גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת VDOO של יוצאי סייברה גייסה 32 מיליון דולר

החברה פיתחה פתרונות אבטחה למכשירי קצה ומערכות שמחוברות לרשת האינטרנט או לרשתות פנימיות ● עד כה גייסה עד כה 45 מיליון דולר ● המנכ"ל נתנאל דוידי: "הרבה חברות מפתחות פתרונות להגנה על הרשת, אך צריך גם פתרונות לאבטחה של ההתקנים עצמם"

חברת VDOO קונקטד הודיעה על גיוס של 32 מיליון דולר, ובסך-הכול גייסה עד כה סכום של 45 מיליון דולר. החברה פועלת בתחום של אבטחת סייבר של התקנים שמחוברים לאינטרנט ולרשתות פנימיות, והיא הוקמה על-ידי שניים ממייסדי סייברה, נתנאל דוידי ואורי אלטר; ועל-ידי אסף קרס, שהיה שנים ארוכות ביחידות טכנולוגיות בצבא. סייברה, שפיתחה גם כן פתרונות אבטחה למכשירי קצה (בעיקר מחשבים וסמארטפונים) נמכרה ב-2014 לחברת פאלו אלטו תמורת 220 מיליון דולר.

את סבב הגיוס הנוכחי הובילו קרנות ההון סיכון WRVI קפיטל ו-GGV קפיטל, והשתתפו בו גם NTT Docomo, MS&AD Venture, זרוע ההשקעות של חברת ביטוח סייבר גלובלית, המשקיע אביגדור וילנץ, 83North, דל דפיטל והמשקיע דייב סטרום. בחברה לא הסכימו לחשוף את השווי לפיו נעשה הגיוס.

VDOO הוקמה ב-2017 ומעסיקה כיום 60 עובדים, כ-50 מהם בתל-אביב. מרבית העובדים בישראל הם אנשי פיתוח וחוקרים. החברה פועלת באירופה, ארה"ב ויפן, וגיוס ההון נועד כדי להגדיל משמעותית את הנוכחות הבינלאומית שלה וגיוס אנשי מכירות שיעבדו מול לקוחות פוטנציאליים. הכנסות החברה יעמדו השנה על מיליוני דולרים.

"אנחנו מטפלים בכל נקודת קצה שהיא לא מחשב, לא רק מפני גניבת מידע אלא גם מפני השפעה על חיי היומיום שלנו", מסביר דוידי. "כך למשל, לפני כשנתיים האקרים הפעילו אזעקות חירום בעיר דאלאס, והעיר לא עבדה שלוש שעות. מקרה נוסף אירע בלאס וגאס לפני כמה חודשים, אז האקרים השתלטו על מצלמות האבטחה. החוק אומר שבלי המצלמות ולא היה ניתן להפעיל את הקזינו במשך שש שעות. המשמעות היא הפסד של עשרות מיליוני דולרים", הוא מוסיף.

הוא מוסיף כי מדובר גם במערכת משובצות (Embedded Systems), שהן מערכות ייעודיות עם פונקציונליות מוגבלות, כלומר לא אמור להתקיים בהן שינוי כלל (בניגוד למשל למחשב או טלפון שעליהם ניתן להתקין תוכנות). אלה מערכות שהפגיעה בהן היא משמעותית כי המוצר מאבד מהמשמעות שלו. המערכות האלה מחוברות פעמים רבות לרשתות פנימיות וניתן לשלוט עליהן מרחוק. לכן, גם אם הרשתות האלה לא מחוברות לאינטרנט, עדיין השתלטות עליהן היא מסוכנת. אלה יכולות להיות מערכות מיזוג, מעליות, מצלמות חכמות ועוד.

ב-VDOO מציינים כי בשנה וחצי האחרונות סייעו לעשרות יצרנים להתמודד עם 150 חולשות ועם יותר מ-100 אלף פרצות אבטחה שאותרו באמצעות הטכנולוגיה של החברה. לפי החברה, חולשות אלה היו עלולות לאפשר השתלטות או פריצה ליותר מ-1.5 מיליארד התקנים בשטח, שני שלישים מהם מחוברים לאינטרנט ושליש מחובר לרשתות פנימיות או שמדובר בהתקנים עצמאיים.

"אנחנו מזהים את הבעיה תוך חצי שעה"

איך הפתרון של החברה עובד? דוידי מסביר כי החברה פיתחה מערכת אוטומטית לבדיקת המוצרים, או יותר נכון, קובץ הקושחה שלהם (Firmware), תוכנה המשובצת בחומרה. המערכת מאתרת חולשות או בעיות אבטחה, ואז מייצרת סט הוראות שאם יטמיעו אותן, לא יהיה ניתן לנצל את הבעיות האלה. ב-VDOO לא צריכים גישה לקוד המקור והם עובדים רק מול יצרניות המכשירים. המערכת שלהם מתאימה הן למוצרים חדשים והן למוצרים שכבר פזורים בשטח. החברה מקבלת הכנסות על כל בדיקה של מודל מסויים של מוצר. מכיוון שהבדיקה קצרה ואורכה לא משתנה ממוצר למוצר, המחיר זהה לכל המוצרים.

"התחלנו במחקר ידני של הרבה מכשירים וכך זיהינו 800 סוגי בעיות. בנינו יכולת טכנולוגית שתזהה אם הבעיה קיימת. הורדנו מהאינטרנט 16 אלף קושחות מעולמות שונים, וזה איפשר לנו לאמן את המערכות שלנו כדי להתמודד עם כל 800 הבעיות", מספר דוידי. "היום אנחנו נמצאים בסיטואציה שכל מערכת ש'זורקים' לתוך האנליזה שלנו, בתוך 10-30 דקות ניתן לקבל אנליזה מלאה, שהיא גם תחליף לייעוץ. המגבלה שלנו היא במערכות ההפעלה שבהן אנחנו תומכים, אבל היום אנחנו תומכים בכל גרסא של לינוקס ואנדרואיד, ואנחנו הולכים להוסיף שתי מערכות הפעלה בחודשים הקרובים", הוא אומר.

דוידי מדגיש כי החברה רק מציעה ליצרניות את האנליזה והן מחליטות האם לאמץ את ההמלצות ומתי. כלומר, VDOO לא לוקחת אחריות על השינוי, והם גם מסבירים ליצרן איך השינוי עשוי להשפיע על המערכת. זאת, כדי להימנע מההשלכות שעשויות להיות להשפעה על מוצרים. הוא מדגיש עוד כי בתעשיות כמו הרכב, תעופה ומדיקל, הרגולציה דורשת כי כל שינוי בתוכנה יכלול בדיקת איכות מלאה, וכך היצרניות מוודאות שהשינויים שמציעה VDOO לא פוגעים בתפקוד המוצר.

לחברה יש גם שני מוצרים נוספים - הראשון מאפשר לבדוק האם החברה עומדת בסטנדרט מספק של אבטחת סייבר, כך שיהיה ניתן להציג את הממצאים למבטח הסייבר, לרגולטורים וכו'. המוצר השלישי משמש להגנה בזמן פריצה. "לא משנה כמה טוב יהיה המוצר הראשון שלנו, כלומר נזהה את החולשות, עדיין יש פרצות שלא ניתן לתקן, או לחילופין איומי סייבר חדשים וטעויות משתמש. לכן אנחנו יוצרים מערכת הגנה נוספת שנתפרת למוצר עצמו", אומר דוידי.

דוידי מוסיף כי חברות גדולות כמו סימנטק ומקאפי ניסו להיכנס לשוק של VDOO, כלומר להגן על המכשירים עצמם, אך מכיוון שלא פיתחו מערכת שעושה התאמה אוטומטית של פתרונות האבטחה, התהליך לקח להם בין מספר חודשים לשנה. זאת בניגוד ל-VDOO, שפיתחה פתרון שמאפשר ליצור מוצר מותאם תוך כמה דקות.

לפי הערכות, בשנים הקרובות אמורים להיות יותר ויותר מכשירים שמחוברים לרשת האינטרנט, ויש מאמצים של חברות רבות לפתח פתרונות אבטחה למכשירים האלה. דוידי מציין כי יש הרבה שחקנים טובים שמפתחים הגנה לרשת עצמה - כמו למשל חברת סיסקו, פורסקאוט הישראלית-אמריקאית, והסטארט-אפ הישראלי ארמיס (שהודיע באחרונה על גיוס של 66 מיליון דולר, ובסך-הכול גייס 112 מיליון דולר). לדבריו דוידי, מדובר בשתי שכבות הגנה שונות. הוא מקביל זאת לחברת פאלו אלטו, שפיתחה מערכת הגנה היקפית (פיירוול) ועדיין רכשה את חברת סייברה, שפיתחה פתרון אבטחה למכשירי קצה. כך, גם אם שכבת הגנה אחת תיפרץ, עדיין להאקרים יהיה צורך לעבור שכבת הגנה נוספת. 

עוד כתבות

מנכ''ל ביג חי גאליס (מימין) ומנכ''ל טרמינל X ניר הורוביץ (משמאל) / צילום: יח''צ

בהשקעה של מיליון שקל: מותג האופנה פתח לראשונה חנות פיזית

אחרי חמש שנות פעילות, מותג האופנה‑אקטיב לנשים STRONGFUL מבית טרמינל X פתח חנות במתחם ביג פאשן גלילות ● חברת One Digital Marketing ערכה אירוע בנושא הטרנדים הדיגיטליים של 2026 ● וגם: אלו הזוכים בפרס רוטשילד ● אירועים ומינויים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה?

לירון עזריאלנט ודניאל רודיטי / צילום: Nir Slakman

בהיקף של 70 מיליון דולר: מירון קפיטל משיקה קרן השקעות שלישית

לאחר ששתי הקרנות הראשונות של מירון קפיטל גייסו יחד 100 מיליון דולר, קרן ההון סיכון משיקה היום (ה') את הקרן השלישית שלה, בהיקף של 70 מיליון דולר ● במקביל, גיל שי, יזם בעברו ואנג'ל פעיל בזרת הטק, מצטרף לקרן כשותף מנהל

בכובע DOGE: מאסק בבית הלבן / צילום: Reuters, Nathan Howard

שנה אחרי הקמת המחלקה של מאסק: מה יצא מריצת האמוק הזו

בינואר הוקמה בסערה המחלקה לייעול ממשלתי, עם אילון מאסק כנער הפוסטר שמצהיר על קיצוץ של טריליון דולר ● המהלכים שלה גרמו למאות אלפים לאבד את עבודתם, יש שאומרים גם עלו בחיי אדם, ומנגד התומכים מתעקשים שהיא משמעותית ● מה קרה בסיכום השנה הזו

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

לירן ליברמן / צילום: דוד גראב

הרבה מעבר לקוד קופון: כך צמח ענף המשפיענים בישראל ל-5 מיליארד שקל בשנה

הבינה המלאכותית הקפיצה את ביצועי שוק המשפיענים בשנה החולפת, וכיום כמעט כל המותגים הישראלים עובדים איתם ● לירן ליברמן, מנכ"ל יומנז הישראלית שבולטת בתחום, מספר בראיון איך השתמש בצ'אט GPT כדי להחליט איזו חברה לרכוש, מה השיעור שלמד בתחילת דרכו בגוגל, ואיך גורמים לחברה לצמוח ב-250% תוך שנה

מרים פיירברג / צילום: תמר מצפי

הלכה לעולמה ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר

פיירברג ז"ל כיהנה כראש העיר יותר מ-26 שנים, והתמודדה בשנים האחרונות עם מחלה קשה • היא אותרה בביתה, שם נאלצו לקבוע את מותה • מלבד תפקיד ראש העיר שאותו מילאה, פיירברג ז"ל שימשה גם יו"ר איגוד ערים לכבאות ודירקטורית במגוון גופים, בהם מקורות ומד"א

LeapMotor C10 פלאג־אין / צילום: יח''צ

הפלאג-אין הסינית החדשה מרווחת ומתומחרת היטב, אבל יש מקום לשיפור

לגרסת הפלאג־אין החדשה של הקרוס־אובר הסיני יש עדיין מה לשפר באגף התוכנה, אבל היא משלבת תא נוסעים מרווח ומאובזר היטב ביחד עם יכולת שיוט חסכונית למרחקים ארוכים

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

BitMine, שבין משקיעיה גם פיטר ת'יל, צנחה 35% בחודש האחרון / צילום: Reuters, IMAGO/Hanno Bode

סוגרים פוזיציות "מתחת למים": העסקאות הממונפות בקריפטו הפכו לבור הפסדים

הנפילות לאחרונה בשוק מטבעות הקריפטו בהובלת הביטקוין, חשפו את ריבוי ההימורים המסוכנים המוצעים כיום למשקיעים הפרטיים על ידי וול סטריט וחברות התחום ● "השבועיים האחרונים היו קשים מאוד עבור רבים", כשסך הסגירות של פוזיציות בבורסות קריפטו זינקו לשיא חדש

כריך במשק בולדס / צילום: רינת בין יח''צ

במושב עלום ליד חדרה מצאנו פודטראק עם כריכים מושחתים שיצאו ממעשנה

עגלת קפה שמגישה טוסט כמהין, תערוכה שממשיכה פרויקט אמנות מיתולוגי מלפני 50 שנה, מסלולון בין עצי תות וחרוב וסנדוויץ' בשר חלומי ● ביקור במועצה אזורית מנשה

חזית המדע / צילום: Shutterstock

מחקר על מאות מיליוני תאי זרע מערער על אחד מעקרונות היסוד של האבולוציה

חוקרים מאוניברסיטת חיפה, הטכניון ואוניברסיטת גאנה גילו שבניגוד לתפיסה המקובלת כיום במדע, מוטציות גנטיות אינן אקראיות וייתכן שהן מושפעות מתהליך של למידה ● יכולות להיות לזה השלכות על האופן שבו נתגונן מפני מחלות בעתיד

מימין: שרונה ודורון בלוגולובסקי, אסף פז, יינות של ויתקין / צילום: בועז לביא ושני צדיקריו

היקב האיכותי שעובר מתחת לרדאר: ויתקין הצליח להוציא יין מצוין אפילו מהכרמים של יין קידוש

שני גיסים שחלקו חיבה עמוקה ליין ולחקלאות החליטו ללכת בעקבות החלום ● יקב ויתקין שהקימו לא נולד כהעתק של מודלים זרים, אלא כיקב מקורי שמעמיק בשאלת הזהות של היין הישראלי

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

היקף המכירות ירד בכ־33%: דוחות דמרי ממחישים את המשבר העמוק בענף המגורים

בדוחות לרבעון השלישי ציינה דמרי כי מכרה כ־51% מהדירות "בתנאי מימון מיטיבים" – אך היקף המכירות מתחילת השנה הסתכם ב־536 דירות, לעומת 805 בתקופה המקבילה אשתקד • ולמרות זאת, הרבעון השלישי הוא המוצלח ביותר של החברה השנה מבחינת היקף מכירות, וגם הרווח הנקי הוסיף לעלות

יירוט של מערכת כיפת ברזל / צילום: דובר צה''ל

בהיקף של מיליארדים: משרד הביטחון חתם על חוזה חדש עם רפאל

משרד הביטחון חתם היום (ה') על חוזה ענק עם חברת רפאל להרחבת הייצור של כיפת ברזל ● החוזה נחתם כחלק מחבילת הסיוע האמריקאית למלחמה, שכללה חבילה של 5.2 מיליארד דולר לחיזוק מערכות ההגנה האווירית של ישראל

משרדי פאלו אלטו במגדל אלון 1, ת''א / צילום: טלי בוגדנובסקי

פאלו אלטו הציגה ירידה ברווח הנקי, והודיעה על רכישה חדשה בגובה מעל 3 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר דיווחה על צמיחה דו‏־ספרתית בהכנסות, אך הרווח הנקי ירד לעומת הרבעון המקביל, והמניה נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ● לצד הדוחות, פאלו אלטו הודיעה על רכישת חברת אבטחת המידע Chronosphere תמורת 3.35 מיליארד דולר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

דוחות התעשייה האווירית: צמיחה בכל היבשות, שיאים חדשים

דוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית מצביעים על צבר ההזמנות הגדול ביותר אי פעם - 26.5 מיליארד דולר ● סך כל ההכנסות צמחו ב-18%, כאשר שליש מהן הגיעו מישראל ● תזרים המזומנים, לעומת זאת, היה שלילי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט; נאסד"ק ירד ב-2.2%, אנבידיה ב-3%

"יש בועה, אבל אל תמכרו", אומר מייסד ברידג'ווטר, ריי דאליו ● וולמארט זינקה ב-6%, תצטרף למדד נאסד"ק בקרוב ● הפתעה במספר המועסקים החדשים בארה"ב, 119 אלף, אך שיעור האבטלה הוא 4.4%, שיא של כמעט ארבע שנים ● הביטקוין, נפל ביותר מ-4% וירד מתחת ל-87,000 דולר לראשונה מאז אפריל

Plasan SandCat MK-IV / צילום: צילום מסך

המדינה הדרום אמריקאית שתרכוש רכבים ממוגנים מישראל

משרד ההגנה של פרו בחר במכרז לרכישת 56 רכבים משוריינים מתוצרת פלסן סאסא תמורת כ־23.8 מיליון דולר ● רפאל הציגה טיל חדש מסדרת ספייק ● ברפובליקת מאלי קיימו את התערוכה הביטחונית הראשונה של המדינה, אך ללא הזמנה של מדינות מערביות ● וגם: אנדוריל האמריקאית מתכננת הקמת מיזם משותף עם הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' ● השבוע בתעשיות הביטחוניות