גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתורגמן מתוחכם ורובוט חדשני: הגאדג'טים שיוצגו ב-CES הסינית

רובוט ניקיון שממפה את סביבתו ויודע להימנע מאזורים רגישים, מתורגמן קומפקטי שמשתמש בטכנולוגיית בינה מלאכותית, כיסא תינוק חכם לרכב וסייען אישי שיאפשר ליותר מלונות לספק את חוויית המשרת האישי הצמוד

מתורגמן מבוסס  בינה מלאכותית
מתורגמן מבוסס בינה מלאכותית

לתערוכת CES המפורסמת של לאס-וגאס יש בשנים האחרונות תערוכה-אחות, CES אסיה, שנערכת בבייג'ינג ומאיימת לגנוב ממנה את ההצגה. הנה כמה מהחידושים שזכו בפרס החדשנות של התערוכה, שתתקיים החודש.

רובוט ניקיון אינטליגנטי

לסינים עדיין אין רכב אוטונומי מסחרי, אבל הם בהחלט מציבים את הרף בכל הנוגע לרובוטיקה ביתית. דוגמה טובה היא "רובוט הניקיון S7 360" של חברת בייג'ינג ויז'ואל טכנולוגי, שהושק החודש בסין וזכה בפרס החדשנות. המכשיר מציג שני חידושים בולטים: הראשון הוא חיישן לייזר היקפי ממוזער, שמסוגל לזהות ולמפות את סביבתו ברמת דיוק של סנטימטרים ללא צורך במיפוי מוקדם.

החידוש השני הוא מנוע בינה מלאכותית עם אלגוריתמים של ראיית מכונה, שתומך במיפוי וזיהוי חזותי של עצמים בסביבתו ויודע, למשל, לזהות אוטומטית אזורים "אסורים בכניסה" לניקיון כגון מכשירי חשמל, פסלים רגישים ויקרי ערך וכדומה. פיצ'ר מעניין הוא קישור לאפליקציה, שמאפשרת "לראות מבעד לעיניו של הרובוט" ולצפות בתהליך של זיהוי צורות וחפצים כפי שהוא מתבצע בזמן אמת. אפשר גם להתערב ידנית בתהליך המיפוי ולסמן אזורים רגישים או כאלה שזקוקים לניקוי מיוחד.

חיישן הלייזר מסוגל לזהות גם הפרשי גובה במסלולו ולאפשר לשואב-רובוט לטפס על משטחים בגובה של עד כשני סנטימטרים מעל הרצפה, דוגמת שטיחי פרווה עבים, ואף לזהות אותם אוטומטית ולהפעיל באופן אוטומטי את תוכנית השאיבה הנדרשת. בנוסף, הוא מצויד בפיצ'רים מקובלים כמו הנחיה אוטומטית לעמדת הטעינה כאשר הסוללה מתרוקנת, שטיפה באמצעות סחבה ומטלית וכדומה. המחיר בסין החל מכ-230 דולר.

רובוט ניקיון  אינטליגנטי

כיסא רכב מתקדם לתינוקות 

כיסאות תינוק לרכב הם כבר מזמן לא אביזרי לואו טק, וברוח התקופה הם הופכים ל"מערכות ישיבה חכמות" שממלאות פונקציות רבות. כך במקרה של הכיסא החדש המכונה "360", ששיווקו החל בסין החודש, והוא ממלא תפקידים רבים בו-זמנית.

להגנה על התינוק אחראית שלדת מתכת בשילוב עם גוף עשוי פולימר, שפותחו במבחני ריסוק ומקיפים את כל האזורים הרגישים בגוף. יש גם חגורת בטיחות עם חמישה חיבורים ושחרור מהיר בסגנון שמקובל ברכב ספורט, כאשר רמת הלחץ הנדרשת לשחרור לחצן הפתיחה מתוכננת עבור היכולת של מבוגרים בלבד.

מבחינת נוחות, הכיסא מצויד במערכת אוורור חשמלית מובנית - כמו במושבים של רכבי יוקרה - לצד חיישני לחץ וטמפרטורה שיכולים לזהות באופן אוטומטי אם הילד מנסה להשתחרר, אם הטמפרטורה גבוהה מדי או אם מושב הכיסא לח. במקרה כזה מופעלת אוטומטית מערכת אוורור-ייבוש, במקביל לקבלת התרעה קולית והתרעה באפליקציה בסמארטפון של ההורה.

את החוויה משלימה תאורה מובנית בכיסא, שניתנת לשינוי, ורמקול בלוטות' להזרמת תכנים מוזיקליים חיצוניים. לחלופין, ניתן לבחור תכנים מתוך מאגר מובנה של "מוזיקה מרדימה".

חיבור הבלוטות' של הכיסא מאפשר תפעול מרחוק של הפיצ'רים השונים, כאשר מקור הכוח הוא מערכת החשמל של הרכב. לפי החברה, ניתן להתקין את המושב באותה קלות של מושבי תינוק תקניים. המחיר בסין הוא כ-200 דולר.

כיסא רכב  מתקדם לתינוקות

מתורגמן מבוסס בינה מלאכותית 

טכנולוגיית הבינה המלאכותית מנוצלת כיום גם לטובת הסרת מחסומי שפה באמצעות תרגום סימולטני, והדבר שימושי במיוחד לאנשי עסקים שנוסעים לחו"ל. דוגמה חדשנית אחת, שזכתה בפרס החדשנות של CES אסיה, היא המקליט-מתורגמן הקומפקטי SR701 של חברת iFlyTech הסינית. המכשיר הקומפקטי - שמיועד לכיס - משמש להקלטת שיחות ופגישות, אולם במקום להיעזר בשירותי תמלול ותרגום אנושיים של החומר המוקלט, הוא מבצע תרגום מתוחכם מהשפה המוקלטת לשפה שאותה רוצים לשמוע.

המכשיר מאפשר גם תרגום סימולטני כאשר הטקסט המתורגם מופיע על מסך ה- LCD בזמן אמת. הוא מצויד במסך HD בגודל 3.5 אינץ' וכולל מערך מיקרופונים רגיש של חברת הרמן קרדון - שקוטרו 10 מ"מ בלבד, אבל הוא רגיש מספיק כדי לקלוט קולות מכיוונים שונים בחדר ובטווח של בין 10 ל-15 מטרים, לצד קולות מטווחים קצרים יותר.

למיקרופונים יש גם פונקציה שמאפשרת להם להתמקד בקולות שמגיעים מכיוון ספציפי ולהתעלם מקולות הרקע. לגאדג'ט המחוכם יש גם תמיכת רשת מלאה שכוללת מודול Wi-Fi מובנה וחריץ לכרטיס 4G לתקשורת סלולרית גם במקומות בהם אין קליטת רשת. אלה מאפשרים, בין השאר, לשתף טקסט מוקלט עם מאזין מרוחק בלחיצה אחת.

החומר המוקלט נאגר בזיכרון פנימי מובנה של 32 ג'יגה, ויש גם אפשרות לאחסון בענן בזמן אמת. עוביו של המכשיר הוא 12 מ"מ בלבד והוא שוקל 16 גרם. בינתיים התרגום הוא בין אנגלית לסינית ולהיפך, אך מתוכננת הרחבת שפות. המחיר בסין כ-400 דולר.

משרת מבוסס בינה מלאכותית למלונות

מלונות שמציעים שירות של משרת אישי צמוד נמצאו עד לאחרונה בצמרת המחירים בעולם. אולם, חברת Aiello מטייוואן טוענת שבאמצעות שילוב בין חומרה מתקדמת, אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית וגאדג'ט קטן המותקן בחדרים, היא יכולה להציעה שירות אישי מותאם לקוח 24/7 - גם למלונות זולים.

תפעול המערכת מתבצע באמצעות סייען אישי קטן עם מסך מגע בגודל 5.5 אינץ', רמקול ומיקרופונים שמכסים את כל החדר וקולטים פקודות קוליות. האלגוריתמים במערכת מתוכננים לזהות פקודות קוליות בשפה מדוברת, ואפילו לבצע תרגום סימולטני בשתי שפות - כרגע סינית ואנגלית - ולספק ללקוח את מבוקשו במהירות באמצעות חיבור לרשת השירות של המלון.

הפקודות הקוליות כוללות הזמנת שירותים ומוצרי מזון ומשקה, בקשה להחלפת מצעים וקבלת תשובות על שאלות נפוצות שאנשי הקבלה במלון נשאלים, והשיחה מתבצעת בשפה ידידותית וקרובה לטבעית. לפי החברה, המערכת יכולה להאיץ משמעותית את תהליך המכירה המאוד רווחי של שירותים נוספים במלון, ואף להוריד עומס מהצוות האנושי - אף על פי שאחת הפקודות מאפשרת חיבור לדלפק הקבלה המאויש.

משרת מבוסס בינה  מלאכותית למלונות

עוד כתבות

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

פלאפון מפטרת כ-10% מעובדי החברה

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פיטורי 150 עובדים קבועים במסגרת תוכנית התייעלות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה אל על הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן לישראל

מכונת בדיקת שבבים של קווליטא / צילום: אתר החברה

לאחר זינוק של 4,000% בחמש שנים: הגיוס הענק של מניית השבבים בת"א

קווליטאו גייסה כ–225 מיליון שקל על רקע הביקוש גובר למערכות שאותן היא מייצרת, המשמשות לבדיקת השבבים של חלק מענקיות התחום ● וגם: טדי שגיא נכנס לבורסה עם אולטרייד מחזור

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

בלי שירות המשלוחים ועם שורה של מגבלות: מי ירכוש את המרקט של וולט?

הודעת רשות התחרות כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, מחייבת את ענקית המשלוחים למכור את זרוע הקמעונאות שלה, אך היקף הפעילות הרחב - כ-30 סניפים והכנסות של עד מיליארד שקל - עלול להקשות עליה ● במקביל, וולט מעלה הילוך בתחרות מול סיבוס

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

כותרות העיתונים בעולם

ארדואן מחריף את המלחמה נגד ישראל. האם ארה"ב תתערב?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: העליון קיבל את עמדת דניה סיבוס

עתירת דניה סיבוס נגד הלמ"ס, לפיה הרכב מדדי התשומה לא עודכנו 13 שנה, תידון בפני הרכב שופטים בבית המשפט העליון ● חברת קייטו נטוורקס מגדילה את שטח המשרדים שלה בלב ת"א ב-6,400 מ"ר ובעלות מוערכת של 13 מיליון שקל בשנה ● איסתא זכתה ב-20 דונם בבני דרום תמורת כ-134 מיליון שקל ● הסכם מימון בהיקף חצי מיליארד שקל נחתם בין הפניקס לקבוצת גוהרי ● וזה המנהל החדש של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

בעל השליטה באל על קני רוזנברג / צילום: גיא כושי ויריב פיין

אל על מציגה: רווח שנתי גבוה למרות איראן, הדולר והתחרות שמתגברת

חברת התעופה אל על דיווחה על רווח של כ-403 מיליון דולר בשנת 2025, המשקף ירידה של 26% ביחס ל-2024 ● החזרה ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל הגבירה את התחרות בשמיים והקטינה את נתח השוק של אל על

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת בטקס חגיגי בהשתתפות יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה ובן זוגו, ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו / צילום: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

ממזון ועד הייטק: המשלחת ההודית תיפגש עם שורת חברות תעשייה וטכנולוגיה בישראל

הערב ייפגשו שורה של חברות ישראליות בתחום התעשייה והטכנולוגיה עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו ומשלחת אנשי העסקים שמתלווה אליו ● רשימת החברות עמן נפגשים ההודים נבחרה על ידי ההודים עצמם ותואמה על ידם ישירות ללא מעורבות ישירה של גורמים רשמיים

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי

אילוסטרציה: shutterstock

החודש הכי חזק של מיטב אי פעם ושיא של 3 שנים בתעשיית הגמל

מנהל הגמל הגדול בישראל גייס בינואר 2.4 מיליארד שקל - הגיוס החודשי השלישי בגודלו אי פעם בתעשייה ● לעומתו ממשיכים אלטשולר שחם וילין לפידות לשלם את מחיר החולשה בתשואות ומאבדים מיליארדים למתחרים ● מנכ"ל מיטב גמל: "יש לנו יתרון תחרותי משמעותי"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט התאוששה בהובלת מניות התוכנה; AMD זינקה ב-9%

נאסד"ק עלה ב-1% ● מנכ״ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון, מזהיר כי האווירה בשווקים מזכירה באופן מדאיג את השנים שלפני המשבר הפיננסי העולמי ● AMD זינקה בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● הביטקוין בדרך לחודש הגרוע ביותר מאז יוני 2022 ורצף של חמישה חודשי ירידות, הארוך ביותר מאז 2018

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות