גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הענק השקט מהצפון: וילאר מתקרבת לשווי של 2 מיליארד שקל - עיקרו בידי הבעלים שלמה טיסר

לדברי חברת S&P מעלות, "יחסי הכיסוי של החברה נותרו חזקים מאוד, והמינוף נשאר נמוך במיוחד; פרופיל הסיכון של החברה נתמך ע"י יתרונותיה התחרותיים במיוחד במגזרי הנדל"ן המניב והארכיבאות וניצול הסינרגיות הגלומות בתחומים אלה"

שכונת וילאר הירוקה בנהריה / צילום: מצגת החברה
שכונת וילאר הירוקה בנהריה / צילום: מצגת החברה

דוח עדכון חיובי שפרסמה חברת S&P מעלות על חברת וילאר , שם תחת זרקור את מי שבדרך-כלל מעדיף להישאר הרחק מעיני המשקיעים - בעל השליטה בחברת הנדל"ן הצפונית, שלמה טיסר. בחברת הדירוג החליטו להעלות את דירוג אג"ח ו' של וילאר, המובטחת בנכסי נדל"ן, בדרגה אחת, מ-AA ל- AA פלוס בזכות "עלייה ביחס בין שווי הבטוחה לסך החוב". 

בהתייחסות למצבה של וילאר ציינו במעלות, בין השאר, כי "יחסי הכיסוי של החברה נותרו חזקים מאוד, והמינוף נשאר נמוך במיוחד, וזאת כחלק ממדיניות פיננסית שמרנית של ההנהלה לאורך זמן".

בהתאם, את דירוג החברה הותירו במעלות על AA בתחזית יציבה, כשהצפי שלהם הוא כי וילאר "תמשיך לשמור על יציבות תפעולית ופיננסית", ותוך שציינו כי "פרופיל הסיכון של החברה נתמך על-ידי יתרונותיה התחרותיים במיוחד במגזרי הנדל"ן המניב והארכיבאות וניצול הסינרגיות הגלומות בתחומים אלה".

המניה זינקה ב-650% בעשור

התייחסותה של מעלות מגיעה כשמניית וילאר נמצאת מרחק נגיעה מרמת השיא שקבעה לפני שבועות ספורים, אחרי טיפוס של קרוב ל-20% מתחילת השנה וזינוק של כ-650% בעשור האחרון.

מחיר המניה הנוכחי משקף לחברת הנדל"ן המניב של טיסר שווי של 1.85 מיליארד שקל, הממקם אותה מעל שחקניות מוכרות הרבה יותר, דוגמת רבוע כחול נדל"ן ואשטרום נכסים.

שוויה של וילאר הופך את טיסר לאחד מבעלי ההון הגדולים בבורסה בת"א, עם החזקות בשווי של  כ-1.4 מיליארד שקל "על הנייר" בגין 75% ממניות וילאר בהן הוא מחזיק. במעלות מציינים כי לחברה "תלות ניהולית בבעל השליטה", ולראייתה טיסר הוא "הגורם אשר אחראי על התוויית האסטרטגיה ומדיניותה השמרנית יחסית של החברה, שאנו רואים כגורם חיובי לדירוג".

יותר מרבע מיליארד שקל בקופה

לוילאר הון עצמי של כ-1.7 מיליארד שקל וקופת מזומנים של כ-260 מיליון שקל, מול התחייבויות שוטפות של פחות מ-150 מיליון שקל והתחייבויות לזמן ארוך של כ-855 מיליון שקל - עיקרן למחזיקי האג"ח (כ-590 מיליון שקל) הנסחרות בתשואות נמוכות של 1%-2%.

הצצה לדוחותיה הכספיים מגלה כי החברה מייצרת רווחים שנתיים שעמדו בשלוש השנים האחרונות על 145-140 מיליון שקל בשנה, על הכנסות בטווח של 280-330 מיליון שקל בשנה והיא נהנית מעלייה שנתית של כ-45-58 מיליון שקל בשווי נכסיה.

התוצאות החיוביות שמציגה וילאר מאפשרות לטיסר ליהנות מתגמולים נאים בתפקידו כמנכ"ל החברה, שהתקרבו בחמש השנים האחרונות (2018-2014) ל-22 מיליון שקל, והורכבו מדמי ניהול ומענקים. בסוף 2017 אישרו בעלי המניות את חידוש ההתקשרות בין החברה לבין טיסר, אז נקבע כי סך חבילת התגמול השנתית שלו לא תעלה על 4 מיליון שקל. הרכב הנהלת וילאר מראה כי טיסר כבר חושב על דור העתיד במשפחה, ובנו מתן (34) מכהן כסמנכ"ל השיווק והנכסים של וילאר, בשכר חודשי של 29 אלף שקל.

במעלות סבורים כי "התמקדות החברה במגזר התעשייה והלוגיסטיקה אשר מציג שיעורי תפוסה גבוהים לאורך זמן ותנודתיות נמוכה בשיעורי הרווחיות, תורמת להערכת הפרופיל העסקי. להערכתנו, הניסיון הנצבר והמומחיות של החברה בתחום זה תורמים לביצועיה התפעוליים היציבים בשנים האחרונות".

יחד עם זאת, פעילותה של וילאר לא חפה מסיכונים, ובמעלות מציינים כי דירוג החברה "מוגבל בעיקר בשל היקף פעילותה הקטן ביחס לקבוצת ההשוואה, מהעובדה שחלק מהנכסים ממוקמים מעבר לקו הירוק ולכן עשויים להיות מושפעים מהסדרים מדיניים בעתיד, ומכך שבטווח הארוך, ענף הארכיב עשוי להיות מושפע ממגמה של מעבר ל'משרד ללא נייר'".

וילאר נוסדה ב-1975 כחברת בנייה פרטית המתמחה בקירות מסך ומחיצות (ונקראה טרומאסבסט), וב-1989 רכש אותה טיסר, ארגן מחדש את עסקיה וכארבע שנים לאחר מכן הנפיק אותה בבורסה. כיום לוילאר, הפועלת בעיקר בצפון הארץ, יש שלושה מקורות הכנסה מרכזיים: השכרת והקמת מבנים - בעיקר בתחום התעשייה והלוגיסטיקה; בניית מבני מגורים; ומתן שירותי ארכיבאות, בעיקר אמצעות החברה הבת ארכיברים. שירותי הארכיבאות של וילאר כוללים אספקת מכלי אריזה ואיחסונם, החזקת רשומות מלאי (קטלוגים) עבור הלקוחות, הבאת חומר חזרה ללקוח (שליפה) לפי בקשתו וכן השמדת מסמכים. וילאר נחשבת שחקן מרכזי בתחום הארכיבאות בארץ, עם נתח שוק מוערך של כ-30%-35%, וכן יש לה פעילות בתחום ברומניה.

וילאר טרם פרסמה את דוחותיה לרבעון הראשון של השנה הנוכחית, ובסוף 2018 החזיקה נכסים מניבים בשטח של כ-392 אלף מ"ר, בשיעור תפוסה של קרוב ל-100%, כ-44 אלף מ"ר מהם לחברות הקבוצה במגזר הארכיב. וילאר מחזיקה גם בעתודות קרקע ברחבי הארץ, המיועדות לבנייה להשכרה, בשטח של כ-147 דונם.

דוחות וילאר חושפים שטיסר הוא בן דוד שני של אברהם (אברום) בורג, שכיהן בעבר כיו"ר הכנסת מטעם מפלגת העבודה, ומכהן כדירקטור בחברה. שם מעניין נוסף בוילאר הוא האלוף במיל' נעם תיבון, שפרש מצה"ל ב-2015 לאחר שלא מונה לתפקיד אלוף פיקוד המרכז שעליו התמודד, ומכהן בוילאר כדירקטור חיצוני. 

עוד כתבות

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים