גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נציב תלונות הציבור על הפרקליטות: נמנעה בדיקת קשר "מיוחד" בין המפכ"ל לשעבר וקצינה

פרקליט המדינה שי ניצן ומח"ש "חסמו הלכה למעשה בירור בנוגע לחשדות שהועלו למערכת יחסים 'מיוחדת' בין המפכ"ל לשעבר יוחנן דנינו לבין הקצינה צ'", כך לפי דוד רוזן ● ניצן: ההחלטות היו מתואמות עם היועץ המשפטי לממשלה דאז יהודה וינשטיין ● רוזן: "מדובר בתוצאה בלתי קבילה"

דוד רוזן, נציב תלונות הציבור על הפרקליטות / צילום: איל יצהר
דוד רוזן, נציב תלונות הציבור על הפרקליטות / צילום: איל יצהר

דוד רוזן, נציב תלונות הציבור על הפרקליטות, מותח ביקורת די חריפה על פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, הנוגעת להחלטתו לא לבדוק את התלונות נגד המפכ"ל לשעבר יוחנן דנינו בנוגע למערכת יחסים "מיוחדת" שניהל דנינו כביכול עם הקצינה צ', עוזרת לראש חטיבת המודיעין. 

במכתב תשובה ששלח היום (א') רוזן לתלונתו של יעקב בורובסקי בעניין והגיע לידי "גלובס", כותב רוזן כי "החשדות העולים במכתבים כלפי דנינו לא נבדקו - משהוחלט כי יש מקום לערוך בירור משמעתי ביחס לחשדות שהועלו בנוגע למערכת היחסים החריגה בין נ' לצ' וכלל השפעתם המעשית על שהתרחש בחטיבת המודיעין, הרי שלא מצאתי כל הסבר מניח את הדעת לכך שלא נערך, והלכה למעשה נחסם, בירור דומה ביחס לחשדות שהועלו בנוגע למערכת היחסים ה'מיוחדת' בין גברת צ' לדנינו - מדובר בתוצאה בלתי קבילה קבילה... הדברים מקבלים משנה הבלטה וקדרות נוכח התנהלות מח"ש שגרמה לעיכוב של חודשים ארוכים עד למינוי קצין בודק". הביקורת החריפה פורסמה לראשונה באתר ניוז1 על-ידי יואב יצחק.

רוזן אמנם לא מציין את שמו המפורש של ניצן, אבל פרקליט המדינה הוא זה שהחליט לא להמשיך עם התלונה נגד דנינו הלאה, ופרקליטות המדינה היא זו שאחרית על מח"ש שטיפה בנושא, ובלשונו של רוזן "חסמו" הלכה למעשה את הבירור, דבר שעולה גם ממכתבו הארוך של רוזן לבורובסקי. "גם אם אקבל טענת הפרקליטות", כותב רוזן "כי למיטב שיקול-דעתו של ראש מח"ש דאז, כמו גם לדעת פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה דאז, מהמכתבים האנונימיים לא עלה חשד סביר לביצוע עבירה פלילית בין נ' לצ', וכי מדובר בעבירה משמעתית בלבד - כיצד ניתן לקבל את העדר הבדיקה המוחלט, עד כדי התעלמות ממערכת היחסים ה'מיוחדת' בין צ' לדנינו".

כזכור, בורובסקי, ששמו הועלה לאחרונה, כמועמד למבקר המדינה, התלונן כי מפכ"ל המשטרה לשעבר יוחנן דנינו בצוותא עם פרקליט המדינה שי ניצן (שניהם אגב חברים עוד מתקופת שירותם הצבאי), הפסיקו חקירה במחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה, שברור היה, כך על-פי התלונה, שתגיע גם לדנינו, תוך הסטת תיק החקירה ממח"ש לקצין בודק במשטרת ישראל, אשר אינו מוסמך לבדוק את עניינו של דנינו, בשל דרגתו דאז. על-פי תלונתו של בורובסקי, דנינו וניצן שיבשו את החקירה הפלילית והעבירו אותה למסלול משמעתי, נשלט ומפוקח, כדי למנוע את בירור התלונה כלפי דנינו. בורובסקי אף התלונן שמשטרת ישראל ופרקליטות המדינה לא פתחו בחקירה פלילית אף לאחר קבלת ממצאי הקצין הבודק שהעלו חשדות לעבירות חמורות של שוחד מיני, ניצול יחסי מרות, מרמה בנסיבות מחמירות, הפרת אמונים וניסיון לשבש את עבודת הקצין הבודק.

מה בדיוק נושא התלונה? ובכן, באוגוסט 2013 מונה נ' לראש חטיבת המודיעין באגף לחקירות ומודיעין במשטרת ישראל ועם כניסתו לתפקיד מינה נ' את צ' לעוזרת שלו. במהלך פברואר 2015 הגיעו לשולחנו של ראש אגף משאבי אנוש דאז מספר מכתבים אנונימיים ובהם טענות לגבי ההתנהלות בחטיבת המודיעין, מינוי מקורבת לעוזרת ראש החטיבה, חשד להתעמרות בשוטרי החטיבה. בשניים מבין המכתבים הועלו כאמור טענות כי צ' קיימה מערכת יחסים 'מיוחדת' גם עם מפכ"ל המשטרה באותה תקופה, יוחנן דנינו. באחת התלונות נכתב כך: "לא פעם נאמר שהגיבוי של צ' מגיע מלמעלה. גבוה גבוה עד לראש הפירמידה. אז כן, היא חברה טובה מאוד מאוד של המפכ"ל, עוד בהיותם במחוז דרום. חברה טובה... כזו ששולחים לה סמס: 'נסיכה שלי...', כזו שרק לה מותר להגיע ללא מדים בנוכחותו... וכל התלונות שמובאות כאן הגיעו לפתחו של ראש האגף, אך ידיו כבולות, איך אפשר לקרוא תיגר על חברים מאוד קרובים של... (ויש אומרים שהמינוי שלה נכפה עליו על-ידי המפכ"ל...)". בהמשך נכתב כי במכתב התלונה כי "בעצם חצי משטרה יודעת את כל הסיפורים. כולם שותקים בגלל הקירבה למפכ"ל".

במכתב אחר נטען כי "ראש אגף חקירות ומודיעין יודע הכל. שיירה של אנשים עולה אליו מידי פעם ומספרת את העובדות. אומר שיודע הכל. יש אומרים שאף ניסה להעיף את העוזרת פעמיים אבל, קיבל עצור!!! מהמפכ"ל בכבודו ובעצמו. יש קשר בין העוזרת של ראש חטיבת המודיעין למפכ"ל והיא מתרברבת בקשר הזה שמשאיר אותה בעמדה חזקה כזו". על-פי המכתבים האנונימיים הכאוס ששרר בחטיבת המודיעין מקורו במערכות יחסים חריגות אלה, שתוך שצ' שואבת כוחה משתי מערכות היחסים הנ"ל ומשליטה רצונה על כל המתרחש בחטיבה ונוהגת שלא על-פי פקודות המשטרה. על-פי המכתבים, יחסיה עם המפכ"ל דאז דנינו הם מקור לעוצמה ולכוח עבורה להכוונת התנהלות החטיבה על-פי דרכה ושיטותיה, כאשר צ' עצמה כאמור, מתרברבת, ביחסיה עם דנינו. רוזן קובע במכתב שנשלח לבורובסקי כי "לא ניתן לשלול כי מערכות היחסים החריגות ששררו לכאורה בין המפקדים הבכירים לצ' ותוארו לעיל היו בבחינת שורש פורה ראש ולענה לכלל הכאוס שנשתלט על חטיבת המודיעין". רוזן הוסיף כי "אם בכך לא סגי, קיים קושי להקים חיץ בין מערכת היחסים של צ' עם נ' לבין מערכת היחסים של צ' עם דנינו - מערכות יחסים שהקנו לצ' מטריה פיקודית לכלל התנהלותה המתוארת במכתבים האנונימיים".

רוזן עוד קובע אמנם כי מערכת היחסים החריגה בין נ' לצ', היא לעצמה, יכול ואינה עולה כדי חשד לביצוע עבירה פלילית, כמו גם מערכת היחסים בין צ' לדנינו. ברם, כאשר על-פניו, מערכות היחסים הקרובות שזורות בהדיקות למצב התוהו ובוהו ששרר בחטיבה, יחידת עילית שתפקודה על המכתבים נפגע משמעותית, מקבלים הדברים מימד נוסף, שאמור היה להוביל לחקירת מח"ש, במיוחד בתקופה בה מח"ש הציגה עמדה בלתי מתפשרת בכל הכרוך ביחסים בין מפקד לפקודה הכפופה למרותו".

כמו כן קובע רוזן כי "אם מערכת היחסים בין צ' לנ', על-פי ההלכה הפסוקה, היא בבחינת יחסים שניתן לקבלם כיחסים של שני קצינים המתקיימים בהסכמה, לא כן, מערכת היחסים בין צ' לדנינו, בהם פער הדרגות כמו גם פער הגילאים מבקיעים סדק - עם כל הזהירות, שכן הדברים לא נבדקו - באותה 'הסכמה' בין השניים.

בבדיקה ראשונית של מח"ש שחקרה את ההתקשרויות בין הצדדים התגלה כי אלה מתיישבים עם הנטען במכתבים, על קשרים בין צ' לנ' ובין צ' לדנינו. מאוחר יותר הועבר העניין לבדיקתו של הקצין הבודק - ניצב דוד ביתן. רוזן קובע כי "אין מחלוקת כי הקצין הבודק לא היה מוסמך לערוך כל בדיקה ביחס למפכ"ל דנינו, אשר דרגתו הייתה בכירה יותר. כך, חשדות דומים לקיום מערכות יחסים אישיות וקרובות ששימשו מקור כח לגבי צ' זכו לטיפול שונה בתכלית - החשדות נגד נ' טופלו ועדיין מטופלים במישור המשמעתי, ואילו חשדות דומים נגד דנינו - לא נבדקו ולא בשמץ קצת".

כמו כן רוזן מותח ביקורת על ההחלטה של ראש מח"ש דאז, אורי כרמל, לעכב את העברת החומרים ממח"ש למשטרת ישראל עד למינוי מפכ"ל חדש, לאור רגישות העניין ועל-מנת שלא להביא העניין להכרת ממלא-מקום המפכ"ל, אלא להכרעתו של מי שימונה למפכ"ל קבוע. רוזן קובע כי הההחלטה זו "אינה ברורה דיה, וממילא, אינה תקינה". רוזן כותב כי מלבד העובדה שהחלטה זו גרמה לעיכוב של מספר חודשים במינוי הקצין הבודק, פרק זמן בו המצב הכאוטי בחטיבת המודיעין, שהיא, כידוע, מאבני השתייה של המשטרה, נותר על כנו ללא כל טיפול או מענה ראויים, הרי שעל-פי האמור בדוח הקצין הבודק בעצמו, החומר נותר במח"ש עד לחודש אוקטובר 2015, עת פנתה ראש אגף משאבי אנוש, ניצב גילה גזיאל, למח"ש, מיוזמתה, ועודכנה על-ידי ראש מח"ש דאז, כי "קיים סיכום בין המפכ"ל הקודם, יוחנן דנינו, לבין הפרקליטות, שימונה קצין בודק במשטרה לבדיקת הנושא. רוזן כותב כי "ניתן רק לתהות מה היה קורה אילולא ניצב גזיאל הייתה פונה למח"ש ומעוררת עניין זה כאמור".

רוזן מותח ביקורת על התנהלות זו של מח"ש: "התנהלות מח"ש מעיבה עוד צל על ההחלטה להקים חיץ בין העולה במכתבים לגבי מערכת היחסים בין נ' לצ' לבין העולה במכתבים האנונימיים לגבי דנינו וצ'".

במכתבו מפרט רוזן את השתלשלות העניינים: הקצין הבודק - ניצב דוד ביתן - העביר את ממצאיו בינואר 2016 ואלה עיקרם: החטיבת המודיעין הייתה אווירה עכורה המיוחסת בחלקה להשפעה על צ' על נ'. לצ' הוצמד רכב, כרכב צמוד לכל דבר ועניין ללא תקן, בידיעה שבמרבית הזן אינו משמש למילוי תפקידה וזאת בניגוד להנחיות ולפקודות המשטרה; במקרים רבים, בהם דיווח נ' על נוכחותו בעבודה, הוא היה מגיע לביתה של צ' בתדירות גבוהה ושוהה בביתה שעות רבות; מקרים רבים של אי התאמה בין דיווח שעות העבודה של שני הקצינים לבין שעות העבודה שבוצעו בפועל, באופן המעלה חשד לעבירות משמעת חמורות, דיווחים כוזבים ואף חשד להוצאת כספים במרמה; צ' לא מילאה במשך חודשים ארוכים טפסי תחקיר ביטחוני וזאת למרות תפקידה הרגיש ביותר כעוזרת ראש חטיבת המודיעין; נ' ניסה לשבש את עבודת הקצין הבודק.

כמו כן מבדיקה של מכשירי הסלולר בין נ' לצ' מינואר 2010 ועד ינואר 2014, הסך המצטבר של ההתקשרויות בין נ' לצ' הוא אלפי התקשרויות (מדובר בשיחות והודעות). כזכור, צ' מונתה לתפקידה כעוזרתו של נ' באוגוסט 2013. כמו כן מחודש ספטמבר ועד לחודש מרץ 2015 קיימו השניים למעלה מ-2,000 התקשרויות באופן אינטנסיבי.

המחקר גם בדק את ההתקשרויות בין צ' לדנינו, שעל-פי המכתבים האנונימיים. מהבדיקה עלה כי צ' שלחה גם לדנינו הודעות סמס רבות יחסית, וכמו כן עלה כי בחודשים ספטמבר 2014 עד פברואר 2015 נשלחו עשרות סמסים מאת דנינו לגבי צ', וכן יצאו ממנו מספר שיחות, כאשר בין החודשים ספטמבר 2014 ועד מרץ 2015 נשלחו למעלה מ-100 סמסים מאת צ' לדנינו, וכן יצאו ממנה שיחות בודדות.

תגובתו של שי ניצן כפי שהובאה בדוח של רוזן: ההחלטה להעביר התלונה לבדיקה משמעתית ולא פלילית, היא החלטה המסורה לשיקול-דעת הגורם המוסמך, ולכן יש לדחות התלונה על הסף; כמו כן טען ניצן כי אין מקום לברר את התלונה שכן אין לבורובסקי כל נגיעה לעניין, והוא לא "נפגע במישרין". כמו כן טען ניצן כי הוא מצא לנכון להביא את העניין בפני היועץ המשפטי לממשלה דאז, יהודה וינשטיין, ועמדתו של ניצן (שאימץ בעצמו את עמדתו של ראש מח"ש כאמור) הייתה מקובלת על וינשטיין.

בנוסף, ניצן טען כי לא עלה חשד סביר לביצוע עבירות פליליות, לא בין נ' לצ', ובוודאי שלא בין המפכ"ל דנינו לצ'. כמו כן הדגיש ניצן כי לאחר ההחלטה למנות קצין בודק בעניין, החליט ראש מח"ש דאז להמתין עם העברת החומרים עד למינוי מפכ"ל חדש לאור רגישות העניין. ניצן טוען עוד כי התלונות לא נזנחו במח"ש, אלא נבחנו בחינה ראשונית שבמסגרתה בוצעו מספר פעולות ואז הובאו הדברים בפניו ובמחצית שנת 2015 אומצה על-ידיו המלצתו של ראש מח"ש לפיה בחינת העניין מעלה כי עולה חשד לביצוע עבירה על-ידי דנינו.

רוזן, כאמור, סבור אחרת לחלוטין וטוען שהבדיקה על דנינו נחסמה בפועל ולא נבדקה כלל.

מפרקליטות המדינה נמסר בתגובה כי: "בתגובה להחלטת הנציב העוסקת בהחלטה שהתקבלה לפני כארבע שנים, נבקש להבהיר כי לא היה כל דמיון בין הטענות המרכזיות שעלו בעניינו של מר נ', ראש חטיבת המודיעין לשעבר במשטרה, שהובילו לפתיחה בחקירת משמעת נגדו, לבין טענות שהועלו גם נגד המפכ"ל לשעבר דנינו. לפיכך ההחלטה שהתקבלה בעניינו של כל אחד מהם הייתה שונה. כל הגורמים שהיו מעורבים בקבלת ההחלטה באותה עת סברו שאין כל עילה שבדין לפתוח בבדיקה או בחקירה בעניינו של דנינו, שכן קיומו של קשר טלפוני בלבד, מעת לעת, בין המפכ"ל לצ', אינו מבסס עילה לחקירה. יודגש גם שלא עלתה כל טענה לקשר אסור ביניהם. לפיכך המלצת מח"ש והמשנה לפרקליט המדינה (לעניינים פליליים) הייתה בזמנו שלא לפתוח בחקירה נגד דנינו. המלצה זו אומצה בשעתו על-ידי פרקליט המדינה והיועמ"ש דאז וינשטיין. התייחסותו של פרקליט המדינה לתלונה שהוגשה לנציב רוזן הועברה לעיונו של היועמ"ש הנוכחי מנדלבליט, לבקשתו, ואף הוא סבר כי יש לדחות התלונה. עוד יוזכר כי תלונה דומה במהותה הוגשה לפני כשלוש שנים על-ידי אותו מתלונן לנציבה דאז גרסטל, והיא דחתה אותה על הסף".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? יכול להיות שאתם מתחת לקו העוני של הזמן

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק