גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם הסכם סחר חדש לא ישים סוף למתיחות בין סין לארה"ב ולתנודתיות שהיא גורמת

הודעת הנשיא טראמפ מפברואר על דחיית הטלת המכסים על יבוא מסין ב-200 מיליארד דולר הביאה לרגיעה מסוימת בשווקים, מתוך תקווה שבקרוב גם ייחתם הסכם בין השתיים ● הסכם כזה אמנם יקטין חלק מהסיכונים גלובליים, אבל האינטרסים המנוגדים של שתי המדינות צפויים להמשיך להזין בעתיד את המתיחות ביניהן וכתוצאה מכך גם את הפגיעה בכלכלה העולמית

הנשיא טראמפ עם נשיא סין שי ג'ינגפינג / צילום: רויטרס, Thomas Peter
הנשיא טראמפ עם נשיא סין שי ג'ינגפינג / צילום: רויטרס, Thomas Peter

מלחמת הסחר המתמשכת בין ארה"ב לסין, שמשפיעה בצורה משמעותית על הכלכלה הריאלית, על שוקי ההון ועל המאזן האסטרטגי והפוליטי העולמי, הגיעה לישורת האחרונה - לפחות לעת עתה. ב-24 בפברואר 2019 הודיע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, על דחיית הטלת המכסים המתוכננת על יבוא סיני, בהיקף של כ-200 מיליארד דולר, וכתוצאה מכך גברו הסיכויים להסכם סחר חדש בין שתי המעצמות הכלכליות הגדולות בעולם - והדבר בא לידי ביטוי גם ברגיעה בשוקי ההון.

הסכם סחר חדש בין שתי המעצמות יקטין סיכון מרכזי עבור הצמיחה הגלובלית, ויתמוך בשוקי ההון בשנתיים הקרובות. ואולם, גם אם יגובש הסכם שכזה, האי-ודאות והמתח ימשיכו לשרור להערכתנו, כתוצאה מאינטרסים מנוגדים במגוון רחב של נושאים, ובפרט נוכח מגמת הבדלנות, המאפיינת את מדיניות ארה"ב מאז בחירתו של טראמפ.

מגמה זו מתבטאת, בין היתר, ביציאה מהסכמים בינלאומיים, בצמצום מעורבותה ותמיכתה של ארה"ב במדינות ובגופים זרים - לרבות הקטנת היקפי המימון למדינות אלה - ואף בבחינה מחדש של הסכמי סחר קיימים, כולל עם בנות בריתה, וביניהן גם ישראל. זאת, בניגוד למדיניות של סין בשנים האחרונות, המרחיבה את פעילותה ואת השפעתה הגלובלית במגוון רחב של נושאים, גם מעבר להיבט הכלכלי.

השפעת האי-ודאות במלחמת הסחר בין המדינות ניכרה היטב בשנת 2018, עם עדכון תחזית הצמיחה העולמית כלפי מטה עבור השנים 2020-2019, היקפי סחר מתונים, האטה בייצור התעשייתי העולמי ותנודתיות בשוקי ההון.

במקביל התאפיינה 2018 בשחיקה בסנטימנט המשקיעים, אשר התעצמה ככל שעבר הזמן, ובדצמבר 2018 הגיעה לשיא, בין היתר נוכח האי-ודאות בנוגע למלחמת הסחר בין שתי המדינות. להערכתנו מוקד סיכון גלובלי זה ימשיך, כאמור, ללוות אותנו בשנים הקרובות, ויש לו השלכה מהותית על מאזן הכוחות העולמי.

שתי המדינות - סין וארה"ב - חזקות מכדי להתקפל במו"מ, למרות שסין משמיעה קולות מתונים יותר לעת עתה. עם זאת, הן קשורות מדי מכדי להתנתק, כך שאנו צפויים לתקופה של תנודות בין פשרה לעימות, שצפויה לקבל ביטוי בתנודתיות השווקים הפיננסים. פערי הגישות נוגעים לארבעה מוקדים מרכזיים, שיפורטו בהמשך: סחר; טכנולוגיה; השקעות; ויחסים בינלאומיים.

הדבר היחיד הבטוח הוא, שמלחמת סחר ממושכת תפגע לאורך זמן בשתי הכלכלות, וכתוצאה מכך גם בכלכלה העולמית.

תחזית הצמיחה העולמית

ואיך כל זה קשור לישראל?

היצוא, המהווה אחד ממנועי הצמיחה בשוק המקומי, עלול להיות מושפע הן מהדשדוש בסחר העולמי והן מרצונו של טראמפ לייצר תנאי סחר טובים יותר עבור ארצו - כולל פתיחת הסכמי סחר מול בנות בריתו, כאמור. כך, ממשלת ארה"ב מנהלת מגעים עם ישראל בדבר הורדת חסמי יבוא על תוצרת חקלאית אמריקאית. אנו מעריכים, בסבירות גבוהה יחסית, שיחול שינוי מסוים בהסכם הסחר מול ישראל, גם נוכח מגמת שינויי הסכמי הסחר הקיימים של ארה"ב מול בנות בריתה.

ואולם, מרבית הסחורות המיוצאות לארה"ב מישראל הן מענפי הפארמה והשבבים האלקטרוניים, בעוד שיתר יצוא הסחורות לארה"ב הסתכם בכ-11.2 מיליארד דולר בשנת 2017. ענף החקלאות, לעומת זאת, שולי יחסית בתמהיל יצוא הסחורות, ומוערך בכ-370 מיליון דולר לאותה התקופה, ולישראל גירעון בסגמנט זה מול ארה"ב.

להערכתנו, מוקד הסיכון הגדול ביותר אינו נובע ממלחמת הסחר ו/או מפתיחת הסכם הסחר מול ארה"ב, כי אם מריכוזיות היצוא המקומי; עשרת היצואנים הגדולים מהווים יותר ממחצית מהיצוא המקומי. ריכוזיות זו, שצפויה להעמיק בעתיד הקרוב, מהווה להערכתנו את מוקד הסיכון הגדול ביותר ליצוא הישראלי, ואתגר למודל הצמיחה המקומי.

צפי להתכווצות הפעילות התעשייתית של סין

ארבעה היבטים להשפעות מלחמת הסחר

השפעות מלחמת הסחר נוגעות, כאמור, לארבעה היבטים מרכזיים.

מסחר - מתיחות הסחר בין שתי המדינות שוררת כבר מספר שנים, באמצעות תביעות סחר רבות והדדיות לארגון הסחר העולמי. המתיחות נובעת מגישות הסחר השונות של שתי המדינות לאורך השנים, כפי שעולה מהמגמה המנוגדת בחשבון השוטף של שתיהן - עודף בחשבון הסחר הסיני, לעומת גירעון מתמשך בזה האמריקאי.

טכנולוגיה - היבט נוסף המשפיע על המתיחות הוא שאיפותיה של סין לעצמאות טכנולוגית, תוך שיפור מעמדה בשרשרת הערך של תעשיית הטכנולוגיה העולמית. מטרה זו כלולה באסטרטגיה הטכנולוגית של סין, אשר נקראת Made in China 2025.

כחלק מהאסטרטגיה שואפת סין ליצור חברות סיניות מובילות בתחומי הטכנולוגיה השונים, ובפרט ברובוטיקה, בביו-רפואה ובמכוניות חשמליות, ובאופן זה להתקרב לעוצמתה הטכנולוגית של ארה"ב, ולשפר את הגמישות הכלכלית ואת מודל הצמיחה העתידי.

השקעות - הגידול בביקושים להשקעה זרה בסין לאורך השנים הוא היבט נוסף למתיחות בין שתי המדינות. ארה"ב שואפת להשפיע על הביקושים באמצעות שינוי מדיניות הסחר שלה מול סין, ובפרט להשפיע על הליברליזציה בשוק הסיני, ועל פוטנציאל ההשקעה עבור חברות ומשקיעים מארה"ב בכלכלה הסינית.

גיאופוליטיות - לאחר עשורים של בדלנות מצד סין התהפכה המגמה, וסין הופכת מעורבת יותר בנעשה בעולם. ביטוי לכך הוא עלייה בנוכחותה הצבאית באזור אסיה, גידול בהוצאות הביטחון וגידול בסיוע הכספי למדינות שונות, מתוך כוונה לבסס את השפעתה במדינות אלה. זאת בניגוד למגמת הבדלנות המאפיינת את ארה"ב מאז בחירתו של טראמפ.

כתוצאה מהמתיחות ומהאי-ודאות, חלה האטה מסוימת בכלכלה הריאלית הגלובלית ונוצרה פאניקה בשוקי ההון. כך, תחזית שפורסמה על-ידי ה-CPB הצביעה על האטה בצמיחה העולמית לשנים 2019-2020, כתוצאה מדשדוש בהיקף הסחר העולמי, כפי שמתבטא במדד הסחר העולמי.

ביטוי נוסף לכך ניתן בעדכון תחזיות הצמיחה של קרן המטבע מחודש ינואר 2019, שלפיו הצמיחה העולמית צפויה לנוע בטווח של 3.5%-3.6% עבור השנים 2019-2020, שיעורים הנמוכים ב-0.1%-0.2% מהצפי הקודם, ונמוכים גם ביחס לנתונים בפועל בשנתיים האחרונות. עדכון התחזית נבע מהחשש העולמי מפני התגברות סיכון הסחר בעולם, ובפרט מההשלכות על שרשרת האספקה הגלובלית ומפתיחת חוזי הסחר הקיימים העתידיים כתוצאה ממלחמת הסחר בין שתי המעצמות.

הירידה בהיקף הסחר העולמי מתבטאת גם בירידה בהיקף הרכישות של חוזים עתידיים על סחורות. השחיקה בביקושים לחוזים עתידיים נובעת מהאי-ודאות בשווקים, ומצפי העסקים להתפתחות המסחר העולמי, ובפרט בתעשיות עם חשיפה גבוהה לקומודיטיס. כלומר, מלחמת הסחר פגעה בשווי המשקל בשוק, הגדילה תנודתיות ועלולה הייתה לפגום ביציבות הפיננסית של ענפים רבים.

עדות להשפעת מלחמת הסחר ניתן לראות בשני מדדים שמציגים האטה דווקא בשוק הסיני, המהווה את המוקד התעשייתי הגדול בעולם, ומכאן שהאטה בסין מבטאת האטה עולמית. כך, מדד מחירי היצרן נמצא במגמת ירידה ברורה במחצית השנייה של שנת 2018, ובפרט כאשר משווים אותו אל מול התקופה המקבילה אשתקד. במקביל, מדד PMI (מדד מנהלי הרכש), המהווה מדד סנטימנט בנוגע להתרחבות או התכווצות הפעילות התעשייתית של סין, מציג מגמת ירידה אף הוא במחצית השנייה של שנת 2018, והוא אף ירד אל מתחת לרף של 50 בסוף שנת 2018 ואל שנת 2019, אל רמה המגלמת צפי להתכווצות תעשיתיית.

סין שואפת לעצמאות טכנולוגית

שיבוש בשרשרת האספקה הגלובלית

היבט שלילי נוסף של מלחמת סחר הוא שיבוש שרשרת האספקה הגלובלית, בפרט בתעשיות עם מרכיבי יבוא ויצוא משמעותיים, החשופים לאי-ודאות בנוגע למכסים עתידיים. תעשיות אלה עלולות להסיט ולהקטין בתקופה הנוכחית את השקעותיהן במפעלים ובמרכזי הפצה עתידיים המתוכננים בסין, אל מדינות מתפתחות אחרות.

החרפה נוספת במלחמת הסחר עלולה להסיט מפעלים ומרכזי הפצה קיימים, מהלך אשר טומן בחובו עלויות כבדות והשפעה על התעסוקה בסין. ההיגיון מאחורי זה הוא רצון המשקיעים להקטין את האי-ודאות כתוצאה ממלחמת הסחר. ההערכה היא, כי התעשיות החשופות במיוחד לשינויי שרשרת האספקה הן הרכב, האלקטרוניקה והטכנולוגיה. לצורך ההמחשה, מוצרי אלקטרוניקה ומכשירים מהווים קצת יותר ממחצית יצוא המוצרים הסיניים לארה"ב, ואלו הן שתי קטגוריות שהוטלו עליהן מכסי מגן על-ידי ארה"ב, והן מהוות תשומות משמעותיות לתעשיות ייצור נוספות אשר מייצאות את מוצריהן לעולם.

בהסתכלות מנקודת מבט מקומית, היקף יצוא הסחורות והשירותים ברבעון הרביעי של שנת 2018 עמד על כ-100 מיליארד דולר, שהם כ-30% מהתמ"ג באותה השנה ולאורך זמן. תמהיל היצוא עודנו מוטה לסחורות (כ-55%) ולשירותים (45%). כ-85% מיצוא הסחורות הם בסגמנט של יצוא תעשייתי, והענפים הדומיננטיים הם כימיקלים, תרופות ושבבים אלקטרוניים, עם ריכוזיות גבוהה בענפי היצוא.

כ-52% מיצוא השירותים מהווים שירותי ההייטק, סקטור המהווה מנוע צמיחה מרכזי של היצוא הישראלי בשנים האחרונות. נוסף על כך, ריכוזיות היצואנים גבוהה אף היא ביחס למדינות ה-OECD, ועשר מהחברות הגדולות במשק מחזיקות יותר ממחצית היצוא בשנים האחרונות.

בדלנות ומעורבות

יעדי הסחר העיקריים ביצוא הסחורות הישראליות הם אירופה, ארה"ב ואסיה, שמשקלן עמד על כ-32%, 23% ו-22%, בהתאמה, ב-2018. מגמת היצוא לארה"ב נמצאת בירידה, ואילו היצוא לאסיה נמצא במגמת עלייה, ומושפע לחיוב בשנים האחרונות מענף הרכיבים האלקטרוניים, בעוד שסין מהווה כמחצית מהיקף היצוא לאסיה.

בבחינת ההשפעה של מלחמת הסחר על ישראל, אנו מעריכים כי למרות היותנו משק קטן ופתוח, ולמרות היותו של היצוא מנוע צמיחה מרכזי, למלחמת הסחר השפעה ישירה נמוכה יחסית על ישראל, גם בגלל מרכיב השירותים המשמעותי וגם בגלל עוגן היצוא לאירופה.

האי-ודאות בעולם, והדשדוש בהיקף הסחר העולמי, עלולים להוות אתגר ולהשפיע לשלילה על היקף היצוא בטווחי הזמן הקצר והבינוני. שיבוש שרשרת האספקה העולמית יכול דווקא ליצור הזדמנויות סחר חדשות עבור ישראל, ולפתוח אותה למוקדי סחר חדשים. דווקא ריכוזיות היצוא הישראלי, שצפויה עוד להעמיק בעתיד הקרוב, מהווה להערכתנו את מוקד הסיכון הגדול ביותר ליצוא הישראלי, ולמודל הצמיחה של המשק המקומי. 

הכותבים הם סמנכ"ל, ראש תחום מוסדות פיננסיים בחברת מידרוג, ואנליסטית בחברה. מידרוג מפרסמת מעת לעת דוחות מיוחדים הנוגעים לענפים או מנפיקים מסוגים מסוימים. הדוחות המיוחדים אינם מהווים דוחות דירוג ו/או מתודולוגיות דירוג מבחינת תוכנם או כוונתם ואין בהם כדי לשנות את שיטות ההערכה המתוארות במסגרת הדוחות המתודולוגיים. 

עוד כתבות

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת ״יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה״ל״

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם