את איכות הטיפול במבוטחים". לדבריו, "כללית שואפת להביא למבוטחיה את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר".

ראש הרשות לחדשנות, אהרון אהרון, הוסיף כי "אנו מאמינים שבריאות דיגיטלית תהיה מנוע צמיחה אסטרטגי לכלכלה הישראלית ולכן אנו מקדמים את תוכנית הפיילוטים. זברה מדיקל ויזן נבחרה כאחת החברות המובילות שיהוו את ספינת הדגל לקידום בריאות דיגיטלית בישראל".

החודש הודיעה החברה על קבלת שני אישורי CE - אישור לשיווק ביבשת אירופה - לאלגוריתמים שמתריעים על קיום מצבים דחופים ומסכני חיים, לפני שהתמונה מגיעה לידי הרדיולוג על פי התור. ממצאים אשר המערכת יכולה לזהות לפני שהתמונה מגיעה לידי רדיולוג הם למשל חור בריאה או דימום במוח. זאת בעצם הפעם הראשונה שפתרון בינה מלאכותית יתעדף מקרים דחופים גם בצילומי רנטגן וגם בצילומי סי.טי.

במחצית השנייה של 2018 השלימה זברה גיוס של 30 מיליון דולר, ועד היום גייסה סך כולל של 50 מיליון דולר, ממשקיעים כמו ג'ונסון אנד ג'ונסון, קרן aMoon, קרן Aurum של מוריס קאהן, קרן Ourcrowd וקרן הבריאות הדיגיטלית שלה Qure, וינוד קושלה, מארק בניוף - מנכ"ל salesforce.com, אינטרמאונטן ו-NVIDIA.

עוד כתבות

בובות פאנקו / צילום: Shutterstock

בובות הפופ קרסו כי למעריצים נמאס לקבל עוד מאותו הדבר

פאנקו, יצרנית בובות הפופ שהפכה לסמל הנוסטלגיה של הוליווד, מזהירה מקריסה בעקבות הפסדים כבדים וחוב תופח ● מעבר למשבר העסקי, נפילתה חושפת את העייפות מתרבות השכפולים ומראה כי אי אפשר לתעש רגשות בלי שבסוף גם הם יהפכו למלאי עודף

בודקים את המיתוס. פגיעת ברק / צילום: Maxime Raynal

הברק מכה באותו מקום הרבה יותר מפעמיים


אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: למרות הביטוי המוכר, בפועל חוקי הטבע והפיזיקה עובדים באופן הפוך לחלוטין

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

הקצין הבכיר שנחקר במחלקה לחקירות שוטרים: ראש להב 433 - ניצב מני בנימין

החשדות נגד ניצב בנימין: הפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה ● לאחר שהמפכ"ל דני לוי מינה ממלא מקום זמני לראש היחידה - השר בן גביר דרש לבטל את המינוי ובכך נוצרה מתיחות נוספת בין השניים ● בתוך כך, הניצב נחקר במשך שעות והורחק מכל מתקני המשטרה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

וורן באפט חושף את ההשקעה החדשה שלו

ברקשייר האת'ווי חשפה השקעה חדשה במניות אלפאבית בשווי 4.3 מיליארד דולר ● ההשקעה בחברת האם של גוגל מפתיעה לאור התנגדותיו של באפט בעבר להשקיע במניות צמיחה בתחום הטכנולוגיה ● במקביל, האורקל מאומהה ממשיך לצמצם את ההחזקה במניית אפל

מהפכת הדירות הקטנות כבר כאן / צילום: Shutterstock

חושבים בקטן: המדינה שוקלת לאשר לראשונה דירות של 25 מ"ר

הורגלנו לחשוב ש"בית אמיתי" חייב להיות גדול, אבל לכוחות השוק יש בכך יד ● עכשיו סוף סוף מתחילים לשבור את המיתוס: ב-2024 התחלות הבנייה של דירות 2 חדרים היו בשיא של כל הזמנים

מייקל רפפורט / צילום: Charles SykesBravo via Gettyimages

מייקל רפפורט שילם מחיר על תמיכתו בישראל, אבל מתעקש: "אני לא קורבן"

השחקן מייקל רפפורט התבלט במלחמה כאקטיביסט פרו–ישראלי ● "תמיד הייתי יהודי גאה", הוא אומר בראיון לקראת השתתפותו בוועידת ישראל לעסקים של גלובס שתיערך ביום ראשון הבא, אבל יש לזה מחיר: "איבדתי חברים, עבודה" ● עכשיו הוא שוב מושך אש: "ממדאני נבחר לראשות ניו יורק כי אנשים הוזנו במידע שגוי"

וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הביטקוין ירד אל מתחת ל-95 אלף דולר

מניית גאוזי נופלת בנאסד"ק ביותר מ-30% לשפל של כל הזמנים, לאחר שהחברה דיווחה שבית המשפט המסחרי בצרפת הורה על פתיחת הליכי חדלות פירעון ● וולמארט יורדת ביותר מ-1% לאחר שמנכ"ל החברה, דאג מקמילן, הודיע ​​כי יפרוש מתפקידו ב-1 בפברואר ● הביטקוין ממשיך לרדת ● ארה"ב ודרום קוריאה פרסמו את פרטי הסכם הסחר ביניהן, הכולל השקעה קוריאנית של 350 מיליארד דולר

סבסוד משכנתאות הוא ''הנזק לתדמיתנו ומעמדנו'' / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל מגיב בחריפות על ההצעה לסבסוד משכנתאות: "הנזק לתדמיתנו ומעמדנו – עצום"

הערב מעלה יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' אבי שמחון, הצעה לסבסד את תשלומי המשכנתאות לציבור ולממן את המהלך שעלותו כ-3 מיליארד שקלים באמצעות היטל על רווחי הבנקים ● בנק ישראל: "ההצעה נטולת כל הגיון כלכלי"

הדמיית פארק טבעון טק / הדמיה: Oilin

הפספוס של חיפה והאתגר הגדול: 6 הערות על המיזם הענק של אנבידיה בקריית טבעון

כפי שנחשף לראשונה בגלובס, אנבידיה תקים ככל הנראה את מיזם הענק שלה בצפון בקריית טבעון ● מה הסיבה שדווקא היא נבחרה, מה עומד מאחורי הפספוס הגדול של חיפה, ואיך ייראו לוחות הזמנים?

בית המשפט העליון / צילום: אוריה תדמור

בג"ץ הוציא צו על תנאי נגד החוק להגבלת התקציב של לשכת עורכי הדין

השופטים הקפיאו את יישום החוק שדרש מהלשכה לקצץ מיידית כ-20% מדמי החבר ל-2025 ואסר עליה לממן את פעילותה הציבורית באמצעות דמי החבר ● בג"ץ שוקל גם להורות על דחיית כניסתו של החוק לתוקף עד אחרי הבחירות הבאות ללשכת עוה"ד, הצפויות ב-2027

אילן ואלון שבתאי. ''ראיתי אנשים יוצאים בוכים מאבא שלי'' / צילום: דניאל אבני

"לא ייתכן שאנחנו אומת סטארט-אפ ולא טובים באומנות"

האספן אילן שבתאי היה שנים שם דבר בשוק האומנות הישראלי, דמות מפתח שעובדת מתחת לרדאר ● בנו ונכדו החליטו להקים גלריה שתציג לראשונה את האוסף שלו, שמוערך במיליוני דולרים ● עכשיו הם מדברים על ההחלטה לפתוח גלריה דווקא במלחמה ("אמרו שהשתגעתי"), ולמה ההשקעה הזו יותר טובה מאשר בורסה או נדל"ן ("אתה זה שיוצר את השוק")

טלטלה בשווקים / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; טסלה נפלה ב-6.5%, אנבידיה ב-3.5%

נאסד"ק ירד ב-2.3% ● נמשכת מגמת הרוטציה לסקטורים סולידיים ● הביטקוין בשפל, מייקל סיילור: "הביטקוין יהפוך לנכס גדול מזהב עד שנת 2035" ● בשווקים מתמחרים הסתברות של כ־50% בלבד להפחתת ריבית בהחלטה הבאה ● ישראליות: נייס וסלברייט עקפו את הציפיות ברבעון, נקסן איכזבה ● דוחות: סיסקו עקפה את התחזיות, דיסני הציגה חולשה ברשתות הטלוויזיה ובחטיבת הסרטים

נדל''ן בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק הנדל"ן התל אביבי חזר 4 שנים לאחור

נתוני הלמ"ס מראים כי לא רק שמחירי הדירות יורדים: הציבור מחפש היום דירות זולות ● זאת בעוד שבשוק, במיוחד במרכז הארץ, יש היצע דירות יקרות ● חוסר איזון כזה לא יכול להגמר טוב

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

ההפסד הגדול של החוסכים בקופות הגמל להשקעה

המכה לקופות הגמל להשקעה ● שר האוצר מדבר על הורדת מסים שכבר התקזזה ● ואם הממשלה לא מטפלת, הערים ייכנסו לתמונה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חדלות פירעון / אילוסטרציה: Shutterstock

האם קיימת זכות "למכר עצמי" של דירה ממושכנת בהליך חדלות פירעון?

פסק דין שניתן לאחרונה מדגיש כי חייבים ונושים צריכים להבין שהליך חדלות פירעון משנה את מסגרת הזכויות והשליטה בנכסים

אינפלציה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל לוחץ מטה, הטיסות והפירות דוחפים מעלה: מה צפוי היום במדד

בשוק מעריכים כי המחירים עלו בכ-0.5% באוקטובר, וזאת על רקע צפי להשפעות מקזזות ● גם רכיב ההלבשה וההנעלה זוכה לחודש חזק עם תחילת החורף - "זה עשוי להיות הגורם הדומיננטי החודש", אומר יוני פנינג מבנק מזרחי ● וגם: איך המדד ישפיע על החלטת הריבית בסוף החודש?

יעל אבירם רוזנפלד / צילום: כפיר זיו

המנהלת שמחליטה מי יקבל משרה באנבידיה: "אני תמיד אומרת - תעזו"

יעל אבירם רוזנפלד, שמובילה את תחום הגיוס של ענקית השבבים בישראל, מגלה מה החברה מחפשת דווקא במועמדים צעירים - ומדוע סקרנות, גמישות ויכולת למידה חשובות יותר מניסיון ● בראיון לגלובס היא מדברת על האיזון בין טכנולוגיה לאנושיות, ועל החוסן שנדרש כדי להחזיק מעמד בעולם שמשתנה כל הזמן

צילום: Shutterstock

מכלית נפט שינתה את מסלולה בפתאומיות, גורם אמריקאי אישר: איראן חטפה אותה

כמה סירות קטנות התקרבו לעבר המכלית סמוך למצר הורמוז - והיא שינתה את מסלולה ● מרכז הפעולות הימיות דיווח על המקרה כ"אירוע חשוד" וחברת אבטחה ימית טענה כי "נראה שמדובר בפעולה מכוונת" ● גורם אמריקאי רשמי אישר לסוכנות הידיעות AP מאוחר יותר כי איראן אחראית לחטיפתה של המכלית

סיילספורס / צילום: Reuters, Rafael Henrique

סיילספורס רוכשת סטארט־אפ ישראלי בן שנה בכ-100 מיליון דולר

דוטי, שהוקמה ב־2024, פיתחה "מוח ארגוני" מבוסס בינה מלאכותית, שמרכז את כלל הידע הפנים־ארגוני ומנגיש אותו לעובדים בצורה מיידית ומותאמת הקשר ● בסיילספורס ציינו כי שילוב הטכנולוגיה והצוות של דוטי, יחזק את מרכז המחקר ופיתוח ה-AI של החברה בישראל

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

אחרי שהימר נגד פלנטיר ואנבידיה: הצעד המפתיע של מייקל ברי

המשקיע שחזה את המשבר הפיננסי של 2008, הסיר את רישומה של קרן ההון סיכון שלו ברשות ני"ע האמריקאית ● ברי נקלע לעימות חזיתי מול מנכ"ל פלנטיר בשבוע שעבר, לאחר שדווח כי ביצע הימור בהיקף של 912 מיליון דולר נגד החברה ● כעת הוא טוען כי היקף ההימור היה בעצם 9.2 מיליון דולר, וכי הוא בדרך "הלאה לדברים יותר טובים"