גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איל וולדמן חוגג 20 עם אביב גפן ועומר אדם

וגם: אורי אלון מצטרף להנהלת ישראכרט

איל וולדמן, עומר אדם וז'אן בן אהרון / צילום: צילום: אריק שכטר
איל וולדמן, עומר אדם וז'אן בן אהרון / צילום: צילום: אריק שכטר

כשלושה שבועות חלפו מאז נחתמה העסקה שבמסגרתה נמכרה חברת הטכנולוגיה הישראלית מלאנוקס לענקית המעבדים האמריקאית, אנבידיה, עבור 6.9 מיליארד דולר. כעת, מצא איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס, את הזמן לעצור ולחגוג משהו נוסף - 20 שנה להיווסדה של החברה. 

אל נמל חיפה הגיעו ביום חמישי בערב כ-3,000 אורחים: עובדות ועובדי החברה, בני ובנות זוגם, ובהם גם עשרות עובדים ועובדות מהרשות הפלסטינית שהגיעו במיוחד לכבוד החגיגה מהגדה המערבית. את החגיגות פתח סרטון ובו וולדמן הלבוש כקאובוי, מכריז: "מתי בפעם האחרונה חשבתם לעצמכם 'וואו עשינו משהו'? די! לא יכול להיות. איך כבר עברו עשרים שנה?... מזל טוב. עשינו את זה וזה מגיע אליכם, כי זה רק בזכותכם ובזכותנו".

באירוע, בו על-פי הערכת גורמים הושקעו מספר מיליוני שקלים, נהנו המוזמנים מעיצוב ניו יורקי, ממופעי ג'אז, רקדניות ורקדנים. בתוכנית האמנותית הרשמית עלו על הבמה הסטנדאפיסט אדיר מילר והזמרים עומר אדם, אביב גפן, וכיתריה.

בשלב הנאומים הכריז וולדמן על הבמה כי "בזכות המסע הזה רבים מאתנו בנו בית והקימו משפחה, ולכן חשוב לציין שאת המסע הזה לא היינו עושים גם ללא כל אותם בני ובנות הזוג, הילדים והמשפחות שגדלו איתנו, תמכו בנו ונתנו לנו את הכוח יום יום לצאת לדרך ולחזור עם הצלחות והישגים... חשוב לציין - אנחנו נמשיך לגדול ולהגדיל את משפחת מלאנוקס גם בדרך החדשה כי כמו בכל מסע אין דבר יותר חשוב מהאנשים". עוד במסגרת הברכות, שלח בשאר אל מסרי, בעלי חברת Asal Tech ויזם העיר רוואבי (בה מפעילה מלאנוקס מרכז מפתחים),  סרטון בו הוא איחל מזל טוב לחברה. אל מסרי בירך על שיתוף הפעולה המוצלח עם מלאנוקס, בתקווה להמשך עוד שנים רבות.

בחוגגים היו: מיכאל קגן, ממייסדי החברה ומנהל טכנולוגיות ראשי; ז'אן בן אהרון, זוגתו של וולדמן; שלומית וייס, סגן נשיא בכירה; קווין דירלינג, סמנכ"ל השיווק העולמי; דאג אהרנס,  מנהל כספים ראשי; עמית קריג, סמנכ"ל בכיר לתוכנה; אמיר פרשר, סמנכ"ל בכיר לפיתוח עסקי ומכירות; נמרוד גינדי, סמנכ"ל בכיר לרכישות ומיזוגים; עינת צוק, סמנכ"לית בכירה למשאבי אנוש, ורבים אחרים. ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, אמנם שהה בישראל בשבוע שעבר, אבל המריא חזרה ונאלץ להחמיץ את החגיגה.

מיכאל קגן / צילום: יוסי מסה ורון פרידמן

מתיירות לכרטיסי אשראי: אורי אלון מצטרף להנהלת ישראכרט

רגע לפני שחברת כרטיסי האשראי ישראכרט מונפקת בבורסה בת"א, מתמנה בה סמנכ"ל שיווק ופיתוח אסטרטגי חדש. היום הודיעה החברה, בניהולו של רון וקסלר, כי אורי אלון ימונה למשנה למנכ"ל ישראכרט, ויהיה אחראי בין היתר על תחום השיווק, הדיגיטל והפיתוח העסקי.
אלון מגיע לישראכרט מתחום הקמעונאות. הוא מכהן כיום כמנכ"ל קבוצת התיירות גוליבר, ובעבר כיהן כסמנכ"ל שיווק ומכירות בהוט וכסמנכ"ל חטיבת הלקוחות בביטוח ישיר.
נציין כי אלון מחליף בתפקיד את מרב קליפר פרץ, שעזבה לפני מספר חודשים את ישראכרט לטובת תפקיד סמנכ"לית השיווק של איי.די.איי ביטוח שבשליטת ביטוח ישיר. יחד עם זאת, התפקיד אליו ייכנס אלון הורחב ויכלול מספר תחומי אחריות נוספים. אלון צפוי להיכנס לתפקידו בעוד כחודשיים.
אלון מגיע לישראכרט בתקופה מאד מאתגרת של שינויים דרמטיים בענף כרטיסי האשראי בכלל ובישראכרט בפרט. בימים אלה נמצאת ישראכרט ברוד שואו לרגל הנפקתה בבורסה בת"א, וזאת לקראת פרידתה הצפויה מבעלת השליטה הנוכחית שלה- בנק הפועלים. הפרידה מבנק הפועלים, שהוא זרוע ההפצה המרכזי של כרטיסי החברה, היא אירוע מהותי, הצופה לחברה אתגרים רבים להמשך.

לאחר הפרידה מבנק הפועלים צפויה ישראכרט גם להיכנס לתחומי פעילות חדשים, ולהרחיב מהותית את תחום האשראי הצרכני. כל זאת כאשר ברקע ישנם שינויים רגולטוריים רבים בעולם.

אורי אלון / צילום: יוסי זליגר

קוד לשוויון: מה ממליצה ענת גואטה לגופי ההשקעה הגדולים?

תחת הכותרת "נשים מייצרות עוצמה", נפגשו בבוקר יום שישי במלון דן פנורמה בתל אביב, חברות פורום המשפטניות של שדולת הנשים בישראל, בשיתוף ה-ACC איגוד היועצים המשפטיים.

את פני הבאות קיבלו עו"ד ברוריה לקנר, העומדת בראש הפורום, ועו"ד נירה פורן, מנכ"לית ACC. הן פגשו בין היתר את ענת גואטה, יו"ר רשות ניירות ערך; מיכל אגמון-גונן, שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב; גלית מור ויגוצקי, נשיאת בית המשפט לנוער; אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים; עו"ד מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים; ואחרות.

גואטה סיפרה במקום על המסלול המקצועי שלה ועל כך שהתפיסה השוויונית התפתחה בה כבר בילדותה. לטענתה, הדרך האפקטיבית לקידום גיוון תעסוקתי ושוויון מגדרי היא באמצעות גופי השקעה גדולים אשר יאמצו קודים של התנהגות חברתית ובכלל זה גם קודים לגיוון ושוויון מגדרי. זאת, כחלק ממדיניות ההשקעה.

לקנר ברכה והצהירה כי "הקמנו בית משגשג לקהילת המשפטניות בישראל. צעירות ובוגרות פועלות יחד בתמיכה הדדית, סינרגיה והמשכיות של ידע, ניסיון ועוצמה. יחד אנחנו מחזקות, ממשות ומקדמות את אחת ממטרותיו החשובות של הפורום - הפיכת החברה הישראלית לחברה שוויונית וצודקת יותר, הרואה בהסרת חסמים לקידום נשים לעמדות השפעה והנהגה אינטרס חברתי משותף, ראשון במעלה".

מיכל אגמון־גונן, ברוריה לקנר, ענת גואטה, אמי פלמור וגלית מור ויגוצקי / צילום: יפעת יפה

עוד כתבות

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

"המשטר האיראני אכזרי כי אם הוא ייפול הוא יהיה הראשון בתור לנקמה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל תומכת במילציות החדשות ברצועת עזה שמתנגדות לחמאס, המשבר של השלטון באיראן, הסגר של צה"ל בחברון פוגע כלכלית בעיר, והאנטישמיות שסובלים מורים יהודים בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

מי מגן על הקשישים? / צילום: Shutterstock

שבעה דברים שכדאי לוודא שעשינו - לקראת היום שבו נזדקק לטיפול סיעודי

תוחלת החיים מתארכת, ומספר המבוגרים הזקוקים למטפלים גבוה פי 20 מהערכות קודמות ● חברות הסיעוד, שנהנו מהבוננזה, נתקלות כעת בסטנדרטים חדשים של ביטוח לאומי, והזהירו מפני ירידה בהכנסות ● בינתיים, הקשישים נאבקים על זכויותיהם ונתונים לפגיעה וניצול ● כך תצליחו לנווט בסערה

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

מימין: מיכה קאופמן, אמנון שעשוע, קובי מרנקו / צילום: עומר הכהן, דויד גראב

הישראלית שזינקה בכ-50% בשבוע, ואלו שנפלו לשפל של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● ארבה רובוטיקס זינקה בכ-50% תוך שבוע, מבלי שפרסמה דיווח מהותי ● מובילאיי נפלה לשפל של כל הזמנים, לאחר שהמשקיעים התאכזבו מתחזיותיה ל-2026 ● גם פייבר נגעה בשפל חדש, כשברקע חששות מתמשכים שפעילותה תיפגע מיישומי AI

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי מחר במסחר, והאנליסטים מעריכים - מניות הטכנולוגיה שירוויחו בגדול

השבוע ייפתח בצל הערכות הולכות וגוברות שארה"ב תתקוף באיראן ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת למקטע קריטי, עם דיווחים של ארבע מתוך "שבע המופלאות" ● הפדרל ריזרב יפרסם את החלטת הריבית שלו, אך המשקיעים יתמקדו בחששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● וגם: במרקטוואץ' מסמנים חמש מניות טכנולוגיה שהאנליסטים צופים שירוויחו בגדול ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

קניון אם הדרך / צילום: בר - אל

קניון M הדרך עומד שוב למכירה, וזאת הסיבה

חברת אוסטרליה ישראל של האחים ניומן ושלומי עקריש העמידה למכירה את החזקותיה בקניון ובנכס מסחרי נוסף בעפולה ● על פי ההערכות, המכירה נובעת מרצון לנקות את החברה לקראת מיזוג אפשרי עם אספן, וכן למימון רכישת מניות השליטה בחברת הנדל"ן

קמפיין של לוריאל

100 מיליון שקל על הכוונת: קבוצת לוריאל יוצאת למכרז פרסום ומדיה

תקציב הפרסום והמדיה של ענקית הטיפוח והיופי לוריאל הוא מהגדולים בשוק ומוערך בכ-100 מיליון שקל ● המכרז החדש הוא לשלוש שנים, כך נודע לגלובס ● כיום מטופל התקציב במקאן ת"א

אילוסטרציה: Shutterstock

שימוש שלא כדין במאות אלפי שקלים: צו פירוק לעמותה לניצולי שואה

הבקשה הוגשה לפני מספר חודשים, לאחר הליך ביקורת עומק שנערך בעמותה והעלה שורה ארוכה של ליקויים מהותיים ● לפי ממצאי הביקורת, מוסדות העמותה לא תפקדו כמתחייב, וסמכויות מהותיות רוכזו בידי מייסדת העמותה, ששימשה גם כמורשית החתימה להעברות הכספים שהועברו אליה

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורה של עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, מיתוג והתוכניות להנפקה בבורסה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד, אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

היטל השבחה / איור: Shutterstock

העליון: פטור מהיטל השבחה בשכונות שיקום - גם בעת מכירת דירה בפרויקט התחדשות עירונית

הרכב של שלושה שופטים דחה את מרבית טענות עיריית תל אביב־יפו, ואת חוו"ד היועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי כל עוד לא מדובר בבנייה חדשה – הפטור מהיטל השבחה תקף גם במכר ● השופט גרוסקופף אף קבע "עקרונות ליישום הוראת הפטור"

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

בלי ששמנו לב, זירת הרובוטים דמויי אדם עשתה קפיצת מדרגה

השבוע התריע מנכ"ל גוגל DeepMind בוועידת דאבוס כי סין רחוקה רק כחצי שנה מהישגי המעבדות המערביות המובילות בגזרת ה–AI ● באילו תחומים סין כבר עוקפת את היתר, ולמה זה כל כך מפחיד את המערב

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

רן גואילי ז''ל

בבית קברות ברצועה: מבצע רחב היקף לאיתור רן גואילי

גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון ● בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני