גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חיים בסרט: מי חגגו פורים בסימן סוחרי סמים קולומביאנים?

וגם: מי הישראלי שיתכנן ויעצב ערים עבור חברת WeWork? והממונה ד"ר משה ברקת נאם בכנס בגרמניה ● הרשת החברתית

שירי והראל לוקר /צילומים: סיון פרג' וסאן פרג'
שירי והראל לוקר /צילומים: סיון פרג' וסאן פרג'

בין שלל מסיבות הפורים שנערכו בשבוע שעבר, בלטה במגוון אורחיה המסיבה שערכה חברת פרטנר בשיתוף נטפליקס. אל בית השמחות בתל אביב הגיעו האורחות והאורחים, כשרובם הגדול השקיע בתחפושת, והגיע למתחם שבו ניצבו דוכנים וכרזות של סדרות פופולריות.  

בבאות ובבאים ניתן היה לפגוש את מריה פררס, סגנית נשיא בנטפליקס העולמית ובאיציק בנבנישתי, מנכ"ל פרטנר שהתחפש יחד עם הנהלת החברה לדמויות מהסדרה נרקוס מקסיקו (ויחד עם הזמר רותם כהן שהתחפש לפבלו אסקובר). בנבנישתי דווקא שמח להצטלם, ועל אחת כמה וכמה כשזה היה יחד עם נטע ברזילי שהגיחה לאירוע.

עוד חגגו: רון וקסלר, מנכ"ל קבוצת ישראכרט; אירית רחמים ועמוס לוזון, בעל השליטה בקבוצת לוזון; יוחנן לוקר, שמונה באחרונה ליו"ר בזן; שירי והראל לוקר, יו"ר התעשייה האווירית; לימור אבידור, משנה למנכ"ל מבטח שמיר; ורד והרצל עוזר, לשעבר יו"ר HOT; לימור בקר, מנכ"לית המילטון; ד"ר נורית ודורון ספיר, מנכ"ל מגדל; זיו אבירם, ממיסדי מובילאיי; פיונה דרמון, שותפה בקרן jvp; רוית דום, מנכ"לית קבוצת עמל; ואחרים.

מי הישראלי שיתכנן ויעצב ערים עבור חברת WeWork? 

חברת WeWork, המתמחה בחללי עבודה וגם מעבר להם, הודיעה בשבוע שעבר על צירופו של ישראלי נוסף לשורותיה: המעצב דרור בן שטרית המתגורר בניו יורק. בן שטרית יעמוד בראש צוות חדש המוקם במטרה לאתר וליצור "פתרונות חדשניים לאתגרים המורכבים ביותר העומדים בפני ערים במאה ה-21". בן שטרית יעבוד לצידה של די-אן איזנור, מומחית לתכנון ערים המתמחה בצמיחה והתפתחות סביבות אורבניות. הצוות של השניים יכלול מהנדסים, ארכיטקטים, סטטיסטיקאים, ביולוגיים וכלכלנים.

נזכיר, כי לפני כשנה הכריז אדם נוימן, המייסד והבעלים של WeWork, על שיתוף פעולה עם האדריכל הדני ביורק אינגלס, שמונה להוביל את המהלך שאליו חותרת WeWork "למינוף חזון העתיד של החברה הכולל סביבת עבודה ומגורים ועירוניות חדשה ומשתפת". 

במסגרת זו, גם הקמת הצוות החדש היא חלק ממטרתה של החברה האם - The We Company, "להעמיק את הקשר וההשפעה החיובית על בניינים, שכונות וערים ועל האנשים שחיים בהם", הרבה מעבר לחללי העבודה שבהם החברה מוכרת.

בן שטרית החל את דרכו כאמן, ובאחרונה התמקד באדריכלות ועיצוב פנים. אחת העבודות הגדולות שלו היא פרויקט בשווי כולל של כ-980 מיליון דולר, שהוקם על גבי אי באבו דאבי.

דרור בן שטרית /צילום: ארז סבג

הממונה ד"ר משה ברקת בכנס בגרמניה: "רשות שוק ההון תאפשר הקלות רגולטוריות לסטארט-אפים ולחברות ביטוח שיפעלו בישראל"

"רשות שוק ההון תאפשר הקלות הון ותמריצים רגולטוריים לסטארט-אפים ולחברות ביטוח ישראליות ובינלאומיות שיפעלו בישראל, מתוך תקווה שהדבר יגרום לחברות הביטוח הגדולות בעולם ולסטארט-אפים הכי מתקדמים, להיכנס ולהתחרות בחברות הישראליות, ויביא להוזלה ניכרת בעלויות הביטוח ורמת ביטוח אחרת לציבור הישראלי". כך אמר בסוף השבוע ד"ר משה ברקת, הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, בנאומו בכנס ה-GIR19 שהתקיים בפרנקפורט שבגרמניה. ברקת הבהיר כי בכוונתו "לאפשר לחברות InsurTech וחברות ביטוח בינלאומיות, לפעול בישראל תחת הקלות רגולטוריות" תוך מתן "גמישות רגולטורית לגופים שפועלים תחת תקינה בינלאומית מקובלת".

במסגרת דבריו כי "הרשות תאפשר הקלות לחברות הביטוח שירצו להשקיע בתעשיית האינשורטק הישראלית", ציין ברקת גם כי "הרשות תחל תהליך להכנסת טכנולוגיית בלוקצ'יין, שעשויה להפוך לטכנולוגיה מרכזית בתחום החיסכון ארוך טווח".

בכנס Global InsurTech Roadshow, השתתפו פרט לברקת גם תשעה סטארט-אפים ישראליים, שלוו על ידי קובי בנדלק, מנכ"ל Insurtech Israel ובעבר סוכן ביטוח מוכר שעבר לפעול בתחומי האינשורטק. הכנס נערך בבית הספר לעסקים של אוניברסיטת פרנקפורט והשתתפו בו ד"ר מוריץ פינקלברג, דיקן האוניברסיטה, אנשי מפתח מתעשיית האינשורטק וחברות ביטוח הגדולות באירופה, כגון מיוניק-רה, סוויס-רה וזוריק, כמו גם מפקחים על הביטוח נוספים מאירופה שדנו על עתיד הענף מההיבט הטכנולוגי.

בנדלק פירט בהקשר זה כי "במסגרת הכנס נערכה תחרות בין כל הסטארט-אפים המשתתפים ובשני המקומות הראשונים זכו - Air doctor ו-YOUS". הוא ציין כי "ישראל הופכת בתקופה האחרונה למוקד מרכזי בתעשיית הביטוח העולמית בעיקר משום שהתעשייה מביטה בהערכה רבה על הפעילות יוצאת הדופן בתחום בישראל".

פיתוח הטכנולוגיה בתחום הביטוח, שנקרא אינשורטק, הפך בשנים האחרונות למטרה מובהקת ומוצהרת של הרגולציה האחראית על הענף. במסגרת זו פרסמה רשות שוק ההון, עוד תחת הממונה הקודמת, חזון טכנולוגי, שנועד להמריץ חברות ביטוח מקומיות להשקעה בטכנולוגיה. למעשה, הביקוש לטכנולוגיה מתמחה ומתקדמת לא מגיע רק בעקבות הוראות הרגולציה אלא גם מהחברות עצמן, כמו גם מיזמים שמזהים את הפוטנציאל. כחלק ממגמה זו הפכה ישראל מקור לקידמה טכנולוגית גם בתחומי הפיננסים, כולל בביטוח.

רון שטיין

משה ברקת, מוריץ פינקלברג וקובי בנדל ק/צילום: פרטי

עוד כתבות

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון ביטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל שטראוס: "מירב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

מגמה חיובית באירופה; השינויים האחרונים שביצע באפט בהשקעות של ברקשייר

הדאקס והפוטסי מוסיף לערכם כ-0.4% ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● ההוראה האחרונה של באפט: צמצום החזקות בחברת אפל ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה ● עדכונים שוטפים

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; ארית יורדת בעקבות חקירת רשות ני"ע

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.5%, ת"א 90 יורד בכ-0.2% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים