גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין גנון להלוויה: יום במסדרונות הכנסת שזה עתה התפזרה

חברי הכנסת ה–21 לא הספיקו לעשות שום דבר מועיל, ואין ספק שזה מביך אותם ● דרור פויר הסתובב ביניהם ביום ההצבעה על מינוי מבקר המדינה ומצא משהו שהוא בין גנון להלוויה

נתניהו משוחח עם עבד אל חכים חאג' יחיא ואחמד טיבי /  צילום: יוסי זמיר
נתניהו משוחח עם עבד אל חכים חאג' יחיא ואחמד טיבי / צילום: יוסי זמיר

יום שני, 12 בצהריים, כנסת ישראל. אני במזנון החלבי, אוכל בורקס. במסדרונות שוררת אווירת סוף קורס, רק שבמקום שמחה או עצב יש בעיקר מבוכה וחברי הכנסת מסתובבים במבט מושפל. דוד אמסלם מסתודד בפינה, בפרוזדור שמעל מהלכים מעדנות מיקי לוי ורועי פולקמן. אלה היחידים שאני מזהה. יש עוד הרבה חדשים, אבל אני לא משנן את שמותיהם. היום הם פה, מחר הם בפגרה על חשבוננו, למה לטרוח? שהם ישננו את השמות שלנו, עדיף. בעוד כשעתיים ייבחר מבקר מדינה חדש וקצת אחר כך תתפזר הכנסת ה־21 ותשאיר את המדינה להתנהל בדרך לא דרך.

בקומת חדרי הסיעות אני פוגש במקרה את גיורא רום, מועמד האופוזיציה למבקר. עוד מעט הוא לא ייבחר, אבל בינתיים הוא מנסה לשכנע. "למתחרה שלי יש יתרון גובה", מסביר לי רום את המצב, "בקרב אוויר קשה מאוד לנצח ככה", הוא מודה. אתה מפחד? אני שואל. "יותר משפחדתי ביום כיפור", אומר האיש שניצח מי יודע כמה קרבות, נפצע, ישב בשבי המצרי ועכשיו צריך למכור את עצמו לח"כים שלא אכפת להם מכלום. למה אתה צריך את זה? אני שואל. "אני אוהב לבוא לחדר מבורדק ולעשות אותו נקי. אין כמו להחזיר מפתחות לחדר מסודר", אומר רום והולך לנסות את מזלו אצל ליצמן, שלא מזהה אותו. טוב, הוא לא עבריין מין. אם אכשל, אומר רום, אחזור לאוניברסיטה ללמוד ספרות.

בחדר סיעת חד"ש־תע"ל אני פוגש את הח"כ הטרי ועוד רגע לשעבר עופר כסיף. "המצב הזה מבאס לאללה", אומר כסיף, "כבר רציתי להתחיל לעבוד, גיבשתי הצעות חוק, ניהלתי מגעים להקמת שדולות חדשות, יש לי הרבה רעיונות - כמו למשל להפוך תביעות השתקה לעבירה פלילית. פגשתי פה כמה אנשים מצוינים, אבל עכשיו כלום". מה תעשה עד ספטמבר? אני שואל. "אתכונן", אומר כסיף.

אני שואל אותו מה שאני שואל את כולם היום - איך אתה חושב שזה נראה מבחוץ. "גועל נפש", אומר כסיף, כולם יגידו לי היום את אותו הדבר. כשאני שואל אותם למה הצביעו בעד הפיזור, השיחה פחות או יותר נגמרת. אני מבין שהמפלגות הערביות רואות פה הזדמנות להתאחד מחדש ולקבל עוד מנדטים.

ובכל זאת: מי שהצביע בעד בזבוז הכסף, הזמן והאמון הציבורי, שלא ידבר על גועל נפש ואובדן האמון הציבורי. זה המינימום. כך נהגו חברי הכנסת של הליכוד ביום שני, שהתחמקו ממני חזור וחמוק. פתאום כולם עסוקים, פתאום לכולם יש פגישות.

אני מחכה ליד החדר של סיעת כחול לבן, פוגש את ח"כ רם בן ברק, לשעבר משנה לראש המוסד וצייצן פרובוקטיבי בהווה, שמזכיר לי שכבר נפגשנו במסע קרוואנים מצולם לערוץ 10; היינו בן ברק, שמעון ריקלין, אראל סג"ל, אלדד יניב ואנוכי. הלהקה הזאת, אני מסכם עם בן ברק, כבר לא תתאחד.

 ישיבת סיעת כחול לבן /  צילום: יוסי זמיר

ישיבת הסיעה של כחול לבן עומדת להתחיל וחברי הכנסת מתחילים להצטופף בחדר. אין מספיק מקומות לכולם וחלקם נאלצים להצטופף בשורה האחורית. יעלון כבר הגיע ועכשיו מחכים לשלישיית המנהיגים. אני שומע את צוות הדוברות עוסק בסוגיה החשובה ביותר - שחלילה לא ייווצר מצב שבו שניים מחכים לשלישי. "גבי כבר פה", אני שומע את אחד הקולות, "אני לא רוצה להכניס אותו לפני בני. איפה יאיר?". "יאיר מחכה לגבי", עונה קול אחר, "איפה בני?", "בני עוד רגע מגיע, תגידו לגבי" - וכך הלאה. וזה הכול כי בישיבת הסיעה הקודמת, לוחשים לי, גבי ובני חיכו דקה וחצי ליאיר. גנון.

בסוף זה מצליח. "גבי", נכנס קודם, מיד אחריו "יאיר" ותיכף "בני", שפוצח בנאום שאמור להיות תקיף. לגנץ אין מספיק כריזמה בשביל למלא את החדר. חלק גדול מהח"כים מתעסקים בטלפונים. אחריו מדבר לפיד: "אמרו שאין לנו סכין בין השיניים - יש לנו סכו"ם שלם בין השיניים!". אני מחפש מישהו להחליף איתו מבטי מבוכה. "אם לא ננצח", מכריז לפיד, "לא תהיה פה דמוקרטיה". נותר רק לקוות שהשמש תזרח. אחר כך יש שאלות ותשובות. "אני מציע לכולנו לא להתבלבל", אומר גנץ בתשובה לאחת השאלות. את התשובה הזו ראוי היה לו להפנות פנימה.

מחוץ לחדר אני פוגש את ח"כ מיכל רוזין ממרצ, נבוכה כמו שאר הח"כים שמעכשיו ועד ספטמבר ירוויחו המון כסף על כלום. זה לא כלום, אומרת רוזין, יש לי עבודה. איזו עבודה? פניות ציבור.

אלי אבידר ויואב בן צור/  צילום: יוסי זמיר

בישיבת הסיעה של "ישראל ביתנו" יש הרבה יותר מקום פנוי והעיתונאים מתיישבים על השולחן. אביגדור ליברמן, שנראה מבסוט ובכושר שיא, נושא נאום בוטח, מצחיק ונוקב. פורס באריכות את הכרונולוגיה של פיזור הכנסת ומנסה לפזר את הספינים נגדו. יורד על נתניהו, האב והבן, ועל סמוטריץ’, וממצב את עצמו כאופציה החילונית האחרונה, מה שלא מנותק מהמציאות, למרבה הדאבה. הוא מותח קו ישר בין חוק המרכולים, גשר יהודית, גן החיות התנ"כי בירושלים וחוק הגיוס. הוא מבהיר שוב ושוב שלמרות מה שאומרים בליכוד, הוא לא שמאל. "לשמאל אין סיכוי להיבחר בדור הזה", כך ליברמן, "וגם לא בדור הבא".

שותקים גם במזנון

ישיבת סיעת הליכוד סגורה לתקשורת - הם יודעים למה - אבל מחוץ לאולם נגב יש בכל זאת התקהלות; מחכים לנתניהו. אף אחד לא מתרגש מחברי כנסת או שרים כמו יואב גלנט, יואב קיש, אבי דיכטר ואופיר אקוניס (שלא עונים לשאלות, כמובן). כולם מחכים לבן אדם אחד שמגיע ומראה לכולם, שוב, מה זו כריזמה. אם זו של גנץ לא מצליחה למלא חדר קטן, זו של נתניהו גודשת את המסדרונות הרחבים ומאיימת להציף את המשכן. הוא מתעכב ומחבק ארוכות איזו סוזן אחת (כולם מכירים חוץ ממני).

"הלו!", צועק זוג מבוגר מהצד השני של המאבטחים, "גם אנחנו פה!". כבר חשבתי לעצמי שמדובר במחאת אזרחים מתוסכלים, אולי מהדרום, אבל איפה - הם רק רצו לומר לנתניהו כמה הם אוהבים אותו. ראש הממשלה ניגש, לוחץ ידיים, מחבק ונכנס לחדר. זוג מאושר כמו הזוג הזה לא ראיתי הרבה זמן. הגבר היה צריך לשים אבנים בכיסים כדי לא לרחף בשמי ירושלים.

לא רק הח"כים הבכירים של הליכוד מסרבים לדבר איתי, גם הזוטרים. האמת שאני מבין אותם, הם יודעים שנעשה פה פשע, ושהם שותפים מלאים לו.

בחדר האוכל של חברי הכנסת אני פוגש את אבי גבאי. "פויר!", הוא צוהל לקראתי - נראה שאני היחיד שעוד מחייך אליו - "מה אתה עושה פה?". תביא לראות את הסרטון של נתניהו, אני מבקש. גבאי שולף את המכשיר, פותח אותו, אבל כמובן שלא מראה. אני מנסה לשכנע, אחרי הכול, זה סרטון בעל חשיבות, אבל גבאי בסירובו עומד. אולי אין סרטון. גבאי אוכל לבד בפינה. עצוב, אבל אני פופולרי ממנו בהרבה במזנון; עוד רגע אני פותח פה שולחן.

יועז הנדל בא לתת חיבוק, סתיו שפיר שואלת מה קורה, אסף זמיר חולק זיכרונות, מאי גולן גוערת בי שבגדתי בה, מיקי חיימוביץ’ מספרת שהיא חושבת לעבור לגור באשקלון, כהזדהות עם תושבי העיר הסובלים מתחלואה מוגברת, לטענתה, כנראה מתמר. כולם, ללא יוצא מהכלל, משפילים מבט כשאני מזכיר להם את הכסף הגדול שהם מקבלים על כלום עבודה, את הבושה שהמיטו על ראש כולנו ואת חוסר הכבוד וחוסר האמון המוחלט שאני וחבריי הישראלים רוחשים כלפיהם, בלי הבדל דת, גזע, מין ופוליטיקה.

אלון שוסטר עוצר אותי לרגע ארוך. אני אוהב את שוסטר, פגישותינו האחרונות התנהלו פחות או יותר תחת אש קסאמים ושוסטר היה ראש מועצה פעיל. עכשיו הוא ח"כ מובטל. "רק התחלתי", הוא מספר, "הדבר הזה מוציא אותי מדעתי! זו רמיסה מוחלטת של התהליך הדמוקרטי, יש כרסום אדיר באמון במערכת. אם חס וחלילה יבוא משבר, לא נצליח להתמודד איתו". את חודשי הבטלה הארוכים והמשכורות המנופחות - שמשולמות עבור אפס עבודה, רק נזכיר - הוא יקדיש "להעמיק את הידע".

אני עובר בין הח"כים שמסכימים לדבר. הם אומרים שלדבר על משכורות זה פופוליסטי. כולם אומרים שזה לא בסדר - אבל אף אחד לא אמר: אתרום חצי ממשכורתי, אתרום רבע, אתרום חמישה שקלים. להתבייש זה בחינם.

על מפיקות ואביונים

במליאה כבר מתחילה ההצבעה על דמות המבקר. זו הצבעה חשאית, קוראים שם אחר שם והח"כים נכנסים מאחורי פרגוד שנראה כמו ארון המתים של הדמוקרטיה. בינתיים אני נהנה לראות אותם מסתחבקים - דוד ביטן עומד, כמו נסיך, מוקף בסתיו שפיר, תמר זנדברג ומיכל רוזין (רק לפני רגע התבדחה עם סמוטריץ’). אני הכי בעד שיריבים פוליטיים יהיו חברים - הטענה היחידה שלי היא שלא רואים את זה מספיק. תמונות של נתניהו וטיבי מסתחבקים ומתלוצצים כקולגות היו יכולות לבדן להנמיך את מפלס העוינות.

אחרי שנבחר מבקר המדינה החדש, אני יורד לחכות לו מחוץ ללשכה של אדלשטיין ופוגש את ח"כ אורי מקלב - מהטובים והחרוצים שבח"כים. "זו מבוכה גדולה", הוא אומר, "אין לי פנים מול הקהילה שלי, אני פשוט לא מצליח להסביר לציבור שלי מה קורה פה. וזה לא רק הכסף", מוסיף מקלב, "זה הדם הרע, ההשמצות. אין שום סיבה לריב ככה. שם המשחק", כך מקלב, "זה נתניהו. אם הוא לא היה עומד בראש הליכוד כבר הייתה לנו ממשלה". עדכון: אחרי פרסום הכתבה טענו עוזריו של מקלב שהבנתי ופירשתי אותו לא נכון, התפלפלו איתי שעות וטענו שמקלב לא טען נגד נתניהו אלא להפך, התכוון לומר שאם לא נתניהו אף ראש ממשלה אחר לא היה טוב כל כך לחרדים. לאוזני הציבור של מקלב זה אולי נשמע טוב יותר, אבל לאוזני שאר הציבור כנראה שפחות.

מה אתה חושב על הח"כים החדשים, אני שואל. "אני בסך-הכול 11 שנה בכנסת ועדיין לומד, אבל היום אני כבר מהוותיקים. בטח אם תוריד את השרים. זה לא מצב בריא. זה לא מצב טבעי, ואין ספק שהציבור רואה את זה. עכשיו עם ישראל הולך לסבול", ממשיך מקלב הטוב לדבר בקצב, "מה עם החינוך המיוחד, מה עם זיהום האוויר - כלום לא קורה. הציבור יחליט מי ייתן על זה את הדין".

עידן רול/  צילום: יוסי זמיר

היחיד מהקואליציה שהסכים לדבר איתי היה השר חיים כץ. לדבר? לגעור. "שהח"כים יעבדו ולא יתלוננו! שילמדו את הכנסת, שיענו לפניות הציבור!". מקובל עליך שהבאתם את המדינה למצב משונה כל-כך? אני שואל. כץ לא עונה.

מפיקות טלוויזיה משנעות שרים מערוץ לערוץ, ממש סוחבות אותם בידיים, כאילו היו ילדים. גם את זה צריך הציבור לראות - את שריו המכובדים עומדים בתור לראיונות, כאביונים. אפשר לחשוב מה כבר יש להם לומר. תוך כדי שמבקר המדינה החדש נושא נאום בר מצווה סטנדרטי, אני פוגש את יונתן אוריך ומתעניין מה יעלה עתה בגורלם של אברי גלעד ושמעון ריקלין, שמתחו השבוע ביקורת על נתניהו. הם יינַזפו, עונה אוריך ואני לא יודע אם זה בהומור או לא בהומור. אותי זה מצחיק בכל מקרה.

"אני מאוד מודאג", אומר לי ח"כ צבי האוזר, "אתה חש את זילות הפוליטיקה, את חוסר תשומת הלב לפרטים, ובעיקר את המחיר של אובדן האמון הטוטאלי של הציבור. זה קו פרשת מים".

"שים לב מה קרה", מפנה האוזר את תשומת ליבי לדבר שלא חשבתי עליו, "בדרך כלל האופוזיציה דורשת הצבעה גלויה על דברים קריטיים, לבייש את אלה שהצביעו בעד. הפעם הקואליציה דרשה את זה - מטעמים של הפחדה נגד ח"כים סוררים, זה אומר הרבה". האוזר, שמכיר היטב את הנפשות הפועלות, טוען שליברמן הבין טוב מכולם (לא שזה מסובך) שהבחירות הן לא על גיוס או גיור או שבת. הן על חסינות בלבד, ובמשתמע, על עוד עשור של נתניהו. הבין, והחליט שלא.

אחר כך אני פוגש את הח"כ הצעיר ביותר, יוראי להב הרצנו, מקום 35 בכחול לבן. מצב טוב שלא נראה אותו יותר, אבל הוא אופטימי. "הסתכלתי על חשבון הבנק שלי", אומר להב הרצנו, "והתביישתי לאללה. לא ייתכן שנקבל כל-כך הרבה כסף על כל-כך מעט עבודה". אני מציע להרצנו לתרום את הכסף. זה בטח יהיה משמעותי יותר מהתרומה היחידה שלו לחיים הפרלמנטריים עד עכשיו: לנגן בטלפון את נעימת הנושא של "משחקי הכס" מעל דוכן הנאומים בכנסת. כמו כל חבריו, גם הוא לא זורם עם ההצעה. 

עוד כתבות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת-ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח מצרי: זו ההצעה האמריקנית לעסקת החטופים החדשה

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שלפיהם ייקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן