גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ה-E קופה המרהיבה של מרצדס: 700 אלף שקל לדגם הבסיסי

ה-E קופה המרהיבה מקבלת מנוע חדש ו"ירוק", אבל בהחלט לא צמחוני ● היא מתוכננת עבור הייטקיסטים לאחר אקזיט, ופחות עבור אנשי "הכסף הישן"

 

וירוס שמקורו לא ידוע פוקד לאחרונה את פלח רכבי היוקרה בישראל. לאחר שנים ארוכות של צמיחה מהירה ועקבית, התכווצו המכירות בפלח הזה ברבעון הראשון של 2019 בשיעור של כ-7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. יש הסבורים שמדובר בבעיה נקודתית שנובעת מעיכובים בייצור ובאספקה של גרסאות "פלאג-אין" יוקרתיות, שזוכות לפופולריות רבה בישראל. אחרים טוענים שאחראי לכך היבוא המקביל.

אבל קשה למצוא מי שיטען כי מדובר ברוויה של שוק רכבי היוקרה. בשנים האחרונות צמח מספרם של המיליונרים בישראל בלמעלה מ-8%, ורכבי יוקרה שעולים מאות אלפי דולרים הם עדיין בונוס-עצמי מבוקש ביותר באלפיון העליון, ולא רק בישראל. וכאשר מדובר בבונוסים-עצמיים, המוטו הוא "אם יש לך, תדאג שידעו את זה" או במילים אחרות, רכבי יוקרה מוחצנים.

מרצדס E450 קופה היא דוגמה בהחלט מייצגת לז'אנר. היא שייכת פורמלית למשפחת ה-E סדאן הסולידית, אבל מחצינה פרופורציות יותר ספורטיביות בשילוב גג קשתי רצוף ומרהיב, שנמתח לאחור בזווית חדה ללא עמודי תמיכה מרכזיים וחרטום דמוי כריש משחר לטרף, שאופייני למשפחת הקופה של מרצדס. מתיחת הפנים שעברה המכונית בשנה שעברה העניקה לה זנב הרבה יותר מושחז וחישוקי 19 אינץ' מעוצבים לתלפיות סוגרים היטב את הקצוות של חבילת מרשימה של נוכחות כביש, שלא מותירה צופים אדישים.

אם העיצוב החיצוני נועד לייצר ריגושים בסביבה החיצונית, תא הנוסעים הוא הדוניזם נטו. הרצפה הנמוכה יחסית דורשת קצת גמישות מהגב בעת הכניסה, אבל הפיצוי הוא אסתטיקה של מלון בוטיק יוקרתי: קווים רכים, זורמים ומינימליסטיים, עבודת עץ ועור מרהיבה, ושילוב צבעים שמאחוריו ניצבות מחשבה ואיכות גימור מהשורה הראשונה. בקיצור, סביבה שמאפשרת לשקוע בשלוות זן גם במהומה של נתיבי איילון.

צג מולטימדיה ענק ועתיר תפריטים הוא סטנדרט בדגם ה-E450, והנדסת האנוש זהה לזו של סדרה E. כלומר, היא מתוכננת עבור הייטקיסטים לאחר אקזיט, ופחות עבור אנשי "הכסף הישן".

המושבים הקדמיים מפנקים ומפוסלים היטב. למרות העובדה שכניסה לצמד הכורסאות האחוריות דורשת תמרון, הן מרווחות ונוחות באופן מפתיע עבור מבוגרים, שקומתם לא חורגת מהממוצע. האבזור התקני עשיר ומקיף, כמקובל בפלח, כולל כוונון חשמלי עתיר מצבים למושבים הקדמיים, גג פנורמי חשמלי ומערך מקיף של מערכות סיוע מתקדמות לנהג, בדומה לגרסת הסדאן.

גרסת ה-450 שהצטרפה השנה להיצע, מחליפה את גרסת ה-400 שנפלה קצת בין הכיסאות. היא עדיין מצוידת במנוע טורבו בנפח 3 ליטר בתצורת V6, אבל הפעם זה מנוע חדש לגמרי שהותאם למבחני הפליטה האירופאיים העדכניים ועל הדרך גם זכה לקפיצה בהספק מ-333 ל-367 כ"ס ולתוספת צנועה למומנט, שעומד כעת על 50 קג"מ עגולים.

המחיר הבסיסי: 700 אלף ש'

מרצדס טוענת שהמנוע הזה הרבה יותר "ירוק" וחסכוני מקודמו, אבל על הכביש הוא לא עושה שום הנחות לצמחונים. כאשר מחשב המנוע ניצב על אחד משני המצבים הספורטיביים, הוא מרגיש כמו קרניבור שמריח את המנגל של יום העצמאות. הוא בועט את הרכב מאפס ל-100 ב-5.6 שניות, צובר מהירות בקצב מרשים ומרגיש יציב ורגוע גם במהירויות אוטוסטרדה (של אירופה).

מערכת ההנעה הכפולה של מרצדס, סטנדרט ב-450, מעבירה את הכוח לגלגלים ביעילות מרשימה גם על משטחים חלקלקים. התיבה בת תשע המהירויות לא מתנגדת להוריד באופן מיידי שניים ואפילו שלושה הילוכים לנוכח פקודת האצה אגרסיבית. במצבי ההיתכנות הרגילים, המנוע חלק ומעודן והביקורת העיקרית שלנו נוגעת לצליל הספורטיבי, או למעשו להיעדרו. קצת מאכזב בהתחשב באגרסיביות החזותית. קרוב לוודאי שאי שם ברשימת האופציות היקרות של היצרן, מסתתר הפתרון לבעיה.

ואם כבר באופציות עסקינן, היינו ממליצים לצייד את הרכב במערכת מתלי האוויר של מרצדס. הגרסה התקנית מצוידת במתלי מתכת תקניים. חרף העובדה שהנוחות עדיין סבירה ברוב התנאים, שילוב של צמיגים בחתך קיצוני ומהמורות עמוקות על האספלט הישראלי מוציאים לעיתים את המרכב ואת הנוסעים משלוותם. המתלים הבסיסיים גם משחררים קצת יותר מדי נטייה ותנודות אנכיות בפניות, אם כי זו בעיקר תחושה סובייקטיבית. מי שיתגבר עליה יגלה שאחיזת הכביש של ההנעה הכפולה על כבישים מפותלים גבוהה הרבה יותר מהאומץ של הנהג. המצב הספורטיבי גם מלטש את תחושת ההיגוי, ובסך הכול גם נהגים יודעי ח"ן לא יקופחו.

במחיר בסיס של 699 אלף שקל, ה-450 קופה התייקרה רק בכ-3% לעומת ה-E400 קופה היוצאת. עם זאת, היא מציעה הרבה יותר אבזור תקני וכמובן תוספת לא מבוטלת להספק ולביצועים. בקיצור, עסקה טובה למי שיכול כמובן.

עוד כתבות

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

חימושים משוטטים של חברת UVISION / צילום: Reuters, IMAGO

ההישג של חברת הכטב"מים הישראלית והנקמה הקטארית באיראן

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים, בשווקים מעריכים שהפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● “הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום”, אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

שטרות דולרים / צילום: Shutterstock

הכלכלן שבטוח: בטווח הארוך, ההשפעה על תיק ההשקעות מינורית

ברקע היחלשות הדולר, במיוחד מול השקל, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס משחרר צפירת הרגעה: "לא צריך לנהל את ההשקעה לפי תנודות המטבע. זה מייצר הרבה רעש בטווח הקצר" ● ומה  יקרה אם נראה נפילה חדה עוד יותר של המטבע האמריקאי?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, כצפוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון  מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות לאחר הנעילה

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב תיענה בתגובה לת"א

עלי שמח'אני, יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן: "כל פעולה צבאית מצד ארה"ב מכל מקור ובכל רמה - תיחשב לפתיחת מלחמה" ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים

פרופ' מתן גביש / צילום: ינאי יחיאל

הפרופסור הישראלי שנלחם באדובי: "הגיע הזמן להחליף את ה-PDF"

החברה של פרופ' מתן גביש מהאוניברסיטה העברית, עושה את צעדיה הראשונים ובוחנת את האפשרות להחליף את מסמכי ה-PDF הוותיקים של אדובי, בפורמט דיגיטלי משוכלל הרבה יותר ● "הגיע הזמן לסטנדרט חדש. ה-PDF הוא אובייקט סגור ולא יעיל, וגם כזה שלא מתאים לעידן האוטומציה של ה-AI", אומר גביש לגלובס

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

הקהל בכנס / צילום: כפיר זיו

מניעים את הכלכלה: התמונות והרגעים מכנס תשתיות לעתיד

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, שנערך במרכז הכנסים של הבורסה בהשתתפות כ-200 אורחים, נידונו סוגיות תחבורה, תעשייה, אנרגיה והיבטי מדיניות ● מושב מיוחד ניתח לעומק את פרויקט הענק של הקמת המטרו בגוש דן ● באי הכנס נהנו מיין בוטיקי משפחתי ומגבינות המיוצרות ב"מחלבה הקטנה" ● אירועים ומינויים

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: זה נשיא התאחדות התעשיינים החדש

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ● הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

יודפת אפק ארזי, יו''ר נת''ע

יו"ר נת"ע: "לא מרוצה מההתקדמות בקו הירוק, מצפה שהזכיין שמנהל יביא תוצאות יותר מהר"

יודפת אפק-ארזי, יו"ר נת"ע, אמרה בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי "המטרו הוא הכרח, לא לוקסוס - והתקציב קיים; הפרויקט יחסוך לישראל 34 מיליארד שקל בשנה" ● על הרכבת הקלה אמרה: "גם הקו הירוק ייפתח חלקית ב-2028, לא רק הסגול" ● וגם: האם הם חשבו להחליף את החברות בקו הירוק בגלל העיכובים?

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

מטוס KLM / צילום: Shutterstock

ריאד כן, תל אביב לא: ההודעה המפתיעה של חברת התעופה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה כי הטיסות לתל אביב מבוטלות - יממה בלבד אחרי שהודיעה על חידוש הקו לאמסטרדם ● החברה כבר חידשה טיסות ליעדים אחרים באזור, בהם ריאד ודמאם, ובוחנת אפשרות לחדש את הטיסות לדובאי

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

חברה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה  של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את  הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת “לפני סוף 2026” ● המניה עולה במסחר המאוחר

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"