גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השתתפות בליגת האלופות מניבה, אבל אפשר גם בלעדיה

דוח חדש של גוף המחקר CIES שופך אור על מצבו הפיננסי של הכדורגל האירופי • ליגת האלופות אומנם הפכה למפעל הצומח ביותר בעשור האחרון, אבל 90% מהכנסות רוב המועדונים הגדולים מגיעים ממקורות אחרים • אז למה בכל זאת הם משלמים מאות מיליונים על שחקנים כדי להשתתף בה?

גארת בייל, ריאל מדריד / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
גארת בייל, ריאל מדריד / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

בימים האחרונים אנחנו נמצאים עמוק בתוך עונת הצייד והספקולציות של הכדורגל האירופי. כך למשל שחקנים הולנדים בני 19 או 20, אחרי עונה אחת מצוינת באייאקס, מבוקשים ביבשת ומחירם נאמד בכמעט מאה מיליון אירו. בניגוד לעבר, מאה מיליון אירו הם כבר סכום סטנדרטי עבור שחקנים צעירים ומבטיחים. לשם השוואה, עד 2016 היה רק שחקן אחד בכל ההיסטוריה שהושקע בו סכום בן תשע ספרות באירו - גארת' בייל שנמכר לריאל מדריד עבור 101 מיליון אירו.

אלא שלהבדיל מהעבר, המועדונים הגדולים בהחלט יכולים להרשות לעצמם את התענוג. דוח מקיף של ארגון CIES המתמחה בדמוגרפיה ובחקר הכלכלה של הכדורגל, מראה שמצב המועדונים מאפשר להם להוציא הוצאות שוטפות כבדות. רק שני תנאים בסיסיים ידועים יש לעניין הזה: הראשון - השתייכות לאחת מחמש הליגות הגדולות באירופה (אנגליה, ספרד, גרמניה, איטליה, צרפת); השני - השתתפות פחות או יותר על בסיס קבוע בליגת האלופות של אופ"א.

השאלה המרכזית שעליה מנסה המחקר לענות היא - מה ההשפעה של הופעה בליגת האלופות על היכולות הפיננסיות של המועדונים. לצורך המחקר נבחרו רק מועדונים שהוגדרו כ"מצליחים", כאלו שהופיעו בגמר ליגת האלופות ב-10 עונות האחרונות. אליהם צורפו המועדונים מחמש הליגות הגדולות שזכו בעונה שעברה באליפות.

אינטר למשל, שלא נחשבת למועדון-על ביבשת בשנים האחרונות, נכללת ברשימה מתוקף זכייתה בגמר ליגת האלופות ב-2010. הרשימה המלאה של 12 הקבוצות הנכללות במחקר היא זו: מנצ'סטר יונייטד, מנצ'סטר סיטי, ליברפול, צ'לסי (אנגליה); ברצלונה, ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד (ספרד); באיירן מינכן, דורטמונד (גרמניה); יובנטוס, אינטר (איטליה); פריז סן ז'רמן (צרפת).

אלו ממצאי המחקר:

1 אנגליה הכי רווחית, אך הפער מצטמצם

הקבוצות האנגליות נהנות בעשור האחרון מסכומי עתק שהן מקבלות מהסכמי זכויות השידור שמוכרת הליגה בבריטניה וברחבי העולם. הפערים הם עצומים - לפי דוח של דלויט, בעונת 2016/17 הסתכמו ההכנסות של קבוצות הליגה האנגלית ב-5.29 מיליארד אירו, לעומת 2.85 מיליארד אירו של קבוצות הליגה הספרדית, המדורגת במקום השני מבין הליגות המכניסות ביבשת.

על פי הדוח, הצמיחה השנתית הממוצעת של הליגה האנגלית בעשור האחרון עומדת על 8.1%. נשמע טוב, אבל כבר מזמן לא הליגה הכי צומחת - דווקא ליגת האלופות של אופ"א מציגה נתוני צמיחה מרשימים יותר. זה מלמד על הפוטנציאל שלה להאפיל על הליגות המקומיות גם במונחים כספיים. לפי הדוח, התמלוגים המשופרים שחילקה אופ"א בעשור האחרון לקבוצות הם תוצר נלווה של צמיחה ממוצעת בשיער של 11% בשנה.

אם מחפשים עסק שנמצא בנסיגה קשה, זו ללא ספק הליגה האיטלקית - עם ממוצע צמיחה של 4% בלבד בעשור האחרון. ואם מחפשים עסק שהולך ומתאושש בצעדי ענק, משאיר מאחוריו תקופה איומה של חובות, זו הליגה הספרדית. מנתונים שפרסמה הליגה השבוע עולה כי ההכנסות בעונת 2017/18 של שתי הליגות הבכירות בספרד הסתכמו ב-4.47 מיליארד אירו - צמיחה של 20.5% בתוך שנה אחת.

הפוטנציאל הלא נגמר של ליגת האלופות והגדלת סכומי הפרסים המחולקים, הם המנוף שבו משתמשת אופ"א כלפי ראשי הליגות הגדולות. כך היא מקדמת מולם את סגירת שערי ליגת האלופות לקבוצות הקטנות והבינוניות של היבשת.

בשורה התחתונה: אם ליגת האלופות תמשיך לצמוח בקצב הזה ולחלק יותר ויותר כסף, אין כוח בעולם שימנע מאופ"א לנהל את המפעל הזה כמו שהיא רוצה - לסגור אותו לקבוצות גדולות בלבד, לשחק בסופי שבוע, להעלים ממנו את מי שלא מתאים לה.

2 הגדולות לא תלויות בליגת האלופות

ליגת האלופות חילקה בחמש השנים האחרונות 2.9 מיליארד אירו ל-12 המועדונים שנבחנו בדוח. עלייה של 81% לעומת 1.6 מיליארד אירו שחולקו בחמש השנים שלפני כן. חלק מהקבוצות הפכו את ההשתתפות בליגת האלופות למרכיב מרכזי בהכנסה שלהן - יובנטוס היא המועדון שגרף הכי הרבה בחמש השנים האחרונות מהופעה בליגת האלופות - 405.8 מיליון אירו, למרות העובדה שלא הצליחה להניף את הגביע. הרבה יותר מריאל מדריד שמדורגת במקום השני עם הכנסה חמש-שנתית מצטברת של 359.7 מיליון אירו מליגת האלופות. פריז סן ז'רמן (298.7 מיליון אירו), באיירן מינכן (284.1 מיליון) ומנצ'סטר סיטי (276.8 מיליון) סוגרות את החמישייה הראשונה.

אבל למען האמת, רוב המועדונים הגדולים לא נשענים על ליגת האלופות. הם מפזרים סיכונים והכנסות, ומרכיבי ההכנסה כמו מכירת כרטיסים, זכויות שידור והסכמי חסות, מהווים את הרוב המכריע מהמחזור.

כך למשל, אצל ריאל מדריד, אף שהניפה את הגביע האירופי שלוש פעמים ברציפות בין 2016-2018, מהווים כספי ליגת האלופות בחמש השנים האחרונות רק 11.5% מהמחזור. אצל ברצלונה, ליגת האלופות מהווה רק 9.4% מהמחזור מאז 2013, ואצל מנצ'סטר יונייטד - מועדון הכדורגל בעל השווי המוערך הגבוה בעולם, 4.1 מיליארד דולר. לפי "פורבס" - ליגת האלופות היא מרכיב מזערי בלבד ומהווה 5.5% מההכנסה הכוללת בחמש השנים האחרונות.

למי חשוב הכסף של ליגת האלופות

אבל לא כל המועדונים הם כאלו. שני מועדונים בינוניים-גדולים עדיין חייבים את ההצלחה בליגת האלופות כדי לעלות למדרגה הבאה או להישאר בצמרת - באתלטיקו מדריד מהווים הכספים מליגת האלופות 25.5% מההכנסה הכוללת בחמש העונות האחרונות, ואצל יובנטוס 22.9%.

עם זאת, השתתפות בליגת האלופות היא קריטית ביכולת למשוך שחקנים זוהרים. הם לא ימהרו להצטרף למועדונים שלא שם. מנצ'סטר יונייטד צפויה להרגיש את זה בקיץ הקרוב, והיא תידרש לשלם "פרמיה" כבדה בצורת שכר שנתי, כדי למשוך שחקנים למועדון שלא ישחק בעונה הבאה במפעל היוקרתי של אירופה.

ויש עוד עניינים נלווים שלא נכללים בכספי ליגת האלופות, אבל הם מושפעים בעקיפין - הבונוסים שמשלמים הספונסרים למועדונים עבור זכייה בליגת האלופות ונכנסים לקופת המועדון; או היכולת העתידית להציג את ההצלחה בליגת האלופות במו"מ עם ספונסרים. וכמובן הצלחה בליגת האלופות שנותנת לגיטימציה למועדון להעלות את מחירי הכרטיסים והמנויים.

3 השתוללות הגיונית בשוק ההעברות

בימים הקרובים, כאמור, נהיה עדים להעברות שחקנים בסכומים אדירים. יש יותר מדי מועדונים גדולים שאחרי עונה משברית או תקופה ארוכה של משבר, שייצאו מדעתן כדי לחזק את הסגל - מנצ'סטר יונייטד עומדת לפי הערכות בפני קיץ חסר תקדים, גם ריאל מדריד שהחזירה את זינאדין זידאן צפויה להשתולל; באיירן מינכן, שלא הייתה תחרותית באירופה ובקושי זכתה באליפות המקומית, חייבת לעשות משהו יוצא דופן, גם במונחים השמרניים שלה. גם אתלטיקו מדריד, שאיבדה את גריזמן, תוציא לא מעט בצד השני כדי למנוע נזקים ונפילות. האנגליות יתרמו למאמץ את חלקן הקבוע והלא צנוע.

אבל ההשתוללויות הללו הן לא נעדרות היגיון. הדוח מראה כי הקבוצות שמוציאות מאות מיליוני אירו על רכש הן רווחיות. אם לוקחים את שש העונות האחרונות - בין 2012/13 ועד 2017/18 - הרי ש-12 המועדונים שנבדקו בדוח סיימו את התקופה הזו ברווח נקי מצטבר אחרי מס של 1.04 מיליארד אירו. בעונה האחרונה שנבדקה בדוח, 2017/18, עמד הרווח הנקי אחרי מס של 12 הקבוצות הללו על 327.6 מיליון אירו.

ליברפול למשל, שאמונם לא מחזיקה באצטדיון ענק במונחים אירופיים (54 אלף מקומות - האצטדיון ה-50 בגודלו בלבד באירופה כיום) סיימה את עונת 2017/18 ברווח אחרי מס של 106 מיליון ליש"ט.

4 אוהדים יכולים להיות בעלים מוצלחים

הדוח מראה גם כי כל מודל בעלות יכול להצליח ולהוביל להעפלה לגמר ליגת האלופות או לדומיננטיות בליגה. המועדונים המוחזקים 100% בידי אוהדים (ברצלונה וריאל מדריד) מצליחים על המגרש וגם כלכלית. מודל מצליח נוסף מקובל בגרמניה, שם הקבוצות מעניקות אחוזי בעלות לספונסרים הגדולים כחלק מהתחייבות ארוכת טווח - באיירן מינכן חילקה 25% בין אאודי, אדידס ואליאנץ; דורטמונד חילקה 25% בין הספונסרים פומה, סיגנל איידונה ואווניק.

חלק מהקבוצות, בעיקר האנגליות, מעדיפות בעלות זרה. אצל אחדות בעל הון אחד מחזיק ב-100% (מנצ'סטר סיטי, צ'לסי, ליברפול), בעוד אחרות מחלקות את הבעלות בין מספר משקיעים (אתלטיקו מדריד) ולעיתים זורקות נתח מסוים לבורסה (מנצ'סטר יונייטד).

מה יותר טוב? לפחות לגבי השנה יש תשובה: בשבוע הבא יתמודדו בגמר ליגת האלופות שתי אנגליות - אחת עם בעלות אמריקאית (ליברפול) ואחת בבעלות שני אנשי עסקים בריטים (טוטנהאם). 

עוד כתבות

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

בחברות הטק מנסים להילחם בהונאות משקיעים. אלה הכלים החדשים שלהם

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון