גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנשי העסקים לארי מייזל ומייקל שטיינברג מפרגנים למוריס קאהן

וגם: מי הישראליות שמשפיעות על תעשיית הפיננסים של ניו יורק?

 

מוריס קאהן / צילום: אבי דודי
מוריס קאהן / צילום: אבי דודי

לאחר שהדליק משואה ביום העצמאות והכריז על פרויקט בראשית 2, איש העסקים מוריס קאהן, נשיא SpaceIL, זכה אמש להוקרה נוספת.

אנשי העסקים האמריקאים לארי מייזל ומייקל שטיינברג, שהגישו באחרונה הצעה לרכישת חברת אפריקה ישראל באמצעות קבוצת ההשקעות קולרידג', ערכו אירוע הצדעה לכבודו של קאהן, במוזיאון הסובלנות בירושלים, שלהקמתו הם תרמו כ-260 מיליון דולר.

במסגרת האירוע הוקרנו באמפיתיאטרון של המוזיאון סרטונים שמסקרים את פעילותו ותרומתו של קאהן, ובכניסה לרחבה הועמדו דגמים של החללית בראשית, ואף הופרח כדור פורח. את האירוע חתמה הופעה של להקת תיסלם.

מוזיאון הסובלנות מוקם בימים אלה במרכז ירושלים ונמצא בשלבי בנייה ופיתוח וסופיים. בשטחו נמצא שחזור ארכיאולוגי של אמת המים העתיקה לירושלים שעברה שחזור ושימור על ידי צוות ארכיאולוגים ישראלי, ומיועדת להצגה לציבור הרחב. היקף ההשקעה בפרויקט, כולל המיצגים, מוערך בכ-1 מיליארד שקל.  

באורחים שבאו להתרשם ולהעניק כבוד היו: אברהם נובוגרוצקי, מנכ"ל אפריקה ישראל;
רחל (רוחה) לוין, לשעבר מנכ"לית גזית גלוב והיום דירקטורית חיצונית באפריקה נכסים; יהונתן ריס, מנכ"ל קרן קולרידג'; יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים; משה ליאון, ראש עיריית ירושלים; יואב הורביץ, מנכ"ל משרד ראש הממשלה; עו"ד איה יופה; שרון בקר ג'קובסון, אדריכלית המוזיאון; לידיה ואדוארד קלר, מנציגי מחזיקי אג"ח אפריקה ישראל; צוות החללית בראשית - יריב בש, כפיר דמרי, יהונתן ויינטראוב וד"ר עידו ענתבי; ואחרים.

אברהם נובוגרוצקי ולארי מייזל / צילום: אבי דודי

עוזי נבון, מנכ"ל אורקל ישראל, בשירות אוכלוסיית הדבורים

כנס הענן השנתי של אורקל ישראל שנערך השבוע נפתח בהצהרה של המנכ"ל עוזי נבון, כי יהיו בו כמה נושאים צפויים פחות עבור אנשי הייטק. בהמשך, נחשפו האורחות והאורחים שהתכנסו באולם אבניו שבקריית שדה התעופה, להרצאה על אוכלוסיית הדבורים.

יוסי אוד, ממייסדי המרכזים העירוניים לגידול דבורים וארגון מגן דבורים אדום, ואסף לב, דירקטור טכנולוגיה באורקל אנגליה, עלו על הבמה על מנת להציג את המיזם של אורקל להצלת אוכלוסיית הדבורים שנמצאת בסכנת הכחדה. המיזם הוא שיתוף פעולה עם ארגון The World Bee Project, וכולל התקנת סנסורים בכוורות וחיבורן לענן של אורקל, על מנת לבחון מדוע אוכלוסיית הדבורים הולכת ומתמעטת, וכיצד ניתן לעצור מגמה מצערת זו. הסנסורים אוספים על הטמפרטורה,הלחות, משקל הדבש בכוורת, מספר הדבורים שיצאו ונכנסו, ומיקרופון ייעודי קולט את הצלילים בכוורת. נתונים אלה ינותחו באמצעות בינה מלאכותית בענן. עוד הוזכר, כי ישראל היא בין שלוש המדינות הראשונות שמשתתפות במיזם, לצד אנגליה ואירלנד.

אוד הבהיר לנוכחים כי דבורים אחראיות ל-75% מההאבקה בעולם. "אם לא יישארו דבורים לא תוכלו לאכול סלט, ועוד הרבה מאכלים אחרים. החרק העוקצני הקטן הזה אחראי למרבית השפע בעולם. במאה השנים האחרונות, ובעיקר לאחרונה, הדבורים הולכות ונעלמות בהיקפים של עשרות אחוזים וזוהי סכנה אמיתית לביטחון התזונתי שלנו ולתקינות התהליכים על-פני כדור הארץ", הוא הסביר. 

תוך חיבור אקטואלי לאירוויזיון הוצג בכנס גם פרויקט בשם "דוז פואה לבינה מלאכותית", בו צוות מתכנתים ומוזיקאים מבקשים לענות על השאלה - האם בינה מלאכותית יכולה לרגש, והאם יש DNA מיוחד לשיר אירויזיון מנצח.  

עוזי נבון, יוסי אוד ואסף לב / צילום: עזרא לוי

אחוות אחים ודתות בשירות אוכלוסיית התנשמות

בשבוע שעבר פורסם ב"גלובס" כי הזואולוג פרופ' יוסי לשם, לשעבר מנכ"ל החברה להגנת הטבע, מוביל פרויקט לאומי שהפך לשת"פ עם ירדן והרשות הפלסטינית, שמטרתו - חיזוק אוכלוסיית התנשמות.

לשם, כך פורסם, תכנן לצעוד אל ארמון האפיפיור פרנציסקוס ברומא, מבית מלון שבחר בסמוך לוותיקן כדי לא לחלל את השבת, ולצידו שני שותפיו החקלאים, העוסקים בצפרות ובהדברת מזיקים ברשות הפלסטינית ובירדן. פגישה זו אכן יצאה לפועל בשבת האחרונה. לפגישה עם האפיפיור פרנציסקוס הצטרפו פרופ' אלכסנדר רולין מאוניברסיטת לוזאן בשוויץ ושני שותפיו של לשם לפרוייקטים סביבתיים במזרח התיכון - הגנרל מנסור אבו ראשיד מירדן, יו"ר המרכז לשלום ולפיתוח בעמאן (ACPD), ואיש סביבה פלסטיני ששמו לא פורסם.

הארבעה הציגו לאפיפיור את מגוון הפעילויות שנעשו בשני העשורים האחרונים במזרח התיכון בתחומים שמירת טבע ובנוסף, הציעו לקדם קונספט של הקשר בין השלום, שימור הטבע, הצפרות ושלושת הדתות. האפיפיור אמר בפגישה - "אתם מדברים על פיוס ושלום, אל תשכחו אחוות אחים". הוא הבטיח לדון בנושא עם שני קרדינלים שכפופים לו ואמונים על תהליכי השלום ושימור כדור הארץ. כאמור, לשם, חובש כיפה, צעד ברגל לוותיקן, ושותפיו הירדני והפלסטיני שמציינים בימים אלה את הרמאדן, היו במועד הפגישה בצום. 

האפיפיור פרנציסקוס, פרופ' יוסי לשם והגנרל מנסור אבו ראשיד / צילום: Servizio Fotografico

 

מי הישראליות שמשפיעות על תעשיית הפיננסים של ניו יורק?

מגזין העסקים האמריקאי Crain’s New York Business, הציג באחרונה את רשימת  הנשים המובילות בתעשיית הפיננסים והבנקאות לשנת 2019. הרשימה כוללת בין היתר גם את יעל וינשטוק-שמש, מנהלת מערך האשראי, ההשקעות וההייטק של החברות הישראליות בבנק הפועלים בארה"ב (BHI), ואת דפנה דותן, מנהלת הסיכונים הראשית של בנק לאומי ארה"ב (BLUSA), חברה בת של קבוצת לאומי. 

ברשימה מופיעות 62 נשים מתעשיית הפיננסים והבנקאות הפעילות בניו יורק, בחברות בהן JP מורגן, בנק אוף אמריקה, דויטשה בנק, גולדמן זאקס ועוד. בקריטריונים לבחירה נמצאים הישגיהן בעולם העסקים והשפעתן על הקהילה.

רו"ח וינשטוק-שמש החלה את הקריירה שלה בעולם הפיננסי לפני למעלה מ-20 שנים בבנק הפועלים בתל אביב. היא כיהנה במספר תפקידים בכירים בחטיבות השונות של הבנק, לרבות החטיבה העסקית וחטיבת הביקורת הפנימית. בשנת 2012 היא הצטרפה לפועלים ארה"ב (BHI) במטרה לפתח פעילות עם חברות Middle Market שמקימות פעילות, רוכשות חברות מקומיות או מתרחבות בצפון אמריקה, והקימה את קבוצת ההייטק BHI Tech, המתמחה בטיפול בחברות טכנולוגיה וסטארט-אפים הפועלים בארה"ב.

וינשטוק-שמש פעילה בקהילה היהודית והישראלית בניו יורק ומשמשת כחברה במועצת המנהלים של ה-Israeli American Council - IAC. במסגרת הארגון היא מובילה את תכנית גוונים בניו יורק, לקידום והעצמת מנהיגות נשית בקהילה.

יעל וינשטוק־שמש / צילום: ניר אריאלי SA Pro

עוד כתבות

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

גוגל מכה את התחזיות ומכריזה על השקעת עתק

אלפאבית עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות של 111.3 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.82 ● החברה דיווחה על הגדלה משמעותית של הוצאות ההון שלה ב-2026 ל-175-185 מיליארד דולר - משמעותית מעל צפי האנליסטים ● המניה יורדת במסחר המאוחר

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

ירידות בוול סטריט; הביטקוין צולל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק יורד בכ-1% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים, לצד מחירי הנפט

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16% בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

זו תהיה הטעות הכי גדולה לתיק ההשקעות שלכם

בין המתיחות הגאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

הנפיקו בוול סטריט ונחתכו ביותר מחצי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נפלו במעל 50%: ייסורי המנפיקות הישראליות בוול סטריט

שלוש חברות ישראליות שהצליחו לצאת בהנפקה אשתקד, איטורו, ויה ונאבן, התעוררו למציאות שונה מזו שייחלו לה בעת הצילום המסורתי ביום הגדול בניו יורק ● הסיבות לכך: סנטימנט שלילי לחברות התוכנה, בשל חשש מהתחרות שיעוררו שחקנים מבוססי AI ● אצל מי מזהים האנליסטים אפסייד אפשרי?

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

חייל חשד א–שעבי באירוע לציון הניצחון על דאע''ש בבגדד / צילום: Reuters, Ahmed Saad

תקציב של 3.4 מיליארד דולר ו"חיילי רפאים": נתיב הכסף האחרון של איראן

טהרן מהדקת אחיזה בעיראק כצינור מימון לפעילות הטרור ● באמצעות משרות פיקטיביות ושליטה על משרדי ממשלה, ארגון פרו־איראני מקומי בונה אימפריה כלכלית על חשבון האזרחים

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, וההסבר המפתיע

דמיינו שאתם נעצרים ע"י שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה - אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" - מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות ירדו ב-3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.9% ● טאואר זינקה לאחר שהודיעה על שת"פ עם אנבידיה, אך מחקה את העליות זמן קצר לאחר מכן ● מג'יק ומטריקס התאוששו מעט לאחר הצניחה במניות ה-IT אתמול ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים

הקאמבק של הקרנות אקטיביות

הקאמבק של הקרנות האקטיביות: רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר זה עשור

אחרי שנה שבה עקפו לראשונה זה שלוש שנים את הקרנות הפסיביות בהיקפי הגיוס, הקרנות המנוהלות רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר שלהן זה לפחות עשור ● מה עומד מאחורי המהפך בתעשייה הצומחת, לאן זורמים הכספים, והאם המגמה צפויה להימשך בשנה הקרובה?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

הרפורמה לריווח מדרגות המס לא פוצלה מחוק ההסדרים

הרפורמה תגדיל את שכר הנטו לעובדים המרוויחים מעל 16 אלף שקל, ומוצע כי היא תיכנס לתוקף כבר מתחילת השנה הנוכחית ● ההקלה במדרגות המס צפויה להקטין את הכנסות המדינה ב-4.5 מיליארד שקל בשנת 2026 וב-5 מיליארד שקל בשנים שלאחר מכן

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר