גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דאבל נטפליקס בדרך? מה צפוי באירוע ההשקה של אפל הערב

אפל צפויה להשיק הערב שירותי וידאו ותוכן חדשים, בתקווה שההכנסות מהם יפצו על הירידה במכירות האייפונים ● כבר כעת עולים סימני שאלה לגבי החיבור בין ענקית הטכנולוגיה ליוצרי התכנים ולגופי תקשורת ● מנכ"ל הניו יורק טיימס: "מודאגים שהעיתונאות תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס"

טים קוק, מנכ"ל אפל /  צילום: רויטרס Thomas Peter
טים קוק, מנכ"ל אפל / צילום: רויטרס Thomas Peter

"It's show time" - זה הדבר היחיד שכתוב על ההזמנה לאירוע של חברת אפל, שייערך היום (ב') בשבע בערב שעון ישראל. מעטה סודיות סביב השקות של אפל הוא דבר שבשגרה, אך לפי כל ההערכות, בניגוד למנהג החברה להשיק חומרה חדשה באירועי מרץ, הפעם האירוע צפוי להתמקד בחטיבת השירותים. הערב אפל צפויה להשיק לפחות שני שירותים חדשים - הראשון, שירות סטרימינג לתכנים טלוויזיוניים שיתחרה בענקיות כמו נטפליקס ואמזון פריים וידאו, והשני, שירות מנויים נוסף לתכני פרימיום חדשותיים ומגזיניים, שזכה גם הוא לכינוי "נטפליקס של החדשות".

שני השירותים החדשים שצפויים להיחשף הם חלק מאסטרטגיה רחבה של החברה שמנסה להצמיח את חטיבת השירותים הדיגיטליים שלה - שכוללת היום, בין היתר, את אפל מיוזיק, חנות האפליקציות, אחסון בענן (iCloud) ושירות התשלומים אפל פיי. האסטרטגיה הזו - שיש שמכנים אותה מהפך היסטורי - נועדה כדי לגוון את ההכנסות של אפל, שמרביתן מגיעות כיום ממכירות האייפונים (שנמצאות בהאטה). באסיפת מחזיקי המניות השנתית של אפל שנערכה בתחילת החודש הכריז המנכ"ל טים קוק כי אפל בדרכה להכפיל את ההכנסות מתחום השירותים ב-2020 לעומת ההכנסות ב-2016 שעמדו על 25 מיליארד דולר.

בשבוע שעבר רמזה אפל באופן די ברור כי האירוע המתקרב אכן יתמקד בשירותים, כאשר הכריזה על מספר מוצרי חומרה חדשים, באופן צנוע ולא אופייני, באמצעות פרסום הודעות לעיתונות בלבד. המוצרים החדשים היו דור שני של אוזניות איירפודס עם חיי סוללה משופרים ותמיכה קולית בעוזרת הוירטואלית סירי, שני מכשירי אייפד חדשים - אייפד אייר ואייפד מיני, אותו אפל לא חידשה מאז 2015, וכן עדכון למחשבי האיימאק השולחניים, עם מעבדים ושבבים גרפיים חדשים.

גם על שירות הוידאו שאפל צפויה להשיק הערב רמז קוק בשיחת המשקיעים האחרונה של החברה, כשדיבר על היחלשות המודל המסורתי של צריכת תכנים טלוויזיוניים. "אנחנו רואים שינויים אדירים בהתנהגות הצרכנים ומאמינים שהם יגברו השנה, בכל הנוגע לשבירת המודל המסורתי של תשלום עבור חבילות ערוצים בכבלים. אני מאמין שהמגמה תקרה השנה בקצב מואץ בהרבה", אמר קוק, ואף הזכיר את מאמצי החברה בתחום התוכן המקורי. "חתמנו על שיתוף פעולה למספר שנים עם אופרה ווינפרי, אבל היום אני לא יכול להגיד יותר. שכרנו אנשים נהדרים בתחום ונפרט בנושא בהמשך".

אכן, לפי דיווחים, השירות של אפל ישלב תכנים מקוריים שהופקו עבור החברה, בנוסף לתכנים שזכויות השימוש בהן נרכשו מחברות אחרות, ועוד לא ברור אם השירות יוצע עבור בעלי מכשירי אפל בלבד או באופן רחב יותר. ככל הנראה, אפל תשיק את השירות ראשית בארה"ב ובהמשך במעל מאה מדינות.

לפי הערכות, אפל השקיעה מעל מיליארד דולר בתכנים מקוריים עבור השירות החדש - ולפחות חלק מאותם תכנים יוצעו בחינם לבעלי מכשירי אפל. לפי דיווחים, ייתכן שבשירות יוצעו פחות תכנים בהשוואה לשירותים מתחרים, מאחר שהמיקוד של אפל הוא באיכות התכנים ולא בכמות גדולה יותר. התכנים שיוצעו יהיו בעיקר כאלה המתאימים לכל המשפחה, ללא עירום או קללות.

לאירוע היום צפויים להגיע שמות הוליוודיים מוכרים, שמככבים בפני המצלמה ומאחורי הקלעים - שחקנים, מפיקים ומנהלי אולפנים. עם זאת, לפי דיווח של הניו יורק טיימס המפגש בין הוליווד ועמק הסיליקון לא הלך חלק לחלוטין, והיוצרים שמשתפים פעולה עם אפל כדי להפיק תוכן מקורי עבור השירות החדש, סיפרו על עמימות בנוגע לפרטים בסיסיים כמו שיווק התכנים או התאריכים בהם יושקו, וכן התערבות יתר בתכנים בכל הנוגע להצגת מוצרים של אפל בתכניות. אפל גם ניהלה מגעים לרכוש תכנים שלא הופקו במיוחד עבור החברה. בשבוע שעבר הודיע מנכ"ל נטפליקס ריד הסטינגס כי החברה שלו תהיה מחוץ לשירות של אפל.

פרט לחברות כמו נטפליקס, אפל תצטרך להתמודד עם תחרות גוברת בתחום הסטרימינג - גם חברות כמו וורנר מדיה ודיסני מתכננות להוציא שירותי סטרימינג בקרוב, וענקיות טכנולוגיה נוספות כמו פייסבוק, יוטיוב וסנאפ משקיעות גם הן בהפקת תוכן מקורי.

למרות זאת, האנליסט דן איבס מחברת Wedbush כתב בסוף השבוע למשקיעים כי הוא מאמין שהשירות של אפל יכניס לחברה בין 7-10 מיליארד דולר לשנה בעתיד, וכי אפל תוכל למשוך 100 מיליון מנויים לשירות ב-5-3 השנים הבאות. בנוסף, איבס הצהיר כי הוא מאמין שהשירות ייצור אפקט שיגרום למשתמשים להמשיך להשתמש במכשירי אפל ובשירותים נוספים מבית החברה. במורגן סטנלי אמרו בעבר כי הם צופים שהשירות של אפל ייצר הכנסות של 500 מיליון דולר כבר ב-2019, וארבעה מיליארד דולר עד 2025.

השירות הנוסף שאפל צפויה להשיק הערב, שירות החדשות, אמור להרחיב את מה שמציעה היום אפליקציית Apple News בחינם, באמצעות רובד נוסף של מנוי בתשלום שיאפשר גישה לתכני פרימיום של מאות אתרי חדשות ומגזינים, שדורשים היום תשלום עבור הגישה אליהם. לפי דיווחים, השירות יעלה 10 דולרים בחודש. השירות צפוי להתבסס על אפליקציית Texture שאפל רכשה בשנה שעברה ומאפשרת למשתמשים להירשם כדי לעקוב אחרי תכנים של יותר מ-200 מגזינים - שרובם יועברו לשירות החדש של אפל.

ה"ניו יורק טיימס" דיווח בשבוע שעבר כי ה"וול סטריט ג'ורנל" יצטרף לשירות החדש, ולפי דיווח של בלומברג גם אתר Vox צפוי להיות חלק מהשירות, אך גם במקרה הזה אפל נתקלת בקשיים מול ספקי תוכן. לפי הדיווח, ה"ניו יורק טיימס" עצמו וה"וושינגטון פוסט" סירבו להצטרף, בעוד שעיתונים נוספים עדיין מתלבטים. בעוד שאפל ניסתה לשכנע את החברות להצטרף בשל בסיס המשתמשים הרחב של השירות, התנאים שהיא דורשת מהספקים הם אלה שמרתיעים אותם.

לפי דיווחים, אפל דורשת גישה בלתי מוגבלת לכל התכנים של האתרים, אך היא תגרוף מחצית מההכנסות, בעוד שהמחצית השנייה תתחלק בין גופי התקשורת המשתתפים בהתאם לכמות הזמן שמשתמשים בילו בקריאת הכתבות שלהם. נתח ההכנסות הזה גבוה בהרבה לעומת ה-30% שהחברה דורשת מאפליקציות ומנויים שנמכרים דרך חנות האפליקציות. בנוסף, דווח כי לעיתונים לא יתאפשר לגשת לדאטה של המשתמשים, הכולל מידע כמו כתובת האימייל ופרטי אשראי, שנחוץ להם כדי לבנות מאגר לקוחות משלהם, כדי לנסות ולשווק להם מוצרים. לבסוף, אפל גם דורשת התחייבות לשנה לפחות לשירות, אך חלק מהעיתונים מעוניינים במחויבות ארוכה יותר ואחרים דווקא רוצים אפשרות לעזוב את השירות מוקדם יותר.

מארק תומפסון, מנכ"ל ה"ניו יורק טיימס", אף הזהיר גופי תוכן מלאפשר גישה לתכנים שלהם דרך פלטפורמות כמו זו שאפל מפתחת, בראיון לרויטרס בסוף השבוע. "אנחנו מודאגים מכך שהעיתונאות שלנו תידחס למעין בלנדר מג'ימיקס יחד עם העיתונאות של כל השאר", אמר, ואף הוסיף כי "אם הייתי רשת טלוויזיה אמריקאית, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מעניק את כל ספריית התוכן שלי לנטפליקס".

שירות נוסף עליו אפל עשויה לדבר הערב הוא שיתוף הפעולה שלה עם הבנק גולדמן סאקס להוצאת כרטיס אשראי משותף - מנכ"ל הבנק, דיוויד סולומון, הוזמן לאירוע לפי דיווח בבלומברג. לפי דיווחים, מטרת השירות החדש היא להגביר את השימוש באפל פיי. אפל עשויה להודיע גם על שירות מנויים למשחקים, שיאפשר גישה לחבילה של מספר משחקים פופולריים שמוצעים כיום בתשלום דרך חנות האפליקציות, באמצעות תשלום חודשי קבוע. לבסוף, אפל עשויה אף להודיע על חבילה שתציע מספר שירותים יחד, כמו שירות החדשות, הטלוויזיה, אפל מיוזיק או אייקלאוד, תמורת תשלום חודשי.

עוד כתבות

הנפקה / צילום: Shutterstock

חברת המאפים רוסטיק תנפיק לפי שווי של 850 מיליון שקל

יצרנית מוצרי המאפה וזכיינית מותגי ג'נרל מילס בישראל, שבשליטת בועז רעם ודני נגל, שואפת לגייס 255 מיליון שקל ● כחלק מההנפקה בעלי המניות הגדולים ימכרו מניות בכ-42 מיליון שקל

ראש הממשלה הספרדי, פדרו סנצ'ז / צילום: ap, Rafiq Maqbool

ספרד קיבלה מענק של 79 מיליארד אירו. עכשיו מתברר לאן הלך הכסף

לפי תחקיר חדש, לפחות חלק מהמענק שקיבלה ספרד מהאיחוד האירופי הלך להגדלת פנסיות וניהול תקציב שוטף ● במדינה טוענים שלא פעלו בניגוד לכללים, אבל ביבשת התגובות חריפות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דני שדה, Shutterstock

החשש ממחסור בדלק סילוני נרגע, אבל ענף התעופה עדיין לא נושם לרווחה

החשש מהתרוקנות מאגרי הדלק הסילוני מתחלף בדאגה חדשה: המחירים ● בעוד שחברות התעופה מדווחות על יציבות יחסית באספקה, מחירי הדלק זינקו בעשרות אחוזים ובענף מזהירים מפני התייקרות כרטיסים ולחץ גובר על חברות בעלות רווחיות נמוכה

איתמר פורמן, מנכ''ל ישראכרט / צילום: ענבל מרמרי

ישראכרט: מאות אלפי לקוחות יצטרפו עם הנוסע המתמיד ויהיה לזה מחיר כבד

רכישת מועדון הלקוחות צפויה להקטין את רווחיות ישראכרט ב-2026 בטווח של 110 עד 150 מיליון שקל, לפני מס ● הרווח הנקי של החברה עלה ב-540% ביחס לרבעון המקביל, שהושפע מהכרה בהוצאה חד-פעמית בגין ביטול הסכם ההשקעה עם מנורה-מבטחים

מטוס של בריטיש איירווייז / צילום: Shutterstock, Jarek Kilian

שתי חברות תעופה נוספות מתרחקות מישראל: בריטיש איירווייז מאריכה שוב את ביטולי הטיסות

ברקע האיומים על חידוש הלחימה מול איראן, ענקית התעופה הבריטית דוחה את חזרתה לנתב"ג לאוגוסט ● אם תחזור בתאריך החדש, הקו ללונדון יצומצם לטיסה יומית אחת בלבד

אילאיל שחר

מהתאגיד לוואלה: אילאיל שחר ליס תמונה כראש מערכת החדשות והעורכת האחראית

אילאיל שחר ליס תעבור מהתאגיד לאתר וואלה ותמונה לתפקיד ראש מערכת החדשות והעורכת האחראית ● לאחרונה כיהנה שחר ליס כסגנית מנהל חטיבת החדשות בתאגיד השידור הציבורי כאן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה אדומה בוול סטריט: נאסד"ק ו־S&P 500 השלימו שלושה ימי ירידות רצופים

החשש מחידוש הלחימה עם איראן והעלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות הובילו לעוד יום של ירידות בוול סטריט ● נעילה מעורבת באירופה ● מוקדם יותר היום בורסת דרום קוריאה ירדה בכ-3%, טוקיו ב-1% ● תשואות האג"ח בעולם ממשיכות לעלות ● הנפט יורד בעקבות ההודעה של הנשיא טראמפ מאמש על דחיית המתקפה על איראן

עידן אלרום / צילום: עופר חג'יוב

מינוי משמעותי ראשון בהנהלת רשת 13 החדשה

לגלובס נודע כי מי שימונה כממלא מקום מנכ"ל הערוץ הוא עידן אלרום, מי שהיה בעבר מנכ"ל וואלה, וכיום הינו מנכ"ל חברת הסושיאל מדיה "קבוצת ישראל בידור" ● בעבר כיהן אלרום כסמנכ"ל השיווק ומשנה למנכ"ל במאקו בקשת 12 והוביל את קידום תוכניות קשת בדיגיטל

גל של הנפקות / צילום: Shutterstock

30 מיליארד שקל בדרך לבורסה: החברות הגדולות שמנפיקות, ולמה דווקא עכשיו

עשרות חברות פועלות לנצל את הגאות בשוק המניות המקומי ואת התיאבון של הגופים המוסדיים לסחורה חדשה ● לאחר שבגל ההנפקות הקודם הגיעו לבורסה חברות טכנולוגיה קטנות, שרבות מהן קרסו, הפעם מדובר בחברות מבוססות, מתחומי הנדל"ן, הביטחון, המזון והתעשייה ● אילו כבר חשפו את מרכולתן?

מרחפנים, דרך רובוטים ועד ציוד הנדסי - המוצרים של החברות שאונדס רכשה / צילום: מצגת החברה

מתחרה באלביט, גונבת עובדים מרפאל ורוכשת כל מה שזז: מה מסתתר בדוחות אונדס

לאחר סדרת רכישות של חברות ביטחוניות בישראל, מציגה אונדס האמריקאית קפיצה של פי 12 בהכנסות הרבעון וצבר הזמנות של קרוב לחצי מיליארד דולר ● מניית החברה טסה כ־1,000% בשנתיים האחרונות, ולמרות ירידה של כ־30% מהשיא, האנליסטים אופטימיים לגביה

לי ברלוביץ, איילון / צילום: ניר שמיר

״אין כסף על הרצפה״: מנהל ההשקעות שממליץ להיזהר במיוחד מסקטור אחד

לי ברלוביץ', מנהל השקעות באיילון, חושב שלשוק יש לאן לעלות, שכן "אנחנו רק בתחילת 'הבום' ב-AI" ● מציע לחזור לסלקטיביות בבחירת מניות, ומסמן סקטורים שחייבים להיות לדעתו בכל תיק השקעות: ביטחון, תשתיות, שבבים ואנרגיה ● ומאיזה ענף הוא ממליץ להתרחק?

מזגנים / צילום: Shutterstock

רוכשים מזגן לקיץ, ושמלה לחג: שבוע של עליות בכל ענפי המשק הבולטים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על זינוק בעיקר במוצרי החשמל, מוצרים לבית, תיירות ואופנה

דיון בבג''ץ / צילום: דוברות הרשות השופטת

השיטה וההשלכות: כשעורכי דין פרטיים נכנסים לנעליים של היועמ"שית

מספר חסר תקדים של 30 בקשות לאישור ייעוץ משפטי חיצוני אושר מאז הקמת הממשלה הנוכחית, בעקבות סירוב היועמ"שית להגן על עמדות השרים ורה"מ ● התוצאה היא פרקטיקה שגרתית שעלתה לקופת המדינה 3.5 מיליון שקל ומעוררת ויכוח עקרוני על גבולות התפקיד

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת: הביטחוניות זינקו, מניות הביטוח נפלו

ת"א 90 עלה בכ-0.2%, ת"א 35 ירד בכ-0.1% ● מניות השבבים הדואליות העיבו על המדדים ● בנק אוף אמריקה ממליץ על מניית דיסקונט בפרמייה של 40% ● מקס סטוק מזנקת בעקבות הדוח הרבעוני ● בישראל ובכל העולם, האג"ח הממשלתיות נופלות, אלו הסיבות ● IBI: סביר לצפות להפחת ריבית בישראל באחת משתי ההחלטות הקרובות

תאילנד / צילום: Shutterstock

מתכננים חופשה בתאילנד? יש לנו בשורות פחות טובות בשבילכם

פחות משנתיים לאחר שהאריכה את תקופת השהייה ללא ויזה ל־60 יום עבור אזרחי יותר מ־90 מדינות, בהן ישראל, תאילנד חוזרת למגבלת 30 הימים ● המהלך נועד להילחם בניצול לרעה של ההקלות על ידי עובדים בלתי חוקיים, גורמי פשיעה ורשתות הונאה ● בממשלה התאילנדית מעריכים כי השינוי לא צפוי לפגוע באופן משמעותי בתנועת התיירות

בנייה במרכז הארץ / צילום: Shutterstock

גל תביעות בענף הבנייה מצד עובדים פלסטינים: "הפקרות מוחלטת"

שורה של קבלני בנייה ושיפוצים מדווחים על גל תביעות של עובדים פלסטינים נגד קבלנים ישראלים, בדרישה לרכיבים סוציאליים רטרואקטיביים ● מאז אירועי 7 באוקטובר והחלטת המדינה לאסור את כניסת העובדים הפלסטינים לתחומי הקו הירוק, עשרות אלפי עובדים מצאו עצמם ללא מקום עבודה וללא מקור פרנסה

זהר זיסאפל ז''ל, מייסד רדקום / צילום: תמר מצפי

הצלחה למאבק האקטיביסטי בחברת רדקום: חמישה מתוך שבעת הדירקטורים בחברה התפטרו מתפקידיהם

לפני כחודשיים בית ההשקעות ווליו בייס דרש את התפטרות רוב הדירקטורים ברדקום, בשל מה שהגדירו כביצועי חסר כרוניים בחברה ● כעת, חמישה מתוכם התפטרו, כולל רחל (חלי) בן נון, שהייתה בת זוגו של מייסד רקדום

ג'ונתין אנדיק שחשוד ברצח אביו / צילום: Reuters, Albert Gea

מייסד מנגו נהרג לפני שנה וחצי. הבן נעצר היום בחשד לרצח

משטרת קטלוניה עצרה את בנו של אייזק אנדיק, מייסד רשת האופנה הספרדית, בחשד שרצח את אביו ● בתחילה, נפילתו המסתורית של האב שהביאה למותו ב-2024 נקבעה כתאונה, אולם לאחרונה שמו של הבן עלה לאור הזרקורים כחשוד - וזאת על רקע מערכת היחסים הסבוכה עם האב ● הונו של אנדיק הוערך ב-4.5 מיליארד דולר בעת מותו

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

זינוק חד ברווח התפעולי של מקס סטוק, והשקל החזק העביר את תדיראן לרווח

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● מקס סטוק מציגה צמיחה שממחישה את ההתעניינות הגוברת בקרב הצרכן הישראלי במוצרי צריכה זולים ●  תדיראן הושפעה לרעה ממבצע שאגת הארי ומירידה במחיר מזגנים, אבל זו קוזזה ע"י בפעילות האנרגיה ● בחילן נרשמה צמיחה מתונה, הרווח התפעולי עלה בכל אחד מתחומי הפעילות ● מטריקס: הרווח התפעולי של הפעילות בארץ זינק ב-20%

רס''ן איתמר ספיר ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ן איתמר ספיר נפל בהיתקלות בדרום לבנון

טראמפ מציב דדליין: "לאיראן יש זמן מוגבל להגיע לעסקה, יש להם כמה ימים - אולי עד תחילת שבוע הבא" ● ללא התרעה: רחפן חיזבאללה התפוצץ בתוך שטח ישראל ● לפי הדיווח בניו יורק טיימס, איראן צפויה לשגר עשרות ואף מאות טילים ביום, ומדינות המפרץ צריכות להיערך לשיגורים נרחבים על תשתיות האנרגיה שלהן ● ההשתלטות על המשט הטורקי שיועד להגיע לעזה נמשכת: כוחות צה"ל ביצעו ירי אזהרה של כדורי גומי ● עדכונים שוטפים