גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמנות הוספת הערך: השיטה המושלמת להעלות את מחיר הרכב

המושג "גרסת ייצור מוגבלת" הוא מוזיקה לאוזניו של כל מנהל מותג ● זוהי שיטה מצוינת להוסיף ערך מוסף – ומחירי פרימיום - למוצרים קיימים ולהפוך אותם בין-לילה ל"פריטים לאספנים"

בנטלי קונטיננטל "מספר 9": פיסה ממכונית היסטורית

יצרני הרכב מוכנים ללכת רחוק כדי לייחד את הסדרות המוגבלות שלהם, אבל בנטלי ביצעה צעד די שנוי במחלוקת בסדרה החדשה "NUMBER 9". המכונית על בסיס קונטיננטל GT החדשה נועדה להנציח 100 שנים לקיומה של החברה והיא נושאת את המספר של מכונית המרוץ האישית של סר הנרי ראלף בירקין, אחד מנהגי המרוצים המיתולוגיים של החברה בשנות ה-20 וה-30, שזכו לכינוי "נערי בנטלי".

כל אחת מ-100 המכוניות בסדרה המוגבלת כוללת נישה ממוסגרת קטנה במרכז לוח המחוונים ובתוכה פיסת עץ מהמושב המקורי של מכונית הבנטלי מספר 9 ההיסטורית, שעמה ניצח בירקין ב-1930 במרוץ לה מאן. בנטלי טוענת שהחלקים פורקו במהלך רסטורציה מקיפה של המכונית, אך חובבי רכב עדיין טוענים שמקומם במוזיאון - או במשפחתו של הנהג - ולא בתור "מזכרת" לנהגים עשירים.

פרט לכך, זכתה המכונית לטיפול עיצוב ייחודי ומקיף בסדרת "מולינר" היוקרתית של בנטלי. היא מגיעה צבועה בצבע הירוק-מרוצים המפורסם של בנטלי, או בצבע שחור מבהיק לבחירה, כאשר הספרה "9" מוחצנת בגריל וחישוקי ה-21 אינץ' צבועים בצבע תואם. עמדת הפיקוד שלה עטויה בגימור אלומיניום עם גימור מחורר כמקובל במטוסים מאותה תקופה, ריפוד הפנים עטוי בעור בגימור מיוחד עם צבעים, שתואמים את צבעי החוץ ויש גם שעון אנלוגי מסדרה מוגבלת של "ייגר" ואפילו כמה מתגים מצופים בזהב 18 קראט.

כל הטוב הזה יוצע ל-100 לקוחות בלבד במחיר שמעורך בכ-250 אלף פאונד, כ-90 אלף פאונד מעל מחיר הקונטיננטל "הרגילה" שמצוידת במנוע W12.

רולס רויס "שלווה": הבריחה מכדור הארץ

התחביב האופנתי והלוהט ביותר כיום בקרב המיליארדרים ומיליארדרים בשאיפה הוא תחום החלל. כל המקומות בטיסות החלל המסחריות הראשונות מחוץ לאטמוספרה כבר הוזמנו מראש במחירים של מאות אלפי עד מיליוני דולרים לנוסע ואילו רסיסי מטאוריטים הם חומרי הגלם האקזוטיים והנחשקים ביותר בשוק התכשיטים ומוצרי היוקרה.

רולס רויס קשובה היטב ללקוחותיה ולפיכך אין זה מפתיע שהסדרה המוגבלת החדשה שלה, שמשווקת ב-25 יחידות בלבד, מוקדשת כולה לנושא. המכונית שמבוססת על הגרסה המוארכת של ה"פנטום", מכונה "TRANQUILLITY", כמובן על שם האזור שבו בוצעה הנחיתה הראשונה על הירח. אבל זו רק ההתחלה. בתוך מתג השליטה בעוצמת הקול של המכונית מוטמע רסיס מקורי ממטאוריט שנחת ב-1906 בצפון שוודיה. למי שסבור כי מדובר בסתם פיסת סלע, מתארת לוחית חרוטה את מקורו.

הפריט יוצא הדופן ביותר הוא חיפוי לוח מחוונים בצביעה מקודדת באמצעות קרינת X, בתצורה מקבילה לזו שהופיעה בטיל הבריטי SKYLARK. כדי לשחזר את התצורה הייחודית, שחזרה רולס-רויס את מקורות הקרינה הייחודיים ששימשו ליצירת התצורה המקורית בטיל והטמיעה אותם על משטח מחזיר של פלדת אלחלד, זהב 24 קראט ואלומיניום תעופתי.

יש גם עוד פריטים מיוחדים כמו רמקולים ורכיבים נוספים, שמגיעים בגון זהב מבהיק בנוסח גשושית החלל "וויאג'ר" של נאס"א ושעון עשוי טיטניום עם גימור "טכני" מיוחד בהתזת אדים. צבעי החוץ והפנים מגיעים בשחור ("הצד האפל של הירח") ובלבן וכל זה כדי לשקף "תחושה של השתחררות ונסיעה מעבר לכבלים של הארץ". אידיאלי למי שכדור הארץ כבר קטן עליו.

והמחיר? לא פורסם רשמית, אבל יהיה גבוה משמעותית מהדגם המקביל "הרגיל" שעולה משהו כמו 430 אלף דולר.

פורשה ספידסטר: מחיים את האגדה

אספני וחובבי המכוניות הקלסיות הם קהל אידיאלי לשיווק מכוניות מסדרות מוגבלות. הם יודעים להעריך את המחוות לדגמי עבר מהוללים, הם רוצים מכוניות מודרניות ליומיום שירמזו למכוניות האספנות שברשותם ולעיתים קרובות הם מחפשים את הדבר הקרוב ביותר למכונית הווינטאג' שהם מאוד היו רוצים, אבל לא יכולים להרשות לעצמם. פורשה ספידסטר המקורית, או פורשה 356 בשמה המקורי, היא דוגמה טובה.

המכוניות הבודדות מהשנים 1958-1954, שנותרו כיום בעולם במצב מקורי, עוברות כיום ידיים במחירים שנעים בין כ-200 אלף ועד יותר ממיליון דולר בהתאם לגרסה ולמצב, ורק מעטות מהן מחליפות ידיים כל שנה. לפיכך, אפשר להניח שחובבי הווינטאג' יעוטו על הגרסה המוגבלת של פורשה 911 ספידסטר שיוצאת השנה לשוק כדי לציין 70 שנה לייסוד המותג.

מהנדסי פורשה לקחו את ה-911 מהדור האחרון והעניקו לה "טיפול ספידסטר מלא": מסגרת שמשה קדמית מונמכת, הפחתה במשקל וויתור על גג מתקפל או קשיח כלשהו לטובת כיסוי עור "רטרו", שאותו מותחים מעל תא הנוסעים כאשר הרכב בחניה ומצמידים באמצעות לחצני "תיקתק". ממש כמו ברכב המקורי. בקיצור, מכונית לנסיעה במזג אוויר יפה בלבד.

באגף ההנעה מצוידת המכונית ביחידת הכוח של ה-GT3 וזה אומר מנוע בוקסר עם שישה צילינדרים, 500 כ"ס ותיבה ידנית בלבד. פורשה מתכוונת לייצר רק 1948 יחידות של המכונית, לציון שנת ההקמה של החברה, והמחיר עומד על כ-115 אלף דולר לפני מסים, אם כי ניתן להניח שהוא יעלה משמעותית לאחר שהמלאי ייחטף על-ידי ספקולנטים.

שברולט קורבט: "סדרת הנהגים"

כבר ראינו לא מעט סדרות מוגבלות שמוקדשות לנהגים מיתולוגיים מהעבר, שמזוהים עם ההיסטוריה המוקדמת של מותגי רכב מלפני עשרות שנים. מנגד, יש יצרנים שמעדיפים "להכות על הברזל בעודו חם" ולהקדיש גרסאות מיוחדות לנהגים שעדיין נהנים מתהילה על המסלול.

דוגמה קיצונית במיוחד של קולקציה "מוגבלת" של שברולט קורבט, שמוקדשת לארבעה נהגי שברולט שזכו במסלולי המרוצים בשנים האחרונות. כל אחת מהמכוניות מציעה עיצוב ייחודי לנהג, שמזוהה עם צבעי המרוץ שלו, צבעי הקבוצה או צבעי הסרבל. כל אחת מהמכוניות גם נושאת בתא הנוסעים את חתימתו האישית של הנהג שמזוהה עם העיצוב. אלו הם פרטים שלא יגידו הרבה למי שאינו עוקב אחרי סדרת המרוצים, אבל הם בבחינת אטרקציה רצינית למועדון המעריצים של הנהגים, שמונה מאות אלפים ועוקב אחרי כל פעילותם.

המכונית עצמה מבוססת על גרסת הקורבט גרנד-ספורט שכולל מנוע V8 אטמוספרי בנפח 4.6 ליטרים עם 460 כ"ס, בלמי ברמבו, דיפרנציאל מוגבל החלקה נשלט אלקטרוני, ריפוד מיוחד ועוד. הגרסאות הללו עולות כ4,000-5,000- יותר מהקורבט הרגילה, שעולה בסביבות 75 אלף דולר. שברולט השיקה את המכונית במרוץ דייטונה המפורסם והייצור מתחיל החודש. עדיין לא ידוע כמה מכוניות ייוצרו מכל דגם.


לקסוס RC-F "טראק": מאולם התצוגה למסלול

לא רק מותגי אולטרה-פרמיום אקזוטיים קופצים על עגלת הסדרות המוגבלות. אפילו מותגי פרמיום "נגישים" - יחסית, כמובן - מאמצים את טקטיקת השיווק הייחודית הזו. דוגמה אחת היא גרסת ה-TRACK המוגבלת של מכונית הקופה לקסוס RC-F.

כראוי למכונית שנושאת עליה את התואר המחייב "מסלול", זכתה המכונית לטיפול יסודי במחלקת הספורט המוטורי של המותג ביפן שכולל החלפת חלק נכבד מחלקי המתכת ברכיבי סיבי-פחמן, מה שסייע להוריד כמעט 60 קילו מהמשקל. הדיאטה הנמרצת מתורגמת להפחתה של כ-2.5 שניות בזינוק מאפס ל-100 קמ"ש לעומת ה-RC-F "הרגילה", למרות תוספת צנועה של 5 כ"ס בלבד להספק המרבי (472 כ"ס). זה אומר זינוק בפחות מ-4 שניות - בליגה של מכוניות אקזוטיות.

הטיפול כלל גם התקנת בלמים מסגסוגת קראמית, מפלט עשוי טיטניום, עזרים אווירודינמיים מתקדמים להגדלת ההצמדה לאספלט במהירויות גבוהות, תיבת הילוכים עם יחסי העברה שונים ו"מערכת שיגור" לזינוקים אגרסיביים במיוחד.

כמובן שלא נפקד מקומה של הקוסמטיקה הפנימית והחיצונית, שמאפשרת בחירה בין צבעי שחור-לבן קרביים לבין אפור-טיטניום בגימור מאט. רק 60 מכוניות כאלה ירדו מפס הייצור, 40 בשחור לבן ו-20 בצבע אפור והמחיר שאפתני מאוד: כ-96 אלף דולר בארצות הברית, שהם כ-30 אלף דולר יותר מהמכונית "הרגילה".

עוד כתבות

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

הסיפורים והסכסוכים שחושפים את החורים במתווה לפיצוי המפונים מביתם

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי אולי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

טראמפ שולח לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת להנחיית פצצות, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

טראמפ: ישראל הסכימה לתנאים להפסקת אש ל-60 יום בעזה

קטאר ומצרים יעבירו את ההסכם לחמאס; טראמפ מזהיר: "מקווה שיקבלו את ההסכם" ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● שגריר ארה"ב מאיים: אולי מפציצי ה-B2 צריכים לבקר בתימן ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים