גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קרן אקסלמד הישראלית הובילה השקעה של 45 מיליון דולר בחברה האמריקאית לטיפול בצרבת

חברת Endogastric Solutions מפתחת מוצר לביצוע ניתוח זעיר פולשני לטיפול בצרבת עמידה בפני תרופות ● כרגע אין כוונה למזג לתוכה חברה ישראלית

אורי גייגר / צילום: תמר מצפי
אורי גייגר / צילום: תמר מצפי

אקסלמד, קרן ההשקעות במכשור רפואי המנוהלת על ידי ד"ר אורי גייגר ומשקיע העוגן בה הוא מורי ארקין, מובילה השקעה של כ- 45 מיליון דולר בחברת המכשור הרפואי האמריקאית EndoGastric Solutions. מדובר בחברה פרטית אשר מפתחת מוצר זעיר פולשני לטיפול בצרבת חמורה.

אקסלמד בנתה מודל של השקעה בחברות אמריקאיות, פרטיות או ציבוריות, שיש להן מוצר שכבר נמכר בשוק אך קצב הצמיחה שלו אינו גבוה. לחברות הללו היא מוסיפה טכנולוגיות חדשניות מסטארט אפים, לפעמים ישראלים, ומנצלת את העובדה שקשה מאוד לבנות ערוצי הפצה למוצרים חדשים בדידים. השילוב שעושה הקרן בין ערוצי הפצה קיימים שמחפשים טכנולוגיה צומחת לבין טכנולוגיה שמחפשת ערוצי הפצה, הובילו עד היום להקמה של מספר חברות משולבות שנמכרו בהצלחה תוך מספר שנים. בין אלה ניתן ליין את אנדוצ'וייס, וולקנו, קוג'נטיקס ו-OIS. לאחרונה רכשה אקסלמד את השליטה בחברות Strata Skin הבורסאית שעוד קודם לכן רכשה את נכסי חברת פוטומדקס החצי-ישראלית-לשעבר, וכן את חברת קיסטון דנטל, שמאוחר יותר התמזגה עם חברת פלטופ הישראלית של משפחת טופז.

הפעם, ככל הנראה אין כוונה לשלב טכנולוגיה ישראלית בחברה, בשל מיעוט החברות הישראליות המתקדמות המפתחות מוצרים המשיקים לתחום הפעילות של החברה. בעבר פעלה חברת מדיגוס בתחום כמעט זהה, אולם החברה לא הצליחה לבנות מכירות בארה"ב, והיא הפכה לשלד לאחר השתלטות עויינת של קבוצת שרם זילברמן.

אנדוגסטריק, החברה בה משקיעה אקסלמד כעת, מפתחת כאמור פתרון זעיר פולשני לטיפול בצרבת. כיום רוב מי שסובלים מצרבת חמורה, מחלה קשה שיכולה להוביל לפגיעה בלתי הפיכה בדרכי הבליעה בנוסף לכאב רב, מטופלים בתרופות, אולם כ-10% מאלה, כ-6 מיליון בני אדם, אינםמצליחים להגיע להקלה בשימוש בתרופות וזקוקים לפתרון ניתוחי. לרוב מדובר בניתוח שבו משדכים חלק מן הקיבה של המטופל סביב הושט, כדי למנוע מן החומציות בקיבה לעלות אל הוושט ולחזק את סגירתו.

מדיגוס הציעה לבצע את אותו הניתוח באמצעות אנדוסקופ, אך המוצר שלה לא הצליח לחדור לשוק. זה לא אומר שאין שוק: חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון רכשה ב-2017 בסכום של 350 מיליון דולר, את חברת Thorax שפיתחה פתרון לשוק זה והגיעה להכנסות של כ-16 מיליון דולר. המוצר נמכר בהצלחה בשוק אולם יש לו בעיות בטיחות מסויימות, וחלק מן החולים אינם מצליחים לאכול לאחר שהוא מושתל אצלם. השוק הפוטנציאלי של הטיפול הזעיר פולשני בצרבת חמורה עמידה לתרופות, מוערך על ידי אקסלמד ב-3 מיליארד דולר.

המוצר של אנדוגסטריק, כמו המוצר של מדיגוס, מציע לבצע את הניתוח הקיים והמקובל, אך בגישה זעיר פולשנית. עד היום בוצעו כ-22 אלף פרוצדורות במוצר, הוא קיבל שיפוי ביטוחי של 10,000 דולר בממוצע מן הביטוח הממשלתי בארה"ב, מדיקר,

אקסלמד השקיעה כ- 15 מיליון דולר מתוך הסבב, ואת יתרת הסכום השקיעו המשקיעים הקודמים ב- EGS, קרנות אמריקאיות מובילות, ביניהן Advanced Tech., Chicago Growth Partners, DeNovo Ventures, Canaan Partners, CRG Partners.

אורי גייגר, מייסד והשותף המנהל של אקסלמד ימונה כדירקטור בחברה, המנוהלת על ידי סקיפ בלדינו שהיה נשיא חברת גיוון אימג'ינג אשר נמכרה לקובידיאן/מדטרוניק בשנת 2013. חומי שמיר, מנכ"ל גיוון אימג'ינג בעבר הצטרף לאקסלמד בהשקעה אישית מכספו.

ד"ר אורי גייגר, כאמור המייסד והשותף המנהל של קרן אקסלמד, מסר: "TIF 2.0 מספק פתרון יעיל ועמיד לצורך קליני/רפואי משמעותי חסר מענה לניהול חולים הסובלים מריפלוקס כרוני - GERD. בהתבסס על סט רחב של נתונים קליניים חזקים ועל הביקוש הגובר בשוק לחלופה טיפולית זעיר פולשנית, אקסלמד מאמינה כי EndoGastric Solutions ממוצבת היטב על מנת לתפוס נתח משמעותי מהשוק ולטפל ביעילות במיליוני חולים הסובלים מ- GERD. ל- EGS צוות ניהולי מצויין הערוך להוביל את החברה בצמיחתה המואצת. אנו מברכים על ההזדמנות לתמוך בחברה ובהנהלתה בהשגת יעדי הצמיחה שלה, ואני שמח מאוד להצטרף לדירקטוריון".

גייגר הוסיף: "ההשקעה בוצעה כחלק מאסטרטגיית הקרן להשקעה בחברות צמיחה גלובאליות בתחום המכשור הרפואי המציגות מכירות דו-ספרתיות וצמיחה אגרסיבית, ונדרשות להון ולידע של אקסלמד על מנת למצב אותן למכירה או הנפקה בטווח של כשנתיים מההשקעה". בשיחה עם "גלובס" הוסיף כי אקסלמד הופכת בשנים האחרונות לקרן משמעותית בזירת המכשור הרפואי בארה"ב, עם ובלי קשר ליכולת שלה להגיע בקלות יחסית לטכנולוגיות חדשניות מישראל.

סקיפ בלדינו, נשיא ומנכ"ל EndoGastric Solutions, מסר: "סגירת סבב השקעה זה מקנה לנו בסיס פיננסי חזק למינוף הזדמנויות הצמיחה המשמעותיות הניצבות בפנינו ולהשגת יכולות מסחריות לטווח הארוך. אנו שמחים מאוד על הצטרפותו של ד"ר גייגר לדירקטוריון החברה ומאמינים כי הצלחתו המוכחת בתעשיית המכשור הרפואי תסייע לנו לממש את הפוטנציאל המסחרי של החברה במלואו."

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' על פסילת מועמדו לראש אגף התקציבים: "ועדת המינויים טעתה, אני בדיונים על זה"

שר האוצר הגיב היום לראשונה על פסילת מועמדו לתפקיד ראש אגף התקציבים באוצר, מהרן פרוזנפר ● החלטת ועדת המינויים התקבלה מטעמים של אי-מתן שוויון הזדמנויות לנשים בהתמודדות על תפקידים בכירים בממשלה בכלל ובאוצר בפרט ●  סמוטריץ': "אני מכבד מאוד נשים"

העזתים שברחו מעזה בעזרת ChatGPT

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראלים לא יוכלו להתקבל לאקדמיה הצבאית היוקרתית של בריטניה החל משנה הבאה, הצרות של איראן צפויות להחמיר, ארה"ב נאלצת לכבות שריפות במזרח התיכון, וסיפורו של עזתי שברח מעזה בעזרת אופנוע ים ו-ChatGPT ● כותרות העיתונים בעולם 

מרכז הפיתוח של אנבידיה במבוא כרמל, אחד האזורים שהגיעו לישורת האחרונה / צילום: אסף גלעד

ההחלטה מתקרבת ומסתבכת: ראש העיר שמאיים בעתירה נגד עסקת אנבידיה

עיריית נשר הודיעה כי תגיש עתירה אם יינתנו לענקית השבבים אנבידיה הטבות ופטור ממכרז "בניגוד לחוק" לטובת הקמת מרכז פיתוח חדש ● עם זאת, החוק מאפשר לעשות זאת במקרים חריגים ● גורמים בשוק: "אם יוצגו שיקולים לגיטימיים, אין סיכוי אמיתי לעתירה כזו"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

מארה"ב ועד יפן: היכונו ל־36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם. ומתי בישראל?

היכונו ל־36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם, מארה"ב ועד יפן ● את מירב תשומת־הלב ימשוך הנגיד האמריקאי, שצפוי לבצע הפחתה ראשונה לאחר תשעה חודשים ● ומה לגבי ישראל? בתחזית הפסימית, הריבית כלל לא תרד עד סוף השנה

ג'אקו 7, רכבי הפלאג אין מובילי מכירות בשוק הפרטי ובהדרגה גם בשוק הציים / צילום: יח''צ

באוצר מתכננים שינוי בהטבות המס למחזיקי רכב צמוד. כל הפרטים

לגלובס נודע כי על פי הערכות בענף, במשרד האוצר מתכננים להפחית במאות שקלים את ההטבה החודשית לרכבי פלאג־אין. לעומת זאת, זו של החשמליים צפויה לגדול ● ואיך יושפעו בעלי רכבים היברידיים?

בנייה ללא היתר / צילום: Shutterstock

התגורר במשך חמש שנים בבית ללא היתר וקיבל קנס של 180 אלף שקל

בית המשפט המחוזי החמיר בעונשו של תושב עראבה שבנה בית בן חמש קומות ללא היתר, אולם המבנה לא נהרס

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

זמן מלחמה? בנמל אשדוד יפרצו את התקציב כדי לממן חגיגות

בנמל אשדוד מתכוונים לפרוץ את מסגרת תקציב ההוצאות כדי לממן את החגיגות לרגל 60 שנה להקמת הנמל - שיעלו כ-3 מיליון שקל ● והתאגיד הופך את הסדרה המצליחה "קופה ראשית" לסרט שיעלה לאקרנים בקיץ הבא ● אירועים ומינויים

השרה מאי גולן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

החשדות, המעצר של המקורב והחשש מתיאום גרסאות: פרשת מאי גולן מסתבכת

השרה מאי גולן זומנה לחקירה לאחר שחוקרי להב 433 פשטו על המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה שבראשותה, וכן עצרו עו"ד המקורב לה ● לפי החשד, עובדיה עשו שימוש בעמותות ככלי להוצאת כספים בניגוד לחוק ● מומחים מעריכים: יגויסו עדי מדינה

מושגים לאזרחות מיודעת. ייצוג הולם / צילום: Shutterstock

המינוי של סמוטריץ' נבלם? זה המקור של הנימוק המפתיע

הכנסת חוקקה, הממשלה החליטה, והמדינה קיבלה על עצמה לתת ייצוג הולם לנשים בשירות הציבורי ● אבל במשך שנים זה לא קרה, בג"ץ ביקש לשים לזה סוף - וכעת המינוי לראש אגף התקציבים נתקע ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנס השנתי של אגף החשב הכללי באוצר / צילום: תדמית הפקות

נתניהו: "אנחנו בסוג של בידוד. תעשיות הנשק שלנו עשויות להיחסם, נצטרך להיות סופר ספרטה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בצורה חריגה לבידוד הכלכלי על ישראל בכנס החשב הכללי: "נצטרך לפתח פה תעשיות נשק. אין לנו ברירה - מה שעבד עד עכשיו, לא יעבוד יותר" ● "נצטרך יותר ויותר להסתגל לכלכלה עם סממנים אוטרקיים"

פרויקט ורטיקל סיטי ברמת גן / הדמיה: DBLK - ברעלי לויצקי כסיף דה לה פונטן אדריכלים; 3dvision

מגדל המגורים הגבוה בישראל יוצא לדרך. מי יגור בקומה 72, וכמה דמי ניהול ישלמו?

400 מהדירות במגדל ברמת גן מיועדות להשכרה לטווח ארוך במסגרת "דירה להשכיר", עם דגש על קהל יעד של משפחות צעירות ● גובה שכר הדירה ודמי הניהול טרם נקבע, אך בפרויקט מבטיחים בשורה: "החלפנו את עובדי הניקיון ברובוטים וחסכנו כמעט 50% מהעלויות" ● גלובס עושה סדר

אילן רום, מנכ''ל משרד האוצר / צילום: ברוך גרינברג

מנכ"ל האוצר: "תקציב הביטחון מתנהל בלי תקרה וחורג מכללי המינהל התקין"

מנכ”ל משרד האוצר אילן רום מתח ביקורת חריפה על ניהול תקציב הביטחון וטען כי התקציב הכפיל את עצמו מאז פרוץ המלחמה מבלי שננקטו צעדי התייעלות ● רום התריע כי ניהול ימי המילואים מתבצע "ללא בקרה וללא אחריות" ומשליך על המשק כולו ● במקביל, תקציב 2025 צפוי להתרחב ב־31 מיליארד שקל ולהעמיק את הגירעון ל־5.2% ● עלות המבצע הנוכחי לכיבוש העיר עזה עדיין לא נכללה – ועלולה להביא לפריצת מסגרת נוספת

איתן אלדר / צילום: תמר מצפי

הרימון שנזרק לחצר של בעל המניות: "לדעתי זאת טעות"

המשטרה פתחה בחקירה באשר לנסיבות זריקת הרימון לחצר ביתו של איש העסקים איתן אלדר, בעל מניות מיעוט בב.ס.ר הנדסה ● אלדר לגלובס: "אין לי מושג במה מדובר, לדעתי זה לא כוון אליי"

ועדת החוץ והביטחון / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בג"ץ: הגדלות הרמטכ"ל לא חוקיות, הסדירו אותן תוך 3 חודשים או שיבוטלו

בג"ץ נותן ארכה עד סוף שנת 2025 להסדיר את הנושא, אחרת כל ההגדלות יבוטלו ● יש לכך חשיבות גדולה בשווי עשרות מיליארדי שקלים לכל פורשי צה"ל בפנסיה תקציבית ● העותרות, עמותת "צדק פיננסי" ו"רווח נקי": "מסע של למעלה משש שנים הגיע לסיומו עם אמירה מרכזית של בית משפט שכולם כפופים לחוק וצה"ל לא יכול לעשות דין לעצמו"

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מצא: זו השעה שבה הכי בריא לאכול ארוחת בוקר

חברת Hairstetics המטפלת בהתקרחות נשית הודיעה על השקעה אסטרטגית; בית החולים שיבא מקים מרכז מחקר עם בר-אילן ומרכז חדשנות עם המרכז הרפואי זיו; טרהסייט תפתח מודל בינה מלאכותית בתחום הביולוגיה; ונוירוקייר תתאים תרופות לטיפול בדיכאון באמצעות "מוח קטן בצלחת" ● השבוע בביומד

השופט יוסף אלרון / צילום: דוברות הרשות השופטת

הדיל במינוי, ההחמרה בענישה ודעת המיעוט: השופט שיצא נגד המערכת מסכם כהונה

השופט יוסף אלרון, שהדהים את מערכת המשפט כאשר התמודד על נשיאות העליון בניגוד לשיטת הסניוריטי, יפרוש השבוע בתום יותר מ־30 שנה על כס השיפוט ● מי שנודע בדעות מיעוט בעד ביטול עילת הסבירות ומינוי דרעי לשר, היה גם "פליליסט" שהחמיר בענישה - כולל בפרוטקשן

צעירים בעבודה / אילוסטרציה: Shutterstock, ImageFoto

הצצה לראש של הצרכנים הבאים שיניעו את הכלכלה הישראלית

בני הדור ה־Z בישראל בגילאי 16-28 מעדיפים לבקר בחנויות פיזיות, נעזרים בכלי בינה מלאכותית כדי לקבל החלטות קנייה, ומאמינים למשפיענים לא פחות מאשר לחברים ולבני משפחה - כך עולה מסקר מקיף שערכה חברת ויזה ● והכי חשוב: אל תגעו להם בסמארטפון

אינפלציה ישראל / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

קצב האינפלציה באוגוסט מתחת ל-3% - לראשונה זה שנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת

האינפלציה עלתה בחודש אוגוסט ב-0.7%, בהתאם לצפי ● הסעיפים שבלטו בעליות: תרבות ובידור, תחבורה ותקשורת וירקות טריים ● בחודשים יוני-יולי 2025 מחירי הדירות ירדו ב-0.2%, ומחירי הדירות החדשות ירדו ב-0.8%, בהשוואה למחירים במאי-יוני

אמיתי קלמר וד''ר דן רביב / צילום: Weifan Chen

ההנפקה שתניב למבטח שמיר, ארקין ואיל עופר רווחים של מאות מיליונים

שלושת בעלי ההון מחזיקים במניות חברת הפינטק הישראלית-אמריקאית לנדבאזז, ששואפת להנפיק בוול סטריט לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● עבור מבטח שמיר מדובר בהשבחה צפויה של פי 10 על השווי בו השקיעה בחברה

יובל לוי, מנצח העונה השביעית של ''האח הגדול'' / צילום: רן יחזקאל

הרייטינג והמספרים מאחורי "האח הגדול"

העונה השביעית של "האח הגדול" ברשת 13 הגיעה לסיומה, עם גמר שרשם רייטינג של 23.6% ו-714 אלף צופים ● מלון התיאטרון בירושלים יארח בראש השנה חיילי מילואים שלחמו במהלך השנה האחרונה, במטרה להוקיר את פועלם ● ומועדון הוט יעניק לחבריו 15% הנחה על מגוון תווי המזון ● אירועים ומינויים