גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איל וולדמן חוגג 20 עם אביב גפן ועומר אדם

וגם: אורי אלון מצטרף להנהלת ישראכרט

איל וולדמן, עומר אדם וז'אן בן אהרון / צילום: צילום: אריק שכטר
איל וולדמן, עומר אדם וז'אן בן אהרון / צילום: צילום: אריק שכטר

כשלושה שבועות חלפו מאז נחתמה העסקה שבמסגרתה נמכרה חברת הטכנולוגיה הישראלית מלאנוקס לענקית המעבדים האמריקאית, אנבידיה, עבור 6.9 מיליארד דולר. כעת, מצא איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס, את הזמן לעצור ולחגוג משהו נוסף - 20 שנה להיווסדה של החברה. 

אל נמל חיפה הגיעו ביום חמישי בערב כ-3,000 אורחים: עובדות ועובדי החברה, בני ובנות זוגם, ובהם גם עשרות עובדים ועובדות מהרשות הפלסטינית שהגיעו במיוחד לכבוד החגיגה מהגדה המערבית. את החגיגות פתח סרטון ובו וולדמן הלבוש כקאובוי, מכריז: "מתי בפעם האחרונה חשבתם לעצמכם 'וואו עשינו משהו'? די! לא יכול להיות. איך כבר עברו עשרים שנה?... מזל טוב. עשינו את זה וזה מגיע אליכם, כי זה רק בזכותכם ובזכותנו".

באירוע, בו על-פי הערכת גורמים הושקעו מספר מיליוני שקלים, נהנו המוזמנים מעיצוב ניו יורקי, ממופעי ג'אז, רקדניות ורקדנים. בתוכנית האמנותית הרשמית עלו על הבמה הסטנדאפיסט אדיר מילר והזמרים עומר אדם, אביב גפן, וכיתריה.

בשלב הנאומים הכריז וולדמן על הבמה כי "בזכות המסע הזה רבים מאתנו בנו בית והקימו משפחה, ולכן חשוב לציין שאת המסע הזה לא היינו עושים גם ללא כל אותם בני ובנות הזוג, הילדים והמשפחות שגדלו איתנו, תמכו בנו ונתנו לנו את הכוח יום יום לצאת לדרך ולחזור עם הצלחות והישגים... חשוב לציין - אנחנו נמשיך לגדול ולהגדיל את משפחת מלאנוקס גם בדרך החדשה כי כמו בכל מסע אין דבר יותר חשוב מהאנשים". עוד במסגרת הברכות, שלח בשאר אל מסרי, בעלי חברת Asal Tech ויזם העיר רוואבי (בה מפעילה מלאנוקס מרכז מפתחים),  סרטון בו הוא איחל מזל טוב לחברה. אל מסרי בירך על שיתוף הפעולה המוצלח עם מלאנוקס, בתקווה להמשך עוד שנים רבות.

בחוגגים היו: מיכאל קגן, ממייסדי החברה ומנהל טכנולוגיות ראשי; ז'אן בן אהרון, זוגתו של וולדמן; שלומית וייס, סגן נשיא בכירה; קווין דירלינג, סמנכ"ל השיווק העולמי; דאג אהרנס,  מנהל כספים ראשי; עמית קריג, סמנכ"ל בכיר לתוכנה; אמיר פרשר, סמנכ"ל בכיר לפיתוח עסקי ומכירות; נמרוד גינדי, סמנכ"ל בכיר לרכישות ומיזוגים; עינת צוק, סמנכ"לית בכירה למשאבי אנוש, ורבים אחרים. ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, אמנם שהה בישראל בשבוע שעבר, אבל המריא חזרה ונאלץ להחמיץ את החגיגה.

מיכאל קגן / צילום: יוסי מסה ורון פרידמן

מתיירות לכרטיסי אשראי: אורי אלון מצטרף להנהלת ישראכרט

רגע לפני שחברת כרטיסי האשראי ישראכרט מונפקת בבורסה בת"א, מתמנה בה סמנכ"ל שיווק ופיתוח אסטרטגי חדש. היום הודיעה החברה, בניהולו של רון וקסלר, כי אורי אלון ימונה למשנה למנכ"ל ישראכרט, ויהיה אחראי בין היתר על תחום השיווק, הדיגיטל והפיתוח העסקי.
אלון מגיע לישראכרט מתחום הקמעונאות. הוא מכהן כיום כמנכ"ל קבוצת התיירות גוליבר, ובעבר כיהן כסמנכ"ל שיווק ומכירות בהוט וכסמנכ"ל חטיבת הלקוחות בביטוח ישיר.
נציין כי אלון מחליף בתפקיד את מרב קליפר פרץ, שעזבה לפני מספר חודשים את ישראכרט לטובת תפקיד סמנכ"לית השיווק של איי.די.איי ביטוח שבשליטת ביטוח ישיר. יחד עם זאת, התפקיד אליו ייכנס אלון הורחב ויכלול מספר תחומי אחריות נוספים. אלון צפוי להיכנס לתפקידו בעוד כחודשיים.
אלון מגיע לישראכרט בתקופה מאד מאתגרת של שינויים דרמטיים בענף כרטיסי האשראי בכלל ובישראכרט בפרט. בימים אלה נמצאת ישראכרט ברוד שואו לרגל הנפקתה בבורסה בת"א, וזאת לקראת פרידתה הצפויה מבעלת השליטה הנוכחית שלה- בנק הפועלים. הפרידה מבנק הפועלים, שהוא זרוע ההפצה המרכזי של כרטיסי החברה, היא אירוע מהותי, הצופה לחברה אתגרים רבים להמשך.

לאחר הפרידה מבנק הפועלים צפויה ישראכרט גם להיכנס לתחומי פעילות חדשים, ולהרחיב מהותית את תחום האשראי הצרכני. כל זאת כאשר ברקע ישנם שינויים רגולטוריים רבים בעולם.

אורי אלון / צילום: יוסי זליגר

קוד לשוויון: מה ממליצה ענת גואטה לגופי ההשקעה הגדולים?

תחת הכותרת "נשים מייצרות עוצמה", נפגשו בבוקר יום שישי במלון דן פנורמה בתל אביב, חברות פורום המשפטניות של שדולת הנשים בישראל, בשיתוף ה-ACC איגוד היועצים המשפטיים.

את פני הבאות קיבלו עו"ד ברוריה לקנר, העומדת בראש הפורום, ועו"ד נירה פורן, מנכ"לית ACC. הן פגשו בין היתר את ענת גואטה, יו"ר רשות ניירות ערך; מיכל אגמון-גונן, שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב; גלית מור ויגוצקי, נשיאת בית המשפט לנוער; אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים; עו"ד מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים; ואחרות.

גואטה סיפרה במקום על המסלול המקצועי שלה ועל כך שהתפיסה השוויונית התפתחה בה כבר בילדותה. לטענתה, הדרך האפקטיבית לקידום גיוון תעסוקתי ושוויון מגדרי היא באמצעות גופי השקעה גדולים אשר יאמצו קודים של התנהגות חברתית ובכלל זה גם קודים לגיוון ושוויון מגדרי. זאת, כחלק ממדיניות ההשקעה.

לקנר ברכה והצהירה כי "הקמנו בית משגשג לקהילת המשפטניות בישראל. צעירות ובוגרות פועלות יחד בתמיכה הדדית, סינרגיה והמשכיות של ידע, ניסיון ועוצמה. יחד אנחנו מחזקות, ממשות ומקדמות את אחת ממטרותיו החשובות של הפורום - הפיכת החברה הישראלית לחברה שוויונית וצודקת יותר, הרואה בהסרת חסמים לקידום נשים לעמדות השפעה והנהגה אינטרס חברתי משותף, ראשון במעלה".

מיכל אגמון־גונן, ברוריה לקנר, ענת גואטה, אמי פלמור וגלית מור ויגוצקי / צילום: יפעת יפה

עוד כתבות

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית / צילום: Shutterstock

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית

סקטור המשכנתאות החוץ־בנקאיות עדיין מהווה אחוזים בודדים בלבד משוק ההלוואות לדיור, אך צומח במהירות, כשעוד ועוד חברות ממהרות להיכנס אליו ● בענף מעריכים כי בתוך שנים יגיע לנתח של עשרות אחוזים - אלא שבשוק שבו ליועצים תפקיד מרכזי והפיקוח עדיין חלקי, עולות גם שאלות של סיכון והסדרה ● למי זה מתאים, מהם הסיכונים - ואיך המדינה מנסה לצמצם את הפרצות?

הכתובת שרוססה על תחנת גלי צה''ל / צילום: גלי צה''ל / ללא קרדיט

"זמנכם קצוב": הגרפיטי שרוסס על תחנת גלי צה"ל ביפו

"זמנכם קצוב" ו-"ימיכם ספורוים" (הטעות במקור), לצד הכתובת: "ראש הנחש בג"ץ פרקליטות מח"ש הכפירה החילונית חובה להסיר" - כך נכתב הבוקר על תחנת גלי צה"ל ביפו הבוקר ● זאת על רקע הליך הסגירה של התחנה, מהחלטתו של שר הביטחון ועד להקפאת ההחלטה על ידי ביהמ"ש העליון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר החדש בבורסה מתחיל: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, שבוע המסחר בבורסה עובר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך שלא נראה 4 שנים: זה האפיק הכי פופולרי ל־2025 בשוק הקרנות

בצל הזינוקים במדדי המניות המקומיים תעשיית הקרנות המקומית מסכמת שנת שיא, במהלכה זרמו אליה כ-73 מיליארד שקל ● אחרי 3 שנים קשות הקרנות המנוהלות חוזרות למרכז הבמה ● וגם: איזה אפיק זכה לאמון מחודש מצד המשקיעים?

מושגים לאזרחות מיודעת. הייעוץ המשפטי לכנסת / צילום: Shutterstock

ביסמוט ומילביצקי תוקפים, ומה אמור לעשות הייעוץ המשפטי לכנסת?

לאחר מחלוקות חריפות עם הפוליטיקאים, מערך הייעוץ המשפטי של הכנסת ניצב בעין הסערה ● מה התפקיד שלו, וכיצד באה לידי ביטוי עצמאותו? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים 

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

הממצא המפתיע שיכול לאתר ילדים בסטרס

מחקר של מכבידנט מצביע על קשר בין חיים במתח מתמשך, וספציפית בעוטף עזה, לשינויים בהתפתחות השיניים בקרב ילדים ● ביוביט גייסה 50 מיליון דולר למדידת לחץ דם רציפה באמצעות מדבקה ● מספר בתי חולים יחלו בקרוב להשתתף בתוכנית להכשרת רופאים בחמלה ● וגם: המוצר הישראלי ששימש לטיפול בנפגעי אסון השריפה בשווייץ, ומרכז החדשנות שיוצר סטארט-אפים בסח'נין ● השבוע בביומד

תחנת כוח / אילוסטרציה: יוסי וייס

שני מתקני ייצור החשמל שהממשלה אישרה - וזה שלא

לבקשת עיריית בית שמש, הממשלה עיכבה הקמת תחנת כוח של פאוורג'ן ושמיר אנרגיה ● שתי תחנות כוח אחרות - בעמק חפר ובעוטף עזה - יעברו כעת לאישור הוות"ל

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מניות האנרגיה בעולם מזנקות

מדד ניקיי זינק במעל 3% ● עליות קלות בחוזים בוול סטריט, עליות במניות הבטחוניות באסיה • ירידה קלה במחירי הנפט, הזהב והכסף מזנקים, הדולר מתחזק בעולם אך נחלש מול השקל • בוול סטריט מתגבש קונצנזוס אופטימי לשוק ב-2026, אך האנליסטים מקפידים לסייג

הילה ויסברג והלית ינאי-לויזון בשיחה עם ינקי קוינט / צילום: לע''מ

האיש שאחראי על קרקעות המדינה: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת, אפילו ב-10%"

שיחה עם ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל היוצא ● על העימותים עם האוצר, ההישגים במחיר למשתכן והטענות כלפיו לאפליית ערבים: "חשוב שבקו הגבול יישב ציבור שיודע להגן על היישובים"

הנתונים נחשפים: כמה הרוויחו עורכי הדין ב־2025, ואיזה תחום בלט במיוחד

אחרי תקופה של זהירות, ענף המשפט חוזר להעלאות שכר מדודות ● מסקר קודקס ל־2025 עולה כי השכר הממוצע טיפס ב־2.4%, כאשר לצד הדומיננטיות של תחום ההייטק, נרשמת התחזקות משמעותית בתחומי הרגולציה והגנת הפרטיות, המבססים את מעמדם בצמרת טבלת השכר

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת משיק את "הסל של המדינה"; ברשתות טוענים: אין כאן בשורה

שר הכלכלה הציג היום את פרויקט "הסל של המדינה" - סל של 100 מהמוצרים הנמכרים ביותר בישראל, שישווקו במחיר הזול ביותר ● הסל יוצע ללקוחות ברשת מזון אחת שתיבחר במכרז ● ברקת טוען כי המהלך יסייע לבלום את יוקר המחיה, אך ברשתות השיווק לא מתרשמים

תערוכת CES בשנת 2025 / צילום: ap, Jack Dempsey

תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם: מה זה CES ואיך מושפעות המניות?

כל ענקיות השבבים על במה אחת והמרדף אחר ה"דבר הגדול הבא" ב-AI: תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם נפתחת השבוע ● על הפרק: מעבר מגימיקים למוצרי בריאות ורכב מבוססי למידה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האח, המתנה והעיקול מביטוח לאומי: איך הסתיים המאבק על הנכס?

ביהמ"ש קבע כי מקבל נכס במתנה שזכויותיו לא נרשמו, גובר על זכויותיו של נושה בעל עיקול - אם יוכיח כי פעל בתום־לב ● תביעת אחות־למחצה למחצית מנכסי ירושה נמחקה, והיא חויבה בהוצאות כבדות ● עובד שכינה קולגה "סוטה" לא חויב בפיצוי בלשון הרע, לאחר שנקבע כי ההתפרצות נבעה מהטרדה מינית ● 3 פסקי דין בשבוע

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

למחפשי רכב חדש: האם "אפס ק"מ" מתאים לכם?

אחרי שנים של מחסור ורשימות המתנה, המלאים המצטברים של היבואנים מחזירים את השליטה אליכם ● זה מה שיעזור לכם לנצל את מלחמת המחירים בשוק הרכב

מסירות כלי רכב / צילום: יח''צ

מי הדגם שהוביל את טבלת מסירות הרכב ב-2025?

דוח מסירות הרכב לשנת 2025 מצביע על שנת שיא לדגמים מסין, עם נתח כולל של מעל שליש מהמסירות ● התופעה הבולטת של השנה היא מספר שיא של רכבי "אפס ק"מ" ● ג'אקו 7 מבית קבוצת צ'רי הוא הדגם שמוביל את המסירות, ומי עוד ברשימה?

חנות ברחוב אלנבי ליד נחלת בנימין בתל אביב / צילום: ניר וייס־ודררו

מה עשו חפירות הרכבת למחיר חנות באלנבי פינת נחלת בנימין?

חצי חנות ברחוב אלנבי בת"א נרכשה ב־1.5 מיליון שקל, כשלפני שלוש שנים עסקה זהה נסגרה ב־1.6 מיליון שקל ● שמאי המקרקעין ארז כהן: "כיום, כשאלנבי חסום לתנועת רכבים ולתחבורה ציבורית והפך לאתר בנייה עבור הרכבת הקלה, הגישה לנכס נפגעה אנושות, ועמה גם הפוטנציאל העסקי של שטחי המסחר"

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

באיראן מודים: המשטר נדחק למצב הישרדותי בגלל המחאות

ישראל וסוריה יחדשו מחר את המו"מ על הסכם ביטחוני בגבול ● שני אזרחים ישראלים חצו בשוגג את הגבול לירדן ● בישראל סבורים שהמבצע באמריקה הלטינית יהדהד גם במזרח התיכון ● BBC מפצה ב-120 אלף שקל משפחה ישראלית מהעוטף: "טעות בתום לב" ● צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ ● עדכונים שוטפים

התקנת גג סולארי ביתי / צילום: Shutterstock

יש לכם גג סולארי? אתם עומדים לקבל דרישת תשלום של אלפי שקלים

אחרי עיכוב של שנים ביישום הרגולציה, חברת החשמל החלה לחייב בעלי גגות סולאריים בעלויות ניהול מערכת על חשמל שנצרך בבית - כולל גבייה רטרואקטיבית של עד שנתיים ● החיוב, המבוסס לעיתים על הערכות ולא על נתוני צריכה בפועל, עלול להגיע לאלפי שקלים בשנה

סמלי האפליקציות של גרוק, ג'מיני, קלוד וצ'אט GPT / צילום: Shutterstock

העדכון החדש של X מעורר סערה: גרוק אפשר יצירת תוכן מיני של נשים וקטינים

צרפת, הודו ומלזיה פתחו בבדיקות דחופות נגד X (טוויטר לשעבר), לאחר שמודל הבינה המלאכותית גרוק אפשר למשתמשים ליצור תוכן מיני פוגעני ע"י עריכת תמונות של נשים וקטינים בפלטפורמה ● בין היתר על הפרק: סנקציות משפטיות

אושר כהן / צילום: ויקיפדיה

הדירה החדשה של אושר כהן בקריית ביאליק

הזמר אושר כהן רכש דירה בפרויקט המגורים החדש UPTOWN בקריית ביאליק ● איגוד הכדורסל מעמיק את שיתוף־הפעולה עם ארגון נכי צה"ל והמרכז לאימפקט יהודי ● במוזיאון ת"א לאמנות נפתחה תערוכת "שנת אפס" לציון 80 שנה לתום מלחמת העולם השנייה ● וזו הסמנכ"לית החדשה בתנובה ● אירועים ומינויים