גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פיטנגו משיקה את הקרן הייעודית הראשונה שלה למדעי החיים

הקרן מתכננת לגייס 150 מיליון דולר; ההשקעה הראשונה – Variantyx ● איתי הראל, שותף מדעי החיים בפיטנגו: "סקטור מדעי החיים בישראל סוף סוך למד להקים חברות גדולות"

איתי הראל ודר גיא איזיקיאל / צילום: יורם רשף
איתי הראל ודר גיא איזיקיאל / צילום: יורם רשף

קרן הון הסיכון פיטנגו, מודיעה על סגירה ראשונה של קרן ייעודית לתחום מדעי החיים. עד היום פעלה הקרן בתחום הכללי של השקעות הייטק, ואמנם מאז הקמתה הקצתה גם סכום נאה מן הקרן שלה לתחום מדעי החיים, העסיקה שותפים יעודים לתחום וגם קצרה הצלחות, אולם זו הפעם הראשונה שהכסף מגויס ספציפית למטרה זו.

הקרן צפויה להגיע לגודל של 150 מיליון דולר. בינתיים בוצעה סגירה ראשונה, של "חלק משמעותי מן הסכום", כך לדברי איתי הראל, שותף לתחום מדעי החיים בפיטנגו. הקרן תנוהל על ידי הראל יחד עם שותף מדעי החיים השני של הקרן, ד"ר גיא איזיקיאל, ולצוות יצטרף גם סת' רודניק, לשעבר משקיע בקרן הון הסיכון קיינן, כשותף יועץ.

בשיחה עם "גלובס" הסביר הראל כי: "הקרן תשקיע במכשור רפואי, בריאות דיגיטלית, פיתוח תרופות וגם אגטק (טכנולוגיה חקלאית) ופודטק (חדשנות במזון). בעבר מיקדנו את רוב מאמצינו בתחום מדעי החיים במכשור רפואי קלאסי. בשנים האחרונות התחום הזה נהנה מפחות רכישות על רקע קונסולידציה בין החברות הגדולות, ומפחות פתיחות של שוקי ההון העולמיים, אולם היום מצבו נראה כמשתפר. אנחנו דווקא רשמנו הצלחות גם בתקופה הפחות נוחה לתחום. אנחנו מעריכים כי בקרן הייעודית, מכשור רפואי ובריאות דיגיטלית יהוו כמחצית מן הקרן או יותר מכך, אולם זו עדיין לא החלטה סופית". 

מה הוביל להקמת קרן ייעודית לביומד דווקא עכשיו?

הראל: "אני מכוון לכך מול השותפים האחרים בפיטנגו כבר כמה שנים. ההזדמנות הייחודית הוא בעיקר במהפיכה הדיגיטלית שמגיעה לעולם הרפואה. עבור תעשיות אחרות המהפכה הדיגיטלית הביאה להזדמנויות מדהימות. תחום הרפואי קצת מאחר לכך, אבל עכשיו מתחילה המהפכה גם אצלנו, וזו תעשייה של 7 טריליון דולר.

"לישראל בכל ולפיטנגו בפרט ישנו ידע משולב בתחומי הדיגיטל ומדעי החיים, שאפשר לנצל כדי להנות מן המגמה הזו".

הראל מציין כי: "אמנם בתחום המכשור הרפואי ירד מספר הרוכשות הפוטנציאליות אבל בתחומי הבריאות הדיגיטלית ישנן המון רוכשות, גם שחקניות ה-Tech הקלאסיות נכנסו לתחום. כמו כן השוק נעשה גלובאלי והיום אפשר למצוא רוכשות ביפן, בסין, באוסטרליה, באירופה, ולא רק בארה"ב".

לגבי תחום הביומד בישראל אומר הראל: "עד לפני שלוש שנים, התקרה לאקזיט של חברת ביומד הייתה סביב 350 מיליון דולר, אולי הייתה יוצאת דופן אחת - גיוון אימג'ינג. פתאום אנחנו רואים חברות בוגרות יותר עם אקזיטים גדולים יותר (הכוונה למזור (1.6 מיליארד דולר) , נוירודרם (1.1 מיליארד דולר), וולטק (340 + 650 נוספים פוטנציאליים באבני דרך) וגם חברות שמגייסות בבורסה עשרות מיליוני דולרים (למשל נובוקיור שכבר נסחרת ב-5.2 מיליארד דולר). נראה כי התעשיה סוף סוף פיתחה יכולת לגידול חברות מעבר לשלב הראשוני".

ממשבר 2007-2008 ועד לפני מספר שנים, הייתם אחד הגופים היחידים שהשקיע בארץ סכומים משמעותיים במכשור רפואי. האם ניצלתם הזדמנויות בתקופה הזו, שבה פעלתם כמעט לבד?

"כן, פעלנו כאן עם מעט מאוד קרנות שותפות. היה מחסור אמיתי של כסף לתחום לעומת הכישרון והיכולות שיש כאן. וכן, ניצלנו הזדמנויות וזו הייתה גם תקופה של התנסות ולמידה".

לאילו חברות כדאי לשים לב בפורטפוליו הקיים שלכם?

"ארליסנס (בתחום אבחון התדרדרות מטופלים בבתי החולים באופן לא פולשני) הם חברה חזקה ומצויינת, היום הן אחת החברות הבולטות מבחינת הצמיחה המסחרית והפוטנציאל. מג'נטה (לטיפול באי ספיקת לב) נמצאת על קווים מאוד מבטיחים. מדיסייף (ניהול מתן תרופות על ידי המטופל באמצעות הטלפון הסלולרי) רשמה צמיחה משמעותית, ואפשר לציין גם את דומתוק (שיטה לשפר את מתיקות הסוכר), קלו (אלגוריתם לאבחון ומניעת התדרדרות של מטופלים בבתי חולים), סייבר MDX (אבטחת סייבר לרפואה) ועוד".

האם קרן של 150 מיליון דולר לתחום הביומד בישראל היא גדולה מספיק? היום הגיוסים בתחום הם לרוב גדולים יותר מבעבר, וקרן aMoon , למשל, גייסה כ-600 מיליון דולר

הראל : "אם היינו מגייסים סכום כזה בארה"ב לתחום הפארמה הייתי אומר - זה באמת יספיק רק להשקעות ארלי סטייג'. בישראל, בקרן שמדגישה מד טק ודיגיטל, ומשקיעה בשלבים מוקדמים לצד מאוחרים - זה בדיוק מה שצריך. בחרנו בהיקף הגיוס הזה אחרי מחשבה רבה".

ההשקעה הראשונה של הקרן תהיה בחברה בשם ווריאנטיקס. "הם פיתחו מנעו אלגוריתמי לחקר הגנום השלם, כדי לאתר טעויות בגנום שיכולות לגרום למחלות. החברה כבר רושמת הכנסות בארה,ב וכבר הושקע בה סכום לא מבוטל. כעת אנחנו מובילים בה השקעה ל 7 מיליון דולר".

פיטנגו - תעודת זהות

שנת הקמה: 1997 (הקומה ב-1993 כ'פולריס')

מייסדים: חמי פרס ורמי קאליש

קרנות: תשע קרנות בסכום כולל של כ-2 מיליארד דולר

הצלחות בתחום מדעי החיים (סכום האקזיט במיליוני דולרים): וונטור (325), אופתונול (300), סופרדיימנשן (300), DB Motion (235), Cadent (190)

שותפים נוספים בקרן: צחי הלל, אהרון מנקובסקי, זאב בינמן, אייל ניב, איל איצקוביץ

עוד כתבות

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

מייסד Wiz שגייסה אתמול מיליארד דולר מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

מגדל יורוקום ברמת גן / הדמיה: חברת קנדה ישראל, מילוסלבסקי אדריכלים

מ-6 קומות ל-60: התוכנית של מגדל יורוקום ברמת גן עולה שלב

רמת גן המליצה להפקיד את התוכנית לבניית מגדל יורוקום של קנדה ישראל, שיכלול 60 קומות בעירוב שימושים למגורים, לתעסוקה ולמסחר ● רמת גן מאשרת תוכנית עירונית חלופית לתמ"א 38, הכוללת את כלל שטחה של העיר ● וחברת יבוא האלכוהול שתקים מגדל בן 30 קומות בנתניה ● חדשות השבוע בנדל"ן

רחוב הרצל, תל אביב / צילום: רועי חבני

מנורה מבטחים מלווה 260 מיליון שקל לבניינים שמשכנים את מפוני קיבוץ רעים

חברת הביטוח העמידה אשראי לשני מגדלים בפרויקט "תאודור" בדרום תל אביב של יובלים ורן בלינקיס ● הבניינים בפרויקט כוללים דירות שמיועדות ברובן להשכרה לטווח ארוך ● את העסקה הובילה אקטיב חיתום של עומרי לוי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%, טבע זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב - יפו / צילום: איל יצהר

חניונים יתייקרו, אירועים יבוטלו: עיריית ת״א נקלעה לבור תקציבי ומתכננת קיצוץ ענק

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה? ● עיריית ת"א: "הצמצום הוא בגדר נקיטת צעדי־מנע אחראיים"

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים