גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמארטפון עם מגה-זום ועוד גאדג'טים מרעננים לקיץ

מטרייה מרעננת לימים החמים, סינון רעשים ברמה שלא הכרתם, מנעול חכם לבית חכם והסמארטפון שיאפשר לכם להשאיר את המצלמה המקצועית בבית

סינון רעשים עם אלכסה

עונת הקיץ מביאה עימה צורך דחוף באוזניות לביטול רעשים - בין אם מדובר בבידוד רעשים בטיסות, או שמיעה שלווה של מוזיקה בחוף רועש במיוחד. עובדה זו מסבירה את התזמון של חברת Bose בהשקת הדור החדש והמהפכני של האוזניות האלחוטיות מבטלות הרעש שלה.

סדרה 700 החדשה כוללת שישה מיקרופונים מתקדמים ומעבד קולי מדור חדש, שמזהים בזמן אמת את הרעש החיצוני בסביבה ומתרגמים אותו לרעש לבן מנטרל. מיקרופון סמוי באוזניות מאפשר לנהל שיחה עם צד שלישי דרך הטלפון, כאשר גם במקרה זה מנוטרלים רעשי הרקע בסביבה המיידית לטובת שיחה נטולת הפרעות. עוצמת ביטול הרעשים נשלטת במדויק על ידי המשתמש: החל מסינון מוחלט ועד לסינון סלקטיבי שהכרחי, למשל, לשמיעת צלילים חיוניים כמו אזעקות, צפירות בעת נהיגה וכדומה.

האוזניות מצוידות גם במעגלי אקווילייזר פנימיים, שמשפרים ומחדדים את איכות המוזיקה המושמעת. השליטה בפיצ'רים השונים מתבצעת באמצעות כפתורי מגע רגישים.

בהתאם לצו האופנה בשוק הגאדג'טים, יש גם תמיכה מלאה בפקודות קוליות של סייענים אישיים - כולל אלכסה, גוגל אסיסטנט וסירי - לצורך הורדה והזרמה של מוזיקה מהענן ועוד.

בשלב הראשון מוצעות אוזניות שמכסות את האוזניים, כאשר בשלב הבא יוצעו גם אוזניות שנכנסות לתעלת האוזן עם אותן תכונות. סוללה נטענת מספיקה לעד 20 שעות פעולה רציפות. המחיר בארה"ב, החל מסוף יוני, הוא כ-400 דולר.

מטרייה-ממטרה לימים חמים

גם לואו טק (יחסית) יכול להניב המצאות גאוניות, ואחת מהן - שכובשת כיום את יפן - מכונה Fanbrella. מדובר בציוד חובה לנוסעים ומטיילים, שעוברים באזורי אקלים בלתי צפויים ובלתי יציבים. במצב הרגיל זו מטרייה מתקפלת לכל דבר, שמגנה מפני ממטרים ומהשמש. אולם כאשר מחברים בקבוק מים חד פעמי רגיל לתחתית ידית המטרייה, ולוחצים על מתג - מופעלת משאבה חשמלית קטנה שמזרימה את המים מהבקבוק אל ראש המטרייה ואל מאוורר שמפזר תרסיס דק וצונן של מים מעל ראש המשתמש.

לטענת היצרן, התוצאה היא אפקט שמפחית את הטמפרטורה המורגשת ב-5-4 מעלות לפחות. אפשר גם להפעיל את המאוורר בלבד ללא מים. המטרייה מופעלת על ידי ארבע סוללות רגילות, ומותאמת לבקבוקים של כחצי ליטר - שמספקים כשעה של תרסיס. המחיר ביפן כ-55 דולר. 

מנעול/נעילה בפקודה קולית

המנעול החכם של הסטארט-אפ Lockly מקליפורניה, שמכונה Secure Pro ומיועד להתקנה עצמית בדלתות קיימות של בתים ומשרדים, מנצל היטב את יתרונות ה- IoT ("האינטרנט של הדברים"). המנעול תומך בקישוריות Wi-Fi ובלוטות', ומסונכרן עם אפליקציה בסמארטפון שמאפשרת להעניק הרשאה/סיסמה מרחוק לפתיחת הדלת, לקבל דיווח על ניסיונות פתיחה והקלדת קודים שגויים, ועוד.

במקרה שבו תקשורת אלחוטית אינה זמינה בסביבה, מסוגל המנעול לייצר פנימית מספר רב של קודי גישה שונים למשתמשים מורשים שהוגדרו מראש. ניתן גם להגביל מראש את התוקף של קודי הגישה לפרקי זמן מסוימים - החל משעות בודדות ועד לשבועות - מה שמתאים במיוחד למשכירים ב-Airbnb למשל. שכבת הגנה נוספת היא מודול ביומטרי עם סורק טביעות אצבע תלת-ממדי.

אולם הלהיט האמיתי - שישבה את ליבם של חובבי הטכנולוגיות - הוא תמיכה קולית בפקודות של סייענים קוליים דוגמת אלכסה של חברת אמזון והאסיסטנט של חברת גוגל. כך, ניתן לקשר את המנעול לרשת הבית החכם כדי לבדוק מרחוק וללא מגע במסך את סטטוס הנעילה, ולבצע פתיחה ונעילה ללא מגע. יש גם נעילה אוטומטית לאחר פרק זמן מסוים - למי שנזכר ששכח לנעול את הבית כאשר הוא כבר נמצא על המטוס.

ניתן להתקין את המנעול בתוך דקות כתחליף למנעולים מקובלים ברוב הדלתות המודרניות, כך לפי החברה. המחיר בארה"ב כ-300 דולר. 

סמארטפון עם מגה-זום

המצלמות הטלפוניות כמעט הכחידו את המצלמות הדיגיטליות הייעודיות, אך היה נדמה שנותרו כמה יתרונות למצלמות - לפחות מנקודת המבט של חובבי טבע - למשל זום רציני לצילום אובייקטים רחוקים.

אלא שכיום מתחילים הטלפונים לכבוש גם את "המבצר האחרון", ודוגמה טובה מספק הדור החדש של טלפון הדגל 10X Reno מבית Oppo הסינית. הטלפון החדש מצויד בשלוש מצלמות בעלות עדשות, כל אחת עם עומק שונה: מצלמה ראשית של 48 מגה-פיקסל עם עדשה רגילה; מצלמת 13 מגה-פיקסל עם עדשת טלפוטו; ומצלמה של 8 מגה-פיקסל עם עדשה בעלת זווית רחבה.

שילוב שלוש המצלמות הללו באמצעות מעבד נתונים ייעודי מספק לטלפון אורך מיקוד מלא, שמקביל לזה של עדשת 160-16 מילימטר אופטית במצלמה רגילה. זאת בנוסף לזום "היברידי" של פי 10 וזום דיגיטלי של עד פי 60 - שיא חדש עבור מצלמה טלפונית - שהוא שימושי לצילומי נוף מרוחק וציפורים או סתם כאביזר למרגלים חובבים.

הפוקוס נעזר במנוע מהיר ובמערכת ייצוב אופטי כפולה, ומערך הצילום כולל גם מצב מיוחד עם עיבוד ייעודי עבור צילומי לילה איכותיים. יש גם תמיכה בהקלטת וידאו באיכות 4K UHD בקצב של 60 פריימים לשנייה, ולטובת חובבי הסלפי יש מצלמה קדמית של 16 מגה-פיקסל, שניצבת על מנגנון מכאני וקופצת מתוך חריץ נסתר בגוף הטלפון.

במפרט הטכני של הטלפון ניתן למצוא בנוסף מסך פנורמי בגודל 6.6 אינץ' עם שוליים דקים מאוד, סוללה של 4000 מיליאמפר שמתאימה לטיולים ממושכים, מערכת טעינה מהירה ביותר מדור אחרון, מעבד סנאפדרגון 855 עם תמיכה באלגוריתמים של בינה מלאכותית, ואפילו מצב "גיימינג" מיוחד שמאיץ משחקים "כבדים". הטלפון משווק בינתיים באסיה בלבד, במחיר של כ-900 דולר. 

עוד כתבות

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

תופי המלחמה באיראן: דיווח - משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק

שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● אלפים מחו בירושלים ובתל אביב נגד הממשלה; עימותים עם המשטרה בכיכר פריז ● עדכונים שוטפים

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים תמורת 27 מיליון שקל

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

גר בראש העין, משקיע באינדיאנה

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13