גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת נדל"ן שמתנהגת כמו סטארט-אפ פרוע: איך תקבל הבורסה את WeWork

WeWork צפויה להצטרף לגל ההנפקות של חברות חד–קרן ששוטף את וול–סטריט ● עד כמה תצליח להתקרב לשווי של אובר, והאם המשקיעים יתעלמו מהמודל העסקי הלא ברור, מחוסר הרווחיות ומהנסיגה ברגע האחרון של סופטבנק מהשקעה בחברה

אדם נוימן / צילום: צילום: רויטרס Eduardo Munoz ,
אדם נוימן / צילום: צילום: רויטרס Eduardo Munoz ,

חברת חללי העבודה WeWork חשפה השבוע כי הגישה בדצמבר תשקיף לקראת הנפקת מניות ראשונות (IPO). בהודעה ציינה החברה, כי היא הגישה את טיוטת התשקיף לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) ב-28 בדצמבר, זמן קצר אחרי שגייסה לפי שווי של 47 מיליארד דולר.

WeWork הגישה את התשקיף הסודי ימים ספורים אחרי שהמשקיע העיקרי שלה - סופטבנק - בחר לצמצם משמעותית חלקו בסבב הגיוסים האחרון. התאגיד היפני, שהשקיע עד כה 10.5 מיליארד דולר בחברה, נסוג מהשקעת ענק מתוכננת של 16 מיליארד דולר, אחרי שמספר משקיעים בסופטבנק נרתעו וחששו מהמודל העסקי של WeWork.

ההודעה של WeWork על הגשת התשקיף החסוי - חמישה חודשים לאחר מעשה - הגיעה כהפתעה. החברה, שחוגגת כל דבר על במות ופסטיבלים וברזי בירה חופשיים, אינה ידועה בגישתה המאופקת לחיים. כך היא הצליחה בתשע השנים שבהן היא קיימת להפוך את עצמה לשם נרדף של צורת העבודה המודרנית. אף שהיא עצמה מציעה רק פתרונות משרדיים, מעוצבים ומרהיבים ככל שיהיו, הם תמיד היו רק משרדים. בעוד שסביבה צמחה תרבות שיתופי חללי עבודה - ה-WeWork של הדברים - מחברות שהתמחו בחללים משותפים למעצבי שיער ורופאי שיניים, ועד לחללים עבור מדענים ומעצבים.

את הבאזז העצום שהיא ריכזה סביבה והמותג החזק שבנתה, תירגמו המייסדים - אדם נוימן ושותפו מיגל מקלבי - לסבבי גיוס ענקיים והתפשטות עולמית. נכון לדצמבר 2018, החברה מחזיקה ב-425 משרדים ב-100 ערים על פני 15 מדינות, שמשרתים כ-400 אלף איש, חלקם סטארט-אפים - מעצמאיים ועד חברות פורצ'ן 500. מאז 2009 גייסה החברה כמעט 13 מיליארד דולר ב-14 סבבים, 702 מיליון דולר מתוכם באמצעות אגרות חוב שנסחרות היום בתשואה לא מחמיאה של 9.3% (והונפקו בריבית לא מחמיאה של 7.8%).

מודל עסקי? למי אכפת כשהכסף זורם

בינתיים, נשרפים ערמות המזומנים שבידיה בזריזות ראויה לסטארט-אפ. את 2018 סיכמה WeWork בהפסד של 1.9 מיליארד דולר והכנסות של 1.8 מיליארד דולר - פי שניים הכנסות ופי שניים הפסדים לעומת 2017. אחת הסיבות להפסדים היא העובדה כי היא רוכשת ושוכרת נכסים לטווח ארוך באזורים יקרים, ומרוויחה לאיטה בהשכרתם לטווח קצר.

סיבה נוספת להפסדים המעמיקים היא גישתה הלא-מאופקת לחיים. "כאחת הרשתות הפיזיות הגדולות בעולם, זוהי אחריותנו להוביל את הדרך ולתת את הדוגמה העולמית לאנשים ולתאגידים על האופן שבו עלינו לטפל זה בזו ובכוכב הלכת שלנו", חתם המייסד והמנכ"ל אדם נוימן את ההודעה על התשקיף, והזכיר כי WeWork לא מנפיקה מניות של חברת חללי עבודה, אלא חברה שמטרתה "העלאת התודעה העולמית" ובשל כך הקימה בית ספר יסודי פרטי (WeGrow), פרויקט מגורים (WeLive) והשקעה בחברת בריכות גלים.

ההפסדים המעמיקים ובחירת הפרויקטים יוצאי הדופן, הביאו על WeWork מבקרים שתהו לגבי המודל העסקי שלה ועל שווי השוק המתומחר שלה. בינואר כלו כל הקיצין, כאשר החברה מיתגה את עצמה כ- We Company, וגייסה עוד 2 מיליארד דולר בלי למצמץ ולפי שווי של 47 מיליארד דולר - שבריר מחברות נדל"ן ותיקות ורווחיות הרבה יותר.

עד כה, הצליח נוימן להדוף את הגדרת WeWork כחברת נדל"ן ולשמר את מעמדה כחברת טכנולוגיה צומחת, שמציעה מגוון רחב של שירותים ובונה קהילה עולמית (דיגיטלית) מדומיינת. אך יייתכן שהיא נמצאת בנקודת הקצה, ונסיגת סופטבנק מההשקעה הייתה רק המבשר לבוא בכל הנוגע לכסף מקרנות הון סיכון, בעוד ששוק ההנפקות הציבוריות גועש היום בכסף זול שנשפך על חברות דומות מאוד ל- WeWork: חברות טכנולוגיה (במובן הרחב של המילה), בוגרות (יחסית), עם הכנסות צומחות והפסדים מעמיקים.

גל ההנפקות: 200 מיליארד דולר לנאסד"ק

אם WeWork תנפיק ב-2019, היא צפויה להיות ההנפקה השנייה בגודלה אחרי אובר. אבל שתי אלו רחוקות מלהיות היחידות. במארס הנפיקה חברת שיתוף ההסעות ליפט לפי שווי של 26.6 מיליארד דולר, Zoom הנפיקה החודש (16.2 מיליארד דולר) וכך גם פינטרסט (12 מיליארד דולר); אובר היריבה של ליפט הגישה תשקיף וצפויה להנפיק לפי שווי של 90 מיליארד דולר בשבוע הבא, ואחריה צפויות Airbnb (היום מוערכת בכ-25 מיליארד דולר), סלאק (7 מיליארד דולר), Palantir (לפי שווי של 20 מיליארד דולר) ו-PagerDuty (הקטנה משמעותית, עם שווי של 1.55 מיליארד דולר).

חדי קרן פלוס - ההנפקות הגדולות האחרונות ואלו שבדרך

בסיכום אפשרי של ההנפקות שהיו ויהיו בשנה הנוכחית, תוסיף לכאורה בורסת נאסד"ק 200 מיליארד דולר של חברות טכנולוגיה חדשות. רובן ככולן חדי קרן, סטארט-אפים בשווי של מעל מיליארד דולר. הדהרה המרהיבה של חדי הקרן מפיחה בשוuקים רוח חיים, היא משמחת את המשקיעים כאילו היא איתות צבעוני וסכריני לכל מה שהוא שוק בריא. באותה נשימה, עומס ההנפקות מתקבל בספקנות, שמא הדהרה היא בהלה המונית דורסנית, חסרת הבחנות.

סנטים רבים מתוך אותם 200 מיליארד דולר חדשים שייכים לחברות ללא מודל עסקי, או מודל עסקי שלא הביא עליהן רבעון אחד בחייהן הכולל רווח נקי. זהו בהחלט מצב נתון לגיטימי עבור חברות צמיחה מלהיבות משנות סדרי עולם. אבל בבורסה ציבורית שמעניקה הילה של לגיטימיות, אריכות ימים ובגרות לחברות הנסחרות בה - מדובר בסיפור אחר, או לפחות כך מצופה שיהיה.

המשיכה הגדולה לחברות כמו אובר, ליפט ו-WeWork היא במספרים הגדולים שהם יכולים לספק. אם זה מיליארדים בודדים של נהגים או נסיעות, פריסה בעשרות מדינות, או השכרת שולחנות למאות אלפי הייטקיסטים. הן מצליחות למשוך בעקביות משקיעים פרטיים בעקבות ההבטחה שהגשימו פייסבוק, אמזון וגוגל, ועד שהן מגיעות למשקיעים הציבוריים הן כבר בנו לעצמן פרופיל ציבורי בוהק. המצב היום כה חריג - לפי מחקר מאוניברסיטת פלורידה, ב-1980 רק 25% מהחברות שביצעו הנפקה היו הפסדיות, לעומת 86% בתקופת הדוט קום ו-80% במהלך השנה החולפת.

בקצב ההנפקות הנוכחי ובהנחה שלא יעלו הריביות במשק, צפויים חדי הקרן לגייס השנה 100 מיליארד דולר מהציבור, קצת יותר מ-97 מיליארדי הדולרים הידועים לשמצה שגויסו בעת בועת הדוט קום. היום, כמו אז, השוק גדוש בהון שמחפש כל דרך למציאת ערך; כמו אז, גיוסי ענק מתבצעים בקלות תוך התעלמות ממדדים מסורתיים של איתנות עסקית. כמו אז, החברות שמנפיקות מבטיחות לשנות את העולם ולהוביל מהפכה חברתית ותרבותית. היום, הרבה יותר מאז, החברות מפסידות ובגדול. אבל היום, בשונה מאז, הציבור פחות סבלני להפסדים.

הציבור זוכר שעל כל אמזון, פייסבוק וגוגל, יש עשרות חברות כושלות והוא מעניש אותן מהר יותר משהעניש בתקופת הדוט קום. טוויטר, למשל, שהנפיקה ראשונה בנובמבר 2016, התרסקה תוך חודשיים ומאז נפלה ב-37%. סנאפ, שהונפקה במארס 2017, נפלה מתחת למחיר ההנפקה ועד היום מחקה 42% משוויה. Blue Apron התרסקה ב-89% מאז הנפקתה ביוני 2017, וליפט שהנפיקה רק לפני שבועיים וחצי נפלה מאז ב-23%.

ולמרות זאת, עדיין צריך לתהות בנחישות האם ההתלהבות העצומה וההון הזורם מנפחים בועה. אם במקרה ההנפקות הציבוריות הללו הן תוצר של משקיעים פרטיים שאיבדו את סבלנותם והם דוחפים ודוחקים בחדי הקרן לפצוח בהנפקות כדי לצאת מההשקעות ולזרוק אותם על הציבור, או לחילופין שמדובר בסך הכל בסימנים של שוק איתן.

את התשובה לשאלה הזו אי אפשר לדעת בוודאות. במקום זאת יש שני דברים שאפשר לומר בוודאות על הנפקה של WeWork, אם תצא לפועל. ראשית, המהלך יעניק לחברה מזומנים רבים. אם כי על פניו לא ברור מדוע היא זקוקה להם, אחרי שנוימן ציין בשיחה עם CNBC כי לחברה די והותר מזומנים, זמן קצר אחרי הגיוס האחרון שהשלימה בינואר; שנית, המשקיעים הפרטיים והוותיקים של WeWork יקבלו חלון הזדמנות לממש את השקעתם בחברה. אלו, לכל הפחות, צריכים להותיר אותנו בממלכת אי הוודאות והזהירות, בזמן שחדי הקרן נלחמים את מלחמתם הארוכה בשולי הרווח. 

להיות רווחיים? "אנחנו לא חושבים על זה כרגע ב-WeWork" | קובי ישעיהו

ענקית חללי העבודה המשותפים WeWork מצטרפת לחברות ענק נוספות שמנצלות את הגאות האחרונה בשוקי המניות, ואת התיאבון המחודש של משקיעים לסיכון, וכבר גייסו כספים או שהן בדרך ל גיוס הון ב הנפקה ראשונית גדולה - ביניהן אובר וליפט. 

הגיוס האחרון של WeWork בוצע בתחילת השנה, בעת שענקית ההשקעות היפנית סופטבנק הזרימה לחברה עוד 2 מיליארד דולר לפי שווי מוערך של כ-47 מיליארד דולר. סופטבנק, שעוד לפני כן השקיע בחברה 8 מיליארד דולר, תכננה בתחילה להשקיע עוד 16 מיליארד דולר בסבב האחרון אולם, ככל הנראה, משקיעים מרכזיים בקרן הטכנולוגיה הענקית של סופטבנק - Vision Fund - נרתעו מההשקעה הגדולה המתוכננת בחברת חללי העבודה המשותפים והיא צומצמה משמעותית.

בדומה לאובר וליפט, גם WeWork צומחת בקצב מהיר אולם רושמת הפסדי ענק מדי רבעון. החברה, שאותה הקים הישראלי לשעבר אדם נוימן בשנת 2010 (מכהן כיום כמנכ"ל החברה), רשמה ברבעון הראשון של השנה הכנסות בגובה של כ-1.25 מיליארד דולר והפסד נקי של כ-1.2 מיליארד דולר.

את שנת 2018 סיימה החברה עם הפסד של 1.9 מיליארד דולר והכנסות של 1.8 מיליארד דולר, לאחר שאת 2017 סגרה עם הפסד של 933 מיליון דולר והכנסות של 866 מיליון דולר ב-2017.

לצד הצמיחה המהירה בהכנסות (מ-866 מיליון דולר ב-2017 ל-1.8 מיליארד דולר ב-2018) רושמת החברה הפסדי ענק (1.9 מיליארד דולר ב-2018), שכן היא ממשיכה להוציא סכומי כסף גדולים על פיתוח עסקי, שיווק ומכירות, הנחות לשוכרים ומנויים חדשים וסעיפים נוספים. לקראת הנפקה אפשרית, יצטרכו בעלי המניות WeWork ובראשם נוימן וסופטבנק, לקוות שהמגמה החיובית בשוקי המניות לא תשתנה ולראות לפי איזה שווי חברה הם יוכלו לנסות לגייס כסף.

במכתב לעובדים כתב נוימן כי "חלק מהניסיון לשמור על אפשרויות פתוחות, הגשנו טיוטת תשקיף חסויה לרשות ני"ע האמריקאית SEC בדצמבר. אחרי מחשבה רבה, החלטנו בשבוע שעבר להגיש את התשקיף - צעד שיעזור לנו להחליט אם להפוך לחברה ציבורית".

בשיחה עם "גלובס" לפני כחצי שנה, אמר סמנכ"ל הכספים של החברה, ארטי מינסון, כי הוא אינו מודאג במיוחד מההפסדים הגדולים של החברה. "אנו מאמינים שיצרנו קטגוריה חדשה של חללי עבודה גמישים מסביב לעולם, שתגיע להערכתנו לנפח פעילות של כ-20% מסך שוק המשרדים העולמי בעתיד, לעומת כ-1% כיום בלבד, כך שאנחנו נמצאים רק בתחילת הדרך. אנו רואים את המצב כיום כהזדמנות לבנות את אחת החברות הגדולות בעולם. יש לנו גב חזק מארגונים שהם מהגדולים והחזקים בעולם, אז כרגע אנחנו מתרכזים בצמיחה".

בתשובה לשאלה מתי החברה צפויה לעבור לרווח הוא ציין כי "אנחנו לא חושבים על זה כרגע. אם נחליט מחר להתמקד בהגדלת הרווח התזרימי, EBITDA, נוכל להגיע לרווח בתוך תשעה חודשים, אבל אנחנו לא חושבים שכרגע זאת המטרה הטובה ביותר".

עוד כתבות

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג, לצד מייסד מלאנוקס איל ולדמן / צילום: תמר מצפי

מלאנוקס בלב המתיחות בין ארה"ב לסין: האם אנבידיה תספוג קנס של מיליארדים

הרשויות בבייג'ינג הודיעו כי אנבידיה הפרה את חוקי ההגבלים העסקיים במדינה עם רכישת מלאנוקס ב־2020 ● כעת, ענקית השבבים עשויה לספוג קנס של עד 10% מהכנסותיה בסין ● המהלך מגיע לאחר שורת צעדים שארה"ב וסין נקטו אחת נגד השנייה באחרונה

בנייה ללא היתר / צילום: Shutterstock

התגורר במשך חמש שנים בבית ללא היתר וקיבל קנס של 180 אלף שקל

בית המשפט המחוזי החמיר בעונשו של תושב עראבה שבנה בית בן חמש קומות ללא היתר, אולם המבנה לא נהרס

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

הסכר נפרץ: החברות הישראליות שמכוונות להנפקה בוול סטריט

הצפי להורדת ריבית בארה"ב וליציבות האינפלציה מביא כמה מהחברות לשקול הנפקה בשוק האמריקאי ● ביניהן ארמיס, שנמצאת כעת בסבב גיוס לפי שווי של 5 מיליארד דולר, ו־וואסט דאטה, אחת השותפות המרכזיות של אנבידיה בתחום ניהול אחסון מידע

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' על פסילת מועמדו לראש אגף התקציבים: "ועדת המינויים טעתה, אני בדיונים על זה"

שר האוצר הגיב היום לראשונה על פסילת מועמדו לתפקיד ראש אגף התקציבים באוצר, מהרן פרוזנפר ● החלטת ועדת המינויים התקבלה מטעמים של אי-מתן שוויון הזדמנויות לנשים בהתמודדות על תפקידים בכירים בממשלה בכלל ובאוצר בפרט ●  סמוטריץ': "אני מכבד מאוד נשים"

צעירים בעבודה / אילוסטרציה: Shutterstock, ImageFoto

הצצה לראש של הצרכנים הבאים שיניעו את הכלכלה הישראלית

בני הדור ה־Z בישראל בגילאי 16-28 מעדיפים לבקר בחנויות פיזיות, נעזרים בכלי בינה מלאכותית כדי לקבל החלטות קנייה, ומאמינים למשפיענים לא פחות מאשר לחברים ולבני משפחה - כך עולה מסקר מקיף שערכה חברת ויזה ● והכי חשוב: אל תגעו להם בסמארטפון

השרה מאי גולן / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

פרשת מאי גולן שנחשפה בחדשות 12: המשטרה פשטה על משרדה של השרה מאי גולן

בעקבות תחקיר "המבקר" בחדשות 12: המשטרה פשטה על משרדה של השרה לשוויון חברתי מאי גולן בירושלים ועצרה עו"ד מוכר ששימש בעבר כיועץ הפרלמנטרי שלה • במהלך פשיטה על ביתה של היועצת לשרה נתפסה מעבדת סמים • במשטרה החליטו: גולן תזומן לחקירה היום אחה"צ

אמיתי קלמר וד''ר דן רביב / צילום: Weifan Chen

ההנפקה שתניב למבטח שמיר, ארקין ואיל עופר רווחים של מאות מיליונים

שלושת בעלי ההון מחזיקים במניות חברת הפינטק הישראלית-אמריקאית לנדבאזז, ששואפת להנפיק בוול סטריט לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● עבור מבטח שמיר מדובר בהשבחה צפויה של פי 10 על השווי בו השקיעה בחברה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הנאסד"ק וה-S&P 500 ננעלו בשיאים חדשים; גוגל זינקה לשווי של מעל 3 טריליון דולר

הנאסד"ק עלה בכ-0.9% ● הסנטימנט החיובי בוול סטריט בא בעקבות דבריו של טראמפ על כך שהמו"מ מול סין מתקדם היטב ● טסלה קפצה בכ-3.5%, לאחר דיווח לפיו המנכ"ל אילון מאסק רכש מחדש מניות של החברה ● הזהב בשיא כל הזמנים ● החל מרביעי: 36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם. רוב תשומת־הלב אל הפד, שצפוי לבצע הפחתה ראשונה בקדנציה של טראמפ

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בנק הפועלים מאמין בנחשון קיויתי; משקיע בבסר לפי שווי של מיליארד שקל

ב.ס.ר הנדסה, הפועלת לגיוס אג"ח של 150 מיליון שקל, עדכנה את התשקיף על הסכם השקעה שנחתם עם פועלים אקוויטי שיחזיק בנתח שעשוי להגיע ל-15% ומכין את הקרקע להנפקת מניות • החברה פועלת להקמת פרויקטים של דיור ומשרדים בערים מרכזיות

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

זמן מלחמה? בנמל אשדוד יפרצו את התקציב כדי לממן חגיגות

בנמל אשדוד מתכוונים לפרוץ את מסגרת תקציב ההוצאות כדי לממן את החגיגות לרגל 60 שנה להקמת הנמל - שיעלו כ-3 מיליון שקל ● והתאגיד הופך את הסדרה המצליחה "קופה ראשית" לסרט שיעלה לאקרנים בקיץ הבא ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה באדום לאחר דברי נתניהו על המצב המדיני-כלכלי של ישראל

ת"א 35 נפל בכ-0.3% ● המניות הביטחוניות איבדו גובה ● ספק אם מדד המחירים לצרכן שיפורסם היום יגרום לבנק ישראל להוריד את הריבית ● השקל נחלש מול הדולר ● באופנהיימר מעלים את מחיר היעד של טאואר ● החל מרביעי: 36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם, רוב תשומת־הלב אל הפד, שצפוי לבצע הפחתה ראשונה בקדנציה של טראמפ

השופט יוסף אלרון / צילום: דוברות הרשות השופטת

הדיל במינוי, ההחמרה בענישה ודעת המיעוט: השופט שיצא נגד המערכת מסכם כהונה

השופט יוסף אלרון, שהדהים את מערכת המשפט כאשר התמודד על נשיאות העליון בניגוד לשיטת הסניוריטי, יפרוש השבוע בתום יותר מ־30 שנה על כס השיפוט ● מי שנודע בדעות מיעוט בעד ביטול עילת הסבירות ומינוי דרעי לשר, היה גם "פליליסט" שהחמיר בענישה - כולל בפרוטקשן

כשמכוניות חדשות נמכרות בהנחות ענק, לא קונים מכוניות יד שנייה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בחסות הנחות של עשרות אלפי שקלים - רכב בן שנה עשוי לעלות יותר מרכב חדש

היבואנים תקועים עם מלאי גדול, ועשרות אלפי רכבי "אפס קילומטר" מוצעים בהנחות של עשרות אלפי שקלים ● לצד התחרות האגרסיבית שנוצרה בין הדגמים החדשים, ההשלכות מורגשות גם בשוק המשומשות ● הנפגעים העיקריים: רכבים שעלו לכביש בשלוש השנים האחרונות

ג'אקו 7, רכבי הפלאג אין מובילי מכירות בשוק הפרטי ובהדרגה גם בשוק הציים / צילום: יח''צ

באוצר מתכננים שינוי בהטבות המס למחזיקי רכב צמוד. כל הפרטים

לגלובס נודע כי על פי הערכות בענף, במשרד האוצר מתכננים להפחית במאות שקלים את ההטבה החודשית לרכבי פלאג־אין. לעומת זאת, זו של החשמליים צפויה לגדול ● ואיך יושפעו בעלי רכבים היברידיים?

תקיפת צה''ל ברצועת עזה / צילום: Amir Cohen

תקיפות עוצמתיות בעיר עזה; משפחות חטופים ושורדי שבי הקימו אוהלים מול מעון רה"מ

עדות מתוך הרצועה: הפצצות בכל רגע, "חגורת אש" ופצצות תאורה; גורם ביטחוני: מספר העזתים שפונו מאפשר התחלת תמרון ● בצל התקיפות העזות ברצועה: משפחות חטופים העבירו את הלילה בהפגנות מול מעון רה"מ בירושלים ● שר החוץ האמריקאי למשפחות חטופים: "עובדים על עסקה כוללת, זה הולך להיות מורכב" ● טראמפ: "ישראל לא תתקוף יותר את קטאר" ● 48 חטופים - 711 ימים בשבי - עדכונים שוטפים 

העזתים שברחו מעזה בעזרת ChatGPT

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראלים לא יוכלו להתקבל לאקדמיה הצבאית היוקרתית של בריטניה החל משנה הבאה, הצרות של איראן צפויות להחמיר, ארה"ב נאלצת לכבות שריפות במזרח התיכון, וסיפורו של עזתי שברח מעזה בעזרת אופנוע ים ו-ChatGPT ● כותרות העיתונים בעולם 

אינפלציה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

היום יתפרסם מדד המחירים לצרכן עבור חודש אוגוסט 2025, שעפ"י ההערכות צפוי להצביע על עלייה בשיעור גבוה יחסית של 0.6%-0.7% ● עם זאת, האינפלציה השנתית צפויה להתכנס לראשונה אל תוך יעד המחירים שהציב בנק ישראל - עם התמתנות מ־3.1% ל־2.8%

רוברט פ. קנדי, שר הבריאות של ממשל טראמפ / צילום: Reuters, Elizabeth Frantz

הדיווח שגרם לצניחת המניות והעקיצה של מנכ"ל פייזר: חברות החיסונים תחת מתקפה

פרסום על כך ששר הבריאות של טראמפ מתכוון להציג נתונים על נזקי החיסונים לקורונה הובילו לירידות של מניות פייזר, מודרנה וביונטק ● מה עומד מאחורי הדיווח, עד כמה החברות צפויות להיפגע ומדוע בשוק כבר יש מי שצופים את פרישת השר המתנגד לחיסונים

ניר צוק, שמוליק האוזר ויובל אלוני באירוע ההשקה של בנק אש / צילום: גדי סיארה

בלי עמלות עו"ש: בנק חדש בישראל יוצא לדרך

בנק אש, שבין מייסדיו נמצא היזם הטכנלוגי ניר צוק, יפתח את שעריו לקהל בתחילת 2026 ויציע חשבון עו"ש ללא עמלות, ריבית זהה לכל המפקידים, ומחצית מההכנסות שלו יופקדו בחשבונות הלקוחות – שינוי שמאתגר את הבנקים המסורתיים בארץ ● עם זאת, הבנק לא יפעל בתחום המשכנתאות ולא מתכנן להציע מסחר בניירות ערך

השרה מאי גולן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

החשדות, המעצר של המקורב והחשש מתיאום גרסאות: פרשת מאי גולן מסתבכת

השרה מאי גולן זומנה לחקירה לאחר שחוקרי להב 433 פשטו על המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה שבראשותה, וכן עצרו עו"ד המקורב לה ● לפי החשד, עובדיה עשו שימוש בעמותות ככלי להוצאת כספים בניגוד לחוק ● מומחים מעריכים: יגויסו עדי מדינה