גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דאבל נטפליקס בדרך? מה צפוי באירוע ההשקה של אפל הערב

אפל צפויה להשיק הערב שירותי וידאו ותוכן חדשים, בתקווה שההכנסות מהם יפצו על הירידה במכירות האייפונים ● כבר כעת עולים סימני שאלה לגבי החיבור בין ענקית הטכנולוגיה ליוצרי התכנים ולגופי תקשורת ● מנכ"ל הניו יורק טיימס: "מודאגים שהעיתונאות תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס"

טים קוק, מנכ"ל אפל /  צילום: רויטרס Thomas Peter
טים קוק, מנכ"ל אפל / צילום: רויטרס Thomas Peter

"It's show time" - זה הדבר היחיד שכתוב על ההזמנה לאירוע של חברת אפל, שייערך היום (ב') בשבע בערב שעון ישראל. מעטה סודיות סביב השקות של אפל הוא דבר שבשגרה, אך לפי כל ההערכות, בניגוד למנהג החברה להשיק חומרה חדשה באירועי מרץ, הפעם האירוע צפוי להתמקד בחטיבת השירותים. הערב אפל צפויה להשיק לפחות שני שירותים חדשים - הראשון, שירות סטרימינג לתכנים טלוויזיוניים שיתחרה בענקיות כמו נטפליקס ואמזון פריים וידאו, והשני, שירות מנויים נוסף לתכני פרימיום חדשותיים ומגזיניים, שזכה גם הוא לכינוי "נטפליקס של החדשות".

שני השירותים החדשים שצפויים להיחשף הם חלק מאסטרטגיה רחבה של החברה שמנסה להצמיח את חטיבת השירותים הדיגיטליים שלה - שכוללת היום, בין היתר, את אפל מיוזיק, חנות האפליקציות, אחסון בענן (iCloud) ושירות התשלומים אפל פיי. האסטרטגיה הזו - שיש שמכנים אותה מהפך היסטורי - נועדה כדי לגוון את ההכנסות של אפל, שמרביתן מגיעות כיום ממכירות האייפונים (שנמצאות בהאטה). באסיפת מחזיקי המניות השנתית של אפל שנערכה בתחילת החודש הכריז המנכ"ל טים קוק כי אפל בדרכה להכפיל את ההכנסות מתחום השירותים ב-2020 לעומת ההכנסות ב-2016 שעמדו על 25 מיליארד דולר.

בשבוע שעבר רמזה אפל באופן די ברור כי האירוע המתקרב אכן יתמקד בשירותים, כאשר הכריזה על מספר מוצרי חומרה חדשים, באופן צנוע ולא אופייני, באמצעות פרסום הודעות לעיתונות בלבד. המוצרים החדשים היו דור שני של אוזניות איירפודס עם חיי סוללה משופרים ותמיכה קולית בעוזרת הוירטואלית סירי, שני מכשירי אייפד חדשים - אייפד אייר ואייפד מיני, אותו אפל לא חידשה מאז 2015, וכן עדכון למחשבי האיימאק השולחניים, עם מעבדים ושבבים גרפיים חדשים.

גם על שירות הוידאו שאפל צפויה להשיק הערב רמז קוק בשיחת המשקיעים האחרונה של החברה, כשדיבר על היחלשות המודל המסורתי של צריכת תכנים טלוויזיוניים. "אנחנו רואים שינויים אדירים בהתנהגות הצרכנים ומאמינים שהם יגברו השנה, בכל הנוגע לשבירת המודל המסורתי של תשלום עבור חבילות ערוצים בכבלים. אני מאמין שהמגמה תקרה השנה בקצב מואץ בהרבה", אמר קוק, ואף הזכיר את מאמצי החברה בתחום התוכן המקורי. "חתמנו על שיתוף פעולה למספר שנים עם אופרה ווינפרי, אבל היום אני לא יכול להגיד יותר. שכרנו אנשים נהדרים בתחום ונפרט בנושא בהמשך".

אכן, לפי דיווחים, השירות של אפל ישלב תכנים מקוריים שהופקו עבור החברה, בנוסף לתכנים שזכויות השימוש בהן נרכשו מחברות אחרות, ועוד לא ברור אם השירות יוצע עבור בעלי מכשירי אפל בלבד או באופן רחב יותר. ככל הנראה, אפל תשיק את השירות ראשית בארה"ב ובהמשך במעל מאה מדינות.

לפי הערכות, אפל השקיעה מעל מיליארד דולר בתכנים מקוריים עבור השירות החדש - ולפחות חלק מאותם תכנים יוצעו בחינם לבעלי מכשירי אפל. לפי דיווחים, ייתכן שבשירות יוצעו פחות תכנים בהשוואה לשירותים מתחרים, מאחר שהמיקוד של אפל הוא באיכות התכנים ולא בכמות גדולה יותר. התכנים שיוצעו יהיו בעיקר כאלה המתאימים לכל המשפחה, ללא עירום או קללות.

לאירוע היום צפויים להגיע שמות הוליוודיים מוכרים, שמככבים בפני המצלמה ומאחורי הקלעים - שחקנים, מפיקים ומנהלי אולפנים. עם זאת, לפי דיווח של הניו יורק טיימס המפגש בין הוליווד ועמק הסיליקון לא הלך חלק לחלוטין, והיוצרים שמשתפים פעולה עם אפל כדי להפיק תוכן מקורי עבור השירות החדש, סיפרו על עמימות בנוגע לפרטים בסיסיים כמו שיווק התכנים או התאריכים בהם יושקו, וכן התערבות יתר בתכנים בכל הנוגע להצגת מוצרים של אפל בתכניות. אפל גם ניהלה מגעים לרכוש תכנים שלא הופקו במיוחד עבור החברה. בשבוע שעבר הודיע מנכ"ל נטפליקס ריד הסטינגס כי החברה שלו תהיה מחוץ לשירות של אפל.

פרט לחברות כמו נטפליקס, אפל תצטרך להתמודד עם תחרות גוברת בתחום הסטרימינג - גם חברות כמו וורנר מדיה ודיסני מתכננות להוציא שירותי סטרימינג בקרוב, וענקיות טכנולוגיה נוספות כמו פייסבוק, יוטיוב וסנאפ משקיעות גם הן בהפקת תוכן מקורי.

למרות זאת, האנליסט דן איבס מחברת Wedbush כתב בסוף השבוע למשקיעים כי הוא מאמין שהשירות של אפל יכניס לחברה בין 7-10 מיליארד דולר לשנה בעתיד, וכי אפל תוכל למשוך 100 מיליון מנויים לשירות ב-5-3 השנים הבאות. בנוסף, איבס הצהיר כי הוא מאמין שהשירות ייצור אפקט שיגרום למשתמשים להמשיך להשתמש במכשירי אפל ובשירותים נוספים מבית החברה. במורגן סטנלי אמרו בעבר כי הם צופים שהשירות של אפל ייצר הכנסות של 500 מיליון דולר כבר ב-2019, וארבעה מיליארד דולר עד 2025.

השירות הנוסף שאפל צפויה להשיק הערב, שירות החדשות, אמור להרחיב את מה שמציעה היום אפליקציית Apple News בחינם, באמצעות רובד נוסף של מנוי בתשלום שיאפשר גישה לתכני פרימיום של מאות אתרי חדשות ומגזינים, שדורשים היום תשלום עבור הגישה אליהם. לפי דיווחים, השירות יעלה 10 דולרים בחודש. השירות צפוי להתבסס על אפליקציית Texture שאפל רכשה בשנה שעברה ומאפשרת למשתמשים להירשם כדי לעקוב אחרי תכנים של יותר מ-200 מגזינים - שרובם יועברו לשירות החדש של אפל.

ה"ניו יורק טיימס" דיווח בשבוע שעבר כי ה"וול סטריט ג'ורנל" יצטרף לשירות החדש, ולפי דיווח של בלומברג גם אתר Vox צפוי להיות חלק מהשירות, אך גם במקרה הזה אפל נתקלת בקשיים מול ספקי תוכן. לפי הדיווח, ה"ניו יורק טיימס" עצמו וה"וושינגטון פוסט" סירבו להצטרף, בעוד שעיתונים נוספים עדיין מתלבטים. בעוד שאפל ניסתה לשכנע את החברות להצטרף בשל בסיס המשתמשים הרחב של השירות, התנאים שהיא דורשת מהספקים הם אלה שמרתיעים אותם.

לפי דיווחים, אפל דורשת גישה בלתי מוגבלת לכל התכנים של האתרים, אך היא תגרוף מחצית מההכנסות, בעוד שהמחצית השנייה תתחלק בין גופי התקשורת המשתתפים בהתאם לכמות הזמן שמשתמשים בילו בקריאת הכתבות שלהם. נתח ההכנסות הזה גבוה בהרבה לעומת ה-30% שהחברה דורשת מאפליקציות ומנויים שנמכרים דרך חנות האפליקציות. בנוסף, דווח כי לעיתונים לא יתאפשר לגשת לדאטה של המשתמשים, הכולל מידע כמו כתובת האימייל ופרטי אשראי, שנחוץ להם כדי לבנות מאגר לקוחות משלהם, כדי לנסות ולשווק להם מוצרים. לבסוף, אפל גם דורשת התחייבות לשנה לפחות לשירות, אך חלק מהעיתונים מעוניינים במחויבות ארוכה יותר ואחרים דווקא רוצים אפשרות לעזוב את השירות מוקדם יותר.

מארק תומפסון, מנכ"ל ה"ניו יורק טיימס", אף הזהיר גופי תוכן מלאפשר גישה לתכנים שלהם דרך פלטפורמות כמו זו שאפל מפתחת, בראיון לרויטרס בסוף השבוע. "אנחנו מודאגים מכך שהעיתונאות שלנו תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס יחד עם העיתונאות של כל השאר", אמר, ואף הוסיף כי "אם הייתי רשת טלוויזיה אמריקאית, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מעניק את כל ספריית התוכן שלי לנטפליקס".

שירות נוסף עליו אפל עשויה לדבר הערב הוא שיתוף הפעולה שלה עם הבנק גולדמן סאקס להוצאת כרטיס אשראי משותף - מנכ"ל הבנק, דיוויד סולומון, הוזמן לאירוע לפי דיווח בבלומברג. לפי דיווחים, מטרת השירות החדש היא להגביר את השימוש באפל פיי. אפל עשויה להודיע גם על שירות מנויים למשחקים, שיאפשר גישה לחבילה של מספר משחקים פופולריים שמוצעים כיום בתשלום דרך חנות האפליקציות, באמצעות תשלום חודשי קבוע. לבסוף, אפל עשויה אף להודיע על חבילה שתציע מספר שירותים יחד, כמו שירות החדשות, הטלוויזיה, אפל מיוזיק או אייקלאוד, תמורת תשלום חודשי.

עוד כתבות

שיקגו. בניין שנמכר לפני עשור ב־68 מיליון דולר, נמכר תמורת 4 מיליון דולר / צילום: Shutterstock

מכירת חיסול: בנייני משרדים בארה"ב נמכרים ב-90% הנחה

מדנבר ועד וושינגטון די.סי, יזמים מקבלים הנחות עתק לרכישת מגדלי משרדים שנקלעו לקשיים ● איפה נמצאות ההזדמנויות ומי מוכר את הנכסים?

משתתפים במיזם ''אמץ עסק'' שמחבר בין עסקים קטנים לגדולים / צילום: מירב אור לב

יין בין הדן לחרמון וכנאפה גלילי ליד הנחל: העסקים בצפון נפתחים מחדש

בירה על הגבול, יקב וגבינות, סטודיו שדומה ליער פיות וירקות אורגניים מהשדה ● העסקים בקו העימות חוזרים לפעילות, ואתם יכולים לבקר, להזמין ולתמוך

OMODA 7 פלאג–אין

ב-180 אלף שקל: הרכב שמנסה להתחרות בדגם הפופולרי בישראל

OMODA 7 פלאג–אין, האח התאום הלא-זהה של להיט המכירות ג'אקו 7, מציע עיצוב מלוטש ובוגר יותר, תא נוסעים מרווח איכותי ומאובזר יחסית למחירו, נוחות נסיעה טובה ופוטנציאל לחיסכון מרשים בדלק ● אבל נראה שאת עיקר המכירות הוא ייקח מאחיו

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

עסקת זפירוס הושלמה: דוראל קונה במיליארד שקל, קרן תש"י תרוויח 700 מיליון

דוראל אנרגיה מרחיבה דרמטית את פעילותה באירופה ע"י רכישת חברת זפירוס, המחזיקה בתשתיות ייצור חשמל ברוח ובשמש באירופה ובפולין בפרט ● העסקה, במסגרתה דוראל תקנה 56% ממניות זפירוס בתמורה למעל מיליארד שקל, מגלמת רווח של כ-700 מיליון שקל לקרן תש"י, לאחר שהחזיקה בחברה במשך כ-8 שנים

מטוס וויזאייר, לונדון / צילום: Shutterstock

אירופה מתרחקת? הוארכה ההמלצה הרשמית לא לטוס לישראל

EASA החליטה להאריך את ההמלצה שלה לחברות תעופה להימנע מפעילות בשטח האווירי של ישראל ושל מדינות נוספות במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי ● ההחלטה עשויה לעכב עוד יותר את שובן של חברות אירופיות זרות לטיסות סדירות לישראל

אביעד מור, רועי כשר ושירה רזיאל / צילום: הילל בן אור

להסתכל למלחמה בעיניים: התערוכה המשותפת של הלוחם ואשת החייל שנפל

במרחב "בפנוכו" בתל אביב נפתחה התערוכה, שבמקשת לתת צורה לאובן הפרטי ולשבר האישי ● ביום העצמאות חולקו עוגות של רשת רולדין לכ–4,500 עובדי המרכז הרפואי שמיר ● אירועים ומינויים

פאונד / צילום: Shutterstock

האם מטבע נוסף "יחליף קידומת" בקרוב מול השקל?

הלירה שטרלינג מתקרבת לרמה של 4 שקלים, בה הייתה לאחרונה בשנת 2022 ולפני כן רק בתחילת שנות ה-90 ● וגם: האם ידעתם שבנק ישראל מחזיק בליש"ט כחלק מיתרות המט"ח העצומות שלו?

אילוסטרציה: Shutterstock

מרץ האדום בתשואות הפנסיה: אלו בתי ההשקעות שנפגעו הכי פחות

החוסכים סבלו מירידות חדות של 2.3% במסלולים הכלליים, ופי שניים מכך במסלולי המניות ובמסלולים מחקי מדד ה-S&P 500 ● הגופים שבלטו לטובה במסלולים הכלליים הם בית ההשקעות אנליסט, אחריו מור ובמקום השלישי נמצא אינפיניטי ● ומי בתחתית?

מייסדי Ryft. מימין: גיא גדון, יובל יוגב ויוסי רייטבלט / צילום: עומר הכהן

הסטארט-אפ הישראלי שנמכר ביותר מ-100 מיליון דולר, אחרי שגייס 8 מיליון בלבד

הסטארט-אפ Ryft, שהוקם לפני כשנה וחצי בלבד, נמכר לחברת אבטחת הדאטה Cyera ● החברה הנרכשת מפתחת פתרונות לניהול דאטה עבור סוכני AI

הפגנה פרו־פלסטינית בגרמניה / צילום: ap, Michael Probst

מותג בסיכון גבוה: הכשל הניהולי שמאחורי ההסברה הישראלית

יהודים וישראלים כבר התרגלו לכך שעליהם להסתיר את זהותם בחו"ל - סימן לכישלון ההסברה של מדינת ישראל ● יש להתייחס למשבר האנטישמיות כמו למשבר תאגידי, לשנס מותניים ולהעביר את הניהול לגוף אחד מקצועי ויעיל

ישראייר / צילום: מוני שפיר

בעקבות התייקרות הדלק: ישראייר מעלה את מחירי הטיסות

בתוך כך, ישראייר נערכת להפעלת הטיסות לארה"ב, כאשר טיסת ניסוי שבוצעה למטוס החברה במקסיקו מקרבת את כניסתה לשוק הטיסות ארוכות-הטווח ● הקו לניו יורק צפוי להתחיל כבר בסוף חודש יולי, בכפוף לאישורי רשות התעופה האזרחית ● כמה זה יעלה?

איוניק 3 של יונדאי

בגלל ארדואן: המכונית הזולה שלא תגיע לישראל

האיוניק 3 אמורה להיות החשמלית המשפחתית הזולה של יונדאי באירופה ולהתחרות ישירות בדגמים סיניים ● אלא שהייצור במפעל החברה טורקיה והחרם של ארדואן משאירים את ישראל מחוץ לתמונה - לפחות לעת עתה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב־מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

בדרך לרבנות עוצרים ברשות המסים: הדרישה החדשה של היועמ"שית והמחלוקת

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חוות דעת שהגישה היועצת המשפטית לממשלה לבג"ץ מאיימת להפוך הליכי גירושים רבים לאירוע מס ● בלשכת עורכי הדין טוענים: "דרישה שגויה ומרחיקת לכת של היועמש"ית, שמבקשת להפוך את רשות המסים לחלק בלתי נפרד מהליכי הגירושים"

האם יש מתכון לפרישה בטוחה? / אילוסטרציה: Shutterstock

המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה?

מחקר מיתולוגי הבטיח נוסחה מנצחת לפרישה, אם רק תמשכו מהחיסכון עד 4% בשנה ● אבל כשצוללים לנתונים מתברר המרחק בין התיאוריה למציאות ● מאינפלציה שוחקת, דרך הסיכון שעלול לחסל את התיק בדיוק כשיצאתם לגמלאות, ועד האגו שדוחף לטעויות בזמן הכי גרוע: המומחים מסבירים מה באמת צריך לקחת בחשבון, והאם בעידן של חוסר ודאות ניתן בכלל לייצר ביטחון כלכלי לעשרות שנים קדימה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

על רקע ההסלמה במפרץ: וול סטריט ננעלה בירידות, מחיר הנפט חצה את רף ה-105 דולר

נאסד"ק ירד ב-0.9% ● מדד מניות השבבים ברצף של 17 ימי עליות, הארוך בהיסטוריה ● טסלה ירדה לאחר שעדכנה כלפי מעלה את תוכנית ההשקעות ההוניות ● בעלי המניות אישרו את עסקת  וורנר ברדרס דיסקברי ופרמאונט ● נטפליקס הגדילה את תוכנית הרכישה החוזרת של מניותיה ב-25 מיליארד דולר

ביירות, ספטמבר 2024, מספר שעות לאחר פיצוץ הביפרים / צילום: ap, Hassan Ammar

בכיר המוסד שחשף את הסיפור מאחורי מבצע הביפרים: "אסור לספר לעצמנו שחיזבאללה תמיד יישאר מורתע"

בצהרי יום רגיל בדאחייה, אלפי זימוניות הפכו בבת אחת לכלי נשק שזעזע את חיזבאללה ● שנה וחצי לאחר מכן, כשהפסקת האש מול ארגון הטרור עשויה לקרוס בכל רגע, גוברות השאלות עד כמה באמת הוא נפגע ● "אדם פיין" (שם בדוי), בכיר לשעבר שהיה בלב המבצע הדרמטי וחיבר ספר שחושף את מאחורי הקלעים שלו, מדבר בראיון לגלובס על שנות התכנון הארוכות - ומזהיר מפני קונספציה חדשה

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

היממה המדהימה של אינטל עוד לא הסתיימה

לאחר שניפצה אמש את כל התחזיות, אינטל בדרך לפתוח את יום המסחר היום (שישי) בשווי של מעל ל-412 מיליארד דולר ● זו הייתה ללא ספק השנה של המנכ"ל ליפ-בו טאן, שהבין היטב את התפקיד שהחברה יכולה למלא בטרנספורמציה הדרמטית שעוברת כיום תעשיית הבינה המלאכותית ● עם צמיחה של 81% מאז תחילת השנה, וסך הכל 224% בשנה האחרונה

איתן זינגר, מנכ''ל סיבוס / צילום: רמי זרנגר

"ראינו גם מקרים של 2,500 שקל": מנכ"ל סיבוס חושף כמה מקבלים בכל ענף

כשאיתן זינגר נכנס לכיסא מנכ"ל חברת ההטבות לעובדים סיבוס, היא נחשבה לשחקן משני ולא מאוד רלוונטי. היום הוא חולש על 60% מהשוק, ולדבריו הקפיץ את ההכנסות פי שלושה ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לתחרות החדשה מכיוון וולט בנפיטס, הטלפון מרותי ברודו, מה הישראלים מזמינים הכי הרבה, ולמה המוסדיים פתאום משקיעים מאות מיליוני שקלים במסעדות

מי הגוף הפנסיוני שמוביל בתשואות מתחילת השנה

מהו המס החדש שמבקש ראש עיריית ניו יורק החדש להטיל, ואשר עורר סערה סביבו? וגם: איזה נתח שוק תופסים הרכבים הסיניים מכלל המסירות של כלי רכב חדשים בישראל? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

שיין פאריש

איש הביון שהפך לגורו קבלת החלטות בוול סטריט

שיין פאריש, שעבד 15 שנה בגוף ביון קנדי, החל לעסוק בקבלת החלטות אחרי אסון התאומים ● בספרו "חשיבה צלולה" הוא מתרגם את מה שלמד מחתן פרס נובל פרופ' דניאל כהנמן וממנהל ההשקעות צ'רלי מאנגר לסדרת כללים שיעזרו לשפר ביצועים ● לגלובס הוא מסביר למה החלטות יומיומיות יותר חשובות לפעמים מאלה שנחשבות הרות גורל