גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העיקר זה הנוסטלגיה? חיים כצמן אירח בראנצ' בכיכר דיזנגוף בתל אביב

וגם: בריזה תל אביבית ומסיבה פולנית: מי חגגו 90 לחברת התעופה לוט? ● בגלל הנפש: פרס מורטון א. רודרמן הוענק למייקל פלפס ● 
אף פעם לא מאוחר מדי: נתי ודבי סיידוף חוגגים "וודסטוק" באל.איי ● הרשת החברתית

ירון אשל, חיים כצמן וגבי רוטר / צילום: ויקטור לוי
ירון אשל, חיים כצמן וגבי רוטר / צילום: ויקטור לוי

את בוקר יום שישי פתח חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל גזית גלוב, בכיכר דיזנגוף. כצמן אירח במתחם קולנוע רב חן המיתולוגי הסמוך לכיכר, שלל מוזמנים למה שהוגדר כ"בוקר ישראלי" לציון רכישת המבנה בו שוכן הקולנוע מחברת תיאטראות ישראל, רכישה שבוצעה כבר בשנת 2018 בעלות אותה ניתן להעריך בכ-80-70 מיליון שקל.

לאורחיו סיפר כצמן כי הקולנוע נמצא "במרחק של 10 דקות מהבית בו גדלתי, ולכן מדובר בסגירת מעגל. אני זוכר את כל האירועים שקרו בו, הטובים וגם את הפחות טובים. זו בדיוק תל אביב הישנה והטובה שאני רוצה לשמר ולראות אותה גדלה". הוא אף ציטט את היוצר נתן אלתרמן שכתב על העיר "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה". על הרכישה הוא אמר כי "נכס זה דוגמה לסוג הנכסים שאנחנו בגזית גלוב רוצים לרכוש". הוא התייחס לפרסומים אודות הכוונה לשנות את יעודו של המבנה ואמר כי "אם להודות בכנות, אני עוד לא יודע מה יהיה. בכוונתנו לשמר את הבניין ואת אופיו הייחודי כמתחם בילוי וקולנוע. בהחלט נשמר ונכבד את העבר ואת מה שהמקום מייצג". כך או כך, בשלב זה ימשיך המבנה לשמש כקולנוע.

באו לחגוג: דורי סגל, לשעבר מנכ"ל גזית גלוב והיום דירקטור בקבוצה; ירון אשל, מנכ"ל הקבוצה; עדי ימיני, משנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים; רביב ברוקמאייר, מנכ"ל קבוצת גולף; הזמר והיוצר דני סנדרסון; הח"כ לשעבר אופיר פינס פז ורעייתו אורלי; נאוה ברק, נשיאת עמותת עלם ובן זוגה עו"ד שלום זינגר; אבי אדרי, מנכ"ל מתחמי הסינמה סיטי; רמי שביט, הבעלים של המשביר לצרכן ורעייתו טל רון; אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב-ים; גבי רוטר, מנכ"ל משותף ובעלי קסטרו; תא"ל במיל' גיורא ענבר; ראובן אבלגון, מייסד ויו"ר רוסאריו קפיטל; ואחרים.

רמי שביט וטל רון / צילום: ויקטור לוי

אבי יעקובוביץ וגיורא ענבר / צילום: ויקטור לוי

ראובן אבלגון ורביב ברוקמאייר / צילום: ויקטור לוי

 

בריזה תל אביבית ומסיבה פולנית: מי חגגו 90 לחברת התעופה לוט? 

על רקע חוף ימה של תל אביב פתחו הבוקר בכירי ענף התיירות והתעופה את השבוע במרפסת מלון הילטון. זאת, לרגל חגיגות ה-90 לחברת התעופה הפולנית - לוט.

הדובר המרכזי שמשך את עיקר תשומת הלב היה שגריר פולין בישראל, מארק מגירובסקי, שכיכב בכותרות לאחרונה בשל נסיבות חגיגיות פחות: לפני כשבוע הותקף מגירובסקי בפתח השגרירות הפולנית בתל אביב, והתוקף בן ה-65 נעצר. התקיפה התרחשה על רקע המחאה המחריפה בפולין בדבר מתן פיצוי ליהודים שנכסי משפחותיהם נגזלו במלחמת העולם ה-2. מחאה שגם הובילה לכך שממשלת פולין ביטלה ביקור של משלחת ישראלית שהייתה אמורה לצאת לוורשה.

מגירובסקי בחר שלא להתייחס לאירועים המדיניים. הוא סיפר שקרא מאמר בעיתון בריטי על יתרונות השמים הפתוחים בתעופה. "זה מה שלוט עשתה במסגרת היחסים הקרובים שלה עם ישראל, יחסים שאפשרו גם להתמודד עם דעות קדומות. ככל שיגדל מספר המבקרים הישראלים בפולין זה יטיב עם עתיד היחסים בין שתי המדינות", הוא אמר.

לוט מפעילה 21 טיסות שבועיות בין תל אביב לשבעה יעדים בפולין. החברה הכפילה את צי מטוסיה מ-40 לכ-80 כשמספר הטסים בקוויה מתל אביב נמצא בעלייה וב-2018 הוא הסתכם ב-250 אלף נוסעים. לשכת התיירות הפולנית אף הכפילה את תקציב השיווק שלה לישראל ביחס לשנה שעברה והיא תקבל חיזוק נחמד ופוטוגני: גידי גוב וישראל אהרוני יצלמו את העונה הבאה של "המסע המופלא של אהרוני וגידי" בעיר קרקוב, שגם אליה יש טיסות ישירות מתל אביב.

נהנו מהבריזה: אפרים פורטיס, מנכ"ל ונשיא אופן סקיי המייצגת את לוט בישראל; אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות; קובי זוסמן, מנכ"ל יאטא ישראל; חני סובול, מנכ"לית התאחדות סוכני הנסיעות; עידית פדן, מנכ"לית אופקים נסיעות ותיירות; אפרים קרמר, מנכ"ל אשת טורס; מיכאל פיג'וט, המנהל המסחרי של לוט אירליינס שהחליף את המנכ"ל שביטל הגעתו. היום גם חל יום האם בפולין - לתשומת לב האימהות הפולניות באשר הן.

אפרים פורטיס, אמיר הלוי, מארק מגירובסקי ומיכאל פיג'וט / צילום: חן גלילי

בגלל הנפש: פרס מורטון א. רודרמן הוענק למייקל פלפס

מייקל פלפס, שחיין העבר והאלוף האולימפי, קיבל ביום רביעי האחרון את פרס מורטון א. רודרמן, בטקס שנערך במלון "ארבע העונות" בבוסטון. הפרס, על שמו של מייסד הקרן ובסך 100 אלף דולר, הוענק לפלפס הנחשב לאחד מהספורטאים הטובים בכל הזמנים, על-ידי קרן משפחת רודרמן, המקדמת שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה בישראל ובארה"ב. את הפרס קיבל פלפס לאות הוקרה על תרומתו לקידום השיח בנושא שילוב אנשים עם מוגבלות נפשית, ועל כך ששיתף את התהליך האישי שעבר. בשנת 2017 חשף פלפס את העובדה שסבל מדיכאון וחרדה, ומשום כך בחר להעלות למודעות את חשיבות הטיפול בבריאות הנפש.

"בעצם השיתוף בסיפורו האישי ובאתגרים הנפשיים עמם הוא מתמודד, פלפס מדגים את החשיבות שבקבלת עזרה בעת הצורך עבור כל אדם הזקוק לכך; הוא מדבר בפתיחות על העזרה המקצועית שקיבל שהצילה את חייו, ומעודד אחרים לבקש עזרה כשהם מרגישים שהם זקוקים לה. בעולם בו עדיין קיימת בושה וסטיגמה סביב נושא זה, המנהיגות של פלפס והלגיטימציה שהוא נותן למוגבלות נפשית הינה קריטית", נאמר בנימוקי ועדת הפרס.

"המנהיגות של פלפס משפיעה באופן חיובי על חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם, המתמודדים עם קשיים נפשיים", הסביר ג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן באירוע. פלפס לקח חלק בפאנל שאלות ותשובות של 20 דקות לצד ג'יי ושירה רודרמן, נשיא ומנכ"לית הקרן. "עבורי היכולת להציל אדם אחד, חמישה, עשרה או מיליון איש משמעותית הרבה יותר מזכייה במדליית זהב. המדליות שלי לא מגדירות אותי אלא המשימה שעומדת בפנינו כעת", הוא אמר.

משפחת רודמן ומייקל פלפס (שני מימין) / צילום: סינדי לו

אף פעם לא מאוחר מדי: נתי ודבי סיידוף חוגגים "וודסטוק" באל.איי

אף פעם לא מאוחר לחגוג את יום העצמאות: בזמן שציינו כאן בישראל, בדרכים שונות, את ל"ג בעומר, חגג בשבוע שעבר נתי סיידוף, בעל השליטה בשיכון ובינוי, את יום העצמאות ה-71 לישראל, על אדמת לוס אנג'לס.

סיידוף, המוכר כמי שתומך בארגונים פרו-ישראליים, הוא חבר בחבר המנהלים של IAC, ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית. כבר כמה חודשים שסיידוף פועל כיו"ר פסטיבל חגיגות העצמאות. יחד עם רעייתו דבי סיידוף, הוא תרם כ-3 מיליון שקל למסיבה בה השתתפו 30 אלף חוגגים, כשהפעם מדובר היה בפסטיבל בנוסח "וודסטוק" בסגנון ישראלי, הכולל מאכלים ישראליים והופעה של הזמר ליאור נרקיס, אליו הצטרף בשירה גם סיידוף עצמו.

באירוע השתתפו גם נציגי עמותות וארגונים ישראליים, בהם: גדולים מהחיים, שבוע ישראלי, ארגון ידידי צה"ל, מגן דוד אדום, העמותה לרווחת חיילים בודדים, ועוד. במקום אף נערך טורניר כדורסל בהשתתפות שוטרי לוס אנג'לס.

היום תתקיים אסיפת בעלי המניות של שיכון ובינוי, בה יובא לדיון אישור שכרם של אייל לפידות, המנכ"ל הנכנס, משה לחמני, המנכ"ל היוצא, ויו"ר החברה תמיר כהן. מניית שיכון ובינוי נסחרה היום בעלייה קלה. בשנה האחרונה עלתה המניה ב-54%, ושווייה של החברה הגיע לכ-3.6 מיליארד שקל .

נתי ודבי סיידוף / צילום: לינדה קסיאן

עוד כתבות

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"