גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנכ"ל האמריקאי של אינטק פארמה: "בישראל הודעה על גיוס הון מבהילה את המשקיעים. בארה"ב זה טבעי"

ג'פרי מקלר, המכהן בשנתיים האחרונות כמנכ"ל החברה שמפתחת את "גלולת האקורדיון", בראיון ל"גלובס": "אני מאמין שהגענו לשלב שבו נדגים את ערך הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו" ● מאז מינויו חלו כמה שינויים משמעותיים בחברה: היא נמחקה מהמסחר בתל אביב לטובת הנאסד"ק, גייסה 35 מיליון דולר, השלימה גיוס חולים לניסוי הקליני שלה ומתכננת לפרסם תוצאות ביולי-אוגוסט

ג'ף מקלר, מנכ"ל אינטק פארמה / צילום: רויטרס
ג'ף מקלר, מנכ"ל אינטק פארמה / צילום: רויטרס

חברת אינטק פארמה , המפתחת את "גלולת האקורדיון" הנפתחת במעי ומאפשרת שחרור מושהה של תרופות בו, התחדשה לפני כשנתיים במנכ"ל האמריקאי ג'פרי מקלר, אחרי שנים של ניהול ישראלי בעיקר על-ידי היזמים או מנהלים שצמחו בחברה.

מאז מינויו של מקלר התרחשו כמה שינויים משמעותיים בחברה: היא נמחקה מהמסחר בתל אביב לטובת בורסת הנאסד"ק, גייסה 35 מיליון דולר, השלימה את גיוס החולים לניסוי הקליני שלה ומתכננת פרסום תוצאות במהלך יולי-אוגוסט.

נוסף על כך, פעילות הקנאביס הראשונית של החברה מקבלת לאחרונה תשומת לב רבה יותר, בעקבות העניין הגובר בסקטור. בסוף השבוע האחרון דיווחה אינטק על הסכם שת"פ ראשוני עם חברת התרופות מרק האמריקאית, נוסף על הסכם דומה שיש לה עם נוברטיס. למרות כל אלה, מחיר המניה נותר דומה למה שהיה בתקופה שבה נכנס מקלר לתפקידו, והוא משקף שווי חברה של 176 מיליון דולר.

מקלר הגיע לאינטק פארמה אחרי 25 שנות ניסיון בתעשיית הפארמה, ביניהן כ-17 שנה בחברת פייזר, שם כיהן בתפקידים בתחומי התכנון האסטרטגי, רכישות ופיתוח עסקי ועוד. לפני התפקיד באינטק כיהן כמנכ"ל של הסטארט-אפ Cocrystal. חברה ציבורית זו הייתה בשיא כאשר מקלר מונה, אך עוד לפני שנכנס בפועל לתפקידו היא החלה לאבד גובה, ואיבדה 80% מערכה. מקלר לא הצליח להציל את החברה, שנסחרת היום ב-80 מיליון דולר בלבד.

נראה כי החוויה שלך באינטק חיובית יותר בינתיים; השוק מחכה לתוצאות הניסויים ולאחר מכן למוצר הראשון שלה, אחרי 19 שנים של פעילות.
"אני מאמין שהגענו היום לשלב שבו נדגים את ערך הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו", אומר מקלר בראיון ל"גלובס". "המיקוד של האנליסטים הוא במידה רבה במוצר המוביל, המוצר לפרקינסון, אבל הערך האמיתי נובע מן הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו, והמוצר לפרקינסון הוא רק הוכחת ההיתכנות שלנו".

הפלטפורמה הטכנולוגית של אינטק היא גלולת האקורדיון. זוהי גלולה נבלעת, אשר נפתחת במעי לצורת "אקורדיון", אך לא נועדה ללוות שירי קומזיץ נבחרים מן הבטן. ה"אקורדיון" מונע מן הגלולה להיסחף לתוך המעי בתהליך העיכול, והיא מתקבעת בדיוק במפגש בין הקיבה למעי, כדי לשחרר תרופות בשחרור מושהה ממש במקום שבו הספיגה שלהן היא הטובה ביותר, בכניסה למעי. בתהליך שחרור התרופה, האקורדיון מתכלה ונעלם.

לגישה זו יתרונות שונים. עצם השחרור המושהה בקיבה מאפשר לשמור על רמות קבועות של החומר הפעיל בדם, מאפיין חשוב מאוד עבור תרופות רבות. כמו כן, הספיגה האופטימלית מאפשרת להוריד את מינון התרופה, וכך לחסוך חלק מתופעות הלוואי. עבר המוצר הראשון של החברה, תרופת הלבודופה לפרקינסון, אלו שתי בעיות חמורות. חברת נוירודרם, שפתרה אותן באמצעות הולכת תרופות דרך העור, נמכרה לפי שווי של מעל מיליארד דולר לתאגיד מיצובישי טנאבה היפני, עוד לפני אישור המוצר שלה (אם כי יש לציין כי נוירודרם הראתה יכולת להעביר מינון גבוה מאוד של תרופה, באופן שיכול להחליף אפילו ניתוח, ואילו אינטק כרגע אינה מתיימרת לעשות זאת).

מקלר רואה בשיפור הפרופיל של תרופות קיימות רק את תחילת הדרך. הוא מכוון לפתח יחד עם חברות תרופות גרסאות שחרור מושהה למולקולות שהן התחילו לפתח, ושבלי מנגנון כמו של אינטק אולי בכלל לא כדאי להן להגיע לשוק.

"שיתוף הפעולה שחתמנו עם נוברטיס ושיתוף הפעולה שחתמנו רק בסוף השבוע עם מרק מעידים כי חברות גדולות מאמינות ביתרונות של הטכנולוגיה שלנו. כאשר נחשוף את המוצרים שאנחנו מפתחים עם החברות הללו, ואת תוצאות הניסויים איתם, אולי חברות נוספות יבואו".

כמעט מאז הקמתה מתלבטת אינטק בין הסתמכות על שיתופי פעולה לבין פיתוח מוצר עצמאי, כפי שמתלבטות חברות פלטפורמה רבות, כמו פואמיקס, או קומפיוג'ן. בינתיים שיתופי הפעולה לא הביאו לאינטק מוצר בשוק.

"אני מאמין שקל יותר ליצור את ההסכמים אחרי שרואים הצלחה אחת. כבר ראינו עלייה בכמות החברות שמתעניינות בקשר איתנו מאז שנוברטיס נכנסה לניסוי קליני. כמו כן היה חשוב לחברות לראות שאנחנו מסוגלים לייצר את הגלולה בייצור תעשייתי במחיר תחרותי, והיום יש לנו הסכם סגור עם קבלן משנה, אשר מאפשר זאת. לשמחתנו, עם המעבר לנאסד"ק והגיוס, יש לנו המשאבים להיכנס להסכם שמאפשר לנו להוכיח שאנחנו יכולים גם לייצר".

התחלתם גם להקים מערך שיווק ליום אחרי אישור גלולת הפרקינסון, בתקווה שתאושר?
"אנחנו לא רוצים להקים מערך מסחרי, אלא לחתום על הסכם עם שותף. לא גייסנו אף איש מכירות".

אינטק רצתה לחתום עם שותף עוד לפני שלב III, אבל לא תמיד זה באמת קורה. האם יש סיכון שבכל זאת תצטרך גם לשווק בעצמך?
"זה יכול לקרות, אבל לא סביר. ישנן 5-6 חברות בתחום הפרקינסון עם מוצר אחד בלבד. אנחנו חושבים שאפשר להוסיף להן בקלות מוצר של 500 מיליון דולר בשנה".

כמו מיצובישי טנאבה עם המוצר של נוירודרם? יש להם שני מוצרים עיקריים בשוק האמריקאי.
"המוצר של נוירודרם יכול להשלים את שלנו, כי גם מי שמקבל לבודופה דרך העור עדיין משתמש גם בלבודופה בבליעה. יש לציין שהם עוד לא התחילו את ניסויי שלב III שלהם".

טבע?
"כן, למה לא. הם פעילים מאוד בתחום הנוירולוגי. בהחלט נשמח לתת להם הזדמנות צמיחה. אבל אפילו חברות קטנות מטבע יכולות להתאים".

יש לכם היום מספיק כסף להגיע לאישור?
"יש לנו 32 מיליון דולר בקופה, אנחנו שורפים כ-10 מיליון דולר ברבעון. תוצאות הניסוי צפויות ברבעון הבא, ושיחות עם שותפים פוטנציאליים - עד סוף השנה".

איך אתה מתרשם מחוויית העבודה עם חברה ישראלית?
"זו לא הפעם הראשונה שבה אני עובד עם חברה עם תרבות מזרח-תיכונית. קו קריסטל פארמה הייתה בבעלות של יהודי מצרי. ב-QLP שבה עבדתי, המייסד הוא יהודי איראני, דור ראשון בארה"ב. המאפיין העיקרי שבלט לי כשונה בתרבות הישראלית הוא ההימנעות מדילול. אני חושב שאם החברה הייתה מגייסת יותר הון מוקדם יותר, היא הייתה היום במצב אחר. בישראל הודעה על גיוס הון מבהילה את המשקיעים. בארה"ב זה טבעי".

האם הישראלים חוששים מדילול? או שפשוט אף אחד לא מציע לחברות הישראליות סכומים גבוהים בשלבים מוקדמים?
"כנראה גם וגם. המשקיעים הישראלים אומרים 'ניתן לך קצת ונראה מה אתה עושה עם זה, ואם אתה מצליח ניתן לך עוד', אבל גישה כזו פשוט חונקת את החברה.

"הצד היפה בתרבות הישראלית הוא הרוח היזמית, ולא רק בהקשר של ההמצאה הבסיסית, אלא זה שהישראלים כל הזמן חושבים איך לשפר כל פן בכל תהליך בחברה. אסור לנו, המנהלים והמשקיעים האמריקאים, להרוס את זה, כי בלי זה אין לנו פה כלום".

מהו הפיתוח שלכם בתחום הקנאביס?
"בקנאביס יש לאקורדיון יתרונות גם של שחרור מושהה ואחיד, וגם של אפשרות מתן תרופה שהיא לא כל כך מסיסה. אנחנו מכוונים רק למוצרים במרשם, ובינתיים בוחנים את השימוש במוצר עם THC סינטטי, ולא עם מיצוי של צמח הקנאביס השלם. כך קל הרבה יותר לפעול מול ה-FDA. גם את המוצרים הללו אנחנו רוצים להוציא לשותף".

בעבר מוצרים סינתטיים המבוססים על קנבינואידים לא כל כך הצליחו.
"המוצר היחיד מסוג זה שהגיע לשוק, מרינול, לא הצליח גם משום שהושק בתקופה שקנאביס היה לא חוקי וטאבו, אבל גם מבחינת פרופיל הספיגה שלו: הוא 'עלה' ו'ירד' מהר מדי. אנחנו מקווים שפתרנו זאת עם שיטת ההולכה שלנו". 

עוד כתבות

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"הממשלה תצטרך למצוא מקורות": נגיד בנק ישראל מזהיר שעשויה להגיע העלאת מסים

בראיון עם פרופ' אמיר ירון, הוא מבקר את המעבר לשיטת החישוב החדשה של הלמ"ס, וכן מתייחס לאפשרות של העלאת מסים, בשל צורכי הביטחון שגדלו, בעקבות המלחמה: "יש פערים מאוד גדולים בין דרישות משרד הביטחון, מול מה שמשרד האוצר מדבר עליו"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הודיע כי יטיל מכס בגובה 25% על קוריאה ויפן; הירידות בוול סטריט מתחזקות

הנאסד"ק יורד בכ-1% ● ארה"ב הודיעה כי מספר הסכמי סחר לקראת חתימה ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● מניות האנרגיה המתחדשת יורדות ● וגם: אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בנק ישראל / צילום: אורית דיל

הנגיד צופה אינפלציה של 2% בשנה הבאה, ומסמן: נסללה הדרך להורדת ריבית

בהתאם לצפי המוקדם, בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה על רמה של 4.5%, בפעם ה-12 ברציפות ● ברקע ההחלטה: למרות התחזקות השקל והירידה בפרמיית הסיכון, בנק ישראל החליט כי האינפלציה לא מאפשרת עדיין להפחית את הריבית ● הנגיד פרופ' אמיר ירון אותת כי יהיו מספר הורדות ריבית בשנה הקרובה, אך ציין גורמים שעשויים לעכב זאת, בהם הגידול בביקוש לשכירות בשל המלחמה

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

נשיאת נציבות  האיחוד האירופי, אורסולה פון־דר־ליין ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Jonathan Raa, Fritz Nordengren

רגע האמת של אירופה: ביבשת מתלבטים איזו עסקת סחר לסגור עם ארה"ב

מסתמן שהדדליין להטלת מכסים הוארך ל־1 באוגוסט. על הפרק עומדים יחסי סחר בהיקף 1.6 טריליון דולר ● הדעות באירופה חלוקות בין תמיכה בהסכם מהיר לחשש מוויתורים ● האפשרויות המרכזיות: רכישת אנרגיה מסיבית מארה"ב לצד ״מכס מינימלי״ של 10% על סחורה אירופית

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית