גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלמה קרמר, מריוס נכט וניר צוק השקיעו בסטארט-אפ שמאבטח נכסים דיגיטליים

הסטארט-אפ פיירבלוקס גייס 12 מיליון דולר כעת, ובסך הכל 16 מיליון דולר מאז שהוקם לפני כשנה ● המייסדים שלו - שניים ממייסדי לאקון וסגן נשיא לשעבר בחברה שנמכרה לאלביט מערכות

חברת פיירבלוקס, המפתחת פלטפורמת אבטחה למוסדות פיננסיים, הודיעה על גיוס של 12 מיליון דולר בסבב A. את סבב ההשקעה הובילה קרן Tenaya Capital והשתתפו בו קרן Cyberstarts של גילי רענן שהובילה את סבב הגיוס הקודם, שהיה בהיקף של 4 מיליון דולר. המשקיעים בחברה כוללים גם את שלמה קרמר ומריוס נכט, שניים ממייסדי צ'ק פוינט, מיקי בודאי, ניר צוק ועמיחי שולמן, וכן את הקרנות EightRoads (קרן של פידליטי), Swisscom ו-MState.

פיירבלוקס הוקמה ב-2018 על ידי מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ ועידן עפרת. שאולוב וברנגולץ היו ממייסדי לקון סקיוריטי, שנרכשה על ידי צ'ק פוינט (וגם בה השקיעו קרמר ובודאי). אפרת, אותו הכירו השניים מהצבא, שימש בעבר כסגן נשיא למו"פ בחברת C4 Security שנרכשה על ידי אלביט מערכות. בעקבות הגיוס הצטרפו לדירקטוריון החברה גילי רענן, גיל מנדלזיס וטום בנהון. כמו כן החברה הודיעה כי גייסה מומחי סייבר מהחברות סימנטק, טראסטיר וחטיבת האבטחה של IBM וכן את יועץ הצופן פרופ' רן קנטי.

פיירבלוקס מגדירה את מוצר האבטחה הפיננסי שהיא מפתחת "פלטפורמה לאבטחת העברות נכסי בלוקצ'יין בין בורסות קריפטו, ארנקים דיגיטליים וצדדים שונים בעסקה תוך שהיא שומרת את נכסי הבלוקצ'יין בזמינות מיידית תוך שימוש בטכנולוגיות סייבר מתקדמות של בידוד והגנה ברמת המעבד וביזור הצפנה (MPC)".

שאולוב מסביר כי המוצר מורכב משני חלקים מרכזיים: "האחד הוא רכיב סביבת העברה מאובטחת, שמבוסס על פטנט שמאפשר תקשורת מאובטחת ברמת המעבד בין הלקוחות, הברוקרים והבורסות, ומגן על החשבונות שלהם ועל הסיסמאות לבורסות. הרכיב הזה מונע התקפה מסוג 'האדם שבאמצע' כלומר מונע מגורמים עוינים לפרוץ לתעבורת המידע בין הלקוחות לבורסות. הרכיב השני הוא ארנק דיגיטלי מאובטח שיודע להגן על המפתח הפרטי באונליין באמצעות שבירת המפתח הפרטי (שהוא בעצם הסיסמה לחשבון הקריפטו) למספר חלקים בלתי קשורים, שגם הם מוגנים ברמת המעבד". 

"העולם הפיננסי מתגלגל למהפכה"

החברה מעסיקה 15 עובדים, מהם 12 בישראל, ובחברה מציינים כי הם מתכננים להגדיל את מצבת המפתחים ואת צוות המכירות. לפי החברה,י ש לה עשרה לקוחות משלמים שתורמים לה הכנסות של כמה מאות אלפי דולרים. שאולוב הוא גם אחד המשקיעים בחברת ארמיס, שמפתחת פתרונות אבטחה לאינטרנט של הדברים, וגייסה 65 מיליון דולר לפני כחודשיים.

בשיחה עם "גלובס" סיפר שאולוב על נסיבות הקמתה: "בשנת 2017 היתה התקפה על ארבע בורסות קריפטו בדרום קוריאה, בהם נגנבו בן לילה 200 מיליון דולר. זאת הייתה עסקת ביטקוין, כך שברגע שמתבצעת עסקה היא מאושרת יחסית באופן מיידי ואין דרך להחזיר את הגלגל אחורה. מאחר שהצוות שלנו בצ'ק פוינט היה מהמומחים הכי גדולים ביכולת ניתוח של וירוסים במובייל, התחלנו לחקור את הפריצה. התחיל לסקרן אותנו מה הולך בשוק הזה כי בעולם הפיננסי הסטנדרטי לא רואים תופעות מסוג זה". 

בשלב הזה, מספר שאולוב החלו הוא ושותפיו להתעניין בנושא ולדבר עם "מספר די רחב של ארגונים פיננסים, ברוקרים, בורסות ובנקים שהתחילו להסתכל על בלוקצ'יין באופן רחב ועל מטבעות ונכסים דיגיטליים, או שכבר עסקו במסחר בהם והבינו שקיים פער מהותי ביכולות ההגנה שלהם. "במקרה הטוב הארגונים הללו עבדו עם כל מיני מוצרים שנועדו עבור משתמשים פרטיים והשתמשו בהם כארגון. גילינו ארגון שסחר ב-10 מיליארד דולר שהשתמש בהתקן זיכרון נייד (דיסק און קי) שעליו נשמר הכסף וכדי לאבטח אותו משימת האבטחה פוצלה בין ארבעה אנשים - שניים מהם זכרו כל אחד חלק אחר של הסיסמה, אחד החזיק את התקן החיבור של הדיסק ואחד את הדיסק עצמו, וככה הם השתמשו בו ברמה היומיומית. מצבם עוד היה יחסית טוב כי אחרים, לעומתם, בכלל לא ידעו מה הם עושים".

התקופה היתה תחילת 2018 וחבורת המייסדים הבינה שהמצב בשוק חורג הרבה מעבר לנושא של ביטקוין או אתריום וכי יש, כהגדרתו של שאולוב, "מהפכה שלמה שהעולם הפיננסי מתגלגל אליה ובטווח של השנים הקרובות רוב המכשירים הפיננסים והארגוניים יעברו לעבוד על תשתיות בלוקצ'יין. אז החלטנו לעזוב את צ'ק פוינט והקמנו את פיירבלוקס".

על סמך מה אתה אומר את זה? נראה כי בינתיים יש הרבה דיבורים אבל לא מעט קשיים רגולטוריים וטכנולוגיים.

"אנשים מסתכלים על הקריסה של המטבעות הקריפטוגרפיים ב-2018 אבל בעולם הבנקאי השנה יש הרבה מאוד פרויקטים אמיתיים של הבנקים והבורסות הכי גדולות באירופה. גופים פיננסיים מהגדולים ביותר בעולם, כמו הבורסות של גרמניה ושוויץ ובנקים גדולים כמו UBS וקרדיט סוויס, - כבר נמצאים בתהליכי בנייה. מרתק בעיני שיש את העולם הפיננסי הישן שמצבע התאמה של הטכנולוגיה ובמקביל נבנה עולם פיננסי חדש כמעט במקביל. מעניין לראות מי ינצח - העולם הישן או החדש. זה מזכיר לי את הוויכוח שהתנהל ב-2011 אם ארגונים צריכים לעבור לענן פרטי או ציבורי. החברות הגדולות אמרו שהן לא יעבדו בענן ציבורי, אבל היום גם בנקים גדולים כמו ג'יי.פי מורגן עוברים".

"בעולם מתחוללת כיום תנועה עצומה בעולם בתחום הנכסים הדיגיטליים", אומר המשקיע גילי רענן. ""לפני שבועיים אפילו סטארבאקס והולפודס הודיעו שיקבלו מטבעות דיגיטליים". לדבריו, "הדבר יוצר אתגר לארגון כמו סטארבאקס כי מארגון שלא טיפל במטבעות ונכסים דיגיטליים, ועכשיו צריך לחשוב איך להחזיק, לנייד ולאבטח אותם. זה כבר לא יכול להיות פיתרון אד-הוקי. אנחנו בעצם רואים שתעשיות שלמות זזות לעולם הנכסים הדיגיטליים וזה לא יעצור רק בעולם המזון או הקפה אלא יגיע לכל מקום - לתחום הבריאות, הביטוח ובעצם לכל מקום שהצרכן מגיע אליו ונוגע בו". 

עוד כתבות

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"