גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה הלילית, בית הכנסת בפקיעין והתגובה המדהימה של מועמד הקואליציה למבקר המדינה

מדוע בוטלה המועמדת של ליצמן, עו"ד מיכל רוזנבוים, כשעה לפני הדד-ליין? • האם יאיר נתניהו השפיע על ההליך? • ואיך רואה מתניהו אנגלמן את תפקיד המבקר ("זה לא גרזן אלא כלי לביקורת בונה")? • כך הפכה הכנסת את 24 השעות האחרונות למרוץ למציאת מועמד לתפקיד מבקר המדינה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי
ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי

איך מתנהל הליך לבחירת מבקר מדינה בישראל? ההתרחשויות אתמול בלילה שיתוארו כאן בפרטי פרטים, רגעים ספורים לפני הגשת שמות המועמדים הסופיים לתפקיד, יכולות לתת תמונה די מדויקת.

נתחיל מתמונות הסיום. השעה: 23:10. כ-50 דקות לפני חצות, הרגע האחרון אמש שבו נדרשה רשימה חתומה של עשרה ח"כים לסמן מועמד לתפקיד מבקר המדינה - בסיעת הליכוד עוד התרוצצו עם הטפסים אנה ואנה, תוך שראש הממשלה בנימין נתניהו, מי שאמור לקבל את ההחלטה, מתלבט לכאן או לכאן.

בשעות הערב המאוחרות עלה לפתע שמו של עו"ד רונן פרץ, סגן מזכיר הממשלה, ומי שעבד בעברו עם עו"ד מיכאל קליינר, אב בית הדין של הליכוד וח"כ לשעבר מטעם הליכוד. אלא ששרים בכירים בליכוד סירבו לחתום על הטופס בו נחוצים 10 ח"כים לשם הגשת מועמדותו, ואחרים הבהירו לראש הממשלה נתניהו כי לא יתמכו בשום מצב במועמדות של פרץ, המזוהה לחלוטין פוליטית. מהליכוד נמסר שלא היו שרים שהתנגדו למועמדות רונן פרץ. 

יום ב', השעה: 14:00. בחזרה לצהריים. תוך כדי שח"כ בני גנץ מודיע על מועמדותו של אלוף במיל' גיורא רום לתפקיד, שולח דובר הליכוד יונתן אוריך הודעה לכתבים פוליטיים לפיה הליכוד בחר להציב שני שמות כמועמדים לתפקיד מבקר המדינה - את מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) מתניהו אנגלמן, ואת עו"ד מיכל רוזנבוים.

בנוגע לאנגלמן, עדכנו מן הליכוד בין היתר כי הוא בעל תואר ראשון בהצטיינות בכלכלה וחשבונאות ותואר שני בהצטיינות במינהל עסקים - שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. גם לגבי עו"ד מיכל רוזנבוים, מועמדת שקודמה על-ידי סגן השר יעקב ליצמן וכל סיעת יהדות התורה, נמסרו פרטים מרשימים אודות ההשכלה שלה, בליווי מגוון תפקידים בהם כיהנה. רוזנבוים, כך ניתן היה ללמוד מבדיקות שונות עליה, אף ייצגה את עיריית בני ברק בהליכים שונים, לרבות בטענות נגד העירייה באשר להדרת נשים משלטי חוצות.

אולם סביב השעה 22:00 החלה נסיגה, התרוצצות, ביטול ובלגן. השר זאב אלקין מהליכוד, שארגן את חתימות 10 הח"כים על הטפסים המיועדים, נראה נכנס ויוצא מלשכת ראש הממשלה. עם אלקין הסתובב מזכיר הממשלה, עו"ד צחי ברוורמן. "כמה יש?", שאל ברוורמן את אלקין. "חסר אחד, צריך 10 (חתימות) לפרץ. בכנסת חותמים על אנגלמן", ענה אלקין.

בשעות הערב נצפה המועמד מתניהו אנגלמן נכנס ויוצא מלשכת ראש הממשלה בכנסת. עם עו"ד רוזנבוים נפגש נתניהו יממה קודם לכן. לפני שאנגלמן נכנס ללשכה, זיהו אנשים את יועצו הבכיר של סגן השר ליצמן, מוטי בבצ'יק נכנס ללשכת נתניהו.

יום שני, 23:40. עשרים דקות לפני פקיעת המועד האחרון להגשת המועמדים, הודיע דובר הליכוד באופן מפתיע: "סוכם על-ידי כל מפלגות הקואליציה כי מועמד הקואליציה לתפקיד מבקר המדינה הוא רו"ח מתניהו אנגלמן". בליכוד הסבירו שהתקבלה החלטה להתמקד במועמד אחד של הקואליציה לאור העובדה שהאופוזיציה התגייסה גם היא לטובת מועמד אחד משלה.

יום שני, 23:57. שלוש דקות לפני חצות כתב דוברו של נתניהו: "ראש הממשלה שוחח עם עו"ד רוזנבוים והביע הערכה רבה על החלטתה שלא להגיש את מועמדותה, לאור צרכי הקואליציה להתגייסות בעד מועמד אחד לתפקיד מבקר המדינה".

מטעם יהדות התורה פירשו את המהלך באופן שונה לחלוטין. גורמים במפלגה אמרו כבר אתמול בלילה ל"גלובס" כי נרמז להם שההחלטה שלא להציג את מועמדותה של רוזנבוים נבעה מהתערבות של יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה. הם לא היו מוכנים לתמוך את ההתייחסות הזו בראיות, אך תשומת-הלב הופנתה לשיח ציוצים בין יאיר נתניהו לבין הפעיל החברתי אלדד יניב. יניב רמז להיכרות אישית בין יניב לבין רוזנבוים, מה שהספיק בשביל להדליק נורות אדומים, כך הטענה.

אם יש מי שמבין את המהלכים הללו - פסילת עו"ד רוזנבוים כתוצאה מציוץ קטן המרמז על היכרות כללית בין יניב לבין המועמדת - הרי שאפשר לנתחם כך: רוזנבוים לא עמדה במבחן הנאמנות של לשכת ראש הממשלה.

"היכרויות אישית - בדמוקרטיה זה אפילו לא שיקול. כך נוהגים עם מתנגדי משטר ועם מי שנמצא איתם בקשר", אמר אלדד יניב ל"גלובס".

אנגלמן והתרומה לבית כנסת בפקיעין

מועמד הקואליציה לתפקיד המבקר, מתניהו אנגלמן, התמנה לפני כשנה למנכ"ל המל"ג. הדילוג הזה כעבור זמן קצר מתפקיד אחד לאחר, דווקא אינו מאפיין את הקריירה של מי שהחל כרואה חשבון במשרד ירושלמי פאהן, קנה ושות'. אולם מאחר והוא עדיין חדש במל"ג, ביקש אנגלמן לפני כמה שבועות את ברכתה של יו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב, פרופ' יפה זילברשץ, ואף קיבל אותה.

אנגלמן, 53, מחזיק במשרות ציבוריות בכירות שנים ארוכות. אולם לא ניתן למצוא עמו ראיון או מידע מפורט בעיתונות. במהלך שנות ה-90 עבד למשך כעשור במשרד רואי חשבון, כמנהל הסניף הירושלמי של המשרד, ועסק בביקורת חשבונאית. לאחר מכן עבד כסמנכ"ל המכללה האקדמית להנדסה בירושלים ומנכ"ל עיריית שהם. ב-2010 עבר לתפקיד המשנה לנשיא הטכניון, ובמקביל שימש יו"ר פורום המנכ"לים של ועד ראשי האוניברסיטאות. בין 2004 ל-2018 עמד בראש ועדת הביקורת של הג'וינט, על שלל הגופים הכפופים לארגון הגדול הזה.

אנגלמן סירב לבקשת "גלובס" להשיב למספר שאלות, אך מטעמו נמסר כי "הוא אינו רואה התפקיד של המבקר כגרזן, אלא יפנה להצבת מראה של ביקורת בונה לגופים המבוקרים, שיהוו מעין כלים שאפשר לקחת אותם קדימה. העניין של ביקורת בונה ולא חיפוש אשמה - חשוב לו".

מה כן ידוע על אנגלמן? הנה פרט מעניין. לפני כשנה שימש כנציג של משפחת פיצ'וטו, מסאו פאולו שבברזיל. נציגי המשפחה ביקשו לתרום 400 אלף שקל למועצה האזורית מעלה יוסף לשם בניית בית כנסת בעיר פקיעין.

הקשר בין ראש המועצה שמעון גואטה לבין משפחת פיצ'וטו התנהל באמצעות נציג המשפחה, מתניהו אנגלמן, כך דווח בפרוטוקול ישיבת המועצה במארס 2018. "התורמים הנם אנשים פרטיים המתגוררים בברזיל, ואין להם קשר קודם עם הרשות המקומית ועם גוף נתמך על-ידי הרשות המקומית. אין כל סיכוי או חשש לפגיעה בטוהר המידות או להעמדת מי מבעלי התפקידים במצב של ניגוד עניינים עקב קבלת התרומה", נרשם בדיון. עוד צוין כי בית הכנסת בפקיעין נמצא כבר בהליך בנייה, ותוספת התרומה משלימה את התקציב, ללא ציפייה לקבלת תמורה כלשהי.

יהדות התורה בחרה באישה חילונית

ההחלטה של מפלגת יהדות התורה להציב בחזית המועמדים עו"ד אישה, חילונית, אשר ייצגה את המפלגה ואת עיריית בני ברק בהליכים שונים - מעניינת וחדשנית בפני עצמה. במפלגה ציינו שעד היום הגישה שלהם הייתה בעיקרה להביא לידיעת ראש הממשלה והליכוד מועמדים שאינם ראויים לטעמם, מסיבות של התנכלות לציבור חרדי או אמירות מעוררות מחלוקת. בין השאר הם מזכירים את התגובה החריפה שלהם למועמדות של מיכל עבאדי-בויאנג'ו לתפקיד נציבת שירות המדינה. ליצמן איים אז להתפטר במקרה שהיא תמונה.

בכל מקרה, בשעת לילה מאוחרת הגיש השר אלקין את החתימות הדרושות למזכירת הכנסת: מתניהו אנגלמן היה למועמד היחיד של הקואליציה.

בכירי הליכוד ששוחחו היום עם "גלובס" ציינו בפנינו כי "כל המהלך היה פארסה". מדוע יש לדחות את ההחלטה על המועמד לתפקיד המבקר לשעות האחרונות , כאשר ידוע מראש שאת השמות יש להגיש עד ליום שני, 20 במאי.

לפחות שני בכירים בליכוד הפנו את תשומת-ליבנו לכך שדווקא המועמדת האפשרית - שבסוף לא הוגשה - פרופ' יפעת ביטון, מצאה חן בעיניהם הרבה יותר. "יפעת ביטון הייתה לוקחת בענק. רבים בליכוד היו תומכים בה, היא מאוד מתאימה. אבל פתאום העלו את השם של רונן פרץ, אבל הבינו שהמינוי שלו לא יעבור. יש גבול לכל תעלול", אמר לנו שר מהליכוד.

ח"כ דוד ביטן נשמע אתמול אומר בשיחות מסדרון כי אם יפעת ביטון הייתה המועמדת של האופוזיציה, הרי "שהיא הייתה מצליחה לסכן את המועמד של הקואליציה".

בכחול לבן אומרים היום ל"גלובס", שמבירור מקדים שערכו עלה שפרופ' יפעת ביטון לא קיבלה תמיכה, אפילו לא בקרב חברי אופוזיציה וכי הם התקשו לגבש הסכמה רחבה סביב שמה וחששו למפלה פוליטית בהצבת שמה.

כך נוצר הסוויץ'. בכחול לבן הוחלט בסופו של דבר להציג את שמו של אלוף במיל' גיורא רום. שמו הוצג על-ידי ח"כ בני גנץ בעת הדיון בסיעה אתמול בשעת הצהריים. רום הוא אלוף במיל', שירת כטייס קרב והיה אלוף ההפלות הראשון של חיל האוויר. בספטמבר 1969 השתתף בקרב אווירי במלחמת ההתשה ומטוסו נפגע על-ידי טיל מצרי. הוא נטש את המטוס, צנח פצוע במצרים ונלקח בשבי. בתום שלושה חודשים בשבי הוא שוחרר.

מדוע לא הוצבה מועמדות של שופט

בפעם הראשונה מזה 30 שנה מבקר המדינה הבא לא יהיה שופט בדימוס, ובכך כבר הצלחתו של ח"כ בצלאל סמוטריץ' שהודיע מראש כי לא יתמוך במועמד קואליציה אם יהיה זה שופט בדימוס - כגון השופט יוסף אלון. סמוטריץ' מתכוון להגיש הצעת חוק שתקצץ את סמכויות המבקר, וסבור כי שופטים אינם מתאימים לשאת בתפקיד הזה. האמירות של סמוטריץ' השפיעו כבר עתה גם על זהות המועמד של האופוזיציה, אשר אינו שופט.

עם זאת, עד לרגע האחרון חיפשו באופוזיציה שופטים בדימוס שיסכימו להציג את שמם לתפקיד, וקיבלו יותר מתריסר תשובות שליליות. הם פנו למספר רב של שופטים, לרבות שופטי עליון בדימוס כמו אילה פרוקצ'יה, אורי שוהם ונשיאת בית המשפט העליון בדימוס מרים נאור. הם פנו גם לשופטים מחוזיים, בהווה ובעבר.

"עשינו פניות רבות, חלק מהאנשים כמעט טרקו לי את הטלפון בפנים. אנשים לא מעוניינים כיום להיות בתפקיד הזה, כדי שאח"כ הממשלה והקואליציה והליכוד ישפילו אותם ויעשו מהם צחוק", אמרה ל"גלובס" ח"כית מהאופוזיציה שעסקה בנושא ביממות האחרונות. "אי-אפשר היה למצוא שופט בדימוס אחד שמוכן לעבור השפלה בתפקיד", אמרה. 

המבקר בדק ב-2017 הליך המינוי של אנגלמן למל"ג - וסגר את התיק 

בחירתו של מתניהו אנגלמן לתפקיד מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) ומינויו על-ידי שר החינוך היוצא נפתלי בנט, נעשו במהלך 2017 - ועברו רק לאחר התערבות של מבקר המדינה.

אנגלמן - איש הציונות הדתית, שכיהן כמשנה לנשיא ומנכ"ל הטכניון - כלל לא הציג בתחילה מועמדות לתפקיד. עבודת ועדת האיתור לוותה בטענות של מועמדים ושל חברים במל"ג, על כך שמועמדים עם כישורים ראויים לא הוזמנו לשלב הראיונות. בעקבות הביקורת האריכה המל"ג את הליך בחירת המנכ"ל בשלושה חודשים, עד סוף 2017.

בראש ועדת האיתור בת שבעה חברים עמדה אז יפה זילברשץ, יו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) במל"ג, בעבר דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, שמונתה על-ידי בנט. חברים במל"ג טענו כי לפני סגירת רשימת המועמדים ובתמיכתו של השר בנט, זילברשץ וחבר נוסף בוועדת האיתור, נפגשו עם אנגלמן. באותה פגישה ניתן לאנגלמן להבין כי יזכה בתפקיד אם יציג מועמדות. לדברי חברים במל"ג, הייתה בכך משום פגיעה בעקרונות המכרז ובמתמודדים האחרים.

בסופו של דבר החליט מבקר המדינה לבדוק אז את תהליך עבודתה של ועדת האיתור.

מבקר המדינה מסר הבוקר (ג') כי "נבדקה בשעתה תלונה אנונימית בנושא מינוי מנכ"ל לות"ת ומינוי מנכ"ל ות"ת היוצא למנכ"ל אוניברסיטת תל-אביב. הבדיקה לא העלתה ממצאים, ולכן לא הבשילה לכדי דוח. משרד מבקר המדינה בודק עתה לגבי מל"ג/ות"ת את תהליך קבלת ההחלטות להעברת האחריות על מכללת 'כרמל' למכללת 'אונו'. הכוונה לפרסם את ממצאי הדוח לציבור בהקדם".

● משה ליכטמן

עוד כתבות

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

ראש הממשלה בנימין נתניהו. ישיבת הממשלה, 15.02.26 / צילום: אלכס קולומויסקי, ''ידיעות אחרונות''

אחרי 30 שנה: נתניהו שוב מבטיח להקים שדה תעופה בים

בדיון על הקמת שדה תעופה נוסף, ראש הממשלה הצהיר שיוקם שדה משלים בים ● אלא שזו הבטחה שנשמעת ברצף כבר משנות ה־90 ● המשרוקית של גלובס

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה, וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת״א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Handout

8.8 טריליון דולר בסכנה? פרויקט הדגל של מוחמד בן סלמאן נקלע לקשיי מימון

"חזון 2030", הפרויקט הענק שנועד להציב את ערב הסעודית כמעצמה בינלאומית, מתמודד עם אתגרים כלכליים ● על הפרק: ירידה במחיר הנפט ועיכוב במיזמים קריטיים ● התוצאה: יורש העצר מחפש הון בטורקיה ובסוריה. איך יושפעו תהליכי הנורמליזציה עם ישראל?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה