גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טים קוק: אפל רכשה כ-25 חברות בחצי השנה האחרונה

כך אמר מנכ"ל אפל בפגישת בעלי המניות של ברקשייר האתווי ● קוק ציין כי לרוב אפל לא מכריזה על הרכישות מאחר שמדובר בחברות קטנות ● עוד אמר כי שכשגילה לראשונה על השקעתו של באפט באפל, "זה הרגיש כמו קבלת הכרה, כבוד ופריבילגיה"

מנכ"ל אפל טים קוק / צילום: Shannon Stapleton, רויטרס
מנכ"ל אפל טים קוק / צילום: Shannon Stapleton, רויטרס

אפל מבצעת רכישה של חברה כל שניים-שלושה שבועות בממוצע. כך אמר מנכ"ל אפל טים קוק ל-CNBC. קוק אף אמר כי במהלך ששת החודשים האחרונים אפל רכשה בין 20 ל-25 חברות. הוא הוסיף כי לרוב אפל לא מכריזה על הרכישות מאחר שמדובר בחברות קטנות, והמיקוד מאחוריהן הוא "חיפוש אחר כישרון וקניין רוחני".

קוק אמר כי העדיפות הראשונה של אפל  היא להשקיע ביוזמות כמו הקמפוס שלה באוסטין, טקסס, שעלה מיליארד דולר, ואחרי אותן השקעות היא פונה לרכישות החברות. "אנחנו תמיד בוחנים מה אנחנו יכולים לעשות על מנת לרכוש את כל מה שאנחנו צריכים, שיכול להתאים ושיש מאחוריו מטרה אסטרטגית", אמר קוק. כך למשל, הרכישה של שירות המנויים למגזינים דיגיטליים Texture ב-2018 הייתה צעד מקדים להשקת שירות אפל ניוז+ לאחרונה, שמאפשר למשתמשים גישה לתכנים ממגזינים רבים תמורת תשלום חודשי.

אחרי הרכישות הללו, קוק אמר כי "אם נשאר לנו כסף, אנחנו מאמינים שצריך להשקיע אותו קודם כל בעצמנו ומשקיעים באפל. כשאנחנו קונים את המניה שלנו, אנחנו חושבים על זה שכמעט 50% ממשקי הבית בארה"ב מחזיקים במניית אפל, באופן ישיר או עקיף, ולכן זה עוזר לכולם".

הראיון עם קוק נערך במסגרת השתתפותו לראשונה בפגישת בעלי המניות של ברקשייר האתווי של וורן באפט, שנערכה בסוף השבוע בעיר אומהה בנברסקה. קוק התייחס בראיון גם להשקעה של באפט באפל, ואמר כי היא מצביעה על כך שבאפט מבין שאפל היא חברת מוצרים צרכניים, ולא חברת טכנולוגיה. "באפט היה מאוד ברור בעניין, הוא לא השקיע בחברות טכנולוגיה וחברות שהוא לא מבין. לכן הוא בבירור רואה את אפל כחברת מוצרים צרכניים", אמר קוק.

קוק אמנם הודה כי "אנחנו חלק מתעשיית ההייטק", אך טען כי "אנחנו פועלים בהצטלבות שבין טכנולוגיה, מקצועות המדע והרוח. אנחנו מייצרים מוצרים עבור אנשים, ולכן האדם נמצא בבסיס מה שאנחנו עושים. אני אוהב שכך באפט מסתכל עלינו, כי ככה אנחנו רוצים שגם צרכנים יסתכלו עלינו". קוק הוסיף כי "אנחנו מאמינים שהטכנולוגיה צריכה להיות ברקע ולא בחזית, ושהטכנולוגיה צריכה להעצים אנשים כדי שיוכלו לעשות דברים שלא יכלו לעשות בלעדיה. כשאנשים מסתכלים על מוצרים בתור טכנולוגיה בלבד, הם לא משתמשים בהם הרבה. ההרגשה היא שהם נועדו לאנשים מסוימים, אבל לא לכולם".

עוד אמר קוק על ההשקעה של באפט כי "אנחנו מנהלים את החברה בהסתכלות לטווח הרחוק, ולכן העובדה שיש לנו את המשקיע האולטימטיבי לטווח הרחוק היא מדהימה כי יש התאמה באינטרסים שלנו", ואמר שכשגילה לראשונה על השקעתו של באפט באפל, "זה הרגיש כמו קבלת הכרה, כבוד ופריבילגיה". בשבוע שעבר באפט אמר כי ברקשייר רכשה גם מניות של ענקית טכנולוגיה אחרת, אמזון, אך ציין שלא הוא עצמו ביצע את הרכישה.

"הטלפון יודע את המחשבות שלך, מכיר את החברים והילדים שלך ואולי גם את המיקום שלהם"

קוק התבטא בחריפות פעמים רבות בהקשר למודל הכלכלי של חברות כמו פייסבוק וגוגל שאוספות דאטה על המשתמשים שלהם, ואף תקף ישירות את פייסבוק בעקבות שערוריות פרטיות שהסתבכה בהן. גם הפעם קוק התייחס לנושא הפרטיות ואמר כי "תמיד חשבנו שבנייה של פרופילים מפורטים על החיים של אנשים יכולה להוביל לתוצאות טרגיות, מהפרת פרטיות ועד שימוש לרעה בדאטה. מעולם לא חשבנו שנכון לעשות את זה, למרות שאנחנו יודעים שבטלפון יש יותר מידע על החיים של אנשים מבכל מקום אחר.

"הטלפון יודע את המחשבות שלך, מכיר את החברים והילדים שלך ואולי גם את המיקום שלהם, את המצב הכספי והבריאותי שלך. פורץ שעובר על מגירה בבית שלך יידע עליך הרבה פחות מאשר אם יפתח את הטלפון שלך. לכן בעינינו יש לנו אחריות גדולה לעזור לאנשים להגן על הפרטיות שלהם, כי לא כולם מדעני מחשב".

הוא הביע תסכול על רקע ההתבטאויות של מחוקקים ורגולטורים לגבי פירוק אפשרי של ענקיות הטכנולוגיה, בשל ההכללה של אפל לצד חברות כמו גוגל ופייסבוק, ואמר כי "סקטור הטכנולוגיה הוא לא מונוליתי. זה כמו להגיד שכל המסעדות הן אותו דבר. אפל היא חברה גדולה, היא נמצאת באותו מיקום גיאוגרפי כמו הרבה חברות טכנולוגיה, ודומה גם בשווי השוק, אבל אני לא חושב שמישהו היה קורא לנו מונופול. נתח השוק שלנו בשוק הסמארטפונים הגלובלי הוא 15% ו-8-9% משוק המחשבים האישיים".

לגבי השליטה של אפל על חנות האפליקציות והאפשרות להחליט אילו אפליקציות יוכלו לפעול בה ובאילו תנאים קוק אמר כי "אני יודע שיש עלינו ביקורת לגבי זה, אבל אם אתה פותח חנות בפינה, אתה רשאי להחליט מה תמכור בה". אמש דווח כי האיחוד האירופי יפתח בחקירה נגד אפל בעקבות תלונה של ספוטיפיי, לפיה אפל משתמשת בדומיננטיות של חנות האפליקציות שלה כדי לקדם את שירות הזרמת המוזיקה שבבעלותה, אפל מיוזיק, ולפגוע בספוטיפיי שמתחרה בו.

עוד כתבות

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

הרפורמה הצרכנית בחשמל: מי ייהנה מהחשמל הזול?

רשות החשמל פרסמה שימוע למכרז למכירת הספק של חשמל זול לשוק הפרטי, אך ללא מגבלות ברורות, חלק ניכר מההקצאה עלול לזרום לעסקים ולספקולנטים - ולצמצם את ההנחות המוצעות לצרכנים ● במקביל, גם חשבון החשמל עליו מוצעת ההנחה צפוי לעלות

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

מניית השבבים שזינקה בת"א ב־3,000% וחברת הגמל שהרוויחה ממנה בגדול

חברת בידוק השבבים קווליטאו הציגה דוח חזק בו שילשה את הרווח הרבעוני והפחיתה את התלות בסין ● המרוויח הגדול: ילין לפידות

חימושים של אלביט בדרך למשימת הפצצה באיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

שלוש ישראליות ברשימת 100 החברות הביטחוניות הכי גדולות. ומי הראשונה?

אלביט, התעשייה האווירית ורפאל מדורגות ב-34 המקומות הבכירים בעולם ב-2024 ● בראייה כלל־אזורית, תשע חברות מהמזרח התיכון נכנסו לרשימה, כשההכנסות שלהם יחד עמדו על כ־31 מיליארד דולר ● ומי מובילה את הרשימה?

מה מסתתר במבול תשקיפי הנדל''ן בבורסה בת''א / איור: גיל ג'יבלי

6 חברות נדל"ן הגישו תשקיף באותו סוף שבוע, ויש להן מכנה משותף אחד

בסוף שבוע אחד, 6 חברות נדל"ן חדשות פרסמו תשקיף לקראת הנפקת מניות או אג"ח ● לכולן יש מכנה משותף: גירעון בהון החוזר, שמלמד על צורך גובר בנזילות ● מהלכי ההנפקה מקודמים ימים ספורים אחרי הורדת הריבית של בנק ישראל ● גלובס צלל לתשקיפים ומביא את התוצאות והסיבות להנפקות החדשות של ת"א

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

רשות ני"ע נגד שיווק הקרנות ברשתות: פרסומי מנהלי קרנות ומשפיענים יוגבלו

בעמדת סגל שפרסמה היום הרשות היא מסדירה את האופן שבו מנהלי קרנות נאמנות, ומי שמקבלים מהם כסף, יוכלו לפרסם את הקרנות שלהם ברשתות החברתיות ● הכללים חלים גם על תגובות לפרסומים הנוגעים לקרנות תחת ניהולם

תל אביב / צילום: נוי מאיה

בעלי דירות נגד עיריית ת"א: מפריזה בדרישות לשיפוץ חזית אחידה

בעתירה שהוגשה לעליון  נטען כי עיריית ת"א מפרשת בצורה שגויה את חוק העזר העירוני - מכוחו היא יכולה לדרוש מבעלי דירות לשפץ את חזיתות המבנים לאחידות ● דרישה זו לפי הטענה מעלה באופן משמעותי את עלויות השיפוצים ● להערכת חברת המועצה שולה קשת, העלות הכוללת של יישום עקרון ההאחדה תגיע ל-1.6 מיליארד שקל בשנה

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

לפנות בוקר: עשרות עצורים בפשיטה על ארגוני פרוטקשן

המשטרה פשטה לפנות בוקר על עשרות יעדים של ארגוני הפשיעה חרירי ואבו לטיף, אשר חלק מהעומדים בראשם כבר מרצים עונשי מאסר ● עשרות חשודים נעצרו, כולל בשטחים

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע בביקורת על הבנקים: מקשים על חברות הפינטק להיכנס לשוק

לדברי יו"ר רשות ניירות ערך בכנס של בנק ישראל, "המערכת של שירותי תשלום יושבת על כמה רגולטורים וגם על מערכת מורכבת בין חברות התשלומים למערכת הבנקאית שמספקת להם שירותים" ● עוד הוסיף כי "נעשים הרבה מאמצים, אבל צריך להגיד ביושר, זה לא עובד נכון לעכשיו והמצב לא טוב"

חיים גליק ודדי שמחי / צילום: בר לביא, איל יצהר, צילום מסך

דדי שמחי וחיים גליק רוצים לחבר את אצולת אזרבייג’ן למכרזי הענק של המטרו

על רקע מכרזי המטרו הגדולים בתולדות המדינה, צמד המתווכים פועלים להביא לישראל שחקנים זרים חדשים ● בין המתעניינות: אקורד האזרית, שכבר החלה במהלך לרישום כקבלן ישראלי - בזמן שחברות אירופיות ותיקות דווקא נסוגות מהשוק ● מי עומד מאחורי החברה?

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

חץ 3 תהפוך השבוע למבצעית בגרמניה, ובשוק מדברים על גל ההזמנות שבדרך

מערכת ההגנה האווירית חץ 3 של התעשייה האווירית תחל לפעול באופן חלקי כבר השבוע בברלין ותספק לגרמניה הגנה מול טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ● "באירופה יש צורך אקוטי במערכות כאלו", אומרים בתעשיות המקומיות ● אילו עוד עסקאות בדרך?

אהרון סנקרי / צילום: פרטי

"הייתי בן 21 וחשבתי שאני מרוויח בענק": כך איבד משקיע צעיר את הכסף בפרויקט בחו"ל

אהרון סנקרי הוא רק אחד ממאות משקיעים שטוענים כי הולכו שולל בפרשת בראשית־סיגנצ'ר, שבה גויסו לכאורה כ־44 מיליון שקל במרמה ● מה אפשר ללמוד מסיפורו על זהירות בהשקעות בכלל ובחו"ל בפרט

בדיקה טכנולוגית / צילום: Shutterstock

האם המודל החדש של ג'מיני מצדיק את ההתלהבות?

מודל הבינה המלאכותית החדש של גוגל, ג'מיני 3, מציע מספר מצבים - מהיר, חושב וקנבס - עולה 20 דולר בחודש ומהווה שדרוג משמעותי לעומת הדור הקודם ● עם זאת, גם כעת לא מומלץ לסמוך עליו בעיניים עצומות

הכוח בשוק הרכב עבר לקונים: הצפת דגמים, ירידות מחירים והסערה הצפויה ב-2026

שוק הרכב צפוי להמשיך לעמוד ב-2026 בסימן המעבר מ"שוק של מוכרים" ל"שוק של קונים" ● על הפרק: ירידת המחירים צפויה להמשיך בשל המלחמות השיווקיות בין היצרנים הסינים והיבואנים שלהם, קטגוריות חדשות ידרסו קיימות, והסביבה התחרותית תהפוך קשה עוד יותר

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו לא הגיש בקשת חנינה אלא כתב "אני מאשים"

המסמך שהגיש רה"מ לנשיא המדינה לא כולל הודאה באשמה ומבהיר כי לא יפרוש ● היועמ"שית צפויה להתנגד, אבל הנשיא הרצוג עשוי לתמוך – ובאקלים הנוכחי המהלך עשוי אף לקבל את ברכת בג"ץ ● התנהלות שופטי נתניהו מבהירה כי גם זיכוי על הפרק

נתניהו וסמוטריץ'. רה''מ לא נתן לאוצר אור ירוק, אבל גם לא אור אדום / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ביטחון, חלב ומס על קרקעות: המחלוקות שמאיימות על אישור תקציב המדינה

מאבקי התקציב מגיעים לשיא, לקראת אישורו בממשלה בסוף השבוע ● עיקר המחלוקת הוא סביב הגדלת תקציב משרד הביטחון, רפורמה בשוק החלב ומיסוי קרקעות ● בעוד סמוטריץ' דוחף ליישום הרפורמות, אי־הוודאות בעמדת נתניהו מטילה צל על סיכויי אישור התקציב

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: יחצ

עסקת ענק: קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 בכמיליארד דולר

קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 מידי קרן KKR בכ-950 מיליון דולר, לאחר שניצחה במכרז וגברה על קרנות ההשקעה הפרטיות בלקסטון ו-cvc

ראש הממשלה ג'ורג'ה מלוני / צילום: ap, Phil Noble

2,452 טון זהב עלולים להצית עימות חדש שיטלטל את כלכלת איטליה

תיקון חוק חדש באיטליה מבהיר כי זהב המדינה שייך לעם, ומעורר חשש שהממשלה תנסה להשתלט על העתודות ולפגוע בעצמאות הבנק המרכזי ● המהלך מעורר דאגה גם באיחוד האירופי: לאיטליה יש עתודות זהב בשווי 280 מיליארד אירו, שהן חלק מהגיבוי למטבע המשותף

רצועת עזה מוצפת באייפון הכי חדש, והתושבים חושדים בישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה רוצה להחזיר את ההשפעה שלה על סוריה, חיזבאללה וישראל עלולות להילחם שוב, ורצועת עזה מוצפת במכשירי אייפון חדשים ● כותרות העיתונים בעולם

רובי ריבלין / איור: גיל ג'יבלי

פונה לביטקוין: הסיבוב הכואב של רובי ריבלין באלקטריאון נגמר

כארבע שנים אחרי שמונה לנשיא אלקטריאון, דרכיהן של חברת הטכנולוגיה ונשיא המדינה לשעבר נפרדות ● לאחרונה דווח על מינויו של ריבלין לנשיא חברת המטבעות הדיגיטליים ביטקור, המקדמת מהלך לרישום מניותיה בבורסה המקומית