גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת VDOO של יוצאי סייברה גייסה 32 מיליון דולר

החברה פיתחה פתרונות אבטחה למכשירי קצה ומערכות שמחוברות לרשת האינטרנט או לרשתות פנימיות ● עד כה גייסה עד כה 45 מיליון דולר ● המנכ"ל נתנאל דוידי: "הרבה חברות מפתחות פתרונות להגנה על הרשת, אך צריך גם פתרונות לאבטחה של ההתקנים עצמם"

חברת VDOO קונקטד הודיעה על גיוס של 32 מיליון דולר, ובסך-הכול גייסה עד כה סכום של 45 מיליון דולר. החברה פועלת בתחום של אבטחת סייבר של התקנים שמחוברים לאינטרנט ולרשתות פנימיות, והיא הוקמה על-ידי שניים ממייסדי סייברה, נתנאל דוידי ואורי אלטר; ועל-ידי אסף קרס, שהיה שנים ארוכות ביחידות טכנולוגיות בצבא. סייברה, שפיתחה גם כן פתרונות אבטחה למכשירי קצה (בעיקר מחשבים וסמארטפונים) נמכרה ב-2014 לחברת פאלו אלטו תמורת 220 מיליון דולר.

את סבב הגיוס הנוכחי הובילו קרנות ההון סיכון WRVI קפיטל ו-GGV קפיטל, והשתתפו בו גם NTT Docomo, MS&AD Venture, זרוע ההשקעות של חברת ביטוח סייבר גלובלית, המשקיע אביגדור וילנץ, 83North, דל דפיטל והמשקיע דייב סטרום. בחברה לא הסכימו לחשוף את השווי לפיו נעשה הגיוס.

VDOO הוקמה ב-2017 ומעסיקה כיום 60 עובדים, כ-50 מהם בתל-אביב. מרבית העובדים בישראל הם אנשי פיתוח וחוקרים. החברה פועלת באירופה, ארה"ב ויפן, וגיוס ההון נועד כדי להגדיל משמעותית את הנוכחות הבינלאומית שלה וגיוס אנשי מכירות שיעבדו מול לקוחות פוטנציאליים. הכנסות החברה יעמדו השנה על מיליוני דולרים.

"אנחנו מטפלים בכל נקודת קצה שהיא לא מחשב, לא רק מפני גניבת מידע אלא גם מפני השפעה על חיי היומיום שלנו", מסביר דוידי. "כך למשל, לפני כשנתיים האקרים הפעילו אזעקות חירום בעיר דאלאס, והעיר לא עבדה שלוש שעות. מקרה נוסף אירע בלאס וגאס לפני כמה חודשים, אז האקרים השתלטו על מצלמות האבטחה. החוק אומר שבלי המצלמות ולא היה ניתן להפעיל את הקזינו במשך שש שעות. המשמעות היא הפסד של עשרות מיליוני דולרים", הוא מוסיף.

הוא מוסיף כי מדובר גם במערכת משובצות (Embedded Systems), שהן מערכות ייעודיות עם פונקציונליות מוגבלות, כלומר לא אמור להתקיים בהן שינוי כלל (בניגוד למשל למחשב או טלפון שעליהם ניתן להתקין תוכנות). אלה מערכות שהפגיעה בהן היא משמעותית כי המוצר מאבד מהמשמעות שלו. המערכות האלה מחוברות פעמים רבות לרשתות פנימיות וניתן לשלוט עליהן מרחוק. לכן, גם אם הרשתות האלה לא מחוברות לאינטרנט, עדיין השתלטות עליהן היא מסוכנת. אלה יכולות להיות מערכות מיזוג, מעליות, מצלמות חכמות ועוד.

ב-VDOO מציינים כי בשנה וחצי האחרונות סייעו לעשרות יצרנים להתמודד עם 150 חולשות ועם יותר מ-100 אלף פרצות אבטחה שאותרו באמצעות הטכנולוגיה של החברה. לפי החברה, חולשות אלה היו עלולות לאפשר השתלטות או פריצה ליותר מ-1.5 מיליארד התקנים בשטח, שני שלישים מהם מחוברים לאינטרנט ושליש מחובר לרשתות פנימיות או שמדובר בהתקנים עצמאיים.

"אנחנו מזהים את הבעיה תוך חצי שעה"

איך הפתרון של החברה עובד? דוידי מסביר כי החברה פיתחה מערכת אוטומטית לבדיקת המוצרים, או יותר נכון, קובץ הקושחה שלהם (Firmware), תוכנה המשובצת בחומרה. המערכת מאתרת חולשות או בעיות אבטחה, ואז מייצרת סט הוראות שאם יטמיעו אותן, לא יהיה ניתן לנצל את הבעיות האלה. ב-VDOO לא צריכים גישה לקוד המקור והם עובדים רק מול יצרניות המכשירים. המערכת שלהם מתאימה הן למוצרים חדשים והן למוצרים שכבר פזורים בשטח. החברה מקבלת הכנסות על כל בדיקה של מודל מסויים של מוצר. מכיוון שהבדיקה קצרה ואורכה לא משתנה ממוצר למוצר, המחיר זהה לכל המוצרים.

"התחלנו במחקר ידני של הרבה מכשירים וכך זיהינו 800 סוגי בעיות. בנינו יכולת טכנולוגית שתזהה אם הבעיה קיימת. הורדנו מהאינטרנט 16 אלף קושחות מעולמות שונים, וזה איפשר לנו לאמן את המערכות שלנו כדי להתמודד עם כל 800 הבעיות", מספר דוידי. "היום אנחנו נמצאים בסיטואציה שכל מערכת ש'זורקים' לתוך האנליזה שלנו, בתוך 10-30 דקות ניתן לקבל אנליזה מלאה, שהיא גם תחליף לייעוץ. המגבלה שלנו היא במערכות ההפעלה שבהן אנחנו תומכים, אבל היום אנחנו תומכים בכל גרסא של לינוקס ואנדרואיד, ואנחנו הולכים להוסיף שתי מערכות הפעלה בחודשים הקרובים", הוא אומר.

דוידי מדגיש כי החברה רק מציעה ליצרניות את האנליזה והן מחליטות האם לאמץ את ההמלצות ומתי. כלומר, VDOO לא לוקחת אחריות על השינוי, והם גם מסבירים ליצרן איך השינוי עשוי להשפיע על המערכת. זאת, כדי להימנע מההשלכות שעשויות להיות להשפעה על מוצרים. הוא מדגיש עוד כי בתעשיות כמו הרכב, תעופה ומדיקל, הרגולציה דורשת כי כל שינוי בתוכנה יכלול בדיקת איכות מלאה, וכך היצרניות מוודאות שהשינויים שמציעה VDOO לא פוגעים בתפקוד המוצר.

לחברה יש גם שני מוצרים נוספים - הראשון מאפשר לבדוק האם החברה עומדת בסטנדרט מספק של אבטחת סייבר, כך שיהיה ניתן להציג את הממצאים למבטח הסייבר, לרגולטורים וכו'. המוצר השלישי משמש להגנה בזמן פריצה. "לא משנה כמה טוב יהיה המוצר הראשון שלנו, כלומר נזהה את החולשות, עדיין יש פרצות שלא ניתן לתקן, או לחילופין איומי סייבר חדשים וטעויות משתמש. לכן אנחנו יוצרים מערכת הגנה נוספת שנתפרת למוצר עצמו", אומר דוידי.

דוידי מוסיף כי חברות גדולות כמו סימנטק ומקאפי ניסו להיכנס לשוק של VDOO, כלומר להגן על המכשירים עצמם, אך מכיוון שלא פיתחו מערכת שעושה התאמה אוטומטית של פתרונות האבטחה, התהליך לקח להם בין מספר חודשים לשנה. זאת בניגוד ל-VDOO, שפיתחה פתרון שמאפשר ליצור מוצר מותאם תוך כמה דקות.

לפי הערכות, בשנים הקרובות אמורים להיות יותר ויותר מכשירים שמחוברים לרשת האינטרנט, ויש מאמצים של חברות רבות לפתח פתרונות אבטחה למכשירים האלה. דוידי מציין כי יש הרבה שחקנים טובים שמפתחים הגנה לרשת עצמה - כמו למשל חברת סיסקו, פורסקאוט הישראלית-אמריקאית, והסטארט-אפ הישראלי ארמיס (שהודיע באחרונה על גיוס של 66 מיליון דולר, ובסך-הכול גייס 112 מיליון דולר). לדבריו דוידי, מדובר בשתי שכבות הגנה שונות. הוא מקביל זאת לחברת פאלו אלטו, שפיתחה מערכת הגנה היקפית (פיירוול) ועדיין רכשה את חברת סייברה, שפיתחה פתרון אבטחה למכשירי קצה. כך, גם אם שכבת הגנה אחת תיפרץ, עדיין להאקרים יהיה צורך לעבור שכבת הגנה נוספת. 

עוד כתבות

ניקולס מדורו ודונלד טראמפ / צילום: ap

סופו של עידן בקראקס: המבצע הצבאי והתוכנית של טראמפ ליום שאחרי

לאחר מתיחות ממושכת ארה"ב תקפה אתרים אסטרטגיים בוונצואלה ● המהלך האמריקאי מסמן מעבר מאיומים ולחץ כלכלי לפעולה צבאית גלויה, על רקע ניסיון להכריע את משטר מדורו ולפגוע במקורות המימון שלו - ובראשם הנפט ● אז למה טראמפ תקף ולמה דווקא עכשיו, ומה יעלה בגורלו של מדורו? ● גלובס עושה סדר

איתי יצחקי / צילום: הגר בדר

את החברה הראשונה הוא מכר לטדי שגיא ב־50 מיליון דולר. עכשיו הוא בדרך לאקזיט השני

"במהירות של השוק אני לא בטוח שהייתה לנו ברירה אחרת מאשר להימכר ל-Zendesk. יש להם 120 אלף לקוחות. הם יכולים להנגיש את הטכנולוגיה שלנו בקצב שייקח לנו שנים להגיע אליו" ● שיחה קצרה עם איתי יצחקי, מייסד-שותף ומנכ"ל Unleash, פלטפורמת חיפוש ארגונית מבוססת AI

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

דיווח: משלחת פלסטינית הגיעה לקהיר כדי לדון ביישום השלב השני של תוכנית טראמפ

שני אזרחים ישראלים חצו בשוגג את הגבול לירדן ● בישראל סבורים שהמבצע באמריקה הלטינית יהדהד גם במזרח התיכון ● BBC מפצה ב-120 אלף שקל משפחה ישראלית מהעוטף: "טעות בתום לב" ● צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ ● עדכונים שוטפים

נמל ברברה, סומלילנד / צילום: Shutterstock

לידיעת דני קושמרו: איך להגיע לסומלילנד בבטחה?

המדינה האפריקאית הצעירה מבקשת לפתוח את שעריה לעולם, אבל הדרך לשם לא תמיד פשוטה ● איזו גישה הכי נוחה, איך מנפיקים ויזה בסומלילנד ומה מעידים המטיילים?

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

"פיטורי בינה מלאכותית הם עובדה מוגמרת, אבל אף אחד לא כותב על גיוסי העובדים"

ניטין מיטל, סמכות הבינה המלאכותית של דלויט, מסביר מדוע גל הפיטורים בענף הייעוץ והטכנולוגיה יוצר אשליה של משבר, איך ה־AI דווקא מגדילה תעסוקה בתחומים אחרים, ולמה הדיון האמיתי צריך לעבור משאלת הקיצוצים לשאלת הכישורים והצמיחה ● הוא משוכנע שישראל לא פספסה את המהפכה, אך מזהיר: "קשה לסטארט־אפים לגדול פה"

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

הפטורים והמסים: כל מה שכדאי לדעת על השכרת דירה

חובת הדיווח החדשה והקפאת תקרת הפטור מאיימות לשחוק את הרווח של בעלי הדירות, אך תכנון מס נכון יכול לחסוך לכם אלפי שקלים ● מניצול ההטבה למשכירים שהם גם שוכרים, ועד לבחירה בין המסלולים - אלו הדרכים לשמור על התשואה גם כשהחוקים משתנים

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

למחפשי רכב חדש: האם "אפס ק"מ" מתאים לכם?

אחרי שנים של מחסור ורשימות המתנה, המלאים המצטברים של היבואנים מחזירים את השליטה אליכם ● זה מה שיעזור לכם לנצל את מלחמת המחירים בשוק הרכב

איך 2025 עמדה במבחן העובדות? / צילום: AI ננו בננה

המשרוקית מסכמת שנה: איך 2025 עמדה במבחן העובדות?

כלכלה, משפט וביטחון: מתברר שהפוליטיקאים אוהבים לזרוק נתונים בנושאים האלה, אבל אי־אפשר להסתמך עליהם באופן עיוור ● ואפשר גם בכלל לברוח משיח עובדתי - מתברר שמי שסיגלה לעצמה את המנהג הזה המשיכה איתו גם השנה ● ואיפה אנחנו צריכים להשתפר? ● המשרוקית של גלובס

מכה הרסנית: איך משפיעה לכידתו של מדורו על איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: נפילתו של נשיא ונצואלה היא מכה גם לאיראן, מה צפוי במזרח התיכון ב-2026, ומה אפשר ללמוד מהמעשים של ראש עיריית ניו יורק ביום הראשון שלו בתפקיד • כותרות העיתונים בעולם

הילה ויסברג והלית ינאי-לויזון בשיחה עם ינקי קוינט / צילום: לע''מ

האיש שאחראי על קרקעות המדינה: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת, אפילו ב-10%"

שיחה עם ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל היוצא ● על העימותים עם האוצר, ההישגים במחיר למשתכן והטענות כלפיו לאפליית ערבים: "חשוב שבקו הגבול יישב ציבור שיודע להגן על היישובים"

מהי מילת השנה באנגלית שבחר מילון אוקספורד ל־2025? / צילום: Shutterstock

מהי מילת השנה באנגלית שבחר מילון אוקספורד ל־2025?

מהי עיר הבירה של סומלילנד, איך קוראים למותג הגלידות שהשיק בחודש שעבר הכדורסלן דני אבדיה, ומי ניסה לפייס את שכניו בפאלו אלטו באמצעות אוזניות חוסמות רעשים? ● הטריוויה השבועית

אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: יח''צ

גם דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישתה של הוט מובייל

חברת דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישת הוט מובייל, וזאת לאחר שפלאפון ופרטנר הגישו גם הן הצעות לרכישתה ● בשלב זה, רכישה פוטנציאלית של הוט מובייל ע"י דלק ישראל עשויה להתבצע באופן בלעדי על-ידה, אך ייתכן כי היא תבחר לעשות זאת עם שותפים אסטרטגיים

כוחות צה''ל (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ

מזכ"ל האו"ם גינה את השעיית הפעילות של ארגונים בין-לאומיים בעזה ●  שגריר איראן לאו"ם פנה במכתב למזכ"ל וקרא לגנות את התבטאויותיו של טראמפ ● מייק פומפאו לשעבר שר החוץ של ארה"ב צייץ על רקע המחאות באיראן: "שנה טובה לכל איראני שנמצא ברחובות - וגם לכל סוכן מוסד שלצדם" ● האקרים איראנים: "פרצנו לטלפון של איילת שקד" ● משרד החוץ ממליץ לאזרחים ישראלים להימנע מהגעה לוונצואלה  ● דיווחים שוטפים 

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מה צפוי בהחלטת הריבית של בנק ישראל - ועוד 4 כתבות על מצב השווקים

דמי הניהול במאות קרנות נאמנות מתייקרים עם תחילת השנה ● וורן באפט יורד מתחת לרדאר בברקשייר האת'וויי ● השקל מתחזק והאינפלציה מתמתנת - אך בשוק לא צופים הורדת ריבית בשבוע הבא ● וגם: הקשר הישראלי של המניה שהובילה את מדד S&P 500 השנה

ההגבלות על משפיעני ההשקעות יצרו סערה ברשת

ההגבלות על משפיעני השקעות חוזרות לשולחן הכנסת

הרשת סערה בסוף השבוע כאשר משפיענים דוגמת "הסולידית" ו"הגורו" מתחו ביקורת על הדיון המתוכנן בכנסת לגבי ההצעה לחייב אותם להזדהות בשמם או להצטייד ברישיון השקעות ● למרות הסערה, ועדת הכספים לא צפויה לדון השבוע במהלך - אך הנושא עשוי לעלות על שולחנה בשבועות הקרובים

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הקרנות של המיליונרים שהיכו את ת"א כשרוב תעשיית הגידור נשארה מאחור

בשנה החולפת השאיר מדד הדגל של ת"א אבק לרוב קרנות הגידור המנייתיות - למעט 3: ורטיקל לונג, ואר אקוויטי וספרה וואליו ● מנהל הקרן המצטיינת מסביר את סוד ההצלחה: "חשיפה גבוהה לסקטורים הביטחוני והפיננסי" ● במבט ל–3 שנים בין קרנות הגידור, בלטו לטובה גם נוקד וטוטאל

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך שלא נראה 4 שנים: זה האפיק הכי פופולרי ל־2025 בשוק הקרנות

בצל הזינוקים במדדי המניות המקומיים תעשיית הקרנות המקומית מסכמת שנת שיא, במהלכה זרמו אליה כ-73 מיליארד שקל ● אחרי 3 שנים קשות הקרנות המנוהלות חוזרות למרכז הבמה ● וגם: איזה אפיק זכה לאמון מחודש מצד המשקיעים?

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים במגדל העמק / צילום: אנגלו סכסון מגדל העמק

קריית טבעון עולה על רדאר המשקיעים? בכמה נמכרה דירת 4 חדרים במגדל העמק

דירת 4 חדרים במגדל העמק בשטח של 115 מ"ר עם מרפסת, נמכרה תמורת 1.59 מיליון שקל ● המוכרים זכו בדירה במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן", ורכשו אותה תמורת 930 אלף שקל ● "הדירה נמכרה על רקע העניין הגובר באזור, בעקבות הכרזה על הקמת הקמפוס של אנבידיה" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

הבנק הבינלאומי שממליץ: הגדילו חשיפה למניות וחפשו הזדמנויות בסין

ב־UBS מעריכים המשך תנופה בשוקי המניות הסיניים בשנה הקרובה ● בדויטשה בנק דווקא סבורים כי סין עלולה לאבד מומנטום בגלל משבר הנדל"ן וצופים קאמבק של הדולר; ולמרות האופטימיות בג'יי.פי מורגן לגבי הצמיחה הגלובלית, הם מזהים גם סכנת מיתון ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026