גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חברות מסחריות צריכות לחשוב כמו צבא"

מומחית האבטחה סנדרה ג'ויס מנהלת את חטיבת המודיעין של חברת הסייבר פייראיי (FireEye) ● בראיון ל"גלובס" מזהירה ג'ויס משיתוף פעולה בין רוסיה לבין איראן, רומזת שיש בישראל יותר מדי שחקנים ומזכירה שהחוליה החלשה בתחום האבטחה היא עדיין אנשים

אנונימוס / צילום מסך
אנונימוס / צילום מסך

סנדרה ג'ויס מודאגת ואם תקשיבו לה גם אתם תהיו מוטרדים. ג'ויס היא מנהלת חטיבת המודיעין של חברת אבטחת הסייבר פייראיי (FireEye), וסגנית נשיא בכירה למודיעין בחברה. במסגרת התפקיד שלה היא מנהלת דיאלוג עם האנשים שאמורים לשמור על המידע הרגיש שלנו.

"אני נפגשת עם נציגי ממשלות וחברות בכל העולם", אומרת ג'ויס בראיון ל"גלובס", "ושומעת תסכול על זה שכל כך הרבה כסף מושקע באבטחת סייבר, אבל התוצאות במקרים רבים לא משתפרות. השחקנים התוקפים מחדשים ומוצאים פערים באבטחה בקצב מאוד מהיר".

ג'ויס מניחה את האצבע על יתרון מפתיע שיש דווקא להאקרים. לדבריה, "התוקפים משתפים פעולה ומעבירים מידע ברשת האפלה, וזה מדאיג במיוחד כששיתופי הפעולה האלה הם בין מדינות. ראינו השנה אינדיקטורים לכך שרוסיה עלולה לשתף טכנולוגיות סייבר עם איראן, ואיראן עלולה לשתף בטכנולוגיות האלה שחקנים לא מדינתיים. לעומת התוקפים, 'האנשים הטובים' לא משתפים מידע וזה פוגע בהם. מאוד התרשמתי מזה שבישראל כן יש פתיחות לאקוסיסטם בינלאומי של התעשייה והממשלה בו יש שיתוף בתובנות של שחקנים שונים".

חברת פייראיי הוקמה בשנת 2004 ומציעה פתרונות אבטחה לארגונים וממשלות. החברה מעסיקה בישראל 12 עובדים. הסניף הישראלי עוסק במכירות, ניהול שותפים, מומחי טכנולוגיה, ומומחי מודיעין סייבר. בין לקוחות החברה בישראל הממשלה, רשות הסייבר הלאומית, הצבא, זרועות הביטחון, חברות ביטוח ואשראי, בנקים, חברות תעשייה, חברות הייטק ועוד. ברבעון האחרון של שנת 2018 החברה העולמית רשמה הכנסות של 218 מיליון דולר, אך בשורה התחתונה היא עדיין מפסידה. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 3.4 מיליארד דולר.

ג'ויס מספרת כי הייחוד של החברה נובע מהיכולת לחבר מידע על איומים וטכניקות הגנתיות שונות בהם לקוחות החברה משתמשים, והעברתו לכל הלקוחות באופן אנונימי. חטיבת המודיעין בחברה, שבראשה ג'ויס עומדת, מורכבת ממאות עובדים, פועלת ב-22 מדינות ו-32 שפות ואחראית על איסוף וניתוח מידע על איומים בהווה. בנוסף החטיבה מספקת תחזיות לגבי העתיד שמסייעות לה לפתח מוצרים חודשים.

ג'ויס מספרת כי "האנליסטים בחטיבה דוברי שפות רבות כי האיומים מגיעים מכל מקום. הם צריכים להבין גם את הסלנג של הרשת האפלה וחלקם מומחים באיומים גיאו-פוליטיים, שמניעים הרבה מפעילות הסייבר". ג'ויס הגיע באחרונה לביקור בישראל, "כדי ליצור קשר עם לקוחות, לקוחות פוטנציאליים ושחקנים חדשניים בתעשיית אבטחת הסייבר המקומית".

סנדרה ג’ויס/   צילום: איל יצהר

 פגשת כאן סטארט-אפים בתחום הסייבר?

"כן, יש כאן אווירה מרגשת של חדשנות, וסצנת הסטארט-אפים מייצגת כמה מהטכנולוגיות הטובה בעולם. זה יהיה רשלני מצד פייראיי אם לא תחפש בישראל חברות פוטנציאליות לרכוש או לשתף איתן פעולה. בצד השלילי, אני חושבת שקהילת הסטארט-אפים מאוד רוויה כרגע. הרבה חברות מקוות לעשות אקזיט ואני חושבת שחלקן יישארו מאחור. יש קונסולידציה שקורית בתעשיית אבטחת הסייבר, בישראל ובעולם, וחלק מהחברות מקבלות הערכות שווי גבוהות מדי בשלב מוקדם מדי, ולכן לא יקבלו את האקזיט שקיוו לו".

סייע לפייסבוק וליוטיוב

פייראיי עלתה לכותרות בקיץ האחרון, כשפורסם שסייעה לפייסבוק וליוטיוב לאתר מאות חשבונות איראניים מזויפים שהפיצו דיסאינפורמציה בפלטפורמות כדי לקדם אג'נדה פרו-איראנית. "קשה להגיד עד כמה קמפיינים כאלה הם אפקטיביים", אומרת ג'ויס, "אבל הם יוצרים דיאלוגים שמשנים את השיח הציבורי. ראינו את זה בבירור בתקרית של פייסבוק. עקבנו כמה חודשים אחרי החברה שהפעילה את החשבונות, והם היו מנוסים בניסיון ליצור שיחות שיעוררו רגשות מסוימים. לדעתי זה משהו שנמשיך לראות".

ג'ויס מתייחסת לניסיונות השפעה דומים סביב בחירות, "הדוגמה המפורסמת ביותר היא התערבות רוסיה בבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2016. המטרה הייתה אוכלוסיות ספציפיות שערכו עליהן מניפולציה באמצעות רשתות חברתיות כדי להוביל נרטיב שיעורר רגש פוליטי מסוים. אם תשלוט באיך שמישהו חושב, תשלוט באיך שהוא מתנהג, ותוכל לשנות את ההצבעה שלו. איראן ומדינות נוספות לומדת מרוסיה, ואנחנו רואים עוד ועוד ישויות שמנסות ליצור פרסונות מזויפות מבלבלות יותר מפעם, למשל באמצעות פרסום של סיפורים אמיתיים לצד המזויפים.

"מידע מופץ מהר, בעיקר בדמוקרטיות, וזה עוזר למדינות האלה לקדם את האג'נדה שלהן. בנוסף לפתרונות הטכנולוגיים למצב, אנחנו צריכים לקחת אחריות על המידע שאנחנו צורכים ולהשתמש במחשבה ביקורתית. אנשים צריכים להבין שאם יקראו רק מקורות שמייצגים אותה דעה כמו שלהם, עשויים להתחיל לעשות עליהם מניפולציות עם הזמן".

לצד ניסיונות ההשפעה ההתנהגותיים, ג'ויס מציינת שלקראת בחירות יש גם ניסיונות טכניים להביא לשיבוש. "מדינות יכולות לתקוף את מערכות ההצבעה של מדינה אחרת, ובמקרים מסוימים גם אם המתקפה לא תצליח, המטרה היא ליצור חוסר ודאות ולערער את אמינות הבחירות בעזרת עצם ניסיון התקיפה. עושים את זה גם במשאלי עם ובכל אספקט של השיטה הדמוקרטית. זו הפכה לזירת קרב עבור פעילות סייבר, ולכן אנחנו מגבירים את היכולות שלנו לתמוך במערכות הצבעה".

את חושבת שמדינות עושות מספיק כדי למנוע את האיומים לקראת בחירות?

"זה משתנה ממדינה למדינה, אבל מקומות מסוימים לוקחים את האיומים ברצינות. הם ביטלו לגמרי את ההצבעה האלקטרונית או משתמשים בגיבוי נייר כדי לשמור על יושר הבחירות. יש גם מדינות בהן בוחנים, לקראת בחירות, אם ברשת האפלה יש איומים נגד הצבעה במקומות מסוימים".

בנוסף לאיומים של מדינות על מדינות אחרות, ג'ויס מציינת שהיום מדינות עשויות גם לתקוף חברות מסחריות כדי להשיג מטרות מסוימות. בנוסף למטרה כמו השפעה על אוכלוסייה, הן יכולות לנסות להגיע דרכן גם לטכנולוגיות או דאטה שברשותן, ואף לרווח כלכלי. "היום חברות מסחריות חייבות שתהיה להן צורת חשיבה כמעט כמו שהייתה קודם למפקדי צבא. הגבולות מיטשטשים וזה משהו שאנחנו רואים כבר הרבה זמן. למשל, בצפון קוריאה יש הרבה לחץ בגלל הסנקציות לגייס כספים, ולכן הם ישתמשו באמצעי סייבר, קבוצת ההאקרים מצפון קוריאה בשם APT38 תשתמש בעובדה שיש לה יכולות ריגול של מדינה כדי לפרוץ ולהישאר במערכת של בנק שנה-שנתיים, ללמוד באילו טכניקות וצעדים משתמשים בבנק, מי מעביר אישורים, ואז לשדוד אותו ולהפיל את האבטחה".

"היגיינת סייבר בסיסית"

ג'ויס מסבירה כיצד בעתיד האיומים השונים רק יתגברו ויהפכו למתוחכמים יותר, במקביל לפיתוח טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית ומחשוב קוונטי. "היום באמצעות בינה מלאכותית אפשר לייצר סרטוני דיפ-פייק - סרטונים מזויפים בהם נראה שמישהו אמר דברים שבכלל לא אמר, ולדעתנו בחברה בטווח הבינוני ניתן יהיה להשתמש בסרטונים כאלה ללוחמת מידע. זה מסוכן בעיקר כשלוקחים קהל שכבר נוטה להאמין במשהו, ומציגים בפניו כאילו מנהיג אמר משהו בזמן קריטי, למשל ממש לפני בחירות.

"בבינה מלאכותית ניתן להשתמש גם כדי לפתח מתקפה מותאמת אישית, למשל כזו שממוקדת בארגון מסוים. בתחום המחשוב הקוונטי, היכולות של מחשב קוונטי להביס את ההצפנה שאנחנו משתמשים בה היום במהירות, תיצור יתרון עצום למי שיגיע לשם ראשון. הרבה מהמדינות שמאיימות מבחינת סייבר הן גם מדינות שחוקרות הרבה את המחשוב הקוונטי, כמו סין".

יש היום הרבה חששות בתחום אבטחת המידע מחברות סיניות ובמיוחד וואווי. מה דעתך?

"אני לא יודעת את הפרטים לגבי המקרה הספציפי של וואווי, אבל יש הרבה מחשבה רציונלית מאחורי החששות האלה. ראינו דפוס של גניבת קניין רוחני ופעילות ריגול מצד סין, וזה יהיה חסר אחריות לא לקחת את זה בחשבון בתהליך קבלת ההחלטות, אם עושים עסקים עם סין. ראינו מקרים בהם סין השתמשה באמצעי סייבר כדי להשיג מידע עסקי ותחרותי. בארה"ב אמנם חזינו בעקבות חתימת הסכם אובמה-שי שהתמקד במניעת גניבת קניין רוחני, בהפחתה של גניבת קניין רוחני מחברות אמריקאיות, אבל מצד שני, ראינו עלייה בפעילות הסינית הזו מחוץ לארה"ב. ההסכם גם לא כיסה פעילות ריגול, והיא לא בהכרח השתנתה".

עד כמה השימוש באיחסון בענן הופך אותנו לפגיעים?

"הענן הוא פתרון להרבה בעיות גדולות ולדעתי זה העתיד, אבל מה שמדאיג אותי הוא שבגלל היעילות והחיסכון במחירים, קפצנו מהר לשימוש בטכנולוגיה הזו, וזה סיכון. גם המספר הקטן של ספקי ענן הוא סיכון. אנחנו עוברים למודל בו הדאטה של כולם יהיה אצל בערך חמישה ספקים וזה מקל על המאיים. לכן הרבה חברות עם מידע רגיש עדיין לא סומכות על הטכנולוגיה הזו".

אנחנו שומעים הרבה על פרצות אבטחה, יש משהו שאדם פרטי יכול לעשות כדי לשמור על המידע שלו?

"בהחלט. בכל יום אנחנו מבצעים בחירות שנוגעות לאבטחה. אנחנו מחליטים להגביר את הסיכון שלנו כי אנחנו רוצים שתהיה לנו נוחות או חוויה מסוימת, ולפעמים זה שווה את זה, אבל דברים פשוטים יכולים לגרום לשינוי גדול. עד היום, למרות כל הקמפיינים להעלאת המודעות, רוב האיומים שאנחנו מגיבים אליהם מקורם בזה שאנשים הקליקו על אימייל. יש שיפור בהצגה של הדברים כך שאנשים יתפתו לעשות את זה, ואנחנו לא שמים לב. בנוסף, שימוש בסיסמאות מורכבות זו היגיינת סייבר בסיסית שתמנע את רוב המתקפות. אבל אם מדינה מטרגטת אותך באופן ספיציפי, זה שונה. יהיה מאוד קשה להתגונן בפני המשאבים שלה". 

עוד כתבות

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

"ליל הזעם": האיום החריף של איראן - בתגובה לטראמפ

איראן שיגרה 4 טילים לאמירויות: המרחב האווירי בדובאי ואבו-דאבי נסגר, ספינת מטען עולה באש ובעיר פוג'יירה נפצעו 3 אזרחים הודים בשל מתקפת כטב"ם ● צבא ארה"ב הודיע על תחילת פריצת המצור האיראני ● מפקד בכיר באיראן איים: נתקוף כל כוח צבאי שינסה להיכנס למצר הורמוז ● סוכנות פארס טוענת כי שני טילים פגעו בספינה אמריקאית, ארה"ב מכחישה ● עדכונים שוטפים

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי ומנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: דוברות בנק ישראל, יונתן בלום

התביעה הייצוגית נגד בנק הפועלים שקיבלה חיזוק מבנק ישראל

זה לקח לבנק ישראל שלוש שנים ובסוף הוא התייצב לצד עותרים שהגישו ייצוגית נגד בנק הפועלים בטענה שלא עדכן את לקוחותיו על שינוי בריבית הפיקדון ● בעמדתו לביהמ"ש הדגיש הפיקוח על הבנקים שנדרש גילוי אפקטיבי ● הפועלים: "פעלנו בהתאם להוראות הדין"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

4,500 עובדי רשות המסים הכריזו על סכסוך עבודה: "סבלנותנו פקעה"

הסכסוך נוגע לשינויים מבניים ברשות המסים ולאיחוד פעילויות אגף המכס והמע"מ ואגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין, ולטענות העובדים על פגיעה בתנאי ההעסקה שלהם ובזכויותיהם ● העובדים מאיימים להשבית את הרשות החל מה-19 במאי ● רשות המסים: "ההנהלה מוקירה ומעריכה את עובדיה, ופעלה ללא לאות והשיגה הישגים רבים, זאת בתקופה תקציבית קשה"

הבורסות שוב בשיא / איור: Shutterstock

"החודש הטוב מאז 2020": מה צפוי בשווקים לאחר אפריל המדהים?

הריבאונד המהיר בשוקי המניות הניב תשואה פנומנלית לחוסכים הישראלים בחודש אפריל ● ומה לגבי החודש הבא, שמסורתית מניב תשואות חלשות? הפניקס: "המומנטום חיובי, ובמבט קדימה השוק השורי צפוי להימשך" ● פסטרנק שהם: "פערי התמחור בין ישראל לבין ארה"ב הצטמצמו משמעותית, החשיבות של פיזור בחלק המנייתי - עולה"

הקהל באולם / צילום: שלומי יוסף

יורדים לדרום, השנה השלישית: התמונות והרגעים מוועידת הדרום לעסקים

ועידת הדרום לעסקים התקיימה בנתיבות בהשתתפות יותר מ־200 אורחים ● לצד הדיונים על תעשייה, נדל"ן ותעסוקה בחבל הארץ, שולבו סיורים ביישובי הגבול ובכפר עזה

טל בן פורת ואביב חצבני, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

השלכות השקל החזק ואתגרי ענף המזון: "יש גישה של לייבא את עצמנו לדעת"

טל בן פורת, מנכ"לית חטיבת המלוחים בשטראוס, ואביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, השתתפו בפאנל "תעשייה כמנוע צמיחה" בוועידת הדרום לעסקים של גלובס והתייחסו להשפעות התחזקות השקל, הרגולציה ויוקר המחיה על ענף המזון בישראל ● חצבני מתח ביקורת:"בישראל מעבירים את העלות לצרכן. ככה לא מטפלים ביוקר המחיה" ● בן פורת תיארה את האתגרים התפעוליים בתקופת המלחמה והדגישה את רציפות הייצור: "המפעל לא עוצר, זו משימה לאומית"

ירידה מצטברת של כ–20% בפרמיות / צילומים: יח''צ

ההתקפלות של ביטוח ישיר והדגמים שמחיר הפוליסה שלהם נחתך ב-30%

לאחר חשיפת גלובס על הטלת מגבלה דרמטית, ביטוח ישיר קיבלה את דרישות רשות שוק ההון להורדת תעריפים ● בכירים בענף: המחירים כבר ירדו ב-20% מהשיא, והמגמה תימשך לפחות עד יוני ● מה יקרה באוגוסט, ואילו דגמים רשמו את ההוזלות החדות ביותר?

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ': "מדינת ישראל מקדשת את גוש דן ומייצרת קניבליזם בנגב"

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס: "כל הממשלות קבעו שהעוגן המרכזי יהיה גוש דן. מי אמר שהייטק צריך להיות באזור המרכז?" ● לדבריו, "המסלול האחד שאני מאמין בו הוא להפוך את הנגב לחלום הישראלי החדש"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: עדכן עד יום חמישי על מועד למינוי שופטים למחוזי ולשלום

ההחלטה התקבלה בעקבות הדיון שנערך אתמול בעתירת התנועה לאיכות השלטון בנושא ● שר המשפטים לוין סירב בשנה האחרונה לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, ולאחרונה הודיע כי יכנס אותה לשם בחירת שופטים לערכאות משפחה, נוער ותעבורה - אך לא לצורך מינוי שופטים לבתי המשפט המחוזיים והשלום

בועז לוי, יו''ר התעשייה האווירית / צילום: תעשיה אוירית

לקראת הנפקה אפשרית: התעשייה האווירית פועלת למיזוג אלתא לתוך החברה

דירקטוריון החברה החליט לפעול לאיחוד מלא של חברת הבת אלתא לתוך התעשייה האווירית ● כלל פעילותה, ממכ"מים וחיישנים ועד מערכות לוחמה אלקטרונית וסייבר, תועבר לחברה ללא תמורה ● המהלך מתבצע ברקע כוונה להנפיק עד 30% ממניות תע"א, ובמטרה להגדיל את שווי החברה, והוא כפוף לאישור הממשלה

חודש עמוס הנפקות בת''א / צילום: Shutterstock

"השוק רעב לאקוויטי": עשרות תשקיפים הוגשו לקראת חודש עמוס בהנפקות בת"א

שורה ארוכה של חברות מבקשות להנפיק את מניותיהן בשבועות הקרובים, ולנצל את הגאות בבורסה המקומית והביקוש מצד משקיעים מוסדיים ● גיוסי ההון הצפויים בגל ההנפקות הגדול בת"א מאז 2021 כוללים חברות נדל"ן, תעשייה, תשתיות, אנרגיה וגם מאפייה ורשת מסעדות אסייתיות

רענן קובלסקי, מנכ''ל שטראוס ישראל, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

מנכ"ל שטראוס ישראל: "כמעט כל המפעלים שלנו נמצאים בצפון ובדרום, ואנחנו נמשיך להשקיע"

רענן קובלסקי, מנכ"ל שטראוס ישראל, פתח את ועידת הדרום לעסקים של גלובס והצביע על חוסנם של האזרחים: "למרות המציאות הקשה, אנשים קמים ובאים למפעלים. בזכותם אנחנו ממשיכים לייצר" ● לדבריו, מציאות דומה מתרחשת בימים אלה גם בצפון הבוער: "הספקים, החקלאים והקמעונאים מצליחים לייצר רציפות"

נעה באוער, חנה רדו ופואד אלזיאדנה, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

“המרחק בין נתיבות לתל אביב הוא מרחק תודעתי”: כך מנסים לבנות חוסן בדרום

נעה באוער, סמנכ"לית שיווק גלובלי בתגלית; חנה רדו, מייסדת גרופ 19 וסופרסונס; ופואד אלזיאדנה, מנכ"ל מתנ"ס רהט; השתתפו בפאנל "איך בונים חוסן קהילתי" בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, והתייחסו לאתגרי התקופה שלאחר המלחמה ● באוער הזהירה מפני ריחוק מישראל: "גם אני לא הייתי שולחת ילד לאזור מלחמה" ● רדו מתחה ביקורת על המדינה: "לא מתקצבים יזמים כמוני" ● ואלזיאדנה הדגיש אחריות קהילתית למיגור הפשיעה וצופה עתיד ורוד יותר עבור רהט: "הצעירים אצלנו יחזקו את כלכלת המדינה"

נתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד התחבורה מקדם: מיזוג בין חברת התחבורה של ירושלים לנתיבי איילון

לגלובס נודע כי המשרד רוצה למזג את נתיבי איילון עם תוכנית אב לתחבורה בירושלים (צתא”ל) במטרה להקים זרוע ביצוע לאומית אחת

יהודה אליהו / צילום: תמונה פרטית

לאחר חמישה חודשים ללא מנהל: הממשלה בחרה מנכ"ל חדש לרמ"י

יהודה אליהו, המכהן היום כראש מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון ונחשב למקורב לשר האוצר, נבחר לתפקיד ● מועמדתו זכתה להתנגדות מטעם יועמ"שית משרד הבינוי והשיכון, שסברה, כי אין לו "כישורים מיוחדים" כנדרש לתפקיד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלת בירידות; מחיר הנפט מזנק אחרי התקיפות של איראן באמירויות

הדאו ג'ונס איבד 1.1%, מדד ה-S&P500 נסוג בכ-0.4% ● נפט מסוג ברנט נסחר סביב 114 דולר לחבית ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב עלו, על רקע החשש מפני התפרצות אינפלציונית ● מניית eBay זינקה בכ-7% בעקבות הצעה רכישה מצד גיים סטופ ● מוקדם יותר, טראמפ הודיע כי יפעל לשחרורן של ספינות שנתקעו במצר הורמוז • בוול סטריט: שיא של כחמש שנים בשיעור החברות שהיכו את התחזית

מפעל ''פולקסווגן'' באוסנבריק / צילום: Reuters, IMAGO/Swaantje Hehmann

רפאל בדרך לרכישת מפעל פולקסווגן: פרטים חדשים על המו"מ

ברויטרס דיווחו בימים האחרונים כי רפאל בדרך לרכוש מפעל פולקסווגן בגרמניה לטובת ייצור מיירטי כיפת ברזל ● בהנהלת יצרנית הרכב מקיימים דיונים בנושא יחד עם העובדים המקומיים ● האם ממשלת גרמניה תתן אור ירוק למהלך?

דוד אזולאי ואלון דוידי / צילום: שלומי יוסף, גולן סבג

"אנחנו לא רוצים כסף, תנו לנו ביטחון - תורידו את חיזבאללה כארגון צבאי"

בפאנל בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, שהפגיש את ראש המועצה המקומית מטולה, דוד אזולאי, עם ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, מתח אזולאי ביקורת על כך שהשיקום "לא קיים" ● דוידי הציג תמונת מצב אופטימית של התפתחות אזורית ןפרגן לקולגה מנתיבות, ● אזולאי לא חסך ביקורת מהממשלה: "מי המנהיג של היום? טראמפ. הוא זה שמודיע לנו מה קורה"

מייסד פורטיסימו, יובל כהן / צילום: שלומי יוסף

אקזיט ענק: פורטיסימו מוכרת מניות סוגת ב־430 מיליון שקל

קרן ההשקעות שמוביל יובל כהן תמכור למוסדיים 35% ממניות חברת המזון סוגת, בין היתר כדי להגדיל את החזקות הציבור, אך תמשיך להיות בעלת המניות הגדולה בחברה ● סוגת השלימה לפני פחות משנה הנפקה ראשונית בת"א, ומאז המניה עלתה ב־8%

דוד פתאל, בעל השליטה בפתאל החזקות / צילום: כדיה לוי

מה הקפיץ את מניית פתאל לשיא והוסיף 1.4 מיליארד שקל לשווי בעליה

מניית רשת המלונות זינקה בכ-30% בחודש האחרון, הודות לתחזיות חזקות ● פרט לבעלים, גם שורת מוסדיים רשמה רווח נאה על הנייר