גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קלות בלתי נסבלת במחיקת משכון ברשם המשכונות?

כך לפחות נטען בתביעה בסך כ-2.7 מיליון שקל שהגישה אס.אר.אקורד שבשליטת עדי צים בגין שיעבוד שנרשם לטובתה על 8 כלי רכב של קבלנים כבטוחה לחוב שנתנה ● לדבריה, נוסף לאי-תשלום החוב, התברר לה כי המשכון בוטל ללא מאמץ רב באמצעות זיוף ומרמה: "כל אדם מסוגל למחוק משכון ממרשם המשכונות באמצעות חתימה פשוטה על טופס - ללא כל תהליך מינימלי של זיהוי ובקרה"

עד כמה קל למחוק משכון (נכס משועבד המשמש כעירבון להבטחת חוב) מהמרשם שמנהל רשם המשכונות? כנראה מספיק זיוף לא מתוחכם במיוחד של מסמכים שניתן להורידם מהאינטרנט - והמשכון נמחק. כך לפחות נטען בתביעה בסך כ-2.7 מיליון שקל שהגישה החברה הציבורית אס.אר אקורד, שבשליטת איש העסקים עדי צים, נגד רשם המשכונות במשרד המשפטים.

אס.אר.אקורד, העוסקת באשראי חוץ-בנקאי, טוענת כי על-מנת למחוק משכון שנרשם ברשם המשכונות, לא צריך דבר מלבד טופס פשוט, שאותו ניתן להוריד מהאינטרנט, וכן חתימה שאיש לא מאמת אותה. לטענת החברה, הפרצה הזאת אפשרה את מחיקתו של משכון שנרשם לטובתה על מספר רכבים יקרים מאוד - חלקם בשווי של 1.4 מיליון שקל לרכב אחד - אשר היו אמורים לשמש כבטוחה להלוואה שהעניקה לשני קבלנים ומכירת הרכבים לצד שלישי תמים "נקיים משיעבוד".

"פרצה הקוראת לגנב"

חשיבותו של משכון ידועה. המשכון מהווה בטוחה להחזר הלוואות ומימון שמעניקים גופים ואנשים פרטיים לאחרים. בלעדיו, במקרים רבים ההלוואה כלל לא הייתה מוענקת, לאור החשש כי לא יהיה ללווה מקור כספי לפירעון החוב. רישום המשכון ברשם המשכונות נועד להבטיח את המשכון, באופן שאחרים המעוניינים בנכס ידעו כי בעליו לא יכול למכור אותו, או שהוא אינו נקי מחובות.

רשם המשכונות מנהל את מאגר המשכונות, הכולל הודעות רישום משכון, הודעות על שינוי פרטי המשכון, הודעות על ביטול משכון ועל הארכתו וכן פרטים לגבי הנושה, החייב והנכס הממושכן.

אולם בתביעה שהגישה אס.אר.אקורד, נטען כי הרישום לא שווה דבר, לאור הקלות שבה ניתן למחוק את המשכון. "תובענה זו עוסקת בקלות הבלתי נסבלת במחיקת משכונות הרשומים במרשם שאותו מנהלות מדינת ישראל בנוגע לכלי רכב. מתברר כי בשנת 2017 (וככל הידוע - גם עד היום) כל אדם מסוגל למחוק משכון באמצעות חתימה פשוטה על טופס - ללא כל אימות וללא כל תהליך מינימלי של זיהוי ובקרה", נכתב בתביעה.

כך למשל, נטען, באמצעות חתימה פשוטה על טופס קיקיוני, ניתן למחוק ללא כל מפריע גם משכון בסכום של עשרות מיליוני שקלים, וזאת בלי שמתקיימת בדיקה מינימלית אם באמת ניתנה הסכמתו של בעל המשכון למחיקתו.

החברה טוענת, באמצעות עורכי הדין איתן ארז ורז מנגל ממשרד איתן ארז, כי המדינה מודעת זה זמן רב לפרצה החמורה, אולם מסיבות השמורות עימה, נמנעת מלקיים ולו מנגנון מינימלי וראוי אשר יוודא כי למשכונות אכן יש ערך ממשי. "ככל הנראה, הנתבעת (מדינת ישראל) בדקה ומצאה כי עלות הקמת המנגנון עולה בהרבה על הפיצויים שהיא תידרש לשלם מעת לעת, במקרים של ניצול הפרצה, ומשכך, ממניעים ציניים וקרים, מאפשרת את קיומה של הפרצה הקוראת לגנב", נכתב בתביעה.

"רשלנות של המדינה"

טענות חברת אס.אר.אקורד עוסקות במשכון שנרשם בעקבות שירותי מטבע וניכיון צ'קים שהעניקה לשני קבלני בנייה גדולים מהצפון - אשרף נאטור ואחמד פדל. במסגרת ההסכמים בין החברה לקבלנים, שיעבדו נאטור ופדל את מלוא זכויותיהם ב-8 כלי רכב שונים לטובת החברה, ובין היתר רכב נדיר מסוג מרצדס s63 AMG, אאודי נדירה מדגם SQ7, מרצדס S-500 ועוד.

לפי התביעה, נאטור ופדל לא עמדו בהתחייבויותיהם לאקורד, כאשר נכון למועד כתיבת כתב התביעה, קיים חוב של פדל לחברה בסך של כ-3.4 מיליון שקל וחוב של נאטור בסך של כ-2.9 מיליון שקל.

הרכבים שהיו ממושכנים לטובת החברה היו אמורים לשמש בטוחה לסילוק החובות במלואם. לטענת החברה, בערב חג שמחת תורה שנת 2017, התגלה לה, למרבה התדהמה, כי עסקיו של נאטור קרסו, וכי הוא ובני משפחתו נמלטו מן הארץ. מיד באותו ערב חג (11.10.17), נטען, פנתה החברה בתביעה לאכיפת המשכונות וכן בבקשה לסעד זמני לצורך תפיסת כלי הרכב, ובאותו היום אף ניתן צו תפיסה זמני במעמד צד אחד לטובת החברה.

אולם, נטען, כאשר החברה פנתה לביצוע הפעולות לתפיסת כלי הרכב, התברר כי ארבעת כלי הרכב שמושכנו לטובת הבטחת חובם של נאטור ופדל לחברה המלווה, נמכרו לצדדים שלישיים תוך ביטול המשכון הרשום לטובת החברה באמצעות זיוף ומרמה. בנוסף, לגבי 4 כלי רכב נוספים, התברר כי שניים מהם נמסרו לצדדים שלישיים בלי שנמחק המשכון שהיה רשום לטובת החברה, ושניים מהם נמצאו בביתו של נאטור (כאשר המשכונות לא נמחקו).

על-מנת לתבוע את חובה ולהקטין את נזקיה, פתחה חברת אס.אר.אקורד בהליכי פשיטת רגל נגד נאטור ופדל ונקטה הליכים פרטניים נגד אותם צדדים שלישיים, שטענו כי רכשו את כלי הרכב מהם. עם זאת, תובעת החברה את חובה גם מהמדינה (מרשם המשכונות) לאור רשלנותה לכאורה, שאפשרה את ביטול רישום המשכון במרשם שבניהולה.

"בטוחה לא בטוחה"

לטענת החברה, מבדיקה שבוצעה ברשם המשכונות, מתברר כי חתימת וחותמת התובעת זויפה על גבי מסמכי ביטול המשכונות, בזיוף מאוד לא מתוחכם שניתן היה לזהותו, "שכן במסמכי הביטול המזויפים מופיע על גבי 'חותמת' החברה כי היא נושאת כביכול מספר 'ח.פ' (חברה פרטית), במקום מספר 'ח.צ' (חברה ציבורית)".

עוד נטען כי במועד ביטול המשכונות לא חתם אף אחד ממורשי החתימה בחברה - עדי צים, יאיר פודים, גיל דקל הוכבוים ויהודה ניר - על מסמכים לביטול המשכונות.

עוד טענה החברה כי "למרבה התדהמה וכפי שעולה ממסמכי ביטול המשכונות המזויפים, כל אשר נדרש לצורך ביטול משכון הוא להציג בפני נציגי רשם המשכונות מסמך קיקיוני הנושא כותרת 'בקשת הגוף המשעבד לביטול רישום שיעבוד על רכב', אשר כולל תאריך, אזכור מספר הרישוי של כלי הרכב, הודעה לאקונית כי 'אין התנגדות לביטול רישום השיעבוד' והתחייבות להודיע על מחיקת הרישום אצל רשם המשכונות. כמו כן, במסמך צריכים להופיע שמו של מבקש הביטול, מספר זהות/ח.פ. וחתימה וחותמת. הא ותו לא".

וכך למעשה, נטען, "ב'סטארט-אפ ניישן', הלוא היא מדינת ישראל, ניתן לבטל משכון ששוויו יכול להיות לצורך העניין גם מיליארדי שקלים, באמצעות הצגת מסמך שערכו כקליפת השום, ואשר כל אדם יכול לערוך בעצמו ולהציגו למדינה.

"בדרך זו, יכול כל אדם לערוך מסמך שכזה במחשב הביתי שלו ו/או להוריד אותו מהאינטרנט, לחתום בשם בעל המשכון, להציג את המסמך בפני רשם המשכונות - וחיש-קל להביא לביטול כל משכון שבו חפצה נפשו. אומנם קשה להאמין, אבל זו האמת. במדינת ישראל לא נדרשת אפילו מינימום של 'מומחיות' על-מנת לבצע מעשה עוקץ כה נפשע תוך הפקעת זכות קניינית".

התביעה מעלה את התהיות, שרלוונטיות לכל המשכונות הרשומים כיום, "אם כל אדם יכול לפברק במינימום מאמץ או כישרון מסמך או חתימה על מסמך כה פשוט הנדרש על-מנת לבטל רישום של משכון, אזי מדוע בכלל יש צורך בקיומו של רשם המשכונות?" וכן "מהו ערכו הבטוחתי של משכון אשר ניתן למחיקה ללא כל מנגנון של בדיקה אמיתית?" - שהרי, כנטען בתביעה, "הבטוחה כלל אינה 'בטוחה' אלא פרוצה לחלוטין".

לטענת החברה התובעת, מדינת ישראל התרשלה פעמיים בעניינה: "בפעם הראשונה, כאשר אפשרה להסיר משכונות תוך שימוש במסמך קיקיוני שאין לגביו שום בקרה לגבי השאלה - האם אכן ניתנה הסכמתו של בעל המשכון לביטולו והאם זו אכן חתימתו, באופן שלמעשה מאיין את מוסד המשכון; ובפעם השנייה, עת היא התרשלה רשלנות רבתי, עת הטעות המביכה בזיוף החותמת של החברה לא גרמה לה לדחות את הבקשה למחיקת המשכונות".

מרשם המשכונות ברשות התאגידים נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה, והיא נלמדת בימים אלה".

מנגד, בתחום המקרקעין קיים מנגנון בקרה על המשכנתאות

תביעתה של חברת אס.אר.אקורד מעלה שאלה רוחבית חשובה בנוגע לרישום משכונות, והביטחון שהרישום הזה יכול להעניק למלווים שמנסים לבטח את הלוואותיהם. בתביעה נטען כי את הפרצה הקיימת ברשם המשכונות, המאפשרת לכאורה מחיקת רישום באמצעות זיוף פשוט, ניתן לסגור בקלות, באמצעות דרישות מינימליות ממבקש מחיקת המשכון, בהן בדיקה אם בעל הזכות במשכון הוא אכן זה העומד מאחורי בקשת מחיקת המשכון.

בזירות שיעבוד אחרות, נטען, קיימים מנגנוני הגנה על השיעבודים, ובהם למשל בזירת המשכנתאות ורישום עסקאות מקרקעין בטאבו.

בתחום המקרקעין קיים מנגנון ברור שנועד לוודא - בטרם מאושרת עסקה או מחיקת משכנתא - כי אכן ניתנה לפעולה הסכמתו של בעל זכות המשכון או בעל המקרקעין. בין הדרישות לרישום עסקאות במקרקעין, נדרשת, למשל, חתימה של הצדדים לעסקה על ההסכם בפני עורך דין, הזדהות בפניו, והוא אף נדרש להסביר להם את מהות העסקה שהם עומדים לבצע ואת התוצאות המשפטיות הנובעות ממנה. לכך מתווספים תנאי סף, שנועדו להגן על הצדדים לעסקאות מקרקעין מפני ביצוע רישומים מזויפים בטאבו.

מנגנון דומה אינו קיים בכל הנוגע למשכונות הנרשמים ברשם המשכונות. בתביעה נטען כי מדובר במחדל של המדינה. "זכויות במקרקעין וגם זכויות בכלי רכב הן זכויות קנייניות. זכות קניינית היא זכות קניינית, ואין נפקא מינה אם מדובר בזכות קניינית במקרקעין או בכל נכס אחר", נכתב בתביעה.

לטענת החברה התובעת, "מדינת ישראל, אשר מבינה את החשיבות שבמנגנוני בקרה כגון אלה של תקנות רישום המקרקעין, בחרה למעשה להפקיר את ציבור בעלי הזכויות הרשומות ברשם המשכונות, וזאת באופן רשלני ואף במודעות, שהרי לא ייתכן שמתקין התקנות ביקש לקיים מנגנון בקרה ואימות כלשהו לגבי מקרקעין, אולם לא לקיים שום מנגנון בקרה ואימות, בכלל, לגבי משכונות הרשומים ברשם המשכונות".

עוד כתבות

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט