גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תקציר תולדות הבנק שקרס: דויטשה בנק בשפל היסטורי

העמדת מימון לגורמים מפוקפקים, שרשרת של שערוריות פיננסיות ותשלום קנסות כבדים הם רק חלק מבעיית התדמית הקשה שמלווה את דויטשה בנק כבר שנים ● אבל גם כשמנייתו נסחרת בשפל של יותר מ-30 שנה, קברניטיו עדיין משוכנעים שלא דרוש שינוי מהותי בהתנהלותו

יו“ר דויטשה בנק  פול אכלייטנר והמנכ“ל כריסטיאן זווינג / צילום: רויטרס, Kai Pfaffenbach
יו“ר דויטשה בנק פול אכלייטנר והמנכ“ל כריסטיאן זווינג / צילום: רויטרס, Kai Pfaffenbach

בחודש האחרון זכה דויטשה בנק לכינוי חדש. הבנק הגדול בגרמניה, אחד הוותיקים באירופה והגדולים בעולם, המלווה הגדול וסוחר המט"ח העצום מכונה היום על ידי התקשורת האמריקאית - מעט בחביבות - אבן רוזטה. כאילו אצל הבנק נמצא המפתח לפתרון התעלומה הגדולה: מצבו הפיננסי של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

אלא שכבר יותר מעשור לא ניתן להצמיד למותג "דויטשה בנק " את המילה "חביבות". הבנק, שמנהל נכסים בהיקף של 1.6 טריליון דולר - חצי מהתמ"ג של גרמניה - התרסק ב-73% משיאו ב-2007 ונסחר כעת בשפל של יותר מ-30 שנה, במחיר החבוט של 7.67 דולרים למניה.

וכמו כל השנים הלא מחמיאות האחרונות, גם ההסתבכות שלו עם המערכת הפוליטית האמריקאית משקפת את סיפורו הסבוך של הבנק, את התרבות הארגונית והכלכלית השנויה במחלוקת שלו ואת האופן שבו הוא (אינו) מתמודד עם כישלונות.

התפשטות, התרחבות והשגת תשואה

דויטשה בנק קם ב-1870 בברלין, ובמשך שנים טיפח גישה עסקית לא מתפשרת של התפשטות והתרחבות ושל שאיפה להשגת תשואה. זו כללה, בין היתר, העמדת מימון רחב למפלגה הנאצית בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת (המכונות על ידי הבנק "התקופה האפלה"), ניהול עסקים תחת סנקציות בינלאומיות עם איראן, סוריה, לוב וסודאן בשנות התשעים, וסיוע לאוליגרכים רוסיים להלבין הון בשנות האלפיים. במקביל, אחרי המשבר העולמי, התקשה הבנק לייצר הכנסות בעקבות סביבת הריבית הנמוכה המתמשכת והתקנות הבנקאיות החדשות, והשמיד בעקביות שני שלישים מהכנסותיו על הוצאות תפעוליות. דויטשה נכנס לסחרור.

ב-2016, אחרי ששילם 17 מיליארד דולר בקנסות על התנהגות לא נאותה לאורך עשור, נראה היה כי הבנק העצום הגיע לנקודת האל חזור. "רוחו של ליהמן ברדרס רודפת את דויטשה", קבעו ב"וול סטריט ג'ורנל"; "דויטשה בנק הוא ליהמן ברדרס הבא: סיכוי נמוך אבל לא בלתי אפשרי", ציינו ב"ניו יורק טיימס"; "דויטשה אינו לא ליהמן, הוא בר סטרנס", הרגיעו בציניות ב-CNBC, וב"פורבס" הודיעו כי "השוק לא קונה את זה שהבנק איתן כסלע".

המצב היה כה רעוע, עד שגורמים בזירה הפוליטית והכלכלית העולמית השתעשעו ברעיון לקרוא לגרמניה לחלץ את הבנק ואת הנכסים בהיקף 1.8 טריליון דולר שהוא ניהל אז. אך גרמניה לא נחלצה לעזרה, והבנק סיים את 2016 בהפסד קולוסאלי של 6.8 מיליארד דולר ועם 8,000 תביעות שונות נגדו.

דויטשה בנק במספרים

הבנק הגדול בגרמניה, שהיה בשנים לפני כן דוגמה אירופית לבינוניות בנקאית אמיתית, נתפס פתאום כסכנה פיננסית עולמית. הוא הואשם בילדותיות, יהירות, אגרסיביות לא ממוקדת, חוסר כישרון ופרובינציאליות. קרן המטבע הבינלאומית העניקה לו את התואר המפוקפק "התורם המשמעותי ביותר לסיכונים במערכת הבנקאות העולמית".

הדרך היחידה של דויטשה לצאת מהסחרור הייתה באמצעות תוכנית התייעלות מאסיבית. ואומנם, בבנק פתחו במהלך אגרסיבי של קיצוצים, פיטרו 9% מכוח העבודה - 9,000 עובדים ו-6,500 יועצים חיצוניים, מכרו את הזרוע הקמעונאית Postbank, חיסלו את הפעילות בעשר מדינות שונות, והכריזו על קמפיין "שינוי תרבותי", במטרה להחזיר את הבנק לערכיו הגרמניים.

מניית הבנק עשתה סימנים קלים של התאוששות, במיוחד אחרי ש-HNA, תאגיד תיירות סיני שמחזיק בחברת התעופה האינאן איירליינס, הפך ב-2017 למשקיע הגדול ביותר בבנק עם החזקה של 9.9%. אבל בסופו של דבר התוצאות הפיננסיות עדיין היו הפסדיות, תדמית הבנק עדיין הייתה חבוטה, ויחס היעילות התפעולית (הוצאות להכנסות תפעוליות) נותר איום והסתכם ב-93%. לשם השוואה, יחס היעילות התפעולית של בנק ג'יי.פי מורגן עומד על 55%, זה של מורגן סטנלי עומד על 72%, וולס פארגו - 64.4%, ואילו הממוצע הישראלי עומד על 65%.

"לא צריך לדבר על אסטרטגיה"

באפריל 2018 פוטר ג'ון קריין, המנכ"ל השלישי של הבנק בתוך חמש שנים. "אנחנו לא צריכים לדבר על אסטרטגיה", אמר יו"ר הבנק, פול אכלייטנר, זמן קצר אחרי שהודיע על פיטוריו, "אנחנו צריכים לדבר על יישום". זו לא תהיה הפעם האחרונה שאכלייטנר יהדוף שאלות על אסטרטגיה כדיבורי כפירה.

במכתב לעובדים עם כניסתו לתפקיד כתב כריסטיאן זווינג, המנכ"ל החדש: "באופן טבעי יהיו לכם שאלות על האסטרטגיה שלנו לעתיד", ולא פירט על מהות הדרך. חודש מאוחר יותר זו תתברר: זווינג הכריז על קיצוץ של 10% מכוח העבודה - 7,000 עובדים. המהלך עזר לבנק לשבור רצף של שלוש שנים הפסדיות ולרשום רווח נקי קטן.

אלא שהבנק לא שינה מהותית את האופן שבו הוא עשה עסקים, הוא לא התייעל מספיק כדי להיות תחרותי, והתוצאות הכספיות המשיכו לדשדש. יחידת ההשקעות של הבנק, שמהווה עד היום יותר ממחצית מהכנסות החברה (ב-2016 היא הייתה אחראית על 85% מההכנסות), הניבה ברבעון הראשון של 2019 הפסד של 88 מיליון אירו. עלות ההעסקה של העובדים ביחידה הזו עמדה ב-2018 על 3.97 מיליארד אירו, או 105 אלף אירו בממוצע לעובד. לנתונים האלו התווספה מכה כשהמשקיע הסיני הגדול HNA התחיל לקרטע בגלל תשלומי החוב שלקח כדי להשקיע בדויטשה, והתחיל למכור את מניותיו בכמויות, כשהוא דוחק את מחירן עוד למטה.

לצערו של הבנק, גם השערוריות לא הפסיקו להיחשף. בנובמבר האחרון פשטו 170 שוטרים וחוקרי מס על משרדי הבנק בפרנקפורט כחלק מפרשיית הלבנת הון עולמית נוספת בהיקף של 20 מיליארד דולר. במסמך פנימי של דויטשה, שנחשף ב"גארדיאן" הבריטי לפני כחודש, העריכו גורמים בבנק כי קיים סיכוי גבוה לפעולה "משמעתית משמעותית" מצד הרגולטורים ושהאירועים האחרונים יובילו להתשת הלקוחות ולשחיקת האמון שלהם במותג.

השיחות למיזוג הבנקים הגרמניים נכשלו

בעת הבהלה הגדולה שהתרחשה סביב הבנק ב-2016, נסחרה מנייתו ב-15 דולר. היום אותה המניה נסחרת סביב שבעה דולרים, ושווי השוק של הבנק נמוך ב-20% משוויו בספרים. המנכ"ל זווינג, כמו קודמיו, ממשיך להבטיח כי הבנק נמצא על המסלול הבטוח ליציבות ולשיפור וכי השינוי נמצא ממש מעבר לפינה. שאלת ה"איך" נשארה פתוחה.

ממשלת גרמניה, שראתה כי הבנק אינו מצליח לצאת מהמשבר הניהולי והעסקי שבו הוא שרוי, וכי תדמיתו ממשיכה לספוג מהלומות, התחילה לדון עמו על אסטרטגיה עתידית. בחודשים האחרונים הוביל משרד האוצר הגרמני כשני תריסר דיונים עם הבנק בנוגע לאפשרויות שעומדות בפניו. אלה כללו בין היתר מיזוג עם קומרצבנק ויצירת בנק אחד ענק שיקדם אינטרסים לאומיים גרמניים.

אך הדעה הרווחת בזירה הפיננסית העולמית הייתה כי כל רעיון שיהפוך את דויטשה בנק לגדול יותר ממה שהוא כבר עכשיו, הוא רעיון גרוע. בפברואר האחרון, אלו שהאמינו כי הבנק גדול וסבוך מדי כבר עכשיו, זכו להוכחה הגונה בצדקתם. חשיפה של ה"וול סטריט ג'ורנל" הראתה כי הבנק גרר במשך שנים הפסדים על עסקת אג"ח כושלת שביצע ב-2006. כל אותן שנים התווכחו מנהלי הבנק ביניהם אם לקיים גילוי נאות על ההפסדים שנוצרו להם בגלל העסקה בזמן שהם גייסו במצטבר 30 מיליארד דולר ממשקיעים, והחליטו לא לעשות זאת. רק בעקבות החקירה העיתונאית, נחשף כי דויטשה הפסיד בעסקה 1.6 מיליארד דולר, נתון שמעולם לא גילה במדויק.

גם שיחות המיזוג עם קומרצבנק הסתיימו לאחרונה במפח נפש. המסקנה שעלתה מהן, שלפיה עלויות המיזוג גבוהות יותר מהערך הכלכלי שייווצר לשני הבנקים, החזירה את דויטשה בנק לנקודת ההתחלה, לפחות בעיני המערכת הפיננסית המתבוננת.

"לא ניגרר לספקולציות בנוגע לאפשרויות ששקלנו או לאפשרויות שנבחנות או לא נבחנות", הסביר זווינג בשיחה עם משקיעים לפני שבועיים אחרי שהבנק דיווח כי על כישלון המגעים למיזוג. "אסור לכם גם להסיק מסקנות מחוסר המוכנות להגיב", הוא סיכם.

לאחרונה שברו חברות הייעוץ הענקיות גלאס לואיס ו-ISS את שתיקתן, והמליצו לבעלי מניות הבנק להצביע נגד מתן גיבוי להנהלת דויטשה באסיפה הקרובה ב-23 במאי. "קשה להתעלם מהירידה במחיר המניה בשנה האחרונה ומהביצועים המדאיגים של חטיבות מסוימות... כמו כן, קיים חשש ביחס למדיניות התגמול של החברה ולגבי האופן שבו הוחלף המנכ"ל".

היו"ר אכלייטנר, אולי הדמות היציבה ביותר בבנק, חושב אחרת. בתשובה לשאלה האם נדרש שינוי מהותי כעת כשהמיזוג נכשל, השיב אכלייטנר: "לא". 

תיבת הפנדורה שתסבך את טראמפ?

במהלך עשור, מאז אמצע שנות השמונים, הציג את עצמו דונלד טראמפ כאיש עסקים מוצלח במיוחד. ב"ניו יורק טיימס" דיווחו לאחרונה, כי הוא עשה זאת גם בזמן שרשם הפסדים של יותר ממיליארד דולר. "טראמפ", הם כתבו, "הפסיד כל כך הרבה כסף, שהוא יכול היה להימנע מתשלום מסים על הכנסה בשמונה מתוך עשר השנים הללו".

באותה תקופה של תהפוכות כלכליות, המשיך טראמפ לחפש שותפים פיננסיים להרפתקאות הנדל"ן שלו. אבל אחרי שעשה לעצמו שם של פושט רגל בשלהי שנות התשעים, הוא התקשה למצוא בנק שיסכים לממן אותו. במהלך 1990-1991, דיווח ה"טיימס" על פי רשומות שהגיעו לידיו, הפסיד טראמפ 250 מיליון דולר - יותר מכל אמריקאי אחר באותה השנה. למזלו, דויטשה בנק היה שם, מחפש לקוח בעל פרופיל גבוה שיעזור לו לבסס את הפעילות בארה"ב.

ההלוואה הראשונה שהעמיד הבנק לטראמפ ב-1998 הייתה של 125 מיליון דולר לצורך שיפוץ נכס בדאון טאון מנהטן, השנייה ניתנה לו לבניית בניין מגורים מול מטה האו"ם, אחר כך הלוואה למכירת אג"ח זבל בשווי חצי מיליארד דולר, הלוואה של 600 מיליון דולר להקמת גורד שחקים בשיקגו, ועוד הלוואות לשיפוץ מסלולי גולף ולהסבת בניין הדואר הוותיק בוושינגטון למלון.

מערכת היחסים ההדוקה בין טראמפ לבנק נמשכה כמעט עד שטראמפ הוכרז כמועמד לנשיאות של המפלגה הרפובליקאית והסתכמה בהלוואות בהיקף 2 מיליארד דולר. ברגע אחד מביך במיוחד עבור הבנק, הלוותה מחלקת הבנקאות הפרטית של הבנק למחלקת הנדל"ן המסחרי את ההון הנדרש כדי שטראמפ יעמוד בהתחייבויות האישיות שלו לבנק. מדובר בניהול סיכונים מפוקפק שפגע בשמו הטוב של הבנק, אפילו בקרב לקוחותיו, והוביל ב-2016 לדחיית בקשת הלוואה אחת של טראמפ ולפתיחת חקירה פנימית שבחנה כיצד נשמרו היחסים כפי שהם לאורך זמן כה רב.

כשטראמפ הושבע לנשיאות, הוא היה חייב לדויטשה בנק 350 מיליון דולר, מה שהפך אותו דה פקטו לנושה הגדול ביותר של הנשיא. לא ידוע מה עלה בגורלו של אותו החוב, אך ועדות הקונגרס הבינו כי לדויטשה מידע עצום על מצבו הפיננסי של הנשיא: כמה כסף הוא מרוויח, מה הם מקורותיו, כמה מסים הוא משלם או לא, והאם עסקיו מנהלים פעילות בעייתית עם ממשלות זרות או עם גורמים אחרים שיכולים להשפיע על שיקול דעתו.

ועדות הקונגרס דרשו את הרשומות הפיננסיות של טראמפ מהבנק, ועורכי דינו של הנשיא, שלושה מילדיו ועסקיו נלחמים בזימון המשפטי בטענה כי מדובר בחיטוט פיננסי ולא בפיקוח חוקתי לגיטימי. דויטשה מצידו מנסה להראות לממשל האמריקאי שהוא יודע לשתף פעולה עם רשויות, ואפילו השתתף בניסוח הדרישות המשפטיות לרשומות כדי שיוכל לציית להן במהירות ובפשטות משפטית יחסית. הבנק כבר הכין את המסמכים, והם ממתינים כעת להוראת בית המשפט להעבירם לוועדות הקונגרס.

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?