גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל עיזבון סמי שמעון נגד עו"ד בנקל: לפסול אותו מלייצג בסכסוך על הירושה

ביהמ"ש העליון הורה למחוזי לבחון את טענות מנהל העיזבון של סמי שמעון, שלפיהן יש להורות לעו"ד יוסי בנקל לחדול מייצוגו של פרץ וינקלר, לשעבר סמנכ"ל הכספים של שמעון, בתביעתו נגד העיזבון • זאת, בטענה כי בנקל מצוי בניגוד עניינים, שכן ייצג את מנהל העיזבון הקודם • הסכסוך על ירושת המיליארדים מתנהל זה כעשור

עו"ד יוסי בנקל / צילום:תמר מצפי
עו"ד יוסי בנקל / צילום:תמר מצפי

האם עו"ד יוסי בנקל יצטרך להתפטר מייצוגו של פרץ וינקלר, מי שהיה סמנכ"ל הכספים של איל ההון המנוח סמי שמעון ובכיר בקבוצת החברות של שמעון, בתביעות שהגיש וינקלר לקבל נתח מהעיזבון? האם עו"ד בנקל מצוי בניגוד עניינים בשל הייצוג שהעניק קודם לכן למנהל העיזבון הקודם בתיק?

אלה השאלות החדשות שיידונו בקרוב בבית המשפט המחוזי בתל-אביב במסגרת הסאגה הבלתי נגמרת שמתחוללת זה עשור סביב העיזבון הגדול שהותיר אחריו שמעון המנוח. זאת, לאחר שבית המשפט העליון הורה למחוזי לבחון את השאלות הללו ואת המשך ייצוגו של וינקלר על-ידי עו"ד בנקל.

ניגוד העניינים הנטען של עו"ד בנקל נוגע לעובדה שהוא ייצג בעבר את מנהל העיזבון הקודם של  שמעון, השופט בדימוס גל גוטזגן; וכשהוחלף מנהל העיזבון, ומונה במקומו מנהל עיזבון חדש - נשכר עו"ד בנקל על-ידי וינקלר לייצגו נגד היורשות.

סתירה לכללי האתיקה

סאגת המאבק על עיזבונו של סמי שמעון ז"ל נמשכת כבר עשור. ב-30 במאי 2009, בהיותו בן 77, הלך שמעון לעולמו והותיר אחריו רכוש בשווי של מיליארדי שקלים. המוות של שמעון פתח קרבות ירושה קשים בין אלמנתו ובתו, אנג'לה ואלכסנדרה שמעון, לבין שני אחיו ומנהל העיזבון הראשון שמונה, השופט בדימוס גוטזגן. במקביל, זה תקופה מנהל וינקלר, מי שנחשב בזמנו ליד-ימינו וליועצו הקרוב של שמעון, מאבק מול האלמנה והבת על נתח מהירושה, שלטענתו הובטח לו.

הסכסוך הארוך והקשה שהתנהל בין מנהל העיזבון הקודם ליורשות הגיע לסיומו בהסדר פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט. זאת, לאחר שהוסכם כי עו"ד שי רייכר ממשרד יגאל ארנון יחליף את עו"ד גוטזגן בניהול העיזבון; אולם הסכסוך בין וינקלר ליורשות עדיין נמשך.

במסגרת סכסוך זה, בין היתר, הגיש וינקלר תביעה למתן סעד הצהרתי, שבמסגרתו ייקבע כי באמצעות חברת ארזל פיננס קורפ שבבעלותו, הוא הבעלים של מניות בשתי חברות זרות שהיו בבעלות שמעון, פלסידו ואיינסבורי, המאוגדות באיי הבתולה הבריטיים. לטענת וינקלר, טרם פטירתו העניק לו שמעון 1% ממניותיו באיינסבורי ו-12.5% ממניות פלסידו. וינקלר מבקש, באמצעות עו"ד בנקל, לכפות על אלמנתו של שמעון ועל בתו (ועל נתבע נוסף) לפעול לרישום המניות בהתאם; או לחלופין להורות על מינוי כונס נכסים לצורך ביצוע הרישום. 

מנגד הגיש מנהל העיזבון החדש, עו"ד שי רייכר, בקשה למתן סעד הצהרתי, שלפיו אין לוינקלר זכויות במניות שתי החברות.

בית המשפט המחוזי הורה על איחוד שתי התביעות הללו, משום שהן מעוררות שאלות משפטיות ועובדתיות דומות. בהמשך לכך הגיש מנהל העיזבון רייכר בקשה למחוזי - להורות לעו"ד בנקל לחדול מייצוג וינקלר בתביעתו נגד העיזבון.

בבקשתו טען מנהל העיזבון (רייכר) כי במשך כחמש שנים ייצג עו"ד בנקל את מנהל העיזבון הקודם של שמעון בשורת עניינים, ובהם עניינים הקשורים בזכויותיו הנטענות של וינקלר במניות של שתי החברות. משכך, נטען, העובדה שעו"ד בנקל מייצג כעת את וינקלר בתביעה נגד העיזבון, מנוגדת לכללי האתיקה ומעוררת חשש לניגוד עניינים מצד בנקל. עוד צוין בבקשה כי רייכר הגיש תלונה בנושא ללשכת עורכי הדין שטרם התבררה.

בתגובותיהם לבקשתו של מנהל העיזבון רייכר, טענו וינקלר ועו"ד בנקל כי הייצוג אינו נגוע בניגוד עניינים. זאת, בין היתר, משום שמנהל העיזבון אינו צד לתביעה שהגיש וינקלר, ואין לו כל מחלוקת עם מנהל העיזבון, אלא עם היורשות. בהקשר לכך נטען כי היורשות מעולם לא קיבלו ייעוץ משפטי מעו"ד בנקל, וכן כי סירובן לרשום את המניות על-שמו של וינקלר נעשה ללא ידיעתו של מנהל העיזבון הקודם ושל עו"ד בנקל. כן נטען כי עו"ד בנקל אינו מייצג את וינקלר בתביעה שהגיש רייכר, אלא רק בתביעה שוינקלר עצמו הגיש - ומשכך לא נפל פגם בייצוג.

הבקשה נפסלה פעמיים

לפני כשנה, במאי אשתקד, דחה בית המשפט המחוזי את הבקשה הראשונה של רייכר להפסקת ייצוגו של וינקלר על-ידי עו"ד בנקל. נקבע כי יש להמתין לבירור התלונה בעניין בלשכת עורכי הדין, שהיא הגוף המקצועי האמון על כללי האתיקה ועל יישומם. עוד נקבע כי טיב הטענות והיקפן דורש בירור עובדתי החורג מעניינה של התביעה, ואף משכך יש לדחות את הבקשה.

בהמשך לכך, בינואר השנה הגיש מנהל העיזבון רייכר בקשה נוספת למחוזי - לאסור על עו"ד בנקל לייצג את וינקלר בתביעה. במסגרת הבקשה טען רייכר כי הלשכה סיימה את בירור התלונה והמליצה לעו"ד בנקל להתפטר מייצוגו של וינקלר בתביעה, נוכח קיומו של חשש לניגוד עניינים. עוד נטען כי לנוכח עמדתה, החליטה הלשכה להגיש נגד עו"ד בנקל קובלנה לבית הדין המשמעתי של הלשכה.

בתגובה לכך טען וינקלר כי עמדת הלשכה אינה מהווה החלטה סופית, וכי טרם הוגשה הקובלנה נגד עו"ד בנקל. עוד נטען כי עו"ד בנקל מצוי כעת בדין ודברים עם הלשכה, ומשכך לא חל שינוי נסיבות המצדיק עיון מחדש בהחלטה הראשונה של בית המשפט, שדחתה את בקשת מנהל העיזבון להפסקת ייצוגו של וינקלר בידי עו"ד בנקל.

לאחר קבלת התגובה האמורה, דחה המחוזי גם את הבקשה השנייה של מנהל העיזבון לפסול את עו"ד בנקל מהייצוג של וינקלר. בית המשפט קבע כי אין בעמדת הלשכה ובהחלטתה להגיש קובלנה נגד עו"ד בנקל לבית הדין המשמעתי של הלשכה, כדי להוות טעם המצדיק לשנות את ההחלטה הראשונה של בית המשפט, שדחתה את בקשת מנהל העיזבון.

הערעור מתקבל חלקית 

מנהל העיזבון רייכר ערער על החלטה זו של המחוזי לבית המשפט העליון; שם חזר על עיקר טענותיו וכן טען כי החלטת המחוזי אינה מנומקת. בתגובתו שב גם וינקלר על טענותיו והוסיף כי טרם הוגשה נגד עו"ד בנקל קובלנה לבית הדין המשמעתי של הלשכה, וכן כי הלשכה טרם נתנה החלטתה בבקשה שהגיש עו"ד בנקל לקיום שימוע בנדון.

אולם הפעם המטוטלת המשפטית נעה לכיוונו של מנהל העיזבון, עו"ד רייכר. בית המשפט העליון קיבל חלקית את ערעורו וקבע כי יש לדון בטענותיו בבית המשפט המחוזי. השופטת יעל וילנר הורתה על השבת הדיון בבקשתו של מנהל העיזבון למחוזי, זאת על-מנת שיבחן את הבקשה לגופה ויחליט, על-פי שיקול-דעתו, אם יש בבקשה פוטנציאל לפגיעה בזכויותיו של מנהל העיזבון ובהגינות ההליך, ובהתאם - האם יש להורות על איסור הייצוג של וינקלר על-ידי עו"ד בנקל.

השופטת וילנר ציינה בהחלטתה כי "ככלל, במקרים שבהם מצא בית המשפט כי הסוגיות האתיות מקימות חשש לפגיעה בזכויותיו של מי מבעלי הדין בהליך שלפניו, יפנה בית המשפט את הסוגיות לבירור במוסדות לשכת עורכי הדין, היא האכסניה הטבעית והרגילה לבירור הסוגיות האמורות. זאת, אלא במקרים שבהם הבירור הוא פשוט מבחינה עובדתית ומשפטית, או-אז יבחן בית המשפט המחוזי את הסוגיות האתיות בעצמו".

עוד ציינה השופטת כי נקבע בפסיקה כי מקום שבו מתעורר חשש לניגוד עניינים, וישנה חוות-דעת של הלשכה בסוגיות האתיות - בית המשפט ישוב ויידרש לשאלות האתיות ויכריע בהן, אם יש בהן כדי להשליך על המשך הייצוג בהליך שלפניו. בהקשר לכך הדגישה שופטת העליון את הפסיקה, שלפיה "בית המשפט הוא בעל 'המילה האחרונה'" להעניק את הסעד שהתבקש.

לדברי השופטת וילנר, יישום אמות-מידה אלה על עניינם של וינקלר ועו"ד בנקל מוליך למסקנה כי יש לקבל את הבקשה באופן חלקי ולהורות למחוזי לדון בבקשת פסילתו של עו"ד בנקל לגופה. "מעמדת הלשכה עולה כי ייצוג עו"ד בנקל את וינקלר מעורר 'חשש לייצוג בניגוד עניינים', ובהתאם הומלץ לעו"ד בנקל להפסיק את הייצוג. כמו כן, בעקבות הגשת התלונה ובעקבות עמדת הלשכה, הוחלט אף להעמיד את עו"ד בנקל לדין משמעתי (הליך שטרם הסתיים). אני סבורה אפוא כי די באלה כדי להצדיק את בירור טענותיו של מנהל העיזבון רייכר על-ידי המחוזי לגופן", קבעה.

עוד הוסיפה השופטת כי "נקודת המוצא, כאמור, היא כי הלשכה היא המומחית והמוסמכת לפי דין לקבוע את היקף האסור והמותר בכל הנוגע לאתיקה מקצועית של עורכי דין. לפיכך, משעה שעמדת הלשכה המתייחסת מפורשות לסוגיית הייצוג בהליך הקונקרטי מונחת כבר בפני בית המשפט, כבענייננו - הרי שעליו לשוב ולהידרש לנושא ולבחון את הטענות לניגוד עניינים לגופן. בתוך כך, על בית המשפט להידרש לפגיעה הנטענת בזכויותיהם של בעלי הדין ולצורך בשמירה על הגינות ההליך".  

עו"ד בנקל מסר בתגובה: "מדובר במאבק בן 5 שנים שמנהלת נגדי אלמנתו של סמי שמעון ז"ל, נגדה ניהלתי הליכים ארוכים ומורכבים בארץ ובחו"ל מטעם עיזבון שמעון. לא ייצגתי ואיני מייצג איש נגד העיזבון. עורך הדין שייצג אותה נגד העיזבון - שי רייכר, אותו מינתה כמנהל עיזבון חלופי, הגיש תביעה מלאכותית נגד וינקלר. גם בתביעה זו אינני מייצג כל צד. מנהל העיזבון מנסה לנצל החלטה דיונית-טכנית על איחוד הדיון, כדי לפגוע בייצוג הלקוח, ואין לי כל כוונה לסייע לו בכך".

סמי שמעון הותיר אחריו 1.7 מיליארד שקל שחולקו לאלמנתו, לבתו ול-65 קרובים נוספים

סיפור חייו של עבדולנאבי (סמי) שמעון סבוך ומפותל אפילו יותר מההליכים סביב עיזבונו. שמעון נולד בעיראק, גדל באיראן, עלה לישראל בגיל 20 ובהמשך חזר לאיראן. עם עליית שלטון האייתוללות באיראן, יצא שמעון מהמדינה ומצא מקלט בפורטוגל. בהמשך הוא קבע את מושבו בלונדון וניהל עסקים בתחומי הסחורות והתשתיות בפורטוגל, בישראל, בארה"ב ובמדינות אחרות באירופה. עם השנים הפך שמעון לבעל מניות משמעותי בחברת טבע, לבעל השליטה בחברת יכין-חק"ל ולבעל מניות משמעותי בחברת גאון אגרו ועוד.

שמעון הלך לעולמו לפני 10 שנים, במאי 2009, והותיר אחריו נכסים שערכם מוערך ב-1.7 מיליארד שקל. בצוואה שהותיר אחריו חילק שמעון 95 מיליון דולר בין 65 אנשים, שרובם קרובי משפחתו, ואת יתרת כספיו ונכסיו, בשווי של מאות מיליוני שקלים, חילק באופן שווה בין אלמנתו ובין בתו.

בשנים שלאחר פטירתו של שמעון, מכר העיזבון מניות, בין היתר של חברת טבע, בשווי של עשרות מיליוני דולרים לפחות. זאת, כדי לממש את החלק בצוואת שמעון, שבו ציווה למסור עשרות מיליוני דולרים במזומן לרשימה של עשרות מוטבים, החל מבני משפחתו הקרובה ועד עורכי הדין שלו ומזכירותיו לאורך השנים.

במקביל התנהלו ומתנהלים כל העת מאבקים משפטיים עזים סביב דרישות של גורמים שונים לנתחים משמעותיים מהירושה הנכבדת. 

עוד כתבות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ