גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גיוס ענק בהייטק הישראלי: למונייד בסבב של 300 מיליון דולר בהובלת סופטבנק

זה אחד הסבבים הגדולים ביותר בהייטק הישראלי, המביא את סך גיוסיה של למונייד ל-480 מיליון דולר מאז הקמתה ב-2015 ● רוצים לשמוע את נשיא והמייסד השותף למונייד מספר על חדשנות בעולם מסורתי ואתגרים בניהול חברה צומחת? ב-7 במאי ייערך מיטאפ של "גלובס" ו"עוד פודקאסט לסטארט-אפים" - ההרשמה בפנים

שי וינינגר ודניאל שרייבר, מייסדי למונייד / צילום: בן קלמר
שי וינינגר ודניאל שרייבר, מייסדי למונייד / צילום: בן קלמר

התאגיד היפני סופטבנק מוביל סבב השקעה נוסף בלמונייד, חברת הביטוח מבוססת הבינה המלאכותית של היזמים הישראלים שי וינינגר ודניאל שרייבר. הסבב, בגובה 300 מיליון דולר, הוא אחד הסבבים הגדולים ביותר בהייטק הישראלי, ומביא את סך גיוסיה של למונייד ל-480 מיליון דולר מאז הקמתה ב-2015. לפי מקורות המקורבים לחברה, עם הגיוס הנוכחי, למונייד עברה בשוויה את רף מיליארד הדולר ובכך הפכה לחד קרן. מלבד קבוצת סופטבנק השתתפו בסבב חברת הביטוח והשירותים הפיננסיים הגרמנית Allianz, קרנות ההון סיכון General Catalyst ו-Thrive Capital, קרן ההון סיכון של גוגל GV ופלטפורמת השקעות ההמונים OurCrowd - כולם משקיעים קיימים בלמונייד.

■ מייסד משותף ונשיא למונייד יספר על חדשנות בעולם מסורתי ואתגרים בניהול חברה צומחת ב-7 במאי במיטאפ של "גלובס" ו"עוד פודקאסט לסטארט-אפים" - הקליקו להרשמה

הסבב הנוכחי מסדרה D מגיע פחות כשנה מאז נכנסו להחברה כספי הסבב הקודם שגייסה, בגובה 120 מיליון דולר, גם הוא בהובלת סופטבנק. כספי הסבב הנוכחי, התלויים באישורים רגולטוריים בארה"ב, צפויים להיכנס לחשבון למונייד ברבעון השני של השנה, ולשמש אותה בעיקר להתרחבות מארצות-הברית לאירופה. לצורך כך החברה הקימה בשנה החולפת משרד באמסטרדם שירכז את כל פעילות החברה ביבשת. בשלב זה, בלמונייד לא חושפים באילו מדינות יושק המוצר.

נוסף על ההתרחבות הגיאוגרפית, למונייד צפויה להשתמש בכספי הגיוס להרחבת מצבת העובדים של החברה. כיום, למונייד מעסיקה 170 עובדים, ובתוך שנה המספר צפוי לגדול למאות. סבב הגיוס הגדול, אומר וינינגר ל"גלובס", נחוץ לחברה משום ש"לעשות ביטוח זה דבר יקר, ואנחנו רוצים לבנות חברה משמעותית, מותג עולמי, ובפעם הראשונה מאז המצאת הביטוח - הכוונה שלנו היא לבנות חברה שתהיה אהובה על הלקוחות".

וינינגר מספר על שאיפות גדולות אך לדבריו, ללמונייד אין תכניות לצאת להנפקה בשלב זה, וכרגע הוא ממוקד בהצמחת החברה בתמיכת כספי הגיוס. בנוגע לדיווחים על הפסדיה של למונייד, שהגיעו ל-15 מיליון דולר ב-2017, וינינגר אומר: "החברה יכולה להיות רווחית, אבל אנחנו לא רוצים שהיא תהיה רווחית. כדי להיות רווחית החברה צריכה להפסיק לגדול".

"הגיוס ישמש אותנו לשלושה דברים: התרחבות גיאוגרפית מאוד משמעותית, פיתוח מוצרים חדשים וטכנלוגיות חדשות, במטרה לייצר חוויה שאהובה על ידי המשתמשים. העובדה שאפשר לקנות ביטוח, להגיש תביעה ולקבל את הכסף תוך שניות והכל דרך הטלפון, היא חוויה משמעותית שהצלחנו לייצר", הוא מוסיף.

אחד הפיתוחים שלמונייד השיקה בשנה האחרונה היה מערכת מבוססת למידת מכונה המשמשת את החברה לנטר ולנתח אותות המגיעים מלוויינים בחלל. הפיתוח, המכונה "פרויקט Watchtower", נועד לזהות אירועים בקנה מידה קטסטרופלי מסביב לעולם, ומבוסס על נתונים המגיעים מ-NASA . למונייד מנתחת את הנתונים ומחפשת מידע כמו חתימת חום וצבע בכל פיקסל כדי לזהות שריפות. מעט אחרי השקת המערכת, פרצו בקליפורניה שריפות ענק, שלמונייד זיהתה, ופינתה 71 משפחות מהאזור.

באמצעות פיתוחים מסוג זה, למונייד אוספת פי מאה יותר נתונים מחברות ביטוח מסורתיות, ועל בסיסו היא מבטיחה להיות זולה ויעילה יותר, וכן מדויקת יותר בתמחור הפוליסות. טכנולוגיית הבינה המלאכותית שמשמשת את החברה כוללת אלגוריתמים שמיועדים לבדוק את פוליסות המבוטחים ולמנוע הונאות. הטכנולוגיה הזו מאפשרת ללמונייד העביר למבוטחים תשלום במשך זמן קצר מרגע קבלת התביעה, שמגיע בחלק גדול מהתביעות לשניות בודדות.

מלבד העברת הביטוח לאפליקציה מבוססת בינה מלאכותית, וצמצום במספר המתווכים והניירת, למונייד הביאה לתחום הביטוח מודל תמחור חדש: עמלה קבועה של 20%. מה שנותר מעבר לעמלה, לאחר תשלום פוליסות, עובר לארגונים חברתיים לפי בחירת המבוטחים. בכך שואפת החברה לצמצם את מספר הונאות הביטוח - משום שכל הונאה גורעת כסף ממטרות שחשובות למבוטח, וחשוב מכך - למנוע את ניגוד העניינים המובנה בין מבוטח ומבטח בתעשיית הביטוח המסורתית.

עם המודל הזה, למונייד השיקה את פעילותה כחברת ביטוח לשוכרי ומשכירי דירות בניו-יורק בספטמבר 2016, ומאז קיבלה רישיון לפעול כחברת ביטוח במרבית מדינות ארצות-הברית. כיום, למונייד מתגאה בכך שהיא מדורגת במקום הראשון בארה"ב כספקית ביטוח לשוכרים ומשכירים, עם רבע מיליון פוליסות. החברה מחזיקה ברישיונות להפעלת ביטוחים המכסים 80% מאוכלוסיית ארצות-הברית, בה תהליך קבלת הרישוי מתבצע בכל מדינה בנפרד. כעת למונייד נמצאת בשלביו המתקדמים של תהליך קבלת רישוי של חברת ביטוח לשוק האירופי. "בקרוב נודיע על חדשות טובות בתחום הזה", מבטיח וינינגר.

וינינגר מספר שההתרחבות הצפויה של למונייד מגיעה בעקבות צמיחה משמעותית בפעילותה בשנה החולפת: "בסוף 2017 עשינו מחזור של עשרה מיליון דולר, ובסוף 2018 עשינו מחזור של 57 מיליון דולר, ובכך ניצחנו את התחזיות של 2018. בסוף 2017 סגרנו את השנה עם 100 אלף פוליסות והיום חצינו כבר את גבול החצי מיליון פוליסות. המותג שלנו נקלט מאוד טוב במדינות שאנחנו משיקים בהם".

עם ההכנות לכניסה לשוקי אירופה, למונייד נתקלת גם בתחרות גוברת. חברת WeFox הגרמנית מפתחת גם היא פלטפורמת ביטוח טכנולוגית וצומחת במהירות באירופה. ביוני 2018, למונייד הגישה נגד החברה תביעה בטענה כי מייסד WeFox וכמה מעובדיו פתחו לעצמם פוליסות מזויפות על גבי פלטפורמת הביטוח של למונייד, הזינו את הפוליסות הללו בפרטים שקריים ובדרך זו עקבו אחרי תהליכי העבודה והאלגוריתמים של חברת הביטוח הצעירה על-מנת ללמוד מהם ולהעתיק אותם. התביעה נסגרה בפשרה לאחר שהחברה הגרמנית שינתה את המוצר שלה כך שלא יכלול פיתוחים החשודים בהיותם מועתקים מלמונייד.

לאחר הפרסומים אודות התביעה, נפוצו שמועות כי סופטבנק, המשקיעה המובילה בלמונייד, צפויה להוביל סבב השקעה של מאה מיליון לפחות ב- WeFox . סופטבנק ידועה בהשקעה במתחרות ישירות, ובהובלה של עסקאות מיזוגים ורכישות בין המתחרות בהן היא משקיעה. בחודש שעבר החברה הודיעה על השלמת סבב גיוס של 125 מיליון דולר, אך בניגוד לשמועות, סופטבנק לא השתתפה בסבב. מי שהובילה אותו הייתה הקרן בבעלות ממשלת אבו-דאבי Mubadala Ventures , שהיא אחת המשקיעות הבולטות בקרן ויז'ן של סופטבנק.

בהודעה שפרסמה למונייד על הגיוס, שו נייטה, משקיע בכיר בקבוצת סופטבנק וחבר דירקטוריון בלמונייד מסר: "צפינו בלמונייד משנה את עולם הביטוח באמצעות ביג-דאטה ובינה מלאכותית, ומגיה לחצי מיליון בתים במעט יותר משנתיים - קצב מדהים במהירותו. אנחנו בטוחים שהטוב ביותר עוד לפנינו. הערך שלמונייד מספקת, יחד עם הערכים הטבועים במודל שלה, הופכים אותה לאחד המותגים המסקרנים, המובחנים והמשכנעים ביותר".

בראיון שערכנו לפני כשנה, שאלנו את שי וינינגר, נשיא והמייסד השותף של למונייד, מדוע לדעתו סופטבנק השקיעה דווקא בהם. הוא ענה ש"סופטבנק היא חברה שמסתכלת על פרויקטים ענקיים שמשפיעים על תעשיות שלמות. הם לא ישקיעו בחברות שהן האופנה האחרונה בתחום. הם מחפשים פרויקטים גדולים, תשתיתיים. הם מאוד נמשכים לנושא של בינה מלאכותית ומאמינים בו. עם WeWork ועם חברות הסייבר הגדולות הם מסתכלים בקנה מידה גדול יותר ממשקיע טיפוסי. כשהם ניגשים לחברה, ולמונייד היא קלאסית לעניין הזה, הם רוצים רעיון להקמת תשתית ולא איזה אפליקציה".

עוד הוא אמר באותו הראיון כי "כשחברה מגייסת כסף, טוב יהיה לה אם היא תגייס את הכסף בשלב שהיא לא חייבת את הכסף. כך הכסף יכול לשמש לצמיחה לעתיד. היתרון של סופטבנק שזה אחת הקרנות הגדולות בעולם זה שיזמים יודעים שאם הם יצטרכו כספים נוספים בהמשך יש להם מאיפה. זה נותן המון חוסן לחברה". ואכן, שנה לאחר מכן סופטבנק הוכיחה שהכיסים העמוקים שלה אכן ימשיכו לתמוך בצמיחה של למונייד. לצד התמיכה הרבה שמשקיע דומיננטי כמו סופטבנק יכול לספק, עולות חששות בדבר מעורבותה בחברות הפורטפוליו. ידוע כי סופטבנק התערבה בהחלטות עסקיות של חברות בהן השקיעה לא אחת. כך למשל, בשנה שעברה, היא הובילה את העסקה במסגרתה גראב רכשה את הפעילות של אובר בדרום מזרח אסיה, כאשר היא החזיקה מניות משמעותיות בשתי החברות.

למונייד - תעודת זהות
הקמה: 2015
מייסדים: שי וינינגר ודניאל שרייבר
מספר עובדים: 170, מתוכם 60 בישראל והיתר בניו-יורק, פיניקס, ואמסטרדם
גיוסי הון: 480 מיליון דולר
משקיעים: קבוצת סופטבנק, חברת הביטוח והשירותים הפיננסיים הגרמנית Allianz, קרנות ההון סיכון General Catalyst ו-Thrive Capital, קרן ההון סיכון של גוגל GV ופלטפורמת השקעות ההמונים OurCrowd, קרן Aleph, קרן Sequoia Capital, Sound Ventures, Tusk Ventures ו-XL Innovate.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

גנץ ל"גורם המדיני": לא להיכנס להיסטריה משיקולים פוליטיים

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת