גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך משפיע גיל ההתבגרות על הצבעה בקלפי: המחקרים שמאחורי הבחירות הפוליטיות שלנו

מה הבעיה של נרקסיסטים עם דמוקרטיה ● מדוע תמונות חדשותיות לא מקבלות לייקים באינסטגרם ● ואיך משפיעות כותרות העיתונים בתקופת ההתבגרות על העמדות הפוליטיות בבגרות ● 5 מחקרים על הבחירות שאנחנו עושים

הפסיכולוגיה של הפוליטיקה / אילוסטרציה: Shutterstock
הפסיכולוגיה של הפוליטיקה / אילוסטרציה: Shutterstock

1. למרות העצבים, דמוקרטיה טובה לבריאות

כשמדובר במחלות כרוניות, למשטרים דמוקרטיים יש יתרון בטיפול בחולים

מערכת הבחירות הנוכחית צפויה לעלות למשק 2 מיליארד שקל, והרבה מאוד עצבים להרבה מאוד אנשים. האם משהו באמת ישתנה אחרי 9 באפריל? האם תזוזה קלה ימינה או שמאלה תשנה את חיינו באופן דרמטי? האם רעש הקמפיינים משתלם? הרי לכם תמריץ שמגיע ישירות מאוניברסיטת סטנפורד: דמוקרטיה, אומרים שם, משפיעה לטובה על הבריאות שלנו.

מחקרי עבר השוו בעיקר מדינות שהמשטר הדמוקרטי בהן היה טרי יחסית למדינות לא דמוקרטיות דומות בגודל, במשאבים ובהרכב האוכלוסייה. במחקרים הראשונים הללו לא נמצא שלדמוקרטיה יש השפעה מרחיקת לכת על הבריאות, אולם החוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד טוענים שהנתון העיקרי שנבחן - תוחלת חיים - אינו משקף באופן מלא את השפעת השלטון על בריאות האזרח. זאת כיוון שתוחלת חיים מושפעת במידה רבה מתמותת תינוקות, וזו מושפעת בתורה מפעילות של ארגוני סיוע חיצוניים.

לעומת זאת, אם בוחנים מחלות של מבוגרים בלבד, כמו סוכרת, איידס, מחלות לב ותאונות דרכים, מצטיירת תמונה שונה באופן דרמטי. במדינות דמוקרטיות, הפרמטרים הללו משתפרים באופן משמעותי. "הנתונים הללו מראים כי ההשפעה של אנשים על השלטון שלהם ומה שהשלטון הזה מוכן לעשות כדי לשמור על הבריאות שלהם - אלה דברים בלתי נפרדים". המחקר פורסם בכתב העת המוביל The Lancet.

"נראה שדמוקרטיות משקיעות יותר בתוכניות לשיפור הבריאות", אומרת טרה טמפלין, הלומדת לדוקטורט בסטנפורד וחתומה על המחקר. "בחירות הוגנות ופתוחות הן קטליזטור לתוכניות לשיפור בריאות הציבור, בעיקר בכל הנוגע לתוכניות ארוכות טווח לטיפול בתנאי סביבה המעודדים מחלות סגנון חיים, כמו סוכרת ומחלות מטבוליות".

כיוון שמחלות אלו הופכות להיות נפוצות יותר, החשיבות של הטיפול בהן ברמת המדינה עולה. "הטיפול במחלות הללו הוא כרוני ודורש תשתיות יציבות ומשאבים רבים", אומרת טמפלין. לדבריה, התווספות שנות "ניסיון דמוקרטי" במדינות שנבדקו הוריד את התמותה ממחלות כרוניות ומשחפת ב-8%-10%. הסיכוי לחיים נטולי HIV גדל ב-3% בכל 10 שנות דמוקרטיה, קובע המחקר.

הסבר אחר שמציגים החוקרים לתרומה של הדמוקרטיה הוא שבמדינות דמוקרטיות מקבלות מערכות גדולות פידבק יותר עשיר ומועיל ממגוון של קבוצות אינטרסים. הפידבק הזה מניע את המערכת להשתפר. 

נציין שגם בדיקטטורות הבריאות משתפרת בשנים האחרונות, אם כי בקצב אטי יותר. כלומר, המדינות הללו אינן מזניחות לגמרי את האזרחים שלהן. קובה וסין, לדוגמה, היו מפורסמות בעבר בכך שהן מעניקות בריאות טובה יחסית במחיר זול. אולם, ככל שהמחלות הכרוניות היקרות שדורשות התגייסות סביבתית רבה לשם הטיפול בהן הפכו יותר נפוצות, כך נוצר פער לטובת המדינות הדמוקרטיות. 

2. הנרקסיזם מכרסם ביסודות הדמוקרטיה

חוקרת מאוניברסיטת קנט בדקה כיצד תחושת "מגיע לי" משפיעה על העדפות פוליטיות

אחד היתרונות של משטר דמוקרטי הוא היכולת להשמיע את קולך. החיסרון הוא שכל האנשים שסביבך מקבלים אותה הזדמנות לדבר. מי שלא מעריך במיוחד את האנשים שסביבו, עשוי לרצות לוותר על הדמוקרטיה, רק כדי לא להיות נתון לחסדיהם.

מחקר חדש גילה שלאנשים עם תכונות נרקיסיסטיות, יש סיכוי טוב יותר להעדיף דיקטטורות על פני דמוקרטיות. ישנו גם סיכוי גבוה יותר שהם יטענו כי עדיף שמדינות ינוהלו על ידי מנהיגים חזקים או על ידי הצבא.

החוקרים, פסיכולוגים מאוניברסיטת קנט, מעריכים שהסיבה לכך היא אכן חוסר האמון וחוסר ההערכה להמונים וחוסר טולרנטיות לדעות שונות משלהם. נראה כי לנרקיסיסטים קל יותר לדמיין מנהיג דיקטטורי שהוא דומה להם.

לעומת זאת, אנשים שרוחשים אמון לאחרים ומאמינים בעצמם, אך לא מרגישים עליונות על אחרים, מקבלים את האפשרות שחוכמת ההמונים עשויה להוביל למנהיגות ראויה, ולכל הפחות מעוניינים לתת לכך צ'אנס.

"אנחנו עדיין לא יודעים אם הדור הבא הופך נרקיסיסטי יותר מאשר הדורות הקודמים, אבל חשוב מאוד לבדוק כיצד שינויים חברתיים משפיעים על העצמי וכיצד העצמי הזה, בתורו, משפיע על החברה", אומרת ד"ר אלכסנדרה קיצ'וקה מאוניברסיטת קנט, אחת החוקרות החתומות על המחקר. "אנחנו צריכים לוודא שהחברה שלנו אינה יוצרת תחושת 'מגיע לי' וציפיות ליחס מיוחד בפרטים רבים מן החברה, משום שלתהליך כזה עלולה להיות השפעה לא בהכרח רצויה על החברה שלנו ועל צורות השלטון בה". 

בחירתו של דור: תגיד לי מה קרה בגיל ההתבגרות שלך, ואומר לך מה עמדתך

מחקר מגלה שהאווירה הפוליטית בגיל ההתבגרות משפיעה על העמדות בגיל מאוחר יותר

מרגרט תאצ'ר/ צילום : שאטרסטוק

הגורם המשפיע ביותר על הדעות הפוליטיות של אדם הוא לרוב הדעות הפוליטיות של הוריו, אולם לעתים אנשים סוטים באופן רדיקלי מהדעות של הוריהם, ולעתים הם סוטים מהן קלות.

איזה גורם מחוץ לבית עשוי להשפיע על גיבושן של הדעות הפוליטיות? מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת אוקספורד מרמז שהאווירה החברתית שבה אדם גדל, המושפעת בין היתר מהדור שבו נולד, היא בעלת פוטנציאל השפעה.

המחקר בחן את השפעת האווירה הפוליטית שבתוכה התבגרו קבוצת נבדקים בריטים על היחס שלהם לסוגיה פוליטית אחת: הטיפול בפשע. התברר שהאווירה הפוליטית והחברתית בתקופה שבה היו הנשאלים בני 15-25 היא שהשפיעה באופן הברור ביותר על עמדתם.

לדוגמה, בני הדור שהתבגר בשנים 1980-1997, בתקופת כהונתם של מרגרט תאצ'ר וג'ון מייג'ור כראשי ממשלה, דיווחו על החשש הרב ביותר מפני פריצות ופשיעה בשכונות. בתקופה שבה התבגר הדור הזה, אכן חלה עלייה משמעותית בפשעי רכוש, ואף שבתקופת חייהם הם כבר ראו את רמות הפשיעה הזו יורדות, נראה שההשפעה צרובה במוחם.

לעומתם, הדור שהתבגר בתקופת כהונתם של הרולד וילסון וג'יימס קלגהן (סוף שנות ה-60 וסוף שנות ה-70), דאג יותר מפשעים המבוצעים בנשק חם, משום שאלה היו בכותרות אז. 

הציבור שהתבגר בתקופת כהונתם של טוני בלייר וגורדון בראון כראשי ממשלה דאג מפשיעה של מתבגרים משועממים וממאבקי שכנים, שהיו בכותרות בזמנם.

נראה שסוגיות שהיו במוקד הדיון בתקופת גיל ההתבגרות נותרות איתנו ממש כמו האהבות והמוזיקה שהעדפנו באותה תקופה, והדבר משפיע על העמדה שלנו לגביהן. כך, העמדות הפוליטיות שלנו מספרות במידת מה את ההיסטוריה של חיינו. 

יותר נשים בפוליטיקה, פחות שחיתות

ככל שיש יותר נשים בבית המחוקקים ובממשלה, שיעור השחיתות השלטונית יורד

יום האישה הבינלאומי/ צילום: שאטרסטוק

בממשלה הבאה שתוקם בישראל עלול להיות ייצוג נשי קטן באופן משמעותי מזה שלפניה, ואלה חדשות חדשות לא טובות מבחינת הפוטנציאל לשחיתות, כפי שטוענים חוקרים מאוניברסיטת וירג'יניה טק בארה"ב, במחקר שפורסם בכתב העת Journal of Economic Behavior & Organization.

החוקרים השוו בין מספר הנשים בבתי המחוקקים ובממשלות לבין שיעורי השחיתות ב-125 מדינות, ומצאו מתאם הפוך, כלומר יותר נשים - פחות שחיתות. מחקר המשך בחן את הפוליטיקה המקומית וגילה כי במועצות ובעיריות שבהן הנציגות הנשית גדולה יותר, פחת הסיכוי שאדם ימצא את עצמו נדרש לשלם שוחד, גם ברמה היומיומית.

האם נשים הן מושחתות פחות או שחברות שיש בהן פחות שחיתות הן גם לרוב ליברליות ופתוחות יותר ולכן מקדמות נשים? זה עדיין לא ברור. החוקרים נשענים על גוף מחקר המראה כי לעתים קרובות נשים נכנסות לפוליטיקה כדי לדאוג לזכויות של נשים אחרות, ילדים ומשפחות, ואכן לוקחות את התיקים הללו. לדברי החוקרים, האמונה האמיתית שלהן בנושאים הללו עשויה להפוך אותן מועדות פחות לשוחד, בהכללה גסה כמובן.

כדי לבחון את כיוון הסיבתיות, החוקרים בדקו נוכחות של נשים גם בעמדות דתיות, בתפקידי ניהול ובתפקידים בכירים נוספים. המתאם השלילי החזק ביותר בין שחיתות לבין ייצוג נשי היה בפוליטיקה. החוקרים מאמינים כי זוהי זירה שבה לנשים יש יכולת יוצאת דופן להשפיע נגד שחיתות.

הסבר חלופי הוא שלנשים פוליטיקאיות אין גישה לרשתות שחיתות, ולכן הן מושחתות פחות מגברים, אולם לדברי החוקרים, במצב כזה, ככל שנשים יתבססו יותר בשלטון, כך הן אמורות להפוך מושחתות יותר והנתונים אינם תומכים בכך. לכן מציעים החוקרים כי שילוב נשים רבות יותר בפוליטיקה (וכנראה גם קבוצות אחרות שלא התבססו לעומק בשלטון) עשוי להיות אחד הכלים במלחמה בשחיתות. 

מיליוני משתמשים לא רוצים תמונות חדשותיות באינסטגרם

חברות חדשות בעולם מנסות להגיע ללבבות המשתמשים באינסטגרם, ללא הצלחה

אינסטגרם/ צילום: רויטרס

בכל יום נרשמים באפליקציה של רשת אינסטגרם כ-4.2 מיליון לייקים, אך יש נושא שכמעט אינו עולה בתמונות שמשתפים המשתמשים (אם כי עולה לפעמים בתגובות): פוליטיקה.

חברות חדשות ברחבי העולם מנסות להבין כיצד להשתמש באינסטגרם כדי להפיץ את התכנים שלהן, אולם עד היום ללא הצלחה רבה. אם לא מדובר בחדשות תרבות או סלבס, לרוב לא יעורר התוכן התעניינות רבה, ולא יזכה ללבבות, הערות או שיתופים.

לדברי טי.ג'יי תומפסון, דוקטורנט בבית הספר לעיתונאות ותקשורת באוניברסיטת מיזורי, "חלק מהנשאלים שלנו אמרו שלא נעים להם לעשות 'לייק' לתמונה עצובה. אחרים אמרו שהם אינם סומכים על הרשת הזאת בענייני חדשות 'אמיתיות' ומעדיפים לצרוך אותן ממקורות אמינים יותר. אחרים אמרו שאינסטגרם הוא אי של אסקפיזם, ואין להם עניין 'ללכלך' אותו בתוכן מעציב, מפחיד, מכעיס או מעורר רגשות אשמה".

החוקרים מצאו כי תמונה בעלת תוכן פוליטי יכולה בכל זאת להפוך לוויראלית באינסטגרם, בתנאי שהתמונה עצמה היא אסתטית ומוצגת באופן שמעצים את המתבונן, במקום לעורר בו רגשות שליליים. 

עוד כתבות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הכריז על הסכם סחר עם וייטנאם, נאסד"ק עולה ב-0.8%; רובינהוד מזנקת ב-8%, טסלה ב-5%

מגמה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד מזנקות בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"