גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכי לא "בר 51": המסעדה החדשה של מושיקו גמליאלי מסקרנת וטעימה

המסעדה "בר 51" נפתחה רק לפני כמה שבועות בתל אביב, וכבר מסתמנת כלהיט ● מדובר במקום שמח, אנרגטי וסקסי לאללה, ואם ישמור על רמתו הגבוהה של האוכל, צפויים לו, ולנו, ימים יפים

קורנביף/ צילום: איל יצהר
קורנביף/ צילום: איל יצהר

נדידת השפים הירושלמים הבכירים לתל אביב לא התחילה היום. הוותיקים שביניכם עוד זוכרים את "אוקיינוס" בגלגולה, הירושלמי, המקום שבו דרך כוכבו של אייל שני, האיש והעגבנייה. אחריו "ירדו לשפלה" גם פיני לוי מ"החצר של פיני", אלרן שפלר מ"עזורה" ועוד רבים וטובים.

ירושלים על שלל פיגועיה, עוניה והתחרדותה לא ממש משאירה ברירה, לפחות למי שמתעקש לבשל לא כשר. הללו נאלצים, כבר שנים, לסגור או לעבור. דומה שהיחידים הנמלטים מגורל זה הם אנשי קבוצת "מחניודה" הפעלתניים (שגם הם מחפשים בד בבד את מזלם דווקא מעבר לים).

בעצם, יש עוד קבוצה אחת. זו של מושיקו גמליאלי. קבוצה, אני אומר, לא רק משום שהוא לא לבד (איתמר נבון הוא שותפו הירושלמי, וכעת מצטרפת להרפתקה התל אביבית גם דנה ירזין, בתו של יורם ירזין, מבכירי המסעדנים בארץ), אלא כי אחרי הפתיחה התל אביבית שמיד נידרש לה, עולה מספר המסעדות שגמליאלי אחראי להן לשלוש.

גמליאלי הוא שף מוכשר כשד. כל מי שאכל ב"אנה" הכשרה ובמיוחד ב"מונא" הלא כשרה, אולי המסעדה הטובה בירושלים, יסכים כנראה. אלא שאין דין ירושלים כדין תל אביב. בירושלים אפשר להיות ראש לאריות, בתל אביב אין מלך אחד. עירם של חיים כהן, ירון שלו (טוטו) ושרון כהן (שילה ועוד), רשימה חלקית בלבד, לא עושה הנחות ולא פורסת שטיחים אדומים לאף אחד, גם אם הוא מלך ירושלמי גולה.

"בר 51" נפתחה רק לפני כמה שבועות, וכבר מסתמנת כלהיט התורן. זה קל. כשאתה חדש ומסקרן, כולם יבואו לבדוק אותך. אלא שהביקור שלנו כאן שכנע אותנו סופית שגמליאלי הוא לא סתם מלך ירושלמי. אם יש צדק, בר 51 כאן כדי להישאר. רק שישמור על הרמה.

בר 51, על שם בר הפרוצות הוותיק או הסרט שנקרא על שמו (אנריקה רוטנברג, מפיקו, הוא אחד מבעלי מלון רנומה שבו שוכנת המסעדה) אינו מזכיר בכלום את המקומות שלהם הוא עושה מחווה.

בר 51/ צילום: איל יצהר

זוהי מסעדה שיש לה אכן בר, במובן של דלפק ארוך מאוד, והיא אכן אפלולית ורועשת בעזרת מוזיקה מדליקה והמון לקוחות, אבל שום דבר בה לא מזכיר את הדאון טאון לשעבר שבו היא שוכנת. השיפוץ של הבניין היפהפה בפינת הירקון-טרומפלדור, סותם כנראה את הגולל האחרון על הדאון טאון המסכן אבל הציורי שהיה פה פעם.

הבר הזה הוא גם המקום לשבת עליו אם אתם רוצים לצפות בבריגדת הטבחים הצעירים שהגיעו לכאן, כך גילינו, מכל רחבי הגלובוס, מצרפת עד תל אביב, ממקסיקו ועד ירושלים. על כולם מנצח בעצמו, כרגע, אותו גמליאלי חביב.

התחלנו בסשימי של פלמידה לבנה. פרוסות טריות מהדג הנפלא. לצדן פרוסות דקות של בייבי שומר, ועליהן מגורדת חזרת טרייה. קצת מיץ לימון, גרידת לימון וקצת שמן זית, והרי מנה מושלמת.

סשימי של פלמידה לבנה/ צילום: איל יצהר

עכשיו הגיע הקורנדביף. מאז שהייתי אחד הראשונים שהגישו שוב בשר כבוש בתל אביב אי שם באלף הקודם, בימיי העליזים כשף הראשון של יועזר בר יין של שאול אברון (וסליחה שאני מזכיר, אבל אם כבר מדברים, אני יודע לבשל, לא רק לאכול), קצת קשה לקנות אותי עם גפקלעט (בשר כבוש ביידיש).

במיוחד כשהוא נראה "חשוד", ובירור קצר מעלה שהוא אכן הוכן מנתח ה"כף" ולא מה"ברוסט" (חזה) המסורתי. ביס קטן, ונרגעתי. יופי של קורנדביף. הוא הוגש עם משולשי לחם קלויים, חרדל טרגון וגזר צהוב וצנון דייקון לבן מוחמצים. נפלא.

פסטת האנילוטי, אותן "מטפחות" בצק עדינות, מולאה אצל גמליאלי בפירה. אשכרה. פירה עדין של תפוחי אדמה. כלומר פחמימות עם פחמימות. בעצם, כמה רע זה יכול להיות. זה לא. ממש לא. לאלו הוסיף גמליאלי גבינת מסקרפונה, להשלמת הפוגרום, וכיסה הכול בחמאת מרווה. אחת ממנות הפסטה הכי טובות שאכלתי לאחרונה.

פסטת אנילוטי ממולאת בפירה/ צילום: איל יצהר

אפילו את התמנון המסורתי, שהרי אין מסעדה בלי תמנון בתל אביב כיום, הצליח גמליאלי להפוך למקורי כשצירף לו חיטה, שאותה הוא בישל בציר סרטנים והוסיף בצל ירוק, יוצר מנת ים-יבשה מקורית, עשירה ומופלאה ממש.

שנייה לפני הקינוח התחשק לנו סטייק. אז לקחנו קולרבי. מבושל בציר לימון פרסי. זה היה כבד כמו סטייק, אדמתי, קצת מריר, קצת מוזר, כמו תמיד עם קולרבי מבושל (גם את זה כבר מגישים בכמה מסעדות מקומיות) וטעים מאוד.

קינחנו בטארט קרמל, יציאה מבריקה, שגם חובבי קרם קרמל מסורתי כמוני ישמחו בה מאוד. זה הזכיר קצת ריבת חלב. כיף.

טארט קרמל/ צילום: איל יצהר

את כל זה ליווינו בכוס פינו גרי לבן גרמני מצוין מיקב ויטמן, כוס יין בוסני לבן מענבי הרצנו וכוס קרמו ד’אלזס (המבעבע האלזסי) משמחת. בעצם, לא את כל היינות אנחנו הזמנו, את שני הראשונים בחר עבורנו הברמן שהתעקש, איזה כיף, לא רק לבחור, אלא גם לתת טעימה קודם, שנראה אם טעים לנו, וכך עשתה גם המלצרית לפני שמזגה את המבעבע שבחרנו לבד. יפה.

בר 51 הוא מקום שמח, אנרגטי וסקסי לאללה, ואם ישמור כאמור על רמתו הגבוהה של האוכל, צפויים לו, ולנו, ימים יפים.

כדאי להכיר:

דייקון. הצנון היפני הלבן הוא כבר מזמן אורח של כבוד בבסטות המתמחות בירקות וכמוצרים מהמזרח הרחוק, לפחות בשווקים היותר מפונפנים, כמו שוק הכרמל, אבל לא רק. עשו איתו כל מה שאתם עושים עם צנון.

עוד כתבות

מלחמת סחר בין ארה"ב לסין / שאטרסטוק

טראמפ אומר שהגיע עם סין להבנות משמעותיות בחלק מסעיפי הסכם הסחר

טראמפ אמר שארה"ב וסין הגיעו להסכם סחר ראשוני וסיימו את "השלב הראשון" בדרך לחתימה על הסכם סופי ● בהסכמות נכללים כמה תחומי מסחר, בהם שירותים כלכליים, קנין רוחני ורכישות של תוצרת חקלאית ● המכס על מוצרים תוצרת סין שהיה אמור להתחיל ביום ג' הקרוב מושהה לעת עתה

סופת הטייפון הגיביס ביפן / צילום: רויטרס

הרשויות ביפן: על 8 מיליון איש לעזוב את בתיהם בעקבות סופת טייפון

רוחות חזקות וגשמים בהיקף חסר תקדים מכים היום את טוקיו ואזורים נרחבים במרכז יפן ● מזג האוויר החריג, שהגיע במסגרת סופת הטייפון הגיביס, הוביל את ממשלת יפן להצהיר על מצב חירום בכוננות הגבוהה ביותר

השחקנית ג'יין פונדה / צילום: רויטרס

השחקנית והאקטיביסטית ג'יין פונדה נעצרה בוושינגטון בעקבות הפגנות משבר האקלים

השחקנית נעצרה יחד 15 אקטיביסטים נוספים, כך דווח ממשטרת גבעת הקפיטול בוושינגטון ● לעצורים צפוי עונש של עד 90 יום בכלא

ההנפקה של ליפט./Shutterstock  צילום:א.ס.א.פ קריאייטיב

אובר לא לבד, גם ליפט תובעת את עיריית ניו יורק: "פוגעת בנוסעים ובנהגים"

חוק חדש בניו יורק קובע כי מעתה על הנהגים יהיה להסיע נוסעים ברכבם לפחות 69% מהזמן ● דובר ליפט: "חוק זה אינו נועד להתמודד ברצינות עם נושא העומס התחבורתי והפקקים, וסופו לפגוע בנוסעים ובנהגים בניו יורק"

אסתטיקה מדברית בקיבוץ לוטן / יותם יעקבסון

תיירות ומשבר האקלים: גם בארץ יש צימרים אקולוגיים

כשאומרים "צימר אקולוגי", למה בדיוק הכוונה? שלוש דוגמאות מקומיות לתיירות שמתחשבת בסביבה

מטבע של 5 שקל /צילום: תמר מצפי

מדוע השקל הוא המנצח הבלתי מעורער של שוק המטבעות?

השאלה היא לא מדוע השקל חזק, אלא מדוע הוא הכי חזק בעולם ● דעה

נתניהו ומנדלבליט/  צילום: אלכס קולומויסקי / ידיעות אחרונות

היועמ"ש נגד "התערבות נתניהו במדיניות האכיפה ביו"ש": "צבר מקרים חמורים, פגיעה בשלטון החוק"

עו"ד ארז קמיניץ במכתב חריף: ראש הממשלה ושר הביטחון נתניהו פועל למנוע פינוי התיישבות לא חוקית ביהודה ושומרון ● בפגישה שנערכה מנדלבליט דרש מנתניהו כי יבהיר כי אסור למשרדו להתערב בהליכי האכיפה והפיקוח בהתנחלויות

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

תביעות ענק ומוניטין בצניחה: דורי בנייה הרימה ידיים. כך זה נראה מאחורי הקלעים

הליך משפטי של חברת אינסטלציה לגביית חוב הוביל את החברה להגשת בקשה להקפאת הליכים ● בדיקת "גלובס" מגלה שהחברה איננה מעורבת בשום פרויקט נדל"ני, וכי לקריסתה "אחראים" פרויקטים שבנתה בעבר ושבגינם היא נתבעת על ליקויים רבים

פרופגנדה אפקטיבית /צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חפשו את הנבל, את הדפוס ואת הפרופגנדה: הכירו את החוקרת שמלמדת לצרוך תקשורת באופן ביקורתי

פרופ' רנה הובס, שעוסקת בחינוך לצריכת מדיה באופן ביקורתי, חושבת שפרופגנדה היא לא בהכרח דבר רע והיא חלק בלתי נפרד מהדמוקרטיה, לא רק ממשטרים אפלים ● הבעיה מתחילה בחוסר הבנה של תפקיד הרגש בגיבוש האידיאולוגיה ובחוסר מודעות להטיות של הסיפור

סמסונג גלקסי נוט 10 פלוס / צילום: יח"צ

מצלמה משודרגת ופיצ'ר לגיימרים: האם כדאי לקנות את הגלקסי נוט החדש?

עט פונקציונלית יותר, צבעים חיים ופילטרים לאינסטגרם: הנוט 10 פלוס נכנס לקטגוריית המכשירים שבמיינסטרים - אבל זאת בשורה חיובית

טקס הסמכת עורכי דין בשנה האחרונה/ צילום: איל יצהר

"הביאו לי חד קרן עם גלימה": הדרישות המוגזמות של משרדי עורכי הדין

על משרדי עורכי הדין להתאים את עצמם לשוק התעסוקה החדש על ידי שיטות מיון מקצועיות והגמשת תנאי הסף ● דעה

אפס פסולת / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

הרשת שעוברת לקשיות מנייר וחנות למילוי כדי חלב: כך נאבקות רשתות בעולם בהתחממות הגלובלית

רשתות גדולות וגם עסקים פרטיים בישראל עדיין לא משקיעים בתחום הקיימות ● עד שזה יקרה, הנה כמה פתרונות מעוררי השראה מהעולם

מכת חום / צילום: רויטרס Maria Alejandra Cardona

מה יעוללו עוד כמה מעלות חום? צונאמי של ממש בכלכלה, בחברה ובביטחון

מה יקרה כשהטמפרטורה בישראל תעלה ב-5 מעלות? ● פרופ' יוסי זעירא מזהיר מפני השלכות משבר האקלים על ישראל: "אם קו המדבר יעלה 30 ק"מ צפונה זו קטסטרופה שאין כדוגמתה"

שיחת עבודה בין הרמטכ"ל יצחק רבין (משמאל) לשמעון פרס / צילום: לע"מ

האם השמאל הציוני הגיע לסוף דרכו? ואיך ניתן לשקם אותו?

כיצד הגיע מחנה השמאל לעבר פי סכנת הכחדה מוחלטת בשתי מערכות הבחירות האחרונות? ● שמונה דמויות מפתח בשמאל הפוליטי מנסות להבין לאן ממשיכים מכאן ● פרויקט מיוחד

מוחמד סעוד הבלוגר הסעודי / צילום: צילום מסך מתוך טוויטר

מוחמד סעוד, המוכר בכינויו "הבלוגר הסעודי": סוחטים אותי

מוחמד סעוד המפרסם חדשות לבקרים ציוצים בעד ישראל וראש הממשלה נתניהו בחשבון הטוויטר שלו, ואף נפגש עם נתניהו לפני מספר חודשים, מאשים את האקטיביסט באיומים ● זאת בתגובה לציוץ שפרסם רותם בו נכתב: "לא מציע לך להיכנס איתי ראש בראש כי זה יגמר רע מאד בשבילך"

סינגפור מראה כללי/צילום:shutterstock אס איי פי קריאייטיב

תיירות ומשבר האקלים: סינגפור מדגימה איך אפשר להפוך לימון סביבתי ללימונדה תיירותית

סינגפור היא אחת המדינות המוטרדות מאוד כבר עכשיו מנזקי האקלים, בעיקר מעליית פני הים ● את הדאגה המוצדקת ניתבה לשורה של פרויקטים סביבתיים, שהפכו גם לאתרי פנאי ולאטרקציות תיירותיות

ההפצצות הטורקיות בסוריה./ צילום: רויטרס

גרמניה וצרפת משעות מכירת נשק לטורקיה בשל המתקפה בסוריה

עם זאת, ההודעות מתייחסות רק ל"נשק שעלול להיות בשימוש בסוריה", מה שמאפשר את המשך עסקאות הצוללות וכלי השיט בין גרמניה לטורקיה ● מחר יתכנסו בבריסל שרי החוץ של האיחוד לדון בתגובה למתקפה

מתוך אלבום האינסטגרם של מיכל נגרין

סופו של מותג: על נפילתה של מיכל נגרין

הגורמים שתרמו להצלחה השיווקית של מיכל נגרין, יוצרת התכשיטים שהפכה את האופנה לאומנות, הם גם אלה שנעלו וגידרו את ההצלחה והביאו לדעיכה של מפעל חייה ● דעה

תת ניצב אלי אסייג/ צילום: איל יצהר

"נתייחס לתאונת עבודה כמו שמתייחסים לחקירת רצח": המחלקה החדשה של המשטרה לטיפול בתאונות בנייה נחשפת

יחידת פלס אמורה לתת מענה לחקירת תאונות באתרי בנייה • בראיון ראשון חושפים מפקדי היחידה והאחראים עליה מלהב 433, את שיטות העבודה - מהאזנות לקבלנים, איסוף מודיעין אלקטרוני ועד שימוש בצוותי בילוש

דרור פויר / צילום: יונתן בלום

למה יושבים בסוכה, והקשר בין נייר העיתון לעיתונות חזקה

אנחנו יושבים בסוכה לא כדי להיזכר כמה כיף היה להיות במדבר, אלא כמה גרוע זה היה ● לא כדי להעלות על נס את הארעי והטבעי, אלא לחגוג את הבטון והמזגן