גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה חיות מחמד הפכו לחברים הכי טובים של בני האדם?

מבלי לדעת על כך, בני אדם רבים מאמצים חיות מחמד בכדי למלא תפקיד רגשי בחייהם ● מה בעצם גורם לנו להיקשר אליהם? ● האם בני אדם באמת הופכים לדומים לחיות המחמד שלהם? ● ומה היה שבחרנו לאמץ אומרת על האופי והתפקוד שלנו בעבודה? ● האזינו לפרק נוסף של "חזית המדע"

חיית מחמד / צילום: Shutterstock
חיית מחמד / צילום: Shutterstock

עד גיל שנה וחצי, ילדים אמורים לדעת לומר עשרים וחמש מילים לפחות, כולל קולות של חיות. הם לומדים לומר "האו" או "מו", בערך באותו הזמן שבו הם לומדים לומר "אמא" ו"אבא". אבל למה חשוב כל-כך לילד בן שנתיים לדעת שפרה "עושה מו"? הרי הוא כנראה יפגוש אותה על הצלחת לפני שיראה אותה פנים אל פנים. ומדוע בתוכניות טלוויזיה רבות לפעוטות, מככבות חיות משק כדמויות אנושיות? מדוע אנחנו טורחים לייצר להם את האשליה של חיות כחברים, כשבפועל אנחנו לא תמיד מתייחסים אליהם כך?

היי. אני גלי וינריב. ברוכים הבאים לפרק השביעי של הפודקאסט "חזית המדע". היום נדבר על התפקיד הרגשי של חיות בחיינו.מה בעצם גורם לנו להיקשר אליהן? האם כולם יכולים לאהוב חיות? בני אדם באמת הופכים דומים לחיות המחמד שלהם? כל התשובות מיד

לשאלה ששאלנו בתחילת הפרק, מדוע החיות הן חלק כל כך מהותי מן התרבות שלנו, יש תשובה שיש לה גם שם: "ההשערה הביופילית". לפי ההשערה הזו, חיות חשות לפני בני האדם אם הולך להתרחש אסון טבע או שינוי סביבתי מהותי, או אם מגיע טורף. יכול להיות שבעבר, מי שהיה קשוב יותר לדפוסי ההתנהגות ולתגובות הרגשיות של החיות, הצליח לשרוד טוב יותר ממי שלא היה אמפתי כלפיהן. נכון מוקי? 

ואולי מסיבה זו גם היום, חיבור רגשי לחיות משרה עלינו תחושה של ביטחון. אפילו להביט בחיות מקיימות את שגרת יומן, למשל דגים שוחים באקווריום, או נמלים שהולכות להן בשורה אל הקן - זה יכול להשרות בנו שלווה. אין היום הוכחות חד-משמעיות להשערה הביופילית, ובכל זאת היא הולכת וצוברת פופולריות, מאז פורסמה בספר בשם "ביופיליה" של אדוורד ווילסון ב-1984, שטען שיש לנו נטיה גנטית לאהוב את הטבע ולהגיב אליו ברמה הרגשית.

ההשערה המתחרה היא דווקא שהרגשות שאנחנו מרגישים כלפי חיות, הם בסך הכל תופעת לוואי לרגש שלנו כלפי בני אדם אחרים. כלומר קשר בעל ערך אבולוציוני. אנחנו מגיבים רגשית לפני של תינוק כי זה עוזר להישרדות בני האדם. על פי ההשערה הזו, התגובה שלנו לגור כלבים נובעת מהדמיון שלו לתינוק אנושי.

אנחנו מזהים רגש הדומה לאנושי בכלב נובח או מקפץ בשמחה אקסטטית . האבולוציה הרגילה אותנו להגיב לרגשות של אנשים, והכלבים מרוויחים מכך.על פי ההשערה הזו, האבולוציה משחקת לנו במוח וגורמת לנו לחשוב שכדאי לנו להתקרב לחיות. אבל, זה נכון רק לחלק מהאנשים.

יש מי שבוחר לאמץ חיה ורואה אותה אפילו כבת משפחה, ואנשים אחרים? אותם זה בכלל לא מעניין. למה זה קורה?

קודם כל, בואו נחזק מיתוס מוכר: בעלי חיות מחמד באמת דומים לחיות שלהם. זה הוכח אמפירית במחקר שבו אנשים התבקשו לשדך תמונות של חיות לתמונות של אנשים. הם הצליחו בכך הרבה יותר מאשר לו היו משדכים באופן אקראי.

הדמיון בין בעלי החיות לבין החיות עצמן, היה גבוה יותר כשהכלבים היו גזעיים, מאשר כשהיו מעורבים. על פניו נראה, שאנשים בוחרים כלבים גזעיים כך שייצגו אותם, ולעומת זאת באימוץ כלבים מעורבים, יש להם מניעים אחרים. מסתבר גם שהבעלים והחיות נשפטו כבעלי אותה רמה של יופי, בערך. הבעלים היפים היו בעלי החיות היפות. הממצא הזה מעניין, כי לעומת בני זוג למשל, החיה לא צריכה לבחור אותך בחזרה, ולכן אין לכאורה מניעה שאדם שנחשב פחות יפה יבחר חיה יפה. אבל כנראה שהוא מרגיש יותר בנוח עם חיה שהוא חווה כדומה לו.
מה לגבי דמיון באופי? כשמבקשים אנשים לתאר את האופי של בעל החיים שלהם, הם יתארו לרוב אופי שקרוב לזה שלהם עצמם. וכשישאלו אותם על אופי של בעל חיים של מישהו אחר? הם לרוב יתקעו בתיאור, ולפעמים יודו שהם לא מרגישים שיש לו אופי בכלל.\
רגע, אם אנחנו בוחרים לנו חיות שמייצגות אותנו, מי מגדל איזה סוג של חיה? חברת ההשמה האמריקנית Careerbuilder ביצעה סקר בין 2,300 עובדים בארצות הברית שהם בעלי חיות מחמד, כדי לנסות למצוא קשר בין חיה ומקצוע. המסקנות נראות כך: מנכ"לים ובעלי עמדות בכירות בארגונים הם בעיקר בעלי כלבים. העובדים עם המשכורות הגבוהות ביותר, הם דווקא בעלי הנחשים. בעלי ציפורים הם המרוצים ביותר מתפקידם.

מבחינת המקצועות הנבחרים: בדרנים, אנשי IT אנשי צבא ואחים בבתי חולים הם בדרך-כלל בעלי כלבים. רופאים, לבורנטים, מפעילי מכונות ואנשי תיווך נדל"ן מעדיפים חתולים. אנשי פיננסים, מלונאות, כוח אדם ותחבורה אוהבים דגים. ומה משותף לכותבים ועורכים, מהנדסים, אנשי שיווק, שוטרים ועובדים סוציאליים? אלה המגזרים שבהם ניכרת הכמות הגדולה ביותר של זוחלי-מחמד.

אמנם היה זה רק סקר, שלא מסביר למה בעלי המקצועות הללו מעדיפים את החיות האלו, אבל בואו נסתכל רגע עליכם. יכול להיות שהבוס שלכם בעל כלב ומעדיף שיקפצו עליו וילקקו אותו, ולכן חשוב לו להיות הבוס? האם הקולגה מהמשרד שיש לה שני חתולים היא מיזנתרופית או שחצנית כמו שנהוג לומר על החתולים שלה? האם הגזבר שלכם מחזיק בבית נחש פיתון, הוא בעצם נחש שחותר תחתיתם, ומאז דיון השכר האחרון מרוויח יותר מכולם?

תשובות חלקיות ניתן למצוא בסקר שבחן את האישיות של בעלי חיות שונות. חוקרים מאוניברסיטת אורגון סקרו 650 בעלי חיות מחמד, ומצאו כי בעלי כלבים הם האנשים הכנים ביותר, האחראים ביותר וגם הדתיים ביותר. קבוצת החתולים היא, בהכללה, דתית פחות. חובבי החתולים אוהבים להתבודד, אבל נוטים יותר לאקטיביזם חברתי ויש להם גם יותר מודעות סביבתית. הכי כיף להיות דג. הבעלים שלהם קצת ביישנים, אבל גם אופטימיים ולא חומרניים.

והנה עוד זווית מעניינת: לפני מספר שנים מגזין "פורבס" ראיין אנשים שעבדו שנים במקלטים לחיות מחמד, וביקש מהם לומר מי נוטה לאמץ אילו גזעים של חיות. מדובר בשאלות ללא כל תיקוף מדעי, אולם בכל זאת מעניין לשמוע שכלב תחש נחשב לכלב של אנשים סקרנים אבל עקשנים; קוקר-ספנייל הוא כלב של אנשים משפחתיים ועדינים שמביעים חיבה בקלות; גולדן רטריוור הוא הכלב של מסמר המסיבה, וההורים של הצ'יוואווה הם אנשים שעושים צרות.
מוזיקה מפסיקה. רעש של דברים נשברים

ומה אם אין לכם חיה בכלל? קודם כל, אולי תתפלאו לשמוע שאתם לא במיעוט. אמנם בארה"ב ב-62% מהבתים מכילים חיות מחמד, אך בישראל נכון לשנת 2013, מדובר רק ב-40% מהאנשים. אם אין לכם חיות, רוב הסיכויים שההורים שלכם גם לא גידלו חיות. הבחירה לגדול עם חיות מושפעת מאוד מן החינוך שספגתם בילדותכם.

אבל, פה ושם יש גם מי שגדל עם חיות ובחר שלא לשחזר את ההיסטוריה. שליש מהם מציינים שהבעיה היא כספית. רבע מהם מדברים על נסיעות מחוץ לבית, ורבע מדברים על הצורך לנקות אחרי חיית המחמד. 20% אמרו שפשוט נשבר להם הלב בגלל מותה של חיה בעבר, ולא יכלו למלא את החלל עם חיה אחרת. רק 12% אמרו שהם פשוט לא כל כך אוהבים חיות.
אנחנו לא שופטים- אבל מי אתם אותם 12 אחוזים?

אפשר לסמן בתרבות שלנו סטריאוטיפ, לפיו אלו שלא מגדלים חיות הם אנוכיים, קרים ולא-אכפתיים. אבל הדבר לא הוכח במחקר. ד"ר ג'ואן ליברמן-סמית', סוציולוגית של תחום הרפואה, כתבה לאתר Huffington Post סקירה של המחקרים העוסקים ב"נטולי החיות".

היא אומרת, שזה גם עניין של מעמד חברתי. בעלי חיות המחמד יהיו לעיתים קרובות יותר בעלי עבודה קבועה, נשואים עם ילדים, עשירים יותר ובעלי בית משלהם. חסרי החיות, לעומתם, הם לא בהכרח קרים או לא חברותיים, אבל הם כן אוהבים יותר להיות לבד לפרקי זמן ארוכים. הם עצמאיים יותר ופחות קהילתיים והם לא אוהבים התחייבויות ארוכות טווח. והאנשים האלה מרוצים מההחלטה שלהם. הם לא חושבים שחסר להם משהו אחרת היו משיגים חיית מחמד.

ומה ניתן לומר על אנשים שמגדלים חיות? לדברי רחלי בן דוד, בעבר עורכת כתב העת "חיות וחברה" שיצא באוניברסיטת תל אביב, מגדלי חיות מחמד רבים נמשכים לעובדה שהחיה אינה שיפוטית. לא מפריע לכלב אם אתם לא נראים טוב או שיש לכם עיוות או מגבלה. גם אם השארתם את הכלב כל היום בבית ואיחרתם לטייל איתו, הוא יקפוץ עליכם בשמחה כשתחזרו הביתה. כך שגידול חיות נחשב מתאים למי שחש שהעולם שופט אותו, ורוצה מזה מנוחה. לטענה שבעלי החתולים מחזיקים חתול כדי ללמוד ממנו לקבל מאפיינים "חתוליים" באופי שלהם. הם לומדים מהחתול שמותר להיות סוליסט או לחפש את הנקודה הכי נוחה בבית, ועדיין יאהבו אותך.

בין אם תבחרו חיות בבגרותכם ובין אם לא, יש כנראה תועלת בלגדול עם חיה. ילדים שבביתם הייתה חיה בילדותם, הם לרוב אחראים יותר, אמפתיים יותר ומביעים רגשות בצורה בריאה יותר. אלא אם כן הופלה עליהם אחריות גדולה מדי ביחס לחיה בגיל צעיר יותר. אחריות כזו, אם היא מובילה לכישלון בטיפול בחיה, יכולה ליצור אצל ילדים טראומה שתרחיק אותם מגידול חיות בעתיד.

גם לנטישה של חיה יש השפעה מכרעת. אם משפחה החליטה לאמץ חיה ואז נוטשת אותה, הילדים עלולים להרגיש כישלון, אכזבה מהוריהם, חשש כי יינטשו בעצמם.

בקיצור, כדאי לא לנטוש את החיה שאימצתם אם אתם לא רוצים בעיות עם הילדים.

ומה אם הטיפול היה מיטבי, ובכל זאת החיה מתה? כאן החדשות דווקא טובות מבחינה פסיכולוגית. למרות שזה עצוב. מסתבר שילדים שמעבדים אבל על אדם קרוב במקביל או אחרי אבל על חיה שמתה, עושים זאת בצורה בריאה יותר. הם מחצינים רגשות לגבי מות החיה, שקשה להם להחצין לגבי מותו של האדם הקרוב. הם מתאמנים רגשית על תהליך האבל, ולכן עוברים אותו בצורה מוצלחת יותר.

ובנימה אופטימית זו, בערך, אנחנו מסיימים עוד פרק של "חזית המדע". נשמח לשמוע את התגובות שלכם, וגם של בעלי החיים שלכם. חפשו פרקים קודמים שלנו באתר גלובס, בפייסבוק, באינסטגרם ובאפליקציות הפודקאסטים השונות. דרגו אותנו גבוה באפל פודקאסט. אתם גם מוזמנים להאזין לפרק של שחר סמוחה- למה הצעירים הפסיקו לשתות בפודקאסט שלנו "הצוללת של גלובס", שבו אנחנו צוללים לעומק סיפורים כלכליים-חברתיים.

תודה רבה לשירה רביד-סוסיד על קולות הרקע

תודה לעורך הפודקאסטים של גלובס, רון טוביה.

אני גלי ויינרב

בייייי

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם