גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ה-E קופה המרהיבה של מרצדס: 700 אלף שקל לדגם הבסיסי

ה-E קופה המרהיבה מקבלת מנוע חדש ו"ירוק", אבל בהחלט לא צמחוני ● היא מתוכננת עבור הייטקיסטים לאחר אקזיט, ופחות עבור אנשי "הכסף הישן"

 

וירוס שמקורו לא ידוע פוקד לאחרונה את פלח רכבי היוקרה בישראל. לאחר שנים ארוכות של צמיחה מהירה ועקבית, התכווצו המכירות בפלח הזה ברבעון הראשון של 2019 בשיעור של כ-7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. יש הסבורים שמדובר בבעיה נקודתית שנובעת מעיכובים בייצור ובאספקה של גרסאות "פלאג-אין" יוקרתיות, שזוכות לפופולריות רבה בישראל. אחרים טוענים שאחראי לכך היבוא המקביל.

אבל קשה למצוא מי שיטען כי מדובר ברוויה של שוק רכבי היוקרה. בשנים האחרונות צמח מספרם של המיליונרים בישראל בלמעלה מ-8%, ורכבי יוקרה שעולים מאות אלפי דולרים הם עדיין בונוס-עצמי מבוקש ביותר באלפיון העליון, ולא רק בישראל. וכאשר מדובר בבונוסים-עצמיים, המוטו הוא "אם יש לך, תדאג שידעו את זה" או במילים אחרות, רכבי יוקרה מוחצנים.

מרצדס E450 קופה היא דוגמה בהחלט מייצגת לז'אנר. היא שייכת פורמלית למשפחת ה-E סדאן הסולידית, אבל מחצינה פרופורציות יותר ספורטיביות בשילוב גג קשתי רצוף ומרהיב, שנמתח לאחור בזווית חדה ללא עמודי תמיכה מרכזיים וחרטום דמוי כריש משחר לטרף, שאופייני למשפחת הקופה של מרצדס. מתיחת הפנים שעברה המכונית בשנה שעברה העניקה לה זנב הרבה יותר מושחז וחישוקי 19 אינץ' מעוצבים לתלפיות סוגרים היטב את הקצוות של חבילת מרשימה של נוכחות כביש, שלא מותירה צופים אדישים.

אם העיצוב החיצוני נועד לייצר ריגושים בסביבה החיצונית, תא הנוסעים הוא הדוניזם נטו. הרצפה הנמוכה יחסית דורשת קצת גמישות מהגב בעת הכניסה, אבל הפיצוי הוא אסתטיקה של מלון בוטיק יוקרתי: קווים רכים, זורמים ומינימליסטיים, עבודת עץ ועור מרהיבה, ושילוב צבעים שמאחוריו ניצבות מחשבה ואיכות גימור מהשורה הראשונה. בקיצור, סביבה שמאפשרת לשקוע בשלוות זן גם במהומה של נתיבי איילון.

צג מולטימדיה ענק ועתיר תפריטים הוא סטנדרט בדגם ה-E450, והנדסת האנוש זהה לזו של סדרה E. כלומר, היא מתוכננת עבור הייטקיסטים לאחר אקזיט, ופחות עבור אנשי "הכסף הישן".

המושבים הקדמיים מפנקים ומפוסלים היטב. למרות העובדה שכניסה לצמד הכורסאות האחוריות דורשת תמרון, הן מרווחות ונוחות באופן מפתיע עבור מבוגרים, שקומתם לא חורגת מהממוצע. האבזור התקני עשיר ומקיף, כמקובל בפלח, כולל כוונון חשמלי עתיר מצבים למושבים הקדמיים, גג פנורמי חשמלי ומערך מקיף של מערכות סיוע מתקדמות לנהג, בדומה לגרסת הסדאן.

גרסת ה-450 שהצטרפה השנה להיצע, מחליפה את גרסת ה-400 שנפלה קצת בין הכיסאות. היא עדיין מצוידת במנוע טורבו בנפח 3 ליטר בתצורת V6, אבל הפעם זה מנוע חדש לגמרי שהותאם למבחני הפליטה האירופאיים העדכניים ועל הדרך גם זכה לקפיצה בהספק מ-333 ל-367 כ"ס ולתוספת צנועה למומנט, שעומד כעת על 50 קג"מ עגולים.

המחיר הבסיסי: 700 אלף ש'

מרצדס טוענת שהמנוע הזה הרבה יותר "ירוק" וחסכוני מקודמו, אבל על הכביש הוא לא עושה שום הנחות לצמחונים. כאשר מחשב המנוע ניצב על אחד משני המצבים הספורטיביים, הוא מרגיש כמו קרניבור שמריח את המנגל של יום העצמאות. הוא בועט את הרכב מאפס ל-100 ב-5.6 שניות, צובר מהירות בקצב מרשים ומרגיש יציב ורגוע גם במהירויות אוטוסטרדה (של אירופה).

מערכת ההנעה הכפולה של מרצדס, סטנדרט ב-450, מעבירה את הכוח לגלגלים ביעילות מרשימה גם על משטחים חלקלקים. התיבה בת תשע המהירויות לא מתנגדת להוריד באופן מיידי שניים ואפילו שלושה הילוכים לנוכח פקודת האצה אגרסיבית. במצבי ההיתכנות הרגילים, המנוע חלק ומעודן והביקורת העיקרית שלנו נוגעת לצליל הספורטיבי, או למעשו להיעדרו. קצת מאכזב בהתחשב באגרסיביות החזותית. קרוב לוודאי שאי שם ברשימת האופציות היקרות של היצרן, מסתתר הפתרון לבעיה.

ואם כבר באופציות עסקינן, היינו ממליצים לצייד את הרכב במערכת מתלי האוויר של מרצדס. הגרסה התקנית מצוידת במתלי מתכת תקניים. חרף העובדה שהנוחות עדיין סבירה ברוב התנאים, שילוב של צמיגים בחתך קיצוני ומהמורות עמוקות על האספלט הישראלי מוציאים לעיתים את המרכב ואת הנוסעים משלוותם. המתלים הבסיסיים גם משחררים קצת יותר מדי נטייה ותנודות אנכיות בפניות, אם כי זו בעיקר תחושה סובייקטיבית. מי שיתגבר עליה יגלה שאחיזת הכביש של ההנעה הכפולה על כבישים מפותלים גבוהה הרבה יותר מהאומץ של הנהג. המצב הספורטיבי גם מלטש את תחושת ההיגוי, ובסך הכול גם נהגים יודעי ח"ן לא יקופחו.

במחיר בסיס של 699 אלף שקל, ה-450 קופה התייקרה רק בכ-3% לעומת ה-E400 קופה היוצאת. עם זאת, היא מציעה הרבה יותר אבזור תקני וכמובן תוספת לא מבוטלת להספק ולביצועים. בקיצור, עסקה טובה למי שיכול כמובן.

עוד כתבות

הזינוק בהכנסות שסלל את הדרך לאקזיט של הבורסה / צילום: Shutterstock

פי 10 בשלוש שנים: הזינוק בהכנסות שסלל את הדרך לאקזיט של הבורסה

הגאות בשווקים והקפצת מחירים לקרנות הסל, הזניקו את הכנסות הבורסה ממדדי המניות והאג"ח שאותם היא מייצרת ● כעת היא במו"מ למכירת הפעילות תמורת מאות מיליוני שקלים, אך עשויה להותיר חלק ממנה לעצמה, במטרה להמשיך וליהנות מהצמיחה המהירה בתחום

רשת 13. בעיגול: ניר זוהר, נשיא וויקס / צילום: שאטרסטוק, כדיה לוי

הקבוצה לרכישת רשת 13 מתרחבת: נשיא וויקס ניר זוהר במגעים להצטרפות

נשיא וויקס ניר זוהר עשוי לחבור ליוזמת מייסדי וויז לרכישת רשת 13, אליה כבר הצטרפה יזמית ההייטק מרב בהט ● הקבוצה מתכננת להשקיע כ־100 מיליון דולר בשיקום הערוץ

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

במקום הפקעה: המתווה שיאפשר לבעלי דירות בתוואי המטרו למכור אותן למדינה

אלפי יח"ד ותשלומים בשווי מיליארדים: משרד המשפטים מגבש פתרון ל"מלכוד" הפיצויים של פרויקט התשתית הגדול בישראל ● איך יחושבו המחירים, למה רשות המסים צפויה להעניק פטור, ומהם התנאים שבהם ניתן לדלג על הבירוקרטיה המנדטורית ולראות את הכסף מיידית

שוחט שאול ופז אדריאן / צילום: יח''צ

חברת הביומד הישראלית ביופרוטקט במזכר הבנות למכירתה

החברה הוותיקה שפיתחה שתל למניעת נזקים לרקמות בריאות בזמן הקרנות, וממנה נולד הספין אוף אורתוספייס שנמכר ב-220 מיליון דולר, צפויה להימכר בסכום דומה אם העסקה תצא לפועל

טקס האוסקר יעבור ליוטיוב החל משנת 2029 / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הופכת יוטיוב לשחקנית טלוויזיה חזקה בשוק צפוף ותחרותי

בחודש החולף חתמה פלטפורמת שיתוף הווידאו הגדולה בעולם על שתי עסקאות משמעותיות, שיביאו אליה את האוסקר ותכנים ייעודיים של ה-BBC ● בשוק מסבירים כי מדובר בשינוי גלובלי גדול, שעבור מותגי התוכן הוותיקים מהווה "ביטוח נגד חוסר רלוונטיות"

עופרה שטראוס, יו''ר קבוצת שטראוס / צילום: שלומי יוסף

מימוש ענק: משפחת שטראוס מכרה מניות של חברת המזון ב-405 מיליון שקל

המכירה בוצעה במחיר של 114.5 שקלים למניה, דיסקאונט של 3% על מחירה בבורסה ● המכירה מצטרפת למימושים נוספים שביצעה שטראוס בשנים האחרונות, בסך מצטבר של קרוב למיליארד שקל

קמפיין קופת חולים מכבי שיצר מקאן תל אביב / צילום: צילום מסך מיוטיוב

באופן חסר תקדים: מכרז הפרסום של קופ"ח מכבי מגיע לבג"ץ

משרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי עתר לבג"ץ נגד משרד הבריאות, שר הבריאות, משרד האוצר, שר האוצר ומקאן ת"א ● הטענה העיקרית: "המתחרה במכרז הפרסום של מכבי היה שותף לעריכת מסמכי המכרז - מדובר בהתנהלות הגובלת בפלילים ממש" ● בדצמבר פרסם גלובס לראשונה את הטענות בענף נגד המכרז, ולאחר מכן את ההחלטה לצאת במכרז חדש - זה שהגיע כעת לבג"ץ ● מקאן: "מדובר בכזבים"

סניף של רשת מגה ספורט / צילום: יח''צ

עשרות לקוחות חשבו שהם קונים ברשת הספורט וגילו שמדובר בהונאה

עמודים מזויפים המתחזים למגה ספורט פועלים בטיקטוק ובפייסבוק ומציעים הנחות חריגות על נעלי ספורט ● הרשת פנתה למשטרה, למטא ולטיקטוק בעקבות מאות פניות מלקוחות שפרטי האשראי שלהם נמסרו והזמנותיהם לא סופקו ● רשות הסייבר הלאומית: "האירוע מטופל"

יוני שסטוביץ' / צילום: יוסי כהן

50 מיליון שקל בשבוע: שסטוביץ ממשיכה להגדיל את תיק המניות

בולמוס הרכישות של יבואנית מוצרי הצריכה: השקיעה בהנפקות שביצעו מגוריט ולהב אל.אר ● בשנתיים האחרונות, השקיעה שסטוביץ מעל 200 מיליון שקל בבורסה בת"א

אילוסטרציה: Shutterstock

למרות שרשמו הערת אזהרה במשותף: האישה תקבל את כל הזכויות בשתי דירות

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע חלוקה לא שוויונית של נכסי מקרקעין שנרכשו במהלך הנישואים לזוג עם שני ילדים משותפים, לאחר שהוכח כי עיקר המימון הגיע מכספים של האישה, בהם פיצויים שניתנו לה כאלמנת פעולות איבה ● בין היתר נקבע כי רישום הערת אזהרה אינו יוצר זכות קניינית

רכבי BYD לקראת יצוא מסין / צילום: Reuters, CFOTO

הרכבים הנחשקים שנעלמו מאולמות התצוגה

שנת 2026 נפתחת במחסור בהיצע של דגמי כלי רכב חשמליים חדשים ● בין הסיבות: עליית מס הקנייה, הצטברות רכבי "אפס ק"מ" ומלחמת מחירים ● לפי חלק מהיבואנים, מדובר בהקפאת יבוא זמנית ● הצפי הוא שהדבר יוביל לירידה בנתח השוק של כלי הרכב החשמליים

חוק הסייבר הלאומי פורסם להערות הציבור / אילוסטרציה: גלובס (נוצר באמצעות Adobe Firefly)

קנס של עד 640 אלף שקל לארגון חיוני: חוק הסייבר הלאומי עולה שלב

שמונה שנים לאחר שנגנז בצל ביקורת ציבורית חריפה, מערך הסייבר הלאומי מפרסם תזכיר חוק חדש ● בצל לקחי ה־7 באוקטובר, החוק מציע סמכויות להתערבות בזמן אמת, חובות דיווח נוקשות וקנסות גבוהים ● בשוק מזהים את הצורך, אך המומחים מתריעים מפני "תופעות לוואי"

ספארי רמת גן / צילום: תמר מצפי

הספארי ברמת גן יעבור דירה. מה ייבנה במקומו?

עיריית רמת גן והממשלה הגיעו להסכם לפיו הספארי ברמת גן יועבר לפארק אריאל שרון בעלות של 500 מיליון שקל ● עפ"י ההסכם, יוקם מחלף נוסף מהעיר רמת גן לכביש 4, ומתוכננת הקמת שכונת מגורים חדשה עם אלפי יחידות דיור

לוגו נתג''ז

דירקטוריון נתג"ז מינה מנכ"ל ללא ניסיון בתפקיד או בתחום תשתיות ואנרגיה

דירקטוריון נתג"ז דיווח לבורסה על בחירתו במנכ"ל חדש: קובי נודלמן, עד לאחרונה סמנכ"ל כוח-האדם של דואר ישראל ● לנודלמן אין ניסיון כמנכ"ל חברה ולא ניסיון בשום חברה בתחום התשתיות והאנרגיה; אם ייפסל, ימונה מ"מ המנכ"ל, סמנכ"ל ההנדסה שלמה קרסנר

המשחק של מון אקטיב -  Coin Master / צילום: יחצ

גל פיטורים שני במון אקטיב: 110 יפוטרו, גם בישראל

חברת המשחקים, שצמחה בזכות המשחק הפופולרי Coin Master, יוצאת לסבב פיטורים המקיף 110 איש ברחבי העולם, מהם 30 בישראל ועוד 80 בעולם ● סבב הפיטורים נערך כחלק משינוי ארגוני באחת החברות הפרטיות הרווחיות ביותר בישראל

מטוס KLM / צילום: Shutterstock

במתכונת חריגה: חברת התעופה שמודיעה על חידוש הטיסות לישראל

חברות התעופה הזרות מוצאות את הדרך להמשיך לפעול בישראל חרף המצב הביטחוני שמעלה חששות בקרב צוותי האוויר ● כך, KLM מחדשת את טיסותיה לישראל החל ממחר - אבל עם עצירת ביניים בקפריסין

16 מטוסים מלאים בנשק: הסיוע שמקבלת איראן לקראת מתקפה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בבייג'ינג נבהלו מהביקור של הגנרל האמריקאי בישראל ושלחו לבת הברית תחמושת, מערכת הלייזר "אור איתן" משנה את כללי המשחק, ויום השואה הבינלאומי מתקיים בסימן אנטישמיות הגואה באירופה • כותרות העיתונים בעולם

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלביט, לוקהיד מרטין, AP

עסקאות ב־2.2 מיליארד שקל: החברות הביטחוניות שוברות שיאים, והשנה רק התחילה

מתחילת השנה דיווחו חברות תעשייה ביטחונית בבורסה, ובראשן אלביט מערכות ונקסט ויז'ן, על 14 עסקאות שונות ● במקביל, מדד ת"א־ביטחוניות, שהושק רק בנובמבר, זינק ב־28% בפחות מחודש ● מה עומד מאחורי הביקוש הגובר למוצרים שמספקות התעשיות הביטחוניות מישראל?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מענק מפקדים ואיך יחושב שובר החופשה: חבילת התגמול המעודכנת למילואים

הממשלה אישרה חבילת תגמול מעודכנת לחיילי המילואים בהיקף של 6.2 מיליארד שקל ● אף שהמסגרת הכללית נותרה דומה לזו המוכרת מתחילת המלחמה, בוצעו בה התאמות משמעותיות ● מהן ההטבות המרכזיות?

אילוסטרציה: Shutterstock

הבית נרשם על שם האישה משיקולי מס, הגרוש דרש לקבל את הזכויות. מה קבע בית המשפט?

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי בית מגורים שנרשם פורמלית על שם אישה בתקופת נישואיה, שייך למעשה לאמה שמימנה את רכישתו ושיפוצו במלואם - ולכן לבעלה לשעבר של הבת אין כל זכות בנכס ● האם הסבירה כי רשמה את בתה כבעלת הנכס כדי לשלם מס רכישה מופחת; ביהמ"ש עמד על הבעייתיות שבכך, אך קבע כי הדבר לא משליך על התוצאה