גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חדשנות באמצעות הענן היא לא מטרה שנמצאת בשמיים

וגם: על אף הרגולציה, היכונו לבואם של הארנקים החדשים

חדוה בר, אבנר שטראוס, תמר יסעור, פול מייזנר, הראל יפהר וסיון שטראוס / צילום: ניב קנטור
חדוה בר, אבנר שטראוס, תמר יסעור, פול מייזנר, הראל יפהר וסיון שטראוס / צילום: ניב קנטור

כנס הלקוחות של חטיבת שירותי הענן של אמזון (AWS), נערך בשבוע שעבר בגני התערוכה בתל אביב (Expo), ובו התקיים מסלול בכירים מיוחד. אורחי מסלול זה שמעו בין היתר את הרצאותיהם של פול מייזנר, סגן נשיא למדיניות של חדשנות גלובלית ותקשורת באמזון ואת הראל יפהר, מנהל פעילות AWS ישראל.

בנושאי הדברים היה גם אבנר שטראוס, מנכ"ל חברת הייעוץ שטראוס אסטרטגיה שהסביר כי "בישראל קיימים לא מעט ארגונים ותיקים שידעו להמציא את עצמם ואת המודל העסקי שלהם מחדש בזמן". לדבריו יש כמה עקרונות אותם יש לי ליישם, בהם הכנת השינוי כשהכל עוד מצליח, 'השאלת' מודל עסקי וטכנולוגיות מתחומים אחרים, יצירת חדשנות מהירה לצד המודל הקיים, יצירה ותחזוקת שיתופי פעולה ועוד. לדבריו של שטראוס, העיקרון שהוא אולי החשוב מכולם הוא במשמעות של להיות Employee Obsessed כדי להיות Customer Obsessed".

עוד הגיעו: חדוה בר, המפקחת על הבנקים בבנק ישראל; אמנון נויבך, יו"ר הבורסה לניירות ערך בתל אביב; תמר יסעור, סמנכ"לית ומנהלת חטיבת בנקאות דיגיטלית בבנק לאומי; אילן בוגנים, סמנכ"ל ומנהל חטיבת הדאטה בבנק לאומי; גולן שרמן, סמנכ"ל ומנהל חטיבת החדשנות בבנק לאומי; לוי הלוי, מנכ"ל כאל; סיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית מאוחדת שירותי בריאות; יודפת הראל בוכריס, חברת דירקטוריון בנק דיסקונט; אילה חכים, מנכ"לית החטיבה הטכנולוגית של בנק מזרחי טפחות; דב בהרב, יו"ר גילת לוויינים ולשעבר מנכ"ל אמדוקס; נעם וימן, מנכ"ל קבוצת דיפלומט; סיון שטראוס, מנכ"לית שטראוס אסטרטגיה ואחרים.

מי באו לראות ומי הגיעו להסביר איך זה עובד באירופה

באווירה אירופית הכוללת עיצוב של ביר-גארדן גרמני, נערך אתמול כנס Europe Days 2019, בגלריה דובנוב בתל אביב. למקום הגיעו (ולא רק על-מנת ללגום בירה צוננת) שלל סטארט-אפיסטים וסטארט-אפיסטיות מתחומים שונים, שחיפשו תשובה לשאלה - איך עושים את זה באירופה?

את המענה ניסו לתת למעלה מ-30 נציגי חברות הייטק באירופה, כמו גם משלחות של אקסלרטורים שביקשו לגייס חברות ישראליות צעירות מתחומי הסייבר, הפודטק, הקמעונאות, טכנולוגיות הספורט, IoT, הפינטק והאוטומציה.

גילי צגלה, מנכ"ל Novawind, שייסד את המפגש, מסר קודם לכנס כי "האורחים מייצגים אפשרויות מימון והזדמנויות עסקיות לחברות הישראליות בהיקפים של למעלה מ-200 מיליון אירו". צגלה אף העלה לבמה את גיא זיסמן, ממייסדי טיקסל, שבעקבות המפגש אשתקד גייס 3 מיליון דולר מדויטשה טלקום.

בנציגות ובנציגים היו: סילביה דודק, מחברת הקמעונאות מטרו; אינגה לאנג, מחברת האנרגיה e.ON; אלכסנדר בוניי מסימנס; כריסטיאן לינדנר מ- Wayra; אהרון נאסור מ-Lead Sports; ד"ר ד"ר אליאנה זמפרוגנה, סמנכ"לית הטכנולוגיה של Migros השוויצרית; דקלה וגנר מ-Munich Re; ורונית אבזרדל, מנהלת פיתוח עסקי בדויטשה טלקום ישראל.

אינגה לאנג, רונית אבזרדל, דקלה וגנר, אליאנה זמפרוגנה וסילביה דודק / צילום: מקסים גולובנוב

על אף הרגולציה: היכונו לבואם של הארנקים החדשים

אמש ערכה תוכנית האקסלרטורים של ברקליס וטקסטארס (Techstars), ערב שהתמקד בשינויים ובמגמות של עולם הפינטק.

אל משרדי רייז בתל אביב הגיעו יזמים, יזמיות, משקיעות ומשקיעים, כדי לשמוע ולהשמיע הרצאות ולקיים דיון שיעניק כיוון למסלול אליו פונה עולם התשלומים. את הדיון הנחה שמר כץ, מנכ"ל חברת הפינטק Safecharge Israel, כאשר בפאנלים השתתפו: אוריאל בן דוד, מנכ"ל CreditGuard; שי פרמינגר, מנכ"ל ERN; מיטל רביב, מנהלת הפינטק של KPMG; ליאור נבון, מנהל מכירות ופיתוח שווקים בבורסה לניירות ערך; ואחרים.

הילה אוביל ברנר, מנהלת פעילות טקסטארס בישראל, הציגה את התוכנית החדשה של ברקליס וטקסטארס שתיפתח בסוף החודש. "עולמות הפינטק הולכים וגדלים הודות להתפתחויות הטכנולוגיות החדשניות, ומושכים השקעות בסכומים אדירים: בסין נרשמו בשנה שעברה השקעות פינטק של כ-7.7 מיליארד דולר, בארה"ב של 6.2 מיליארד דולר ובבריטניה 783 מיליון דולר. אנחנו נמצאים במגמת עלייה כל הזמן", היא אמרה.

אוהד מימון מחברת MAX, הציג את הצד הרגולטורי, תוך נימה אופטימית: "דבר אחד אני מבטיח", הוא אמר, "השוק פה יפתח וילך וישתפר. יש אירועים שלא ציפינו שייקרו, ועל אף הרגולציה בישראל אנחנו רואים התקדמות. אנחנו נראה הרבה סוגים של ארנקים חדשים ושיטות תשלום חדשות שיתנו לצרכן אפשרות לבחור, מגוון זה דבר טוב", הוא אמר.

הילה אוביל ברנר, שמר כץ, ליאור נבון ומיטל רביב / צילום: רוני הרמן

על תאים מלאכותיים, שבבים, והדרך הפופולרית לפריצת סייבר

המועדון המדעי של מכון ויצמן ערך השבוע את המפגש שלו, במתחם האירועים Q שבקיבוץ גליל ים. בפתיחת הערב עמדה הפעם הרצאתו של פרופ' רועי בר זיו, שהשיב במקום על השאלה: "רפואה עתידנית - איך מרכיבים תא מלאכותי על שבב?". 

עוד בתוכנית האמנותית-מדעית, הייתה הרצאתו של ראש רשות הסייבר לשעבר, בוקי כרמלי, שמונה באחרונה ליועץ לענייני סייבר לוועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-21. הרצאתו של כרמלי, שהגיע יחד עם רעייתו שירי כרמלי, נקראה: "הגנת המרחב האזרחי של מדינת ישראל כנגד מתקפות סייבר - עוד החלטת ממשלה או מהפיכה של ממש?".

כרמלי נשאל מה מטריד במיוחד בהיבט 'הסייברי' של הבחירות. הוא השיב: "ראשית, לוודא שהתוצאות מהימנות - טוהר בחירות, ושנית - אמון הציבור. אלה הפרמטרים החשובים ביותר, יעדי על. רק לאחר מכן מגיע עניין ההשפעה על הציבור". כרמלי לא התייחס לשאלת הפריצה לסלולר של  בני גנץ אך הסכים לומר באופן כללי כי קשה יותר לחדור למחשב מאשר לטלפון שמחובר לסנסורים. לדבריו, הפריצה הפופולרית ביותר היא עדיין מייל או קובץ ובו לינק נגוע.

מאחר שבמועדון קיימת מסורת לפיה את הנואם המרכזי מציג חבר מועדון המספר בהזדמנות זו על פועלו, עלתה הפעם לבמה יזמית ההייטק רוני רוס. "את המאסטר שלי עשיתי במכון ויצמן, והמנחה שלי פרופ' אמיר פנואלי ז"ל, חתן פרס טורינג, הנובל של המתמטיקאים, הציע לי לעבוד איתו בחברת ההזנק הראשונה בישראל, סאייטקס. כך תקעתי יתד בתחום חדש שנקרא בזמנו הייטק", סיפרה רוס. "כרבים מבוגרי סאייטקס, גם בלבי ניטע חיידק היזמות וכך הקמתי את פנורמה ויזמתי פיתוח של מערכת חדשנית בתחום מערכות מידע למנהלים". בהמשך, סיפרה רוס, הפכה החברה להיות הרכישה הראשונה של מיקרוסופט מחוץ לארה"ב.

האזינו והחכימו: פרופ' דניאל זייפמן, נשיא מכון ויצמן; שמשון הראל, יו"ר המכון ומבעלי אמריקה ישראל; יעל גורן וגמן, מנכ"לית אגודת הידידים; נשות ואנשי העסקים: יצחק ולינדה סגול; סיגל בר-און, יו"ר משותף בתשלובת ד"ר פישר; אורנה ועידו נחושתן, יו"ר קנאשור;  אבי לוי, מנכ"ל מליסרון; פרופ' רות ארנון וד"ר אוריאל ארנון; רו"ח אהוד רצאבי, מנכ"ל אמד ויו"ר איל"ן; אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל; פדריקו סקצר, סגן נשיא בקרדיט סוויס ישראל; דרור תורן, מנכ"ל חטיבת המגורים באמריקה ישראל; יוסי דהן בעלי אלדן ואחרים.

רוני רוס / צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב