גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העיקר זה הנוסטלגיה? חיים כצמן אירח בראנצ' בכיכר דיזנגוף בתל אביב

וגם: בריזה תל אביבית ומסיבה פולנית: מי חגגו 90 לחברת התעופה לוט? ● בגלל הנפש: פרס מורטון א. רודרמן הוענק למייקל פלפס ● 
אף פעם לא מאוחר מדי: נתי ודבי סיידוף חוגגים "וודסטוק" באל.איי ● הרשת החברתית

ירון אשל, חיים כצמן וגבי רוטר / צילום: ויקטור לוי
ירון אשל, חיים כצמן וגבי רוטר / צילום: ויקטור לוי

את בוקר יום שישי פתח חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל גזית גלוב, בכיכר דיזנגוף. כצמן אירח במתחם קולנוע רב חן המיתולוגי הסמוך לכיכר, שלל מוזמנים למה שהוגדר כ"בוקר ישראלי" לציון רכישת המבנה בו שוכן הקולנוע מחברת תיאטראות ישראל, רכישה שבוצעה כבר בשנת 2018 בעלות אותה ניתן להעריך בכ-80-70 מיליון שקל.

לאורחיו סיפר כצמן כי הקולנוע נמצא "במרחק של 10 דקות מהבית בו גדלתי, ולכן מדובר בסגירת מעגל. אני זוכר את כל האירועים שקרו בו, הטובים וגם את הפחות טובים. זו בדיוק תל אביב הישנה והטובה שאני רוצה לשמר ולראות אותה גדלה". הוא אף ציטט את היוצר נתן אלתרמן שכתב על העיר "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה". על הרכישה הוא אמר כי "נכס זה דוגמה לסוג הנכסים שאנחנו בגזית גלוב רוצים לרכוש". הוא התייחס לפרסומים אודות הכוונה לשנות את יעודו של המבנה ואמר כי "אם להודות בכנות, אני עוד לא יודע מה יהיה. בכוונתנו לשמר את הבניין ואת אופיו הייחודי כמתחם בילוי וקולנוע. בהחלט נשמר ונכבד את העבר ואת מה שהמקום מייצג". כך או כך, בשלב זה ימשיך המבנה לשמש כקולנוע.

באו לחגוג: דורי סגל, לשעבר מנכ"ל גזית גלוב והיום דירקטור בקבוצה; ירון אשל, מנכ"ל הקבוצה; עדי ימיני, משנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים; רביב ברוקמאייר, מנכ"ל קבוצת גולף; הזמר והיוצר דני סנדרסון; הח"כ לשעבר אופיר פינס פז ורעייתו אורלי; נאוה ברק, נשיאת עמותת עלם ובן זוגה עו"ד שלום זינגר; אבי אדרי, מנכ"ל מתחמי הסינמה סיטי; רמי שביט, הבעלים של המשביר לצרכן ורעייתו טל רון; אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב-ים; גבי רוטר, מנכ"ל משותף ובעלי קסטרו; תא"ל במיל' גיורא ענבר; ראובן אבלגון, מייסד ויו"ר רוסאריו קפיטל; ואחרים.

רמי שביט וטל רון / צילום: ויקטור לוי

אבי יעקובוביץ וגיורא ענבר / צילום: ויקטור לוי

ראובן אבלגון ורביב ברוקמאייר / צילום: ויקטור לוי

 

בריזה תל אביבית ומסיבה פולנית: מי חגגו 90 לחברת התעופה לוט? 

על רקע חוף ימה של תל אביב פתחו הבוקר בכירי ענף התיירות והתעופה את השבוע במרפסת מלון הילטון. זאת, לרגל חגיגות ה-90 לחברת התעופה הפולנית - לוט.

הדובר המרכזי שמשך את עיקר תשומת הלב היה שגריר פולין בישראל, מארק מגירובסקי, שכיכב בכותרות לאחרונה בשל נסיבות חגיגיות פחות: לפני כשבוע הותקף מגירובסקי בפתח השגרירות הפולנית בתל אביב, והתוקף בן ה-65 נעצר. התקיפה התרחשה על רקע המחאה המחריפה בפולין בדבר מתן פיצוי ליהודים שנכסי משפחותיהם נגזלו במלחמת העולם ה-2. מחאה שגם הובילה לכך שממשלת פולין ביטלה ביקור של משלחת ישראלית שהייתה אמורה לצאת לוורשה.

מגירובסקי בחר שלא להתייחס לאירועים המדיניים. הוא סיפר שקרא מאמר בעיתון בריטי על יתרונות השמים הפתוחים בתעופה. "זה מה שלוט עשתה במסגרת היחסים הקרובים שלה עם ישראל, יחסים שאפשרו גם להתמודד עם דעות קדומות. ככל שיגדל מספר המבקרים הישראלים בפולין זה יטיב עם עתיד היחסים בין שתי המדינות", הוא אמר.

לוט מפעילה 21 טיסות שבועיות בין תל אביב לשבעה יעדים בפולין. החברה הכפילה את צי מטוסיה מ-40 לכ-80 כשמספר הטסים בקוויה מתל אביב נמצא בעלייה וב-2018 הוא הסתכם ב-250 אלף נוסעים. לשכת התיירות הפולנית אף הכפילה את תקציב השיווק שלה לישראל ביחס לשנה שעברה והיא תקבל חיזוק נחמד ופוטוגני: גידי גוב וישראל אהרוני יצלמו את העונה הבאה של "המסע המופלא של אהרוני וגידי" בעיר קרקוב, שגם אליה יש טיסות ישירות מתל אביב.

נהנו מהבריזה: אפרים פורטיס, מנכ"ל ונשיא אופן סקיי המייצגת את לוט בישראל; אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות; קובי זוסמן, מנכ"ל יאטא ישראל; חני סובול, מנכ"לית התאחדות סוכני הנסיעות; עידית פדן, מנכ"לית אופקים נסיעות ותיירות; אפרים קרמר, מנכ"ל אשת טורס; מיכאל פיג'וט, המנהל המסחרי של לוט אירליינס שהחליף את המנכ"ל שביטל הגעתו. היום גם חל יום האם בפולין - לתשומת לב האימהות הפולניות באשר הן.

אפרים פורטיס, אמיר הלוי, מארק מגירובסקי ומיכאל פיג'וט / צילום: חן גלילי

בגלל הנפש: פרס מורטון א. רודרמן הוענק למייקל פלפס

מייקל פלפס, שחיין העבר והאלוף האולימפי, קיבל ביום רביעי האחרון את פרס מורטון א. רודרמן, בטקס שנערך במלון "ארבע העונות" בבוסטון. הפרס, על שמו של מייסד הקרן ובסך 100 אלף דולר, הוענק לפלפס הנחשב לאחד מהספורטאים הטובים בכל הזמנים, על-ידי קרן משפחת רודרמן, המקדמת שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה בישראל ובארה"ב. את הפרס קיבל פלפס לאות הוקרה על תרומתו לקידום השיח בנושא שילוב אנשים עם מוגבלות נפשית, ועל כך ששיתף את התהליך האישי שעבר. בשנת 2017 חשף פלפס את העובדה שסבל מדיכאון וחרדה, ומשום כך בחר להעלות למודעות את חשיבות הטיפול בבריאות הנפש.

"בעצם השיתוף בסיפורו האישי ובאתגרים הנפשיים עמם הוא מתמודד, פלפס מדגים את החשיבות שבקבלת עזרה בעת הצורך עבור כל אדם הזקוק לכך; הוא מדבר בפתיחות על העזרה המקצועית שקיבל שהצילה את חייו, ומעודד אחרים לבקש עזרה כשהם מרגישים שהם זקוקים לה. בעולם בו עדיין קיימת בושה וסטיגמה סביב נושא זה, המנהיגות של פלפס והלגיטימציה שהוא נותן למוגבלות נפשית הינה קריטית", נאמר בנימוקי ועדת הפרס.

"המנהיגות של פלפס משפיעה באופן חיובי על חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם, המתמודדים עם קשיים נפשיים", הסביר ג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן באירוע. פלפס לקח חלק בפאנל שאלות ותשובות של 20 דקות לצד ג'יי ושירה רודרמן, נשיא ומנכ"לית הקרן. "עבורי היכולת להציל אדם אחד, חמישה, עשרה או מיליון איש משמעותית הרבה יותר מזכייה במדליית זהב. המדליות שלי לא מגדירות אותי אלא המשימה שעומדת בפנינו כעת", הוא אמר.

משפחת רודמן ומייקל פלפס (שני מימין) / צילום: סינדי לו

אף פעם לא מאוחר מדי: נתי ודבי סיידוף חוגגים "וודסטוק" באל.איי

אף פעם לא מאוחר לחגוג את יום העצמאות: בזמן שציינו כאן בישראל, בדרכים שונות, את ל"ג בעומר, חגג בשבוע שעבר נתי סיידוף, בעל השליטה בשיכון ובינוי, את יום העצמאות ה-71 לישראל, על אדמת לוס אנג'לס.

סיידוף, המוכר כמי שתומך בארגונים פרו-ישראליים, הוא חבר בחבר המנהלים של IAC, ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית. כבר כמה חודשים שסיידוף פועל כיו"ר פסטיבל חגיגות העצמאות. יחד עם רעייתו דבי סיידוף, הוא תרם כ-3 מיליון שקל למסיבה בה השתתפו 30 אלף חוגגים, כשהפעם מדובר היה בפסטיבל בנוסח "וודסטוק" בסגנון ישראלי, הכולל מאכלים ישראליים והופעה של הזמר ליאור נרקיס, אליו הצטרף בשירה גם סיידוף עצמו.

באירוע השתתפו גם נציגי עמותות וארגונים ישראליים, בהם: גדולים מהחיים, שבוע ישראלי, ארגון ידידי צה"ל, מגן דוד אדום, העמותה לרווחת חיילים בודדים, ועוד. במקום אף נערך טורניר כדורסל בהשתתפות שוטרי לוס אנג'לס.

היום תתקיים אסיפת בעלי המניות של שיכון ובינוי, בה יובא לדיון אישור שכרם של אייל לפידות, המנכ"ל הנכנס, משה לחמני, המנכ"ל היוצא, ויו"ר החברה תמיר כהן. מניית שיכון ובינוי נסחרה היום בעלייה קלה. בשנה האחרונה עלתה המניה ב-54%, ושווייה של החברה הגיע לכ-3.6 מיליארד שקל .

נתי ודבי סיידוף / צילום: לינדה קסיאן

עוד כתבות

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

עקב אכילס של חמינאי שעשוי להוביל אותו להפסד מול ארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ההבדלים הגדולים בין טראמפ לחמינאי, איך מתמודדים צעירי עזה עם המשבר הכלכלי ברצועה, והארגונים העשירים שרוצים להשפיע על בחירות האמצע בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

מדוע הודיע טראמפ שלא יגיע לסופרבול 2026?

כיצד הפך פופקורן לחטיף הרשמי של בתי הקולנוע, מתי ביטלה סין את מדיניות הילד היחיד, ומה פירוש שם המועצה המקומית דיר אל־אסד? ● הטריוויה השבועית

מוחמד ספורי / איור: גיל ג'יבלי

פס הייצור של עו"ד ספורי: כך הפכו התביעות הייצוגיות למנגנון שכר טרחה

עמותת "היבה" הוקמה כדי לסייע למשפחות במצוקה, אך ביהמ"ש העליון קבע כי נעשה בה "שימוש פיקטיבי" לתביעות ייצוגיות של עו"ד מוחמד ספורי ● כעת מתנהלת נגדו קובלנה משמעתית של ועדת האתיקה ● מודל הפעולה: הגשת עשרות הליכים, הסתלקות שיטתית מוסכמת וקבלת שכר טרחה - בלי דיון מהותי ובלי פיצוי לציבור ● ספורי בתגובה: "אין שחר לטענות, זה ניסיון ניגוח"

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שמכר מניות ב-200 מיליון דולר ורוצה לצאת מהבורסה בניו יורק: "זה נהיה לא נעים"

בעיצומו של מאבק שליטה בחברת האסתטיקה הרפואית שהקים, מספר מזרחי על התלאות והמשקיעים שהכבידו עליו בשנים האחרונות ● לאחר שמניית אינמוד צללה ב–84% בשל ירידה בעסקיה, והועמדה למכירה, חבר מזרחי למאיר שמיר בניסיון לרכוש אותה ולהפכה לפרטית, "גם כדי להוריד אותם מהגב שלנו" ● לצורך זה הוא מוכן להשקיע את 200 מיליון הדולר שהרוויח בשוק

לירון אייזנמן (סיליקום), יהוא עופר (אודיסייט) / צילום: ברצי גולדבלט, שלומי יוסף

הישראלית שקפצה במעל 30% בשבוע, וזו שירדה לשפל של שנתיים וחצי

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● סיליקום קפצה במעל 20% בעקבות פרסום תוצאותיה הכספיות ותחזית חיובית לרבעון הראשון של 2026 ● אודיסייט טיפסה במעל 30% בשבוע, לאחר שדיווחה על שתי הזמנות פיילוט חדשות מלקוח ביטחוני גדול ● ורוניס ירדה לשפל של שנתיים וחצי, לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את המלצתם למניה

אונקיית כסף / צילום: Reuters, CFOTO

אחרי נסיקה מסחררת הגיעה הנפילה: מה גרם לירידות החדות במחירי המתכות?

בשבוע שעבר הזהיר צבי סטפק כי מחירי שתי המתכות ב"סחרור מסוכן שיגרום הפסדים כבדים למשקיעים" ● לדבריו "זה קורה בעיקר כאשר הראלי המטורף מוכתב ע"י כניסת משקיעים ש'מגלים' את ההזדמנות באיחור רב" ● ולמה גם הביטקוין הצטרף לירידות?

גלופה של שטרות של חמש דולר במטבעה של ארה''ב בוושינגטון הבירה / צילום: Reuters, Gary Cameron

קריסת הדולר מגלה לאמריקאים שהם לא המעצמה שעליה פינטזו

התחזיות סברו שהעשור הנוכחי יטלטל את העולם, ובינתיים הוא מקיים את המצופה ממנו ● תהיות על מצב הדולר האמריקאי מול סל המטבעות, ציפיות הריבית וגם האפשרויות שיוצרת הבינה המלאכותית - כל אלה ישפיעו עמוקות על הכלכלה בשנה הקרובה ● כתבה ראשונה בסדרה

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

איראן מוכרת יותר נפט, אך מרוויחה פחות כסף

מתווכים וקונים מנצלים את האפשרויות המוגבלות של המשטר למכירת נפט גולמי

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

קטאר נוקמת באיראן, כך זה נראה

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ארקפה / צילום: עינת לברון

קפה יקר: אחרי ארומה - גם רשת ארקפה מעלה מחירים

עפ"י ארקפה, עליית המחירים המשוקללת בכלל המוצרים תעמוד על 3%, וזאת לאחר שנה שבה הרשת נמנעה מלעדכן את המחירים ● בנוסף מציינים ברשת כי מחירי משקאות הקפה העיקריים לא השתנו

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

הזיגזג ההולנדי: חברת התעופה שהודיעה על חידוש הטיסות לישראל

שינוי מגמה? חברת התעופה ההולנדית KLM מודיעה על חידוש הטיסות לישראל, זאת לאחר היסוס שנרשם בשבועות האחרונים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

השפריץ מים על אישה שטיילה ברחוב. מה הפיצוי שפסק ביהמ"ש?

שכן שהשפריץ מים מצינור ביתו על אישה שטיילה עם כלב, חויב לפצותה ב-95 אלף שקל ● מי אמור לפצות נופשים על עיכוב בקבלת המזוודות שלהם בחו"ל? ● ומה פסק בית המשפט כאשר הגיעו לפתחו שתי צוואות - אחת שוויונית ואחת לא? ● 3 פסקי דין בשבוע

דני בריקמן / צילום: בן יצחקי

הוא שירת 11 שנה ביחידה מסווגת וסירב להפוך לאל"מ. היום יש לו חברת סייבר

בגיל 8 הוא כבר שיווק מוצרי תוכנה, את הבגרות במתמטיקה סיים בכיתה י', ובצבא הוא שירת 11 שנה - אך סירב להמשיך לאל"מ ● חברת הסייבר שהקים עם השחרור מכניסה היום עשרות מיליוני דולרים, אבל הוא בכלל חולם להקים בית ספר למוזיקה: "רוצה להוריד את המחסומים" ● שיחה קצרה עם דני בריקמן, מנכ"ל Oasis Security

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

חלפני כסף ברחובות טהראן / צילום: ap, Vahid Salemi

מצבה של איראן מחמיר והמשטר שולף שפן חדש

הריל האיראני הגיע לשפל חדש - 1.6 מיליון ריאל איראני לדולר אחד ● בניסיון להתמודד עם השחיקה, בבנק המרכזי בטהרן השיקו היום מטבע חדש של 5 מיליון ריאל

מטוס ישראייר. בעיגול: יואב וייס / צילום: מוני שפיר, סיוון פרג

המינוי החדש בישראייר מגלה משהו דווקא על החברה המתחרה

יואב וייס, מנהל פעילות חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק בישראל עד לאחרונה, יהיה אחראי על פעילות הטיסות ארוכות הטווח של ישראייר - שהופכת ליחידת רווח עצמאית ● קבוצת חמת רוכשת 1,800 מ"ר במתחם גיגיס בראשון לציון תמורת כ-30 מיליון שקל ● אירועים ומינויים

העובדים בורחים מהמגזר הציבורי / צילום: Shutterstock

יציבות? שליחות? העובדים בורחים מהמגזר הציבורי

פערי שכר גדולים מול המגזר העסקי, טענות להתערבות פוליטית גוברת, תדמית ירודה והליכי מיון מתישים ● השירות הציבורי מתמודד עם משבר תעסוקה, ו-360 משרות בכירים במשרדי הממשלה ממתינות לאיוש ● בינתיים המיומנות נשחקת - ואיתה השירותים שאנחנו מקבלים מהמדינה