גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קלות בלתי נסבלת במחיקת משכון ברשם המשכונות?

כך לפחות נטען בתביעה בסך כ-2.7 מיליון שקל שהגישה אס.אר.אקורד שבשליטת עדי צים בגין שיעבוד שנרשם לטובתה על 8 כלי רכב של קבלנים כבטוחה לחוב שנתנה ● לדבריה, נוסף לאי-תשלום החוב, התברר לה כי המשכון בוטל ללא מאמץ רב באמצעות זיוף ומרמה: "כל אדם מסוגל למחוק משכון ממרשם המשכונות באמצעות חתימה פשוטה על טופס - ללא כל תהליך מינימלי של זיהוי ובקרה"

עד כמה קל למחוק משכון (נכס משועבד המשמש כעירבון להבטחת חוב) מהמרשם שמנהל רשם המשכונות? כנראה מספיק זיוף לא מתוחכם במיוחד של מסמכים שניתן להורידם מהאינטרנט - והמשכון נמחק. כך לפחות נטען בתביעה בסך כ-2.7 מיליון שקל שהגישה החברה הציבורית אס.אר אקורד, שבשליטת איש העסקים עדי צים, נגד רשם המשכונות במשרד המשפטים.

אס.אר.אקורד, העוסקת באשראי חוץ-בנקאי, טוענת כי על-מנת למחוק משכון שנרשם ברשם המשכונות, לא צריך דבר מלבד טופס פשוט, שאותו ניתן להוריד מהאינטרנט, וכן חתימה שאיש לא מאמת אותה. לטענת החברה, הפרצה הזאת אפשרה את מחיקתו של משכון שנרשם לטובתה על מספר רכבים יקרים מאוד - חלקם בשווי של 1.4 מיליון שקל לרכב אחד - אשר היו אמורים לשמש כבטוחה להלוואה שהעניקה לשני קבלנים ומכירת הרכבים לצד שלישי תמים "נקיים משיעבוד".

"פרצה הקוראת לגנב"

חשיבותו של משכון ידועה. המשכון מהווה בטוחה להחזר הלוואות ומימון שמעניקים גופים ואנשים פרטיים לאחרים. בלעדיו, במקרים רבים ההלוואה כלל לא הייתה מוענקת, לאור החשש כי לא יהיה ללווה מקור כספי לפירעון החוב. רישום המשכון ברשם המשכונות נועד להבטיח את המשכון, באופן שאחרים המעוניינים בנכס ידעו כי בעליו לא יכול למכור אותו, או שהוא אינו נקי מחובות.

רשם המשכונות מנהל את מאגר המשכונות, הכולל הודעות רישום משכון, הודעות על שינוי פרטי המשכון, הודעות על ביטול משכון ועל הארכתו וכן פרטים לגבי הנושה, החייב והנכס הממושכן.

אולם בתביעה שהגישה אס.אר.אקורד, נטען כי הרישום לא שווה דבר, לאור הקלות שבה ניתן למחוק את המשכון. "תובענה זו עוסקת בקלות הבלתי נסבלת במחיקת משכונות הרשומים במרשם שאותו מנהלות מדינת ישראל בנוגע לכלי רכב. מתברר כי בשנת 2017 (וככל הידוע - גם עד היום) כל אדם מסוגל למחוק משכון באמצעות חתימה פשוטה על טופס - ללא כל אימות וללא כל תהליך מינימלי של זיהוי ובקרה", נכתב בתביעה.

כך למשל, נטען, באמצעות חתימה פשוטה על טופס קיקיוני, ניתן למחוק ללא כל מפריע גם משכון בסכום של עשרות מיליוני שקלים, וזאת בלי שמתקיימת בדיקה מינימלית אם באמת ניתנה הסכמתו של בעל המשכון למחיקתו.

החברה טוענת, באמצעות עורכי הדין איתן ארז ורז מנגל ממשרד איתן ארז, כי המדינה מודעת זה זמן רב לפרצה החמורה, אולם מסיבות השמורות עימה, נמנעת מלקיים ולו מנגנון מינימלי וראוי אשר יוודא כי למשכונות אכן יש ערך ממשי. "ככל הנראה, הנתבעת (מדינת ישראל) בדקה ומצאה כי עלות הקמת המנגנון עולה בהרבה על הפיצויים שהיא תידרש לשלם מעת לעת, במקרים של ניצול הפרצה, ומשכך, ממניעים ציניים וקרים, מאפשרת את קיומה של הפרצה הקוראת לגנב", נכתב בתביעה.

"רשלנות של המדינה"

טענות חברת אס.אר.אקורד עוסקות במשכון שנרשם בעקבות שירותי מטבע וניכיון צ'קים שהעניקה לשני קבלני בנייה גדולים מהצפון - אשרף נאטור ואחמד פדל. במסגרת ההסכמים בין החברה לקבלנים, שיעבדו נאטור ופדל את מלוא זכויותיהם ב-8 כלי רכב שונים לטובת החברה, ובין היתר רכב נדיר מסוג מרצדס s63 AMG, אאודי נדירה מדגם SQ7, מרצדס S-500 ועוד.

לפי התביעה, נאטור ופדל לא עמדו בהתחייבויותיהם לאקורד, כאשר נכון למועד כתיבת כתב התביעה, קיים חוב של פדל לחברה בסך של כ-3.4 מיליון שקל וחוב של נאטור בסך של כ-2.9 מיליון שקל.

הרכבים שהיו ממושכנים לטובת החברה היו אמורים לשמש בטוחה לסילוק החובות במלואם. לטענת החברה, בערב חג שמחת תורה שנת 2017, התגלה לה, למרבה התדהמה, כי עסקיו של נאטור קרסו, וכי הוא ובני משפחתו נמלטו מן הארץ. מיד באותו ערב חג (11.10.17), נטען, פנתה החברה בתביעה לאכיפת המשכונות וכן בבקשה לסעד זמני לצורך תפיסת כלי הרכב, ובאותו היום אף ניתן צו תפיסה זמני במעמד צד אחד לטובת החברה.

אולם, נטען, כאשר החברה פנתה לביצוע הפעולות לתפיסת כלי הרכב, התברר כי ארבעת כלי הרכב שמושכנו לטובת הבטחת חובם של נאטור ופדל לחברה המלווה, נמכרו לצדדים שלישיים תוך ביטול המשכון הרשום לטובת החברה באמצעות זיוף ומרמה. בנוסף, לגבי 4 כלי רכב נוספים, התברר כי שניים מהם נמסרו לצדדים שלישיים בלי שנמחק המשכון שהיה רשום לטובת החברה, ושניים מהם נמצאו בביתו של נאטור (כאשר המשכונות לא נמחקו).

על-מנת לתבוע את חובה ולהקטין את נזקיה, פתחה חברת אס.אר.אקורד בהליכי פשיטת רגל נגד נאטור ופדל ונקטה הליכים פרטניים נגד אותם צדדים שלישיים, שטענו כי רכשו את כלי הרכב מהם. עם זאת, תובעת החברה את חובה גם מהמדינה (מרשם המשכונות) לאור רשלנותה לכאורה, שאפשרה את ביטול רישום המשכון במרשם שבניהולה.

"בטוחה לא בטוחה"

לטענת החברה, מבדיקה שבוצעה ברשם המשכונות, מתברר כי חתימת וחותמת התובעת זויפה על גבי מסמכי ביטול המשכונות, בזיוף מאוד לא מתוחכם שניתן היה לזהותו, "שכן במסמכי הביטול המזויפים מופיע על גבי 'חותמת' החברה כי היא נושאת כביכול מספר 'ח.פ' (חברה פרטית), במקום מספר 'ח.צ' (חברה ציבורית)".

עוד נטען כי במועד ביטול המשכונות לא חתם אף אחד ממורשי החתימה בחברה - עדי צים, יאיר פודים, גיל דקל הוכבוים ויהודה ניר - על מסמכים לביטול המשכונות.

עוד טענה החברה כי "למרבה התדהמה וכפי שעולה ממסמכי ביטול המשכונות המזויפים, כל אשר נדרש לצורך ביטול משכון הוא להציג בפני נציגי רשם המשכונות מסמך קיקיוני הנושא כותרת 'בקשת הגוף המשעבד לביטול רישום שיעבוד על רכב', אשר כולל תאריך, אזכור מספר הרישוי של כלי הרכב, הודעה לאקונית כי 'אין התנגדות לביטול רישום השיעבוד' והתחייבות להודיע על מחיקת הרישום אצל רשם המשכונות. כמו כן, במסמך צריכים להופיע שמו של מבקש הביטול, מספר זהות/ח.פ. וחתימה וחותמת. הא ותו לא".

וכך למעשה, נטען, "ב'סטארט-אפ ניישן', הלוא היא מדינת ישראל, ניתן לבטל משכון ששוויו יכול להיות לצורך העניין גם מיליארדי שקלים, באמצעות הצגת מסמך שערכו כקליפת השום, ואשר כל אדם יכול לערוך בעצמו ולהציגו למדינה.

"בדרך זו, יכול כל אדם לערוך מסמך שכזה במחשב הביתי שלו ו/או להוריד אותו מהאינטרנט, לחתום בשם בעל המשכון, להציג את המסמך בפני רשם המשכונות - וחיש-קל להביא לביטול כל משכון שבו חפצה נפשו. אומנם קשה להאמין, אבל זו האמת. במדינת ישראל לא נדרשת אפילו מינימום של 'מומחיות' על-מנת לבצע מעשה עוקץ כה נפשע תוך הפקעת זכות קניינית".

התביעה מעלה את התהיות, שרלוונטיות לכל המשכונות הרשומים כיום, "אם כל אדם יכול לפברק במינימום מאמץ או כישרון מסמך או חתימה על מסמך כה פשוט הנדרש על-מנת לבטל רישום של משכון, אזי מדוע בכלל יש צורך בקיומו של רשם המשכונות?" וכן "מהו ערכו הבטוחתי של משכון אשר ניתן למחיקה ללא כל מנגנון של בדיקה אמיתית?" - שהרי, כנטען בתביעה, "הבטוחה כלל אינה 'בטוחה' אלא פרוצה לחלוטין".

לטענת החברה התובעת, מדינת ישראל התרשלה פעמיים בעניינה: "בפעם הראשונה, כאשר אפשרה להסיר משכונות תוך שימוש במסמך קיקיוני שאין לגביו שום בקרה לגבי השאלה - האם אכן ניתנה הסכמתו של בעל המשכון לביטולו והאם זו אכן חתימתו, באופן שלמעשה מאיין את מוסד המשכון; ובפעם השנייה, עת היא התרשלה רשלנות רבתי, עת הטעות המביכה בזיוף החותמת של החברה לא גרמה לה לדחות את הבקשה למחיקת המשכונות".

מרשם המשכונות ברשות התאגידים נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה, והיא נלמדת בימים אלה".

מנגד, בתחום המקרקעין קיים מנגנון בקרה על המשכנתאות

תביעתה של חברת אס.אר.אקורד מעלה שאלה רוחבית חשובה בנוגע לרישום משכונות, והביטחון שהרישום הזה יכול להעניק למלווים שמנסים לבטח את הלוואותיהם. בתביעה נטען כי את הפרצה הקיימת ברשם המשכונות, המאפשרת לכאורה מחיקת רישום באמצעות זיוף פשוט, ניתן לסגור בקלות, באמצעות דרישות מינימליות ממבקש מחיקת המשכון, בהן בדיקה אם בעל הזכות במשכון הוא אכן זה העומד מאחורי בקשת מחיקת המשכון.

בזירות שיעבוד אחרות, נטען, קיימים מנגנוני הגנה על השיעבודים, ובהם למשל בזירת המשכנתאות ורישום עסקאות מקרקעין בטאבו.

בתחום המקרקעין קיים מנגנון ברור שנועד לוודא - בטרם מאושרת עסקה או מחיקת משכנתא - כי אכן ניתנה לפעולה הסכמתו של בעל זכות המשכון או בעל המקרקעין. בין הדרישות לרישום עסקאות במקרקעין, נדרשת, למשל, חתימה של הצדדים לעסקה על ההסכם בפני עורך דין, הזדהות בפניו, והוא אף נדרש להסביר להם את מהות העסקה שהם עומדים לבצע ואת התוצאות המשפטיות הנובעות ממנה. לכך מתווספים תנאי סף, שנועדו להגן על הצדדים לעסקאות מקרקעין מפני ביצוע רישומים מזויפים בטאבו.

מנגנון דומה אינו קיים בכל הנוגע למשכונות הנרשמים ברשם המשכונות. בתביעה נטען כי מדובר במחדל של המדינה. "זכויות במקרקעין וגם זכויות בכלי רכב הן זכויות קנייניות. זכות קניינית היא זכות קניינית, ואין נפקא מינה אם מדובר בזכות קניינית במקרקעין או בכל נכס אחר", נכתב בתביעה.

לטענת החברה התובעת, "מדינת ישראל, אשר מבינה את החשיבות שבמנגנוני בקרה כגון אלה של תקנות רישום המקרקעין, בחרה למעשה להפקיר את ציבור בעלי הזכויות הרשומות ברשם המשכונות, וזאת באופן רשלני ואף במודעות, שהרי לא ייתכן שמתקין התקנות ביקש לקיים מנגנון בקרה ואימות כלשהו לגבי מקרקעין, אולם לא לקיים שום מנגנון בקרה ואימות, בכלל, לגבי משכונות הרשומים ברשם המשכונות".

עוד כתבות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

תיקון והתנצלות

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת-ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"