גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין גנון להלוויה: יום במסדרונות הכנסת שזה עתה התפזרה

חברי הכנסת ה–21 לא הספיקו לעשות שום דבר מועיל, ואין ספק שזה מביך אותם ● דרור פויר הסתובב ביניהם ביום ההצבעה על מינוי מבקר המדינה ומצא משהו שהוא בין גנון להלוויה

נתניהו משוחח עם עבד אל חכים חאג' יחיא ואחמד טיבי /  צילום: יוסי זמיר
נתניהו משוחח עם עבד אל חכים חאג' יחיא ואחמד טיבי / צילום: יוסי זמיר

יום שני, 12 בצהריים, כנסת ישראל. אני במזנון החלבי, אוכל בורקס. במסדרונות שוררת אווירת סוף קורס, רק שבמקום שמחה או עצב יש בעיקר מבוכה וחברי הכנסת מסתובבים במבט מושפל. דוד אמסלם מסתודד בפינה, בפרוזדור שמעל מהלכים מעדנות מיקי לוי ורועי פולקמן. אלה היחידים שאני מזהה. יש עוד הרבה חדשים, אבל אני לא משנן את שמותיהם. היום הם פה, מחר הם בפגרה על חשבוננו, למה לטרוח? שהם ישננו את השמות שלנו, עדיף. בעוד כשעתיים ייבחר מבקר מדינה חדש וקצת אחר כך תתפזר הכנסת ה־21 ותשאיר את המדינה להתנהל בדרך לא דרך.

בקומת חדרי הסיעות אני פוגש במקרה את גיורא רום, מועמד האופוזיציה למבקר. עוד מעט הוא לא ייבחר, אבל בינתיים הוא מנסה לשכנע. "למתחרה שלי יש יתרון גובה", מסביר לי רום את המצב, "בקרב אוויר קשה מאוד לנצח ככה", הוא מודה. אתה מפחד? אני שואל. "יותר משפחדתי ביום כיפור", אומר האיש שניצח מי יודע כמה קרבות, נפצע, ישב בשבי המצרי ועכשיו צריך למכור את עצמו לח"כים שלא אכפת להם מכלום. למה אתה צריך את זה? אני שואל. "אני אוהב לבוא לחדר מבורדק ולעשות אותו נקי. אין כמו להחזיר מפתחות לחדר מסודר", אומר רום והולך לנסות את מזלו אצל ליצמן, שלא מזהה אותו. טוב, הוא לא עבריין מין. אם אכשל, אומר רום, אחזור לאוניברסיטה ללמוד ספרות.

בחדר סיעת חד"ש־תע"ל אני פוגש את הח"כ הטרי ועוד רגע לשעבר עופר כסיף. "המצב הזה מבאס לאללה", אומר כסיף, "כבר רציתי להתחיל לעבוד, גיבשתי הצעות חוק, ניהלתי מגעים להקמת שדולות חדשות, יש לי הרבה רעיונות - כמו למשל להפוך תביעות השתקה לעבירה פלילית. פגשתי פה כמה אנשים מצוינים, אבל עכשיו כלום". מה תעשה עד ספטמבר? אני שואל. "אתכונן", אומר כסיף.

אני שואל אותו מה שאני שואל את כולם היום - איך אתה חושב שזה נראה מבחוץ. "גועל נפש", אומר כסיף, כולם יגידו לי היום את אותו הדבר. כשאני שואל אותם למה הצביעו בעד הפיזור, השיחה פחות או יותר נגמרת. אני מבין שהמפלגות הערביות רואות פה הזדמנות להתאחד מחדש ולקבל עוד מנדטים.

ובכל זאת: מי שהצביע בעד בזבוז הכסף, הזמן והאמון הציבורי, שלא ידבר על גועל נפש ואובדן האמון הציבורי. זה המינימום. כך נהגו חברי הכנסת של הליכוד ביום שני, שהתחמקו ממני חזור וחמוק. פתאום כולם עסוקים, פתאום לכולם יש פגישות.

אני מחכה ליד החדר של סיעת כחול לבן, פוגש את ח"כ רם בן ברק, לשעבר משנה לראש המוסד וצייצן פרובוקטיבי בהווה, שמזכיר לי שכבר נפגשנו במסע קרוואנים מצולם לערוץ 10; היינו בן ברק, שמעון ריקלין, אראל סג"ל, אלדד יניב ואנוכי. הלהקה הזאת, אני מסכם עם בן ברק, כבר לא תתאחד.

 ישיבת סיעת כחול לבן /  צילום: יוסי זמיר

ישיבת הסיעה של כחול לבן עומדת להתחיל וחברי הכנסת מתחילים להצטופף בחדר. אין מספיק מקומות לכולם וחלקם נאלצים להצטופף בשורה האחורית. יעלון כבר הגיע ועכשיו מחכים לשלישיית המנהיגים. אני שומע את צוות הדוברות עוסק בסוגיה החשובה ביותר - שחלילה לא ייווצר מצב שבו שניים מחכים לשלישי. "גבי כבר פה", אני שומע את אחד הקולות, "אני לא רוצה להכניס אותו לפני בני. איפה יאיר?". "יאיר מחכה לגבי", עונה קול אחר, "איפה בני?", "בני עוד רגע מגיע, תגידו לגבי" - וכך הלאה. וזה הכול כי בישיבת הסיעה הקודמת, לוחשים לי, גבי ובני חיכו דקה וחצי ליאיר. גנון.

בסוף זה מצליח. "גבי", נכנס קודם, מיד אחריו "יאיר" ותיכף "בני", שפוצח בנאום שאמור להיות תקיף. לגנץ אין מספיק כריזמה בשביל למלא את החדר. חלק גדול מהח"כים מתעסקים בטלפונים. אחריו מדבר לפיד: "אמרו שאין לנו סכין בין השיניים - יש לנו סכו"ם שלם בין השיניים!". אני מחפש מישהו להחליף איתו מבטי מבוכה. "אם לא ננצח", מכריז לפיד, "לא תהיה פה דמוקרטיה". נותר רק לקוות שהשמש תזרח. אחר כך יש שאלות ותשובות. "אני מציע לכולנו לא להתבלבל", אומר גנץ בתשובה לאחת השאלות. את התשובה הזו ראוי היה לו להפנות פנימה.

מחוץ לחדר אני פוגש את ח"כ מיכל רוזין ממרצ, נבוכה כמו שאר הח"כים שמעכשיו ועד ספטמבר ירוויחו המון כסף על כלום. זה לא כלום, אומרת רוזין, יש לי עבודה. איזו עבודה? פניות ציבור.

אלי אבידר ויואב בן צור/  צילום: יוסי זמיר

בישיבת הסיעה של "ישראל ביתנו" יש הרבה יותר מקום פנוי והעיתונאים מתיישבים על השולחן. אביגדור ליברמן, שנראה מבסוט ובכושר שיא, נושא נאום בוטח, מצחיק ונוקב. פורס באריכות את הכרונולוגיה של פיזור הכנסת ומנסה לפזר את הספינים נגדו. יורד על נתניהו, האב והבן, ועל סמוטריץ’, וממצב את עצמו כאופציה החילונית האחרונה, מה שלא מנותק מהמציאות, למרבה הדאבה. הוא מותח קו ישר בין חוק המרכולים, גשר יהודית, גן החיות התנ"כי בירושלים וחוק הגיוס. הוא מבהיר שוב ושוב שלמרות מה שאומרים בליכוד, הוא לא שמאל. "לשמאל אין סיכוי להיבחר בדור הזה", כך ליברמן, "וגם לא בדור הבא".

שותקים גם במזנון

ישיבת סיעת הליכוד סגורה לתקשורת - הם יודעים למה - אבל מחוץ לאולם נגב יש בכל זאת התקהלות; מחכים לנתניהו. אף אחד לא מתרגש מחברי כנסת או שרים כמו יואב גלנט, יואב קיש, אבי דיכטר ואופיר אקוניס (שלא עונים לשאלות, כמובן). כולם מחכים לבן אדם אחד שמגיע ומראה לכולם, שוב, מה זו כריזמה. אם זו של גנץ לא מצליחה למלא חדר קטן, זו של נתניהו גודשת את המסדרונות הרחבים ומאיימת להציף את המשכן. הוא מתעכב ומחבק ארוכות איזו סוזן אחת (כולם מכירים חוץ ממני).

"הלו!", צועק זוג מבוגר מהצד השני של המאבטחים, "גם אנחנו פה!". כבר חשבתי לעצמי שמדובר במחאת אזרחים מתוסכלים, אולי מהדרום, אבל איפה - הם רק רצו לומר לנתניהו כמה הם אוהבים אותו. ראש הממשלה ניגש, לוחץ ידיים, מחבק ונכנס לחדר. זוג מאושר כמו הזוג הזה לא ראיתי הרבה זמן. הגבר היה צריך לשים אבנים בכיסים כדי לא לרחף בשמי ירושלים.

לא רק הח"כים הבכירים של הליכוד מסרבים לדבר איתי, גם הזוטרים. האמת שאני מבין אותם, הם יודעים שנעשה פה פשע, ושהם שותפים מלאים לו.

בחדר האוכל של חברי הכנסת אני פוגש את אבי גבאי. "פויר!", הוא צוהל לקראתי - נראה שאני היחיד שעוד מחייך אליו - "מה אתה עושה פה?". תביא לראות את הסרטון של נתניהו, אני מבקש. גבאי שולף את המכשיר, פותח אותו, אבל כמובן שלא מראה. אני מנסה לשכנע, אחרי הכול, זה סרטון בעל חשיבות, אבל גבאי בסירובו עומד. אולי אין סרטון. גבאי אוכל לבד בפינה. עצוב, אבל אני פופולרי ממנו בהרבה במזנון; עוד רגע אני פותח פה שולחן.

יועז הנדל בא לתת חיבוק, סתיו שפיר שואלת מה קורה, אסף זמיר חולק זיכרונות, מאי גולן גוערת בי שבגדתי בה, מיקי חיימוביץ’ מספרת שהיא חושבת לעבור לגור באשקלון, כהזדהות עם תושבי העיר הסובלים מתחלואה מוגברת, לטענתה, כנראה מתמר. כולם, ללא יוצא מהכלל, משפילים מבט כשאני מזכיר להם את הכסף הגדול שהם מקבלים על כלום עבודה, את הבושה שהמיטו על ראש כולנו ואת חוסר הכבוד וחוסר האמון המוחלט שאני וחבריי הישראלים רוחשים כלפיהם, בלי הבדל דת, גזע, מין ופוליטיקה.

אלון שוסטר עוצר אותי לרגע ארוך. אני אוהב את שוסטר, פגישותינו האחרונות התנהלו פחות או יותר תחת אש קסאמים ושוסטר היה ראש מועצה פעיל. עכשיו הוא ח"כ מובטל. "רק התחלתי", הוא מספר, "הדבר הזה מוציא אותי מדעתי! זו רמיסה מוחלטת של התהליך הדמוקרטי, יש כרסום אדיר באמון במערכת. אם חס וחלילה יבוא משבר, לא נצליח להתמודד איתו". את חודשי הבטלה הארוכים והמשכורות המנופחות - שמשולמות עבור אפס עבודה, רק נזכיר - הוא יקדיש "להעמיק את הידע".

אני עובר בין הח"כים שמסכימים לדבר. הם אומרים שלדבר על משכורות זה פופוליסטי. כולם אומרים שזה לא בסדר - אבל אף אחד לא אמר: אתרום חצי ממשכורתי, אתרום רבע, אתרום חמישה שקלים. להתבייש זה בחינם.

על מפיקות ואביונים

במליאה כבר מתחילה ההצבעה על דמות המבקר. זו הצבעה חשאית, קוראים שם אחר שם והח"כים נכנסים מאחורי פרגוד שנראה כמו ארון המתים של הדמוקרטיה. בינתיים אני נהנה לראות אותם מסתחבקים - דוד ביטן עומד, כמו נסיך, מוקף בסתיו שפיר, תמר זנדברג ומיכל רוזין (רק לפני רגע התבדחה עם סמוטריץ’). אני הכי בעד שיריבים פוליטיים יהיו חברים - הטענה היחידה שלי היא שלא רואים את זה מספיק. תמונות של נתניהו וטיבי מסתחבקים ומתלוצצים כקולגות היו יכולות לבדן להנמיך את מפלס העוינות.

אחרי שנבחר מבקר המדינה החדש, אני יורד לחכות לו מחוץ ללשכה של אדלשטיין ופוגש את ח"כ אורי מקלב - מהטובים והחרוצים שבח"כים. "זו מבוכה גדולה", הוא אומר, "אין לי פנים מול הקהילה שלי, אני פשוט לא מצליח להסביר לציבור שלי מה קורה פה. וזה לא רק הכסף", מוסיף מקלב, "זה הדם הרע, ההשמצות. אין שום סיבה לריב ככה. שם המשחק", כך מקלב, "זה נתניהו. אם הוא לא היה עומד בראש הליכוד כבר הייתה לנו ממשלה". עדכון: אחרי פרסום הכתבה טענו עוזריו של מקלב שהבנתי ופירשתי אותו לא נכון, התפלפלו איתי שעות וטענו שמקלב לא טען נגד נתניהו אלא להפך, התכוון לומר שאם לא נתניהו אף ראש ממשלה אחר לא היה טוב כל כך לחרדים. לאוזני הציבור של מקלב זה אולי נשמע טוב יותר, אבל לאוזני שאר הציבור כנראה שפחות.

מה אתה חושב על הח"כים החדשים, אני שואל. "אני בסך-הכול 11 שנה בכנסת ועדיין לומד, אבל היום אני כבר מהוותיקים. בטח אם תוריד את השרים. זה לא מצב בריא. זה לא מצב טבעי, ואין ספק שהציבור רואה את זה. עכשיו עם ישראל הולך לסבול", ממשיך מקלב הטוב לדבר בקצב, "מה עם החינוך המיוחד, מה עם זיהום האוויר - כלום לא קורה. הציבור יחליט מי ייתן על זה את הדין".

עידן רול/  צילום: יוסי זמיר

היחיד מהקואליציה שהסכים לדבר איתי היה השר חיים כץ. לדבר? לגעור. "שהח"כים יעבדו ולא יתלוננו! שילמדו את הכנסת, שיענו לפניות הציבור!". מקובל עליך שהבאתם את המדינה למצב משונה כל-כך? אני שואל. כץ לא עונה.

מפיקות טלוויזיה משנעות שרים מערוץ לערוץ, ממש סוחבות אותם בידיים, כאילו היו ילדים. גם את זה צריך הציבור לראות - את שריו המכובדים עומדים בתור לראיונות, כאביונים. אפשר לחשוב מה כבר יש להם לומר. תוך כדי שמבקר המדינה החדש נושא נאום בר מצווה סטנדרטי, אני פוגש את יונתן אוריך ומתעניין מה יעלה עתה בגורלם של אברי גלעד ושמעון ריקלין, שמתחו השבוע ביקורת על נתניהו. הם יינַזפו, עונה אוריך ואני לא יודע אם זה בהומור או לא בהומור. אותי זה מצחיק בכל מקרה.

"אני מאוד מודאג", אומר לי ח"כ צבי האוזר, "אתה חש את זילות הפוליטיקה, את חוסר תשומת הלב לפרטים, ובעיקר את המחיר של אובדן האמון הטוטאלי של הציבור. זה קו פרשת מים".

"שים לב מה קרה", מפנה האוזר את תשומת ליבי לדבר שלא חשבתי עליו, "בדרך כלל האופוזיציה דורשת הצבעה גלויה על דברים קריטיים, לבייש את אלה שהצביעו בעד. הפעם הקואליציה דרשה את זה - מטעמים של הפחדה נגד ח"כים סוררים, זה אומר הרבה". האוזר, שמכיר היטב את הנפשות הפועלות, טוען שליברמן הבין טוב מכולם (לא שזה מסובך) שהבחירות הן לא על גיוס או גיור או שבת. הן על חסינות בלבד, ובמשתמע, על עוד עשור של נתניהו. הבין, והחליט שלא.

אחר כך אני פוגש את הח"כ הצעיר ביותר, יוראי להב הרצנו, מקום 35 בכחול לבן. מצב טוב שלא נראה אותו יותר, אבל הוא אופטימי. "הסתכלתי על חשבון הבנק שלי", אומר להב הרצנו, "והתביישתי לאללה. לא ייתכן שנקבל כל-כך הרבה כסף על כל-כך מעט עבודה". אני מציע להרצנו לתרום את הכסף. זה בטח יהיה משמעותי יותר מהתרומה היחידה שלו לחיים הפרלמנטריים עד עכשיו: לנגן בטלפון את נעימת הנושא של "משחקי הכס" מעל דוכן הנאומים בכנסת. כמו כל חבריו, גם הוא לא זורם עם ההצעה. 

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

העסקה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר לסטארט־אפ AI

אנבידיה וגרוק חתמו על הסכם רישוי טכנולוגי בהיקף ענק, שכחלק ממנו המייסד של גרוק ג'ונתן רוס ובכירים נוספים יעברו לשורות אנבידיה ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות בענקית השבבים, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

מזג אויר חורפי ברד ירושלים / צילום: איל יצהר

האם השיא של השפעת כבר מאחורינו, ולמה כדאי להתחסן?

משרד הבריאות מרחיב היערכות ורוכש מאות אלפי חיסונים על רקע גל שפעת שהגיע מוקדם מהרגיל ● באיזה זן אנחנו חולים השנה, האם החיסונים פחות יעילים, ומה עם הקורונה? ● גלובס עושה סדר

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

תביעות בגין ביטולי טיסות / איור: גיל ג'יבלי

גל התביעות נגד חברות התעופה הוקפא עד להכרעת בג"ץ

גל התביעות שהוגש נגד חברות התעופה הזרות בגין ביטולי הטיסות נתקל בבקשות לעיכוב ההליכים, בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ ● ההערכה: סכום הפיצוי צפוי להצטבר למאות מיליוני שקלים

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

המרוץ ל"יהלום" של אלומיי: כולם רוצים לרכוש נתח מתחנת הכוח דוראד

האם רכישת השליטה בחברת האנרגיה אלומיי ע"י נופר מסתבכת? ריבוי הגופים שלוטשים עיניים לנכס המרכזי של החברה יוצרים איומים על השלמת העסקה - מהליך משפטי ועד פירעון מיידי של האג"ח שהנפיקה ● ועל מה דובר בפגישה שהייתה השבוע בין עופר ינאי לעמוס לוזון

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

נעילה חיובית בוול סטריט; S&P 500 שבר שיא בפעם ה-39 השנה

S&P 500 עלה ב-0.3%, ונאסד"ק הוסיף ● מניית נייקי קפצה לאחר שמנכ"ל אפל רכש מניות בחברה ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה 8 שנים ● בארה"ב נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר זה שנתיים, ובבלומברג צופים ביצועי יתר של מניות ערך ב-2026 • לא רק הזהב - גם הנחושת בשיא ● ערב חג המולד, המסחר באירופה ובוול סטריט ננעל מוקדם

מטוס של חברת התעופה TUS IL / צילום: באדיבות אתר TUS

חברת התעופה הישראלית החדשה החלה בגיוס טייסים

קבוצת קווי חופשה, שכיום מחזיקה בבעלותה את בלו בירד וטוס איירווייז האירופיות, תשיק בקרוב חברת תעופה ישראלית חדשה, TUS IL, שתתחרה על טיסות קצרות־טווח ● גיוס הטייסים לחברה החל וזאת לקראת תחילת פעילותה, אשר צפוי כבר ברבעון הראשון של 2026

טדי וארדי, שותף בקרן אינסייט פרטנרס / צילום: אינסייט פרטנרס

המשקיע שמאחורי האקזיט הענק חושף את נוסחת ההצלחה, ויש לו גם אזהרה לתעשיית הסייבר

טדי וארדי מאינסייט מתייחס לאקזיט הענק של ארמיס הישראלית ומספר על הפוטנציאל שזיהה בחברה ● בראיון לגלובס הוא מנתח את מלכודת הסייבר המקומי, ומזהיר: הפער בין סטארט־אפ לחברה גלובלית עובר דרך הדמיון והיכולת לבנות הנהלה בארה"ב

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

אחד מהסכומים הגדולים בהיסטוריה: זוכה ב-1.8 מיליארד דולר בהגרלת הלוטו בארה"ב

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

חוסל בלבנון מחבל מיחידת המבצעים של משמרות מהפכה

מנהיג דאעש בדמשק נעצר ע"י כוחות הביטחון של סוריה ● כוחות הביטחון פעלו הלילה לאכיפה חוזרת כנגד מבנים לא חוקיים ישראלים ● המשפחות המתנגדות לוועדת החקירה הפוליטית צפויות למקד את הלחץ בח"כים החרדים ● אלי פלדשטיין התייחס בראיון לעימות עם יונתן אוריך בחקירה וטען: "יש ללשכה חומרים על גלנט" ● עדכונים שוטפים

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

פרויקט ג'רוזלם אסטייט / צילום: אסף פינצ'וק

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

קמפיין מכבי שיצר מקאן ת''א / צילום: צילום מסך מיוטיוב

קופ"ח מכבי יוצאת למכרז פרסום, בענף סבורים שהוא "שערורייה"

היקף תקציב הפרסום של קופ"ח מכבי, העומד ככל הידוע על כ-25 מיליון שקל, יוצא למכרז חדש ● המכרז הוא לחמש שנים, עם אופציה להארכה כפולה של שלוש שנים בכל פעם - כלומר 11 שנים ברצף ● מכבי בתגובה: "המכרז מנוהל באופן מקצועי תחת פיקוח של ועדת המכרזים"

הפצועים חווים תחושת חוסר אונים מול חוזי שכר הטרחה / צילום: דוברות ביה''ח שיבא

"לא הבנתי את המספרים": פצועי צה"ל טוענים שעו"ד החתימו אותם על חוזים דרקוניים

עדויות וחוזים שהגיעו לידי גלובס חושפים מציאות עגומה: לוחמים שנפצעו במלחמה מוצאים עצמם מול דרישות לתשלום עשרות ומאות אלפי שקלים עבור ייצוג משפטי, לעיתים עוד לפני שזכו לקבל קצבה ● בזמן שבוועדות הכנסת דנים בהצעת חוק שתגביל את שכר הטרחה, בלשכת עורכי הדין מתנגדים בחריפות ומזהירים מפני פגיעה באיכות הייצוג ● האם הרגולציה תצליח לעצור את השוק הפרוץ מבלי להשאיר את הפצועים ללא מענה?

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס