גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דאבל נטפליקס בדרך? מה צפוי באירוע ההשקה של אפל הערב

אפל צפויה להשיק הערב שירותי וידאו ותוכן חדשים, בתקווה שההכנסות מהם יפצו על הירידה במכירות האייפונים ● כבר כעת עולים סימני שאלה לגבי החיבור בין ענקית הטכנולוגיה ליוצרי התכנים ולגופי תקשורת ● מנכ"ל הניו יורק טיימס: "מודאגים שהעיתונאות תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס"

טים קוק, מנכ"ל אפל /  צילום: רויטרס Thomas Peter
טים קוק, מנכ"ל אפל / צילום: רויטרס Thomas Peter

"It's show time" - זה הדבר היחיד שכתוב על ההזמנה לאירוע של חברת אפל, שייערך היום (ב') בשבע בערב שעון ישראל. מעטה סודיות סביב השקות של אפל הוא דבר שבשגרה, אך לפי כל ההערכות, בניגוד למנהג החברה להשיק חומרה חדשה באירועי מרץ, הפעם האירוע צפוי להתמקד בחטיבת השירותים. הערב אפל צפויה להשיק לפחות שני שירותים חדשים - הראשון, שירות סטרימינג לתכנים טלוויזיוניים שיתחרה בענקיות כמו נטפליקס ואמזון פריים וידאו, והשני, שירות מנויים נוסף לתכני פרימיום חדשותיים ומגזיניים, שזכה גם הוא לכינוי "נטפליקס של החדשות".

שני השירותים החדשים שצפויים להיחשף הם חלק מאסטרטגיה רחבה של החברה שמנסה להצמיח את חטיבת השירותים הדיגיטליים שלה - שכוללת היום, בין היתר, את אפל מיוזיק, חנות האפליקציות, אחסון בענן (iCloud) ושירות התשלומים אפל פיי. האסטרטגיה הזו - שיש שמכנים אותה מהפך היסטורי - נועדה כדי לגוון את ההכנסות של אפל, שמרביתן מגיעות כיום ממכירות האייפונים (שנמצאות בהאטה). באסיפת מחזיקי המניות השנתית של אפל שנערכה בתחילת החודש הכריז המנכ"ל טים קוק כי אפל בדרכה להכפיל את ההכנסות מתחום השירותים ב-2020 לעומת ההכנסות ב-2016 שעמדו על 25 מיליארד דולר.

בשבוע שעבר רמזה אפל באופן די ברור כי האירוע המתקרב אכן יתמקד בשירותים, כאשר הכריזה על מספר מוצרי חומרה חדשים, באופן צנוע ולא אופייני, באמצעות פרסום הודעות לעיתונות בלבד. המוצרים החדשים היו דור שני של אוזניות איירפודס עם חיי סוללה משופרים ותמיכה קולית בעוזרת הוירטואלית סירי, שני מכשירי אייפד חדשים - אייפד אייר ואייפד מיני, אותו אפל לא חידשה מאז 2015, וכן עדכון למחשבי האיימאק השולחניים, עם מעבדים ושבבים גרפיים חדשים.

גם על שירות הוידאו שאפל צפויה להשיק הערב רמז קוק בשיחת המשקיעים האחרונה של החברה, כשדיבר על היחלשות המודל המסורתי של צריכת תכנים טלוויזיוניים. "אנחנו רואים שינויים אדירים בהתנהגות הצרכנים ומאמינים שהם יגברו השנה, בכל הנוגע לשבירת המודל המסורתי של תשלום עבור חבילות ערוצים בכבלים. אני מאמין שהמגמה תקרה השנה בקצב מואץ בהרבה", אמר קוק, ואף הזכיר את מאמצי החברה בתחום התוכן המקורי. "חתמנו על שיתוף פעולה למספר שנים עם אופרה ווינפרי, אבל היום אני לא יכול להגיד יותר. שכרנו אנשים נהדרים בתחום ונפרט בנושא בהמשך".

אכן, לפי דיווחים, השירות של אפל ישלב תכנים מקוריים שהופקו עבור החברה, בנוסף לתכנים שזכויות השימוש בהן נרכשו מחברות אחרות, ועוד לא ברור אם השירות יוצע עבור בעלי מכשירי אפל בלבד או באופן רחב יותר. ככל הנראה, אפל תשיק את השירות ראשית בארה"ב ובהמשך במעל מאה מדינות.

לפי הערכות, אפל השקיעה מעל מיליארד דולר בתכנים מקוריים עבור השירות החדש - ולפחות חלק מאותם תכנים יוצעו בחינם לבעלי מכשירי אפל. לפי דיווחים, ייתכן שבשירות יוצעו פחות תכנים בהשוואה לשירותים מתחרים, מאחר שהמיקוד של אפל הוא באיכות התכנים ולא בכמות גדולה יותר. התכנים שיוצעו יהיו בעיקר כאלה המתאימים לכל המשפחה, ללא עירום או קללות.

לאירוע היום צפויים להגיע שמות הוליוודיים מוכרים, שמככבים בפני המצלמה ומאחורי הקלעים - שחקנים, מפיקים ומנהלי אולפנים. עם זאת, לפי דיווח של הניו יורק טיימס המפגש בין הוליווד ועמק הסיליקון לא הלך חלק לחלוטין, והיוצרים שמשתפים פעולה עם אפל כדי להפיק תוכן מקורי עבור השירות החדש, סיפרו על עמימות בנוגע לפרטים בסיסיים כמו שיווק התכנים או התאריכים בהם יושקו, וכן התערבות יתר בתכנים בכל הנוגע להצגת מוצרים של אפל בתכניות. אפל גם ניהלה מגעים לרכוש תכנים שלא הופקו במיוחד עבור החברה. בשבוע שעבר הודיע מנכ"ל נטפליקס ריד הסטינגס כי החברה שלו תהיה מחוץ לשירות של אפל.

פרט לחברות כמו נטפליקס, אפל תצטרך להתמודד עם תחרות גוברת בתחום הסטרימינג - גם חברות כמו וורנר מדיה ודיסני מתכננות להוציא שירותי סטרימינג בקרוב, וענקיות טכנולוגיה נוספות כמו פייסבוק, יוטיוב וסנאפ משקיעות גם הן בהפקת תוכן מקורי.

למרות זאת, האנליסט דן איבס מחברת Wedbush כתב בסוף השבוע למשקיעים כי הוא מאמין שהשירות של אפל יכניס לחברה בין 7-10 מיליארד דולר לשנה בעתיד, וכי אפל תוכל למשוך 100 מיליון מנויים לשירות ב-5-3 השנים הבאות. בנוסף, איבס הצהיר כי הוא מאמין שהשירות ייצור אפקט שיגרום למשתמשים להמשיך להשתמש במכשירי אפל ובשירותים נוספים מבית החברה. במורגן סטנלי אמרו בעבר כי הם צופים שהשירות של אפל ייצר הכנסות של 500 מיליון דולר כבר ב-2019, וארבעה מיליארד דולר עד 2025.

השירות הנוסף שאפל צפויה להשיק הערב, שירות החדשות, אמור להרחיב את מה שמציעה היום אפליקציית Apple News בחינם, באמצעות רובד נוסף של מנוי בתשלום שיאפשר גישה לתכני פרימיום של מאות אתרי חדשות ומגזינים, שדורשים היום תשלום עבור הגישה אליהם. לפי דיווחים, השירות יעלה 10 דולרים בחודש. השירות צפוי להתבסס על אפליקציית Texture שאפל רכשה בשנה שעברה ומאפשרת למשתמשים להירשם כדי לעקוב אחרי תכנים של יותר מ-200 מגזינים - שרובם יועברו לשירות החדש של אפל.

ה"ניו יורק טיימס" דיווח בשבוע שעבר כי ה"וול סטריט ג'ורנל" יצטרף לשירות החדש, ולפי דיווח של בלומברג גם אתר Vox צפוי להיות חלק מהשירות, אך גם במקרה הזה אפל נתקלת בקשיים מול ספקי תוכן. לפי הדיווח, ה"ניו יורק טיימס" עצמו וה"וושינגטון פוסט" סירבו להצטרף, בעוד שעיתונים נוספים עדיין מתלבטים. בעוד שאפל ניסתה לשכנע את החברות להצטרף בשל בסיס המשתמשים הרחב של השירות, התנאים שהיא דורשת מהספקים הם אלה שמרתיעים אותם.

לפי דיווחים, אפל דורשת גישה בלתי מוגבלת לכל התכנים של האתרים, אך היא תגרוף מחצית מההכנסות, בעוד שהמחצית השנייה תתחלק בין גופי התקשורת המשתתפים בהתאם לכמות הזמן שמשתמשים בילו בקריאת הכתבות שלהם. נתח ההכנסות הזה גבוה בהרבה לעומת ה-30% שהחברה דורשת מאפליקציות ומנויים שנמכרים דרך חנות האפליקציות. בנוסף, דווח כי לעיתונים לא יתאפשר לגשת לדאטה של המשתמשים, הכולל מידע כמו כתובת האימייל ופרטי אשראי, שנחוץ להם כדי לבנות מאגר לקוחות משלהם, כדי לנסות ולשווק להם מוצרים. לבסוף, אפל גם דורשת התחייבות לשנה לפחות לשירות, אך חלק מהעיתונים מעוניינים במחויבות ארוכה יותר ואחרים דווקא רוצים אפשרות לעזוב את השירות מוקדם יותר.

מארק תומפסון, מנכ"ל ה"ניו יורק טיימס", אף הזהיר גופי תוכן מלאפשר גישה לתכנים שלהם דרך פלטפורמות כמו זו שאפל מפתחת, בראיון לרויטרס בסוף השבוע. "אנחנו מודאגים מכך שהעיתונאות שלנו תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס יחד עם העיתונאות של כל השאר", אמר, ואף הוסיף כי "אם הייתי רשת טלוויזיה אמריקאית, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מעניק את כל ספריית התוכן שלי לנטפליקס".

שירות נוסף עליו אפל עשויה לדבר הערב הוא שיתוף הפעולה שלה עם הבנק גולדמן סאקס להוצאת כרטיס אשראי משותף - מנכ"ל הבנק, דיוויד סולומון, הוזמן לאירוע לפי דיווח בבלומברג. לפי דיווחים, מטרת השירות החדש היא להגביר את השימוש באפל פיי. אפל עשויה להודיע גם על שירות מנויים למשחקים, שיאפשר גישה לחבילה של מספר משחקים פופולריים שמוצעים כיום בתשלום דרך חנות האפליקציות, באמצעות תשלום חודשי קבוע. לבסוף, אפל עשויה אף להודיע על חבילה שתציע מספר שירותים יחד, כמו שירות החדשות, הטלוויזיה, אפל מיוזיק או אייקלאוד, תמורת תשלום חודשי.

עוד כתבות

מליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

הכנסת עומדת להתפזר? אלה השפעות המהלך - עוד לפני פתיחת הקלפיות

העלאת הצעת החוק לפיזור הכנסת צפויה להגביל את פעולת הממשלה עוד לפני שהיא מאושרת בשלוש קריאות ● אבל מה יקרה אם תיווצר הזדמנות להסכם עם לבנון, והאם הממשלה יכולה לנצל את התקופה לכלכלת בחירות? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר בסוגיות שעל הפרק 

תחנת הכוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

דליה חתמה עם בנק הפועלים על מימון של 5.7 מיליארד שקל להקמת תחנת כוח

על פי הדיווח, המימון להקמת תחנת הכוח יתקבל מידי בנק הפועלים, וכולל: מסגרות אשראי לטווח ארוך בסך 4.5 מיליארד ש' עבור ההקמה, מסגרת Bullet, ומסגרת לחריגות ● התחנה תקרא על שם אבשלום הרן ז"ל, ממייסדי דליה ומחלוצי משק האנרגיה הפרטי בישראל, שנרצח ב-7 באוקטובר בקיבוץ בארי

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מדד המחירים החריג שצפוי היום: "יהווה לבדו כ-60% מהאינפלציה לשנה הקרובה"

נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל 2026 יפורסמו היום, והערכות האנליסטים מדברות על עלייה של 1.1% עד 1.3% ● אם הצפי הזה יתממש, הוא יהפוך את מדד אפריל למדד החודשי הגבוה ביותר מזה שנה לפחות

מה הייתה התשואה של המניה הכי טובה ב-S&P 500 בשנה האחרונה?

איזו בורסה בעולם עקפה את התשואה של בורסת ת"א? וגם: מאיזה מניות ממליצים מנהלי קרנות גידור ישראלים להתרחק? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה אדומה בוול סטריט; תשואת האג"ח ל-30 שנה זינקה לכ-5.1%

אירופה ננעלה באדום ● נעילה אדומה גם באסיה ● תשואת האג"ח בארה"ב ל-30 שנה זינקה ב-8.6 נקודות בסיס לכ-5.1% - הרמה הגבוהה ביותר מאז מאי 2025 ● מניות הטכנולוגיה מאבדות גובה: אינטל יורדת ב-6%, סרבראס שקפצה ב-68% אתמול מאבדת 10%

ייבוא רכבים / צילום: תמר מצפי

מסקנות הוועדה לבחינת התחרות בענף הרכב יידחו כנראה ל-2027

דחייה נוספת ברפורמת התחרות בתחום יבוא הרכב: במשרד התחבורה מעריכים כי מסקנות הצוות הבין־משרדי לא יוצגו לפני 2027, בין היתר בשל פיזור הכנסת והשינויים המהירים בשוק ● במקביל, יבוא הרכב מסין ממשיך לשבור שיאים ● וגם: פולקסווגן טיירון וטויוטה ראב 4 החדש נוחתים בארץ ● השבוע בענף הרכב

אוניברסיטת פרינסטון / צילום: ap, Seth Wenig

בפרינסטון כבר לא מאמינים לסטודנטים, ומשנים קוד אתי בן 133 שנים

הסגל הצביע לטובת דרישת פיקוח בכל הבחינות הפרונטליות החל מהקיץ, ובכך ביטל מדיניות שנקבעה בשנת 1893

גבי ויסמן, מנכ''ל ונשיא נובה / צילום: נובה

דוחות נובה: עקפה את צפיות השוק ברבעון שיא

נובה צמחה ב-10.3% בהכנסות ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד, והן הסתכמו בכ-235 מיליון דולר, כ-8 מיליון דולר מעל תחזיות האנליסטים ● החברה רשמה צמיחה גם במכירות המוצרים וגם בהכנסות משירותים - ומסרה תחזית גבוהה מהצפוי לרבעון השני של השנה

רכבים מיובאים בנמל. ירידה במכירות של המותגים הסיניים שאינם בצמרת / צילום: Shutterstock

עד עשרות אחוזים מתחת למחיר המחירון: קנו את הלהיט של הכביש ונתקעו במכירה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנתוני המסירות של רכבים חדשים בשליש הראשון עולה כי 5 מבין 10 המותגים המובילים הם סינים ● למרות הדומיננטיות, המותגים הסינים שאינם בצמרת סובלים מירידה במכירות ומאי־ודאות לגבי שמירת הערך

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בירידות חדות; אלו המדדים שנפלו

בורסת ת"א ננעלה בירידות בצל האפשרות לחידוש המלחמה ● מחירי הנפט מזנקים ● החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בירידות, הבורסות באסיה ננעלו בירידות ● מדד המחירים פורסם היום, האינפלציה בחודש אפריל זינקה ב-1.2% - בהתאם לצפי ● וקרן הגידור של ביל אקמן צפויה לחשוף בהמשך היום פוזיציה חדשה במיקרוסופט

פינוי בינוי ברמת גן / צילום: טלי בוגדנובסקי

"רעידת אדמה": ההשלכות של פסק הדין שמטלטל את ענף ההתחדשות העירונית

פסק הדין של המחוזי בת"א מערער את אחד המודלים המושרשים שעליו נשען ענף ההתחדשות העירונית במשך שנים, ומעלה חשש לפתיחת הסכמים, עיכוב פרויקטים וריבוי מחלוקות בין דיירים ליזמים ● כיצד הפסיקה צפויה להשפיע על פרויקטים חדשים, האם דיירים ינסו לפתוח הסכמים קיימים, והאם צפויים שינויים נוספים בענף? ● גלובס עושה סדר

רוכשי הדירות מתעקשים על רכישת דירות ממוגנות (חדשות ויד שנייה), שיקרות יותר מדירות לא ממוגנות / צילום: Shutterstock

כך תרם מחוז תל אביב לעליית מחירי הדירות בזמן המלחמה

כשטילים מתעופפים מעל לראש, רוכשי הדירות מתעקשים על רכישת דירות ממוגנות (חדשות ויד שנייה), שיקרות יותר מדירות לא ממוגנות ● 80% מכלל הדירות שנרכשו במרץ היו ממוגנות - וזה להערכתנו הגורם העיקרי לעליית המחירים ● כשהציבור מתעדף רכישת דירות עם ממ"ד, הוא נתקל בהיצע קטן יחסית, והדבר גורר עימו עליות מחירים

גיא ברנשטיין, מנכ''ל פורמולה / צילום: יח''צ

מרוויח 47 אלף שקל בשעה: שיאן השכר החדש בבורסה

גיא ברנשטיין, מנכ"ל קבוצת ה-IT פורמולה מערכות, נהנה ב-2025 משכר בעלות של 103 מיליון שקל וקפץ למקום הראשון בטבלת השכר ● הוא הרוויח 400 אלף שקל לכל יום עבודה, או 47 אלף שקל לשעה ● ברנשטיין יקבל כעת עוד 68 מיליון שקל, בעקבות דיבידנד ענק שתחלק פורמולה בחודש הבא

סשימי / צילום: מרב סריג

המשתה שמוציא את המטבח העיראקי אל הבמה

בסלון הביתי שלו בתל אביב עורך השף תומר חווה סעודות שמתכתבות עם המטבח של יהדות עיראק ומעניקות לו פרשנות אישית, עכשווית ומפתיעה

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג במהלך הביקור בבייג’ינג / צילום: Reuters

טראמפ: נשיא סין התחייב לא לספק לאיראן נשק

פצוע אנוש מפגיעת רחפן נפץ בראש הנקרה ● צבא ארה"ב: חמאס חיזבאללה והחות'ים מנותקים מאספקת נשק מאיראן ● צה"ל פרסם אזהרת פינוי דחופה לתושבי 9 כפרים בדרום לבנון ● שר החוץ של איראן לאיחוד האמירויות: "הברית שלכם עם ישראל לא הגנה עליכם" ● התוכנית של מועצת השלום לעזה: להקים ממשל פלסטיני באזורים שאינם בשליטת חמאס ● עדכונים שוטפים

ג'וזף גיטלר, רפי קורן, מר ספואן מריח, פרופ' מיקי דודקביץ, משה מורג, רבקה וסידני בוכריס, דינה פיינבלט וד''ר אמנון בן משה / צילום: שלומי יוסף

"היחיד בין תל אביב לחיפה": הלל יפה משיק מכון PET-CT חדש

המרכז הרפואי הלל יפה חנך מכון PET-CT חדש ויחיד מסוגו בהשקעה של כ־28 מיליון שקל, שנועד להנגיש בדיקות מצילות חיים לחולי סרטן באזור חדרה והצפון • במקביל, סיבוס משיקה מתחם הטבות ייעודי למשרתי מילואים ● וגם: מינויים חדשים בגיתם ובחברת הייעוץ Maximize ● אירועים ומינויים

קניות בכרטיס אשראי / צילום: Shutterstock

כמעט אף אחד לא נשאר בבית: היום שהציל את הקמעונאים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על זינוק בביצועי הקניונים בחג ועל עוד שבוע חזק במחשבים ובסלולר

אייל גולן / צילום: אלוני מור

פרשת משחקי חברה בה נחשד אייל גולן תפתח מחדש: הפרקליטות הורתה לבצע השלמות חקירה

ההחלטה התקבלה ע"י המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, במסגרת עררים שהגישו המתלוננת טאיסיה זמולוצקי ומתלוננת נוספת על סגירת התיק נגד גולן בפרשת "משחקי חברה" ● בפרקליטות הדגישו כי "אין בהחלטה זו כדי להביע עמדה באשר להחלטות שתתקבלנה בעררים בסיום ההליך"

סוכנות הונדה בניו ג'רזי, ארה''ב. המכסים עלו לה מיליארדי דולרים / צילום: ap, Ted Shaffrey

ענקית הרכב שמציגה הפסד תפעולי לראשונה זה 70 שנה

יצרנית הרכב היפנית הונדה רשמה הפסד תפעולי שנתי של כ־2.6 מיליארד דולר ב-2025, על רקע ההסתבכות היקרה במרוץ לרכב החשמלי, התחרות מסין והמכסים בארה"ב ● למרות זאת, בוול סטריט ובטוקיו מתמקדים דווקא בתוכנית ההתייעלות ובתחזיות האופטימיות לשנים הבאות, והמניה עלתה בכ־8%

כותרות העיתונים בעולם

נחשף: כך הבריחו עובדי אונר"א מעזה את ארכיון הפליטים הפלסטיני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: המשפט של חמשת הפעילים הפרו-פלסטינים בגרמניה מעורר מהומה, עובדי אונר"א הבריחו מעזה את ארכיון הפליטים הפלסטיני, ובבריטניה חוששים מ"סוף שבוע של אלימות" בהפגנה נגד ישראל • כותרות העיתונים בעולם