גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אולפני הרצליה נגד תאגיד השידור: "ניהל מכרז הפקה לא שוויוני"

באולפני הרצליה דורשים מהתאגיד לבטל תוצאות של הליך קול קורא להפקת מוקדמות יורו 2020, שנוהל לטענתם באופן פגום ובעייתי המעורר תהיות

שידורי כדורגל/ צילום: שאטרסטוק
שידורי כדורגל/ צילום: שאטרסטוק

לא מעט ביקורת לגבי מכרזים הנערכים בתאגיד השידור הציבורי "כאן" נשמעו מאז הקמתו, אך רובם נסובו סביב מכרזים שעסקו בגיוס כוח-אדם. אך בימים האחרונים מגיע ביקורת על דרך ניהול מכרז דווקא מאחד השחקנים הבולטים בתחום השידור וההפקה - האולפנים המאוחדים (אולפני הרצליה), שם דורשים מהתאגיד לבטל תוצאות של הליך קול קורא להפקת מוקדמות יורו 2020, שנוהל לטענתם באופן פגום ובעייתי המעורר תהיות.

עוד טוענים באולפנים כי בשל אופן ניהול המכרז, התאגיד ישלם לחברה הזוכה, מכספי ציבור, כמעט חצי מיליון שקל יותר משהוא יכול לשלם לו היה מתנהל הליך ראוי.

במכתב ששלחו האולפנים באמצעות משרד עורכי הדין קרספין-רובינשטיין-בלכר, נדרש התאגיד לבטל את הליך הקול קורא ולצאת למכרז מסודר.

הטענות שנשמעות מהאולפנים המאוחדים מתייתסות כאמור להליך הקול קורא שפרסם התאגיד כדי לקבל הצעות להפקת שידורי משחקי נבחרת ישראל בכדורגל במסגרת מוקדמות אליפות אירופה 2020. הזכייה בקול קורא זה מעניקה לזוכה גם ניהול פרויקטים נוספים בתחום הספורט, אך להצעות המסחריות שהוגשו בנוגע לאותם פרויקטים לא היה משקל בבחירת הזוכה.

בהליך הקול הקורא התמודדו 3 חברות, וזכתה בו מזמור הפקות. נזכיר כי מזמור הפקות היא גם אחת הזוכות במכרז ההפקה שערך התאגיד לאירועי האירוויזיון. במכרז זה חברה מזמור לקבוצת הקד"מ פרומרקט.

כשהסתיים הליך הקול קורא, פנו אנשי אולפני הרצליה לתאגיד וביקשו לקבל את מסמכי ההצעה הזוכה ואת הפרוטוקולים של ההליך. באולפנים טענו כי הליך הקול קורא שניהל התאגיד נוהל באופן לא שקוף, לא הוגן ולא שוויוני.

מהמכתב עולה כי עיון במסמכים לימד כי בשלב הראשון הייתה ההצעה של האולפנים להפקת מוקדמות היורו זולה בלמעלה מ-30% ביחס לזאת של מזמור: האולפנים הציעו הצעה בהיקף של כ 1.3 מיליון שקל, ואילו הצעתה של מזמור עמדה על כ-1.9 מיליון שקל. גם ההצעה של האולפנים להפקת שידורי אליפות העולם באתלטיקה קלה הייתה זולה משמעותית לזאת של מזמור - כ-36.7% פחות, וכך גם ההצעה למשחק אוף טיוב, שם הייתה ההצעה של האולפנים זולה בכ-66%.

עוד עולה מהמכתב כי לאחר הגשת ההצעות זומנו המתמודדים לוועדת המכרזים של התאגיד, ושם נשאלו מזמור הפקות אם יהיו מוכנים להוזיל את הצעתם. מזמור גם קיבלו באופן מסודר מידע על הרכיבים בהצעתם שהיו גבוהים מדי - זאת בעוד שהמתמודדים האחרים לא זכו להזדמנות לשפר את הצעתם מול ההצעה המשופרת של מזמור.

"לא די בכך שהתאגיד כתב במפורש למזמור הפקות שהצעתה גבוה מדי, וביקש להגיש 'הצעה מופחתת' - התאגיד אף כיוון את מזמור לרכיבי ההצעה היקרים אותם על מזמור הפקות להוזיל", נטען במכתב.

מזמור כאמור נדרשה לשפר את הצעתה לאחר שההצעות הכספיות האחרות נפתחו, ולכן, לטענת האולפנים, היה להם ברור כי עליהם להוזיל הצעתם אם ברצונם לזכות.

בשלב זה נקראו האולפנים ומזמור הפקות לשלב הבהרות. לעומת שורת תיקונים שמזמור נדרשו לעשות בהצעתם, האולפנים נדרשו להפחית ברכיב אחד בלבד ושולי לחלוטין: עלות תחקירן. כמו כן, הובהר להם כי ברכיבים אחרים בהצעתם כמו נסיעות וכלכלה בחו"ל, ועדת המכרזים חושבת שהם תמחרו את ההצעה נמוך מדי.

עוד נטען כי התאגיד איפשר למזמור להוזיל את הצעתם בכל הנוגע בבניית תפאורה בכ-95 אלף שקל, על-ידי כך שאפשרו רק להם להשתמש בתפאורת אולפן המונדיאל שבבעלות התאגיד, שאת השינוע שלה יממן התאגיד לאולפני מזמור: "צריך לשפשף את העיניים ולקרוא פעם נוספת את הפסקה הזאת מהצעתה המשופרת של מזמור הפקות, כדי לנסות להאמין. מזמור הפקות כותבת לתאגיד כי היא משפרת את הצעתה על חשבון התאגיד. ואין פוצה פה ומצפצף".

כאמור, על-פי הנטען, "השיפור" שהציעו מזמור בסעיף זה משית על התאגיד הוצאות של כ-95 אלף שקל. זאת למרות תנאי הקול קורא, שם נקבע כי המציעים יישאו בכל העלויות בעצמם.

לאחר מקצה השיפורים, בקשת הבהרות ובקשה מהאולפנים לתמחר פונקציות נוספות על מה שהתבקשו בהתחלה, התברר כי מההצעה המשופרת של מזמור "צנחו" 600 אלף שק,ל שהביאו לכך שהצעתה לשידור מוקדמות היורו הייתה זולה ב 32.6 אלף שקל בלבד יחסית להצעת האולפנים. במכתב נטען כי ההפחתה שהביאה לפער כה קטן "מעוררת חשד של ממש כי מאן דהוא בתאגיד דאג להדליף למזמור את הצעתם של האולפנים לשידורי יורו 2020, כדי שמזמור יוכלו להגיש הצעה כספית זולה במעט מזו של האולפנים".

במכתב מוזכר כי למרות שלא מדובר בהליך מכרזי, בית המשפט העליון הבהיר בעבר כי ניהול משא-ומתן בהליך תחרותי כפוף לעקרונות הכלליים בדבר שוויון החלים על כל רשות מינהלית. לטענת האולפנים, בנסיבות הקיימות נוהל המשא-ומתן הכספי בחוסר תום-לב ובחוסר הגינות, כשהאולפנים לא התבקשו לשפר את הצעתם אלא רק לתמחר פונקציות נוספות, ואילו מזמור התבקשו להגיש הצעה מופחתת ומתוקנת.

כאמור, לטענת האולפנים, בסופו של דבר צפוי התאגיד לשלם למזמור הפקות על כלל ההפקות הצפויות יותר משהיה משלם לאולפני הרצליה לו הצעתם הייתה מתקבלת. כך למשל, התאגיד התעלם לחלוטין מההצעה הכספית בנוגע לשידורי אליפות העולם באתלטיקה קלה, שידורי המסגרת ושידורי האוף טיוב, והשווה רק את ההצעות הכספיות של שידורי היורו.

על-פי הנטען, ההשוואה הכספית המלאה של האולפנים עומדת על כ-2.4 מיליון שקל, לעומת כ-2.8 מיליון שקל של מזמור הפקות. כלומר, ההצעה הכוללת של האולפנים זולה בכ-15%. 

מתאגיד השידור "כאן" נמסר: "ההליך נוהל כדין ועל-פי חוק. אנו מאחלים בהצלחה לנבחרת". 

עוד כתבות

מטוס של EasyJet / צילום: Shutterstock

איזיג'ט מבטלת טיסות עד סוף הקיץ: איזה קווים יושפעו במיוחד?

ענקית הלואו קוסט רק החזירה פעילות לישראל, ותוך שבועיים ביטלה את כל הטיסות לארץ עד סוף אוקטובר ● המהלך צפוי להשפיע על כ־100 אלף נוסעים, שלדברי החברה יקבלו החזר כספי ● בשוק מעריכים כי הנפגעים העיקריים יהיו הקווים למערב אירופה

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

אחד משני כטב''מי נפץ שחדרו מלבנון והתפוצצו באזור בית הלל / צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

צה"ל חיסל את מפקד גזרת החוף של חיזבאללה

דקות אחרי ששני כלי הטיס התפוצצו - בלבנון דיווחו על רכב שהותקף בדרום המדינה • באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" • פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" • איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר • עדכונים שוטפים

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

כנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

הסטארט־אפים הישראלים ממשיכים להוביל קדימה

כנס TECH IL של גלובס התקיים בהצלחה, בהשתתפות בכירים רבים מהתעשייה, ממשרדי הממשלה ורגולטורים מובילים ● הכנס הוכיח שדווקא בימים מאתגרים אלו, קהילת ההייטק הישראלית ממשיכה לשגשג, ליזום ולהוביל קדימה

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

ג'ו וג'יל ביידן / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הנתונים נחשפים: כמה מרוויחים ג'יל וג'ו ביידן בשנה?

הנשיא האמריקאי והגברת הראשונה דיווחו על הכנסה ברוטו של 619,976 דולר ב-2023 ● לפי אתר החדשות אקסיוס, בני הזוג שילמו 146,629 דולרים למס ההכנסה הפדרלי - מדובר בשיעור מס של כ-24% ● בניגוד לנשיא לשעבר דונלד טראמפ, ביידן מקפיד לפרסם את דוחות המס שלו מאז שכהונתו התחילה

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

דני בן עטר, מנכ''ל משותף אינטל ישראל, אורי פרנק, סגן נשיא להנדסה, Google Cloud, עמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בשיחה עם אסף גלעד / צילום: תמר מצפי

העתיד, השכר והאם מדובר בבועה? מנהלי חברות השבבים הגדולות מדברים על התחום הלוהט

דני בן עטר מאינטל ישראל, אורי פרנק מגוגל קלאוד ועמית קריג מאנבידיה, שוחחו בכנס TECH IL של גלובס על תפקידה של ישראל במפת תעשיית השבבים העולמית ובתחום ה-AI ● איך הם מתווכים את המלחמה להנהלות הגלובליות, איך מטפחים טאלנטים מקומיים ואיך מצמצמים את הדומיננטיות של המזרח הרחוק, כדי להימנע ממשבר כמו זה שפרץ בקורונה?

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"