גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנשי העסקים לארי מייזל ומייקל שטיינברג מפרגנים למוריס קאהן

וגם: מי הישראליות שמשפיעות על תעשיית הפיננסים של ניו יורק?

 

מוריס קאהן / צילום: אבי דודי
מוריס קאהן / צילום: אבי דודי

לאחר שהדליק משואה ביום העצמאות והכריז על פרויקט בראשית 2, איש העסקים מוריס קאהן, נשיא SpaceIL, זכה אמש להוקרה נוספת.

אנשי העסקים האמריקאים לארי מייזל ומייקל שטיינברג, שהגישו באחרונה הצעה לרכישת חברת אפריקה ישראל באמצעות קבוצת ההשקעות קולרידג', ערכו אירוע הצדעה לכבודו של קאהן, במוזיאון הסובלנות בירושלים, שלהקמתו הם תרמו כ-260 מיליון דולר.

במסגרת האירוע הוקרנו באמפיתיאטרון של המוזיאון סרטונים שמסקרים את פעילותו ותרומתו של קאהן, ובכניסה לרחבה הועמדו דגמים של החללית בראשית, ואף הופרח כדור פורח. את האירוע חתמה הופעה של להקת תיסלם.

מוזיאון הסובלנות מוקם בימים אלה במרכז ירושלים ונמצא בשלבי בנייה ופיתוח וסופיים. בשטחו נמצא שחזור ארכיאולוגי של אמת המים העתיקה לירושלים שעברה שחזור ושימור על ידי צוות ארכיאולוגים ישראלי, ומיועדת להצגה לציבור הרחב. היקף ההשקעה בפרויקט, כולל המיצגים, מוערך בכ-1 מיליארד שקל.  

באורחים שבאו להתרשם ולהעניק כבוד היו: אברהם נובוגרוצקי, מנכ"ל אפריקה ישראל;
רחל (רוחה) לוין, לשעבר מנכ"לית גזית גלוב והיום דירקטורית חיצונית באפריקה נכסים; יהונתן ריס, מנכ"ל קרן קולרידג'; יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים; משה ליאון, ראש עיריית ירושלים; יואב הורביץ, מנכ"ל משרד ראש הממשלה; עו"ד איה יופה; שרון בקר ג'קובסון, אדריכלית המוזיאון; לידיה ואדוארד קלר, מנציגי מחזיקי אג"ח אפריקה ישראל; צוות החללית בראשית - יריב בש, כפיר דמרי, יהונתן ויינטראוב וד"ר עידו ענתבי; ואחרים.

אברהם נובוגרוצקי ולארי מייזל / צילום: אבי דודי

עוזי נבון, מנכ"ל אורקל ישראל, בשירות אוכלוסיית הדבורים

כנס הענן השנתי של אורקל ישראל שנערך השבוע נפתח בהצהרה של המנכ"ל עוזי נבון, כי יהיו בו כמה נושאים צפויים פחות עבור אנשי הייטק. בהמשך, נחשפו האורחות והאורחים שהתכנסו באולם אבניו שבקריית שדה התעופה, להרצאה על אוכלוסיית הדבורים.

יוסי אוד, ממייסדי המרכזים העירוניים לגידול דבורים וארגון מגן דבורים אדום, ואסף לב, דירקטור טכנולוגיה באורקל אנגליה, עלו על הבמה על מנת להציג את המיזם של אורקל להצלת אוכלוסיית הדבורים שנמצאת בסכנת הכחדה. המיזם הוא שיתוף פעולה עם ארגון The World Bee Project, וכולל התקנת סנסורים בכוורות וחיבורן לענן של אורקל, על מנת לבחון מדוע אוכלוסיית הדבורים הולכת ומתמעטת, וכיצד ניתן לעצור מגמה מצערת זו. הסנסורים אוספים על הטמפרטורה,הלחות, משקל הדבש בכוורת, מספר הדבורים שיצאו ונכנסו, ומיקרופון ייעודי קולט את הצלילים בכוורת. נתונים אלה ינותחו באמצעות בינה מלאכותית בענן. עוד הוזכר, כי ישראל היא בין שלוש המדינות הראשונות שמשתתפות במיזם, לצד אנגליה ואירלנד.

אוד הבהיר לנוכחים כי דבורים אחראיות ל-75% מההאבקה בעולם. "אם לא יישארו דבורים לא תוכלו לאכול סלט, ועוד הרבה מאכלים אחרים. החרק העוקצני הקטן הזה אחראי למרבית השפע בעולם. במאה השנים האחרונות, ובעיקר לאחרונה, הדבורים הולכות ונעלמות בהיקפים של עשרות אחוזים וזוהי סכנה אמיתית לביטחון התזונתי שלנו ולתקינות התהליכים על-פני כדור הארץ", הוא הסביר. 

תוך חיבור אקטואלי לאירוויזיון הוצג בכנס גם פרויקט בשם "דוז פואה לבינה מלאכותית", בו צוות מתכנתים ומוזיקאים מבקשים לענות על השאלה - האם בינה מלאכותית יכולה לרגש, והאם יש DNA מיוחד לשיר אירויזיון מנצח.  

עוזי נבון, יוסי אוד ואסף לב / צילום: עזרא לוי

אחוות אחים ודתות בשירות אוכלוסיית התנשמות

בשבוע שעבר פורסם ב"גלובס" כי הזואולוג פרופ' יוסי לשם, לשעבר מנכ"ל החברה להגנת הטבע, מוביל פרויקט לאומי שהפך לשת"פ עם ירדן והרשות הפלסטינית, שמטרתו - חיזוק אוכלוסיית התנשמות.

לשם, כך פורסם, תכנן לצעוד אל ארמון האפיפיור פרנציסקוס ברומא, מבית מלון שבחר בסמוך לוותיקן כדי לא לחלל את השבת, ולצידו שני שותפיו החקלאים, העוסקים בצפרות ובהדברת מזיקים ברשות הפלסטינית ובירדן. פגישה זו אכן יצאה לפועל בשבת האחרונה. לפגישה עם האפיפיור פרנציסקוס הצטרפו פרופ' אלכסנדר רולין מאוניברסיטת לוזאן בשוויץ ושני שותפיו של לשם לפרוייקטים סביבתיים במזרח התיכון - הגנרל מנסור אבו ראשיד מירדן, יו"ר המרכז לשלום ולפיתוח בעמאן (ACPD), ואיש סביבה פלסטיני ששמו לא פורסם.

הארבעה הציגו לאפיפיור את מגוון הפעילויות שנעשו בשני העשורים האחרונים במזרח התיכון בתחומים שמירת טבע ובנוסף, הציעו לקדם קונספט של הקשר בין השלום, שימור הטבע, הצפרות ושלושת הדתות. האפיפיור אמר בפגישה - "אתם מדברים על פיוס ושלום, אל תשכחו אחוות אחים". הוא הבטיח לדון בנושא עם שני קרדינלים שכפופים לו ואמונים על תהליכי השלום ושימור כדור הארץ. כאמור, לשם, חובש כיפה, צעד ברגל לוותיקן, ושותפיו הירדני והפלסטיני שמציינים בימים אלה את הרמאדן, היו במועד הפגישה בצום. 

האפיפיור פרנציסקוס, פרופ' יוסי לשם והגנרל מנסור אבו ראשיד / צילום: Servizio Fotografico

 

מי הישראליות שמשפיעות על תעשיית הפיננסים של ניו יורק?

מגזין העסקים האמריקאי Crain’s New York Business, הציג באחרונה את רשימת  הנשים המובילות בתעשיית הפיננסים והבנקאות לשנת 2019. הרשימה כוללת בין היתר גם את יעל וינשטוק-שמש, מנהלת מערך האשראי, ההשקעות וההייטק של החברות הישראליות בבנק הפועלים בארה"ב (BHI), ואת דפנה דותן, מנהלת הסיכונים הראשית של בנק לאומי ארה"ב (BLUSA), חברה בת של קבוצת לאומי. 

ברשימה מופיעות 62 נשים מתעשיית הפיננסים והבנקאות הפעילות בניו יורק, בחברות בהן JP מורגן, בנק אוף אמריקה, דויטשה בנק, גולדמן זאקס ועוד. בקריטריונים לבחירה נמצאים הישגיהן בעולם העסקים והשפעתן על הקהילה.

רו"ח וינשטוק-שמש החלה את הקריירה שלה בעולם הפיננסי לפני למעלה מ-20 שנים בבנק הפועלים בתל אביב. היא כיהנה במספר תפקידים בכירים בחטיבות השונות של הבנק, לרבות החטיבה העסקית וחטיבת הביקורת הפנימית. בשנת 2012 היא הצטרפה לפועלים ארה"ב (BHI) במטרה לפתח פעילות עם חברות Middle Market שמקימות פעילות, רוכשות חברות מקומיות או מתרחבות בצפון אמריקה, והקימה את קבוצת ההייטק BHI Tech, המתמחה בטיפול בחברות טכנולוגיה וסטארט-אפים הפועלים בארה"ב.

וינשטוק-שמש פעילה בקהילה היהודית והישראלית בניו יורק ומשמשת כחברה במועצת המנהלים של ה-Israeli American Council - IAC. במסגרת הארגון היא מובילה את תכנית גוונים בניו יורק, לקידום והעצמת מנהיגות נשית בקהילה.

יעל וינשטוק־שמש / צילום: ניר אריאלי SA Pro

עוד כתבות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא