גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגיוס שלא דווח, השיווק היעיל והמספרים שחסרים: האותיות הקטנות בתשקיף פייבר

חברת פייבר הישראלית, שפיתחה זירת מסחר לפרילנסרים, פירסמה בחמישי בערב תשקיף פומבי: החברה מציגה צמיחה חדה בהכנסות, אך עדיין מפסידה, נהנית משיפור במערך השיווק, אך עדיין צריכה להפיק יותר הכנסות מכל לקוח

לאחר תקופה ארוכה של דיווחים בנושא, החליטה חברת פייבר הישראלית לבצע הנפקה ראשונית (IPO) בוול סטריט בשבועות הקרובים. לפי דיווח בבלומברג מלפני מספר חודשים, בחברה שואפים להנפיק לפי שווי של 800 מיליון דולר. החברה צפויה להתחיל ברוד שואו (סבב פגישות עם משקיעים) בשבועות הקרובים.

פייבר, שפיתחה זירת מסחר מקוונת לפרילנסרים, פירסמה ביום חמישי בערב תשקיף פומבי, דוח כספי מורחב שבו מוצגים לראשונה כל התוצאות הפיננסיות של החברה, מידע על הסיכונים וההזדמנויות, על מספר המשתמשים ומגמות שונות בפעילותה.

מהתשקיף עולה כי החברה צומחת במעל 40%. ברבעון הראשון של 2019 הסתכמו הכנסות החברה ב-24 מיליון דולר, עלייה של 42% לעומת הרבעון המקביל. בשנה שעברה צמחו הכנסות החברה ב-45% והן הסתכמו ב-75.5 מיליון דולר. מעל מחצית מהכנסות החברה מגיעות מארה"ב (53%), וחמישית מהן מגיעות מאירופה. 70% מהן מגיעות ממדינות דוברות אנגלית (ארה"ב, בריטניה, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד) ובחברה מתכננים לתרגם את הפלטרפומה לשפות נוספות. כיום החברה אינה רווחית (פירוט בהמשך).

טרם ידוע מה הסכום אותו רוצה פייבר לגייס, אבל התשקיף חושף פרט מעניין - החברה גייסה בחצי השנה האחרונה סכום של 57 מיליון דולר (רובם בנובמבר 2018), מהמשקיעים הקיימים בחברה, וכן ממשקיע חדש שאותו פייבר לא חשפה. בכך מגיעים כלל הגיוסים של החברה לכ-170 מיליון דולר, מאז שהוקמה ב-2010 על ידי המנכ"ל מיכה קאופמן ושי וינינגר (שעזב ב-2014 והקים את חברת הביטוח הדיגיטלית למונייד). אם בעלי המניות יאשרו זאת, קאופמן ימונה ליו"ר החברה לאחר ההנפקה.

יכול להיות שהמשקיע החדש הוא קרן הגידור הישראלית ION, שמנוהלת על ידי יונתן הלף, סטיבן לוי וגלעד שני. שם הקרן לא מופיע בידיעות קודמות על החברה, והיא לא מופיעה ב- IVC, אך כן מופיעה ברשימת המשקיעים והדירקטורית מטעמה מונתה בחודש שעבר.

פייבר פיתחה זירת מסחר שמאפשרת לפרילנסרים להציע שירותים ביותר מ-200 קטגוריות במסגרת Gig Economy, שמכונה בעברית "כלכלת החלטורה". בין הקטגוריות יש עיצוב גרפי, שיווק ופרסום, קריינות, כתיבה, תרגום, קופירייטינג ופיתוח תוכנה. בחברה מציינים כי אף קטגוריה לא אחראית ליותר מ-15% מהכנסות החברה.

בתחילת הדרך אפשרה הפלטפורמה להציע שירותים ב-5 דולרים בלבד, ובהמשך נפתחה האפשרות לפרילנסרים להציע שירותים במחירים גבוהים יותר. פייבר מקבלת עמלה מכל עסקה (מהרוכש ומנותן השירות). ב-2018, הכנסות פייבר עמדו על 25.7% מכלל המכירות ובשנה שלפני כן, על 24.5%.

מנהלי החברה וגורמים נוספים הקשורים לחברה ולהנפקה לא יכולים להתייחס לתשקיף ולהנפקה, כך שלא היה ניתן להשיג את התייחסותם לנקודות שמועלות פה.

חמישה מספרים על פייבר

כמה הערות לגבי תוצאות וביצועי פייבר:

1. שיווק אפקטיבי - פייבר משקיעה הרבה כסף בהוצאות שיווק ומכירות, אך גם יודעת להגיד מה האפקטיביות שלהן. בחברה מציינים כי במשך 8 רבעונים רצופים, עד סוף 2018, הם הצליחו להחזיר את ההשקעה בפחות משבעה חודשים. כלומר, אם עלות השגת רוכש חדש עמדה על סכום מסויים, ההכנסה של פייבר מאותו לקוח "כיסתה" את העלות הזאת בתוך קצת יותר מחצי שנה.

פייבר מציגה את הנתונים בדומה ל-Wix, ומציינת כמה כסף היא השיגה מרוכש ממוצע אחרי כל רבעון. לא במקרה, בדירקטוריון פייבר יושב ניר זוהר, נשיא Wix וסמנכ"ל התפעול שלה. כך, רוכש ממוצע שהצטרף לפלטפורמה של פייבר לפני כשנתיים, הניב אחרי 9 רבעונים הכנסות בגובה של פי 2.5 מהוצאות השיווק בגינו. רוכש שהצטרף לפני 5 רבעונים הניב הכנסות של פי 1.5 מההוצאות האלו. בשני הרבעונים האחרונים נראה שיפור משמעותי - כבר אחרי רבעון השיגה פייבר 0.8% מההשקעה ואחרי שני רבעונים - פי 1.3 מההשקעה.

2.אי אפשר לנתח את ערך חיי הלקוח - 57% מהכנסות פייבר בשנה שעברה היו מלקוחות קיימים ו-43% מלקוחות חדשים. המשמעות של לקוחות חוזרים היא שהם מרוצים מהפלטפורמה, אבל צריך לבחון נקודה חשובה - מה קורה עם ההכנסות מלקוחות קיימים בהשוואה לשנה שלפני כן.

הלקוחות הקיימים הניבו ב-2018 הכנסות של 43 מיליון דולר (57% מתוך הכנסות שנתיות של 75.5 מיליון דולר). מדובר בירידה של 17% לעומת ההכנסות ב-2017. הבעיה שהנתון הזה לא משקף, אי אפשר להסתכל על כל הרוכשים הוותיקים מ-2017 כמקשה אחת, מכיוון שחלק מהם הצטרפו, למשל, לקראת סוף השנה. אחד הנתונים החשובים בחברה כזאת הוא ערך חיי הלקוח, כלומר כמה הוא מניב לאורך זמן, במיוחד ביחס לעלות הרכישה שלו. בפייבר ציינו בתשקיף שאחת המטרות היא הגדלתו, אך כאמור - אין שום דבר להבין מה קורה שם.

3. ההכנסה השנתית הממוצעת מלקוח עולה, אבל - החברה דיווחה כי מספר הקונים בפלטפורמה נמצא בעלייה ועמד בסוף הרבעון הראשון על 2.1 מיליון, עלייה של 5% בתוך רבעון אחד. זינוק חד יותר ומתמשך נרשם בהכנסה הממוצעת מקונה - ברבעון הראשון עמדה הכנסה זו על 150 דולר, ב-2018 הסתכמה ההכנסה ב-145 דולר; ב-2017 על 119 דולר; ב-2016 על 97 דולר; וב-2015 על 83 דולר. זאת אינדיקציה מאוד חיובית.

בפייבר מציינים כי מעל 50% מההכנסות מגיעות מלקוחות שמשלמים 500 דולר ויותר. חישוב גס ושמרני מעלה כי המשמעות היא 85% מהלקוחות ב-2018 רכשו ב-90 דולר בממוצע לכל היותר (על בסיס ההנחה כי 50% מהלקוחות רכשו ב-500 דולר. בפועל מדובר במספרים גבוהים יותר).

4. לאן נעלמו תוצאות 2016? - פייבר מציגה בתשקיף את תוצאותיה הפיננסיות החל מתחילת 2017. זאת בחירה חריגה - התשקיף כולל בדרך כלל תוצאות של לפחות שלוש שנים מלאות, כלומר במקרה הזה פייבר היתה צריכה להציג גם את תוצאות 2016. כך עשו חברות Wix, פורסקאוט, סייבר ארק ובאחרונה גם ליפט ואובר (חברות בעלות מאפיינים שונים שנבחרו באקראי). לא ברור למה פייבר לא סיפקה נתונים על 2016 (ואף יותר). כך היו יכולים המשקיעים לזהות מגמות ארוכות טווח, להבין את הקשיים עמם התמודדה פייבר ולזהות דפוסי שימוש של קהל הרוכשים.

5. מצמצמת הפסדים - פייבר לא רווחית - ב-2018 הפסידה החברה 36 מיליון דולר, כמעט פי שניים לעומת ההפסד ב-2017. אין זה מפתיע, כל עוד החברה מחזירה את ההשקעה בשיווק בתוך 7 חודשים, היא תמשיך להוציא הרבה כסף על כך. Wix, שהונפקה ב-2013 ונסחרת לפי שווי של 7 מיליארד דולר, עדיין רושמת הפסדים בגלל סיבה דומה.

ואולם תזרים המזומנים של Wix חיובי, בעוד שפייבר "שורפת" מזומנים - 5.4 מיליון דולר ברבעון הראשון השנה, ו-21 מיליון דולר בשנה שעברה (EBITDA מתואם - במקרה של פייבר, מדובר ברווח לפני הוצאות ריבית, מיסוי, פחת, הפחתות, תגמול מבוסס מניות והוצאות הקשורות לרכישות).

ועדיין, ברבעון הראשון של השנה חתכה פייבר את ההפסד בחצי, לעומת הרבעון המקביל (8 מיליון דולר לעומת 16 מיליון דולר). ניתן רק לשער שהסיבה לכך היא ניסיון לשפר את הביצועים הפיננסיים לקראת ההנפקה.

איך החברה צימצמה הפסדים? בעיקר באמצעות הפחתה של הוצאות השיווק (כאחוז מההכנסות).

לכן, לא מן הנמנע כי ההשלכות יורגשו ברבעונים הבאים - למרות שכאמור, נראה כי פייבר שיפרה את האפקטיביות של השיווק ב-2-3 הרבעונים האחרונים.

6. תזמון לא אידיאלי להנפקה - פייבר היא הראשונה שניגשת להנפקה מבין החברות הפרטיות הישראליות הגדולות, אלו שנחשבות לחדי קרן (חברה פרטי עם שווי של מיליארד דולר ויותר), או מתקרבות לכך. ואולם בארה"ב החלה בחודשים האחרונים התעוררות של שוק ההנפקות, שלא הגיעה עד כה לישראל. בשנים האחרונות, מאז שחברות הייטק החלו להישאר פרטיות זמן ממושך יותר ולקבל שוויים גבוהים (שלא לומר מנופחים) בשוק הפרטי, מתנהל דיון לגבי היכולת של החברות להשיג שווי גבוה גם בשוק הציבורי. כל הנפקה מתוקשרת - נגיד של אובר או ליפט - משפיעה על הסנטימנט כלפי ההנפקות הבאות. בדרך כלל, הנפקה לא מוצלחת גוררת תקופה מסויימת שבה חברות לא ממהרות לבצע הנפקה.

בשבועות האחרונים הונפקו כמה חברות - אובר וליפט, שמפעילות שירותי נסיעה שיתופית - שתי הנפקות לא מוצלחות, שמניותיהן נסחרות מתחת למחיר שבו הונפקו; פינטרסט, שפיתחה מנוע חיפוש ויזואלי, הנפיקה לפני כחודש ומנייתה רשמה עד כה תשואה חיובית. ואולם הדוחות הראשונים שלה, שפורסמו בחמישי בלילה, היו מאכזבים ושלחו את המניה לצניחה של 13%; ואילו הנפקת זום, שפיתחה מערכת לתקשורת בתוך הארגון (למשל שיחות וידאו), נחשבת עד כה להצלחה מסחררת.

בימים האחרונים התנהל המסחר בעצבנות גם בגלל חששות מחודשים מהשפעת מלחמת הסחר בין סין לארה"ב. פייבר תנסה להמתין לימים רגועים (למרות שתמיד יכולות לצוץ הפתעות), אך על הסנטימנט השלילי כלפי חדי הקרן היא לא יכולה להשפיע. בחברה רק צריכים לקוות כי התגובה השלילית כלפי אובר וליפט היא תוצאה של תהיות לגבי המודל העסקי שלהן, ולא לגבי חברות ההייטק כולן.

עוד כתבות

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; טסלה יורדת ב-4%

נאסד"ק יורד ב-0.3% ● קרן המטבע העולמית העלתה את תחזית הצמיחה העולמית ● טראמפ מדיה יורדת ב-11% ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

כנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

הסטארט־אפים הישראלים ממשיכים להוביל קדימה

כנס TECH IL של גלובס התקיים בהצלחה, בהשתתפות בכירים רבים מהתעשייה, ממשרדי הממשלה ורגולטורים מובילים ● הכנס הוכיח שדווקא בימים מאתגרים אלו, קהילת ההייטק הישראלית ממשיכה לשגשג, ליזום ולהוביל קדימה

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

מנכ''לית בול מסחר, אדוה עשור / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המנכ"לית שתקבל מיליונים בזמן שמחזיקי האג״ח יחטפו תספורת

שנה לאחר קריסתה הפתאומית של חברת האשראי החוץ-בנקאי, חושף מתווה הסדר החוב שלה כי מחזיקי האג"ח צפויים למחוק עשרות מיליוני שקלים ● מי שצפויה להוביל את ההסדר היא מנכ"לית בול מסחר, אדוה עשור, שתזכה לתגמולים המוערכים בכ-5 מיליון שקל בתקופת ההסדר

בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס / צילום: Shutterstock, New Africa

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל: "המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי בפני דברים שלא ראו קודם"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כלי הבינה המלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים ● בהתייחסו למלחמה בישראל סיפר: "במהלך המלחמה ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית"

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סימנים ראשונים מעידים - תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש

האינפלציה בפברואר הגיעה לקצב של 2.7% - מעל מהציפיות המוקדמות ● החשש המרכזי הוא ממגמה שלילית שתביא לחריגה מהיעד של בנק ישראל, כפי שצופים יותר ויותר גופים בשוק ● וכשזה המצב, קשה לראות את הריבית יורדת בקרוב

ג'ו וג'יל ביידן / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הנתונים נחשפים: כמה מרוויחים ג'יל וג'ו ביידן בשנה?

הנשיא האמריקאי והגברת הראשונה דיווחו על הכנסה ברוטו של 619,976 דולר ב-2023 ● לפי אתר החדשות אקסיוס, בני הזוג שילמו 146,629 דולרים למס ההכנסה הפדרלי - מדובר בשיעור מס של כ-24% ● בניגוד לנשיא לשעבר דונלד טראמפ, ביידן מקפיד לפרסם את דוחות המס שלו מאז שכהונתו התחילה