גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יכולים להגן גם מפני מה שאינו ידוע": חברת אבטחת הסייבר הישראלית סנטינל וואן גייסה 120 מיליון דולר

מאז הקמתה החברה גייסה 230 מיליון דולר בסך הכל, למעלה ממחצית הסכום גויס בסבב הנוכחי ● חברת אבטחת הסייבר הוקמה על ידי שני חברי ילדות מפתח-תקווה, תומר וינגרטן המכהן כמנכ"ל ואלמוג כהן המכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה

תומר וינגרטן, מנכ"ל SentinelOne / צילום: SentinelOne
תומר וינגרטן, מנכ"ל SentinelOne / צילום: SentinelOne

חברת אבטחת הסייבר הישראלית סנטינל וואן (SentinelOne) הודיעה היום (ד') כי השלימה סבב גיוס בסך 120 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון האמריקאית Insight Partners. הסבב מגיע לאחר למעלה משנתיים מאז סבב הגיוס האחרון של החברה, בגובה 70 מיליון דולר. מאז הקמתה החברה גייסה 230 מיליון דולר בסך הכל, למעלה ממחצית הסכום גויס בסבב הנוכחי.

סנטינל הוקמה על ידי שני חברי ילדות מפתח-תקווה, תומר וינגרטן המכהן כמנכ"ל ואלמוג כהן המכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה. השניים הקימו את סנטינל ב-2013, וכיום החברה מעסיקה כ-350 עובדים במטה הממוקם בפאלו אלטו בקליפורניה, ובמרכז הפיתוח שלה בשרונה תל-אביב. גיוס ההון ישמש אותה להגדיל את הצוות ל-400 עובדים במהלך החודשים הקרובים. בישראל, הצוות צפוי לגדול מ-150 עובדים כיום לכ-190 עובדים בעקבות ההתרחבות.

מן החברה נמסר כי הכנסותיה עומדות כיום על קרוב ל-100 מיליון דולר, ובחברה צופים כי יעברו את רף ה-100 מיליון עד סוף השנה הנוכחית. עוד נמסר כי בשנה שעברה, הכנסות החברה צמחו ב-217% ביחס לשנה שלפניה. סנטינל הצהירה בהודעתה כי היא משרתת כיום למעלה מ-2500 לקוחות, בהם שלוש מתוך עשר החברות הגדולות בעולם (Fortune 10), וכן גופים ממשלתיים. בין המשקיעים בחברה נמצאות קרנות הון סיכון ישראליות ואמריקאיות, בהן גם קרן Sound Ventures של השחקן אשטון קוצ'ר ושל גיא עוזרי, שהשקיעה גם במוביט הישראלית.

"אנחנו מתייחסים לגיוס כסף ככלי לגידול, וראינו שהגענו לסדר גודל שמאפשר לנו לעשות את הדברים שאנחנו רוצים בצורה שאפשר למתוח אותה לעתיד. כיום יש לנו יסודות מספיק גדולים ואנחנו זוכים ב-90% מהעסקאות שאנחנו רואים, המומנטום בשוק חזק, והשוק עצמו גדול", אומר וינגרטן. "ההשקעה נועדה לתגבר אותנו בשני דברים, הן בצד המכירות והן בחדשנות. בשוק הסייבר סקיוריטי חייבים להיות מסוגלים לחדש כדי להישאר רלוונטיים".

החברה מפתחת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לאבטחת נקודות קצה כולל מחשבים ניידים, נייחים, שרתים ושרתי ענן ומכשירי IoT. לדברי וינגרטן, המערכת של החברה מסוגלת לנתח גופי מידע גדולים בזמן אמת, לזהות אנומליות, לתת מענה למתקפות ואף למנוע אותן באמצעות שימוש בלמידת מכונה.

"למידת מכונה בפני עצמה היא לא דבר קסום במיוחד, אבל המידע שעל גביו מתבצעת למידת המכונה הוא הגורם המבדיל האמיתי", הוא אומר. "ברגע שאנחנו מסוגלים לנטר בזמן אמת את כל המידע והפעולות שמתרחשות על כל נקודת קצה, ועליו למצוא אנומליות שחורגות משימוש רגיל ונורמלי של המכונה, זה נותן לנו אפשרות לספק פתרון מאוד גנרי שמוצא אנומליות בכל פלטפורמה ומכל סוג, בניגוד לפתרונות קיימים, שהם נורא נקודתיים. כיום החברה מוטמעת בחברות הגדולות בעולם, כשהיא נועדה להחליף פתרונות כמו של סימנטק ומקפי, ולתת פתרון מקיף יותר".

לדבריו, ההתנסות שלו ושל כהן בהאקינג בגיל בית הספר, הביאה אותם לפתח פתרון שיכול לתת מענה למתקפות עוד לפני שהן מתרחשות: "מתוך ההיכרות שלנו עם איך תוקפים עובדים, אנחנו יכולים להגן גם מפני מה שאינו ידוע. היום מרבית הפתרונות מגינים מפני מתקפות ידועות, ואנחנו משתמשים בלמידת מכונה רב שכבתית כדי לנתח את כל המידע לפני שבוצעה התקפה כדי לזהות האם לחלקים מסויימים במערכת יש פוטנציאל זדוני, ואף ללכת ולתקן אחורה כל קובץ שנדבק באופן אוטומטי".

מבחינת תחרות, וינגרטן מציין חברות אנטי-וירוס ותיקות כמו סימנטק ומקאפי, אשר לדבריו "הופכות לבלתי רלוונטיות בקצב מסחרר". מהצד השני, התחום עבר קונסולידציה וסטארט-אפים רבים שהיו דומיננטיים בשוק ההגנה על נקודות הקצה נרכשו או "נעלמו מהשוק", לדבריו. "נשארה חברה אחת שנקראת קראוד סטרייק שהיא המתחרה העיקרית שלנו. הם בדיוק הכריזו על הנפקה בשווי של כנראה ארבעה מיליארד דולר. זו חברה אמריקאית שהתחילה שלוש שנים לפנינו והם נותנים פתרון יחסית דומה".

מה שמבדיל את סנטינל מהתחרות, לדבריו, הוא העובדה כי הם מוכרים מוצר טכנולוגי לחלוטין, ולא מוצר משולב בשירות. "אנחנו לא מרגישים שאנחנו צריכים לבזבז סכומי עתק כדי לגדול בקצב שאנחנו גדלים, והגיוס ישמש אותנו לכמה השנים הבאות. בנינו מודל SaaS טהור שבבסיס שלו יש טכנולוגיה. אנחנו קיימים כשש שנים וככל שהמערכת מטייבת את עצמה ושיש יותר מידע לעבוד עליו היא הופכת ליותר ויותר מדויקת. בשלוש השנים האחרונות אנחנו כנראה אחד המוצרים הכי מדוייקים בשוק. כ-90% מהלקוחות שלנו נותנות למערכת לרוץ באופן אוטונומי לחלוטין, וכיום יש לחברה שיעור של 0.04% בהתראות שווא", הוא אומר.

ב-2016 פורסם בכלי תקשורת שונים כי החברה דחתה הצעת רכישה מפאלו אלטו נטוורקס, תמורת כ-100 מיליון דולר. וינגרטן אומר שהוא לא זוכר את ההצעה, אך לדבריו, "יש הצעות רכישה כל הזמן. אנחנו בחרנו לבנות חברה אמיתית, חברה שמסוגלת להיות רווחית, שמסוגלת לבנות מודל בר קיימא ואוטונומי שלא יהיה תלוי לנצח בהשקעות חיצוניות. ואנחנו מתקרבים לשם, ורוצים להיות עד סוף השנה עם שולי רווח גולמי של 75%, היום אנחנו בקצת פחות מזה".

וינגרטן וכהן התחילו את דרכם היזמית בגיל 25, כשהקימו את אתר הסקרים dPoll, שצבר קהל לא קטן הודות לעובדה כי זכה לפרסום בבלוג Techcrunch ולבסוף נרכשה על ידי Toluna. משם, כהן המשיך של מומחה אבטחה בצ'קפוינט, ואילו וינגרטן המשיך לתפקידי ניהול בכירים בחברה הרוכשת. וינגרטן היה מעורב בהקמת מיזמים נוספים בהם Carambola Media, והשקיע באופן פרטי במספר חברות סטארט-אפ ישראליות, הידועה שבהן היא ג'אבלין נטוורקס (Javelin Networks), שנרכשה על ידי סימנטק בשנה שעברה תמורת סכום לא ידוע.

שניהם שירתו שירות צבאי לא טכנולוגי, ולא רכשו השכלה אקדמית בתחום. את הידע הטכנולוגי שלהם רכשו בגיל תיכון, ולמדו תכנות מספרים בזמנם הפנוי. "לא היה המון מה לעשות בפתח-תקווה, וגם אני וגם אלמוג די אוטודידקטים וסייבר והאקינג היו דברים שהתחברנו אליהם בגיל מאוד מאוד מוקדם. בתור ילד אתה מנסה להבין איך כל דבר עובד ואיך הדברים מחוברים יחד, וזו מנטליות שנשארת איתך", מספר וינגרטן בשיחה עם "גלובס".

"האינטרנט באותה התקופה היה דבר מאוד מאוד פרוץ, והיו בעיקר מערכות שהשתמשו במודלים מאד נאיביים של אבטחה, ומצאנו המון שרתים חשופים של כל מוסד שאפשר לחשוב עליו. לא היה לנו בשלב הזה שום תמריץ חוץ מהרצון ללמוד ולראות. זה נתן לנו המון תובנות על איך רשתות בנויות ואיך אנשים מנסים לתפור יחד רכיבים שונים", הוא אומר. "אני לא חושב שהמצב היום של רשתות הוא שונה בהרבה. הרבה מהבעיות היום בסייבר סקיוריטי נובעות מאותם הבעיות שראינו פעם - מחברים הרבה הרבה מכשירים שונים אחד לשני, וההגנה עליהם תמיד מזדנבת מאחור מבחינה טכנולוגית".

"אני חושב שהיום תעודת הזהות שיש לנו בכיס היא פחות משמעותית מהגוגל ID או הפייסבוק ID שלנו. כמות העסקאות שמנהלים אונליין, לפחות בארצות-הברית, עוברת את הכמות שמנהלים אופליין. הקיום הדיגיטלי שלנו הופך ליותר ויותר משמעותי ככל שאנחנו שמים יותר מידע אונליין", וינגרטן מוסיף.

סנטינל וואן - תעודת זהות:
פעילות: הגנת סייבר לנקודות קצה

הקמה: 2013
מייסדים: תומר וינגרטן ואלמוג כהן
עובדים: 350
משרדים: תל-אביב ופאלו אלטו
גיוסי הון: 230 מיליון דולר
משקיעות: Insight Partners , קרן ההשקעות של סמסונג נקסט-אקוויטי (NextEquity), קרן ט׳ארד פוינט ( Third Point Ventures), רד פוינט (Redpoint Ventures), ודאטה קולקטיב (DCVC).

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט