גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אנבידיה: "מקווה שאיל וולדמן ימשיך להוביל את מלאנוקס בישראל"

שבועיים לאחר ההודעה על רכישת מלאנוקס, אמר ג'נסן הואנג במסיבת עיתונאים משותפת שנערכה במטה החברה ביוקנעם כי לא יהיו פיטורים במלאנוקס בעקבות הרכישה והוסיף: "תפיצו את השמועה - אנחנו נגייס עוד עובדים" ● וולדמן: "נישאר כישות וייתכן כמותג נפרד, נמשיך לבנות את עצמנו בתוך אנבידיה"

ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה (משמאל), ואיל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס / צילום: כדיה לוי
ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה (משמאל), ואיל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס / צילום: כדיה לוי

שבועיים אחרי ההודעה על רכישת מלאנוקס בידי אנבידיה בתמורה ל-6.9 מיליארד דולר, הגיע היום (ב') מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, לביקור בישראל וקיים יחד עם מנכ"ל מלאנוקס, איל וולדמן, מסיבת עיתונאים במטה מלאנוקס ביוקנעם.

איל וולדמן פתח את מסיבת העיתונאים ואמר: "אנחנו מאוד מתרגשים לארח כאן את ג'נסן ובכירי אנבידיה. יש פה הזדמנות גדולה עבור שתי החברות, אנחנו רואים את השילוב של שתיהן ורואים שאחת פלוס אחת שווה הרבה יותר משלוש".

הואנג אמר: "העולם משתנה מהותית וזוהי אבן דרך לעולם המחשוב. אנחנו מאחדים שתיים משתי החברות המוערכות ביותר בתחום ה-HPC - מחשבי העל".

הואנג נשאל איך באנבידיה מרגישים על רכישת חברה ב-7 מיליארד דולר שנמצאת באיזור מסוכן, לאחר שבלילה שעבר נפל טיל במרכז הארץ. "אלה חדשות נוראיות, אבל שום דבר בישראל לא הפתיע אותי עדיין", מר הואנג. "ישראל היא אחת ממרכזי הטכנולוגיה הטובים ביותר בעולם, עם יכולות מדהימות, וזה לא השתנה. החיים ממשיכים בישראל".

לשאלה כמה זמן מלאנוקס תישאר בישראל והאם יש מחויבות חוזית, השיב הואנג: "הכוונות שלנו היא שמלאנוקס תישאר יישות עצמאית שתמשיך לצמוח בישראל. כל אחד מקווי המוצר של מלאנוקס, אינפינבנד,  את'רנט - יימשכו כסדרן. אני מתכנן ומקווה שאיל יוביל את מלאנוקס בישראל, כל זמן שהוא בחיים. זה יהיה כבוד גדול לבנות איתו חברה".

מנכ"ל אינבידיה: "לא יהיו פיטורים במלאנוקס"

בשלב זה נשאל הואנג האם ישנה התחייבות בחוזה, משום שמנכ"ל אחר שיגיע יוכל לשנות את ההחלטה. "אני מנכ"ל אנבידיה 26 שנה ורק מתחיל להיות טוב בתפקיד שלי", השיב הואנג ברוח של צחוק.

וולדמן השלים את הואנג ואמר: "אעבוד עם ג'נסן לעשות את החברה מצוינת".

הואנג: "לא יהיו פיטורים במלאנוקס, נשאיר כל עובד ועובד ואנחנו מתכננים להגדיל את המרכז פה. אולי בישראל אתם לא רואים מה קורה, אנחנו עובדים עם מלאנוקס במגוון תחומים ברחבי העולם, כשהחברה הזאת ידועה במצוינות הטכנולוגית שלה. אין שום סיבה שלא נמשיך להשקיע בה, הרי זאת הסיבה שבגללה רכשנו את החברה. אני אוהב את מלאנוקס מזה זמן רב, זאת הזדמנות חד פעמית לרכוש אותה. תפיצו את השמועה: נגייס עוד עובדים. מלאנוקס היא אוצר מיוחד, ולכן עשינו משהו לא רגיל עבורנו וביצענו רכישה כה גדולה".

"אנחנו לא צופים סינרגיות בעלויות", המשיך. "השוק לא היה בטוח בנוגע לתועלת שתקנה לנו הרכישה, שכן בדרך כלל מדובר על קיצוצים ופיטורים, אבל זה לא התכנון שלנו, החברות הללו משלימות היטב אחת את השנייה בתחומי וה- GPU - יחד, נרצה להמציא את העתיד. המניה עלתה כי אנשים אוהבים את הסיפור גם אם לא היה מובן ישר על ההתחלה".

וולדמן הוסיף, כי "בעלי המניות מבינים את הסינרגיות והיכולות שמלאנוקס תביא לאנבידיה גם בתחום מחשבי העל, דאטה סנטר, רכב אוטונומי, וברגע שמבינים זאת מבינים שזאת יצירת ערך בתוך אנבידיה". 

"אמרתי לאיל לפני שנים רבות שאני אוהב את מלאנוקס, חברה מדהימה עם טכנולוגיה ייחודית וצוות טכנולוגי מדהים. קל להתאהב באיל. זה הצד שלי של הסיפור. איל יספר את הצד שלו", הוסיף הואנג.

וולדמן: "הדירקטוריון בחן ואנבידיה הייתה אחד הבתים הטבעיים עבור מלאנוקס, היה זה תהליך טוב בין החברות ואנחנו מרגישים ברי מזל".

הואנג: "זה היה תהליך מאוד מאוד תחרותי. הבנקאים אמרו שלא ראו דבר כזה. ההצעה שלנו הייתה הטובה ביותר. איל מנהל מו"מ מאוד קשוח. הייתי צריך להתקשר אליו כל יום להגיד לו שאני אוהב אותו".

וולדמן: "אני מתגעגע לשיחות הטלפון האלה".

מלאנוקס תישאר כיישות עצמאית

לשאלה על הרגשה אישית למכור חברה שהקים לפני 20 שנה, ענה וולדמן: "ההרגשה היא של הישג גדול, החברה מעסיקה הרבה עובדים ברחבי העולם. נישאר כיישות וייתכן כמותג נפרד, וזה מרגש עבורנו, נמשיך לבנות את עצמנו בתוך אנבידיה".

הואנג: "גם איל וגם אני בנינו את החברות שלנו מאפס בדם יזע ודמעות. ההצלחה האולטימטיבית היא בתרומה של חברה לתעשייה, וההשפעה שלה על חיי אנשים. מעט מאוד חברות הייטק שלאורך שני עשורים שמרו על מובילות והגדירו את התחום שלהן כמו מלאנוקס".

מה הממשלה צריכה לעשות טוב יותר להייטק ולבניית חברות הייטק גדולות יותר?
וולדמן: "חינוך זה הדבר הכי חשוב לאפשר לתעשיית ההייטק בישראל להמשיך ולשגשג. יש מדיניות טובה לעידוד יזמים ורואים פירות. יש פה חברות גדולות. אני מעריך שנראה ב-2019 הרבה הנפקות של חברות ישראליות. יש חברות מצוינות גדולות כמו סולאראדג', וויקס. בין החברות הפרטיות פייבר, אאוטבריין ואחרות. אני מקווה שהחברות האלה יהיו מוצלחות אפילו יותר ממלאנוקס. אנבידיה ומלאנוקס ימשיכו גם להשקיע בסטארט אפים כפי שעשתה מלאנוקס עוד קודם".

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה