גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השותף לשעבר: "לבייב ניצל את מערכת המשפט לפטור מתביעות; חשד לכאורה למרמה"

דוברת קבוצת לבייב: "בני סינבטי, הממומן ע"י גורמים אינטרסנטיים החפצים בפגיעה בלבייב, מנהל בשנים האחרונות מהלכים משפטיים כושלים שכל תכליתם לפגוע בלבייב ולנסות ולהוציא כספים שלא כדין" ● עו"ד אביה אלף: "לבייב מנסה להכפיש את סינבטי אישית היות שאין לו משהו ענייני לומר. לבייב עבר לרוסיה כי הוא חושב שיד רשויות האכיפה בישראל ואנגליה לא תשיג אותו"

עו"ד אביה אלף / צילום: יונתן בלום
עו"ד אביה אלף / צילום: יונתן בלום

1. לב לבייב, שלמעשה עבר לרוסיה על רקע החקירה בנוגע לעסקי היהלומים שלו, הותיר אחריו כמה אויבים עסקיים. אחד מאויביו הבולטים של לבייב הוא בני סינבטי, שהיה שותף שלו בעסקי מכרות הזהב הפרטיים בקירגיסטן - עוד מדינה שפרקטיקת העסקים בה היא לא מהמשובחות בלשון המעטה - ומנהל מאבק רב-שנים נגדו.

סינבטי "מפציץ" את רשויות אכיפת החוק בחומרים נגד לבייב, מגיש תלונות במשטרה, תובע את לבייב, ללא הצלחה של ממש עד כה, תלה שלטים בגנותו של לבייב, עוקב אחרי כל בדל של התפתחות בקבוצת אפריקה ובקיא בהיסטוריה של עסקאות הנדל"ן בקבוצה יותר מכל עיתונאי שמכסה את אפריקה - וזאת כמובן מנקודת מבטו.

סינבטי, שבעברו הרחוק הסתבך בעבירות מס, הפך בשנים האחרונות את לבייב ל"פרויקט חייו", פרויקט עתיר זמן ובמיוחד עתיר משאבים. הקרב המר והאמוציונלי של סינבטי בלבייב נמשך כאמור זה שנים ארוכות, ובינתיים סינבטי העלה חרס בידו. יהיו מניעיו של סינבטי אשר יהיו, אין ספק שהאירועים האחרונים סביב חקירת עסקי היהלומים של לבייב, והעובדה שלבייב העביר את מרכז חייו לרוסיה, או ליתר דיוק נמלט לרוסיה, מהחשש שייחקר וייעצר בישראל - משחקת לידיו.

אין ספק גם שההתנהלות העסקית של לבייב באפריקה מעוררת הרמת גבות, שאלות נוקבות ותהיות שמעולם לא ניתנו להן תשובות ברורות - תהיות שהעליתי פעם אחר פעם על הכתב. יותר מדי כסף עלה באש, יותר מדי עסקאות סבוכות בחו"ל ופחות מדי רצון של רשויות אכיפת החוק לבדוק את הנושא, אולי בגלל שרוב עסקאות הנדל"ן בוצעו בחו"ל והנטייה של רשות ניירות ערך, באופן טבעי, היא לבדוק עסקאות שהתבצעו בישראל, כמו עסקאות בעלי העניין בבזק.

צריך להבין, כפי שכתבתי פה לא פעם: מה שקרה בקבוצת אפריקה זו אחת מהשמדות הערך הגדולות ביותר בהיסטוריה התאגידית של ישראל, יותר מנוחי דנקנר, יותר מאליעזר פישמן, יותר ממוטי זיסר ז"ל ויותר מכל איש עסקים אחר. בזמנו, הייתה אפריקה שווה בבורסה בתל-אביב כמעט 7 מיליארד דולר (!) ונחשבה אחת מיצרניות הערך הגדולות בבורסה. הנפקת הענק של החברה הבת ברוסיה סימנה באופן אבסורדי את תחילת הנפילה הגדולה. למעשה, אפריקה נמחקה ושווייה התאפס. היקף התספורות הכולל הגיע לאורך השנים עד 3 מיליארד שקל, וכך הפכו אפריקה ולבייב הפכו למשמידי הערך הגדולים ביותר של שוק ההון הישראלי בעשור האחרון. למרות זאת, השמדת הערך הזו חמקה משום מה מעיניהן הבוחנות של מערכות אכיפת החוק בישראל, ובמידה רבה גם מהתקשורת הכלכלית.

אלא שלתמונת המאבק בין סינבטי לבין לבייב, וגם נגד מערכות אכיפת החוק - נכנסה עורכת דין נוספת ומוכרת. זה קרוב לשנה (מאוגוסט 2018) מייצגת עו"ד אביה אלף, לשעבר בכירה בפרקליטות, את סינבטי. אלף ניהלה בתפקידה האחרון את המחלקה הכלכלית בפרקליטות, וליוותה, בין היתר, את תיקי אהוד אולמרט, דני דנקנר, צבי בר ועוד, אבל התיק המזוהה ביותר היה זה שלא הגיע לכתב אישום, וכמובן שלא להרשעה: התיק של אביגדור ליברמן, שאלף המליצה להגיש כתב אישום נגדו, אך התיק נסגר בסופו של דבר על-ידי היועץ בזמנו יהודה וינשטיין. אלף מתחה על סגירת התיק ביקורת חריפה ואף כתבה ספר על העניין בשם "תיק ליברמן - כתב האישום שלא הוגש". 

לב לבייב / צילום: איל יצהר

2. בחודשים האחרונים מנהלת אלף תכתובת ענפה עם רשות ניירות ערך והפרקליטות בשמו של סינבטי. הדרישה העיקרית: ערר על ההחלטה שלא לפתוח בחקירה עקב תלונותיו של סינבטי נגד לבייב. הערר הוגש כבר בתחילת אוקטובר 2018, וכעבור חמישה חודשים, במהלך פברואר השנה, קיבלה אלף תשובה: נפתח תיק ערר וההחלטה בו צפויה להתקבל עד לסוף 2019.

למה כל כך הרבה זמן עד להחלטה זו? לא ברור. מה שברור הוא שיש החלטות במערכות אכיפת החוק שמתקבלות הרבה יותר במהירות מאשר החלטה בערר על תלונה שהוגשה נגד לבייב (למשל, החלטות הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה בתיק 4000). התשובה הזו לא סיפקה את אלף, והיא דורשת לזרז את ההליכים, כי לבייב העתיק את מרכז חייו לרוסיה "ככל הנראה בגלל החשש להיחקר על מעורבותו ואחריותו למעשים", שפורטו במכתביה.

אלף כותבת, כי "לבייב עבר למקום בו הוא חושב, ככל הנראה כי יד רשויות האכיפה בישראל ואנגליה לא תשיג אותו. לוח זמנים של שנה בקירוב עד לקבלת החלטה אינו מקל על מיצוי הדין עימו, בלשון המעטה, ויש בכך כדי לפגוע באמון הציבור בפעולתן התקינה והאפקטיבית של רשויות האכיפה".

במכתב מצוין גם כי משרד עורכי דין בין הגדולים באנגליה, מייצג עסקים בריטי-ישראלי, המחזיק מניות באפי פיתוח, הרשומה למסחר בלונדון, פנה לדירקטוריון אפי פיתוח, בבקשה ליתן הסברים על אודות התנהלות לבייב. משרד עורכי הדין הודיע לסינבטי (מצורף לכך מסמך) כי נפתחה חקירה נגד לבייב והחברות הקשורות "עובדה המעידה כי ככל הנראה יש דברים בגו'".

אלף מותחת היום ביקורת על העיכוב בהחלטת הפרקליטות: "למיטב הבנתי המקצועית, גם כמי שהייתה ממונה על טיפול בעררים במשך כחמש שנים, הודעה מראש על-ידי פרקליטות המדינה כי הטיפול בערר ייקח כשנה היא בלתי מתקבלת על הדעת - בכלל, ובפרשת אפריקה ישראל - בפרט. כל יום שעובר מרחיק אפשרות אפקטיבית לאכוף את החוק, ומפחית את אמון הציבור ברשויות האכיפה שייפרעו ממי שחשוד בהפרת החוק". 

בני סינבטי / צילום: רוני שיצר

3. הטענות של אלף בשם לקוחה סינבטי כוללים האשמות חמורות מאוד נגד לבייב: "מדובר במעשים מבהילים ניתן לומר", כותבת אלף, "לאור עזות המצח שבה נעשו, הכוללים על-פי החשד עסקאות פיקטיביות שביצעה אפריקה, במרמה, תוך דיווח מטעה לציבור המשקיעים על ערכם האמיתי של הנכסים, על זהות הרוכשים ועל אינטרס לבייב בעסקאות ובכספים שליוו עסקאות אלה".

במה מדובר? אלף כותבת במכתביה כי סינבטי בדק באופן עצמאי מעל עשר עסקאות שנעשו בין החברות הציבוריות של אפריקה ישראל ואפי פיתוח לגבי החכרת מקרקעין וביצוע פרויקטים שונים. בכל העסקאות, על-פי הנטען במכתב, שילמו לחברות "קש" מחירים מופקעים כאשר הכספים הגיעו בסוף לחשבונות של לבייב או שהוא ומקורבים לו שולטים בהם. על-פי טענת אלף וסינבטי ניתוח העסקאות מעלה כי קיים לגביהן דפוס דומה של הוצאת כספים מהחברה, תוך הסתרת המוטבים (הטענה היא שמדובר בלבייב, שותפיו ומקורבים לו) מחד, והעדר כל תוצר ממשי או נכס ברשות החברה, בעקבות העסקאות - מאידך גיסא, דבר המחזק את החשד כי מדובר בעסקאות פיקטיביות, דרך חברות "קש", שבאו לעולם רק על מנת להוציא כספים מחברות ציבוריות ולהעשיר את כיסיו של לבייב.

על-פי הנטען במכתבים, "הכספים הוצאו מהחברות הציבוריות והועברו לידי לבייב, שותפיו או מי מטעמם, בשלוש שיטות עיקריות, המבוססות על מרמה והסתרה, התקשרות עם חברות 'קש' והעלמת כסף". השיטה הראשונה, על-פי הטענות של אלף וסינבטי, כוללת העברת תשלומים החשודים כשוחד לעובדי ציבור בחו"ל (פקידים מקומיים לרבות ראשי רשויות), על מנת להעביר את המקרקעין ו/או נכסים, תמורת סכום נמוך או ללא תמורה בכלל, לחברת "קש" מאחוריה עומד ככל הנראה לבייב, או מי מטעמו.

בשלב השני עובר הנכס מהרשות המקומית לחברת "קש", שלב שנועד לנתק את הקשר בין הצדדים ולהסתיר את מחירה האמיתי של העסקה, על מנת שניתן יהיה "לנפח" אותו בהמשך.

בשלב השלישי "מנפחים" את מחיר המקרקעין או הנכס. הנכס נמכר לחברה בת זרה של אפריקה ישראל (שאינה מוזכרת בדוחות בשמה, על מנת שלא ניתן יהיה לעקוב אחרי העברת הנכס או העברת הכספים), ומשם הכסף מועבר לחשבון בנק, שעל פי החשד לבייב או מטעמו שולטים בו. לאחר מכן מחיר הנכס "מנופח" שוב, ונמכר או מוחכר בערכו החדש לחברת אפי פיתוח, או לאחת מהחברות הבנות הזרות שלה.

בשלב הסופי, לטענת אלף וסינבטי, אפי פיתוח מעבירה את הכסף לחשבון בנק של אחת מהחברות הבנות הזרות של אפריקה ישראל, ומשם הכסף מועבר לחשבונות בנק אחרים, שעל פי החשד שייכים ללבייב, או לשותפיו, או לאנשים המקורבים אליו או פועלים מטעמו ואשר עושים בחשבונות אלה כבתוך שלהם. "המשמעות היא כי המעורבים בעסקה זו מרוויחים פעמיים: פעם אחת הם מרוויחים בשל העברת הנכס לחברת בת זרה של אפריקה ישראל, ופעם נוספת הם מרוויחים בעת העברתו בפעם השנייה (בערך מנופח) לאפי פיתוח ולחברות בנות זרות שלה", כותבת אלף.

גם בשיטות השנייה והשלישית, מתארים אלף וסינבטי דפוס פעולה דומה לראשון, שבו כספים מוצאים באפריקה באמצעות עסקאות מנופחות.

אגב, השיטה הזו מתוארת גם בבקשה לאישור תביעה נגזרת שכתבתי עליה פה לפני כחודשיים ונכללה גם במכתב של אלף וסינבטי. מדובר בעסקת נדל"ן שנרקמה ב-2007, שבה רכשה חברת בת של אפריקה מניות של חברה אוקראינית בשם ABG, שהייתה בעלת זכויות בשטח של 46 דונם בעיר זפרוז'יה שבאוקראינה בתמורה ל-22 מיליון דולר. בתביעה נטען כי מדובר בעסקה פיקטיבית, המתחזה להיות עסקת רכישת קרקע, שנועדה להוציא כספים מהחברה לטובת בעל השליטה.

4. המכתב של אלף מפרט אחת לאחת את כל העסקאות ה"חשודות" לכאורה, וצריך להדגיש זאת שוב ושוב. לא מדובר עוד בחקירה, לא נפתחה גם חקירה, לכן זה לא כתב חשדות שנוסח על-ידי רשויות אכיפת החוק, אלא מכתבים שנשלחו לפרקליטות ולרשות ניירות ערך בדרישה לחקור את מה שסינבטי טוען.

בעבר הכחישו לבייב ואפריקה מכל וכל את הטענות של סינבטי וגם בתגובה לכתבה הם הדפו את טענותיו. "סינבטי הוא אדם הנושא על גבו שורה ארוכה של הסתבכויות אישיות, עסקיות ופליליות", מסרה דוברת קבוצת לבייב. "סינבטי, הממומן על-ידי גורמים אינטרסנטיים החפצים בפגיעה בלבייב, מנהל בשנים האחרונות שורה ארוכה של מהלכים משפטיים כושלים שכל תכליתם לפגוע בלבייב ולנסות ולהוציא כספים שלא כדין.

"ייטיב סינבטי אם ישקיע את מירב זמנו בטיפול בבעיות האלימות שלו, בשיקום משפחתו, ובתשלום חובותיו, ויחדל מלרדוף את לבייב תוך שהוא מחליף עורכי דין חדשות לבקרים המנסים לעשות שימוש ציני במערכת המשפט וברשויות השונות אשר הביעו עמדתם בעניינים אלו בעבר ודחו את הבקשות חסרות הבסיס של סינבטי פעם אחר פעם".

עו"ד אביה אלף מסרה בתגובה על הטענות: "לסינבטי אין חובות ומי שיש לו חובות הוא לבייב שלא משלם אותם. סינבטי 'העיז' לתבוע את לבייב להחזר כספים שמגיעים לו בדין אז לבייב מנסה להכפיש אותו אישית היות ואין לו משהו ענייני לומר.

"תלונת סינבטי עוסקת בחשדות כבדים לעסקאות פיקטיביות, שבוצעו במרמה, במשך שנים רבות בחברות ציבוריות בשליטת מר לבייב; נכסים חסרי ערך או שנרכשו בזול על ידי חברות פרטיות של לבייב, כשחלקם הושגו תמורת שוחד, נמכרו במחיר מנופח לחברות הציבוריות שבשליטתו. לא מדובר על עיסקה אחת, או שתיים, אלא על דפוס (מבהיל) שחוזר על עצמו במשך שנים. מדובר בתלונה על חשדות לכאורה של דיווחים כוזבים, הטעיה, מרמה, גניבה, הלבנת הון ועוד. התלונה מגובה בראיות רבות - מסמכים, דוחות כספים, עדויות ועוד.

"מי ששילם את מחיר ה'הרפתקה' הזו אלה אזרחי ישראל שהשקיעו בחברות שלבייב היה בעל שליטה בהן וגייס עבורן הון ציבורי עצום. כספי הפנסיה של מרבית אזרחי מדינת ישראל, בהיקף של מיליארדי שקל, ירדו לטמיון ב'תספורות' שערך לבייב לגבי חובות החברות שבבעלותו.

"לבייב ניצל את מערכת המשפט הישראלית להשגת הסדר נושים ופטור מתביעות אזרחיות, כולל תביעה נגזרת בעילת מרמה אישית נגדו (!) ותביעות ייצוגיות. לבייב העתיק לאחרונה את מרכז חייו לרוסיה ככל הנראה דווקא בגלל החשש להיחקר על מעורבותו ואחריותו למעשים המתוארים לעיל, ועבר למקום שבו הוא חושב, ככל הנראה, כי יד רשויות האכיפה בישראל ואנגליה לא תשיג אותו". 

עוד כתבות

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?