גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דודו זבידה וגיורא אלמוגי הצטרפו לרשימת שיאני השכר ל-2018

עלות שכרו של כל אחד עמדה על מעל 6 מיליון שקל ● מנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי, מנכ"ל פז יונה פוגל ומנכ"ל אמת מיחשוב יואב וינברג הצליחו להתברג למועדון ה-"5 מיליון"

דודו זבידה / צילום: איל יצהר
דודו זבידה / צילום: איל יצהר

המשך פרסום הדוחות הכספיים של החברות בבורסה ל-2018, רגע לפני סיום עונת הדוחות, צירף שלל שמות חדשים לטבלת שיאני השכר. בראש הרשימה נמצא דודו זבידה, מנכ"ל חברת הנדל"ן כלכלית ירושלים, שעלות העסקתו הצטברה ל-6.3 מיליון שקל, וכללה בעיקרה מענק נאה של 2.6 מיליון שקל ושכר בהיקף דומה.

צעד אחרי זבידה ניצב גיורא אלמוגי, מנכ"ל חברת או.פי.סי אנרגיה, שעלות העסקתו הגיעה ל-6.1 מיליון שקל, וכללה בין היתר גם מענק בגין תוצאות החברה ב-2017. סכומים אלה סייעו לשניים להתברג בין 30 שיאני השכר בבורסה עד כה.

גיורא אלמוגי / צילום: יונתן בלום

עוד בשיאני השכר האחרונים, שלושה מנהלים שהצליחו להתברג למועדון ה-"5 מיליון" ומעלה: איציק בנבנישתי, מנכ"ל חברת התקשורת פרטנר, עם עלות העסקה של 5.6 מיליון שקל; יונה פוגל, מנכ"ל חברת האנרגיה פז, שהתגמולים שקיבל הצטברו לסכום של 5.4 מיליון שקל; ויואב וינברג, מנכ"ל חברת המחשבים אמת, עם סכום של 5.1 מיליון שקל.

שלושה שמות בולטים נוספים שהצליחו רק "לגרד" מלמטה את הכניסה למועדון זה, עם עלויות שכר של 4.9 מיליון שקל, הם ליאור רביב, מנכ"ל חברת המלונות ישרוטל ושלמה איזנברג, בעל השליטה בקבוצת ערד, בתפקידיו השונים בקבוצה.

קצת אחריהם ניצב יגאל דמרי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת הנדל"ן דמרי, שעלויות העסקתו הגיעו ל-4.7 מיליון שקל. סכומים אלה מיקמו את השלושה בין 70 שיאני השכר.

שיאן השכר בחברת התקשורת בזק ב-2018 היה מוטי אלמליח, מנכ"ל החברה הבת בזק בינלאומי שסיים את תפקידו בסוף השנה, שנהנה מתגמולים של 4.2 מיליון שקל בשכר ובמענקים. עוד בזק שילמה כ-3.5 מיליון שקל לאילן ישועה, מנכ"ל וואלה, ומנכ"ל פלאפון, רן גוראון, נהנה מתגמולים בהיקף דומה.

בזק גם שילמה 2.6 מיליון שקל ליו"ר שלמה רודב, שהחל לספק לה שירותים באמצעות החברה הפרטית שלו "ספנות" בסוף חודש אפריל, וקיבל כ-1.1 מיליון שקל נוספים בתפקידו כיו"ר משווקת המשקאות קרור. מנכ"ל בזק, דודו מזרחי, שנכנס לתפקיד בחודש ספטמבר האחרון, קיבל 1.8 מיליון שקל. 

רף הכניסה לרשימת ה-100: 4 מיליון שקל

רף הכניסה לרשימת 100 שיאני השכר, עם פרסום דוחות שנת 2018 של החברות הבורסאיות, עומד על כ-4 מיליון שקל. בהתאם, שמות בולטים נדחקו מחוץ לרשימה זו, למרות תגמולים נאים מאוד שקיבלו. שם נמצאים בני הזוג אתי וגבי רוטר, המכהנים כמנכ"לים משותפים ברשת האופנה קסטרו שבשליטתם, שקיבלו 5.2 מיליון שקל - מחצית הסכום לכל אחד. 

שני יו"רים לשעבר בקבוצת מגדל - עודד שריג ויוחנן דנינו, קיבלו כל אחד כ-2 מיליון שקל. דנינו, מפכ"ל המשטרה לשעבר, פרש מתפקיד יו"ר קבוצת מגדל ומגדל ביטוח במחצית הראשונה של 2018. שריג החליף אותו כיו"ר מגדל ביטוח, אולם נקלע לעימות חריף עם יו"ר הקבוצה שלמה אליהו והודיע על התפטרותו מהחברה בדצמבר. ב-2019 נודע שמי שיחליף את שריג במגדל ביטוח הוא ניר גלעד.

עוד בביטוח, לרף תגמולים דומה (כ-2 מיליון שקל), הגיעו יוסי קוצ'יק, לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה והממונה על השכר במשרד האוצר, בתפקידו כיו"ר צור שמיר וסגן יו"ר ביטוח ישיר, ואיזי כהן, המנכ"ל הקודם של כלל ביטוח. כלל גם שילמה למנכ"ל הנוכחי שלה, יורם נוה כ-3.8 מיליון שקל וליו"ר דני נוה, לשעבר שר הבריאות, 2.2 מיליון שקל. דודי עזרא, בעל השליטה ביבואנית ומשווקת המזון נטו אחזקות, קיבל 2.3 מיליון שקל בתפקידו כנשיא החברה ובנו עדי עזרא, המכהן כיו"ר, קיבל 2.7 מיליון שקל.

עוד כתבות

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

הנציבות האירופית פתחה בחקירה נגד גוגל בחשד להפרת חוקי תחרות

הדאקס עולה בכ-0.4% ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● מחירי הנפט יורדים על רקע המגעים המתמשכים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● הביטקוין יורד שוב מתחת לרף ה-90 אלף דולר

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

אלקטרה זכתה במכרז להקמת מערך מס הגודש בגוש דן

הפרויקט נועד לעודד מעבר לתחבורה ציבורית ולצמצם את עומסי התנועה בכניסה לתל אביב ובצירים המרכזיים ● הטמעת מס הגודש בישראל צפויה להניב לקופת המדינה 1.3 מיליארד שקל מדי שנה, ומיועדת למימון פרויקטים של תחבורה ציבורית, כולל פרויקט המטרו

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

ניתוח חברה | אל על / צילום: יח''צ

אל תתנו לאחוזים לבלבל אתכם - השווי של אל על משקף תמחור נמוך מאי פעם

המשקיעים חוששים שסיום המלחמה יוביל לתחרות שתפגע בתוצאות של חברת התעופה, אך ספק אם זו תגיע בקרוב ● השווי בבורסה אמנם גבוה היסטורית, אלא שבשקלול קופת המזומנים הגדולה ושווי הנכסים, מדובר בתמחור הפעילות הנמוך בתולדות אל על ● האם הוא מוצדק? ● מדור חדש

שמאי רז אברהם / צילום: רון כהן

שמאים מכריעים נגד ועדות מקומיות: מעכבות תשלומים עבורנו

מספר ועדות מקומיות מעכבות תשלומים לשמאים מכריעים, בנוגע להכרעות של היטלי השבחה, ובכך מעכבות את ההליך ופוגעות ביזמים ובאנשים פרטיים, כך לפי כמה משרדי שמאים • השמאי רז אברהם: "הוועדות המקומיות מתעשרות על חשבון הנישומים"

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

החל מינואר: תעריף החשמל יעלה ב-1.5%

תעריף החשמל יעלה ב-1.5% - שיעור מתון ביחס לטווח שרשות החשמל הגדירה ● הספקים עדיין מחכים למסמכי ההרכב המדויק של תעריף החשמל, שישפיע על רווחיותם ● מעתה, תעריף החשמל ייקבע פעם בחצי שנה במקום פעם בשנה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: גיא סידי

יו"ר רשות ניירות ערך: הרפורמה בדוחות החברות תושלם עד סוף 2026

ספי זינגר, יו"ר רשות ניירות ערך, הכריז כי הרפורמה לגבי מבנה הדיווח של חברות ציבוריות תושלם עד סוף השנה הבאה ● השינוי המרכזי יהיה בדוח הדירקטוריון: "כיום הוא מזמין רשימת מכולת ארוכה. מהות הדוח תהיה פרק חד, ממוקד וקצר" ● וגם: איך הוא רואה את ההתפתחויות בשוק ההון?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות קלות בתל אביב; ארית ואלביט עולות ביותר מ-2%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.4% ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה  למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● מניות אוריון וסוגת זכו לקבלת פנים חיובית ביום המסחר הראשון שלהן ● השקל הפך החודש למטבע החזק בעולם מול הדולר ● וגם: האסטרטג הוותיק בוול סטריט שממליץ לצמצם אחזקות במניות "שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; ברודקום קפצה, לצד מניות שבבים נוספות

הנאסד"ק ירד בכ-0.1% ● IBM רוכשת חברת דאטה ב-11 מיליארד דולר ● תשואות האג"ח בארה"ב רשמו עליות לקראת החלטת הריבית ביום רביעי ● מנהל ההשקעות של ברקשייר האת'וויי עובר לג'יי.פי.מורגן ● מגנום, שפוצלה מיוניליבר החלה להיסחר הבוקר באירופה • טראמפ על עסקת נטפליקס - וורנר ברדרס: "זה בעייתי" • בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

ראש האופוזיציה יאיר לפיד שבע תשע, ,103FM י02.12.25 / צילום: כדיה לוי

גיוס חרדים: האם השיטה של יאיר לפיד הצליחה?

במאבק על גיוס החרדים לצבא, ראש האופוזיציה לפיד טוען שכבר יש לו הצלחה מוכחת ● אבל כשמרחיבים קצת את הפריזמה, מגלים שהנתונים של לפיד הרבה פחות מרשימים ● המשרוקית של גלובס

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?

סופר פארם. מפרסם ענק במונחי דיגיטל / צילום: אייל טואג

מבצעי נובמבר הקפיצו את ביצועי האתרים הישראליים, הרבה יותר מהבינלאומיים

מספר ההזמנות באתרים המקומיים זינק ב־32% לעומת עלייה של 18% באתרים הבינלאומיים במהלך נובמבר ● כחמישית מהישראלים פיצלו את ההזמנות מחו"ל כדי ליהנות מהפטור ממע"מ, שאמור להכפיל עצמו בחודש הבא ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שיפור בנתוני הגירעון של חודש נובמבר: עמד על כ-4.5% תוצר

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד על כ-4.5% תוצר, המשקף "מינוס" של 93.5 מיליארד שקל

ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא / צילום: יחצ - רפי דלויה -

"רעננה אינה תפאורה לפריימריז בליכוד": פוצץ אירוע חתימת הסכם הגג בעיר

טקס החתימה הופסק לאחר שראש עיריית רעננה חיים ברוידא סירב שיו"ר הליכוד וסגנה בעיר ישתתפו, ואילו שר הבינוי והשיכון חיים כץ התעקש על נוכחותם ● לפי ההסכם, המדינה צפויה להשקיע 1.75 מיליארד שקל להקמת שכונה חדשה

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

שעון החול לחתימה על הסיוע האמריקאי התהפך. היעד: בחירות האמצע לקונגרס

הקונגרס עומד לבחור מחדש את חבריו, וההחלטות על הסיוע עלולות להשתנות בהתאם ● במקביל, סעיף ההמרות, המאפשר להמיר חלק מהכסף לשקלים ולתמוך בתעשייה המקומית, מצטמצם במהירות ● בישראל מציעים פתרונות: לראות את ההסכם כ"שיתוף פעולה" ולא כ"סיוע"

הנפקת איטורו בוול סטריט מוקדם יותר השנה / צילום: Reuters, Brendan McDermid

"לא כי היזם רוצה יאכטה": יותר ויותר חברות הייטק מעדיפות אקזיט על הנפקה. וזו הסיבה

לצד עסקאות ענק שייצר השנה ההייטק הישראלי, ובראשן מכירת וויז וסייברארק, רק 3 הנפקות הגיעו מכאן לוול סטריט ● בשוק מעריכים כי הקושי הגובר להנפיק, ידחוף עוד ועוד חברות טכנולוגיה למסלול של מכירה ● ברקליס: "הבנצ'מרק ליציאה לשוק הציבורי עלה משמעותית"