גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חברות מסחריות צריכות לחשוב כמו צבא"

מומחית האבטחה סנדרה ג'ויס מנהלת את חטיבת המודיעין של חברת הסייבר פייראיי (FireEye) ● בראיון ל"גלובס" מזהירה ג'ויס משיתוף פעולה בין רוסיה לבין איראן, רומזת שיש בישראל יותר מדי שחקנים ומזכירה שהחוליה החלשה בתחום האבטחה היא עדיין אנשים

אנונימוס / צילום מסך
אנונימוס / צילום מסך

סנדרה ג'ויס מודאגת ואם תקשיבו לה גם אתם תהיו מוטרדים. ג'ויס היא מנהלת חטיבת המודיעין של חברת אבטחת הסייבר פייראיי (FireEye), וסגנית נשיא בכירה למודיעין בחברה. במסגרת התפקיד שלה היא מנהלת דיאלוג עם האנשים שאמורים לשמור על המידע הרגיש שלנו.

"אני נפגשת עם נציגי ממשלות וחברות בכל העולם", אומרת ג'ויס בראיון ל"גלובס", "ושומעת תסכול על זה שכל כך הרבה כסף מושקע באבטחת סייבר, אבל התוצאות במקרים רבים לא משתפרות. השחקנים התוקפים מחדשים ומוצאים פערים באבטחה בקצב מאוד מהיר".

ג'ויס מניחה את האצבע על יתרון מפתיע שיש דווקא להאקרים. לדבריה, "התוקפים משתפים פעולה ומעבירים מידע ברשת האפלה, וזה מדאיג במיוחד כששיתופי הפעולה האלה הם בין מדינות. ראינו השנה אינדיקטורים לכך שרוסיה עלולה לשתף טכנולוגיות סייבר עם איראן, ואיראן עלולה לשתף בטכנולוגיות האלה שחקנים לא מדינתיים. לעומת התוקפים, 'האנשים הטובים' לא משתפים מידע וזה פוגע בהם. מאוד התרשמתי מזה שבישראל כן יש פתיחות לאקוסיסטם בינלאומי של התעשייה והממשלה בו יש שיתוף בתובנות של שחקנים שונים".

חברת פייראיי הוקמה בשנת 2004 ומציעה פתרונות אבטחה לארגונים וממשלות. החברה מעסיקה בישראל 12 עובדים. הסניף הישראלי עוסק במכירות, ניהול שותפים, מומחי טכנולוגיה, ומומחי מודיעין סייבר. בין לקוחות החברה בישראל הממשלה, רשות הסייבר הלאומית, הצבא, זרועות הביטחון, חברות ביטוח ואשראי, בנקים, חברות תעשייה, חברות הייטק ועוד. ברבעון האחרון של שנת 2018 החברה העולמית רשמה הכנסות של 218 מיליון דולר, אך בשורה התחתונה היא עדיין מפסידה. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 3.4 מיליארד דולר.

ג'ויס מספרת כי הייחוד של החברה נובע מהיכולת לחבר מידע על איומים וטכניקות הגנתיות שונות בהם לקוחות החברה משתמשים, והעברתו לכל הלקוחות באופן אנונימי. חטיבת המודיעין בחברה, שבראשה ג'ויס עומדת, מורכבת ממאות עובדים, פועלת ב-22 מדינות ו-32 שפות ואחראית על איסוף וניתוח מידע על איומים בהווה. בנוסף החטיבה מספקת תחזיות לגבי העתיד שמסייעות לה לפתח מוצרים חודשים.

ג'ויס מספרת כי "האנליסטים בחטיבה דוברי שפות רבות כי האיומים מגיעים מכל מקום. הם צריכים להבין גם את הסלנג של הרשת האפלה וחלקם מומחים באיומים גיאו-פוליטיים, שמניעים הרבה מפעילות הסייבר". ג'ויס הגיע באחרונה לביקור בישראל, "כדי ליצור קשר עם לקוחות, לקוחות פוטנציאליים ושחקנים חדשניים בתעשיית אבטחת הסייבר המקומית".

סנדרה ג’ויס/   צילום: איל יצהר

 פגשת כאן סטארט-אפים בתחום הסייבר?

"כן, יש כאן אווירה מרגשת של חדשנות, וסצנת הסטארט-אפים מייצגת כמה מהטכנולוגיות הטובה בעולם. זה יהיה רשלני מצד פייראיי אם לא תחפש בישראל חברות פוטנציאליות לרכוש או לשתף איתן פעולה. בצד השלילי, אני חושבת שקהילת הסטארט-אפים מאוד רוויה כרגע. הרבה חברות מקוות לעשות אקזיט ואני חושבת שחלקן יישארו מאחור. יש קונסולידציה שקורית בתעשיית אבטחת הסייבר, בישראל ובעולם, וחלק מהחברות מקבלות הערכות שווי גבוהות מדי בשלב מוקדם מדי, ולכן לא יקבלו את האקזיט שקיוו לו".

סייע לפייסבוק וליוטיוב

פייראיי עלתה לכותרות בקיץ האחרון, כשפורסם שסייעה לפייסבוק וליוטיוב לאתר מאות חשבונות איראניים מזויפים שהפיצו דיסאינפורמציה בפלטפורמות כדי לקדם אג'נדה פרו-איראנית. "קשה להגיד עד כמה קמפיינים כאלה הם אפקטיביים", אומרת ג'ויס, "אבל הם יוצרים דיאלוגים שמשנים את השיח הציבורי. ראינו את זה בבירור בתקרית של פייסבוק. עקבנו כמה חודשים אחרי החברה שהפעילה את החשבונות, והם היו מנוסים בניסיון ליצור שיחות שיעוררו רגשות מסוימים. לדעתי זה משהו שנמשיך לראות".

ג'ויס מתייחסת לניסיונות השפעה דומים סביב בחירות, "הדוגמה המפורסמת ביותר היא התערבות רוסיה בבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2016. המטרה הייתה אוכלוסיות ספציפיות שערכו עליהן מניפולציה באמצעות רשתות חברתיות כדי להוביל נרטיב שיעורר רגש פוליטי מסוים. אם תשלוט באיך שמישהו חושב, תשלוט באיך שהוא מתנהג, ותוכל לשנות את ההצבעה שלו. איראן ומדינות נוספות לומדת מרוסיה, ואנחנו רואים עוד ועוד ישויות שמנסות ליצור פרסונות מזויפות מבלבלות יותר מפעם, למשל באמצעות פרסום של סיפורים אמיתיים לצד המזויפים.

"מידע מופץ מהר, בעיקר בדמוקרטיות, וזה עוזר למדינות האלה לקדם את האג'נדה שלהן. בנוסף לפתרונות הטכנולוגיים למצב, אנחנו צריכים לקחת אחריות על המידע שאנחנו צורכים ולהשתמש במחשבה ביקורתית. אנשים צריכים להבין שאם יקראו רק מקורות שמייצגים אותה דעה כמו שלהם, עשויים להתחיל לעשות עליהם מניפולציות עם הזמן".

לצד ניסיונות ההשפעה ההתנהגותיים, ג'ויס מציינת שלקראת בחירות יש גם ניסיונות טכניים להביא לשיבוש. "מדינות יכולות לתקוף את מערכות ההצבעה של מדינה אחרת, ובמקרים מסוימים גם אם המתקפה לא תצליח, המטרה היא ליצור חוסר ודאות ולערער את אמינות הבחירות בעזרת עצם ניסיון התקיפה. עושים את זה גם במשאלי עם ובכל אספקט של השיטה הדמוקרטית. זו הפכה לזירת קרב עבור פעילות סייבר, ולכן אנחנו מגבירים את היכולות שלנו לתמוך במערכות הצבעה".

את חושבת שמדינות עושות מספיק כדי למנוע את האיומים לקראת בחירות?

"זה משתנה ממדינה למדינה, אבל מקומות מסוימים לוקחים את האיומים ברצינות. הם ביטלו לגמרי את ההצבעה האלקטרונית או משתמשים בגיבוי נייר כדי לשמור על יושר הבחירות. יש גם מדינות בהן בוחנים, לקראת בחירות, אם ברשת האפלה יש איומים נגד הצבעה במקומות מסוימים".

בנוסף לאיומים של מדינות על מדינות אחרות, ג'ויס מציינת שהיום מדינות עשויות גם לתקוף חברות מסחריות כדי להשיג מטרות מסוימות. בנוסף למטרה כמו השפעה על אוכלוסייה, הן יכולות לנסות להגיע דרכן גם לטכנולוגיות או דאטה שברשותן, ואף לרווח כלכלי. "היום חברות מסחריות חייבות שתהיה להן צורת חשיבה כמעט כמו שהייתה קודם למפקדי צבא. הגבולות מיטשטשים וזה משהו שאנחנו רואים כבר הרבה זמן. למשל, בצפון קוריאה יש הרבה לחץ בגלל הסנקציות לגייס כספים, ולכן הם ישתמשו באמצעי סייבר, קבוצת ההאקרים מצפון קוריאה בשם APT38 תשתמש בעובדה שיש לה יכולות ריגול של מדינה כדי לפרוץ ולהישאר במערכת של בנק שנה-שנתיים, ללמוד באילו טכניקות וצעדים משתמשים בבנק, מי מעביר אישורים, ואז לשדוד אותו ולהפיל את האבטחה".

"היגיינת סייבר בסיסית"

ג'ויס מסבירה כיצד בעתיד האיומים השונים רק יתגברו ויהפכו למתוחכמים יותר, במקביל לפיתוח טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית ומחשוב קוונטי. "היום באמצעות בינה מלאכותית אפשר לייצר סרטוני דיפ-פייק - סרטונים מזויפים בהם נראה שמישהו אמר דברים שבכלל לא אמר, ולדעתנו בחברה בטווח הבינוני ניתן יהיה להשתמש בסרטונים כאלה ללוחמת מידע. זה מסוכן בעיקר כשלוקחים קהל שכבר נוטה להאמין במשהו, ומציגים בפניו כאילו מנהיג אמר משהו בזמן קריטי, למשל ממש לפני בחירות.

"בבינה מלאכותית ניתן להשתמש גם כדי לפתח מתקפה מותאמת אישית, למשל כזו שממוקדת בארגון מסוים. בתחום המחשוב הקוונטי, היכולות של מחשב קוונטי להביס את ההצפנה שאנחנו משתמשים בה היום במהירות, תיצור יתרון עצום למי שיגיע לשם ראשון. הרבה מהמדינות שמאיימות מבחינת סייבר הן גם מדינות שחוקרות הרבה את המחשוב הקוונטי, כמו סין".

יש היום הרבה חששות בתחום אבטחת המידע מחברות סיניות ובמיוחד וואווי. מה דעתך?

"אני לא יודעת את הפרטים לגבי המקרה הספציפי של וואווי, אבל יש הרבה מחשבה רציונלית מאחורי החששות האלה. ראינו דפוס של גניבת קניין רוחני ופעילות ריגול מצד סין, וזה יהיה חסר אחריות לא לקחת את זה בחשבון בתהליך קבלת ההחלטות, אם עושים עסקים עם סין. ראינו מקרים בהם סין השתמשה באמצעי סייבר כדי להשיג מידע עסקי ותחרותי. בארה"ב אמנם חזינו בעקבות חתימת הסכם אובמה-שי שהתמקד במניעת גניבת קניין רוחני, בהפחתה של גניבת קניין רוחני מחברות אמריקאיות, אבל מצד שני, ראינו עלייה בפעילות הסינית הזו מחוץ לארה"ב. ההסכם גם לא כיסה פעילות ריגול, והיא לא בהכרח השתנתה".

עד כמה השימוש באיחסון בענן הופך אותנו לפגיעים?

"הענן הוא פתרון להרבה בעיות גדולות ולדעתי זה העתיד, אבל מה שמדאיג אותי הוא שבגלל היעילות והחיסכון במחירים, קפצנו מהר לשימוש בטכנולוגיה הזו, וזה סיכון. גם המספר הקטן של ספקי ענן הוא סיכון. אנחנו עוברים למודל בו הדאטה של כולם יהיה אצל בערך חמישה ספקים וזה מקל על המאיים. לכן הרבה חברות עם מידע רגיש עדיין לא סומכות על הטכנולוגיה הזו".

אנחנו שומעים הרבה על פרצות אבטחה, יש משהו שאדם פרטי יכול לעשות כדי לשמור על המידע שלו?

"בהחלט. בכל יום אנחנו מבצעים בחירות שנוגעות לאבטחה. אנחנו מחליטים להגביר את הסיכון שלנו כי אנחנו רוצים שתהיה לנו נוחות או חוויה מסוימת, ולפעמים זה שווה את זה, אבל דברים פשוטים יכולים לגרום לשינוי גדול. עד היום, למרות כל הקמפיינים להעלאת המודעות, רוב האיומים שאנחנו מגיבים אליהם מקורם בזה שאנשים הקליקו על אימייל. יש שיפור בהצגה של הדברים כך שאנשים יתפתו לעשות את זה, ואנחנו לא שמים לב. בנוסף, שימוש בסיסמאות מורכבות זו היגיינת סייבר בסיסית שתמנע את רוב המתקפות. אבל אם מדינה מטרגטת אותך באופן ספיציפי, זה שונה. יהיה מאוד קשה להתגונן בפני המשאבים שלה". 

עוד כתבות

הדמיית המרכז החדש של אנבידיה בבאר שבע / הדמיה: משה צור אדריכלים

בונה על בוגרי בן גוריון ואמ"ן: אנבידיה עוברת למשרדים חדשים בבאר שבע

ענקית השבבים הודיעה כי תעביר את מרכז הפיתוח שלה בבאר שבע למשרדים חדשים בפארק גב-ים, שיהיו גדולים פי שלושה מהמשרדים הנוכחיים ● בכך תנסה אנבידיה להגדיל את מאגר כוח-האדם שלה בהתבסס על בוגרי פקולטת ההנדסה של אוניברסיטת בן גוריון וחיילי חיל המודיעין שיעברו לנגב ● ואיך זה משתלם לה מבחינת מסים?

יו''ר הפד, ג'רום פאוול, נשיא סין, שי ג'ינפינג, ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ, פאוול והענקיות: 3 אירועים השבוע יקבעו לאן הולכת וול סטריט

ביום רביעי יו"ר הפד צפוי לבשר על הורדת ריבית נוספת שתתמוך בשווקים ● ביום חמישי ייפגש הנשיא האמריקאי עם נשיא סין, במה שצפויה להיות "הפסקת אש" במלחמת הסחר בין המדינות ● וגם: 5 ענקיות יפרסמו דוחות. למה צריך לשים לב?

חאבייר מיליי נשיא ארגנטינה / צילום: ap, Rodrigo Abd

בניגוד לתחזיות המוקדמות: ניצחון מוחץ בבחירות האמצע לנשיא ארגנטינה חאבייר מיליי

ניצחון מוחץ לנשיא ארגנטינה חאבייר מיליי, לאחר שמפלגתו "לה ליברטד" ניצחה את בחירות האמצע עם כ-40% מהקולות ● בשבוע האחרון איים טראמפ כי אם מיליי לא ינצח בבחירות האמצע, ארה"ב תפסיק את הסיוע לארגנטינה, וסביר להניח כי אמירה זו השפיעה בצורה זו או אחרת על קולות הבוחרים

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

חוזה בשווי מיליארד וחצי שקל: דוראל אנרגיה תקים שדה סולארי בטקסס

דוראל אנרגיה חתמה עם קבלן אמריקאי על חוזה בשווי מיליארד וחצי שקל להקמת שדה סולארי בטקסס, ארה"ב ● בנוסף, חברת סולאיר קיבלה את האישור הסביבתי האחרון להקמת שדה סולארי משמעותי במדבר טקמה שבצפון צ'ילה ● וגם: חברת האנרגיה הסולארית ערבה פאוור סיימה סבב השקעות בשווי 115 מיליון שקל

נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי לאחר הניצחון בבחירות האמצע / צילום: ap, Natacha Pisarenko

בניגוד לתחזיות: נשיא ארגנטינה ניצח בבחירות האמצע. מה יהיו מהלכיו הבאים?

הנשיא הארגנטינאי חאבייר מיליי רשם ניצחון קריטי בבחירות האמצע במדינה וקיבל זריקת תמיכה מהציבור, זאת לאחר בלימת האינפלציה ובתמיכה אמריקאית - וחרף המחאות על מדיניות הצנע בהובלתו ועל היחלשות הפסו ● השאלה הגדולה: האם יצליח לשמר את ההצלחה?

רינקי סטי / צילום: בוריס זכרוב

מפאלו אלטו למיזם ישראלי: אחת הנשים החזקות בסייבר מספרת על המהפך בקריירה

עם יותר משני עשורים בתפקידי מפתח בתחום הסייבר סקיוריטי, רינקי סטי הפתיעה רבים בענף כשהצטרפה לסטארט־אפ הישראלי אפווינד ● בראיון לגלובס היא מספרת על המפגש עם עומרי כספי שתרם להחלטה, מה היא זיהתה בשוק המקומי, ואיך מעמד האישה בתחום השתנה לטובה

אילון מאסק / צילום: ap, Jose Luis Magana

יו"ר טסלה: "אם חבילת השכר לא תאושר, מאסק עלול לעזוב"

יו"ר טסלה רובין דנהולם קראה לבעלי המניות לאשר את חבילת השכר חסרת התקדים של המנכ"ל אילון מאסק ● לדבריה, ללא אישור החבילה, טסלה עלולה לאבד ערך משמעותי ● ברקע: המלצתם של גופי השקעה מוסדיים להתנגד לתוכנית בשל היקפה החריג והחשש מריכוז חסר תקדים בידי מאסק

אימוץ קרטונים ברשת am:pm / צילום: יח''צ

הפתרון היצירתי של am:pm לבעיית פינוי הקרטונים

רשת am:pm משיקה קמפיין קהילתי חדש במסגרתו תציע את קרטוני הסחורה לתל אביבים שעוברים דירה ● מלונות דן נכנסת לראשונה לשוק הנדל"ן האמריקאי ● מאות רצים יכבדו את זכרו של סרן רעי בירן ז"ל באגמון החולה ● וקידי תקשורת חוברת ל־Buki הצרפתית ומשיקה שעון חכם לילדים המבוסס על טכנולוגיה ישראלית ● אירועים ומינויים

מוצרי סוגת בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

לפי שווי של יותר ממיליארד שקל: קרן פורטיסימו מקדמת את הנפקת סוגת

לפי ההערכות, טיוטת תשקיף ראשונה תפורסם לציבור בתוך שבועות בודדים ● בכך, סוגת עשויה להצטרף לגל הנפקות הענק שפוקד את הבורסה בחודשים האחרונים ● השלמה מהירה ומוצלחת של הנפקת סוגת תוכל לפנות את המיקוד של קרן פורטיסימו להשתלטות אפשרית על נטפים

נשיא סין שי ג'ינפינג  ויורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן בפגישתם בריאד / צילום: Reuters, Bandar Algaloud/Saudi Royal Court

בסעודיה לא מחכים לברית ההגנה עם ארה"ב, ומהדקים יחסים עם היריבה סין

סבב שלישי של התרגיל הימי "החרב הכחולה 2025" המשותף לריאד ולבייג'ינג נערך לאחרונה ● לצד השקעות סיניות בהיקף של מיליארדי דולרים בבנייה בממלכה, נראה כי שיתוף־הפעולה בין המדינות מעמיק ● האם הדבר ישפיע על יחסי הסעודים עם האמריקאים?

חידושים בטיפול באלצהיימר / צילום: Shutterstock

חיסון לאלצהיימר: מתי יצא לשוק ומי יהיה זכאי?

אחרי שנים של קיפאון, שתי תרופות חדשות עוררו מחדש את שוק הטיפול באלצהיימר ● עשרות ניסויים בוחנים תרופות שתוקפות 15 מנגנוני פעולה אפשריים שונים של המחלה ● התקוות לעתיד נעות בין חיסון, דרך שימוש בתרופות קיימות ועד לבוטים לשמירה על המצב הקוגניטיבי ועריכה גנטית

אחד מהבניינים ברחוב  לה גווארדיה. ''אנחנו מוחזקים כבני ערובה כבר שנתיים'' / צילום: יח''צ

מה קורה כשדייר אחד מעכב מאות דירות בפרויקט פינוי־בינוי

למרות תמיכה רחבה, אישורים מלאים וליווי בנקאי, שני פרויקטים של פינוי־בינוי בשכונת יד אליהו בת"א נתקעו לשנים בגלל התנגדות של דייר אחד בכל מקרה

אופיר יוסף ומעין אדם / צילום: פרטי

"יצעיד למחוזות הדימיון": זה המנכ"ל החדש במועדון הצרכנות של מעיין אדם

מועדון הצרכנות של מעיין אדם, "מאמי", ממנה מנכ"ל - אופיר יוסף, שכיהן עד לפני שנה כמנכ"ל אפליקציית חיפוש העסקים easy ● ממתקי עלית מקבוצת שטראוס משיקה מהדורה נוסטלגית של שוקולד "חייל חיילת", במטרה לגייס תמיכה לשיקום פצועי ופצועות צה"ל ● וגם: הכנס שיזמה פירמת הייעוץ כדי לקדם את שיקום ותקומת יישובי עוטף עזה ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בבורסה בת"א; שו"ב אנרגיה זינקה בכ-10%

ת"א 35 עלה ב-0.2% ● השקל התחזק מול הדולר לרמה של 3.25 שקלים ● מיטב: שוק הנדל"ן יתקשה להתרומם, ריבית בנק ישראל לא צפויה לרדת במהירות ● היומיים שעשויים לקבוע את כיוון שוק המניות האמריקאי לשארית השנה ● לאחר הנפילה במחיר הזהב, רבים רואים בה הזדמנות ● ההחזקה הגדולה ביותר של ביל אקמן, ועוד שתי מניות מומלצות ע"י אנליסטים מובילים בוול סטריט

אהרון פרנקל. מבעלי מאגר תמר / צילום: עמית באום, מתוך ויקיפדיה

פרנקל מגדיל יצוא, תשובה מצפה להיתר: למה כולם רוצים נתח מצינור הגז למצרים

רגע לפני המועד האחרון, חברות הגז המחזיקות במאגרים הישראליים הודיעו על חתימת ההסכם להקמת צינור ניצנה, שישמש ליצוא גז למצרים ● תמורת 2 מיליארד שקל סה"כ, יקבלו החברות הגדלה של היקפי היצוא, שנחשבים רווחיים יותר מהמשק המקומי

נתב''ג. השבוע נרשמו עליות בענף התיירות / צילום: ap, Matias Delacroix

מחכים למבצעי נובמבר: הנתונים המתעתעים על רכישות הישראלים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים לכאורה על שבוע של עליות, אך בנטרול שמחת תורה מדובר בירידות

אפליקציית גריינדר / צילום: Shutterstock

העסקה שחושפת כמה שווה אפליקציית ההיכרויות גריינדר

שני משקיעים מובילים מציעים לרכוש ממניות אפליקציית ההיכרויות מידי הציבור במחיר של 18 דולר למניה, המשקף פרמיה של כ־51% על מחירה מוקדם יותר החודש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

שר האוצר מקדם פטור חדש ממס. ומה הוא חושב על מחירי הדירות?

בכנס לשכת יועצי המס חשף שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי בכוונתו לעודד עלייה באמצעות פטור ממס לעולים חדשים גם על הכנסות בישראל ● בנוסף הכריז סמוטריץ' כי הוא מתכנן הורדות מס, אך לא פירט מעבר לכך

הריבית בדרך למטה ופערי התשואה בין הפקדונות לקרנות הכספיות מתרחבים / צילום: Shutterstock

הריבית בדרך למטה, ופערי התשואה בין הפיקדונות לקרנות הכספיות מתרחבים

ההנחה בשווקים היא שבנק ישראל יפחית בחודש הבא את הריבית, וההשלכות מורגשות בפיקדונות הבנקאיים ● מי שיסגור את כספו לחודש יזכה לריבית של קצת יותר מ־1% במונחים שנתיים - שיעור נמוך משמעותית בהשוואה לקרנות הכספיות ● מה עושים הרגולטורים כדי לעורר את התחרות?

הבכירה שכינתה את מרואן ברגותי "הנלסון מנדלה של הפלסטינים"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הוול סטריט ג'ורנל חושף את המחסן שממנו ארה"ב מפקחת על הפסקת האש, אוסטרליה חוטפת אש בגלל עסקה עם אלביט מערכות, וגם: כך משפיעים הסכמי אברהם על הבחירות בעיראק ● כותרות העיתונים בעולם