גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתקרבת לתל אביב: גם בבת ים כבר קונים פנטהאוזים ב-15 מיליון שקל

50 מגדלי יוקרה אמורים לקום בשכונת פארק הים בבת ים בשנים הקרובות • "המחירים מגיעים היום ל–3 מיליון שקל עבור דירות 4 חדרים. מי שמע על דבר כזה בעבר בבת ים?"

קו החוף של בת ים./ צילום:  Shutterstock א.ס.א.פ קרייטיב
קו החוף של בת ים./ צילום: Shutterstock א.ס.א.פ קרייטיב

פארק הים, המתחם החדש הנבנה בימים אלה בבת ים, נמצא בתחילת דרכו, אבל כבר היום יש רבים שמוכנים לשלם מיליוני שקלים על דירות במתחם, שכבר הפך למתחם היוקרתי ביותר בעיר.

בניגוד לערים אחרות שכלולות בסדרת הכתבות שלנו על מגורי יוקרה, ענף כזה כמעט שלא היה קיים בבת ים עד לשנים האחרונות. עד 2012 מספר העסקאות על דירות בהיקף של 3 מיליון שקל ומעלה בעיר, היה חד ספרתי, ואולם מאז היקפן עלה במאות אחוזים. ב-2017 הוא הגיע לשיא של 61 עסקאות ובשנה שעברה נרשמה ירידה ל-52 עסקאות.

למרות הירידה במספר העסקאות, ב-2018 חצתה בת ים את הרף של 10 מיליון שקל לדירה. בפרויקט של חברת נוה מקבוצת נכסים ובניין ברחוב יצחק שדה, שנמצא בצפון המתחם היוקרתי, נחתמו שתי עסקאות - האחת בהיקף של 15 מיליון שקל והשנייה בהיקף של 10.25 מיליון שקל.

הפנטהאוז היקר יותר משתרע על כ-300 מ"ר, ואילו הקטן יותר בן 180 מ"ר. מנכ"ל נוה אבי רוזן אומר שאת הפנטהאוז השלישי בבניין החברה טרם החלה לשווק, על אף שהבניין מאוכלס כבר כשנתיים.

עסקאות ב3 מליון שקל ומעלה בבת ים, 2018 / נתונים: רשות המסים

"חיכינו עם השיווק שהמחירים יעלו"

"הוצאנו את הבניין לשיווק בכמה שלבים לפני שנים אחדות. הפנטהאוזים ודירות היוקרה בקומות הגבוהות לא נכללו בשלבים הראשונים, משום שהחלטנו אסטרטגית להמתין עם השיווק, עד למועד שלדעתנו נוכל לקבל עליהן את המחיר המתאים", מספר רוזן.
"בת ים מתפתחת כל הזמן, המחירים עולים כל הזמן ומחירים שאתה מקבל בעיר היום - לא היית מקבל לפני שנתיים".

"פארק הים מושכת את בת ים למעלה מבחינת מחירים, ולא רק בשוק היוקרה. אם עד לשנים האחרונות מחירי הדירות בעיר היו נמוכים בכ-20% ממחירי הדירות בחולון, היום הם די השתוו, ולפעמים אף עלו על אלה של חולון", אומרת השמאית איריס כדרי שמולביץ.

מגדלים חדשים ונוף ים הם שני המרכיבים העיקריים של היוקרה בבת ים. המגדלים הראשונים בעיר, המוקמים בעיקר בפארק הים, שגובלת בדרומה בראשון לציון, הם בני 30-40 קומות, והיזמים דואגים לכך שהדירות יפנו לכיוון הים. זכיין אנגלו סכסון בבת ים, סמי כנפו, מדבר על מחירי דירות 4 חדרים בפרוייקטים הללו שמגיעים ל-2.7-2.8 מיליון שקל, ובקומות גבוהות יותר אף ל-3-3.1 מיליון שקל. "המתחם הזה הוא כמעט כמו פארק צמרת בתל אביב, במחירים נמוכים בהרבה", הוא אומר.

"אנשים הגיעו לכאן לא בגלל המוניטין של העיר, אלא בגלל האפשרות לקנות דירה במגדל יוקרה עם נוף לים", אומרת כדרי שמולביץ. "הם היו מוכנים לשלם כאן את הסכומים שהם משלמים, משום שהם יודעים שדירה מקבילה בתל אביב, תעלה להם פי שלושה", משלים רוזן.

בפארק הים אמורים להיות בסופו של דבר כ-50 מגדלים, כשרק כחמישית מהם נמצאים בשלבים שונים של הקמה. הרוכשים הם מגוונים וכוללים משפרי דיור ממרכז הארץ, מבוגרים בדרך כלל, שמכרו נכסים במקומות מגוריהם ומעוניינים לעבור למגדל יוקרתי במחירים נמוכים יחסית, או תושבי חוץ או חברי קבוצות רכישה, שיוזמים כמה מגדלים במתחם. בהדרגה נכנסת למגדלים גם אוכלוסייה מקומית מבוססת.

לאורך הקו השני לים מקבלים יזמי פרויקטים קטנים, לאורך צירי בן גוריון וש"י עגנון - מחירים גבוהים של 3.1-3.2 מיליון שקל לדירות 4 חדרים. "לפני שנים ספורות המחירים שם הגיעו ל-2.6-2.7 מיליון", מעיר כנפו.

"בת ים תהפוך לדרום החדש של תל אביב"

ההאצה הגדולה במחירים דווקא בשנים שבהן מחירי הנדל"ן בכלל המדינה מראה סימני יציבות, מחזקים תיאוריה מעניינת שלפיה יש קשר בין ההתעוררות של השנים האחרונות, להצהרה של שר הפנים אריה דרעי אודות איחוד מוניציפלי בין תל אביב לבת ים ב-2023. "אני לא בטוחה שזה יקרה אבל כולם מדברים על זה, וגם אם לא ניתן לכמת את הציפיות הללו לערכים כלכליים, ברור לי שאנשים עושים לעצמם את החישובים", אומרת כדרי שמולביץ.

"כל מי שקצת מבין מימינו ומשמאלו קולט, שברגע שבת ים תחבור לתל אביב, היא תהפוך לדרום החדש של תל אביב, והדבר יתרום בצורה עצומה לתדמית שלה. לא סוד שלבת ים יש עדיין דימוי נמוך, והחבירה הזו תרכך אותו", מסכים כנפו.

מעודדים תמ"א 38 של הריסה ובנייה

בנוסף, עיריית בת ים תורמת להרחבת התופעה של מגדלי היוקרה, באמצעות המדיניות שלה לתמ"א 38. באמצעות שתי תוכניות (בי/538 ובי/מק/580) ניתנת עדיפות לגרסת ההריסה והבנייה מחדש, בין היתר באמצעות מתן אפשרות ליזמים להקים בפרויקטים החדשים דירות קטנות בשטח ממוצע של 60 מ"ר כולל ממ"דים.

הדבר מגביר את ההיתכנות הכלכלית של הפרויקטים ואת הרווחיות הצפויה ליזמים, ובעקבות זאת מעלה את מחירי דירות במקומות שמיועדים למימוש תמ"א 38, בעיקר בחלק המערבי של העיר, ברחובות הרצל וז'בוטינסקי.

וכך, דירת 3 חדרים ישנה ופשוטה ברחוב העצמאות 22, שנמצאת בבניין בן שש דירות, נמכרה בלא פחות מ-2.2 מיליון שקל, משום שהיזם מקדם על הבניין תוכנית להקמת 38 דירות, באמצעות תמ"א 38 הריסה ובנייה מחדש.

אז האם הכל קורה בגלל "פארק על הים"? האם עליות המחירים מבטאות אולי גם רכיב ספקולטיבי שבת ים תהיה חלק מתל אביב? ואולי הכל ביטוי קיצוני לבועה שמתחוללת בעיר? כרגע התהליך המיוחד שעובר על בת ים נמצא עדיין בחיתוליו, אבל אין ספק שמשהו מתחולל שם, ששווה מעקב.

עוד כתבות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע