גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לעבוד עם וולמארט זה האולימפוס של כל סטארט-אפ"

מנכ"ל וולמארט, דאג מקמילון, ביקר בשבוע שעבר בישראל ונפגש עם יאיר קלפר, מנכ"ל הסטארט-אפ סופרסמארט שמאפשר סריקה מהירה של מוצרים בסופרמרקטים: "מבחינתנו הכול על השולחן, להטמיע את הטכנולוגיה בחברה או רכישה או השקעה"

וולמארט, רשת הקמעונאות הגדולה בעולם, החליטה לבטל בתחילת השנה את שירות ה-Scan&Go שלה, שירות סריקה אוטומטי ללא קופה, שהוטמע בכ-100 מהחנויות של הרשת. לפי פרסומים בתקשורת העולמית, הסיבה המרכזית לביטול היא עלייה דרמטית במספר הגניבות. יאיר קלפר, המייסד של הסטארט-אפ הישראלי סופרסמארט, מקווה להיות זה שיפתור עבורה את הבעיה הזאת ויאפשר לוולמארט להתחרות בשירות המקביל שהשיקה אמזון ברשת אמזון גו.

בשבוע שעבר נפגש קלפר עם מנכ"ל ענקית הקמעונאות, דאג מקמילון, בביקור שלו בישראל. "לפני חודש קיבלתי טלפון שמנכ"ל וולמארט רוצה להיפגש אתי", מגלה קלפר ל"גלובס. "בפגישה אתו קיבלנו אישוש לכך שהסיבה להפסקת פיילוט, שהיה אמור להציע את השירות שקיים היום בחנויות של אמזון גו, הוא שאחוזי הפחת שלהם זינקו", מציין קלפר.

במה מדובר? לדבריו, בפגישה נציגי וולמארט אישרו כי מספר המוצרים שנעלמים מהמלאי ולא נסרקים - בין אם בשל טעות ובין אם בשל גניבה - עלה בעשרות אחוזים בסניפים בהם ביצעה הרשת את הפיילוט לשימוש באפליקציית הסריקה. "זו בדיוק הבעיה שהמוצר שלנו בא לפתור", אומר קלפר, שהחברה שלו מפתחת מערכת שמשלבת בין אפליקציה ולבין מתקן שמשמש כסורק חכם.

ביום שלישי שעבר הגיעה לישראל משלחת של 7 נציגים של ענקית הקמעונאות ששהתה בישראל עד שישי האחרון, אך לא מדובר בהיכרות הראשונית בין וולמארט לבין הסטארט-אפ הישראלי. לפני שנתיים הציגה סופרסמארט את הטכנולוגיה שלה בפני מקמילון, אלא שבסיבוב הקודם הפגישה לא הבשילה לכדי שיתוף-פעולה.

"הם מאוד התלהבו שהטכנולוגיה היא פלאג אנד פליי - כלומר שהיא מתחברת לתשתית הקיימת ולאפליקציה שהרשת כבר משתמשת בה".

בסיכום הפגישה שנערכה בשבוע שעבר, נקבעה לקלפר פגישה נוספת במטה של החברה, שתתקיים בעוד שבועיים במטה של וולמארט ב-Bentonville, שם יפגוש את נציגי התפעול של האפליקציה בחנויות.

עם מה אתם מצפים לצאת מהפגישה?

"מבחינתנו הכול על השולחן, להטמיע את הטכנולוגיה בחברה או רכישה, או השקעה. לעבוד עם וולמארט זה האולימפוס של כל סטארט-אפ, ועכשיו שנתיים אחרי ההקמה ברור למה זה הדבר שאני הכי רוצה", משיב קלפר.

כיצד עובדת הטכנולוגיה של סופארסמארט? בזמן הקנייה הלקוח סורק את המוצרים בעזרת האפליקציה, ובסוף הקנייה, במקום ללכת לקופה הרגילה ולעמוד בתור, הוא מכניס את המוצר למתקן, שם הטכנולוגיה של סופרסמארט סורקת את תוכן העגלה תוך 3 שניות, כדי לערוך עבורו חשבון וגם כדי לבחון שאכן כל המוצרים בעגלה נסרקו. המערכת מבוססת על טכנולוגית AI על בסיס מצלמות, חיישני משקל ואלגוריתמים שמבצעים התאמה בין הרשימה שהלקוח הרכיב לתוכן העגלה בפועל, כאשר הבדיקה עושה התאמה ביניהם לבין הרשימה שהלקוח הרכיב. במצב של חוסר התאמה, תדע המערכת לזהות איזה מהמוצרים נשכח.

סוגיית הגניבות היא קושי שמטריד לא מעט רשתות שמשתמשות בסורק אוטומטי. מבדיקות שביצעה סופרסמארט עולה כי בלמעלה מ-60% מהעסקאות שמתבצעות באפליקציית קנייה בסריקה בחודש נמצאת טעות כלשהי - מוצר שנסרק בטעות ולא נלקח על-ידי הלקוח או מוצר שלא נסרק.

"לפני שבועיים הצגנו ברשת הקמעונאות הבריטית סיינסברי (Sainsburry's), הם סיפרו לנו שב-50% מהעסקאות שמתבצעות בסריקה יש טעויות. בגלל זה כולם מפחדים להטמיע את הפתרון - גם ככה שולי הרווח של הקמעונאים מאוד קטנים. תארו לעצמם כמה שקיות ביסלי נוספות צריך למכור כדי להחזיר את האובדן הכנסה על שקית אחת".

מי שהיה ראש חטיבת החדשנות של וולמארט צוטט לאחרונה באתר Business Insider, כשאמר: "חשבתם שתופעת הגניבות גרועה בקופות בשירות עצמי? חכו עד שתנסו את Scan&Go במדפים, שם אף אחד לא מסתכל על הלקוחות". לדבריו, לקוח ניסה לעזוב חנות של וולמארט עם עגלה מלאה בכ-100 מוצרים, כשרק 40 מתוכם נסרקו בסורק האוטומטי.

לצד הטעויות לרעת הרשת, קיים גם שיעור של טעויות לרעת הצרכנים. לדברי קלפר, "לעתים הלקוחות טועים לרעתם וסורקים בטעות עוד מוצרים או את אותו מוצר פעמיים. חלק מהיכולות של האפליקציה שלנו הן לזהות גם את הטעויות לרעת הלקוח. בחיים לא ראיתי לקוח מאושר כמו לקוח שבאים אליו כשהוא בקופה ואומרים לו שהוא צריך לשלם פחות על אותה עגלה".

היום סופרסמארט עובדת עם שתי רשתות באופן מוצהר - אושר עד הישראלית, שגם השקיעה בה, וקבוצת הקמעונאות הבינלאומית מטרו. במקביל היא מנהלת פיילוטים בשלבים שונים מספר רשתות נוסף באירופה. "השאיפה שלי היא לשים את המוצר בכל חנות בעולם. אנחנו רוצים להיות אלה שגרמו לתחום הסריקה העצמית לעוף בעולם תוך כדי מניעה של שיעורי הטעויות והפחת". 

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה