גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקסדה הטיפולית של נובוקיור מחיפה כבר שווה 4.6 מיליארד דולר בנאסד"ק

מניית החברה, שפיתחה מכשיר לטיפול בסרטן באמצעות גירוי חשמלי, עלתה ביום שישי בכ-10% ● הכנסות נובוקיור ברבעון הראשון של 2019 עמדו על 73 מיליון דולר - גידול של 41% לעומת הרבעון המקביל ושל 5% לעומת הרבעון הקודם

ראשי נובוקיור עם המנכל אסף דנציגר  /צילום:נאסדק
ראשי נובוקיור עם המנכל אסף דנציגר /צילום:נאסדק

חברת נובוקיור מחיפה, שפיתחה מכשיר לטיפול בסרטן באמצעות גירוי חשמלי, פרסמה ביום חמישי את הדוחות הכספיים שלה לרבעון הראשון של 2019. הנתונים מעידים על המשך צמיחה בהכנסות החברה, שכבר הגיעה לשווי של 4.6 מיליארד דולר בעקבות עלייה של כ-10% במנייתה ביום שישי האחרון. שווי זה הופך את נובוקיור לאחת מחברות הביומד הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר אי פעם בנאסד"ק.

הכנסות החברה עמדו על 73 מיליון דולר ברבעון, גידול של 41% לעומת הרבעון המקביל ושל 5% לעומת הרבעון הרביעי של 2018. שיעור הרווח הגולמי היה 73%, וההוצאה הגבוהה של החברה היא עבור הניסויים הקליניים שלה. על רקע זה רשמה החברה הפסד תפעולי של 6.1 מיליון דולר והפסד נקי של 12.2 מיליון דולר. בקופת המזומנים יש לה 256.6 מיליון דולר, בין היתר הודות לגיוס חוב של 150 מיליון דולר בפברואר 2018.

ההכנסות נובעות ברובן מן המוצר המוביל של החברה שכבר מאושר לשיווק, מערכת שהיא קסדת גירוי חשמלי לטיפול בסרטן המוח. האותות החשמליים שמופנים כלפי הגידול, מונעים את התחלקות התאים ומאטים את התקדמות המחלה. כיום המוצר משווק לחולים בסרטן מוח מסוג גליובלסטומה, שחלופות הטיפול בו מוגבלות ביותר. המוצר מאושר לטיפול בגליובלסטומה גם לאחר כישלון טיפול קיים וגם כטיפול קו ראשון. החברה ממתינה לאישור שיפוי ביטוחי מהמבטח הממשלתי בארה"ב, מדיקר, לשימוש במוצר כטיפול כקו ראשון והחלטה חיובית יכולה להוביל לקפיצה במכירותיה.

תיאור המכשיר של נובוקיור מזכיר מכשיר ישראלי נוסף בתחום גירוי המוח - הקסדה של חברת בריינסוויי, אך מבחינת מנגנוני הפעולה שתי החברות הן שונות. המוצר של נובוקיור מפעיל שדות חשמליים בטיפול רציף, כדי להפריע להתחלקות תאים, והוא אמנם החל את דרכו מתחום המוח אולם הוא מיעוד גם לטיפול באזורים אחרים בגוף. המוצר של בריינסוויי מפעיל שדות מגנטיים אשר מתערבים באותות שעוברים בין תאי עצב, לטיפול במחלות פסיכיאטריות. שתי החברות שונות מאוד גם מבחינת ההישגים שלהן - בריינסוויי נסחרת לפי שווי של 121 מיליון דולר ואילו השווי של נובוקיור גבוה פי 38. בריינסווי רשמה ב-2018 הכנסות של 16 מיליון דולר, נובוקיור - פי 15.

אולם במובן אחד יש דמיון בין החברות. שתיהן נכנסו לעולם שנשלט על ידי חברות תרופות, ומתחרות בו עם מכשור רפואי. לכן שתי החברות נתקלות באותו אתגר ביצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים עם תאגידים גדולים. עבור שתי החברות, ייתכן שבסופו של דבר האתגר יהיה ברכה, כי הוא מחייב אותן להקים מערכי הפצה עצמאיים חזקים ולהתקיים בזכות עצמן.

לא מרפא, אך מאט את ההתקדמות

בשנים האחרונות עורכת נובוקיור ניסויים כדי לרשום את המוצר לסוגי סרטן נוספים. בימים אלה בוחן מנהל המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) את בקשת החברה לאישור הטיפול באמצעות המכשיר בסרטן ריאות מסוג malignant pleural mesothelioma, סרטן ריאות שנגרם משאיפת אסבסט. כמו כן החברה נמצאת בניסויים בטיפול בגרורות סרטניות במוח, בסרטן הלבלב ובסרטן השחלות.

המוצר אינו מרפא סרטן, אבל הוא מאט את התקדמותו. למשל, בסרטן הריאות, לאחר שנה של טיפול, 80% מן החולים בקבוצת הטיפול היו עדיין בחיים, לעומת רק 50% בקבוצת הביקורת. לאחרונה פורסם כי בסרטן המוח, מינונים גבוהים משפרים עוד יותר את ההישרדות, והחברה תבחן אפשרות של עליה במינון בכמה ניסויים שיערכו השנה.

מוצרי החברה נמכרים בעיקר בארה"ב ומעט באירופה וביפן. לאחרונה החלו מכירות בסין, באמצעות השותף Zai Labs. יש לציין כי בין הרבעון האחרון של 2018 לנוכחי חלה ירידה קלה במספר המרשמים שניתנו בארה"ב. לדברי החברה בשיחת הועידה בדו"חות, מדובר בתנודתיות צפויה.

באחרונה התייחס לנובוקיור המשקיע ג'ים קריימר, מהתוכנית "Mad Money" ברשת CNBC, ואמר: "למה אחת מחברות התרופות או המכשור הרפואי הגדולות לא קונה אותה כבר? יש להם טכנולוגיה מצויינת, והטכנולוגיה עובדת". ככל הנראה, הסיבה היא, בין השאר, כי המוצר נופל קצת בין הכיסאות, כמכשיר רפואי שמתחרה על שוק שלרוב מטופל בתרופות.

נובוקיור הוקמה על ידי פרופ' יורם פלטי מהטכניון ומנוהלת עוד מלפני תקופתה בנאסד"ק על ידי המנכ"ל אסף דנציגר והיו"ר וויליאם דויל. החברה עוררה עניין כבר בימיה הראשונים וקיבלה השקעות מחברות גדולות כמו ג'ונסון אנד ג'ונסון ופייזר. מאז ההנפקה ב-2015, עלתה מניית החברה ב-160%. 

עוד כתבות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-3.5%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב