גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא גזירה משמיים: אחרי עוד יום קטלני בענף הבנייה, כך ניתן לעצור את מכת תאונות העבודה

יום קטלני ביבנה הסתיים עם ארבעה עובדים הרוגים באתר בנייה בעקבות קריסת עגורן • מתחילת השנה נהרגו 20 עובדים באתרי בנייה • "גלובס" מציע פתרונות למכת תאונות העבודה: מהקמת רשות לבטיחות, מציאת דרכים להגשת כתבי אישום נגד קבלנים ועד מתן סמכויות לעיריות למנוע מקבלנים לגשת למכרזים בשטחן

זירת התאונה ביבנה/ צילום: ג'וזף
זירת התאונה ביבנה/ צילום: ג'וזף

ארבעה עובדים נהרגו הבוקר (א') כתוצאה מתאונת עבודה באתר לבניית פרויקט מגורים ברחוב ז'בוטינסקי ביבנה. מממצאים ראשונים עולה כי התאונה הקטלנית התרחשה בעת פירוקו של עגורן שפעל באתר הבנייה. מדובר באתר בנייה של החברה היזמית רמי שבירו, כאשר החברה המבצעת באתר היא נאות שמיר - חברה בשליטת שבירו. את העגורן מפעילה חברת רמא. פירוק העגורן תוכנן מראש והינו הליך שגרתי, לאור השלב המתקדם שבו נמצאת הבנייה באתר. מסיבה שטרם התבררה, חלק מהעגורן התנתק, דבר שהביא לתאונה הקטלנית.

"מדובר באתר בנייה גדול עם שני בנייני מגורים שבמרכזם עומד מנוף, חלקו האחורי של המנוף התפרק וקרס על הקרקע", סיפר פראמדיק מד"א אלון מלמה, שהיה מהראשונים שהגיעו למקום. "שלושה פועלים שהיו בסמוך נפגעו באורח קשה מאוד בכל חלקי גופם, תוך כדי פעולות החילוץ שלהם ביצענו בדיקות רפואיות, אבל הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם", הוא הוסיף. זמן קצר לאחר מכן נקבע מותו של עובד רביעי. יצוין, רק בחודש שעבר התחשמל למוות נהג משאית שהגיע לאתר של חברת נאות שמיר באותו הרחוב ביבנה.

מחברת רמא נמסר, כי "אנחנו המומים ומלאי צער נוכח התאונה הקשה ובשעה זו ליבנו עם משפחות ההרוגים והפצועים. פרטי המקרה נמצאים כרגע בבדיקה ואין באפשרותנו להגיב על המקרה, עד לבירור הפרטים". בשל התאונה פתח מפלג "פלס" שבלהב 433 בחקירה, ו-8 עובדים בעלי תפקידים באתר העבודה עוכבו לחקירה. תוצאות תאונה זו מעלה את מספר העובדים שנהרגו באתרי בנייה מתחילת השנה ל-20. מדובר במספר שמהווה עלייה תלולה במספר ההרוגים באתרי בנייה בישראל לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשנה שעברה נהרגו באתרי בנייה 41 בני אדם - שלושה מהם עוברי אורח. עד לאמצע מאי 2018, נהרגו באתרים 15 מהם.

בתוכנית העבודה של משרד העבודה לשנת 2019, נקבע יעד שלפיו מספר תאונות העבודה השנה יירד ב-10%. נכון לעכשיו, המגמה לא תואמת את "תוכנית העבודה". בשל מכת התאונות הקטלניות, "גלובס" מנתח את הפתרונות האפשריים לשינוי בתחום הבטיחות.

אתרי בנייה קטלניים

הקמת רשות לבטיחות: המלצה יש, היישום רחוק

לפי הסטטיסטיקה, בכל חודש נהרגים בישראל כתוצאה מתאונות עבודה כשלושה עובדים בממוצע. בענף הבנייה מתרחשות מרבית מהתאונות הללו. בריטניה נחשבת למובילה במלחמה בתאונות בנייה, ומספר ההרוגים בתאונות בה הוא מהנמוכים במדינות ה-OECD. על פי נתוני ממשלת בריטניה, בשנים 2017-2018 עמד מספר ההרוגים על 1.74 איש בלבד לכל 100 אלף איש. כהשוואה, בישראל עומד שיעור ההרוגים לכל 100 אלף על 12.6.
המספרים הקטלניים כבר הדליקו בעבר נורות אדומות בקרב גורמי המקצוע. כך למשל, בשנת 2014 הגישה "ועדת אדם" שבחנה את תחום הבטיחות בעבודה בישראל את המלצותיה, שבהן נכתב בין היתר כי יש להקים רשות לאומית לבטיחות ובריאות תעסוקתית, בדומה לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. במדינה שבה יש רשויות לאומיות רבות, ההמלצה הזו לא זכתה לבחינה מקיפה ומשמעותית, ובחלוף חמש שנים מאז הוגשה ההמלצה - הנושא לא נמצא על סדר היום הציבורי.

על רקע ריבוי התאונות והעובדה שב-2019 נראה כי חלה עלייה בשיעור תאונות עבודה (מתחילת השנה נהרגו 35 בני אדם כתוצאה מתאונות עבודה בכלל המשק), נראה כי יש לחזור להמלצה של ועדת אדם ולדון בכובד ראש בהקמת רשות משמעותית שביכולתה להביא לשינוי המיוחל.

הגברת הפיקוח: מינהל בטיחות ללא מנהל

קשה להאמין, אבל למרות הדימום באתרי הבנייה, מינויו של מנהל מינהל הבטיחות מתנהל בעצלתיים. כן, קראתם נכון. למינהל החשוב הזה אין מנהל קבוע. לפני כחצי שנה התפטר מנהל מינהל הבטיחות ארז מימון, תוך ביקורת על הממונים עליו כמי שהתערבו בסמכויותיו. מאז פרישתו המהדהדת לא מונה מנהל במקומו. ועדת איתור למחליפו אכן מונתה, אך לאור המצב בשטח, די ברור שיש לזרז את התהליך שנמתח על פני חודשים רבים.

עם זאת, הפיקוח לא צריך להיות נחלתו של משרד העבודה והרווחה בלבד. יש לצפות מרשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון להעלות הילוך בכל הקשור לשלילת רישיון של קבלנים שנמצאו אצלם עבירות בטיחות. רשם הקבלנים, אילן אליהו, אמר בינואר השנה בכנס התאחדות הקבלנים בבאר שבע ובירושלים כי במהלך 2018 זימן שש חברות בלבד לשימוע בעקבות עבירות בטיחות.

זאת ועוד, פעילים בתחום הבטיחות חוזרים שוב ושוב על הצורך ברתימת הרשויות המקומיות, שפקחים שלהן מסתובבים ממילא בעיר במשך היום, לשורת גורמי האכיפה. ספק אם פקח עירוני - או פקח כלשהו - יכול היה למנוע את התאונה שאירעה הבוקר, אולם בהחלט ייתכן שפקחי עירייה יוכלו להשית קנסות על מצב הגידור, הפיגומים, וסכנת נפילה של חפצים מגובה - הוראות שקיימות בספרים, אך באין גורם מפקח, לא נאכפות.

הרתעה ואכיפה: הרוגים יש, כתבי אישום אין

בנוסף להגברת הפיקוח בעת העבודות עצמן, יש הרבה מה לעשות בעניין האכיפה והרתעה בדגש על הגדלת מספרם של המקרים הנחקרים ומיצוי ההליכים המשפטיים נגד הנאשמים.

בספטמבר 2016 נהרגו שישה בני אדם בקריסת חניון הברזל ברמת החייל בתל אביב. חמישה ימים נמשכו עבודות החיפושים אחר ניצולים והרוגים, פיקוד העורף נקרא לסייע, והכותרות לא הרפו. אולם מאז ועד היום טרם הוגש אפילו כתב אישום אחד בפרשה.

לעיכוב בקבלת ההחלטות בהליך הפלילי יש השלכות גם על ניהול תביעות הפיצויים הנזיקיות שהגישו הפועלים שנפצעו באירוע ומשפחות ההרוגים. עו"ד יוליה שנקר, שמייצגת את אחת ממשפחות הרוגים וכן פצוע מהתאונה, אמרה בעניין זה ל"גלובס" בספטמבר השנה, כי "לשופטים בבתי משפט השלום שדנים בתביעות הפיצויים יש בעיה להכריע בשאלת האחריות או חלוקת האחריות בין הנתבעים, ולכן הם מעכבים את הדיון בתביעות הפיצויים כדי לשמוע מה יהיה גורל החקירה, ומי הם האשמים באירוע".

ואם בקריסה המהדהדת הזו לפחות נערכה חקירה, מקרים קטלניים אחרים לא נחקרים כלל, או נחקרים בצורה לא מעמיקה. ב-2016, שבה נהרגו 50 בני אדם בתאונות בנייה, הוגשו 11 כתבי אישום בכלל בתחומי הבטיחות, וב-2017 הוגשו 7 כתבי אישום בלבד.

יחידת המשטרה פלס, שהוקמה לפני כחצי שנה, אמורה להיות הגורם המקצועי לחקירת תאונות בנייה, ואת התאונה שאירעה הבוקר החלה פלס לחקור. אולם ביחידה יש 13 חוקרים בלבד, שחלקם הועברו ממינהל הבטיחות שבמשרד העבודה. ברור מראש שהיחידה לא תוכל לחקור את כל התאונות הקשות, ואפילו לא את הקטלניות.

בתשובה לבקשת חופש המידע שהגיש ארגון "קו לעובד" באשר לסמכויות יחידת פלס, הבהירה המשטרה בחודש מרץ השנה, כי "היחידה תהיה גורם שיטפל בתאונות/אירועים שינותבו אליה, ולא תהווה הגורם הבלעדי במשטרת ישראל המופקד על הטיפול בכלל תאונות העבודה". המציאות הזו אינה גזירת גורל, אך כדי לשנותה יש להגדיל תקציבים בצורה משמעותית לגופי האכיפה. מדובר נטו בהצלת חיים.

הרשויות המקומיות: אמברגו על מכרזים לקבלנים

בפברואר השנה פרסם החשב הכללי צו, שנועד להכות בכיס של חברות שלא מקפידות על בטיחות. ובמילים פחות נעימות - עברייניות בטיחות. על פי הצו, כל קבלן שבאתר שלו התגלו לפחות שני ליקויי בטיחות חמורים שהביאו לסגירת האתרים, או שבאתר שלו נהרגו או נפצעו באופן קשה עובדים - לא יוכל להשתתף במכרזי בנייה ממשלתיים במשך שנה.

לחברת נאות שמיר, חברה-בת של חברת שבירו, שבאתר שלה נהרגו הבוקר ארבעה עובדים - כבר הוצא צו כזה לפני כחודש, לאחר שבאתר שלה נהרג איציק כהן ז"ל, נהג משאית שהתחשמל כשפרק שם סחורה. עתה, כפי הנראה ועל פי הוראת החשב הכללי, נאות שמיר לא תוכל לגשת למשך שנה למכרזים של משרדי הממשלה.

מוטב היה להוסיף בהקדם לצו הזה גם את הרשויות המקומיות, שמפרסמות בכל שנה מאות מכרזים לבנייה של מבני ציבור ולעבודות תשתית, כדי שלאיום המרחף ממעל - האיסור לגשת למכרזי ממשלה - יהיו שיניים.

המאבק בתאונות הבנייה - צעד אחר צעד

● 2013
דיונים ראשונים בכנסת בנושא תאונות העבודה

● אפריל 2014
מוגש דוח "ועדת אדם" לקידום הבטיחות בעבודה - רוב ההמלצות לא יושמו

● סוף 2015
תחילת המאבק החברתי-ציבורי בעניין, על ידי שני פעילים חברתיים - ראובן בן שמעון ועו"ד הדס תגרי

2016
כלי התקשורת מצטרפים לכיסוי השוטף של התאונות והמחדלים. מאוגוסט מנהל "גלובס" מעקב שבועי קבוע אחר תאונות הבנייה

● אוגוסט 2016
נכנס לתוקף תיקון לחוק שמאפשר סגירה של אתרי בנייה ל-48 שעות בשל תאונות עבודה חמורות

● תחילת 2017 (פברואר ומרץ)
שני עגורנים קורסים באתרים בר"ג ובבת ים

● ינואר 2018
מפקחים מתחילים להטיל קנסות של 20-35 אלף שקל על מפרי הוראות בטיחות מתוקף צו חדש

● מאי 2018
נכנסת לתוקף הוראת שעה שאוסרת על עבודת בני נוער באתרי בנייה

● אוקטובר 2018
לאור איום של ההסתדרות בשביתה כללית בשל התאונות באתרי הבנייה - נחתם הסכם שאמור להסדיר כללים רבים. חלקם טרם יושמו עד היום

● פברואר 2019
הוראה מטעם החשכ"ל - שני צווי בטיחות יובילו להשעיה מרשימת הקבלנים שיוכלו לגשת למכרזי ממשלה

עוד כתבות

בניין משרדים של חברת מבנה. ''סמוך לתחנה של הקו הירוק'' / הדמיה: אלכס לובימוב

"רובע עירוני חדש": המלונות ומגדלי המסחר שייבנו בשדה דב, והמחירים

לצד 16 אלף דירות שחלקן כבר בתכנון מתקדם, יהיו בשדה דב גם 3,000 חדרי מלון ● בעוד שבתחום המגורים המחירים מגוונים, בתחום המלונאות היזמים מכוונים רק לפלח היוקרה ולתיירות עסקית

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

צמצום היקף המילואים: צו 8 יוגבל, לוחמים ישרתו עד 55 ימים בשנה

המהלך, שמגיע לאחר שנתיים של חריגות תקציביות וביקורת על שימוש נרחב בצו 8, מעגן מגבלות קבועות על היקף שירות המילואים ● ההחלטה נועדה לאפשר מעבר הדרגתי לגיוס מצומצם ומבוקר יותר, אך מעוררת סימני שאלה בצה"ל לגבי היכולת לשמור על כשירות מבצעית לאורך זמן

יוני שסטוביץ' / צילום: יוסי כהן

50 מיליון שקל בשבוע: שסטוביץ ממשיכה להגדיל את תיק המניות

בולמוס הרכישות של יבואנית מוצרי הצריכה: השקיעה בהנפקות שביצעו מגוריט ולהב אל.אר ● בשנתיים האחרונות, השקיעה שסטוביץ מעל 200 מיליון שקל בבורסה בת"א

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

שולמית מיכאלי גולדברג פרופ' מדענית מיקרובילוגיה / צילום: איל יצהר

החוקרת שנבחרת לכלת פרס ישראל בתחום מדעי החיים

פרופ' שולמית מיכאלי מאוניברסיטת בר אילן, חלוצת חוקרי ה-RNA, זכתה בפרס לשנת תשפ"ו ● בראיון שקיימה בגלובס בעבר היא הסבירה איך זה יכול להיות שלאדם ולאורז יש מספר גנים די דומה, אך הם פועלים בצורה אחרת לגמרי ● זה גם מה שעומד בבסיס מחקריה

אילוסטרציה: Shutterstock

למה ביהמ"ש הקפיא נכסים של איש עסקים בהיקף 17.6 מיליון שקל?

ביהמ"ש קיבל באופן חלקי תביעה נגד יו"ר דירקטוריון בחברה צרפתית המוחזקת בידי חברה ישראלית ליבוא משקאות, והורה על "צו מרווה" בגובה 17.6 מיליון שקל, המהווים את סך הכספים שהתובעים הלוו לחברות ● מדובר בסעד זמני חריג במשפט האזרחי, שכן בניגוד לעיקול רגיל, הצו אינו "תופס" נכס מסוים אלא מופנה אישית כלפי הנתבע

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; מטא ואפל קפצו לקראת הדוחות, מחירי המתכות היקרות זינקו לשיאים חדשים

ה-S&P 500 עלה בכ-0.5% ● קורוויב קפצה במעל 5%, לאחר שאנבידיה הודיעה כי השקיעה בה 2 מיליארד דולר ● הכסף רשם את הזינוק התוך־יומי הגדול ביותר שלו מאז 2008, ואז נסוג מהשיא ● וול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● הדולר נחלש בעולם, הין היפני התחזק במעל 1%

תיק הנכסים של הציבור / אילוסטרציה: Shutterstock

לישראלים יש 7 טריליון שקל בשוק ההון. איפה הם נמצאים?

בנק ישראל מפרסם מדי רבעון את תיק הנכסים של הציבור • בכמה הוא מסתכם, ומה הנכסים המועדפים על הישראלים? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

כך מכווצת הבינה המלאכותית את ענף התוכנה / צילום: Shutterstock

שלושה נתונים שמעידים: הבינה המלאכותית מכווצת את ענף התוכנה

לאחרונה שוק העבודה בהייטק עובר שינוי מבני עמוק ● נוסף על מגמת הירידה המתמשכת של היקף התעסוקה בתחום התוכנה, השכר נשחק, ופחות בוחרים ללמוד את המקצוע ● במקביל, גדל פי ארבעה מספר הסטודנטים ​​​​​למדעי הנתונים, בינה מלאכותית והנדסת נתונים

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

המומחה שטוען: הסבב הבא עם איראן יהיה גדול יותר מאי-פעם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כתב העת האמריקאי הפורן אפיירס טוען שהדרך היחידה להצליח לפרק את חמאס מנשקו היא ע"י "קבלנים צבאיים פרטיים", הסבב הבא של ישראל מול איראן עלול להיות ארוך וקשה יותר, וההיסטוריון הבריטי היהודי שמפציר בעולם לבחון את האנטישמיות לפני שתהפוך ל"קטסטרופה" • כותרות העיתונים בעולם

מדיניות של חברות התעופה / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה עם איראן: חברות התעופה הישראליות מגמישות את תנאי הביטולים

הצעדים נועדו להעניק לנוסעים גמישות גבוהה יותר בתכנון טיסות בתקופה הקרובה, והם מצטרפים להיערכות תפעולית ושירותית של החברות נוכח אי־הוודאות הביטחונית ● אף שמדובר במהלכים דומים במהותם, היקף ההקלות ותנאיהן משתנים מחברה לחברה

רן גואילי ז''ל

בבית קברות ברצועה: מבצע רחב היקף לאיתור רן גואילי

גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון ● בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי היום במסחר, והאנליסטים מעריכים - מניות הטכנולוגיה שירוויחו בגדול

השבוע ייפתח בצל הערכות הולכות וגוברות שארה"ב תתקוף באיראן ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת למקטע קריטי, עם דיווחים של ארבע מתוך "שבע המופלאות" ● הפדרל ריזרב יפרסם את החלטת הריבית שלו, אך המשקיעים יתמקדו בחששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● וגם: במרקטוואץ' מסמנים חמש מניות טכנולוגיה שהאנליסטים צופים שירוויחו בגדול ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש: הבית נרשם על שם הבת משיקולי מס - אך שייך לאם

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי בית מגורים שנרשם פורמלית על שם הבת בתקופת נישואיה, שייך למעשה לאם שמימנה את רכישתו ושיפוצו במלואם - ולכן לבעלה לשעבר של הבת אין כל זכות בנכס ● האם הסבירה כי רשמה את בתה כבעלת הנכס כדי לשלם מס רכישה מופחת; ביהמ"ש עמד על הבעייתיות שבכך, אך קבע כי הדבר לא משליך על התוצאה

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורת עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, על מיתוג ועל התוכניות להנפקה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד - אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

בית הזיקוק פונטה קרדון בוונצואלה. בעיגול: דלסי רודריגס, נשיאת ונצואלה הזמנית / צילום: Reuters, Jesus Vargas, ULAN

קורצת לטראמפ: ונצואלה בדרך לרפורמה דרמטית בשוק האנרגיה

ההנהגה החדשה במדינה מקפלת את מדיניות ההלאמה ומקדמת את שחרור האחיזה הממשלתית בנכסים ● בתוכנית: קיצוץ מאסיבי במיסוי וויתור על ריבונות משפטית מול ענקיות האנרגיה ● לוונצואלה עתודות הנפט הגדולות בתבל, האם עתה סוף סוף יתממש הפוטנציאל?

ההפגנה על מצב החברה הערבית בארץ בסכנין / צילום: Reuters, Ammar Awad

האלימות בערים הערביות שוברת שיאים, והתושבים עוזבים. לאן הם עוברים?

האלימות גואה, תופעת הפרוטקשן משתוללת, ורוב תיקי הרצח נשארים לא מפוענחים ● התוצאה: יותר ויותר תושבים עוזבים את הערים הערביות - אבל לאן הם עוברים? ● המשרוקית של גלובס עם המספרים מאחורי המחאה בחברה הערבית

עמירם שחר, מנכ''ל אפווינד ומייסד שותף / צילום: Upwind

הופכת לחד־קרן: אפווינד גייסה 250 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

אפווינד פועלת בתחום אבטחת הענן - שוק שנחשב כיום לקטגוריה הצומחת ביותר בעולם הסייבר ● עמירם שחר, מנכ"ל ומייסד שותף: "בקצב הנוכחי אנחנו צפויים להכפיל את גודל החברה במהלך השנה וחצי הקרובות"