גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דאבל נטפליקס בדרך? מה צפוי באירוע ההשקה של אפל הערב

אפל צפויה להשיק הערב שירותי וידאו ותוכן חדשים, בתקווה שההכנסות מהם יפצו על הירידה במכירות האייפונים ● כבר כעת עולים סימני שאלה לגבי החיבור בין ענקית הטכנולוגיה ליוצרי התכנים ולגופי תקשורת ● מנכ"ל הניו יורק טיימס: "מודאגים שהעיתונאות תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס"

טים קוק, מנכ"ל אפל /  צילום: רויטרס Thomas Peter
טים קוק, מנכ"ל אפל / צילום: רויטרס Thomas Peter

"It's show time" - זה הדבר היחיד שכתוב על ההזמנה לאירוע של חברת אפל, שייערך היום (ב') בשבע בערב שעון ישראל. מעטה סודיות סביב השקות של אפל הוא דבר שבשגרה, אך לפי כל ההערכות, בניגוד למנהג החברה להשיק חומרה חדשה באירועי מרץ, הפעם האירוע צפוי להתמקד בחטיבת השירותים. הערב אפל צפויה להשיק לפחות שני שירותים חדשים - הראשון, שירות סטרימינג לתכנים טלוויזיוניים שיתחרה בענקיות כמו נטפליקס ואמזון פריים וידאו, והשני, שירות מנויים נוסף לתכני פרימיום חדשותיים ומגזיניים, שזכה גם הוא לכינוי "נטפליקס של החדשות".

שני השירותים החדשים שצפויים להיחשף הם חלק מאסטרטגיה רחבה של החברה שמנסה להצמיח את חטיבת השירותים הדיגיטליים שלה - שכוללת היום, בין היתר, את אפל מיוזיק, חנות האפליקציות, אחסון בענן (iCloud) ושירות התשלומים אפל פיי. האסטרטגיה הזו - שיש שמכנים אותה מהפך היסטורי - נועדה כדי לגוון את ההכנסות של אפל, שמרביתן מגיעות כיום ממכירות האייפונים (שנמצאות בהאטה). באסיפת מחזיקי המניות השנתית של אפל שנערכה בתחילת החודש הכריז המנכ"ל טים קוק כי אפל בדרכה להכפיל את ההכנסות מתחום השירותים ב-2020 לעומת ההכנסות ב-2016 שעמדו על 25 מיליארד דולר.

בשבוע שעבר רמזה אפל באופן די ברור כי האירוע המתקרב אכן יתמקד בשירותים, כאשר הכריזה על מספר מוצרי חומרה חדשים, באופן צנוע ולא אופייני, באמצעות פרסום הודעות לעיתונות בלבד. המוצרים החדשים היו דור שני של אוזניות איירפודס עם חיי סוללה משופרים ותמיכה קולית בעוזרת הוירטואלית סירי, שני מכשירי אייפד חדשים - אייפד אייר ואייפד מיני, אותו אפל לא חידשה מאז 2015, וכן עדכון למחשבי האיימאק השולחניים, עם מעבדים ושבבים גרפיים חדשים.

גם על שירות הוידאו שאפל צפויה להשיק הערב רמז קוק בשיחת המשקיעים האחרונה של החברה, כשדיבר על היחלשות המודל המסורתי של צריכת תכנים טלוויזיוניים. "אנחנו רואים שינויים אדירים בהתנהגות הצרכנים ומאמינים שהם יגברו השנה, בכל הנוגע לשבירת המודל המסורתי של תשלום עבור חבילות ערוצים בכבלים. אני מאמין שהמגמה תקרה השנה בקצב מואץ בהרבה", אמר קוק, ואף הזכיר את מאמצי החברה בתחום התוכן המקורי. "חתמנו על שיתוף פעולה למספר שנים עם אופרה ווינפרי, אבל היום אני לא יכול להגיד יותר. שכרנו אנשים נהדרים בתחום ונפרט בנושא בהמשך".

אכן, לפי דיווחים, השירות של אפל ישלב תכנים מקוריים שהופקו עבור החברה, בנוסף לתכנים שזכויות השימוש בהן נרכשו מחברות אחרות, ועוד לא ברור אם השירות יוצע עבור בעלי מכשירי אפל בלבד או באופן רחב יותר. ככל הנראה, אפל תשיק את השירות ראשית בארה"ב ובהמשך במעל מאה מדינות.

לפי הערכות, אפל השקיעה מעל מיליארד דולר בתכנים מקוריים עבור השירות החדש - ולפחות חלק מאותם תכנים יוצעו בחינם לבעלי מכשירי אפל. לפי דיווחים, ייתכן שבשירות יוצעו פחות תכנים בהשוואה לשירותים מתחרים, מאחר שהמיקוד של אפל הוא באיכות התכנים ולא בכמות גדולה יותר. התכנים שיוצעו יהיו בעיקר כאלה המתאימים לכל המשפחה, ללא עירום או קללות.

לאירוע היום צפויים להגיע שמות הוליוודיים מוכרים, שמככבים בפני המצלמה ומאחורי הקלעים - שחקנים, מפיקים ומנהלי אולפנים. עם זאת, לפי דיווח של הניו יורק טיימס המפגש בין הוליווד ועמק הסיליקון לא הלך חלק לחלוטין, והיוצרים שמשתפים פעולה עם אפל כדי להפיק תוכן מקורי עבור השירות החדש, סיפרו על עמימות בנוגע לפרטים בסיסיים כמו שיווק התכנים או התאריכים בהם יושקו, וכן התערבות יתר בתכנים בכל הנוגע להצגת מוצרים של אפל בתכניות. אפל גם ניהלה מגעים לרכוש תכנים שלא הופקו במיוחד עבור החברה. בשבוע שעבר הודיע מנכ"ל נטפליקס ריד הסטינגס כי החברה שלו תהיה מחוץ לשירות של אפל.

פרט לחברות כמו נטפליקס, אפל תצטרך להתמודד עם תחרות גוברת בתחום הסטרימינג - גם חברות כמו וורנר מדיה ודיסני מתכננות להוציא שירותי סטרימינג בקרוב, וענקיות טכנולוגיה נוספות כמו פייסבוק, יוטיוב וסנאפ משקיעות גם הן בהפקת תוכן מקורי.

למרות זאת, האנליסט דן איבס מחברת Wedbush כתב בסוף השבוע למשקיעים כי הוא מאמין שהשירות של אפל יכניס לחברה בין 7-10 מיליארד דולר לשנה בעתיד, וכי אפל תוכל למשוך 100 מיליון מנויים לשירות ב-5-3 השנים הבאות. בנוסף, איבס הצהיר כי הוא מאמין שהשירות ייצור אפקט שיגרום למשתמשים להמשיך להשתמש במכשירי אפל ובשירותים נוספים מבית החברה. במורגן סטנלי אמרו בעבר כי הם צופים שהשירות של אפל ייצר הכנסות של 500 מיליון דולר כבר ב-2019, וארבעה מיליארד דולר עד 2025.

השירות הנוסף שאפל צפויה להשיק הערב, שירות החדשות, אמור להרחיב את מה שמציעה היום אפליקציית Apple News בחינם, באמצעות רובד נוסף של מנוי בתשלום שיאפשר גישה לתכני פרימיום של מאות אתרי חדשות ומגזינים, שדורשים היום תשלום עבור הגישה אליהם. לפי דיווחים, השירות יעלה 10 דולרים בחודש. השירות צפוי להתבסס על אפליקציית Texture שאפל רכשה בשנה שעברה ומאפשרת למשתמשים להירשם כדי לעקוב אחרי תכנים של יותר מ-200 מגזינים - שרובם יועברו לשירות החדש של אפל.

ה"ניו יורק טיימס" דיווח בשבוע שעבר כי ה"וול סטריט ג'ורנל" יצטרף לשירות החדש, ולפי דיווח של בלומברג גם אתר Vox צפוי להיות חלק מהשירות, אך גם במקרה הזה אפל נתקלת בקשיים מול ספקי תוכן. לפי הדיווח, ה"ניו יורק טיימס" עצמו וה"וושינגטון פוסט" סירבו להצטרף, בעוד שעיתונים נוספים עדיין מתלבטים. בעוד שאפל ניסתה לשכנע את החברות להצטרף בשל בסיס המשתמשים הרחב של השירות, התנאים שהיא דורשת מהספקים הם אלה שמרתיעים אותם.

לפי דיווחים, אפל דורשת גישה בלתי מוגבלת לכל התכנים של האתרים, אך היא תגרוף מחצית מההכנסות, בעוד שהמחצית השנייה תתחלק בין גופי התקשורת המשתתפים בהתאם לכמות הזמן שמשתמשים בילו בקריאת הכתבות שלהם. נתח ההכנסות הזה גבוה בהרבה לעומת ה-30% שהחברה דורשת מאפליקציות ומנויים שנמכרים דרך חנות האפליקציות. בנוסף, דווח כי לעיתונים לא יתאפשר לגשת לדאטה של המשתמשים, הכולל מידע כמו כתובת האימייל ופרטי אשראי, שנחוץ להם כדי לבנות מאגר לקוחות משלהם, כדי לנסות ולשווק להם מוצרים. לבסוף, אפל גם דורשת התחייבות לשנה לפחות לשירות, אך חלק מהעיתונים מעוניינים במחויבות ארוכה יותר ואחרים דווקא רוצים אפשרות לעזוב את השירות מוקדם יותר.

מארק תומפסון, מנכ"ל ה"ניו יורק טיימס", אף הזהיר גופי תוכן מלאפשר גישה לתכנים שלהם דרך פלטפורמות כמו זו שאפל מפתחת, בראיון לרויטרס בסוף השבוע. "אנחנו מודאגים מכך שהעיתונאות שלנו תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס יחד עם העיתונאות של כל השאר", אמר, ואף הוסיף כי "אם הייתי רשת טלוויזיה אמריקאית, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מעניק את כל ספריית התוכן שלי לנטפליקס".

שירות נוסף עליו אפל עשויה לדבר הערב הוא שיתוף הפעולה שלה עם הבנק גולדמן סאקס להוצאת כרטיס אשראי משותף - מנכ"ל הבנק, דיוויד סולומון, הוזמן לאירוע לפי דיווח בבלומברג. לפי דיווחים, מטרת השירות החדש היא להגביר את השימוש באפל פיי. אפל עשויה להודיע גם על שירות מנויים למשחקים, שיאפשר גישה לחבילה של מספר משחקים פופולריים שמוצעים כיום בתשלום דרך חנות האפליקציות, באמצעות תשלום חודשי קבוע. לבסוף, אפל עשויה אף להודיע על חבילה שתציע מספר שירותים יחד, כמו שירות החדשות, הטלוויזיה, אפל מיוזיק או אייקלאוד, תמורת תשלום חודשי.

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

הרפורמה לריווח מדרגות המס לא פוצלה מחוק ההסדרים

הרפורמה תגדיל את שכר הנטו לעובדים המרוויחים מעל 16 אלף שקל, ומוצע כי היא תיכנס לתוקף כבר מתחילת השנה הנוכחית ● ההקלה במדרגות המס צפויה להקטין את הכנסות המדינה ב-4.5 מיליארד שקל בשנת 2026 וב-5 מיליארד שקל בשנים שלאחר מכן

חייל חשד א–שעבי באירוע לציון הניצחון על דאע''ש בבגדד / צילום: Reuters, Ahmed Saad

תקציב של 3.4 מיליארד דולר ו"חיילי רפאים": נתיב הכסף האחרון של איראן

טהרן מהדקת אחיזה בעיראק כצינור מימון לפעילות הטרור ● באמצעות משרות פיקטיביות ושליטה על משרדי ממשלה בונה ארגון פרו–איראני מקומי אימפריה כלכלית על חשבון האזרחים

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

המכה שתיפול על הבנקים, ומה יקרה ל"חוק הפיננסי החשוב ביותר"?

בעוד שחוק ההסדרים מתרוקן מרפורמות, משרד האוצר רשם ניצחון עם העברת החוק שיפתח את תחום הערבויות לגופים חוץ־בנקאיים ויגביר את התחרות ● שני מהלכים מרכזיים נוספים, בראשם חוק להקמת מאגר נתוני אשראי לעסקים שבנק ישראל קרא לחברי הכנסת לקדם, נתקלים בהתנגדות הייעוץ המשפטי של הכנסת שדורש הליך חקיקה רגיל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הנאסד"ק נופל בכ-2%, AMD צוללת

ביטול השיחות בין ארה"ב ואיראן מכביד על השווקים, מחירי הנפט קופצים ● AMD צוללת בכ-17%, בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המשקיעים ממשיכים לברוח ממניות התוכנה, בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את תחזיות הכלכלנים ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית הלילה

קרן נויבך / צילום: מיכה לובטון

התוכנית שיורדת אחרי 17 שנה: קרן נויבך מסיימת להגיש את "סדר יום" ברשת ב'

העיתונאית קרן נויבך מסיימת את תפקידה כמגישת התוכנית "סדר יום" בכאן חדשות ברשת ב' ● נויבך תמשיך את עבודתה בתאגיד השידור הישראלי ותעמיק ביצירה דוקומנטרית ובהסכת יומי שיעלה בחודשים הקרובים לשידור

חברת מלם / צילום: בר - אל

על רקע נפילה במניות ה-IT בת"א: ההפסד הצפוי של מלם תים בשוק הגמל

מניית חברות המחשוב בת"א צללו בשיעור חד על רקע החששות מהשפעות עתידיות של ה-AI על שוק התוכנה ● בד בבד, הודיעה מלם תים כי תפריש 30 מיליון שקל, בעקבות סיומו של מו"מ שניהלה במשך שנתיים עם בנק, לשיתוף פעולה בתחום תפעול קופות גמל וקרנות השתלמות

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

רפורמת החלב לא פוצלה מחוק ההסדרים

התאחדות יצרני החלב הודיעה אתמול כי העיצומים באספקת החלב יוקפאו באופן זמני "על מנת לאפשר מיצוי הליכים" ● במקביל, בוועדת הכנסת החליטו לא לפצל את הרפורמה, והיא עברה לוועדה למיזמים ציבוריים ● מוקדם יותר הצהיר שר האוצר סמוטריץ' כי יחתום בקרוב על צו לביטול מכסים בשוק החלב לפרק זמן ממושך

דיון בבג''ץ

בג"ץ קבע בדיון נוסף כי מינוי נציב שירות המדינה אינו מחייב הליך תחרותי

ההחלטה היא בניגוד לפסק הדין המקורי בו נקבע כי הליך המינוי מחייב הליך תחרותי בין מועמדים ● דעת המיעוט יוצגה ע"י  נשיא ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, והשופטת דפנה ברק-ארז ● התנועה לאיכות השלטון: "נסיגה משמעותית מעקרונות המנהל התקין"

רובע שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

זיהום התגלה בקרקע בשדה דב. האם בניית 16 אלף דירות תתעכב?

המשרד להגנת הסביבה ורשות מקרקעי ישראל הודיעו כי בשטח בשדה דב שבו מתוכננות כ־16 אלף דירות נמצאו ממצאים ראשוניים של זיהום במי התהום ובקרקע ● המדינה הודיעה על הרחבת הבדיקות ועל ניהול סיכונים סביבתיים

ליקויים בדירה / צילום: Shutterstock

מי אחראי לתקן בלאי? תקנות חדשות מסדירות את שוק השכירות של דירות

יוזמה חדשה תנסה לצמצם מחלוקות באמצעות הגדרת כללים למצבים שאינם מפורטים בחוזה השכירות ● בין היתר, נקבעו מנגנון הצמדה למדד במימוש אופציה ולוחות זמנים לתיקון ליקויים

דונלד טראמפ וולדימיר פוטין / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

לא רק איראן: מרוץ החימוש הגרעיני המתחדש שיעלה לארה"ב כטריליון דולר

אמנת סטארט, שגובשה לאחר המלחמה הקרה במטרה להגביל את ארסנל הגרעין של ארה"ב ורוסיה, תפקע השבוע ● מוסקבה מחזיקה אומנם ביתרון כמותי, אבל טראמפ מהמר על "סדר עולמי חדש" שכולל את סין - שגם היא, מצידה, דוהרת קדימה עם מאות ראשי קרב גרעיניים

מניות התוכנה יורדות אל מול האיום החדש / אילוסטרציה: Shutterstock

מנכ״ל אנבידיה מנסה להרגיע, אבל בשוק בטוחים: ״החפיר של המניות הללו נפרץ״

הכלי החדש שעליו הכריזה חברת אנתרופיק הצית סערה מושלמת בוול סטריט ובת"א, שמחקה מאות מיליארדי דולרים משווי חברות התוכנה ● המשקיעים, שחוששים כי עוזרי בינה מלאכותית יחליפו מיומנויות של עשרות שנים, מתחילים לתמחר מחדש את ענקיות התוכנה כ"נכס רעיל"

בנין משרד האוצר בירושלים / צילום: רפי קוץ

התפוררות חוק ההסדרים היא לפני הכול התפוררות אגף התקציבים

במשך עשורים חוק ההסדרים שימש כדרך כמעט יחידה להעביר רפורמות משמעותית במשק, כשאגף תקציבים חזק נתן לו רוח גבית ● השנה המצב השתנה - ומי שמחפש את הסיבה להתפוררות החוק השבוע, צריך להסתכל על החולשה הבלתי נתפסת של מי שבעבר נתפסו כ"נערי אוצר כל-יכולים"

נטלי משען-זכאי / צילום: יח''צ

"התאוששות בשוק המשרדים": הבשורה החיובית של ענקית הנדל"ן

גב-ים סיימה את 2025 עם קפיצה ברווח ותחזית אופטימית, כולל גם בעקבות "חזרה של גיוסי כוח אדם בענף ההייטק" ● שכר המנכ"לית נטלי משען-זכאי עמד על 8.6 מיליון שקל, כמעט מחציתו בתגמול הוני

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה צפויה לאשר: שדה תעופה בינלאומי יוקם בציקלג שבנגב

לאחר שנים של מחלוקות הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון בישראל ● ההכרעה התקבלה בדיון שקיים ראש הממשלה עם שרת התחבורה ובכירים נוספים, חרף הסתייגויות מקצועיות וביקורת בענף התעופה

כמה שווה סל ההטבות שמציעה תדהר בפרויקט בשכונת ביצרון בתל אביב?

המבצע בשכנות ביצרון ששווה מאות אלפי שקלים לרוכשים

החברות תדהר ומבנה השיקו מבצע "חד־פעמי" בפרויקט הסוללים בשכונת ביצרון בתל אביב, הכולל סבסוד משכנתא, הנחות של מאות אלפי שקלים, מחסן במתנה והטבות נוספות ● בדקנו מה באמת שווה סל ההטבות - וכמה כסף הוא חוסך בפועל ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

זיהום הקרקע בשדה דב: מה נמצא, איפה, והאם הפרויקטים עלולים להתעכב

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי ● גלובס עושה סדר

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: רמי זרנגר

משתלם לעבוד אצל ליאורה עופר: כמה יקבל המנכ"ל ב-2026?

חברת הקניונים מליסרון של ליאורה עופר מבקשת להקפיץ את שכרו של המנכ"ל אופיר שריד, לצד מענק בדמות שני סוגי אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל ● רשת המסעדות נונו מימי ממנה מנכ"ל חדש, וגם לבנק ישראל יש מנכ"ל חדש - שמגיע מעיריית נתניה ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב. שינויים במדד ת''א 35 / צילום: Shutterstock

רף השווי הוכפל: מלך חוות השרתים או אימפריית מחשוב בדרך למדד ת"א 35

בתוך שנה וחצי בלבד זינק השווי הנדרש לכניסה למדד הדגל, לכ־13 מיליארד שקל ● אם לא תשלוף שפן מהכובע, תפנה דמרי את מקומה במדד למגה אור של צחי נחמיאס או לענקית המחשוב מטריקס (ואולי אף לשתיהן) ● גלובס עם השינויים המסתמנים במדדים המובילים

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע בחודש דצמבר: 14,677 שקל. וכמה בהייטק?

מדובר בעלייה של 3.1% לעומת דצמבר 2024 ● עלייה זו גבוהה אפילו יותר מהאינפלציה השנתית שנרשמה באותו חודש, 2.5%, כך שמדובר למעשה בעלייה ריאלית שמתגברת על ההתייקרויות